Dodaj do ulubionych

W Genewie dzieja sie ciekawe rzeczy.

24.11.13, 09:06
Wszystko wskazuje na to,ze z Iranem bedzie podpisano porozumienie ,odnosnie jego programu atomowego.
Szostka uznaje,ze program atomowy Iranu nosi charakter wylacznie pokojowy,a Iran zobowiazuje sie,ze tak i bedzie .
W Izraelu z tego powodu juz szaleje histeria i cos mi sie wydaje,ze od poniedzialku oni wszysci zejda do schronow przeciwatomowych.O tym,ze z Obamy zrobili zdrajce ,meczaka i w ogole najgorszego prezydenta Ameryki wszechczasow,to wspominac nie bede.
Ale warto zostanowic sie nad tym,czemu USA,wbrew zastrzezeniom Izraela do tego porozumienia dopuszcza ? Co w zamian Amerykanie dostali od Iranczykow?
Czy ma ktos pomysla?

.p.s. od ponad 30 lat Iran funkcjonuje w rezimie sankcje gospodarczych,nalozonych przez USA.Iranczyki nauczyli sie z tym zyc i w ostatnich latach calkowicie wyeliminowali USD ze swojego obrotu towarowego z innymi krajami ,jak rowniez i Euro. Moze tu trzeba szukac przyczyny tego,ze USA postanowili zmienic swoja polityke wobec Iranu?Sankcje nic nie dali,malo tego,posluzyli innym przykladem tego,ze z nimi da sie i do tego,mozno obejsc sie bez USD .
Obserwuj wątek
    • mara571 czlowiek dobrze wychowany podziekowalby 24.11.13, 09:09
      osobie, ktora wskazala na informacje zrodlowa.
      • igor_uk mara,nie rob z siebie posmiewiska. 24.11.13, 09:14
        Za co mam tobie podziekowac?
        • mara571 to raczej ty robisz z siebie posmiewisko 24.11.13, 09:20
          o 8:47 napisales do Felusiaka1:
          To co dzieje sie pod woda,bardzo szeroko opisuja prasa izraelska.
          Jak sadzisz,czy dojdzie tym razem w Genewie do podpisania porozumienia z Iranem?
          Odpisalam ci o 8:53
          forum.gazeta.pl/forum/w,50,148201228,148204753,Brak_rewolucyjnej_czujnosci_Igor.html
          podajac wlasciwy link do informacji, ktora byla dostepna po anielsku od godziny.
          Nic nie potrafisz poza sprytnym zerowaniu na cudzej wiedzy i kreatywnosci.
          Wczoraj to pokazales, osmieszajac sie zakladaniem kontrwatkow w ramach walki z Borrka.
          • igor_uk Mara,rzeciez i tu nadal pisze. 24.11.13, 09:31
            Wszystko wskazuje na to,ze z Iranem bedzie podpisano porozumienie ,odnosnie jego programu atomowego.

Co biedaczka,nie zauwazylas tych slow? Jak by skorzystalem z twojej podpowiedzi,to zrobilem by z siebie idiote.Poniewaz w Genewie doszlo ,na razie ,do wstepnego porozumienia,a kompleksowe porozumienie bedzie podpisano w ciagy najblizszych 6 miesiecy i dopiero wtedy Iran bedzie mogl legalnie rozwijac swoj program atomowy. I wlasnie tego dotyczy moj watek.I dla tego rozwazam,co USA dostali wzamian .
    • wojciech.2345 kanibale we Władywostoku 24.11.13, 09:10
      Rosyjskie służby aresztowały mężczyznę, który zjadł… swojego przyjaciela.

Do incydentu doszło we Władywostoku. Jak się okazuje 35-letni podejrzany nie był sam. Co prawda zabił swojego 41-letniego kompana samodzielnie, jednak w „skonsumowaniu” człowieka pomagał mu jego kolega.

www.portal.arcana.pl/Rosja-kanibale-we-wladywostoku,2550.html
      • igor_uk Juz jestes? 24.11.13, 09:15
        Wojtus,zaslugujesz na premie.
        • wojciech.2345 Re: Juz jestes? 24.11.13, 09:22
          igor_uk napisał:
          > Wojtus,zaslugujesz na premie.
          -------------
          Popatrz Igorku,
          jaką mam intuicję. Nie chciało mi się wstać,
          ale się zerwałem no i widzę, że KGB od rana dzisiaj
          zaczyna.
          • mara571 Igorek nie moze sie wyspac 24.11.13, 09:28
            rewolucyjna czujnosc nakazuje mu pozostac na forum do poznej nocy, a rano musi sie wczesnie zrywac, aby "dac odpor", zrelacjonowac najnowsze informacje i wyolbrzymic w nich role Wiellikoj Rassiji i jej milosciewie panujacego cara.
            • igor_uk Mara.Ale dalas plame. 24.11.13, 09:32
              Co,wujek googel - tlumacz nie pozwola czytac ze zrozumieniem?
              • polski_francuz Pozwola? 24.11.13, 09:37
                raczeje Stalowa Wola. Pomedytuj nad tym co napisalem.

PF
              • polski_francuz Pozwola? 24.11.13, 09:37
                raczej Stalowa Wola. Pomedytuj nad tym co napisalem.

PF
              • mara571 czego jak czego, ale tupetu ci nie brakuje 24.11.13, 09:41
                i bezczelnosci.
                Teraz bedziesz odwracal kota ogonem.
                • igor_uk Mara,osmieszasz sie nadal. 24.11.13, 09:46
                  Poczytaj co napisalem do felusia i poczytaj to,co napisalem w poscie,otwierajacym ten watek.
                  Wiem doskonale,ze angielskiego nie znasz,dla tego nie wiele zrozumialas z tego,co przetlumaczyl tobie wujek googol.Ale czy moj polski jest az tak zly,zeby nie zrozumiec?
                  • wojciech.2345 Re: Mara,osmieszasz sie nadal. 24.11.13, 09:54
                    Igorku,
                    Ciebie matka nie nauczyła jak się masz zachować wobec kobiet.
                    Zachowujesz się jak cham.
                    • mara571 Wojciechu, nauki matki czy ojca nie zawsze sa 24.11.13, 09:58
                      skuteczne.
                      Dla Igora sa inne cele wazniejsze.
                      A tak na marginesie: ciekawe jak dlugo ta kolejna zona bedzie tolerowac sytuacje, kiedy maz i ojciec jej dzieci siedzi caly bozy dzein przed komputerem i walczy o chwale Rosjii.
                      • wojciech.2345 Re: Wojciechu, nauki matki czy ojca nie zawsze sa 24.11.13, 10:02
                        On może się z pisania na forum utrzymywać.

Dziwne, że płacą za występy na tak rzadko uczęszczanym
                        forum.

• igor_uk Mara. 24.11.13, 10:13
                        Po ile ziemniaki?
                  • mara571 nadal bijesz piane 24.11.13, 09:55
                    i probujesz starych chwytow: nie znasz, nie umiesz, nie potrafisz.
                    Troche pokory by ci sie przadalo, ale chrzescijanskie zasady sa ci obce, zadania na tym forum sa jasno sprecyzowane.
                    Chyba zaczne czytac, to co o tobie pisza na forum u ursy.
                    Ponoc nic dobrego. Prawda to?
                    • igor_uk mara,od bicia piany jestes ty. 24.11.13, 10:09
                      Co udowodnilas,wpisujac sie na watku kaszebe,gdzie pwtorzyla moi slowa .W posredni sposob uznala to,ze tu po prostu osmieszyla sie.
                      Co do Ursy.
                      Moim zdanienm tam ten forum jest miejscem,gdzie Zydzi wskazuja Rosjanom kogo maja nienawidziec . I ja tam zaczal pisac celowo zle po rosyjsku,dopuszczajac sie prowokacji.prowokacja moja udala sie,Zydzi rzucili sie na mnie tak,jak to robia i tu.I tam,i tu sa rowniez uzyteczni idioty .
                      Ale ile ja tam dostal maile na skrzynke ,to nie bede chwalic sie.Pisali i ci uzyteczni,jak i ci,co dawno juz zrozumieli czym ta cala ursa jest.A jest zydowska prowokatorka,ktora ma za cel wzniecac nienawisc Rosjan do Polakow.

Tu masz post jednego uzytecznego idioty,ktory najpierw pisal mnie na prive,a pozniej z tym wyskoczyl na forum (taki pefcia rosyjski)

Открoю вaм (мн.ч) тaйнy - y Игoрькa прекрacный рyccкий язык. В чacтнoй перепиcке oн пишет без oшибoк и где-тo дaже литерaтyрнo. Т.е., язык oн кoверкaет нaмереннo, дaбы coздaть тo впечaтление, кoтoрoе coздaет. Упc.

Mara,ja wszedzie jestem soba .Dla mnie wazna jest ciekawa dyskusja,z ktorej wiele wynosze.A bardzo czesto trzeba zrobic mala prowokacje,zeby taka dyskusja miala miejsce.
                      • polski_francuz Panie doktorze 24.11.13, 10:15
                        coz kogo panskie prywatne problemy obchodza? Kazdy je ma ale nikt nie zali sie przed calym forum. Dyskutujemy tu o roznych sprawach po polsku i pan nam rozmowy utrudnia i uniemozliwia swoimi wpisami.

Prosze sie opamietac i zaprzestac.

PF
                        • igor_uk Jeszcze nie teraz,pefcia. 24.11.13, 10:16
                          Jak wspominalem,swoim uzytecznym idiotom dziekuje raz w tygodniu .
                          Ty dopiero rozpoczal prace.Chociaz za zwyklego idiote robisz caly czas.
                          • polski_francuz Zdrajca? 24.11.13, 10:24
                            Czy to prawda, ze Rosjanie cie biora za zdrajce? I by sie im przypodobac niszczysz to forum?

Postaraj sie uczciwie odpowiedziec. I dam ci troche forum i pojde pobiegac.

No to na razie panie doktorze.

PF
                      • mara571 znowu znalazles winnego? 24.11.13, 10:17
                        zmiluj sie na samym soba.
                        • polski_francuz Wybacz ze sie wtracam 24.11.13, 10:22
                          Negocjujesz z komarem. Wiele nie wynegocjujesz. Z komarem trzeba inaczej.

Kiedys Ci juz pisalem, ze gosciu chce opanowac forum. I analiza byla trafna.

PF
                        • igor_uk Ha,ha. 24.11.13, 10:28
                          Chyba zaczne i tobie dziekowac.
                          Dolaczyla do szeregu tych, z kogo zdarlem maske. Nie mozesz mnie darowac tego,ze wykazalem twoj plagiat i to,ze nie znasz angielskiego?
                          Mara,mnie tu juz od dawno nie zalezy na dyskusji z toba,wojtusiem,pefcia i wam podobnym.Bo wy sa mitomanami,udajacymi tych,kim nigdy nie byliscie .jest pare czlowiek,ktore sa ciekawymi dyskutantami,ktore wykazauja sie wiedza i jak nawet z nimi nie zgadzam sie i mam calkiem odmienne zdanie,to nie zmienia faktu,ze chce z nimi dyskutowac,Bo z takiej dyskusji czegos moge dowiedziec sie.Dla tego chetnie dyskutuje z blu,dla tegoz i z malkontentem i z felusiem lubie wymieniac sie zdanaimi,bo on ,w przeciwienstwie do ciebie i pefci ,nie udaje tego ,kim nie jest.
                          • mara571 Badz konsekwentny: przestan pisac na naszych 24.11.13, 10:34
                            watkach, nie odpowiadaj na nasze wpisy.
                            Podobnie traktuje twojego "brata-intelektualiste" z Kanady.
                            • igor_uk czy ja zabraniam pisac wam na moich watkach? 24.11.13, 10:44
                              Piszcie,dla mnie to zadna roznica.jak bedzie to tylko uzyteczny belkot,to podziekuje.jak to bedzie cos merytorycznego,to chetnie podyskutuje .
                      • wojciech.2345 Re: mara,od bicia piany jestes ty. 24.11.13, 10:26
                        A wiesz Igorku,
                        że ja nie wierzę w ani jedno Twoje słowo.

Takie są moje doświadczenia z kilku ostatnich lat
                        doświadczeń forumowych.
    • polski_francuz Rosjanie lecza sie w Niemczech 24.11.13, 09:25
      Rosyjska sluzba zdrowie nie potrafi leczyc chorych Rosjan i wielu z nich jezdzi do Niemiec na leczenie. Sa firmy posredniczace i szukajace odpowiednich klinik. I sa nawet plakaty o takich firmach w dwoch jezykach: arabskim i rosyjskim.

Dlaczego w arabskim, moze dlatego ze coraz wiecej Rosjan mowi po arabsku?

PF
      • igor_uk Ha,ha. 24.11.13, 09:33
        Mam kolejnego uzytecznego idiote.
        • polski_francuz Czy duzo 24.11.13, 09:35
          Rosjan pisze po arabsku? Wojetek pisze, ze wasza armia staje sie powoli muzulmanska. Moze arabski jest uzyteczny?

PF
          • igor_uk pefcia. 24.11.13, 09:42
            Pamjetaj o jednym.Swoim uzytecznym idiotom dziekuje raz na tydzien i to pod warunkiem,ze dobrze staraja sie.

p.s. Jak uwazasz,ze mnie przeszkadzaja wasze durnowate proby rozwalic mnie watki,to zapewniam ciebie,mnie to jest absolutnie obojetnie.A do tego popatrz na liste .Moi watki na gorze,a wzszystko dzieki wam,moim osobistym uzytecznym idiotom.A co to znaczy?kazdy,kto wchodzi na forum,w pierwszej koliejnosci przeczyta moj watek i post,otwierajacy go.A co mnie jeszcze jest potrzebne? zapewniam cie,nic.
            • polski_francuz Czy arabski 24.11.13, 09:45
              jest trudny? Pewnie dla ciebie latwy, tak swietnie przeciez opanowales trudny jezyk polski. Ba nawet wpisy po chinsku tu widzialem.

Niedlugo juz pewnie do orderu za genialnosc jezykowa.

PF
            • wojciech.2345 Re: pefcia. 24.11.13, 09:49
              Igorku,
              dla Ciebie Czukczy było trudne opanowanie tylu języków
              obcych. Podziwiam.

Tak z ciekawości zapytam.
              Czy renifery podkuwa się jak konie?
      • mara571 Re: Rosjanie lecza sie w Niemczech 24.11.13, 09:45
        a gdzie sa te plakaty?
        Widocznie pochodza od zarejestrowanych w Niemczech firm posredniczacych, bo faktycznie niemieckie kliniki bardzo zabiegaja o rosyjskiego i petrodolarowego pacjenta.
    • wojciech.2345 Zjadali szamanów 24.11.13, 09:38
      Zabijali i zjadali ludzi twierdząc, że pozbywają się w ten sposób złych czarowników. 29-członków potężnej grupy kanibali w Papui - Nowej Gwinei zostało aresztowanych przez policję.

Aresztowani, wśród których jest osiem kobiet, są członkami około 1000-osobowej grupy kanibali, która zwalcza działalności miejscowych szamanów.

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/29-ludozercow-w-rekach-policji-zjadali-szamanow,264663.html
    • brat_ramzesa wszystko za dobrze sie uklada 24.11.13, 09:40
      mam wraznienie ze niebawem mozemy spodziewac sie prowokacji conajmniej na miare krysztalowej nocy
      • wojciech.2345 czy Igorek zje szamana? 24.11.13, 09:43
        Wiem, że wśród ludów syberyjskich, żyje sporo szamanów.
        Obawiam się, że jak Igorek zje swoje renifery, to potem
        zacznie jeść szamanów.

Co Ty na to?
        • 5magna Re: czy Igorek zje szamana? 24.11.13, 09:47
          www.informationclearinghouse.info/article36957.htm
      • igor_uk Jeszcze nie ulozylo sie,brat... 24.11.13, 09:49
        Tam idzie targ i sadze ,ze w ostatecznosci Stanom chodzi o uratowaniu USD,jako jedynej waluty rezerwowej .Dla tego oni moga poswiecic i Izrael. Izraelici o tym doskonale wiedza,dla tego tyle lamentu w izraelskiej prasie.
        Co do prowokacje ,to beda na 100% i juz moge dzis wskazac na to,kto tych prowokacje dopusci sie.
        • wojciech.2345 Re: Jeszcze nie ulozylo sie,brat... 24.11.13, 09:52
          Ja myślę, że Jankesi dolara nie uratują.
          Należy się zastanowić nad inną walutą, która będzie
          walutą rezerwową i rozliczeniową.

Najlepiej gdyby to była kopiejka.
        • brat_ramzesa Re: Jeszcze nie ulozylo sie,brat... 24.11.13, 10:04
          Obawiam sie ze Izrael moze sporo namieszac, ciekawe czy "doktryna Samsona" to prawda czy medialny kit ?
          • igor_uk Re: Jeszcze nie ulozylo sie,brat... 24.11.13, 10:12
            Z Izraelem nigdy nic nie wiadomo.Zydzi maja w rekach swiatowe srodki masowego przekazu i moga wrzucic do przestrzeni informacyjnej wszystko.
            • polski_francuz Czy to prawda 24.11.13, 10:16
              panie doktorze, ze Rosjania pana za zdrajce biora? Dlaczego?

PF
              • igor_uk Bo widzisz li,pefcia. 24.11.13, 10:20
                Mnie nie lubia uzyteczne idioty i zydki .Rosjanie mnie lubia i uwazaja,ze odwalam kawal dobrej roboty :-)
                Widze,ze starasz sie .Ciekawo,co na to wojtus? Do tej pory to on byl najlepszym ,a le ty mozesz odebrac jemu ten tytul.

p.s. A watek nadal na gorze listy.Wchodza nowi ludzi i zabieraja glos.
                • polski_francuz Widzisz Li 24.11.13, 10:27
                  to troche po chinsku.

Zadalem ci na innym watku pytanie i dam troche czasu na odpowiedz.

Na razie panie doktorze.

PF
          • wojciech.2345 Re: Jeszcze nie ulozylo sie,brat... 24.11.13, 10:30
            brat_ramzesa napisał:
            > Obawiam sie ze Izrael moze sporo namieszac, ciekawe czy "doktryna Samsona" to p
            > rawda czy medialny kit ?
            ----------------
            Uważam, że "doktryna Samsona" zostanie zastąpiona "doktryną Ursusa."
            Sam już nie wiem, która z tych doktryn lepsza.
    • berek_p Re: W Genewie dzieja sie ciekawe rzeczy. 24.11.13, 09:50
      A program atomowy bez zgody demokratycznego państwa USA jest nielegalny ? Świat powinien wskazać nawet siłą ze nie ma miejsca na dyktat ze strony USA i Izraela.
      • igor_uk Oczywiscie,ze jest legalny. 24.11.13, 09:55
        Ale Iran jest od wielu lat pod sankcjami USA,a od paru lat i EU,ktore ulegli nacisku Stanow.
        jak Stany uznaja program za legalny,to obiecuja zniesc sankcje.A oni naprawde utrudniaja zycie Iranowie.
        • wojciech.2345 Re: Oczywiscie,ze jest legalny. 24.11.13, 10:00
          igor_uk napisał:

> Ale Iran jest od wielu lat pod sankcjami USA,a od paru lat i EU,ktore ulegli
          > nacisku Stanow.a
          > jak Stany uznaja program za legalny,to obiecuja zniesc sankcje.A oni naprawde u
          > trudniaja zycie Iranowie.
          ------------------
          Ciekawe czy kanibalizm jest gdzieś legalny.
          Gdzieś czytałem/słyszałem, że jakieś plemię afrykańskie wykorzystuje
          Pigmejów. Wysyłają Pigmejów do dżungli na polowanie. Jeśli Pigmeje
          wracają bez upolowanego zwierzaka, to zjadają 1 Pigmeja.

Myślę, że czasami zjadają 2 Pigmejów.
          • 5magna Re: Oczywiscie,ze jest legalny. 24.11.13, 10:05
            presstv.com/detail/2013/10/24/331063/us-already-third-world-economy/
            • igor_uk Pierwsze pozytywne sygnaly z USA. 24.11.13, 16:56
              Od razu po podpisaniu wstepnego porozumienia Stany odblokowali czesc iranskich aktywow w wysokosci $8 mlrd .
              Benia chyba pochlasta sie :-(
              • wojciech.2345 Re: Pierwsze pozytywne sygnaly z USA. 24.11.13, 17:07
                igor_uk napisał:
                > aktywow w wysokosci $8 mlrd .
                > Benia chyba pochlasta sie :-(
                ------------
                Ajgorku,
                dla Jankesów $8 mlrd, to jak dla mnie drops
                dla wnuczki. Ja o tym już nie pamiętam po
                godzinie.

Idź Ty wydoić renifery.
                  • wojciech.2345 Re: Wojtus,daj swojej wnuczce to posluchac. 24.11.13, 18:17
                    Dzięki Igorze,
                    piękne. Może będzie jej to dane
                    usłyszeć na żywo.
                • 5magna Re: Pierwsze pozytywne sygnaly z USA. 24.11.13, 17:21
                  Pomalu wszyscy dojda do jednego ze "aktywy" I pieniadze trzyma sie w Chinach lub Rosji. Zloto tez jak to sie przekonaly o tym Niemcy kiedy ich zloto ukradziono. Prace sa dobrze zaawansowane aby wywalic dolara z pozycji waluty rezerwowej........Idiota Kadafi przekonal sie jak to sie wychodzi na konszachtach z Zachodem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka