Dodaj do ulubionych

Co tam, panie, Matuszkanie ?

11.01.14, 09:30
Ostatnio mialem okazje przebywac w gronie klasycznych przedstawicieli "klasy sredniej" Matuszki.
Zadni oligarchowie, ale ludzie , ktorym sie w zyciu powiodlo.

Uderza jedno - calkowita odmiennosc pogladow, od tego, co prezentuja na forum czekisci ze swoim nieszczesnym liderem, od cwiecwiecza bojacym sie odwiedzic "umilowany kraj":)))

Raczej nie sprzyjaja Putinistas, ale nie sa to jakies straszne, negatywne emocje.
Po olimpiadzie winien ustapic - juz sie nie sprawdza.
Brak mu szerszych horyzontow, a o gospodarce wie tyle, co dójka w kolchozie "Zorza komunizmu".

Niezbyt poruszaja moich znajomych wydarzenia na Ukrainie - przyznam, ze zaskoczyl mnie troche luzacki stosunek do Majdanu.

Ewidentnie wrodzy teroryzmowi przed Soczi, co podzielam - sama impreze postrzegaja, jako rozdetą "wioske putinowską", ale oczywiscie bardzo chca, by sie wszystko udalo.
Tyle juz kasy poszlo, nich chociaz image Rosji skorzysta.
Obserwuj wątek
    • brat_ramzesa Re: Co tam, panie, Matuszkanie ? 11.01.14, 09:37
      Byle w koncu w tym Soczi czy nie ?
      • borrka Wybacz, radziecki... 11.01.14, 09:43
        Ale twa mysl zbyt gleboka i nie rozumiem.
        • brat_ramzesa ??sam sie chwaliles :/ 11.01.14, 09:57
          Ze sie nie wybierasz a pozniej wybierasz wiec pytam o wrazenia ?
          • borrka Nie lubie byc wysadzany w powietrze ... 11.01.14, 10:08
            Za wlasne pieniadze w dodatku - jesli pojade, to w lecie, nad morze.
            Ostatnie zamachy na taksowkarzy w Stawropolskim Kraju nie zachecaja.
    • de_oakville Re: Co tam, panie, Matuszkanie ? 11.01.14, 12:28
      borrka napisał:

> Uderza jedno - calkowita odmiennosc pogladow, od tego, co prezentuja na foru
      > m czekisci ze swoim nieszczesnym liderem, od cwiecwiecza bojacym sie odwiedzic
      > "umilowany kraj":)))

I to jest pocieszajace, ze nie wszysci Rosjanie tacy sa jak "czekisci". "Czekisci" maja tu za zadanie prowadzic robote destrukcyjna. Kompromitowac i "oblewac pomyjami" naszych obecnych "idoli", a wiec panstwa i narody, ktore darzymy szacunkiem i z ktorych bierzemy przyklad. Zaklamywac historie itd. Wychodza z zalozenia, ze jesli nie potrafia niczego zbudowac, to przynajmniej uda im sie cos zburzyc, aby w ten sposob zapisac sie w pamieci. Jak powiedzial ktos znany w Polsce w przeszlosci: "Jesli podbija nas Niemcy to utracimy tylko niepodleglosc. Jesli podbije nas Rosja sowjecka to utracimy rowniez i dusze." Teraz wykorzystuja internet abysmy "utracili dusze". Z tym, ze sa to "syzyfowe prace" z gory skazane na porazke.
        • de_oakville Re: Obejrzalem ten film. Arcykiekawy. 11.01.14, 21:03
          Piekna syberyjska przyroda, interesujace "egzotyczne" miasto Tomsk, nie mniej interesujace niz Salvador w Brazylii. Przejechalbym sie w nim tramwajem. A z drugiej strony niewyobrazalny tragizm. Kto ponosi za to wine? Czy przypadkiem rowniez nie specyficzna mentalnosc, a nie jacys tam "Marsjanie" lub inni z zewnatrz narodu rosyjskiego?

Ja ostatnio lubie ogladac od czasu do czasu film pt. "General Nil" o Emilu gen. Fieldorfie.

www.youtube.com/watch?v=nhOIdPYFhtw
      • borrka Smieszna analogia. 11.01.14, 13:55
        Z historii wiadomo, ze do Kongrsowki, jako urzednicy, wojskowi, policjanci trafiala najgorsza swolocz, męt odrzucany przez rosyjskie spoleczenstwo.
        Z pelną swiadomoscia zachwiania proporci, widze cos takiego na forum - to nie sa ani Rosjanie, ani zorientowani prorosyjsko Polacy.
        To najemnicy najgorszej kategorii, bo ta lepsza zajeta jest Ukraina.

Z gory wylaczam z tej grupy Goscia ze Smolenska, bo to dla mnie typowy przyklad normalnego, rosyjskiego myslenia - wiadomo, ze inne, niz polskie, ale pole kompromisu jest calkiem duze.
        Ogolnie, cala sztuka polega na akceptacji tego innego myslenia i interpretacji historii.
        Nie oczekujmy, ze Rosjanie, Niemcy, czy Czesi widzą wszystko z naszej perspektywy.
        • de_oakville Re: Smieszna analogia. 11.01.14, 16:02
          borrka napisał:

> Z historii wiadomo, ze do Kongrsowki, jako urzednicy, wojskowi, policjanci traf
          > iala najgorsza swolocz, męt odrzucany przez rosyjskie spoleczenstwo.
          > Z pelną swiadomoscia zachwiania proporci, widze cos takiego na forum - t
          > o nie sa ani Rosjanie, ani zorientowani prorosyjsko Polacy.
          > To najemnicy najgorszej kategorii, bo ta lepsza zajeta jest Ukraina.

Od razu przypomnial mi sie wers z Mickiewicza, gdzie jeden Rosjanin stacjonujacy w Polsce mowi do innego:

"Nie dziw, ze nas tu przeklinaja
          wszak to juz mija wiek
          Jak z Moskwy w Polske nasylaja
          Samych lajdakow stek"

O ten fragment "Dziadow" podobno poszlo podczas tzw. "Rozruchow marcowych" w 1968.
          Nie zapominajmy jednak, ze Mickiewicz napisal rowniez inny wiersz - "Do przyjaciol Moskali",
          czyli nie oceniajmy wszystkich "totalitarnie". Sa rowniez ludzcy Rosjanie.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          "His words were those of a scurvy fellow"

• romrus A co tam? 11.01.14, 17:31
      borrka napisał:
      > Ostatnio mialem okazje przebywac w gronie klasycznych przedstawicieli "klasy sredniej" Matuszki. Zadni oligarchowie, ale ludzie , ktorym sie w zyciu powiodlo.

Tym razem nawet nie kwestionuje twoich odkywczycz postow:-)

> Uderza jedno - [b]calkowita odmiennosc pogladow, od tego, co prezentuja na forum czekisci
      > Raczej nie sprzyjaja Putinistas, ale nie sa to jakies straszne, negatywne emocje.

A - te twoi znajomi to jeszcze nie cala Rosja;
      B - nawet te twoi yuppie, "kreatywna klasa srednia", ktora w/g ciebie miala pare lat temu obalic Putina nie odczuwa do niego "strasznych, negatywnych emocji";

> Po olimpiadzie winien ustapic - juz sie nie sprawdza.
      > Brak mu szerszych horyzontow, a o gospodarce wie tyle, co dójka w kolchozie "Zorza komunizmu".

To mozesz sobie darowac, bo to dodalesz od siebie.

Do tej pory, jak nie pojawi sie nowy przytomny lider, twoi kumple beda spokojnie cierpiec Putina.
      Nowych liderow na razie nie ma. Ani Nawalny, ani Prochorow takowymi nie sa.

> Niezbyt poruszaja moich znajomych wydarzenia na Ukrainie - przyznam, ze zaskoczyl mnie troche luzacki stosunek do Majdanu.

Kiedy pisalem, ze generalnie Rosjanie maja Ukraine i jej smieszny majdan w doopie, pisalesz ze ja klamie. A to czysta prawda. Kpia z "chochlackiego bojowego hopaku" i tyle.

> Ewidentnie wrodzy teroryzmowi przed Soczi, co podzielam - sama impreze postrzegaja, jako rozdetą "wioske putinowską", ale oczywiscie bardzo chca, by sie wszystko udalo.
      > Tyle juz kasy poszlo, nich chociaz image Rosji skorzysta.

Czesc spoleczenstwa ma taki poglad, czesc zdecydowanie Soczy popiera.

Przeczywko Soczy wystepuja puss'ki, pedale i borratoidy.
      • borrka Czukcza... 11.01.14, 19:01
        Ja wiem, ze jakims tam Majdanem wam nie zaimponuja - ostrzelac z czolgow prlament, to jest to !
        Albo zrobic rewolucje i wyrznac cala inteligencje.

PS. Mnie sport wyczynowy nie interesuje, wylacznie dbanie o kondycje, bo nie wiemy, kiedy przyjdzie isc na Moskwe.
        Ale gdzie napisalem, ze jestem przeciw Soczi ?
        Sam bym polecial, bo "nowego" Soczi nie widzialem, ale nie lubie byc wysadzany w powietrze, do tego za wlasna kase.
        • romrus Dziwi mi tylko, banderowcu, 11.01.14, 20:05
          ...kto z Rosjan moze miec do czynenia z takim klamliwym, falszywym na wylot, gnojkem jak ty.

• borrka Rosjanie sa rozni. 11.01.14, 20:17
            Ty oceniasz ich na podstawie podobnych tobie stukaczy.
            Ja znam porzadnych ludzi.

Kiedy zlozyles pierwszy, skuteczny donos ?
            No, taki, ze chociaz ze studiow kogos wyrzucili ?
            • romrus Sa rozni, to fakt,.. 11.01.14, 20:35
              borrka napisał:
              > Ja znam porzadnych ludzi.

...sa te, kogo banderowiec potrafi oszukac, i te kogo nie.

Porzadni ludzie maja sie trzymac za kilometr od ciebie, bo sa przewaznie troche naiwny i w pierwszej kolejnosci staja sie ofiarami oszustow.
            • pimpus18 Re: Rosjanie sa rozni. 11.01.14, 20:39
              Borrat, a jak ty robisz karierę?

Bo zupełnie nie przyćmiewasz walorami intelektualnymi.

Typowy piskliwy szczur kancelaryjny, zamieniający papier na makulaturę.
              • igor_uk Ha,ha.Pimpus,trafiles w sedno sprawy. 11.01.14, 21:14
                O to i chodzi,ze kariera borrata jest wylacznie w jego wyobraznie,bo jak slusznie zauwazyles,intelektem on nie blyszczy.
          • lubat Re: Dziwi mi tylko, banderowcu, 11.01.14, 20:38
            romrus napisał:

> ...kto z Rosjan moze miec do czynenia z takim klamliwym, falszywym na wylot, gn
            > ojkem jak ty.

Nie ma się czemu dziwić z dwóch powodów:
            1. Swój zawsze swego znajdzie,
            2. borrat to katolik, a Anglicy już dawno odkryli, że nie ma bardziej dwulicowych istot, niż katole:) Będąc więc w Rosji (jeśli to w ogóle prawda) na pewno nie zachowuje się tam jak na tym forum.
            • borrka Chcesz powiedziec Lubacik... 11.01.14, 22:15
              Ze w zyciu zwracasz sie do ludzi per banderowiec, gnojek, katol, ze ogranicze sie do lagodnych inwektyw forumowego plebsu?
              To bylaby godna czekisty szczerosc i brak zaklamania.

PS. Juz po tym nieszczesnym "banderowcu" znac radzieckich . W Polsce nikt nie uzywa tego slowa jako inwektywy, w Matuszce, faktycznie, powszechnie ostatnio:)
            • eva15 I tu się z Tobą nie zgodzę, Lubacie 12.01.14, 00:28
              > 2. borrat to katolik, a Anglicy już dawno odkryli, że nie ma bardziej dwulicowych istot, niż katole:)

Nie ma bardziej dwulicowych, zakłamanych, cynicznych istot niż Anglicy (i ich kumple z którymi się angielskie elity w zasadzie w pełni zosmozowały/zespoliły).

Katole ze względu na swę konfesję i jej wymogi przyznają się do win i się z nich spowiadają (na ile szczerze to inny temat) . Anglicy - najwięksi mordercy w dziejach białego człowieka - nigdy w życiu nie uznają swych win. Spowiedzi i autorefleksji nie uznają, to dla nich objaw słabości. Zresztą - zbyt są zajęci śledzeniem zbrodni Hitlera i Stalina, by zająć się sobą:-))
              • borrka Jak Effcia kogos nie lubi... 12.01.14, 00:45
                To juz nie lubi:)))

Ale ja tez Anglosasow nie lubie specjalnie, wiec cicho siedze.
                Jedno trzeba im przyznac - maja lepszy PR.
                Z okazji wybicia Indian, jedza indyka.
                • eva15 Borrcia - kulą w płot. 12.01.14, 09:23
                  Ja oceniam obiektywnie, niezależnie od sympatii i antypatii znam historię.
                  • borrka Historie ... moze Burkina Faso. 12.01.14, 09:45
                    Ale np. o matuszynskiej nie masz zielonego pojecia.
                    Zielonego.
                    • eva15 Bla, blaaa, blaaa 12.01.14, 09:50
                      powiedział borrcia.
        • eva15 Borrcia, zasługujesz na nagrodę im. J. Goebbelsa! 11.01.14, 22:47
          borrka napisał:

> Ja wiem, ze jakims tam Majdanem wam nie zaimponuja - ostrzelac z czolgow prlament, to jest to !

Trzeba przyznać , że bijesz rekordy zakłamainia i cynizmu i należy ci się nagroda im. J. Goebbelsa!
          Ostrzelanie rosyjskiego parlamentu z "demokratycznych" czołgów wzbudziło na Zachodzie błogość bliską orgazmowi. Dzięki temu ostrzelaniu otworzyły się szeroko wrota dla Chodorkowskich, Bieriezowskich, Gusińskich i ich zachodnich mocodawców obserwujących sytuację z moskiewskich hoteli i czekających z walizkami dolarów na sygnał do otwarcia łowów.

> PS. Mnie sport wyczynowy nie interesuje, wylacznie dbanie o kondycje, bo nie wiemy, kiedy przyjdzie isc na Moskwe.

Do tego potrzebujesz przede wszystkim biegu wstecznego, by szybko umknąć jako ścigany do W-wy. To takie déjà-vu dla inteligentnych, więc nie wiem, czy aluzję pojmiesz...
          • borrka Doceniam komplement. 11.01.14, 23:41
            Bo nie watpie, ze portrecik Joschki von Babelberg stoi przy lozeczku Twym, Effciu.
            • eva15 Re: Doceniam komplement. 12.01.14, 09:26
              Nie wiem, o kim pleciesz.
              • borrka Bo malo wiesz, Effciu:) 12.01.14, 09:43
                Reichsminister mial z wiadomych wzgledow ksywe "Ritter Bock von Babelberg".
                • eva15 Re: Bo malo wiesz, Effciu:) Oj mało! 12.01.14, 09:54
                  nawet nie wiem, co to ten "Babelberg" !
                  • borrka Skrocone Babelsberg:) 12.01.14, 09:59
                    Czepiasz sie juz glupich przeoczen.
                    • eva15 Re: Skrocone Babelsberg:) 12.01.14, 10:01
                      Przeoczenie może zdarzyć się raz, ty 2 x w dwóch postach napisałeś "Babelberg". No i nie wiedziałam, o co chodzi.
          • wojciech.2349 Re: Borrcia, zasługujesz na nagrodę im. J. Goebbe 12.01.14, 01:44
            eva15 napisała:
            > Do tego potrzebujesz przede wszystkim biegu wstecznego, by szybko umknąć jako ścigany do W-wy. To takie déjà-vu dla inteligentnych, więc nie wiem, czy aluzję pojmiesz...
            ------------------
            Effciu,
            ja myślę, że młodzież moskiewska sama by Polsce poddałaby
            Moskwę. Rosjanie staliby się obywatelami UE.

Pooglądaj materiały z Euromajdanu.
            Pouczające.
    • polski_francuz Informacja 11.01.14, 18:00
      Rosja zyla przez wieki autarkicznie. Malo kto wyjezdzal, malo co sie wiedzialo o innych krajach a sasiedzi byli raczej podbijani niz odwiedzani.

Tylko tak mozna wytlumaczyc bezprzykladowe ekscesy historyczne jak dojscie bolszewikow do wladzy, kolektywizacja wsi czy procesy Stalina z lat 30-tych.

Obecnie, Rosjanie wyjezdzaja, porownuja, dyskutuja. Nie sa przeciez glupsi niz inni. I widza, ze 2+2=4 a nie 5 albo 3.

Poza tym, dwaniej w ZSRR poinformowani byli czekisci. Stad dojscie do wladzy Andropowa czy Putina. Oni wiedzieli i mogli zareagowac jak nalezy na nowosci. Teraz wlasciciel PC i znajacy jakis jezyk ma dosc podobne wiadomosci niz czekista. A czesto jest od niego inteligentniejszy (bo dla kogo moze byc kariera praca w wywiadzie? ani romrus ani gosc ze smolenska nie ksztalca swoich dzieci na silowikow zapewne).

Stad ten kontrast z reszta swiata i glupota awanturnikow forumowych spod znaku czeki. Ten kontrast jest widoczny nie tylko z innymi forumowiczami ale i z innymi Rosjanami.

PF
      • romrus Re: Informacja 11.01.14, 20:01
        polski_francuz napisał:

> ani romrus ani gosc ze smolenska nie ksztalca swoich dzieci na silowikow zapewne).

Za Goscia nie odpowiadam, ale za siebie bez problemow.

Specialnie nie ksztalcze, kstalcze na prawnikow.

Kazdy jednak od dziecinstwa umie poslugiwac sie bronia palna.
        Starszy syn po skonczeniu studiow prawa z poboru spedzil rok w wojskowym wydziale sledczym.
        Mlodszego czeka taki sam los, nie pasuje widzial sledczy - prosze uprzejme zapisac sie do komandosow.

Jesli dostana propozycje sluzby w ministerstwach silowych - ona bedzie brana pod uwage.
        Nie widze nic zlego w sluzbie w armii czy FSB, bede kategorycznie sprzeciw sluzbie w policji czy prokurature.

> Stad ten kontrast z reszta swiata i glupota awanturnikow forumowych spod znaku czeki. Ten kontrast jest widoczny nie tylko z innymi forumowiczami ale i z innymi Rosjanami.

Przypominam, ze UE i USA to jeszcze nie reszta Swiata, a Ty nie reprezentujesz nawet calej cywilizacji "europejskej", wiec, nie rozumemiem z jakiej racji wypowiadasz sie w imeniu reszty Swiata.

Nie rozumiem, dlaczego kariera w CIA czy FBR to cacy, a kariera w FSB to be.
    • jk2007 borrka ma racje 11.01.14, 20:44
      borrka napisał:
      > Niezbyt poruszaja moich znajomych wydarzenia na Ukrainie

nam Rosjanom sytuacja na Ukrainie zwisa i powiewa, tak samo i igrzyska w Soczi
      • romrus Nie podszywaj sie pod Rosjanina, gnojku 12.01.14, 01:19
        jk2007 napisał:
        > nam Rosjanom sytuacja na Ukrainie zwisa i powiewa, tak samo i igrzyska w Soczi

Zadnym Rosjaninem nie jestesz, Bialorusin z karta Polaka.
        • 5magna Re: Nie podszywaj sie pod Rosjanina, gnojku 12.01.14, 01:36
          Ta gnida borat nadaje sie aby ja rozgniesc obcasem. Bylismy na rybach z pod lodu. Siedzial facet I mial bardzo dobre lapanie. Zaczelismy z nim rozmawiac. Pyta sie a wy z kat? A z Polski. Tak myslalem mowi. Ja z Kazahstanu. Wyjechalem najpierw do Rosji, potem do Niemiec a teraz jastem w Kanadzie. Umiem po rosyjsku I po niemiecku. Najslabiej po angielsku. Zyd rosyjski. Pokazal nam wszystko jak on lapie udzielil rad itd. Uczynny przyjemny. Tak pomyslalem wtedy o tych swiniach forumowych jak borat, woitus itd......
        • polski_francuz Skad ta informacja? 12.01.14, 07:49
          "Zadnym Rosjaninem nie jestesz, Bialorusin z karta Polaka"

Czekista jestes? A ja cie bralem za "normalnego" forumowicza...

PF
          • borrka Normalny forumowicz ... stukacz:) 12.01.14, 09:12
            Kazdy prawnik w CCCP mial record stukacza (donosiciela) KGB.
            • eva15 Borrcia wie, co mówi 12.01.14, 09:21
              Ty pewnie siedziałeś w środku tych struktur, stąd tak dogłębna wiedza. Byłeś oficerem prowadzącym?
              • borrka O tym wiedzial kazdy oktriabrionok, Effciu. 12.01.14, 09:47
                Tak to funkcjonowalo w Raju Proletariatu.
                • eva15 Re: O tym wiedzial kazdy oktriabrionok, Effciu. 12.01.14, 09:49
                  Ty masz wiedzę insidera, nie bądź taki skromny..
          • eva15 Re: Skad ta informacja? 12.01.14, 09:20
            polski_francuz napisał:

> "Zadnym Rosjaninem nie jestesz, Bialorusin z karta Polaka"
            >
            > Czekista jestes? A ja cie bralem za "normalnego" forumowicza...

Czekistą to jewsteś ty, wykryłeś wszak samodzielnie, że jestem Rosjanką.

JK2007 sam przedstawiał się na forum jako białoruski właściciel Karty Polaka. Teraz widać zmienił zdanie i uznał, że jest Rosjaninem.
            • jk2007 Re: Skad ta informacja? 12.01.14, 09:56
              eva15 napisała:

> JK2007 sam przedstawiał się na forum jako białoruski właściciel Karty Polaka.

poczciwa, znowu fantazjujesz lub kłamiesz
              • eva15 Re: Skad ta informacja? 12.01.14, 09:58
                Przeszukaj swoje własne posty, zdziwisz się co tam zobaczysz. Nawet studentem KULu już byłeś.
                • jk2007 Re: Skad ta informacja? 12.01.14, 10:05
                  eva15 napisała:
                  > Nawet studentem KULu już byłeś.

owszem, bylem. Drazni ci to?
                  • eva15 Re: Skad ta informacja? 12.01.14, 10:08
                    Jedyne co mnie drażni, to przepychanki z twoimi kłamstwami, nie myślę dalej dyskutować.
                    • borrka Effciu, to Wy, komsomol... 12.01.14, 10:14
                      Zamiast prowadzic dyskusje merytoryczna, rozpatrujecie, ilu czekistow miesci sie na lebku od szpilki!
                      Nie ma znaczenia, kim jestesmy, tylko jakie opinie wyrazamy.
                      Czy fakt, ze jestem zydowskim banderowcem, z przeszloscia KGB, zmienia ma sympatie do Matuszkinych ?
                      • eva15 Re: Effciu, to Wy, komsomol... 12.01.14, 10:17
                        Nic podobnego - od tropienia życiorysów jest na forum p_f (wykrył, że jestem Rosjanką!) i mara, ta aktualnie rozgryza, kim jest p. Zofia zwana przez znafffców rusofilką, bo nie pluje na Rosję:-) .
                        • eva15 Re: Effciu, to Wy, komsomol... 12.01.14, 10:20
                          Ja cudzych życiorysów nie tropię. Wiem na przykładzie jk2007 i na twoim, że komputer wszystko wytrzyma, jak dawniej papier. Obaj tworzycie sobie co raz to inne życiorysy, mnie nic do tego, ale czasem jest śmiesznie. Tak jest wówczas, gdy się wikłacie we własne kłamstwa.
                          • jk2007 Re: Effciu, to Wy, komsomol... 12.01.14, 10:21
                            eva15 napisała:
                            > Tak jest wówczas, gdy się wikłacie we własne kłamstwa.

poczciwa, podaj przyklady
                            • eva15 Re: Effciu, to Wy, komsomol... 12.01.14, 10:31
                              Nie zrozumiałeś, że skończyłam z tobą dyskusję? Są granice absurdu.
                              • jk2007 Re: Effciu, to Wy, komsomol... 12.01.14, 10:37
                                eva15 napisała:
                                > Nie zrozumiałeś, że skończyłam z tobą dyskusję? Są granice absurdu.

owszem, sa granice twojej przenikliwosci :)
                          • borrka Wasza jaczejka tworzy moj zyciorys. 12.01.14, 10:25
                            Ja ujawnilem, ze jestem z Wilsona, jadlem cukierki od dzieci radzieckich, lubilem napitok Buratino i ze pracuje w ruinach po Matuszce CCCP.
                            Reszta, to dyrdymaly Twych comrades:)
                            • eva15 Re: Wasza jaczejka tworzy moj zyciorys. 12.01.14, 10:29
                              Borrcia, sam opowiadasz bajki o sobie i od czasu do czasu gubisz się w tym wszystkim. Do skutecznych kłamstw potrzebna jest absolutna, fotograficzna pamięć. Inaczej jest śmiesznie.
                              • borrka Kwestia wiarygodnosci? 12.01.14, 11:56
                                Nie rozsmieszaj mnie - Twoj kompan, dzien i noc zachwycajacy sie Matuszka, jednoczesnie od dwudziestu paru lat panicznie boi sie tam pojechac!
                                Odwiedzic rzekomo umilowany i tak wspanialy kraj!

To dopiero wiarygodnosc:)))
                    • jk2007 Re: Skad ta informacja? 12.01.14, 10:18
                      eva15 napisała:
                      > Jedyne co mnie drażni, to przepychanki z twoimi kłamstwami,

drazni cie moja prawda
          • romrus Re: Skad ta informacja? 12.01.14, 10:34
            polski_francuz napisał:
            > "Zadnym Rosjaninem nie jestesz, Bialorusin z karta Polaka"
            > Czekista jestes? A ja cie bralem za "normalnego" forumowicza...

A - nie zbyt mi obchodzi za kogo mi bierzesz;

B - facio nie jednokrotnie sam pisal, ze jest Bialorusinem i chwalil sie ze posiada Karte Polaka;

C - nie obchodzilo by mi kim on jest, jesli by prowokator caly czas nie pisal "my, Rosjanie".
            • polski_francuz Odpowiedzi i pytania 12.01.14, 10:46
              Kto kim jest to zawsze interesujaca sprawa. Czekisci jednak maja misje i dostaja za to pieniadze albo fawory. Pisanie na forum jest zatem ich praca a nie rozrywka. To jest podstawowa roznica.

Wracajac do JK2007 piszac, ze jest Rosjaninem chce powiedziec, ze wychowal sie w zwiazku sowieckim. Podobnie jak i ty. Stad podobienstwa oczywiste.

Roznica jest moze w ty, ze on sie zachowuje o wiele mniej bezczelnie niz wiekszosc Rosjan z tego forum.

Moze jest wiec rzeczywiscie Polakiem:)

PF
              • romrus Glupi odpowiedzi i pytania 12.01.14, 12:18
                polski_francuz napisał:
                > Kto kim jest to zawsze interesujaca sprawa. Czekisci jednak maja misje i dostaja za to pieniadze albo fawory. Pisanie na forum jest zatem ich praca a nie rozrywka. To jest podstawowa roznica.

Nikt nie bede tracil zlamanego grosza na wpisy na forum gdzie pisze dziesiatek osob.

> Wracajac do JK2007 piszac, ze jest Rosjaninem chce powiedziec, ze wychowal sie w zwiazku sowieckim. Podobnie jak i ty. Stad podobienstwa oczywiste.

Nie widze podobenstw z jk2007.
                Trolling i prowokacji to nie moja dziedzina.

> Roznica jest moze w ty, ze on sie zachowuje o wiele mniej bezczelnie niz wiekszosc Rosjan z tego forum.

Napisal pare postow, gdzie $ral na Rosje, tego wystarcze, zeby ty go polubil.
                Tyle ze masz kiebska pamiec i nie pamentasz co facio wypisywal na temat Katynia i innych bolesnych spraw.

Jest typowym klamliwym trollem od sklocania ludzi.

Pierwsze z brzegu:
                Brzoza Kartuzka lepsza od Katyni? - jk2007 04.02.10, 12:28
                burzenie cierkiew prawoslawnych w Polsce - jk2007 04.02.10, 13:40
                burzenie cierkiew prawoslawnych w Polsce - jk2007 04.02.10, 13:42
                jako patriota i obywatel Rosji jestem dumny ze udalo sie uratowac Ukraine. - jk2007 21.11.13, 20:46
                tradycyjne palenie rosyjskiej ambasady - jk2007 13.11.13, 19:42

Wiecej w tym smietniku nie bede grzebal.
                Mam o nim swoje zdanie i tyle.
                W imeniu Rosjan nie ma zadnego prawa sie wypowiadac.

> Moze jest wiec rzeczywiscie Polakiem:)

Nie zdiwi sie.
                • borrka Kagiebowski stukacz decyduje... 12.01.14, 12:26
                  Kto ma prawo wypowiadac sie w imieniu Rosjan!
                  Cos ci sie poplatalo, koles:)
                  Te czasy minely.
                  • romrus W kazdym razie nie ty 12.01.14, 13:22
                    borrka napisał:
                    > Kto ma prawo wypowiadac sie w imieniu Rosjan!

W kazdym razie ty nie bedziesz ani decydowal, ani wypowiadal sie.

Macie wspaniale towarzyszestwo - klamliwy banderowiec i bialoruski troll.
                    Pogadajcie sobie o Rosji, bo wiecej wam nie ma o czym.

Nawiasem, o kablowaniu naiwecej pisza wlasnie kable.
                    To taka proekcja psychologyczna.
                    Pisalesz ze rodzina czesto bywala w ZSSR, siostra chyba sie uczyla w Moskwie?
                    Kwitek o wspolprace mial byc podpisany.
              • romrus Lubisz chyba tego faceta, PF? 12.01.14, 19:24
                polski_francuz napisał:
                > Wracajac do JK2007
                > Roznica jest moze w ty, ze on sie zachowuje o wiele mniej bezczelnie niz wiekszosc Rosjan z tego forum.
                > Moze jest wiec rzeczywiscie Polakiem:)

dla nas Rosjan stalinowska demokracja lepiej niz carski zamordyzm
                Autor: jk2007 12.01.14, 11:32

forum.gazeta.pl/forum/w,50,148953117,148953605,dla_nas_Rosjan.html

Nadal uwazasz, ze jest Polakem?:-)
                • polski_francuz Who cares? 12.01.14, 22:08
                  Jakbys polubil Polske i Polakow to bym i Ciebie polubil:)

PF
        • jk2007 Re: Nie podszywaj sie pod Rosjanina, gnojku 12.01.14, 09:41
          romrus napisał:
          > Zadnym Rosjaninem nie jestesz, Bialorusin z karta Polaka.

glupku, jako obywatel Rosji jestem Rosjaninem,
          "right or wrong, this is my country"

• romrus Re: Nie podszywaj sie pod Rosjanina, gnojku 12.01.14, 10:38
            jk2007 napisał:
            > glupku, jako obywatel Rosji jestem Rosjaninem,
            > "right or wrong, this is my country"

Bladzisz we wlasnych klamstwach.
            • jk2007 Re: Nie podszywaj sie pod Rosjanina, gnojku 12.01.14, 10:39
              glupku, nie osmieszaj sie
              • romrus Re: Nie podszywaj sie pod Rosjanina, gnojku 12.01.14, 10:57
                jk2007 napisał:
                > glupku, nie osmieszaj sie

Mam w kraju jeszcze ladnych kilka milionow aziackich gastarbejterow.
                Mi oni nie przeszkadzaja, ale jesli zaczna pisac prowokacyjny posty na polskim forum i podpisywac sie "my, Rosjanie", to mi tez troche wqrwi.
                • jk2007 Re: Nie podszywaj sie pod Rosjanina, gnojku 12.01.14, 11:01
                  glupku, to twoj problem
    • jk2007 zapowiadana byla “deoffshorization” 12.01.14, 09:51
      ale mamy teraz dewaluacja rubla
      • borrka Szybciej uwierze w deżurawizacje. 12.01.14, 09:53
        Bez "off shorow" system padnie.
    • jk2007 nas Rosjan martwi stagnacja gospodarcza, 12.01.14, 10:49
      wysoka inflacja i bezrobocie
      • borrka To brak szerszej perspektywy gospodarczej. 12.01.14, 11:26
        Putin dobrze tylko rope pompuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka