malkontent6 02.03.14, 20:48 Zauważyłem, że wielu forumowiczów używa w stosunku do Ukraińców określenia banderowcy. Na tej samej zasadzie o Rosjanach możemy chyba spokojnie mówić bolszewicy. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk Popieram. 02.03.14, 20:57 lepiej tak,niz ruskie scierwo. p.s. Banderowccy nie sa Ukraincami. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Popieram. 02.03.14, 21:04 A kim są ci rzekomi "banderowcy" Bo to, że na Krymie działają rosyjskojęzyczni bandyci, to zdążyliśmy zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Kim sa banderowcy? 02.03.14, 21:08 To ci,kto popiera poglady Bandery,ci co sa nacjonalistami,i to ci,dla kogo Wolyn stanowi dume. I ja odrozniam Ukraincow,w tym z zachodniej Ukrainy,od tych bandytow. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Kim sa banderowcy? 02.03.14, 21:17 A teraz napisz to po polsku, tak żebym mógł zrozumieć, bo tego bełkotu jakim nas uraczyłeś za nic nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nie ma ruskiego ścierwa, jest tylko kacapskie 02.03.14, 23:08 igor_uk napisał: > lepiej tak,niz ruskie scierwo. Ruski to nie ścierwo. A Kacap tak. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:02 Nie widzę przeciwwskazań o ile swoje działania będą firmowali portretami Lenina czy Stalina a ich ugrupowania będą nosiły imię tychże, wtedy uznałbym nawet za konieczne zwać ich bolszewikami :)) No i za cholerę nie pojmuję dlaczego określenie "banderowcy" jest odbierane pejoratywnie. Przecież Stiopa Bandera to bohater Ukraiński, na jego przekazach wzoruje się część majdanu (nie tylko nie ukrywają tego a wręcz chwalą się tym w mediach), jego imieniem nazywane organizacje polityczne, jego pomniki zdobią nie jedno miejsce - no ja myślałem że określenie "banderowcy" ma pozytywny wydźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:03 malkontent6 napisał: > Zauważyłem, że wielu forumowiczów używa w stosunku do Ukraińców określenia band > erowcy. Na tej samej zasadzie o Rosjanach możemy chyba spokojnie mówić bolszew > icy. :) ---------------- Ukraińcy używają terminu "Moskale." Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:04 Jednak wydaje mi się, że termin "Banderowcy" należy równoważyć terminem "Kacapy." Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:18 Ciemniaków z Pomrocznej możesz nazywać katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:25 Sie tak nie zapedzaj pimpus. Zostanmy juz przy "mocherach". Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:30 swiblowo napisała: > Sie tak nie zapedzaj pimpus. Zostanmy juz przy "mocherach". -------------------------- A wiesz, że moher bywa pozytywnym określeniem? duma z pogardliwego określenia Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:44 Teraz juz wiem :) moher sie przez samo "h" pisze...hmm...dziadzieje ortograficznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:41 To jest osobna gałąź tego schorzenia. Po swojemu pasują do tego majdanu. Ze względów zdrowotnych jednak pozostaje to u moherów w sferze idei. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:52 Sugerujesz wiec, ze mam schorzenie. Nie podoba mi sie to... Zaczynasz pizdzic czasem w stylu lubata. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:59 Pan jest na pewno wyjątkiem. Rzeczywistość jest przecież tak różnorodna. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 22:30 Nie wiem, byc moze. Nie bywam na majdanach. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:37 malkontent6 napisał: > Zauważyłem, że wielu forumowiczów używa w stosunku do Ukraińców określenia band > erowcy. ------------------------------- Dlaczego klamiesz w zywe oczy? Jak sie nie nuczyles z obserwacji majdanu kto to sa banderowcy jestes sam sobie winny. Banderowcy a normalne ukrainskie spoleczenstwo ktore chca zyc w spokoju bez korupcji i bez ich wiedzy zapedzania ich w ubostwo, widze tu kolosalna roznice. Wiec naucz sie czlowieku czegos, a potem dyskutuj i wnos pretensje na forum. _______________________________________________________________ www.schweizmagazin.ch/nachrichten/schweiz/18151-Russland---Bashing-United-Racists-Mass-Media.html www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/18208-Obama-erhht-Kriegsgefahr-Europa.html www.zerohedge.com/news/2014-02-12/luxury-brand-ceo-poor-stop-whining-or-move-china Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Banderowcy kontra bolszewicy. 02.03.14, 21:40 nie-tak napisała: > Jak sie nie nuczyles z obserwacji majdanu kto to sa banderowcy jestes sam sobie > winny. ------------------- Ja jak patrzę na Putina to widzę diabełka. Muszę chyba kupić nowy telewizor albo pójść do okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
smagliczka2 Nie, nie, nie. 02.03.14, 21:55 Rosjanin od dwóch dni kojarzyć mi się bedzie z moralną zgnilizną i z tego właśnie powodu proponuję zwać ich wschodnim śmierdzielem. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Nie, nie, nie. 02.03.14, 22:00 Nie ma się co bawić w wyszukane określenia, swołocz po prostu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Nie, nie, nie. 02.03.14, 22:28 A na wyszukane to jej nie stac. W tym i cala bieda... Odpowiedz Link Zgłoś