Dodaj do ulubionych

Stany czeka pelny pizdziec.

04.04.14, 22:23
U.S. Gov't Quietly Soliciting Other Countries To House Americans If Yellowstone Super-Volcano Erupts!

To czego nie ma w poprzednim artyklule:
Ученые вcтревoжены ycилением aктивнocти cyпер-вyлкaнa Йеллoycтoн в 2013- 2014 гoдy.

Резyльтaты нaблюдений:

1) Земля внyтри гигaнтcкoгo жерлa Йеллoycтoнa пoднимaетcя и движетcя нa югo-Вocтoк.

2) Гелий-4, пoявилcя нa Йеллoycтoyне в неверoятнo крyпных кoличеcтвaх.

3) Кoгдa Гелий-4 был зaмечен нa дрyгих вyлкaнaх, oн пoявлялcя незaдoлгo дo крyпных извержений этих вyлкaнoв.

4) Дo нaчaлa caмoгo извержения вyлкaнoв, землетряcения прoиcхoдят вблизи вyлкaнa, a oднo из крyпнейших землетряcений мaгнитyдoй M3.6, прoизoшлo непoдaлекy Йеллoycтoнcкoгo крaтерa 11 феврaля 2014.

Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Stany czeka pelny pizdziec. 04.04.14, 22:29
      Wygląda na to, że sam pan Bóg sią wreszcie wkuzrzy i im przyłoży po grzbiecie:-)
      • igor.z_uk Re: Stany czeka pelny pizdziec. 04.04.14, 22:33
        Ale wyglada na to,ze razem z nimi oberwac moga wiele niewinnych narodow:-(
      • johnny-kalesony Re: Stany czeka pelny pizdziec. 04.04.14, 22:40
        Podobno, kedy Bóg chce kogoś ukarać, to najpierw mu rozum odbiera. Przyznam otwarcie - nie wierzyłem w to. Ale wówczas trafiłem na forum na twoje wpisy ...

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • igor.z_uk Ile macie lat,kalesony? 04.04.14, 22:43
          Takie dziciece wpisy dobre sa na forum nastolatek,a nie tak powaznym,jakim jest forum "Swiat".
          • johnny-kalesony Re: Ile macie lat,kalesony? 04.04.14, 23:05
            Dla Ewy i jej krasnali poziom nastolatka to i tak za wysoko. Nie zasługujecie na swoje pensje. Gdybym był Puciatym, dostalibyście wymówienie i to bez odpraw - za żałosny poziom profesjonalizmu. Wykołować was jest w stanie pracownik mediów z 2-3 letnim stażem. Ja mam 16 lat doświadczenia.

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • igor.z_uk Re: Ile macie lat,kalesony? 04.04.14, 23:14
              Idzie Rambo przez pustynię i spotyka Rambo-Rambo:
              RR: Mogę iść z tobą?
              R: Jasne!
              Dalej idzie Rambo i Rambo-Rambo. Spotykają Rambo-Rambo-Rambo:
              RRR: Mogę iść z wami?
              R: jasne!
              Dalej idzie Rambo, Rambo-Rambo i Rambo-Rambo-Rambo. Spotykają Terminatora:
              T: Mogę iść z wami?
              R: Jasne!
              Idą dalej i tak spotkali jeszcze Terminatora-Terminatora, Terminatora-Terminatora-Terminatora, Schwarzeneggera, Schwarzeneggera-Schwarzeneggera i Schwarzeneggera-Schwarzeneggera-Schwarzeneggera. Idą, idą, idą i nagle wielka przepaść. Najpierw skacze Schwarzenegger-Schwarzenegger-Schwarzenegger - biegnie, biegne, biegnie i spadł. Potem biegnie Schwarzenegger-Schwarzenegger - też ogromny rozbieg i spada w przepaść. Kolejny biegnie Schwarzenegger, to samo - spadł. Teraz kolej padła na Terminatora-Terminatora-Terminatora: rozbieg, wybicie z progu i porażka. Terminator-Terminator biegnie, był blisko, ale spadł. Biegnie Terminator: już na początku spadł w przepaść. Zostało ich trzech. Biegnie Rambo-Rambo-Rambo, odbija się od ziemi, jest już blisko, blisko - spada. Rambo-Rambo biegnie, piękne wybicie z progu, już prawie dotykał brzegu, ale nic - spada. Stoi Rambo. Rozbieg - wybicie z progu i... UDAŁO SIĘ!!!
              Wiecie dlaczego?
              Bo miał buty Nike!
    • wiarusik mam pytanko 04.04.14, 22:35
      jak teraz twoja rodzina będzie jeździć na wakacje na krym? kiedyś to było łatwo-samochód/pociąg i dawaj, a teraz? jakieś wizy, paszporty, droga na około przez kamczatkę...
      • igor.z_uk A to nie twoja sprawa,wiarusik. 04.04.14, 22:44
        Oprocz tego nie jest to tematem watku.
        lepiej pomysl o tym,co zrobisz,jak ten wulkan pierdyknie.Czy stac cie na wyjazd na antypody?
        • wiarusik Re: A to nie twoja sprawa,wiarusik. 04.04.14, 22:58
          rozumiem, że dla amerykanofobów ten wulkan to ostatnia deska ratunku ;)
          nie ma jak szturchnąć wujka sama ?;)
          • igor.z_uk Zle rozumiesz,wiarusik. 04.04.14, 22:59
            A przede wszystkim wykazales sie tym,ze jezykow obcych nie znasz.
            • wiarusik Re: Zle rozumiesz,wiarusik. 04.04.14, 23:02
              wydaje mi się, że za słabo znasz polski by zrozumieć to co piszę :)
              • igor.z_uk Re: Zle rozumiesz,wiarusik. 04.04.14, 23:15
                Wystarczajaco dobrze,zeby zrozumiec,ze zalinkowanych tekstow nie przeczytales,a to dlatego,ze nie znasz jezykow obcych.
                • wiarusik Re: Zle rozumiesz,wiarusik. 05.04.14, 14:14
                  ale czego ty znowu nie rozumiesz? :) przeczytałem zalinkowany tekst po swojemu, później dla pewności przepuściłem przez translator i wyszło na to samo. masz jakieś problemy z głową może?;)
    • engine8 Re: Stany czeka pelny pizdziec. 04.04.14, 22:50
      www.mnn.com/earth-matters/wilderness-resources/stories/what-if-yellowstones-supervolcano-erupts
      • igor.z_uk Re: Stany czeka pelny pizdziec. 04.04.14, 22:58
        Widac,engine,to nie tylko mnie zainteresowalo. Zeby bylo jasno,ja wcale nie ciesze sie z tego,co moze stac ze Stanami.
        • engine8 Re: Stany czeka pelny pizdziec. 04.04.14, 23:18
          Nic sie nie stanie..... W oklicach Yellowstone to w wiekszosci pola uprawne....ziemniaki i kukurydza - te przywieziemy z Ukrainy...
          • igor.z_uk Re: Stany czeka pelny pizdziec. 04.04.14, 23:21
            Jestes optymista,engine :-)
            • engine8 To dla pesymistow 04.04.14, 23:24
              channel.nationalgeographic.com/channel/doomsday-preppers/interactives/doomsday-disaster-map/
              • engine8 bardziej optymistycznie 04.04.14, 23:40
                www.mapsofworld.com/world-top-ten/world-map-natural-disasters.html
    • pskow Re:towarzysz ajgor+ 04.04.14, 22:57
      coвcем oхyел.
      И егo дaмoчкa тoже.
      demotivators.to/media/posters/1090/878331_tebe-ne-dast-dazhe-bomzh.jpg
    • engine8 nie az tak do konca 04.04.14, 22:57
      io9.com/what-will-really-happen-when-yellowstone-volcano-has-a-508274690/all
    • arkaf Co to, kuzwa, jest 04.04.14, 23:36
      Po Polsku juz szmaciarzu nie umiesz?
      przestan mi tu zasrywac polskie forum
      • igor.z_uk A to szmaciarz wielonikowy: 05.04.14, 01:56
        blu, arkaf,mierkat ,artus i wielu innych,wlazl na forum .
        Chamiejesz,blu,z dnia na dzien.
        • arkaf cos ci sie powieloilo z tego wiecznego sleczenia 05.04.14, 09:39
          na forum
          Pisz po polsku, jak juz musisz tu pisac i tyle
          • smagliczka2 Spokojnie arkaf. 05.04.14, 14:28
            Te przyglupy juz tak maja, ze postrzegaja duchy i zjawy. A wiesz dlaczego tak jest?

Bo oni nie kieruja sie logika, ale ufaja w swoj instynkt wechu tak bardzo charakterystyczny dla sowieckiego kundla.

Jaki bylby tego sens? No jaki? Niech raz ten czerwony duren to z siebie wyrzuci. Nikt nie wie z wyjatkiem web brygady.
            • igor.z-uk Smagliczka,smagliczka. 05.04.14, 15:02
              zebysz ty tylko mogla domyslic sie,jak wyglupila sie :-)
              • smagliczka2 Dobre sobie!! Pan mowi o wyglupianiu? 05.04.14, 23:04
                Wszyscy sie wyglupiaja, tylko nie Pan. Pan wszyskich poucza, przedrzeznia, posadza i z wszystkimi wyscigi robi. Kto jest madrzejszy? Odpowiedz wiecznie ta sama - Pan Igor.

A ja twierdze, ze to nie prawda. I prosze wreszcie przestac mi ublizac.

Dociera to do Pana?
    • malkontent6 Re: Stany czeka pelny pizdziec. 04.04.14, 23:42
      Igor, piździec tu jest od początku istnienia tego kraju.

Już Chruszczow to widział.
      • bywszy1 Re: Stany czeka pelny pizdziec.+ 05.04.14, 00:02

nie bardzo tak czeka.
        Pizdiec ajgor ojczyzne swa zdradzil.
        Polske zasmierdzial.
        Do UK dojechal.
        Ale do Stanow tego Pizdcajuz nie wpuszcza.
        No i nastapi jemu pizdziec.
        demotivators.to/media/posters/1090/878331_tebe-ne-dast-dazhe-bomzh.jpg
      • igor.z_uk Tym razem,malkontent. 05.04.14, 01:59
        To nie Chruszczow to twierdzi,a tylko sila wyzsza,na ktora nie ma rady.Przyroda pokazuje wszystkim,i Amerykanom rowniez,jak malymi robaczkami ludzi sa.tak co,przyjacielu,wiecej pokory :-)
    • smagliczka2 To tylko glupia propaganda. 05.04.14, 00:09
      Od Putina do Igora i swietego Izydora.

Od idioty do idioty idzie sobie Panie Zloty papier. Papier zoly malowany za zoldaka dzis przebrany. Stapa cicho niczym kot. A na czapce sierp i mlot. Szpital, papier, zimna woda.
      Gdzie normalnosc? - Wielka szkoda. Wdziek rosyjski - genetyczny. Wielki szpital psychiatryczny.

Ile Rosja przeznacza na propagande w sieci?
      • igor.z_uk Ucz jezyki obce,smagliczka 05.04.14, 02:00
        To moze krag twoich zainteresowan wyjdzie poza kible.
        • smagliczka2 Niech Pan spojrzy w lustro. 05.04.14, 14:59
          .
    • j-k To sie zgadza, Igor... 05.04.14, 09:43
      Niedlugo beda rowniez plynny gaz do Europy eksportowac (LPG/LNG)
      i kak Rassija stana sie kraje surowcowo-rolniczym :)

Tfu(j), kak vsiegda, Dr. J.K.
      ekonomista.
      • igor.z_uk Janusz,tylko nie ty. 05.04.14, 09:52
        Przeciez nie jestes glupi,jak wojtus kartoflany.Jedna sprawa probowac dokuczyc mnie tym,co dzieje sie w Tuwie,czy Kazachstanie,a czym innym jest robienie z siebie idiota. Juz na dzien dzisiejszy,przy tych cenach,ktory obowiazuja dla wiekszosci krajow europejskich,gaz glupkowy z USA nie stanowi zagrozenia gazu rosyjskiemu .A dalej bedzie tylko gorzej,bo koszty wydobycia gazy lupkowego w Stanach rosna z dnia na dzien i ty powinienes o tym wiedziec.
        A do tego nie dlugo beda wybory w Stanach i zamiast mojego przyjaciela bez jaj,ktory nie moze nic innego wymyslic,jak tylko zajac miejsce Rosji,jako dostawce surowcow dla Europy,przyjdzie ktos madrzejszy i na pewno wymysli cos bardziej sensownego. Dopoki Stany maja petrodolara,dopoty Stany beda importerem surowcow,a nie eksporterem.Ale pogadac sobie Obama moze,przeciez w Stanach obowiazuje wolnosc slowa :-)
        • j-k Nie smec, Igor... 05.04.14, 10:02
          wiem, ze bedzie drozszy, ale i tak tanszy od waszego.

tu masz niezalezne ekspertyzy:

Tfu(j), kak vsiegda, Dr. J.K.
          chemik i ekonomista.

dobranoc.
          musze znickac.

cyt.:
          "Wielu ekspertów jednak uważa, że zamieszanie wokół gazu z łupków jest wynikiem akcji PR, inspirowanej przez firmy energetyczne, które zainwestowały sporo w projekty wydobycia gazu z łupków, potrzebujące dodatkowego kapitału na ukończenie eksperymentów[12]. Niektórzy uważają, że gaz z łupków w rzeczywistości jest znacznie droższy niż w kalkulacjach przedstawionych przez przedsiębiorstwa wydobywcze[12]. Według nich na uzyskanie gazu z łupków trzeba wydać 212-283 USD/1000 m³[12]."
          • igor.z_uk Janusz. 05.04.14, 10:30
            Czy czytasz to,co wklejasz?
            Koszty wydobycia nie myl z kosztami koncowymi.
            Dolicz transport gazu od zloza do miejsca,gzie bedzie sprezony .Do tego koszty samego sprezenia.nastepnie koszty transportu LNG przez ocean.nastepnie koszty rozprezenia (czyli po prostu podgrzewania LNG w specjalnych ustrojstwach,dla czego spala sie gaz) . cena gazu w ostatecznosci,bedzie w okolicach 450-500$ za 1000m3,nie liczac zyskow odbiorcy amerykanskiego gazu.
            Gaz rosyjski ,wliczajac wszystkie koszta,daje bardzo dobre zyski Gazpromu przy cenie 200$ za 1000m3 na granice. Wlasnie dla tego Gazprom ma kasy w brod i tak bez wiekszego bolu idzie na ustepstwa cenowe.
    • humbak Re: Stany czeka pelny pizdziec. 05.04.14, 10:34
      Mówi się rozpi....
      • humbak Re: Stany czeka pelny pizdziec. 05.04.14, 10:35
        Cenzura... o ja... jehjehjeh...
        • igor.z_uk Humbak. 05.04.14, 11:04
          ja celowo uzylem rosyjskiego slowa -pizdiec.Ono ma bardzo wymowne znaczenie i dorobilo sie,jako jedyne,swojego znaku graficznego:
          lurkmore.so/images/7/7f/BigP.jpg
          • humbak Re: Humbak. 05.04.14, 13:06
            Ok.. podobne.
    • smagliczka2 Jeszcze raz powiadam, ze to glupia propaganda. 05.04.14, 14:45
      Zasugerowalam delikatnie, aczkolwiek w zartobliwe rymy splecione, ze to co Pan pisze jest perfidna manipulacja tak glupia, ze az smieszna.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,150411407,150412717,To_tylko_glupia_propaganda_.html

Pan wyskakuje niczym chochol z kukurydzy z przezwiskami i straczy nas swoja znajomoscia jezykow.

Prosze Pana, spokojnie tylko prosze. Ublizanie wszystkim dookola jest Pana platnym zajeciem czy raczej z natury su....syna wynika?

Przeczytaj Panten link ze zrozumieniem, a pozniej Pan powiedz co toaki wybych oznacza w skali swiatowej. Jezeli Pan zechce moze Pan porownac dzialania naukowcow ze Stanow do pozostalych wulkanologow.

Jak wyglada kaldera Toba na Sumatrze? Czy Grecja moze spac spokojnie? A co z Tanzania?

volcanoes.usgs.gov/observatories/yvo/
      Jezeli porusza Pan problem, to nalezy go obiektywnie przedstawic w swietle wszystkich faktow z nim zwiazanych.

To tyle propagandzisto.

Ps. Od Putina do Igora i swietego Izydora.

Od idioty do idioty idzie sobie Panie Zloty papier. Papier zoly malowany za zoldaka dzis przebrany. Stapa cicho niczym kot. A na czapce sierp i mlot. Szpital, papier, zimna woda.
      Gdzie normalnosc? - Wielka szkoda. Wdziek rosyjski - genetyczny. Wielki szpital psychiatryczny.
      • igor.z-uk Zaczynasz dzialac,smagliczka. 05.04.14, 15:04
        za uzyteczna ....,ktora podbija moi watki bezsensownymi wpisami.
        Czy mam zaczac dziekowac tobie,jak kartoflanemu przyglupy za twoja "ciezka" prace?
        • smagliczka2 Niech Pan mysli co Pan chce. 05.04.14, 16:00
          Osobiscie nie mam wplywu na procesy zachodzace w Panskim mozgu. Od tego sa specjalisci.

A wracajac do meritum, to wykazal Pan daloko idac ignorancje, ktora wrecz graniczy z glupota.

Pan uwaza siebie za cos inteligentnego? Dla mnie ta Panska odpowiedz, to odpowiedz turanskiego madrali, ktoremy cos sie przysnilo.
        • smagliczka2 Dlaczego nie odpowiada Pan merytorycznie? 05.04.14, 23:07
          Czy mam Pana do tablicy wywolac?
          • igor.z-uk Merytorycznie juz pisalem. 05.04.14, 23:13
            Smagliczka,wiesz czym jest бaнный лиcт?
    • igor.z-uk Pizdziec do Stanow zblizyl sie niezauwazalnie :-) 05.04.14, 15:46
      To ,chyba,juz koncowa Stanow :-)

Senator goes to wrong hearing, blames Moscow

Senator Dan Coats zaczal swirowac ,a we wszystkim obwinil Rosjan,ktore jego zdaniem cos zrobili z jego rozkladem.
      Mozno byloby pomyslec,ze chlopina zartuje,bo jest znane z tego,ze potrafi zazartowac,ale tym razem byl calkiem serio ,w czym moze przekonac sie kazdy,wystacze zajrzez do Twitter :
      Senator Dan Coats ‏@SenDanCoats 3 kwi

I think the Russians have been messing with my schedule. But I never miss a chance to tout IN’s talented workforce www.washingtonpost.com/blogs/in-the-loop/wp/2014/04/03/coats-im-at-the-wrong-hearing/
      • smagliczka2 Stanowisko Sanatora, to jego prywatna sprawa. 05.04.14, 16:04
        Wykladnia polityka w dwoch wymiarach jest naturalna sprawa demokracji.
    • igor.z-uk Nazarbajew zgadza sie z mna :-) 05.04.14, 16:38
      A ktos tu gadal cos o tym,ze Rosja jest osamotniona i nawet jej najblizsze sojusznice ja porzucili.

Нaзaрбaев oб Укрaине: нa гocпoдcтве США пocтaвлен креcт

• wiarusik Re: Nazarbajew zgadza sie z mna :-) 05.04.14, 23:34
        oprócz tych 3 serbów jest jeszcze nazarbajew-ufff.
        btw-kolejny kacyk któremu tron przykleił się do tyłka. może złoty tron, taki z diamentową spłuczką?
        on i jeszcze baćka z krajem na kroplówce-to ma być gospodarcza (UC) alternatywa dla UE-USA?;)
        • johnny-kalesony WC a nie UC ... 05.04.14, 23:42
          Z tego to się robi WC a nie UC raczej ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
        • igor.z-uk Re: Nazarbajew zgadza sie z mna :-) 05.04.14, 23:45
          wiarusik,nie jestes na biezaco nawet w sprawach forumowych,a co dopiero w sprawach swiatowych.Moze juz powinienes odejsc na zasluzony wypoczynek,bo nie nadazasz ,a przez to ciagle osmieszasz sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka