wojciech.2349 11.04.14, 18:54 Europa poniesie pewne straty, ale się pozbiera i odwróci się kością ogonową od Matuszki. Lepiej by się to stało niż mielibyśmy czekać na to zdarzenie. Potem będzie już tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cumentator Psychiatryk tu jest 11.04.14, 19:00 Haha Rosja niestety nie odcina gazu tym co placa hehe. Mozemy oczywiscie sami obrazic sie na rosyjski gaz i zakrecic kurki z gazem w domach i na zlosc Rosjanom nie bedziemy sie myli - ty juz oczywiscie dawno to zrobiles conie? A przy okazji powiedz polskim rolnikom zeby przestali wysylac cebule, kartofle i jablka do Rosji zeby ja wziac glodem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Psychiatryk tu jest 11.04.14, 19:01 cumentator napisał: > Haha Rosja niestety nie odcina gazu tym co placa ... --------- Odcina. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: ja chcę żeby 11.04.14, 19:02 ...ś dostał (razem z tą kacapską mierzwą) bana na zakładanie nowych wątków - dobrze by ci to zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: ja chcę żeby 11.04.14, 19:04 pijatyka napisała: > ...ś dostał (razem z tą kacapską mierzwą) bana na zakładanie nowych wątków - do > brze by ci to zrobiło. ------------- Nie chce mi się szukać podobnego wątku z przeszłości. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: ja chcę żeby Moskale odcięli gaz 11.04.14, 19:29 wojciech.2349 napisał(a): > Europa poniesie pewne straty, ale się pozbiera i odwróci się kością ogonową od Matuszki. Nie ma powodu odwracania sie kością ogonową od Matuszki. Dlaczego by z Matuszka nie wspracowac ? Przeciez jak dotad nikt w Europie Zach. nie narzekal na jakosc rosyjskiego gazu. A tak teoretycznie gdyby Europa nie chciala tego rosyjskiego gazu to nie musi czekac az Rosjanie zakreca swoje kurki. Wystarczylo by gdyby Europa zakrecila swoje kurki by powstrzymac przeplyw tego gazu. Ale jakos tego nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: ja chcę żeby Moskale odcięli gaz 11.04.14, 19:35 Podobnie było z Arabami w latach 70-tych. Dali się podpuścić kacapom(embargo) ,a teraz większość z nich współpracuje z Zachodem :) Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan sam się odetnij od gazu 11.04.14, 20:48 bo na Rosję nie masz specjalnego wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
gotowana.brukselka Re: ja chcę żeby Moskale odcięli gaz 11.04.14, 20:59 @wojciech.2349 napisała - Wańkowicz wynalazł chciejstwo w miejsce ja chcę żeby. Hamuj swoją rusofobię, bo robi sie nieskuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa wojtus madry jak nasi politycy, masakra! 11.04.14, 21:07 "Jeśli Rosja wstrzyma dostawy gazu przez Ukrainę, uderzy to w polski przemysł - przede wszystkim zakłady azotowe i rafinerie odczują niedobory gazu lub zwyżkę ceny - uważa były minister gospodarki Piotr Woźniak. Zdaniem Woźniaka list Putina, to kolejny dowód na to, że gaz jest narzędziem politycznym Kremla. - Gazprom jest instrumentem polityki zagranicznej Rosji, dodajmy - polityki imperialnej. Ci, którzy przez lata usiłowali przypisywać Gazpromowi wyłącznie funkcje gospodarcze, teraz nie mogą mieć wątpliwości, że to nieprawda.Gazprom jest instrumentem politycznym, a przy okazji zarabia duże pieniądze - mówił." To nawet nie wymaga komentarza! poziom zidiocenia do reszty! Odpowiedz Link Zgłoś
gotowana.brukselka Re: wojtus madry jak nasi politycy, masakra! 11.04.14, 21:19 Arabia Saudyjska do tego stopnia manipuluje sprzedażą ropy naftowej, ze ONZ przyzwala na jej zbrodnie w Syrii, łamanie prawa człowieka, niewolnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa nie o to chodzi 11.04.14, 21:42 Chodzi o to ze Putin mowi o KONSEKWENCJACH nieplacenia za gaz co jest czyms zupelnie normalnym i mowi o wspolnym rozwiazniu problemu, ale te durnie sa zamknieci na dialog na najbardziej podstawowym poziomie, wszedzie widza szantaz; chcesz zalegle pieniadze to jest to szantaz,, poziom zidiocenia niesamowity, wyglada na to ze Rosja szantazuje bo jest niezawodnym dostawca Odpowiedz Link Zgłoś
j-k wczoraj sie urodziles ? 11.04.14, 21:45 brat_ramzesa, czyli kryzys napisał: list Putina, to kolejny dowód na to, że gaz jest narzędziem politycznym Kremla. - Gazprom jest instrumentem polityki zagranicznej Rosji, wszyscy rozwazni wiedza to od 20-tu lat... wczoraj sie urodziles ? - tak jak elementem polityki zagranicznej USA, jest pomoc zywnosciowa dla swiatowej biedoty... (swoja droga nie viem, po cco ?) Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Re: wojtus madry jak nasi politycy, masakra! 11.04.14, 22:31 brat_ramzesa napisał: > Zdaniem Woźniaka list Putina, to kolejny dowód na to, że gaz jest narzędziem po > litycznym Kremla. - Gazprom jest instrumentem polityki zagranicznej Rosji, doda > jmy - polityki imperialnej. Ci, którzy przez lata usiłowali przypisywać Gazprom > owi wyłącznie funkcje gospodarcze, teraz nie mogą mieć wątpliwości, że to niepr > awda.Gazprom jest instrumentem politycznym, a przy okazji zarabia duże pieniądz > e - mówił." > To nawet nie wymaga komentarza! poziom zidiocenia do reszty! Istotnie to jest robienie ludziom piany z mozgu. Ale on te bzdury opowiada za propaganda USA ktora zidiociala totalnie i domaga sie, skoro Ukraina nie ma czym zaplacic, to Gazprom ma dawac za darmo bo inaczej jest to niedopuszczalna presja na junte w Kijowie. Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Psychiatryk do kwadratu 11.04.14, 22:21 wojciech.2349 napisał(a): > cumentator napisał: > > Haha Rosja niestety nie odcina gazu tym co placa ... > --------- > Odcina. Diagnoza: paranoja z ukierunkowaniem manii przesladowczej. Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Re: ja chcę żeby wojtusiowi 11.04.14, 22:33 vigiilll napisała: > uje-balo wszystkie palce i upier-dolilo jezor. Czym predzej tym lepiej dla rzyd > ostwa ktore jest tym ambasodorem okropnie kompromitowane. Myslalem ze Rzydow na > wiecej stac. Uff, jeszcze chorych antysemitow tu przynioslo, cyrk w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Za slabo wojtus chcesz bo Rosjanie 11.04.14, 22:40 ciagle tego gazu nie odcinaja. Wojtus, chciej mocniej. Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Re: Za slabo wojtus chcesz bo Rosjanie 11.04.14, 22:52 amg10 napisał: > ciagle tego gazu nie odcinaja. > Wojtus, chciej mocniej. On juz se w chalupie odcial, nie myje sie i pije zimna coca-cole. Odpowiedz Link Zgłoś