Dodaj do ulubionych

Seul...dla odmiany

15.04.14, 05:26
Wlasnie skonczylem 4 dniowy pobyt w tym nowoczesnym i dynamicznie rozwijajcym sie miescie,obecnie jestem juz w Bangkoku,tu kolejne 3 dni....i Swieta w Polsce(od 30 paru lat ich tam nie spedzalem)
Wiem ,ze to daleko ale ktos moze bedzie w tamtym regionie swiata,polecam.

Seul zaskoczyl mnie swoim rozwojem.
W hotelu w ktorym mieszkam jest taka mini wystawa(zdjecia) jak wygladal z raz po wojnie 1954 , w latach 80 tych i obecnie...szok.
Swietne rozwiazania drogowe,metro 9-10 linii przecinajace ogromne miastow kazdym kierunku,nowoczesne budownictwo,swietnie zachowane i konserowane budowle historyczne
w tym komleks palacowy Geyongbokgung (cholera trudno wymowic).
Przez ostatnie 30 lat szalony postep w rozwoju miasta az serce sciska,ze to nie np.W-wa ktora przy Seulu wyglada jak prowincjonalne miasto...szkoda.

Dla walczacych w wojnie polsko-rosyjskiej o Krym?? na forum FS, musze przekazac smutna dla jednych ,radosna dla drugich wiadomosc, widac duzo rosyjskich turystow (sporo napisow w j.rosyjskim w hotelach i restauracjach)
Pewnie to "dezerterzy" z armi rosyjskiej, ktorzy nie chca walczyc o Donieck czy Odesse , kasy widac maja sporo bo hotele dosc dobre okupuja....nie mysle rowniez,ze to "zielone ludki" i kawalek Korei chca lyknac?

ps. chcialem zobaczyc Korea Pln,niestety zbyt kosztowna,za wize i 3 dniowy pobyt zadali prawie $1800 od lebka w dodatku z Pekinu(nie pasowalo)..pozostala jednie wycieczka na granice demarkacyjna.

pzdr.
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Francuskie Alpy...dla odmiany 15.04.14, 06:23
      ... jacy dezerterzy,jakie zielone ludki , Melord ? - Oligarchowie i putinowskie , faszystowskie szpiony.-W sezonie narciarskim jest tego , po prostu , full.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka