Dodaj do ulubionych

Wschodniej Ukrainie potrzebny jest pokój

04.05.14, 14:11
Separatyści powinni oddać broń międzynarodowym silom pokojowym. Armia Ukraińska powinna wrócić do koszar. Ludziom Wschodniej Ukrainy nalezy sie wolny wybór. Referendum... ale nie taka parodia jak to miało miejsce na Krymie.

Referendum powinno być poprzedzone kampanią w której spierające się strony będą miały swobodę wypowiedzi. Bez zielonych ludzików i przebierańców z Rosji.

Bardzo ważna powinna być weryfikacja list wyborczych. W referendum prawo glosu powinni mieć tylko stale zamieszkujący te tereny ludzie.

A tak w ogóle to Polska jest 10 lat w UE... i tak dobrze Polakom to chyba już dawno nie było. Możemy mowić to co myslimy. Nasze miasta są piekne i czyste. Gospodarczo także sobie radzimy.

Wprawdzie nas Ruskie straszą swoimi rakietami którymi celują w nasze miasta z dawnego Królewca. No ale cóz na psychicznych nie ma rady. Jeśli nam zrobią piekło atomowe to sami się też uduszą w dymie, który wiatr zaniesie nad Petersburg. Tak sie składa, ze wiekszośc wiatrów z nad Polski wieje w kierunku północno - wschodnim.
Obserwuj wątek
    • blue.skay Dzieki dobry czlowieku ... 04.05.14, 14:32
      za rozsadny watek, ktory pozbawiony jest wszelkich uprzedzen i wskazuje kierunek jedynie sluszny ... miedzy innymi z humanitarnego punktu widzenia.

Historia ma to do siebie, ze dla madrych ludzi jest przewodnikiem w tej "zdziczalej" dzisiaj rzeczywistosci.
    • sawa.com To tragiczne dni dla Ukrainy 04.05.14, 19:47
      www.tvn24.pl/sbu-podsluchalismy-rozmowy-wyslannika-putina-i-separatystow,424624,s.html
      Myślę, ze z tych prowokacji Ukraińcy wyjdą obronną ręką.
    • wasilko Re: Wschodniej Ukrainie potrzebny jest pokój 04.05.14, 19:53
      sawa.com napisała:

> Separatyści powinni oddać broń międzynarodowym silom pokojowym.

Dlaczego tylko separatyści mają oddać broń?
      Twoim zdaniem naziści z Prawego Sektora mają mieć prawo do swoich arsenałów w czasie jakichkolwiek wyborów?
      • sawa.com Re: Wschodniej Ukrainie potrzebny jest pokój 04.05.14, 19:57
        wasilko napisał(a):

> sawa.com napisała:
        >
        > > Separatyści powinni oddać broń międzynarodowym silom pokojowym.
        >
        > Dlaczego tylko separatyści mają oddać broń?
        > Twoim zdaniem naziści z Prawego Sektora mają mieć prawo do swoich arsenałów w c
        > zasie jakichkolwiek wyborów?

Gdzie ty widzisz Prawy Sektor na Wschodzie Ukrainy. Jestem Polka i nie po drodze mi z wielbicielami Bandery... ale ich nie widać w wydarzeniach jakie teraz mają miejsce na Wschodzie Ukrainy.
        • wasilko Re: Wschodniej Ukrainie potrzebny jest pokój 04.05.14, 20:29
          W Charkowie jest Prawy Sektor, dla niepoznaki nazwany Samoobroną Euromajdanu.

www.segodnya.ua/regions/odessa/v-odesse-obyavlena-mobilizaciya-v-podderzhku-evromaydana-pribyvaet-samooborona-iz-kieva-517766.html
          Kiedy milicja wykurzyła ich w końcu z ul. Rybackiej

wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-nocne-zajscia-w-charkowie/gp1zk
          to przenieśli się do klubu Metallista.

Inna sprawa - o ile Cię zrozumiałem, Prawy Sektor może być uzbrojony. Przynajmniej w zachodniej Ukrainie?
          • sawa.com Re: Wschodniej Ukrainie potrzebny jest pokój 05.05.14, 06:46
            wasilko napisał(a):

> Inna sprawa - o ile Cię zrozumiałem, Prawy Sektor może być uzbrojony. Przynajmn
            > iej w zachodniej Ukrainie?

Nie wiem. Myślę jednak, ze Ukraińcy pójdą pokojowa drogą... i właśnie w tych tragicznych dniach rodzi się nowy ukraiński patriotyzm. Obywatelski a nie banderowski. Banderowcy nie mają czego szukać w Unii.
            • tornson Re: Wschodniej Ukrainie potrzebny jest pokój 05.05.14, 16:41
              sawa.com napisała:

> Nie wiem. Myślę jednak, ze Ukraińcy pójdą pokojowa drogą... i właśnie w tych
              > tragicznych dniach rodzi się nowy ukraiński patriotyzm. Obywatelski a nie bande
              > rowski. Banderowcy nie mają czego szukać w Unii.
              >
              W UE może nie, ale w strefie wolnego handlu z UE już tak. Bandyci z glob-mafii nawet się ucieszą że będzie kto do pomocy przy pacyfikowaniu ludności przeciwnej dzikiemu kapitalizmowi i wszechwładzy glob-mafii.
    • igor_uk Pokoj bezie wtedy. 05.05.14, 07:34
      Kiedy podobne tobie nieludzi,przestana mieszac sie w nie swoje sprawe.
      • lauriane Re: Pokoj bezie wtedy. 05.05.14, 16:38
        igor_uk napisał:

> Kiedy podobne tobie nieludzi,przestana mieszac sie w nie swoje sprawe.
        L. Piekne! To kwintensecja mentalnosci azjatyckiej......
        J.C.
        • tornson Re: Pokoj bezie wtedy. 05.05.14, 16:42
          lauriane napisał:

> igor_uk napisał:
          >
          > > Kiedy podobne tobie nieludzi,przestana mieszac sie w nie swoje sprawe.
          > L. Piekne! To kwintensecja mentalnosci azjatyckiej......
          > J.C.
          Co masz do metalności azjatyckiej prymitywny kato-polaczku?
          • igor_uk Tornson. 05.05.14, 16:44
            Zostaw tego zakompleksionego czlowieczka,ktory w taki sposob podnosi swoja samoocene.
          • lauriane Re: Pokoj bezie wtedy. 05.05.14, 16:51
            tornson napisał:

> > L. Piekne! To kwintensecja mentalnosci azjatyckiej......
            > > J.C.
            > Co masz do metalności azjatyckiej prymitywny kato-polaczku?
            L. Hehe, znow wylazles z bramy.....
            J.C.
        • igor_uk Re: Pokoj bedzie wtedy. 05.05.14, 16:42
          Odezwal sie "europejczyk",ktory popiera nazizm.
          • lauriane Re: Pokoj bedzie wtedy. 05.05.14, 16:49
            igor_uk napisał:

> Odezwal sie "europejczyk",ktory popiera nazizm.
            L. Nie uzywaj slow, ktorych nie rozumiesz....
            J.C.
            • igor_uk Re: Pokoj bedzie wtedy. 05.05.14, 16:55
              Biedaczek,ty potrzebujesz dobrego psychologa,ktory ciebie wyleczy z kompleksow,a nie robienie z siebie glupka na forum.
              • lauriane Re: Pokoj bedzie wtedy. 05.05.14, 17:10
                igor_uk napisał:

> Biedaczek,ty potrzebujesz dobrego psychologa,ktory ciebie wyleczy z kompleksow,
                > a nie robienie z siebie glupka na forum.
                L. Hehe, psychologa.... A jak nie to internowac!
                Skad my to znamy ?
                J.C.
                • igor_uk Re: Pokoj bedzie wtedy. 05.05.14, 17:13
                  I widzisz,biedaczek,twoj poziom wiedzy nie pozwola tobie odroznic psychologa od psychiatry.
                  Kompleksy lecza psychologowie.O twoich chorobach psychicznych nie wypowiadam sie,bo psychiatrom nie jestem.
                  • lauriane Re: Pokoj bedzie wtedy. 05.05.14, 17:47
                    igor_uk napisał:

> I widzisz,biedaczek,twoj poziom wiedzy nie pozwola tobie odroznic psychologa od
                    > psychiatry.
                    > Kompleksy lecza psychologowie.O twoich chorobach psychicznych nie wypowiadam si
                    > e,bo psychiatrom nie jestem.
                    > L. Hehe, rosyjska dusza....
                    J.C.
    • pijatyka Dlatego kacapia - kak wsiegda - będzie o niego tak 10.05.14, 13:37
      ...walczyć, że kamień na kamieniu nie zostanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka