Dodaj do ulubionych

Rosja zaprzecza, że zamierza blokować Twitter

16.05.14, 13:54
Roskomnadzor zaprzeczył swoim wcześniejszym oświadczeniom, o zamiarze blokowania Twittera w Rosji

Jak mawia pewien mój przyjaciel: Nie uwierzę, dopóki nie usłyszę oficjalnego dementi. ;-)
Obserwuj wątek
    • pijatyka Re: "Nie uwierzę, dopóki nie usłyszę..." 16.05.14, 13:56
      Uprzedziłeś mnie ;)
    • borrka A ja glupi myslalem... 16.05.14, 13:57
      Ze kiedys osiagna poziom swobod Mikolaja II.
      To se ne vrati!
      • vladexpat Re: A ja glupi myslalem... 16.05.14, 14:01
        borrka napisał:

> Ze kiedys osiagna poziom swobod Mikolaja II.
        > To se ne vrati!

Może i dobrze. Panowanie Mikołaja II zakończyło się totalną katastrofą i bolszewickim przewrotem. Wolałbym nie być świadkiem powtórzenia tej historii.
      • igor_uk Bo glupi tylko glupio mysli,boriska. 16.05.14, 14:08
        Ale co mozno oczekiwac od syna kucharki,ktory dorastal ,handlujac na bazarze przemyconymi z Ukrainy papierosami?
        • pijatyka Kacapie bydło znów dało głos. Kosz. 16.05.14, 14:12
          .
    • igor_uk Bo nigdy nie miala zamiaru tego robic. 16.05.14, 14:06
      Bylo tylko powiedziano:
      "— Мы зaвтрa же мoжем в течение неcкoльких минyт зaблoкирoвaть Twitter или Facebook в Рoccии. Мы не видим в этoм бoльших риcкoв. Еcли в кaкoй-тo мoмент мы oценим, чтo пocледcтвия oт «выключения» coциaльных cетей бyдyт менее cyщеcтвенными пo cрaвнению c тем вредoм, кoтoрый причиняет рoccийcкoмy oбщеcтвy некoнcтрyктивнaя пoзиция рyкoвoдcтвa междyнaрoдных кoмпaний, тo мы cделaем тo, чтo oбязaны cделaть пo зaкoнy."
      Slowo "mozemy",nie znaczy,ze my to zrobimy. Wlasnie dla tego uwazam Interfax za wrogi Rosji portal.
      Ja moge w kazdej chwile opuscic forum "Swiat" ,ale to wcale nie znaczy,ze ja przed chwila oglosilem,ze zegnam sie z uczesnikami forum.A wlasnie w taki sposob Intefax potraktowal slowa Ksienzowa.
      • vladexpat Re: Bo nigdy nie miala zamiaru tego robic. 16.05.14, 14:13
        igor_uk napisał:

> Ja moge w kazdej chwile opuscic forum "Swiat"

Sądzisz, że świat by się z tego powodu zawalił. I zwróć uwagę, że nawet Miedwiediew nieco inaczej niż ty interpretował te słowa.
        • igor_uk Re: Bo nigdy nie miala zamiaru tego robic. 16.05.14, 14:22
          Swiat nie zawali sie i po tym,jak Twitter zniknie .
          Co do tego,jak interpretuje Miedwiedziew.Czy ty na prawde wierzysz w to,ze Miedwiedziew siedzi i cos klepie na wszystkich portalach splecznosciowych?
          • vladexpat Re: Bo nigdy nie miala zamiaru tego robic. 16.05.14, 14:34
            igor_uk napisał:

> Swiat nie zawali sie i po tym,jak Twitter zniknie .
            > Co do tego,jak interpretuje Miedwiedziew.Czy ty na prawde wierzysz w to,ze Mied
            > wiedziew siedzi i cos klepie na wszystkich portalach splecznosciowych?

Igorze jest pewna rozbieżność w rozumieniu wolności między mną i tobą. Dla mnie nie musi dotyczyć bytów, z którymi mam bezpośrednią styczność. Dla mnie wolność to pole możliwości, z którego korzystam lub nie w zależności od mojej woli. Na twitterze konta nie mam i chyba nawet nigdy tam bezpośrednio nie zaglądałem. Ale to moja niezawisła decyzja. Nie ma znaczenia, czy Miedwiediew w ogóle ma czas zaglądać do sieci. Ważne, że ma taką możliwość. I ważne, żebyś i ty i ja i inni też taką możliwość mieli. Tak mi się wydaje, choć z punktu widzenia przeciętnego Iwanowa może to wyglądać zupełnie inaczej. Bo przecież "меньше знaешь, лyчше cпишь". Może Iwanow woli się lepiej wysypiać. Jego sprawa. Jednak z mojego punktu widzenia, straszenie odłączeniem dostępu do mediów społecznościowych nie jest najlepszym pomysłem nawet w Rosji.
            • igor_uk Re: Bo nigdy nie miala zamiaru tego robic. 16.05.14, 14:43
              Alez wysililes sie,vlad.
              czym jest wolnosc wiem nie z artykulow w gazetach,a tylko z wlasnego doswiadczenia zyciowego.
              Ty korzystasz z pozorow wolnosci. Ty mozesz pisac na forum ,ale to nie od ciebie zalezy,czy twoj wpis pozostanie sie,czy bedzie wywalony . Zyjesz w swiecie iluzje .
              • vladexpat Re: Bo nigdy nie miala zamiaru tego robic. 16.05.14, 14:53
                igor_uk napisał:

> Alez wysililes sie,vlad.
                > czym jest wolnosc wiem nie z artykulow w gazetach,a tylko z wlasnego doswiadcz
                > enia zyciowego.
                > Ty korzystasz z pozorow wolnosci. Ty mozesz pisac na forum ,ale to nie od cieb
                > ie zalezy,czy twoj wpis pozostanie sie,czy bedzie wywalony . Zyjesz w swiecie
                > iluzje .

Faktycznie wybrałeś wolność na Zachodzie. Tak w każdym razie wynika z twoich wpisów. I rozumiem, że sam, w odróżnieniu ode mnie, swoimi wpisami na FS zarządzasz. Pogratulować technicznych możliwości.
      • pijatyka Re: moge w kazdej chwile opuscic forum "Swiat" 16.05.14, 14:14
        Obiecanki-cacanki... ;-P
    • vladexpat A Miedwiediew na to... 16.05.14, 14:07
      Po oświadczeniach Roskomnadzoru o możliwości blokowania sieci socjalnych w Rosji, Miedwiediew zaproponował czynownikom Roskomnadzoru, żeby przynajmniej od czasu do czasu używali mózgu
      Jak pisałem w którymś z wątków, przyszedł chyba czas odkurzenia Miedwiediewa i obsadzenia go w roli "dobrego policjanta".
      • igor_uk vlad. 16.05.14, 14:10
        Przeciez w kazdym zalinkowanymprzez ciebie artykulu do Interfaxa,sa linki do zrodlowych informacje.Nie len sie,otwieraj ich,a nie lykaj tej papki,ktora Interfax uszykowal dla polglowkow.
        • vladexpat Re: vlad. 16.05.14, 14:18
          igor_uk napisał:

> Przeciez w kazdym zalinkowanymprzez ciebie artykulu do Interfaxa,sa linki do z
          > rodlowych informacje.Nie len sie,otwieraj ich,a nie lykaj tej papki,ktora Inte
          > rfax uszykowal dla polglowkow.

Interfax jest rosyjską agencją informacyjna. Ja niestety nie mam bezpośredniego łącza na Łubiankę czy na Kreml, więc posługuję się tym, czym mogę.
          Mam pytanie, czy te informacje, które przekazałem, są fałszywe? Interfax kłamie?
          • igor_uk Re: vlad. 16.05.14, 14:24
            Ale wystarcze bylo otworzyc link do Izwestia,gdzie i zamiezczony zostal ten wywiad.
            • vladexpat Re: vlad. 16.05.14, 14:40
              igor_uk napisał:

> Ale wystarcze bylo otworzyc link do Izwestia,gdzie i zamiezczony zostal ten wyw
              > iad.
              >

Ale czynownik w wywiadzie wyraźnie sugeruje się, że jest techniczna możliwość odłączenia sieci społecznościowych w ciągu kilku minut i nie stanowiłoby to żadnego problemu. Czy nie jest to zawoalowana groźba. Choć ja bym raczej nazwał to wyjawieniem tajemnicy służbowej.
              • igor_uk Re: vlad. 16.05.14, 14:47
                On nie sugeruje,a tylko uprzedza.
                Przeciez w kodeksie prawnym jest naisano,ze jak ty kogos zabijesz,to pojdziesz siedziec.Czy to ty jednoznacznie traktujesz tak,ze w kodeksie karnym jest zaisano,ze ty musisz soedziec w ciupie?
                Tak samo i z tym wywiadem.

p.s. na pejsbooku juz jada rowno po Miedwiedziewu,ale wpisy krytykujace znikaja momentalnie.Jedynie po pozostalych wpisach mozno domyslic sie,co o tym wpisie niby Miedwiedzoiewa sadza inni :
                Сергей Нетёcoв. Не вежливo. Мoжнo былo бы и кoрректнее пoпрaвить. Дa и не фaкт, чтo yмеcтнo. Тем бoлее, чтo cyть выcкaзывaний Кcензoвa - предyпреждение, a не oбъявление o зaкрытии (еcли рaзyть глaзa, гoвoря в зaдaннoй мaнере): "Пocледoвaтельнo oткaзывaяcь выпoлнять нaши требoвaния, oни cпециaльнo coздaют ycлoвия, в кoтoрых блoкирoвкa этoгo реcyрca нa территoрии нaшей cтрaны cтaнoвитcя прaктичеcки неизбежнoй". Или фaшиcтким / нaциcтcким пocтaм прaвильнее ("включив мoзг") БЫТЬ НЕПРИКАСАЕМЫМИ ?! Вы же РЕАЛЬНО пoмешaли пoдвигнyть Twitter к изменению пoзиции игнoрирoвaния oбocнoвaнных требoвaний рoccийcкoгo регyлятoрa. А ведь мoжнo былo бы и прoмoлчaть. Нy или включить мoзги ?
                • vladexpat Re: vlad. 16.05.14, 15:02
                  igor_uk napisał:

> On nie sugeruje,a tylko uprzedza.

Znowu udajesz idiotę?

> p.s. na pejsbooku juz jada rowno po Miedwiedziewu,ale wpisy krytykujace znikaja
                  > momentalnie.Jedynie po pozostalych wpisach mozno domyslic sie,co o tym wpisie
                  > niby Miedwiedzoiewa sadza inni :

Właśnie o tym pisałem. Wolność dostępu do informacji nie wszystkim jest potrzebna. Są ludzie, którzy od wolności uciekają. Częściej w Rosji, czy szerzej we wschodnim kręgu kulturowym niż w zachodnim. Dlatego bardziej dziwi mnie wypowiedź Miedwiediewa niż wywiad Ksenzowa. I tym bardziej mocniej mnie w przekonaniu, że teraz mamy rundę "dobrego policjanta".
    • orbitron Przecież internet to pomysł CIA 16.05.14, 15:04
      Putin: "Google to narzędzie CIA".
      Dziwię się, że jeszcze netu Kreml w Rosji nie zlikwidował. Na tym cierpi kremlowska propaganda.
      A tak nawiasem po co tę sieć zakładali. Komórki też są niebezpieczne, nie mówiąc już o łączach satelitarnych, bo wszystkie danie z rozmów przechodzą przez CIA.
      Po co oni z tej zachodniej techniki korzystają skoro telefony na korbkę są bezpieczniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka