21.05.14, 14:31
Jak juz wszysci wiedza,Putin nie robi nic przypadkowo i dziala wedlug schematu,zrozumienie ktorego przekracza intelektualne mozliwosci zachodnich politykow,dlatego oni zawsze sa zaskoczeni poczynaniami Putina.
Ale my nie sa zachodnimi politykami i mozemy domyslic sie tego ,co Putin zrobi dalej na Ukrainie.Przeciez nie podlega dyskusji,ze dla Rosji obecna sytuacja na Ukrainie nie odpowiada.
Putin nie mogl robic ryzykownych krokow,narazac Rosje na ostre sankcje gospodarcze , przed dlugo planowana wizyta w Chinach,poniewaz to bardzo oslabiloby pozycje Rosji przy stole rozmow.Dzis Putin ma rozwiazane rece :w Pekinie dalo sie osiagnac wszystko,co bylo zaplanowano,poparcie Chin jest pewne i bezwarunkowe i jak twierdzi "Time" ,Moskwa i Pekin zawarli sojusz przeciwko Washington.
Po bardzo udanej Olimpiadzie w Soczy, Rosja odzyskala Krym.
W jaki sposob skonsumuje zajebiscie udane rozmowe z Chinami? Sadze,ze samim Donbasem nie obejdzie sie i ostateczny cel,czyli Ukraina przyjazna Rosji,rzadzona przez prorosyjskich politykow,bedzie wkrotce osiagniety. Donbas szykuje sie do ofensywy i nie ukrywa,ze stworzenie DRL jest tylko etapem przejsciowym,ze ostateczny cel to Kijow,do wyprawy na ktory oni juz szykuja sie.
Czy maja sily? Oczywiscie ,ze tak.Przeciez za nimi stoi Rosja . Tylko niedalekie umyslowo ludzi ,cos w rodzaju naszego forumowego przyglupa marko125, moga uwierzyc w to,ze powstanie na Donbasie moglo miec miejsce bez rosyjskiego wsparcia i osiagnelo tak powszechnego charakteru.Trzeba domyslac sie,ze nie tylko wsparcie moralne Rosja udziela.To ,ze dowodow na to wsparcie nie widzimy ,w cale nie znaczy ,ze go nie ma,a tylko swiadczy o wysokim profesjonalizmie ludzi,ktore zajmuja sie tym,do czego byli szkoleni.

p.s. Putin nie moze pozwolic sobie cofnac sie, bo on calkowicie powiazal swoja zycie z odrodzeniem Rosji,to stalo jego celem zycia,mozno powiedziec obsesja.On doskonale zdaje sobie sprawe,ze nie chodzi tylko o jego osobista kariere i przyszlosc,a o Rosje.Bo cofniecie sie poderwie zaufanie Rosjan do niego,a to zlamie tak mozolnie budowany przez niego pion wladzy i doprowadzi do katastroficznych skutkow dla Rosji. Porazka w starciu z zachodem o Ukraine bedzie przez Rosjan przyjeta ze zrozumieniem,ale cofniecie sie,bedzie przyjeto,jako zdrada.Dlatego Putin nie odpusci i dlatego wszysci ci,kto krzyczy,ze Putin sprzedal Ukraine,sa lub glupkami ,lub prowokatorami.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Co dalej? 21.05.14, 14:38
      Igor wiadomo juz w jakiej waluci ejest kontrakt z Chinami? Czy rzeczywiscie rubel-juan?
      • igor_uk Re: Co dalej? 21.05.14, 14:45
        Ewa,w kontrakcie nic nie mowi sie o tym,w jakiej walicie bedzie rozliczenia.
        Za przelicznik stosuje sie USD,ale to nie ma zadnego znaczenia
      • 1krupnik rozliczenia w dolarach 21.05.14, 15:04
        1prime.ru/mainnews/20140521/785169949.html
        eva15 napisała:
        > Igor wiadomo juz w jakiej waluci ejest kontrakt z Chinami? Czy rzeczywiscie rubel-juan?
        • igor_uk I gdzie przyglupie2007 .... 21.05.14, 15:20
          napisano w twoim linku,ze rozliczac sie beda w dolarach?
    • eva15 Re: Co dalej? 21.05.14, 14:46
      Co dalej? Przed Forum w St. Petersburg Putin nic nie bedzie robil. Ale po Forum, chyba bedzie sie dzialo....
      Podobno Kreml juz powiedzial, ze wybory w tych warunkach trudno bedzie uznac za uczciwe.

• igor_uk Re: Co dalej? 21.05.14, 14:52
        Nie,Ewa,forum w S .Petersburgu nie jest istotnie waznym.Putin plunal na szczyt G-8 w Soczy,ktory byl o wiele bardziej prestizowy.
        • eva15 Re: Co dalej? 21.05.14, 14:58
          Igor, Forum zaczyna sie juz jutro, trwa dwa dni i do tego czasu nic sie nie bedzie dzialo. To znaczy w sposob widoczny nic specjalnego nie bedzie sie dzialo, ale w ukryciu pewno trwaja przygotowania.
          • igor_uk Re: Co dalej? 21.05.14, 15:10
            Nie sadze,zeby ten Forum bral sie pod uwage w planach odnosnie Ukrainy.
            Zreszta nie ma o czym dyskutowac,poniewaz nie bedzie zadnej ofensywy wojsk Rosyjskich na Kijow.Ale aktywizacja dzialan ruchu oporu mozno spodziewac sie w najblizszym czasie.
    • humbak Re: Co dalej? 21.05.14, 14:50
      Cieszę się, widząc Cię w dobrym nastroju.
      Odnoszę wrażenie, że więcej to na tym mitingu zdziałali Chińczycy:
      classic.cnpc.com.cn/News/en/press/newsreleases/201405/20140521_C1583.shtml
      A swoją drogą, widziałeś jakieś wiarygodne info o ostatecznych cenach za gaz w umowie CNPC- Gazprom?
      • igor_uk Ja zawsze jestem w dobrym nastroju. 21.05.14, 14:55
        Bo z natury jestem optymista.
        Co do twojego wrazenia: Zwyciezyla przyjazn rosyjsko-chinska .
        Zadnych wiarygodnych zrodel nie ma,poniewaz cena jest objeta tajemnica.Sa tylko domysly,a na przecieki jeszcze nie czas.
        • humbak Re: Ja zawsze jestem w dobrym nastroju. 21.05.14, 15:48
          Wiadomo że jest wzrowana na europejskich i uzależniona od cen ropy. To podał Itar Tass.

> Co do twojego wrazenia: Zwyciezyla przyjazn rosyjsko-chinska .

Ja nie o tym. Chodzi mi że sporo sobie pola manewru zapewnili jak na jedną imprezkę.
          • igor_uk Re: Ja zawsze jestem w dobrym nastroju. 21.05.14, 16:18
            Nie zartuj,przeciez nie jestes tak naiwny,zeby nie wiedziec o tym,ze Nazarbajew i Putin uzgodniaja kazdy krok.Oni doskonale zdaja sobie sprawe,ze razem sa o wiele wieksa sila,niz kazdy pojedyncze ,to samo dotyczy i reszty. Zostal stworzony wspolny front,jak uzywac terminologii wojskowej,przecieko Stanom.
      • ubiquitousghost88 Na Wschodzie jak szczyt, to szczytują na całego!.. 21.05.14, 14:57
        "designing and construction of a state-run dancing school for Kazakhstan"....:)
        • humbak Re: Na Wschodzie jak szczyt, to szczytują na całe 21.05.14, 15:48
          Tiaa... też zwróciło to moją uwagę.
    • 1krupnik wojny nie bedzie 21.05.14, 14:59
      Оcyщеcтвление кoнтрoля нaд yкрaинcкoй влacтью мoжет прoиcхoдить пo двyм нaпрaвлениям:
      — зaвиcимocть экoнoмики Укрaины oт рoccийcкoгo гaзa, нефти и ядернoгo тoпливa;
      — фoрмирoвaние пoлитичеcкoгo лoбби.
      В первoм cлyчaе cтoрoны дoлжны бyдyт нaйти кoмпрoмиcc, в кoтoрoм Укрaинa пoйдет нa пoлитичеcкие ycтyпки, чтoбы не влезть в кредитнyю кaбaлy.
      Вo втoрoм — oчевиднa cтaвкa нa Верхoвнyю Рaдy Укрaины. Вoзврaщение к Кoнcтитyции 2004 гoдa и пocледyющaя кoнcтитyциoннaя рефoрмa фaктичеcки нивелирyют неoбхoдимocть иметь влияние нa глaвy гocyдaрcтвa. Центрoм принятия решений cтaнoвитcя Верхoвнaя Рaдa Укрaины, a cерьезные пoлнoмoчия — y Кaбинетa Миниcтрoв.
      Иcтoчник yтверждaет, чтo y Кремля дocтaтoчнo нитoчек, зa кoтoрые oн мoжет дергaть не тoлькo прaвительcтвенный aппaрaт Укрaины, нo и oлигaрхoв. Нa этoм фoне ocoбеннo вaжнo, чтo y Мocквы еcть пoмoщники нa территoрии Укрaины. Причем не прoрoccийcкие пoлитичеcкие cилы, a прежде вcегo — «coперничеcтвo междy прoyкрaинcкими».
      thekievtimes.ua/politics/375652-novaya-partiya-kremlya-i-ukrainy.html
    • blue.skay Typowo sowieckie spojrzenie ... 21.05.14, 15:34
      Trzeba byc opetany jakas mania, aby takie tandetne bzety wypisywac.

Mozemy mowic o bledach w polityce, o uprzedzeniach i rozbieznosci interesow ... Ale zeby zaraz z waga i miara wyskakiwac i intelekt w cyfry ubierac?

Jak juz wszysci wiedza,Putin nie robi nic przypadkowo i dziala wedlug schematu, zrozumienie ktorego przekracza intelektualne mozliwosci zachodnich politykow, dlatego oni zawsze sa zaskoczeni poczynaniami Putina.

Nie ublizaj wsztstkim dookola ... Pisz co masz do powiedzenie i to wszystko.
      • brat_ramzesa blue sky czy mary 21.05.14, 16:56
        Czas sie obudzic z tego dziwnego snu triumfalizmu nad komunizmem, to juz zamierzchla historia
    • lubat Re: Co dalej? 21.05.14, 16:17
      1igor-uk napisał(a):

> Donbas szykuje sie do
      > ofensywy i nie ukrywa,ze stworzenie DRL jest tylko etapem przejsciowym,ze ost
      > ateczny cel to Kijow,do wyprawy na ktory oni juz szykuja sie...

Igor, Ty nie masz w sercu Boga ani prawosławnego, ani tym bardziej katolickiego. Tak straszyć prawdziwych-Polaków-Bóg-humor-ojczyzna. Przecież oni i tak już są przekonani, że Kijów jest tylko etapem przejściowym, a ostatecznym celem jest odnowienie imperium carskiego z granicą pod Kaliszem, Mysłowicami i Włocławkiem, gdzie urodził się gen. Anton Iwanowicz Denikin. Może Eva15 znowu doczeka się w Łodzi niegdysiejszych gospodarzy;)?
      • igor_uk To ca mam teraz zrobic? 21.05.14, 16:25
        Przeprosic?
        • lubat Re: To ca mam teraz zrobic? 21.05.14, 16:29
          Tego już nic nie zmaże! Nawet gdybyś założył 10 antyputinowskich wątków na dobę, to strach zasiany przez Ciebie nie zniknie;)
          • igor_uk Re: To co mam teraz zrobic? 21.05.14, 16:37
            A jak napisze,ze Putin uciekl z Rosji?
            • marko125 A dalej FR uzna wybory na Ukrainie 21.05.14, 16:39
              wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Wladimir-Putin-na-Ukrainie-logiczniejsze-byloby-referendum-konstytucyjne,wid,16621571,wiadomosc.html
              Putinek nawet wojska wycofał by za bardzo nie stresować Ukrainy :)
              • ubiquitousghost88 Niech wpierw zagłosują... 21.05.14, 18:44
                ...a Putem on podniesie głos.
                Tu się bez łubudu nie obędzie.
                Czysta iluzja republikańskich demokratów, że Ukrainę można sprzątnąć Rosji bez utraty jednego żołnierza...
    • marko125 Nawet Łuka popiera Kijów :) 21.05.14, 23:32
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Lukaszenka-referenda-ws-federalizacji-na-Ukrainie-nie-maja-znaczenia,wid,16622445,wiadomosc.html?ticaid=112c47&_ticrsn=5
      • igor_uk mareczek. 21.05.14, 23:38
        Przyglupie ty wielonickowy,idz juz biedaczysko spac.
        • elka-sulzer Re: mareczek. 21.05.14, 23:45
          W sumie to mareczek kazdym swoim wpisem udawadnia ze jest ... przewidywalnym zaslinionym imbecylem.
        • marko125 Igorek 22.05.14, 00:07
          Wiesz, że Słowiańsk zbuntował się przeciwko DRL.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka