Dodaj do ulubionych

"Poprawnosc polityczna"

26.07.14, 07:12
Kto to sa tkzw. obywatele Rumunii i Bulgarii ?
- gdyz ciagle tu o takich czytam...

(zwlaszcza w kontekscie wlaman do mieszkan)

ktos moze wie ?
Obserwuj wątek
    • arkaf Re: "Poprawnosc polityczna" 26.07.14, 07:21
      a ja slyszalem ze to czesto Wegrzy sa .....
      • j-k Ty prav... 26.07.14, 07:24
        czyli muwiac po polskiemu - masz racje.

bo Wegrzy i Slowacy tesz maja problem...
        • arkaf Re: Ty prav... 26.07.14, 07:27
          patrzac na panike na ten przyklad we Francji, mysle ze Slowacy i Wegrzy, i Rumuni itd problemu sie pozbywaja
          • j-k bardzo sluszna uwaga. 26.07.14, 07:29
            i pisze to bez ironii...
            • polski_francuz Kolezanka Rumunka 26.07.14, 09:36
              zabiera swojego narzeczonego Francuza na urlop do Rumunii by pokazac, ze nie jest wyjatkiem ale regula:)

A jest pracowita, uprzejma, moze troche zbyt ponosza ja emocje. Ale mnie by tez ponosily gdyby traktowano mnie jako Cygana.

Zastanowila mnie inna rzecz. Wczoraj nazwal jeden forumowicz jedna forumowiczke "Russische Hündin" a ona dalej z nim rozmawiala.

Chyba ma mniej poczucia honoru niz moja kolezanka.

PF
              • borrka Rumuni sa ok. 26.07.14, 10:26
                Paru znalem i moge ocenic jedynie pozytywnie.
                Nie dziwie sie, ze oponuja przed utozsamianiem ich z ... hmm ... mniejszosciami etnicznymi.
                • polski_francuz Lud lacinski 26.07.14, 10:49
                  chyba bo imperium rzymskie tam siegalo. Troche balaganiarze jak Francuzi, Wlosi czy Hiszpanie i Niemcy do Kolonii od poludnia:)

Ale, i dla mnie sa w porzo...

PF
    • borrka W ramach walki z poprawnoscia polityczna:) 26.07.14, 08:30

To zmora konserwatywnego liberala.
      Informuje, iz nie uzywam kalecznych eufemizmow i okreslen zastepczych wobec Cyganow (Romowie, Sindi).
      Nie uzywam rowniez okreslen obrazliwych wobec Cyganow i to nie tylko dlatego, ze znalem doktora habilitowanego z cyganskim pochodzeniem.

Mowie rowniez "murzyn", bo jak mam mowic ?
      Afro-Polak?
      Jestem chowany na Tuwimie :)

Nie uzywam okreslen pedal, szkop, pepik, zydziak, bo sa ewidetnie prostackie.
      Kacap jest tez prostacki, ale to licentia poetica czasow wojny - gdy kacapy wycofaja sie z Ukrainy stana sie dla mnie Rosjanami i bedziemy mogli podyskutowac o Jesieninie.
      • 1igor-uk Syn ukrainskiej kucharki, 26.07.14, 08:54
        wychowany na ukrainskich bajkach ludowych,ma jeden cel,uwolnic z pod kacapskiej okupacji nenke Ukraine.Tylko paytz zapomnial o tym,ze to jego rodacy - banderowcy okupowali Ukraine.Ale wkrotce znow beda zamkniete w swoim rezerwacie,gdzie byli trzymani przez setki lat.
    • 1igor-uk Ja nie mam zadnych problemow z ... 26.07.14, 08:51
      z poprawnoscia polityczna.
      Cyganie i Zydzi sa od tego,zeby oszukiwac i krasc.Pierwsi robia to w glupi sposob,drudzy bardziej inteligentni i dlatego to nazywaja robienie geszefta.Ale i o jednych i o drugich w spoleczenstwie ,opanowanym przez poprawnosc polityczna, nie wypada mowic.I wychodzi tak,ze niby Cyganie i Zydzi sa,a jak by ich i nie bylo :-)
      • adamusb Re: Ja nie mam zadnych problemow z ... 26.07.14, 09:21
        Ja też nie mam problemu z poprawnością polityczną.
        Bandziorów i morderców z Donbasu nazywam tak jak na to zasługują.
        Nie separatyści, a już nie daj Bóg powstańcy, tylko bandyci i mordercy.
        • 1igor-uk Adas,ich mozno nazwac jednym slowem: 26.07.14, 09:31
          B A N D E R O W C Y.
          • adamusb Re: Adas,ich mozno nazwac jednym slowem: 26.07.14, 09:39
            Ruskich terrorystów z Donbasu nazywasz banderowcami?
            Świat się do góry nogami wywraca.
            • 1igor-uk Nie ,Adas. 26.07.14, 09:41
              Przeciez my z toba juz ustalili,ze banderowcy nie maja nic wspolnego z Rosjanami.
              • adamusb Re: Nie ,Adas. 26.07.14, 09:45
                To czemu o tych mordercach z kacapskimi paszportami mówisz banderowcy?
                • 1igor-uk Adas, chetnie odpowiem. 26.07.14, 09:51
                  Ale najpierw chcialbym zobaczyc scan tych paszportow.Bo trudno odniesc sie do czegos,co istnieje wylacznie w twojej wyobraznie.
                  • adamusb Re: Adas, chetnie odpowiem. 26.07.14, 09:55
                    1igor-uk napisał(a):

> Ale najpierw chcialbym zobaczyc scan tych paszportow.Bo trudno odniesc sie do c
                    > zegos,co istnieje wylacznie w twojej wyobraznie.

Jedź do Donbasu i sobie sprawdź te paszporty.
                    • 1igor-uk Ja nie mam czasu,Adas. 26.07.14, 10:00
                      Dlatego licze na ciebie.
                      Dalsza nasza bardzo owocna dyskusje przedluze,jak tylko dostane te scany.
                      • adamusb Re: Ja nie mam czasu,Adas. 26.07.14, 10:05
                        Ja tym bardziej nie mam czasu na kacapskiego fanaberie, cieszę się, że skończyliśmy tę "interesującą" dyskusję miłośniku kacapskich bandziorów.
                        • 1igor-uk I widzisz,Adas. 26.07.14, 10:08
                          Intelektualnie siegasz,najwyzej,moich piet i dlatego nie wytrzymales.
                          Milego dnia.
                          • adamusb Re: I widzisz,Adas. 26.07.14, 10:21
                            1igor-uk napisał(a):

> Intelektualnie siegasz,najwyzej,moich piet i dlatego nie wytrzymales.
                            > Milego dnia.

Nie pochlebiaj sobie, chwilowo mam ciekawsze zajęcia, niż jałowe dyskusje z kacapskimi propagandzistą.
                            • 1igor-uk Ha,ha ,kacapska propaganda:-) 26.07.14, 10:37
                              " Dyskutuje" z toba tylko dlatego,ze w ten sposob zwracam dlug wdziecznosci Januszu,ktory wielokrotnie podbijal moi watki calkowicie bezinteresownie.
                              • j-k No licze Igor, ze mi sie odwdzieczysz 26.07.14, 18:01
                                w slusznej sprawie Israela.

On jest, a nadal go nie ma.

w kazdym razie w podrecznikach palestynskich, czy iranskich
                                • 1igor-uk Plonne twoi nadzieje,Janusz. 26.07.14, 19:29
                                  Ja dla Izraela mam tylko jedna rade: przeprosic swoich bracie arabow-semitow i sprobowac zbudowac stosunki z nimi od nowa.Przeciez oni w niczym nie roznia sie,jak wstana obok siebie bez ubran:-)
                                  • j-k To samo, moge Ci doradzic Igor w sprawie Ukrainy. 26.07.14, 21:51
                                    1igor-uk napisał(a):
                                    > i sprobowac zbudowac stosunki z nimi od nowa.

To samo, moge Ci doradzic Igor w sprawie Ukrainy.
                                    i dlatego do spraw konfliktu w Donbassie - w zasadzie sie nie wtracam.
    • brat_ramzesa haha, Michnik juz miesza w komentarzach 26.07.14, 18:12
      lajki i nie lubie, zmieniaja sie jak w kalejdoskopie, podobnie jak jedynie "sluszne" wyplywaja na czolowke, forumowicze juz wielokrotnie udowdniali manipulacje, nie bez przypadku, rowniez do tycznacych dzisiejszych wypocin michnikowskich
      Propaganda zaczyna przekraczac punkt krytyczny
      • 1igor-uk Re: haha, Michnik juz miesza w komentarzach 26.07.14, 19:31
        Nawet na forum "Rosja i Swiat",ktory niby jest moim prywatnym,dzieja sie dziwne rzeczy.Posty znikaja bez sladu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka