Dodaj do ulubionych

Kijow,majdan,dzis rano.

07.08.14, 10:09
Pala sie opony,aktywisci majdanu w pelnej gotownosci bojowej.
russian.rt.com/data/0/a/b/0abc9b5ce4d909f3b8863a5ef8f4f3b5c607173c.jpg
Co sie dzieje tam ,na razie nie wiadomo:
www.youtube.com/watch?v=CCySRJbMGQY
Obserwuj wątek
    • brat_ramzesa Re: Kijow,majdan,dzis rano. 07.08.14, 10:22
      Rozmawialem wczoraj z znajomym Ukraincem, teraz sa autentycznie wkurzeni za niespelnione obietnice, brak kasy i boja sie tej wojny ale nie wiem czy bez doplywu gotowki beda w stanie przeciwstawic sie huncie
      • humbak Re: Kijow,majdan,dzis rano. 07.08.14, 10:28
        Jakie niespełnione obietnice?
        • brat_ramzesa Re: Kijow,majdan,dzis rano. 07.08.14, 10:30
          Ironizujesz?
          Powiedz to Ukraincom hahah
          • humbak Re: Kijow,majdan,dzis rano. 07.08.14, 10:36
            Nie ironizuję. Pytam. Odpowiesz?
        • 1.igor.uk Humbak,czy wiesz o co walczyl majdan? 07.08.14, 10:36
          I czy wiesz,ze nic z tego nie spelnilo sie.
          • humbak Re: Humbak,czy wiesz o co walczyl majdan? 07.08.14, 10:44
            Człowiek ma ponoć pretensje o nie spełnione obietnice. Zakładam że wie czego chce i wskazał obietnice, których niespełnienie go boli. Chce po prostu wiedzieć co mu na sercu leży, by wiedzieć czy jest sens traktować jego żale poważnie. Z praktyki z własnymi rodakami, wiem że w wielu przypadkach żale bywają niedorzeczne.
            • 1.igor.uk To po kolei,humbak. 07.08.14, 10:52
              -Majdan walczyl o to,zeby pokonczyc z wladza oligarchow.
              W tej chwile Prezydentom jest oligarch,a najbardziej wplywowym czlowiekim na Ukrainie,inny oligarch.O tym,ze obaj sa pochodzenia zydowskiego,wspominac nie bede.Bo i dla ciebie i dla mnie,to nie ma zadnego znaczenia,ale dla tych,kto walczyl na majdanie z zydo-oligarchia,to jest bardzo istotne.
              - Poroszenko,jak stal prezydentem,obiecal pokonanie "rebelii" w ciagu zaledwie kilka dni,mijaja miesiace,gina tysiace ukrainskich "patriotow",a zwyciestwa nadal nie widac.
              - Mial byc podniesiony poziom zycia,a to za rachunel tego,ze zachod pomoze Ukrainie.Nie ma zadnej pomocy,a zachod tylko zada od Ukraincow,zeby oni zaciskali paski.
              - Zamiast poprawy zycia,teraz Ukraincow szykuja do bardzo ciezkiej zimy,bez ciepla,bez jedzenia,bez wyplat socjalnych i bez tego wszystkiego,co cywilizowany czlowiek nie wyobraza sobie zycia.
              Tego jest sporo wiecej,humbak,ale mnie nikt nie pllaci za pisanie referatow na forum GW
              • humbak Re: To po kolei,humbak. 07.08.14, 11:08
                > W tej chwile Prezydentom jest oligarch,a najbardziej wplywowym czlowiekim na Uk
                > rainie,inny oligarch.O tym,ze obaj sa pochodzenia zydowskiego,wspominac nie bed
                > e.Bo i dla ciebie i dla mnie,to nie ma zadnego znaczenia,ale dla tych,kto walcz
                > yl na majdanie z zydo-oligarchia,to jest bardzo istotne.

Poroszenko był na Majdanie i jakoś nie widać było, by traktowali go jako wroga. Nie zauważyłem też by żydowskość była jakimś istotnym problemem dla protestujących en masse.

> - Poroszenko,jak stal prezydentem,obiecal pokonanie "rebelii" w ciagu zaledwie
                > kilka dni,mijaja miesiace,gina tysiace ukrainskich "patriotow",a zwyciestwa nad
                > al nie widac.

Możesz podeprzeć to źródłem. Nie pamiętam dokładnie jak to brzmiało.

> - Mial byc podniesiony poziom zycia,a to za rachunel tego,ze zachod pomoze Ukra
                > inie.Nie ma zadnej pomocy,a zachod tylko zada od Ukraincow,zeby oni zaciskali
                > paski.

Oczekiwanie że w taki krótkim czasie zostanie podniesiony poziom życia kwalifikuje się do oczekiwań niepoważnych. Obiecywać tego z pewnością nikt nie obiecywał.

I tak dalej... tylko jest jeden problem. To są twoje zastrzeżenia. Ja pytałem o oczekiwania znjomego Brata Ramzesa.
                • brat_ramzesa Re: To po kolei,humbak. 07.08.14, 11:19
                  Sa takie jakie pisal Igor, moj znajomy walczycl na Majdanie, na poczatku panowal triumfalizm, oni mysleli ze wywalili Putina z Ukrainy, dzis rzadzi niepewnosc, zrezygnowanie i strach przed wojna, jak mowi o Donbasie to mu glos sie trzesie, mysle ze niebawem spoleczenstwo przejdzie w faze autentycznego buntu, wowczas moze byc bardzo zle dla hunty, ruskiego czlowieka ciezko obudzic z marazmu ale jak sie obudzi to pozamiatane ;)
                  • humbak Re: To po kolei,humbak. 07.08.14, 11:23
                    Buntu przeciw temu, że Ukraina nie radzi sobie z rebelią? Pardon, a nie wiedzieli w jakim stanie są ich siły zbrojne?
                    Poza tym nie ma formu hunta. Skoro już się upierasz, na używanie tego kompletnie nieadekwatnego określenia, to chociaż pisz je poprawnie.
                    Z marazmu się już przynajmniej 2 razy budziło. Pierwszy nic nie pozamiatał. Czy drugi coś zdziała, się okażemy. Póki co wygląda to mocno średnio.
                    • humbak Re: To po kolei,humbak. 07.08.14, 11:24
                      Się okaże.
                    • brat_ramzesa Re: To po kolei,humbak. 07.08.14, 11:33
                      "Z marazmu się już przynajmniej 2 razy budziło"
                      Maszz na mysli pomaranczowa rewolucje i MAjdan? daruj sobie, to bylo wykorzystanie nastrojow a nie autentyczny bunt
                      • humbak Re: To po kolei,humbak. 07.08.14, 11:37
                        2 razy doprowadzili do zmiany władzy. Moim zdaniem to się kwalifikuje pod przebudzenie.
                  • 1.igor.uk Brat... 07.08.14, 11:25
                    O tym kazdy,kto obserwowal na biezaco to,co dzieje sie na Ukrainie,wie dobrze.
                    Humbak posluguje sie wylacznie tym,co znajduje w polsko-jezycznych mendiach,a tam nigdy nie pokaza tego,co ja zalinkowalem w odpowiedzi do niego.
                    • brat_ramzesa Re: Brat... 07.08.14, 11:35
                      Zauwazylem ze ma blade pojecie o tym co dzieje sie naprawde, ot dzieci polskiej propagnady
                  • humbak Re: Humbak,tylko jeden material filmowy, 07.08.14, 11:24
                    Odpisujesz nie na temat Igor.
                    • 1.igor.uk Nic podobnego,Humbak. 07.08.14, 11:29
                      Odpisalem Tobie wylacznie na temat.
                      Twoi rozwazania bazuja sie na mylnych przeslankach i stad wszystkie twoi wywody sa mylne.
                      Ty w porzednim poscie napisales:
                      "Poroszenko był na Majdanie i jakoś nie widać było, by traktowali go jako wroga. "

To co wkleilem,przeczy Twoim slowam i pokazuje,ze nic nie wiesz o tym,co naprawde dzieje sie na Ukrainie.
                      Zmuszanie mnie szukania linkow,ktore maja podtwierdzic to,co jest wiadomo kazdemu,kto na biezaco sledzi wydarzenia na Ukrainie,uwazam za niepotrzebne.Jak czujesz sie ekspertem od spraw ukrainskich,to sam powinienes ich znalezc.A jak nie czujesz sie ekspertem,to nie wyowiadaj sie ,jako ekspert od spraw ukrainskich.
                    • brat_ramzesa ty wogole rozumiesz co wykrzykuja ci ludzie? 07.08.14, 11:37

• humbak Re: ty wogole rozumiesz co wykrzykuja ci ludzie? 07.08.14, 11:38
                        Nie w tym rzecz. Igor z uporem maniaka odpowiada, jakby uważał że wszystko jest OK i Ukraińcy są i byli zadowoleni. Ja po prostu chciałem, żebyś mi przedstawił zastrzeżenia swojego znajomego. Dlatego pokazywanie zajść z Majdanu jest nie na temat. Pytałem o konkretną opinię, konkretnej osoby.
                        • 1.igor.uk Humbak,o czym ty piszesz? 07.08.14, 11:41
                          "Igor z uporem maniaka odpowiada, jakby uważał że wszystko jest
                          OK i Ukraińcy są i byli zadowoleni."

Czy mozesz wskazac moi slowa,z ktorych to wynikaloby?
                          • humbak Re: Humbak,o czym ty piszesz? 07.08.14, 11:42
                            Mniejsza o to, o jaki stopień niewiedzy mnie posądzasz. Moja wiedza nie ma w tym przypadku znaczenia. Chcę poznać opinię konkretnej osoby, skoro została podana jako przykład.
                            • 1.igor.uk Re: Humbak,o czym ty piszesz? 07.08.14, 11:46
                              To bicie piany,humbak.Tez dobra metoda na dyskusje :-)
                              • humbak Re: Humbak,o czym ty piszesz? 07.08.14, 11:51
                                Ty tak uważasz. Dla mnie to cenna informacja.
                                • 1.igor.uk Re: Humbak,o czym ty piszesz? 07.08.14, 11:54
                                  To nie byla zadna informacja.Ja po prostu stwierdzilem,ze w tej chwile o niczym konkretnym nie wypowiadasz sie.Po prostu bijesz piane dla podtrzymania dyskusji.
                                  • humbak Re: Humbak,o czym ty piszesz? 07.08.14, 12:12
                                    Matko i córko... jakby nie zaczęła się ta idiotyczna przerzucanka, zadał bym pytanie, Brat by odpowiedział i ewentualnie bym skomentował. Zamknęło by się w trzech postach.
                • romrus Glupa rzniesz, humbak? 07.08.14, 11:32
                  humbak napisał:
                  > - Poroszenko,jak stal prezydentem,obiecal pokonanie "rebelii" w ciagu zaledwie kilka dni,mijaja miesiace,gina tysiace ukrainskich "patriotow",a zwyciestwa nadal nie widac.
                  >
                  > Możesz podeprzeć to źródłem. Nie pamiętam dokładnie jak to brzmiało.

"Operacja antyteroristyczna nie moze i nie biedzie trwac 2 czy 3 miesiacy, onu musi i bede trwala kilka godzin"

www.youtube.com/watch?v=gU7ED95XNws

Debile jak po raz kolejny dali sie nabrac.

Ukraincy przez swoja tepote zasluguja na to, zeby oligarchi ich caly czas ru@chali.
                  • humbak Re: Glupa rzniesz, humbak? 07.08.14, 11:36
                    Nie rżnę. Po prostu nie pamiętałem. Dlatego prosiłem żeby podrzucił. Moja pamięć niestety bywa zawodna, nawet na krótszych dystansach.
                    Dziękuję.
                  • 1.igor.uk Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 11:37
                    On po prostu nie wiele wie o tym,co dzieje sie na Ukrainie.
                    • humbak Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 11:39
                      Igor, Ty po prostu nie zrozumiałeś mojego pytania. Wyjaśniłem to wyżej Bratu.
                      • 1.igor.uk Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 11:43
                        Humbak,w takim razie nadal nie rozumiem Twojego pytania.Czy mozesz go sprecyzowac?
                        • humbak Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 11:52
                          Brat gadał ze znajomym Ukraińcem tak? Tak. No więc ja go pytam, o co konkretnie jest wkurzony. Ten właśnie konkretny Ukrainiec.
                          • 1.igor.uk Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 11:55
                            To pytanie do Brata...
                            ja wypowiadalem sie wylacznie o pretensjach ogolu.
                            • humbak Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 12:12
                              O które nie pytałem. Dlatego napisałem, że odpowiadasz nie na temat.
                              • 1.igor.uk Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 12:15
                                Ale Brat... podtwierdzil moi slowa,czyli zgodzil sie z tym,ze moja odpowiedz byla na temat.Czyzby nie zauwazyles ten post Brata...:
                                forum.gazeta.pl/forum/w,50,152582643,152584652,Re_To_po_kolei_humbak_.html
                                • humbak Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 12:35
                                  Potwierdził, ale Ty nie mogłeś tego wiedzieć pisząc to co pisałeś. Generalnie ludzie myślą niezależnie i nie da się zgadnąć, co dokładnie ma dany epek we wnętrzu;)
                                  • 1.igor.uk Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 12:47
                                    Doskonale wiem o tym,jakie nastroje panuja na Ukrainie.
                                    • humbak Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 12:52
                                      Nie mam siły dłużej tłumaczyć.
                                      • 1.igor.uk Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 12:55
                                        Alez nie musisz.
                                        Bo ja dawno juz gadam o czyms innym,a Ty nadal z uporem maniaka starasz sie mnie przekonac do tego,ze zadales pytanie Bratu i oczekiwales od niego odpowiedzi o tym,co mu powiedziala konkretna osoba.
                                        Ja pisze o nastrojach ogolu Ukraincow i traf chcial,ze znajomy Brata.. do ogolu nalezy.
                                        • humbak Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 13:04
                                          Widzę, że zabolało Cię to sformułowanie. Przepraszam, nie miałem na myśli nic złego.
                                          • 1.igor.uk Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 13:06
                                            Humbak,zeby bylo jasno-mnie nie boli nigdy to,co przeczytam na forum,dlatego nie musisz mnie przeproszac.
                                            • humbak Re: Romrus,on nie rznie glupa. 07.08.14, 21:01
                                              Takie odniosłem wrażenie, a nie mam ochoty nikogo urazić, choć czasem mnie ponosi i niestety mi się zdarza.
                                          • brat_ramzesa uprzejmosc w cenie, pozdrawiam 07.08.14, 13:13

• 1.igor.uk Zle dla junty dzieje sie i w Donbasie. 07.08.14, 10:44
      Jak juz polsko-jezyczne mendia to zauwazaja,to naprawde jest bardzo zle:
      www.tvn24.pl/mongol-szachuje-ukraincow-w-wojsku-oskarzenia-o-zdrade-i-przecieki,456991,s.html
      "Rebelianci gromadzą siły, a wojsko wycofało się z kilku punktów, zajętych wcześniej w ciężkiej walce. Oficjalnie "w celu przegrupowania". Wpływ na defensywne zachowanie sił ukraińskich może mieć zagrożenie inwazją rosyjską. Ale też znów głośno o nieudolności, a nawet zdradzie części kadry dowódczej."

A mareczek niech nadal nam opowiada o tym,jak banderowcy zwycieza niebawem.
      • brat_ramzesa Re: Zle dla junty dzieje sie i w Donbasie. 07.08.14, 11:11
        No tak to wyglada, dlugo koncentrowali sily na pludniowo-wschodniej flance, uderzyli ale to bylo marne uderzenie i szybko zdechlo, na pozostalych frontach cicho sza, nie wiem jak sie maja powstancy ale sadzac po ich ostatnich akcjach dezinformacyjnych mowiacych o braku kadr, pieniedzy, paliwa i broni musi byc calkiem dobrze ;)
        • walter622 Iwanowka 07.08.14, 21:38
          brat_ramzesa napisał:
          > No tak to wyglada, dlugo koncentrowali sily na pludniowo-wschodniej flance, uderzyli
          > ale to bylo marne uderzenie i szybko zdechlo,

Dziś 81 brygada atakowała w rejonie Iwanowki. Mieli pecha - na polu minowym
          pozostawili masę spalonego żelastwa.
          • brat_ramzesa Re: Iwanowka 08.08.14, 10:23
            Taki byl final ??
            no i dobrze, ciekawi mnie po co junta gromadzi wojenna technike w okolicach Kijowa, czyzby przygotowywali sie na cos?
    • aktualizowany Napisałeś, że "dziś rano", a dajesz stare zdjęcie? 07.08.14, 11:28
      ???
      • 1.igor.uk Stare zdjecie????? 07.08.14, 11:32
        To aktualne zdjecie,a do tego wkleilem link do relacji z majdanu na zywo.
        • aktualizowany Tam się nic a nic nie dzieje online! 07.08.14, 11:42
          ???
          • 1.igor.uk Re: Tam się nic a nic nie dzieje online! 07.08.14, 11:45
            www.youtube.com/watch?v=aC_nOG0G2Kg
            • aktualizowany Re: Tam się nic a nic nie dzieje online! 07.08.14, 11:49
              Człowieku filmiki z youtube możesz sobie wsadzić w ucho.
              Masz tutaj kamery z kijowskiego Majdanu na żywo ->EuroMajdan webcam online
              • 1.igor.uk Teraz w Kijowie zbliza sie 13.00 07.08.14, 11:57
                A wiadomosc byla poranna.Jestes bardzo nieaktualny,payatzyk zasieraczu watkow.
              • brat_ramzesa haha to sa jakies jaja 07.08.14, 11:58
                to wyglada na wczesna wiosne, nawet lisci na drzewach nie ma no chyba ze majdauny objadly je z lisci ;)))
                • 1.igor.uk Re: haha to sa jakies jaja 07.08.14, 12:02
                  Payatzyk nieaktualizowany wzial nagrania z webcam i mysli,ze to przekaz online.Co mozno oczekiwac po takich debilach?
              • romrus Tam się nic a nic nie dzieje :-)))) 07.08.14, 12:03
                aktualizowany napisał:
                > Człowieku filmiki z youtube możesz sobie wsadzić w ucho.
                > Masz tutaj kamery z kijowskiego Majdanu na żywo ->EuroMajdan webcam online

Co za imbecyl:-)

Relacja na zywo ukrainskiego portalu 112.ua:
                112.ua/spectemi/razgon-maydana-2-0-goryaschie-shiny-granaty-i-nozhi-98263.html
              • jane-panzram Re: Tam się nic a nic nie dzieje online! 07.08.14, 12:09
                Mowia o tym w tvp info. Wlacz jakas tv informacyjna.
                • aktualizowany Nic się nie dzieje! Po prostu Majdan wreszcie musi 07.08.14, 12:18
                  być posprzątany. Tituszki i inna chuliganeria zostanie wcielona do wojska i na front wschodni. To wszystko.
    • 1.igor.uk Dzwne wiessci dochodza z Zaporoza. 07.08.14, 12:00
      Tam ubieglej nocy opolczency rozwalili kolumne nazigwardystow:
      www.anaga.ru/jazyk-bez-jazyka.html
      Rebelia rozlewa sie?
      • brat_ramzesa z Charkowa tez 07.08.14, 12:06
        tam wyraznie olewaja junte nadali honorowe obywatelstwo przedstawicielowi "JEdnej Rosji";))
        • 1.igor.uk Re: z Charkowa tez 07.08.14, 12:10
          Maz mojej sisotrzenicy powiedzial,ze w Charkowie banderowcy juz nie sa tak odwazni.Wiekszosc z nich pouciekalo do Czugujewa,gdzie teraz jest sztab ATO. W samym Charkowie milicja zaczyna goniac banderowcow.
          • brat_ramzesa Re: z Charkowa tez 07.08.14, 12:27
            W Mariupolu podobnie, wypytam wiecej co sie tam dzieje
      • 1.igor.uk Tak markuja sie pudelka z cukierkami w Bialorusji. 07.08.14, 12:08
        fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10569083_790769424306473_4404699405982815170_n.jpg?oh=f9ebf44106d8039b3db10070d24b6a1b&oe=543B5E32&__gda__=1414173115_acab8dbba2dd1d0cccb5b57e06b4d426
        "Uwaga!
        Kupujac danny towar,wy sponsorujecie genocyd cywile na poludniowym wschodzie Ukrainy!"
        • brat_ramzesa a jak markuje junta!!;PPP 07.08.14, 12:26
          www.unian.net/politics/948522-snbo-v-zaporojskoy-oblasti-sbit-rossiyskiy-bespilotnik.html
          Jak widac mamy zdjecie zestrzelonego drona
          a to z cyklu film za 20 dol z Bollywood www.unian.net/politics/948499-v-seti-poyavilos-video-kak-bejentsyi-iz-donetska-terroriziruyut-rossiyan.html
          • 1.igor.uk Re: a jak markuje junta!!;PPP 07.08.14, 12:33
            To juz koncowa junty :-)
            • brat_ramzesa Re: a jak markuje junta!!;PPP 07.08.14, 12:38
              gadasz teraz jak mareczek ;DD
              • 1.igor.uk Re: a jak markuje junta!!;PPP 07.08.14, 12:46
                Bo to zarazliwe :-)
                • marko125 Majdan jest właśnie demontowana 07.08.14, 12:48
                  Sytuacja się uspokoiła. barykady są demontowane i tyle z wielkiego wydarzenia.
                  • brat_ramzesa Majdanu juz nie ma mareczek, nie ma 07.08.14, 13:03

• 1.igor.uk malo kto rozumie... 07.08.14, 13:00
      Dla czego tragedia Narodu Ukrainskiego jest tak bliska Rosjanom.Moze ten material filmowy cos wytlumaczy bardziej kumatym:

• brat_ramzesa by to zrozumiec trzeba miec troche empatii 07.08.14, 13:05

• 1.igor.uk Re: by to zrozumiec trzeba miec troche empatii 07.08.14, 13:13
          Tam wiekszosc z tych,kto tam wojuje z opolczencami,sa Rosjanami,lub etnicznymi,lub za takowych uwazaja sie.Oni mkwia w jezyku rosyjskim,oni mysla,jak Rosjanie,ale ich tragedia polega na tym,ze zostali zmuszeni wojowac przeciwko takim samym ludziom,jak i oni sami.Tak samo Rosjanami.
          Barany forumowi tego nie rozumia.Oni nie rozumia,dlaczego opolczenie zajmuje sie rannymi,ktore przed chwila w nich strzelalai.Dlaczego Rosja przyjmuje ukrainskich zolnierze i pozwola im robic dalej to,co uwazaja za sluszne.Bo to Rosjanie,ktorych swoloczy z zachodu zmusili wojowac przeciwko takim samym,jak i oni.
          Ta sama piosenko spiewaja po obydwu liniach frontu.To prawdziwy dramat Narodu Ruskiego.
          • brat_ramzesa Re: by to zrozumiec trzeba miec troche empatii 07.08.14, 13:19
            Dlatego czekam na zjednoczenie narodow ruskich, zdaje mi sie ze i czesc banderwocow zaczyna to rozumiec, zauwazylem jakas dziwna dychotomie ich wypowiedzi, a to ze kiedys sie dobrze razem zylo a to ze maja dosc wykorzystywania przez Rosjie, te wypowiedzi padaja naraz!dla mnie to troche dziwne
            Tak samo jak kiedys siedzielismy przy stole bylo to na Ukrainie i przyjechal znajomwego kuzyn z Moskwy...pomijam o czym rozmawiano i ze oni swobodnie na jezyk rosyjski przeszli ale mimo tego co sie dzieje czuc bylo wiez i respekt do Moskwy jakby to bylo och miasto, nie wiem jak to wytlumaczyc dobrze :)
          • walter622 Piosenki 07.08.14, 21:47
            1.igor.uk napisał(a):
            > Ta sama piosenko spiewaja po obydwu liniach frontu.

Tą piosenkę chyba śpiewają tylko po jednej stronie frontu -:)

www.youtube.com/watch?v=izVgzLcq15Y
      • marsaqua Re: malo kto rozumie... 07.08.14, 18:22
        Rozumiem, Igor, ze te piekną piesn spiewa ukrainski zolnierz.
        • 1.igor.uk Ta piosenka,marsaqua. 07.08.14, 18:27
          Jest symbolem walki radzieckiego narodu w walce z Niemcami i ona jest symbolem i dla jednych i dla drugich.Zaden banderowiec tej piosenki nie bedzie spiewac.
    • nie-tak Re: Kijow,majdan,dzis rano. 07.08.14, 18:28
      www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/20390-Kiew-Klitschko-Bro-evakuiert---neuer-Aufstand---neue-Barrikaden.html
      Szwajcarskie media podaja ze majdanowcy wystpaili tym razem przeciw juncie kijowsko-amerykanskiej, USA i Unii.
      Nawet Kliczko musial swoje biuro ewakuowac.
      • marsaqua To bylo do przewidzenia, ze 07.08.14, 18:33
        majdanowcy wkrotce zaczna atakowac kijowskich chazarskich zbrodniarzy. Musza ich obalic przed nastaniem zimy.
    • 1.igor.uk Batalion "Ajdar" wyruszyl na Kijow. 07.08.14, 18:44
      Oczekiwany jest najpozniej jutro rano.Laszko wydal rozkaz,zeby od razu zajal pozycje na majdanie.
      Co z tego wyjdzie,na razie nie wiadomo,ale faktem jest to,ze jest duza szansa na to,ze majdan tak prosto juncie nie da sie zniszczyc.

p.s. Chodza sluchy,ze Laszko probowal nawiazac kontakt z opolczeniem.
      • brat_ramzesa prawdziwy wrog moze polaczyc wszystkich 07.08.14, 18:58
        Dawno pisalem ze moze przyjsc taki czas ze banderwocy radyklanie zmienia obiekt nienawisci , nawet zartowalem ze z Rosjanami moga zechciec odbic "stare grody ukrainskie jak Rzeszow ;)) w tym szalenstwie jest metoda
      • marko125 Re: Batalion "Ajdar" wyruszyl na Kijow. 08.08.14, 09:40
        I jak już na pozycjach na Majdanie ?

>Chodza sluchy,ze Laszko probowal nawiazac kontakt z opolczeniem.

Bla bla bla
        • brat_ramzesa bl bla bla 08.08.14, 10:25
          mareczek ty caly czas prowokatorsko belkoczesz, w jakim celu?
    • 1.igor.uk W Kijowie zostali zauwazeni czolgi. 07.08.14, 18:58
      Na razie nie wiadomo z jaka cela czolgi poruszaja sie po ulicach ukrainskiej stolicy.
        • brat_ramzesa beda bronic sie przed ofensywa opolczenia?? 07.08.14, 19:12

• brat_ramzesa ps 07.08.14, 19:14
          a burzujki czasem ale dosc rzadko sie uzywa tego okreslenia nawet w Polsce wiec wiem co to jest ;)
          • 1.igor.uk Re: ps 07.08.14, 19:32
            To w takim razie wiesz o co mnie chodzi.
    • 1.igor.uk MO Ukrainy odmowilo... 07.08.14, 22:58
      komentarzu odnosnie tego,co czolgi robia na ulicach Kijowa.
      Ale podtwierdzila sie moja informacja,ze batalion "Ajdar" wyrusza do Kijowa,prawdopodobnie i "Azow" pojdzie w jego slady,jak i inni:
      www.kp.ru/online/news/1813062/
      Moze czolgi sa potrzebny dlatego,zeby bronic sie przed nazigwardystami?

p.s. Kliczko juz obstawil sie liczna i uzbrojona po zeby ochrona.
      • marko125 Re: MO Ukrainy odmowilo... 08.08.14, 09:27
        Jak tam Ajdar już na Majdanie ? Czy jakimś cudem nie dotarł ? hehe
        • 1.igor.uk Mareczek,jestes uzyteczny. 08.08.14, 10:30
          I tylko to sie liczy w tym co piszesz.
          • marko125 Re: Mareczek,jestes uzyteczny. 08.08.14, 10:48
            No powiedz nam gdzie ten Ajdar na Majdanie? Kolejny bzdet Igorka. Ajdar nadal jest na wschodzie Ukrainy.
            A co tam na Majdanie ? Cisza spokój.
            • 1.igor.uk Re: Mareczek,jestes uzyteczny. 08.08.14, 10:56
              W drodze,mareczek,w drodze. Zapytaj o dokladna lokalizacje tej jednostki Laszko,twojego pobratymca pedalka-banderowca,ktory wydal rozkaz o wyruszaniu na Kijow.
              • marko125 na Majdanie spokój 08.08.14, 13:14
                Igorek miał nadzieje, że bezie zadyma a tutaj obrona Majdanu idzie na ustępstwa i dogadała się z władzą. Batalion Ajdar oczywiście cały czas w drodze :)

"Obrońcy Majdanu obiecali zwolnić część placu. Rano Majdan odwiedził mer Kijowa Witalij Kliczko. Wczoraj w centrum Kijowa doszło do bójki między tzw. Samoobroną Majdanu a milicją, kiedy to służby komunalne próbowały rozebrać stojące tu jeszcze od zimy barykady i namioty. "
                • 1.igor.uk W centrum Kijow cos wybuchlo. 08.08.14, 13:17

В центре Киевa прoгремел взрыв.

www.vesti.ru/doc.html?id=1876872
                  Mareczek,jestes baaaaaardzo uzyteczny.
                  • marko125 I kolejna miejscowość zajęta 08.08.14, 13:55
                    Przez rządowych
                    Miusynsk.
                    • 1.igor.uk I znow watek up:-) 08.08.14, 14:15
                      Jestes uzyteczny,mareczek.
    • marsaqua junta porzygotowuje kijowian do zimy bez opalu 08.08.14, 14:46
      odcinając im juz teraz ciepłą wodę. bedzie wielki zamróz.

rt.com/news/178836-kiev-no-hot-water/
      • 1.igor.uk Re: junta porzygotowuje kijowian do zimy bez opal 08.08.14, 14:48
        Czu junta do zimy przetrwa? To jest na razie wazniejsze pytanie.
        • marsaqua Re: junta porzygotowuje kijowian do zimy bez opal 08.08.14, 14:57
          licze, że nie, ale kto wie, diabła trudno ubić, choc to mozliwe.;)
          • marko125 FR wspiera Banderowców 08.08.14, 15:24
            dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,2,7685,aktualnosci-z-europy,ukrainska-gwardia-narodowa-kupuje-rosyjskie-ciezarowki
            Buhahaha i to jeszcze dla GN. Może jeszcze broń dostarczycie co Igorek ?
    • marko125 Mieszkańcy Donbasu dziękują Putinowi :) 08.08.14, 15:28
      "Mieszkańcy milionowego Doniecka, gdzie trwają walki ukraińskiej armii z prorosyjskimi separatystami, mają dość artyleryjskich ostrzałów, rujnujących ich miasto. O użycie artylerii oskarżają się wzajemnie obydwie strony - żołnierze i rebelianci. Mieszkańcy Doniecka muszą sprzątać gruzowiska i gasić płonące budynki. Jeden z nich, w rozmowie z dziennikarzami "podziękował" rosyjskiemu prezydentowi Władimirowi Putinowi za "zawiedzione nadzieje i zniszczenie Doniecka". "
      • marko125 Zawiedzione nadzieje 08.08.14, 15:29
        Czyżby Putinek im coś obiecał a potem zdradził Donbas? Jak to on tam w marcu gadał?
        • 1.igor.uk Znow sraczki dostales,mareczek? 08.08.14, 15:33
          Nikt nie uwierzy,ze podbijasz moi watki za darmo.
          • marko125 Jak tam Igorek 08.08.14, 17:25
            Ajdar już dojechał? :)

Rządowi zajęli Kruhlyk. Pierścień w okolicach Ługańska się zacieśnia.
            No więc pytanie czy Noworosja przetrwa do jesieni? Może jakieś jej szczątki.
            • 1.igor.uk I znow watek UP :-) 08.08.14, 17:30
              A wszystko dzieki baaaardzo uzytecznemu mareczku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka