Dodaj do ulubionych

Dopoki "swiat" jednoczy sie przeciwko Rosji.....

05.09.14, 10:41
pod koniec wrzesnia biezacego roku Szanghajska Organizacja Wspolpracy ma powiekszyc sie i obejmie 40 % ludnosci calego Swiatu,ktory laczy w sobie "swiat i "nie swiat".W tej organizacji kluczowa role odgrywa Rosja .

The Beginning of World Shift

[i"]Russia is now the leading power capable of leading the resistance to Anglo-Saxon imperialism. It has three tools: BRICS, an alliance of economic rivals who know they can not grow up without one another, the Shanghai Cooperation Organization, a strategic alliance with China to stabilize Central Asia and finally, the Organization for Collective Security Treaty, a military alliance of former Soviet states."[/i]

(Rosja obecnie - podstawowa sila,zdolna oprzec sie anglo-saksonskiemu imperializmowie.Dlatego u niej sa trzy narzedzia:Szanghajska Organizacja Wspolpracy,strategiczny alians z Chinami,stabilizujacy sytuacje w centralno-azjatyckim regionie,i nareszcie Organizacja Ukladu o Bezpieczenstwie Zbiorowym - wojskowo-polityczny sojusz panstw bylego ZSRR)

p.s.Swiat nie jest taki,jaki sobie rysuja male rusofobskie ludki,pelne kompleksow i nienawisci.
Obserwuj wątek
    • pijatyka Kacap aż przebiera nóżkami, aby - używając... 05.09.14, 10:47
      ...niepowtarzalnej igorkowej poetyki - lizać rowa Chińczykom.

Śmiało, chłopaki; nie będziemy wam w tym przeszkadzać ;-P
      • uk.igor Pijaczynko,znow jabol? 05.09.14, 10:56
        Twoj kac jest coraz bardziej ciezki.
        • pijatyka Troll. Kosz. 05.09.14, 19:46
          (wskazówka dla przygłupiego moda)
          • uk.igor Oby nie z jablkami.. 05.09.14, 19:48
            Bo sadzac po temu,jak zachowujesz sie,oni sa zgnile.
    • marko125 Re: Dopoki "swiat" jednoczy sie przeciwko Rosji.. 05.09.14, 10:47
      Igorek dziś jest ważniejsza informacja. Koniec wojny w Donbasie i kapitulacja Moskwy na Ukrainie :) Rzekomo separatyści mają zmieknąc totalnie i nie dawaćwarunku wycofania wojsk Junty. A Junta ma się dobrze.
      • uk.igor mareczek,pisz tylko o niebawem... 05.09.14, 10:57
        i o tylko 30%.

p.s. Jestem ciekaw tylko jednego,co bedziesz pisac jutro :-)
    • vladexpat Re: Dopoki "swiat" jednoczy sie przeciwko Rosji.. 05.09.14, 10:49
      uk.igor napisał(a):

> pod koniec wrzesnia biezacego roku Szanghajska Organizacja Wspolpracy ma powiek
      > szyc sie i obejmie 40 % ludnosci calego Swiatu,ktory laczy w sobie "swiat i "ni
      > e swiat".W tej organizacji kluczowa role odgrywa Rosja .

Oj chyba odrobinkę przesadziłeś. Potencjał militarny to Rosja może ma i spory ale ta organizacja to nie pakt wojskowy a organizacja współpracy gospodarczej. A w tej dziedzinie Rosję raczej liderem trudno nazwać. Ot dostarczyciel surowców.
      • uk.igor A nie troche nie przesadzilem,vlad. 05.09.14, 11:00
        Dopoki swiat jest taki,a nie inny ,to decydiujaca role odgrywa potencjal militarny.Wiem,vladziu,ze szybki nie jestes,dlatego nie bede jechac po tobie :-)
      • vladexpat I jeszcze jedno 05.09.14, 11:00
        Integracja azjatycka jest jak najbardziej słusznym kierunkiem dla Rosji. I zagospodarowanie własnego terytorium. Jest co robić u siebie, więc po co najeżdżać na Ukrainę?
        • uk.igor Re: I jeszcze jedno 05.09.14, 11:05
          To nie my najezdzamy,a tylko USA.
          • vladexpat Re: I jeszcze jedno 05.09.14, 11:14
            uk.igor napisał(a):

> To nie my najezdzamy,a tylko USA.
            A tu to już po bandzie pojechałeś. Masz chyba wieści z jakiegoś równoległego świata.
            Przypomniał mi się stary dowcip z czasów peerelu.
            Jak najprościej wyzwolić się spod dominacji ZSRR i poprawić sytuację gospodarczą w kraju?
            Wypowiedzieć wojnę USA i natychmiast się poddać.
            • uk.igor Kto czestowal ciasteczkami? 05.09.14, 11:24
              Kto szkolil bojowki? Komu nareszcie cala ta rozpierducha na Ukrainie sluzy?
              Vladziu,wiem doskonale,ze jestes nieudolnym propagandystom i nie licze na to,ze dasz szczera odpowiedz na chociazby jedno z moich pytan.
              • vladexpat Re: Kto czestowal ciasteczkami? 05.09.14, 11:42
                uk.igor napisał(a):

> Kto szkolil bojowki?
                Po pierwsze które bojówki, bo obydwie strony takimi dysponują. A po drugie i tak nie wiem.

> Komu nareszcie cala ta rozpierducha na Ukrainie sluzy?
                Rosji, dzięki niej zyskała Krym i ma spore szanse na dodatkowe zdobycze terytorialne w Donbasie.

Odpowiedziałem zgodnie ze znanymi mi faktami a nie domysłami. Coś jeszcze?
                • uk.igor Vladziu,nie zamulaj. 05.09.14, 11:47
                  Musisz lepiej starac sie.
                  • vladexpat Ja zamulam? 05.09.14, 12:02
                    uk.igor napisał(a):

> Musisz lepiej starac sie.

Ja odpowiedzi udzieliłem krótkiej i bardzo konkretnej. Ty wpisujesz kolejne wiadomości całkowicie pozbawione treści chyba tylko po to, żeby sobie statystyki poprawić. Więc kto zamula?
                    PS. Bardzo rzadko odpowiadam na beztreściowe posty, ale czasem robię wyjątek, żeby ci przypomnieć, że ja się nie udzielam w dyskusjach typu: "Piszesz głupoty", "Nie to ty piszesz głupoty".
                    • marko125 Re: Ja zamulam? 05.09.14, 12:06
                      Igorek jest troszke sfrustrowany dzisiaj ponieważ Moskwa nacisnela separatystów do podpisania rozejmu i tym samym zakończy się wojna, więc nie będzie już powstanie w Odessie, Charkowie i obalenia Junty. Nie będzie nawet szturmu na Mariupol.
                      • uk.igor mareczek,pisz tylko o niebawem... 05.09.14, 13:26
                        i o tylko 30%.Przeciez wiesz,ze jedyna zaleta,jaka dysponujesz,to twoja uzytecznosc:-)
                    • uk.igor Oczywiscie,ze zamulasz. 05.09.14, 13:25
                      Nie wierze w to,ze nie wiesz o tym,jakie plany mieli Stany.
                      • vladexpat Re: Oczywiscie,ze zamulasz. 05.09.14, 13:45
                        uk.igor napisał(a):

> Nie wierze w to,ze nie wiesz o tym,jakie plany mieli Stany.

Ani ja nie wiem, ani ty, jakbyś się nie napinał, też nie wiesz. Za to obydwaj wiemy, że ukraiński niegdyś Krym jest teraz rosyjski. Więc jak na dłoni widać kto zyskał a kto stracił. Czy to się zmieni? Zobaczymy.
                        • uk.igor vladziu,to jak mozesz zabierac glos na forum... 05.09.14, 15:25
                          ktory jest poswiecony wydarzeniom na swiecie?
                          Przeciez o planach USA sporo mowili sami Amerykanie i to na najwyzszych stanowiskach.
                          Dawno juz zwrocilem uwage na to,ze jestes niedoinformowany.
    • dupeteczek Re: Dopoki "swiat" jednoczy sie przeciwko Rosji.. 05.09.14, 11:05
      Na Dalekim Wschodzie nie zmieszczą się dwa mocarstwa. Już widać jaki będzie podział ról: lizany i liżący:)
    • dupeteczek Re: Pupeczka. 05.09.14, 12:03
      Przez awanturę ukraińską Wowka sam się rzucił do lizania Chinom rowa:)
      • uk.igor Re: Pupeczka. 05.09.14, 13:27
        Byc moze i tak,pupeczka,ale co po tym zimnej doopie?
        • dupeteczek Re: Pupeczka. 05.09.14, 15:17
          Też myślę, że Rosjanom będzie dobrze w chińskim rowie - azjata z azjatą doskonale się dogadają.
          • uk.igor Re: Pupeczka. 05.09.14, 15:28
            Wartosc twoich wpisow polega tylko na ich uzytecznosci.
            Co do chinskich rowow.Ty,jako dupeczka,na pewno na tym sie znasz.
            • dupeteczek Re: Pupeczka. 05.09.14, 15:34
              Azjatyckie wartości mnie nie interesują
              • uk.igor To wiadomo,pupeczka. 05.09.14, 15:37
                Ty lubisz zaglebiac sie w afroamerykanskie rowy.
    • gobo2 przeciez, to jest tylko, autorska opinia 05.09.14, 15:26

The Beginning of World Shift
      by Thierry Meyssan

uk.igor napisał(a):

> The Beginning of World Sh
      > ift

>
      > [i"]Russia is now the leading power capable of leading the resistance to Anglo-
      > Saxon imperialism. It has three tools: BRICS, an alliance of economic rivals wh
      > o know they can not grow up without one another, the Shanghai Cooperation Organ
      > ization, a strategic alliance with China to stabilize Central Asia and finally,
      > the Organization for Collective Security Treaty, a military alliance of former
      > Soviet states."[/i]
      • uk.igor gobo,nie wywazaj otwartych drzwi... 05.09.14, 15:30
        i nie krzycz - eureka,podnoszac deske od sedesu.
        • eva15 Re: gobo,nie wywazaj otwartych drzwi... 05.09.14, 17:27
          Igor, zddaje się, że to chyba Ty dawałeś jakiś anglojęzyczny artykuł o tym, że Rosja chce mieć Ukrainę w całości. Nie zdążyłam przeczytać, a teraz mogę go odnaleźć...
          • uk.igor Ewa. 05.09.14, 17:36
            Czy o ten artykul Tobie chodzi?
            www.foreignaffairs.com/articles/141946/alexander-j-motyl/putins-trap
            • marko125 Igorek 05.09.14, 17:43
              Doszły mnie ciekawe wieści, iż w porozumieniu podpisanym w Mińsku jest punkt, odnośnie kontroli granicy w ŁRL i DRL przez Kijów :) Podoba mi się bardzo ten punkt :)
              • uk.igor mareczek,pisz tylko o niebawem... 05.09.14, 18:25
                i o tylko 30%.
            • eva15 Re: Ewa. 05.09.14, 17:44
              Chyba tak, serdeczne dzięki.
              • eva15 Igor, przeczytałam uważnie 05.09.14, 18:06
                przeczytałam uważnie, ale doszedłszy do końca, gdzie stoi jak byk:

And who knows? When Putin eventually exits the political stage and Russia tires of Putinism’s misdeeds, the Donbas and perhaps even Crimea may come knocking on Ukraine’s door. If they do, Ukraine could readmit them on its own terms, not on the Kremlin’s.

stwierdzam, że pan Motyl to bajkopisarz:-)))
                • elka-sulzer Re: Igor, przeczytałam uważnie 05.09.14, 18:19
                  eva15 napisała:

> stwierdzam, że pan Motyl to bajkopisarz:-)))

No coz, Ewka, nie on jeden uwieszony u cycka 'welfare state' ... zamiast kartek zywnosciowych zbiera mamone ... piszac wlasnie tego typu opowiesci.
                  • elka-sulzer Re: Igor, przeczytałam uważnie 05.09.14, 18:24
                    No i bardziej mu do twarzy w towarzystwie Indykow, Podhoretzow, Appelabaumow i innych Nulandow ...
                    • eva15 Re: Igor, przeczytałam uważnie 05.09.14, 18:33
                      Myślałam, że to będzie ciekawy artykuł, niektóre aspekty na początku były interesujące, ale facet szybko popadł w bajkopisarstwo:-)
                      • elka-sulzer Re: Ewka, 05.09.14, 18:54
                        zobacz tutaj inna produkcje tego pana

www.huffingtonpost.com/alexander-motyl/russo-ukrainian-war-reality_b_5737412.html
                        Jak na welfare cows przystalo, on i pani Applebaum chyba wymieniaja sie 'talking points' kartkami w tym ich think tanku, hehehe
                        • eva15 Re: Ewka, 05.09.14, 19:06
                          O ja dziękuję, niezłe oszołomstwo, całkiem jakby Kaczor to napisał:-)))
                • uk.igor Ewa,wybacz,... 05.09.14, 18:32
                  ale chyba nie zbyt uwaznie.
                  To co zacytowala ,nalezy do wlasnych "przemyslem" Motyla,a to co on pisal o planach Putina,nie jest jego,a tylko Lukina:
                  "Of course, all this assumes that Lukin really does know Putin’s mind and was honest in his exchange with Gelman."
                  • eva15 Igor, wybacz, Ty nie przeczytałeś mnie uważnie... 05.09.14, 18:38
                    uk.igor napisał(a):

> ale chyba nie zbyt uwaznie.
                    > To co zacytowala ,nalezy do wlasnych "przemyslem" Motyla,

eva napisał(a):

przeczytałam uważnie, ale doszedłszy do końca, gdzie stoi jak byk:

And who knows? When Putin eventually exits the political stage and Russia tires of Putinism’s misdeeds, the Donbas and perhaps even Crimea may come knocking on Ukraine’s door. If they do, Ukraine could readmit them on its own terms, not on the Kremlin’s.

stwierdzam, że pan Motyl to bajkopisarz:-)))

Czyli odniosłam się do przemyśleń pana Motyla. A nie do tego, co mówił Lukin. Elce napisałam, że początek artykułu był interesujący, a tam właśnie wypowiadał się Lukin.
                    • uk.igor Niech Tobie bedzie,Ewa. 05.09.14, 18:49
                      Zle zrozumialem Ciebie,odnioslem wrazenie,ze ta opinia dotyczy nie tylko samego Motylka,a i calego tekstu.
                      • eva15 Igor, tak było, przecież masz dowody 05.09.14, 19:04
                        Zobacz, co napisałam Elce. Nie masz co spekulować, co miałam na myśli napisałam to wyraźnie, a Twój polski jest naprawdę dobry.

Tutaj mogę tę myśl, którą napisałam Elce rozwinąć: początkowo artykuł był ciekawy, w końcu Lukin to doraca Putina, no i poza tym jego wypowiedź pokrywała się w znacznym stopniu z tym, co Ty piszesz. Ty też często wspominasz, że Putinowi chodzi o całą Ukrainę.

Możliwe, że jest, jak mówi Lugin i Ty, ale to "wasze" rozwiązanie kryje wiele niebezpieczeństw, no ale każde inne także:-).
                        • uk.igor Ewa,niepotrzebnie tlumaczysz. 05.09.14, 19:24
                          Przeciez odpisalem,ze zle zrozumialem .
                          Co do naszych rozwazan.
                          Musisz przyznac,ze jestem caly czas konsekwentny.Ja nawet bylem przeciwny wlaczeniu Krymu do Rosji,widzac w tym zagrzenie dla calej mojej koncepcji :-)
                          • eva15 Re: Ewa,niepotrzebnie tlumaczysz. 05.09.14, 19:44
                            Ja jakoś w to nie bardzo wierzę, że Rosji uda się zapanować nad całą Ukrainą. Może jako tako (koje kak) dopóki rządzi i żyje Putin. Zakładanie, że jego następcy będą równie wybitni jest naiwne.
                            • uk.igor Re: Ewa,niepotrzebnie tlumaczysz. 05.09.14, 19:46
                              Najwazniejsze,Ewa,zeby w to Putin wierzyl :-)
                              • eva15 Re: Ewa,niepotrzebnie tlumaczysz. 05.09.14, 20:10
                                Ha, ha, taki głupi to on nie jest:-))))
                                • uk.igor Re: Ewa,niepotrzebnie tlumaczysz. 05.09.14, 20:24
                                  On nie spieszy sie.On wie,ze czas dziala na korzysc Rosji.Oprocz tego on juz zdal sprawe z tego,ze zaniechal bardzo wazna sprawe.
                        • gobo2 po polsku brzmi lepiej 05.09.14, 19:30
                          nie ma zwrotu "no ale" , w zadnym jezyku ulicznym, telewizyjnym, literackim...!

ale to "wasze" rozwiązanie kryje wiele niebezpieczeństw, jak każde inne -).

eva15 napisała:
                          > ale to "wasze" rozwiązanie kryje wiele niebezpieczeństw, no ale każde inne także:-).
                      • gobo2 po polsku brzmi lepiej 05.09.14, 19:19
                        zwrot "niech tobie bedzie" nie istnieje nigdzie...!
                        w zadnym jezyku, ulicznym,telewizyjnym, literackim,nigdzie!!!

>przepraszam ewo.... zle cie zrozumialem, ,odnioslem wrazenie,ze ta opinia dotyczy nie tylko >sameg motylka,a i calego tekstu.

uk.igor napisał(a):
                        • uk.igor Niech ci bedzie,gobo. 05.09.14, 19:25
                          Mam slabosc do ludzi,ktory bezinteresownie sluza innym.
                          • gobo2 ja rowniez, dlatego poslugiwac sie igorukami, to 05.09.14, 19:37
                            przyjemnosc...!
                            uk.igor napisał(a):

> Mam slabosc do ludzi,ktory bezinteresownie sluza innym.
                            • uk.igor Nie,gobo, 05.09.14, 19:47
                              ty sluzysz tylko za uzytecznego idiote,podbijajc moi watki.Przy tym sadzisz,ze podgryzajac mnie i Ewie pieta,robisz cos pozytecznego:-)
                              • gobo2 byc moze, tak to wyglada, z twojego ogrodka.... 05.09.14, 20:19
                                byc moze, za kazde podbicie twojego watku,poklepia cie po plecach,poglaszcza, zaprosza na wodke, nakarmia,upoja, obieca awans...byc moze, caly sens twojej obecnosci tutaj, to statystki
                                podbijania watkow....

z mojego ogrodka wyglada tak, ze jestes szeregowcem kolejnego wcielenia radia erewan!

www.kaila.pl/humor/erewan.htm
                                uk.igor napisał(a):

> ty sluzysz tylko za uzytecznego idiote,podbijajc moi watki.Przy tym sadzisz,ze
                                > podgryzajac mnie i Ewie pieta,robisz cos pozytecznego:-)
                                • uk.igor Dlal mnie liczy sie tylko to, 05.09.14, 20:26
                                  co dzieje sie na moim ogrodku,na ktorym ty ciezko pracujesz charytatywnie :-)
                                  • gobo2 po polsku brzmi lepiej...:)! 05.09.14, 20:35

co dzieje sie w moim ogrodku w ktorym ty ciezko pracujesz charytatywnie :-)

uk.igor napisał(a):

> co dzieje sie na moim ogrodku,na ktorym ty ciezko pracujesz charytatywnie :-)
      • gobo2 podobnie jak ta...:)! 05.09.14, 18:41
        www.youtube.com/watch?v=xoRjh-pf5C0
        gobo2 napisał(a):

>
        > The Beginning of World Shift
        > by Thierry Meyssan
        >
    • misterrob Swietne wiesci. 05.09.14, 15:46
      Rosja wreszcie odnalazla swoje naczelne miejsce posrod narodow swiata.
    • jk2007 interesujaca prognoza CIA 05.09.14, 15:53
      ttolk.ru/?p=21532
    • zapijaczony_ryj wiat się jednoczy przeciw podłemu agresorowi 05.09.14, 15:55
      który napadł na tego kogo zobowiązał się chronić, zobowiązał się przed całym światem na piśmie.
      I...zdradził
      • uk.igor Ryjku. 05.09.14, 18:24
        Nie wiadomo o co tobie chodzi z tym "wiatem",ale mozno domyslic sie,ze mowisz o USA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka