Dodaj do ulubionych

Prosto z Moskwy - inny punkt widzenia.

11.09.14, 18:08
Wlasnie rozmawialem z sasiadka, rodowita Moskwiczka, mieszkajaca w Polsce.
Czesto rozmawiamy, bo mamy wspolne tematy i tylko ostatnio podchodzilem do niej z pewna rezerwa, bo nie wiedzialem, jak ocenia sytuacje.

Dzis trafilismy na siebie w sklepie i tama puscila.
Wrocila wczoraj z Moskwy przerazona:
kolejki w sklepach, brak niektorych towarow, potworna drozyzna i ... wszechobecna putinowska propaganda!

Jej krag znajomych - moskiewscy inteligenci spodziewa sie gospodarczego zalamania Rosji, a Putina wrecz nienawidza.
Troche mi optymizmu wrocilo .
Obserwuj wątek
    • borrka Swiatlo w tunelu? 11.09.14, 18:17
      Jednak nie wszyscy ulegli szowinistycznemu oglupieniu.
      Nie wolno wiec (co sam robie) totalnie potepiac Rosjan.
      • pijatyka Re: nie wszyscy ulegli szowinistycznemu oglupieniu 11.09.14, 19:10
        W III Rzeszy też nie wszyscy...
        • borrka "Slupki" Putina. 12.09.14, 08:10
          Dotad traktowalem wybryki zalosnego, ale niebezpiecznego hitlerka z Kremla, analogicznie do III Rzeszy - oczywiscie inne w szczegolach, ale to kwestia czasu, bo pacyfikacja Ukrainy dopiero sie zaczela.
          I ten czarno-bialy obraz mi zaklocono, bo wydaje sie byc propagandowa fikcja:
          w koncu skad nasza nagla wiara w niemal pelne poparcie i rosnace "slupki" Putina ?
          Przeciez tez bandycki rezim od miesiecy slowa prawdy nie powiedzial.

Od roku nie bylem w Rosji i nie mam najmniejszej ochoty jechac, ale przyznam, ze ze wzgledu na swoje liczne kontakty interesuja mnie prawdziwe nastroje spoleczne.
          I mam nadzieje na gospodarczy krach.
          • pijatyka Re: obraz wydaje sie byc propagandowa fikcją 12.09.14, 11:14
            Można nie wierzyć w propagandowe "słupki" (choć wyniki badań niezależnych ośrodków zasadniczo je potwierdzają), ale gołym okiem widać jak słaby jest opór; zamiast wielotysięcznych tłumów na Bołotnym - pojedynczy protestujący z ręcznie wykonanymi plakatami.
            Dość, by dać świadectwo - za mało by wpłynąć na bieg spraw.
            • pijatyka Re: dość, by dać świadectwo 26.09.14, 13:43
              wyborcza.pl/1,75477,16681582,_Rosja_bez_Putina____Co_najmniej_25_tys__osob_protestuje.html
    • weteranus W Moskwie w ciągu dwóch miesięcy 11.09.14, 18:18
      ceny żywności skoczyły 8%-14%. Niewielu jest idiotów w Moskwie, którzy tym się zachwycają. Propagandowo przygotowuje się społeczeństwo do zaciskania pasa, w imię obrony Ojczyzny przed Zachodnim agresorem. Prokremlowscy dziennikarze dostają niespotykanej, propagandowej sraczki. Od bredni prasa prokremlowska aż się ugina. TV nie da się oglądać, a radia słuchać. Propagandowy, dezinformacyjny koszmar. Osobiście nie rozumiem jak ludzie mogą tam żyć z takim medialnym syfem.
    • przyjacielameryki Re: Prosto z Moskwy - inny punkt widzenia. 11.09.14, 21:06
      borrka napisał:

> Wlasnie rozmawialem z sasiadka, rodowita Moskwiczka, mieszkajaca w Polsce.
      > Czesto rozmawiamy, bo mamy wspolne tematy i tylko ostatnio podchodzilem do niej
      > z pewna rezerwa, bo nie wiedzialem, jak ocenia sytuacje.
      >
      > Dzis trafilismy na siebie w sklepie i tama puscila.
      > Wrocila wczoraj z Moskwy przerazona:
      > kolejki w sklepach, brak niektorych towarow, potworna drozyzna i ... wszechobec
      > na putinowska propaganda!
      >
      > Jej krag znajomych - moskiewscy inteligenci spodziewa sie gospodarczego zalaman
      > ia Rosji, a Putina wrecz nienawidza.
      > Troche mi optymizmu wrocilo .

Dzięki za dobre wiadomości borka! Jednak sankcje działają, ale najśmieszniejsze jest to, że najbardziej te rosyjskie, w gruncie rzeczy nałożone na własne społeczeństwo. Mieliśmy żywność, wkrótce będą samochody, . . . . .! Pięknie!. Ci idioci z Kremla pracują intensywnie na majdan w Moskwie.
      >
      • karbat Re: Prosto z Moskwy - inny punkt widzenia. 11.09.14, 21:21
        jedna baba powiedziala (na placu targowym ) , w sklepie drugiej babie , Ratunkuuuuu

a juz myslalem ze borka sam byl w Moskwie !,
        okazuje sie , ze go na Moskwe nie stac , popieprzyl sobie o Moskwie z baba
        na zakupach i ... na podstawie jej relacji ocenia Moskwe !. trzeba miec nas.ane w glowie .

drogo w Moskwie ... :o .
        ca , 40 % Polakow twierdzi , ze w Polsce jest drogo .
        a podobno Warszawa jest jeszcze drozsza ... od przecietnego katolandu .
        • des4 Re: Prosto z Moskwy - inny punkt widzenia. 11.09.14, 21:30
          masz józiu jakąś obsesję antyreligijną?

pomódl się do św. Putana :)))

images0.bibsy.pl/1l5oggC8/swiety-putin.jpeg
          • karbat Re: Prosto z Moskwy - inny punkt widzenia. 11.09.14, 21:41
            borrka na podstawie opowiesci ruskiej baby, pod osiedlowym sklepem, ocenia ...Moskwe .
            jakas baba cos opowiadala i to jest powodem do otwarcia watku o ... Moskwie . buractwo
            w czystej postaci i NIc wiecej .
            • igor-u.k karbat. 11.09.14, 21:45
              A czy byla w ogole ta baba?
              Borracik jest znany z tego,ze nie potrafi dwoch slow napisac,zeby trzy razy nie sklamac.
    • romrus Prosto z Petersburgu - inny punkt widzenia. 11.09.14, 21:54
      borrka napisał:
      > Wlasnie rozmawialem z sasiadka, rodowita Moskwiczka, mieszkajaca w Polsce.
      > Czesto rozmawiamy, bo mamy wspolne tematy i tylko ostatnio podchodzilem do niej
      > z pewna rezerwa, bo nie wiedzialem, jak ocenia sytuacje.
      > Dzis trafilismy na siebie w sklepie i tama puscila.
      > Wrocila wczoraj z Moskwy przerazona:
      > kolejki w sklepach, brak niektorych towarow, potworna drozyzna i ... wszechobec
      > na putinowska propaganda!
      > Jej krag znajomych - moskiewscy inteligenci spodziewa sie gospodarczego zalaman
      > ia Rosji, a Putina wrecz nienawidza.
      > Troche mi optymizmu wrocilo .

Wlasnie rozmawialem z sasiadem, rodowitym Warszawiakiem, mieszkajacym w Rosji.
      Czesto rozmawiamy, bo mamy wspolne tematy i tylko ostatnio podchodzilem do niego z pewna rezerwa, bo nie wiedzialem, jak ocenia sytuacje.
      Dzis trafilismy na siebie w sklepie i tama puscila.
      Wrocil wczoraj z Warszawy przerazony:
      kolejki w sklepach, brak niektorych towarow, potworna drozyzna i ... wszechobecna michnikowska propaganda!
      Jego krag znajomych - warszawscy inteligenci spodziewa sie gospodarczego zalamania Polski, a Komorowskiego wrecz nienawidza.
      Troche mi optymizmu wrocilo.

Wiarygodne, nie prawdaz?
      Kiedy kupisz sie polska klawiatuare, "Warszawiaku"?

Twoje gibanie, banderowcu, jest co raz bardzie zalosne, tak samo jak bajki, ktory wciskasz.
      • misterrob Nerwy zaczynaja szarpac Twoja osobowoscia? 12.09.14, 14:23
        • romrus Wielonickowcu, 12.09.14, 14:36
          ...nie wtracaj sie w naszy z borratem stosunki.
          Nie lubime sie, ale zname sie od 5 lat, bo nie zmeniame nickow raz na tydzien.
          • misterrob Re: Wielonickowcu, 12.09.14, 22:37
            To jest forum publiczne, a Twoja uwaga jest po prostu nie na miejscu.

Wam wtracac sie wolno - ciekawy punkt widzenia.
    • borrka Ocena ekspatki. 12.09.14, 08:17
      Moja sasiadka jest wiarygodna - od lat zyje w Polsce i pare razy w roku bywa w Rosji.
      Oczywiscie, w odroznieniu ode mnie, reprezentuje rosyjski patriotyzm, ale trzezwy i pozbawiony szowinizmu wielkoruskiego.

Jesli ona mowi, ze jest katastrofa, to jest katastrofa.
      Zupenie inne pytanie, do czego doprowadzi zalamenie Rosji.
      • romrus Ale jaja:-) 12.09.14, 13:59
        borrka napisał:
        > Moja sasiadka jest wiarygodna - od lat zyje w Polsce i pare razy w roku bywa w Rosji.

Natomiast ty, borracik, jestes absolutnie niewiarygodny i zadnej sasiadki nie masz tak samo, jak i polskiej klawiatury, mieszkajac niby w Wa-we.

Tylko ja cie lapalem na wyraznych klamstwach kilka razy i dowody tego leza w archiwum forum.
        Jeszcze kilkadziasiat razy cie lapali na klamstwach inny forumowiczi i dowody tego rowniez leza w archiwum.

Jestes zaklamanym banderowskim propagandista, podszywajacym sie pod Polaka-Warszawiaka.
        • misterrob Wy wszystko wiecie najlepiej. 12.09.14, 14:12
          Czy rowniez wiesz dlaczego Putin rozpoczal demolowac utarty i calkiem znosnie funkcjonujacy porzadek w Europie?

Majac rope, gaz i stabilne ceny miast budowac pomyslnosc wlasnego narodu rozpoczyna awantury godne krotkowzrocznego bandyty. Bajka "O rybaku i zlotej rybce" nakrecila jego wyobraznie, co?
          • romrus Re: Wy wszystko wiecie najlepiej. 12.09.14, 14:25
            misterrob napisał:
            > Czy rowniez wiesz dlaczego Putin rozpoczal demolowac utarty i calkiem znosnie funkcjonujacy porzadek w Europie?

Wam sie poj@balo.
            Istniala nieutralna, w miare demokratyczna, Ukraina z legalnie wybranym prezydentem Janukowiczem. Nie wazne - dobrym czy zlym, naiwazniejsze - legalnym i legalnie wybranym.
            Bandzie europejskich pajacow zechcial sie zmenic istniejacy uklad i wciagnac Ukraine pod wplywy UE.
            Na pomoc europejskim urzedasom ruszyla banda hamerikanskich pajacow, majac zamiar wciagnac Ukraine pod wplywy NATO.
            Wszyscy razem gibali sie jak rezusy na majdanie, rozdawali cukierki, skakali pod flagami UPA i podpalili majdan.

Reszta - to sa skutki WASZEGO ZACHOWANIA.

P.S. To co sie dzieje w moim kraju wiem zdecydowanie lepiej niz wy wszyscu razem wzieci.
    • jorl Re: Prosto z Moskwy - inny punkt widzenia. 12.09.14, 10:06
      No widzisz borrka a ja dokladnie za tydzien jestem w Moskwie. Tam 4 dni potem tym szybkim pociagiem so Petersburga. Znowu 4 dni. Ta wycieczke kupilem pod koniec zeszlego roku i calkiem przypadkowo laduje w geopolitycznych czasach tam.
      Zweryfikuje Twoje sensacja.
      Pozdrowienia
      • borrka Bedziesz Jorl ludzi na ulicy pytal? 12.09.14, 10:17
        O ocene Putina?
        • jorl Re: Bedziesz Jorl ludzi na ulicy pytal? 12.09.14, 10:46
          Najpierw zobacze te puste polki o ktorych napisales borrka. To juz bedzie cos prawda? Mamy miec przewodnika to nastepne zrodlo. I zobacze co sie da pogadac.
          Wlasnie moj expres wjezdza do Polski strace net
          Pozdrowienia
          • misterrob Zrob przy okazji zdjecia. 12.09.14, 14:16
            Slowa nie zawsze oddaja to, co kamera uchwyci.
            • romrus A po co? 12.09.14, 14:47
              misterrob napisał:
              > Slowa nie zawsze oddaja to, co kamera uchwyci.

5 razy zamieszczalem wideo, ale i tak to nie przeszkadza zakladac kolejny bzdurny watki na ten sam temat.

www.youtube.com/watch?v=U6YSOsVQ2FE&list=UUEARVrRJaCiZWdLq2GwCGbA
              Jesli uwazasz, ze wideo jest przestarzale, moge na twoje zyczenie zrobic jutro nowe w sklepie obok mnie.

Jesli jestes w stanie zalozyc sie o 100$ ze polki sa pusty, zrobie wideo ze sklepu, ktory ty osobiscie wskazesz na GoogleEarth w St.Petersburgu.
              • misterrob To video jest troche przestarzale. 12.09.14, 16:08
                Moze ktos sfilmowal resztki wyciagniete z magazynu.

Na filmie nie widac nazwy firm. Ryby z Wietnamu, a ryby z Norwegii to nie to samo. Podobnie jest z miesem, olejem, etc.
                • romrus Jak szkoda - video jest troche przestarzale:-) 12.09.14, 16:27
                  misterrob napisał:
                  > Moze ktos sfilmowal resztki wyciagniete z magazynu.

Filmowalem osobiscie.
                  Przeciez zaproponowalem cie zaklad o 100$.
                  Wskazujesz na GoogleEarth sklep w St.Petersburgu i ja sfilmuje co sie dzieje w szrodku.
                  Jesli polki nie sa pusty - wysylasz 100$ jako pomoc opolczecom Donbasu.

> Na filmie nie widac nazwy firm. Ryby z Wietnamu, a ryby z Norwegii to nie to samo. Podobnie jest z miesem, olejem, etc.

Przeciez wy, debile, piszecie O PUSTYCH POLKACH:-)
                  Jaka roznica ryba z Kamczatki, Wietnamu czy Norwegji?
                  Jaka roznica wolowina z Polski czy z Argentyny?
                  Jaka roznica jablki z Polski czy z Turcji i Krasnodaru?

Puknicie w swoj pusty leb - zadnych pustych polek w Rosji nie ma i nie bedzie.
      • romrus Witam, Jorl 12.09.14, 14:07
        jorl napisał:
        > No widzisz borrka a ja dokladnie za tydzien jestem w Moskwie. Tam 4 dni potem t
        > ym szybkim pociagiem so Petersburga. Znowu 4 dni.

Chetnie postawie Cie piwko w St.Petersburgu, Jorl.
        Telefon masz w mail.
      • przyjacielameryki Re: Prosto z Moskwy - inny punkt widzenia. 12.09.14, 16:25
        jorl napisał:

> No widzisz borrka a ja dokladnie za tydzien jestem w Moskwie. Tam 4 dni potem t
        > ym szybkim pociagiem so Petersburga. Znowu 4 dni. Ta wycieczke kupilem pod koni
        > ec zeszlego roku i calkiem przypadkowo laduje w geopolitycznych czasach tam.
        > Zweryfikuje Twoje sensacja.
        > Pozdrowienia

To odprawy macie w Moskwie, a nie w ambasadzie rosyjskiej w Warszawie?
    • jk2007 inflacja szaleje i bezrobocie rosnie, 12.09.14, 14:09
      taki wot rosyjski fatalizm: «Чемy быть — тoгo не минoвaть»
      • misterrob Samozadowolenie siega nieba. 12.09.14, 14:20
        Nastroje minorowe zaczynaja po ulicach spacerowac.
    • romrus Wypad, analny wielonickowcu. b/t 12.09.14, 14:40
      analogowy_digitalizer napisał:

> początek miałeś dobry tylko koniec spaprałeś jak to ruski
      > poprawna wersja rezusie:
      > Istniala neutralna, w miare demokratyczna, Ukraina z legalnie wybranym prezy
      > dentem Janukowiczem. Nie wazne - dobrym czy zlym, naiwazniejsze - legalnym i le
      > galnie wybranym.
      > Bandzie ruSSkich pajacow zechcial sie zmenic istniejacy uklad i wciagnac w wojn
      > ę.
      > Na pomoc ruSSkim urzedasom ruszyla banda ruSSkich nazistów, majac zamiar wciagn
      > ac Ukraine pod wplywy roSSji.
      > Wszyscy razem gibali sie jak rezusy na majdanie, rozdawali cukierki, skakali po
      > d flagami UPA i podpalili majdan i wtedy putin dał rozkaz snajperom by rozpoczę
      > li wojnę no i się zaczęło"
      >

>
    • romrus Nie zmeniam nickow,analny wielonickowy trollu. b/t 12.09.14, 14:48

• dupeteczek Re: Prosto z Moskwy - inny punkt widzenia. 12.09.14, 14:54
      Nowe sankcje i tzw. kontrsankcje dadzą popalić prostym ludziom w Rosji, zwłaszcza że już poprzednie są zauważalne. Jeszcze Wowka planuje zwiększyć zbrojenia kosztem cywilnej gospodarki - waham się, czy cieszyć się, czy współczuć. Ale jeśli wujaszek kagiebista ma takie poparcie ludu rosyjskiego, to chyba uciecha zostaje z współczuciem w tle.
      • europitek Re: Prosto z Moskwy - inny punkt widzenia. 12.09.14, 15:15
        > Jeszcze Wowka planuje

W ramach kolejnego etapu kontrsankcji na UE Kreml zbombarduje Woroneż.
    • romrus Nie zmeniam 12.09.14, 15:12
      > oczywiście jestes wiarogodny jak putin i kłamrow

... i od lat pisze pod jenym nickiem, ch@ju zaklamany .

Ta wasza banda tepych rusofobow zmenia nicki 2 razy w tygodniu.
    • romrus Jakie nerwy, 12.09.14, 15:17
      > prawde? :P

...tepy zaklamany ch@ju?

Po prostu mowie jak jest.
      Zeby nazwac rzeczy po imeniu absolutnie nie trzeba sie denerwowac.
    • borrka "Watnik" depozytariuszem "duszy rosyjskiej":). 13.09.14, 09:19
      Najnowsze wyniki Lewady wskazuja na dalszy wzrost poparcia dla gangu Wowana - 87%.
      Tak wiec moskiewscy intelektualisci swoje, a "kufajkarz" (burak) z glubinki swoje.
      • borrka PS.Tak wyglada watnik. 13.09.14, 09:25
        content.foto.mail.ru/mail/miortvyiklovn/_answers/i-165.jpg
    • arkaf Dialog dopial swego celu 13.09.14, 09:48
      Dialog typu "dialogi na cztery nogi" bardzo, ale to bardzo wnerwil forumowych rosjan
      Wylew ponizej romrussowych i romrussowo podobnych wpisow moze tylko swiadczyc o celnosci owych dialogow.
      Gratuluje pomyslu, a jesli to przeniesienie realu na papier, gratuluje sasiadki.
      Pozdro borrka :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka