Dodaj do ulubionych

W Noworosyjski raju zaczynają się bunty

18.11.14, 13:54
Tak jak wspomniałem a to dopiero początek erozji tych republik. Wystaczyło zaledwie kilka dni odcięcia Donbasu :)

www.wykop.pl/link/2248810/bunt-separatystow-wygonili-kozakow-wypowiedzieli-posluszenstwo-noworosji-wideo/
Wygląda na to, że reszta Donbasu wróci szybciej w objęcia Kijowa niż się spodziewałem :)
Obserwuj wątek
    • romek1612 Czyzby? 18.11.14, 14:06
      marko125 napisał:
      > Tak jak wspomniałem a to dopiero początek erozji tych republik. Wystaczyło zale
      > dwie kilka dni odcięcia Donbasu :)
      > www.wykop.pl/link/2248810/bunt-separatystow-wygonili-kozakow-wypowiedzieli-posluszenstwo-noworosji-wideo/
      > Wygląda na to, że reszta Donbasu wróci szybciej w objęcia Kijowa niż się spodz
      > iewałem :)

Zalinkowana strona:
      "Bunt separatystów! Wygonili Kozaków, wypowiedzieli posłuszeństwo Noworosji WIDEO"

No i gdzie wideo?
      • kaszebe12 To "musi" byc prawda... 18.11.14, 14:23
        -Jeden taki pan , ktory nazywa sie Stoltenberg , powiedzial , ze tam widac pelno ruskiego wojska.-Ten pan "widzi" , my -nie , ale skoro GW tak pisze , to "musi" byc prawda.
        • antyk-acap Re: To "musi" byc prawda... 18.11.14, 14:50
          To wojsko może być na kozaków. Jeśli wrócą do Rosji to banda GTA spod Moskwy to może być pikuś...
    • marko125 Jaceniuk wzywa FR do negocjacji 18.11.14, 14:32
      I kolejny zonk. Kijów wzywa Rosję do przestrzegania porozumień mińskich. W TYM KONTROLI GRANICY W DONBASIE PRZEZ KIJÓW hahaha :)
      • br0f nic jakos nie dociera do szarej masy miedzy uszami 26.11.14, 17:27
        www.tradingeconomics.com/ukraine/government-debt-to-gdp
        www.reuters.com/article/2014/09/24/us-ukraine-crisis-eurobonds-analysis-idUSKCN0HJ1E120140924
    • dupeteczek Re: W Noworosyjski raju zaczynają się bunty 18.11.14, 14:40
      Tylko patrzeć jak ludność Donbasu zbuntuje się również przeciw czeczeńskim "ochotnikom", którzy tam też rozrabiają.
      Kozacy zachowują się w Donbasie jak na zdobytej ziemi, ostatnio urządzili sobie w Antracycie strzelankę do cywili i było kilka zabitych osób.

Video z antykozackiego buntu:

• marko125 Życie w DRL 18.11.14, 14:47
        Nie ma pracy ludzie czesto jeżdzą pracowac na tereny kontrolowaną przez tą okropną Juntę :)
        • j-k Życie na Ukrainie - jeszcze gorzej. 18.11.14, 14:50
          Nie ma pracy, 1 mln Ukraincow na Zachodzie, 0,5 mln w Polsze, kolejne 1,5 mln w Rassiji.
        • br0f marko kiedy tam ostatnio byles? 26.11.14, 18:31
        • yurek11111 Życie w DRL jak w raju. ... 26.11.14, 21:23

Boso, golo, glodno i chlodno. ...
          Jak wszedzie gdzie za rzady bierze sie ruski. ...-)
      • romek1612 Co za zalosne klamstwa:-) 18.11.14, 14:51
        dupeteczek napisał:
        > Tylko patrzeć jak ludność Donbasu zbuntuje się również przeciw czeczeńskim "och
        > otnikom", którzy tam też rozrabiają.
        > Kozacy zachowują się w Donbasie jak na zdobytej ziemi, ostatnio urządzili sobie
        > w Antracycie strzelankę do cywili i było kilka zabitych osób.
        > Video z antykozackiego buntu:

Banderowska propaganda w swoim stylu:-)

Na wideo a ni slowa o Kozakach, a ni slowa o Czeczencach, a ni slowa o glodzie.

Mowa o spozdneniu wyplaty zasilku na dzieci i braku DARMOWYCH lekow.
        • marko125 Rosja jest udupiona 18.11.14, 15:23
          Albo będzie sama utrzymywać ten Twór albo DRL i ŁRL padną w ciągu kilku miesięcy :) Kijów zrobił Putinka w niezłe bambuko :)
          • szwampuch58 Re: Rosja jest udupiona 18.11.14, 15:30
            Ktory to raz bystrzaku,tak na moje oko to bystrzaki codzienie z 5 razy"grzebia" te Rosje,hehehe
          • pijatyka Re: Albo będzie sama utrzymywać ten Twór 26.11.14, 15:46
            Nowo-Twór
          • br0f Re: Rosja jest udupiona 26.11.14, 17:45
            kijow nic nie moze bo jest bankrutem, jesli cos robi to tylko i wylacznie wykonuje polecenia
            • antyk-acap Re: Rosja jest udupiona 26.11.14, 17:47
              I dlatego Rosja napadła na Ukrainę?
    • ramzesa_brat zmien baterie w swojej szklanej kuli wielonikowy 18.11.14, 15:44
      zalosnie sie to czyta, ani razu skupienia na faktach dokonanych
      • pijatyka Troll. Kosz. 05.01.15, 19:50

• br0f odciecia od czego, marko 26.11.14, 16:13
      przeciez Ukraina jest bankrutem
      • br0f czy myslisz ze kasa dla bankruta jest za friko? 26.11.14, 16:14
        en.itar-tass.com/economy/763806
      • antyk-acap Re: odciecia od czego, marko 26.11.14, 17:34
        Dzięki Rosji. W 89' darowano nam długi. za reformy. Podobnie można zrobić z Ukrainą.
        • br0f Re: odciecia od czego, marko 26.11.14, 17:43
          kto za to zaplaci?
          • antyk-acap Re: odciecia od czego, marko 26.11.14, 17:46
            A kto zapłacił za Polskę?
            • br0f to powinno bec dla ciebie powodem zatroskania 26.11.14, 18:03
              www.tradingeconomics.com/poland/external-debt
              jak widzis nie tylko sie nic nie zmienilo a sprawy nabieraja tempa
              jak tego nie dostrzegasz to pozostaje tobie tylko pisanie pie...na forum
              • antyk-acap Re: to powinno bec dla ciebie powodem zatroskania 26.11.14, 18:10
                Dług nie jest głównym wskaźnikiem ekonomicznym.
                • br0f Re: to powinno bec dla ciebie powodem zatroskania 26.11.14, 18:15
                  musisz zrozumiec ze o losie zadluzonego decyduje wierzyciel. jak mi nie wierzysz to wez pozyczke
                  • antyk-acap Re: to powinno bec dla ciebie powodem zatroskania 26.11.14, 18:15
                    W Rosji tak jest?
                    • br0f jak mowia koszulqa blizsza cialu 26.11.14, 18:31
                      polska powinienes sie interesowac bardziej niz rosja
    • cytrynowiec W samozwańczej Noworosiji płacą ludziom kartoflami 26.11.14, 20:49
      Ponoć utrzymywali całą Ukrainę, a odcięciu przez Kijów koryta z żarciem teraz sami nie mogą się wyżywić.
      • br0f dodam Rojsa zapadnie sie na boze narodzenie 26.11.14, 20:55
    • romek1612 Nadal zaczynaja sie czy juz rozpoczely sie?:-) b/t 26.11.14, 21:02
      marko125 napisał:

> Tak jak wspomniałem a to dopiero początek erozji tych republik. Wystaczyło zale
      > dwie kilka dni odcięcia Donbasu :)
      >
      > www.wykop.pl/link/2248810/bunt-separatystow-wygonili-kozakow-wypowiedzieli-posluszenstwo-noworosji-wideo/
      > Wygląda na to, że reszta Donbasu wróci szybciej w objęcia Kijowa niż się spodz
      > iewałem :)
    • wujaszek_joe Re: W Noworosyjski raju zaczynają się bunty 26.11.14, 22:04
      to wszystko brednie, żyje się tam znakomicie.
      Jedynym problemem są emigranci szturmujący granice Noworosji, ale Putin zapewnia, że dobrobytu starczy dla wszystkich.
    • cytrynowiec W donbaskim raju powstaje ruch oporu przeciwko 29.11.14, 20:46
      separatyzmowi.
      Mnożą się napady cywilów na separatystów.
      Robi się coraz ciekawiej.
      • kaszebe12 -Jakies konkrety ? 05.01.15, 22:25
        -Jakies fakty , liczby , zdjecia , filmy, doniesienia prasowe ?
    • romek1612 No ta sa bunty, czy jeszcze wciaz zaczynają się? 06.01.15, 02:41
      marko125 napisał:
      > Tak jak wspomniałem a to dopiero początek erozji tych republik. Wystaczyło zaledwie kilka dni odcięcia Donbasu :)
      > Wygląda na to, że reszta Donbasu wróci szybciej w objęcia Kijowa niż się spodziewałem :)

Kilka dni?

Szybciej niż się spodziewałesz?

No to kiedy w koncu?
      • marko125 Re: No ta sa bunty, czy jeszcze wciaz zaczynają s 06.01.15, 10:30
        Na pewno szybciej Romrusiku niż separatyści zdobędą lotnisko :)
      • krzyysioo Re: No ta sa bunty, czy jeszcze wciaz zaczynają s 06.01.15, 12:08
        Romek, czy wróci to cholera wie, mnie martwi coś innego, tam się szykuje taka europejska Somalia - skoro kacyków z uzbrojonymi własnymi watahami, brak poszanowania życia ludzkiego a dla prostych ludzi nędza i głód. do tej pory teoria była taka że Rosja walczy o swoich, w sytuacji gdy Ukraina odpuściła Donbas wychodzi na to że Rosji on już też on potrzebny nie jest, starczy ze tam burdel.

I tu nie wylewam pomyj wyłącznie na Rosję, USA z UE to samo zrobił z resztą Ukrainy, jest burdel, nie chcą do Rosji to w zasadzie już starczy "pomagania" Ukrainie, no można ją jeszcze "zreformować" za pomocą MFW.

Z jako tako normalnego kraju w rok zrobiono prawie ruinę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka