Dodaj do ulubionych

Putin nie jest Charlie ...

11.01.15, 14:18
Niektorzy sadza, ze predzej czeladnikiem Hitlera moglby zostac.

Wyslal do Paryza Lawrowa ... Wstyd spojrzec w oczy zachodnim przywodcom?

Nie, nie. To dla niego dzisiaj we Francji nie ma po prostu miejsca. Jego miejsce jest tam ... na wschodzie.

Obserwuj wątek
    • eva15 Obama nie jest Charlie ... 11.01.15, 14:20
      Wysyła jakiegoś zastępcę.

Puknij ty się w głowę.
      • kaszebe12 "Touche pas a mon Charlie" 11.01.15, 14:26
        -Francja 1983 - swietny przyklad rekuperacji i manipulacji mas...cala Franca w to weszla , jak w maslo.
        Blue...posluchaj lepiej rady Ewy.
        • blueelvic2 Niech ewa poslucha mojej ... 11.01.15, 14:28
          Podwojna lewatywa z domieszka podpuszczki.
        • blueelvic2 Dobrze kaszebe, ... 11.01.15, 14:31
          ze Ty wybiorczy nie jestes.

Zachowanie zimnej krwi, dystans do piszacych i wstret do nieobiektywnosci.
          • kaszebe12 Re: Dobrze kaszebe, ... 11.01.15, 14:59
            ...coz...piszesz dosyc bezosobowo o Putinie , a zapominasz o Obambie ? -Czy o to chodzi w "nieobiektywnosci" ?
            • blueelvic2 To nie ja kszebe, to ... 11.01.15, 15:16
              nie ja.

Przeczytaj dokladnie:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,156196477,156196586,Tobie_juz_pukanie_w_.html
      • blueelvic2 Tobie juz pukanie w ... 11.01.15, 14:27
        glowe nie pomoze ... lewatywa chyba rowniez nie.

igor pisal o 11:05, a ja dopiero o 14:18.

Wybiorczosc twoja siega sufitu.
      • pijatyka Obama jest Amerykaninem, Putin Azjatą 11.01.15, 21:42

W sumie to naturalna nieobecność - w obu przypadkach - na marszu Europejczyków ;->
    • gobo2 lepszy zywy putin, na wschodzie, niz wypchany 11.01.15, 14:33
      na zachodzie...!
      facet wie,ze reszta, to bulreska...! zamiast trzech kroli, bedzie 40-dziestka...!

elvic2 napisał(a):
      > Jego miejsce jest tam ... na wschodzie.
      >
      • eva15 FAZ-czytelnicy: marsz obłudników! 11.01.15, 14:35
        świetne wpisy Niemców pod artykułem na temat tego marszu:

www.faz.net/aktuell/politik/ausland/paris-bereitet-sich-auf-historischen-marsch-vor-13363706.html

• nie-tak Re: FAZ-czytelnicy: marsz obłudników! 11.01.15, 15:05
          eva15 napisała:

> świetne wpisy Niemców pod artykułem na temat tego marszu:
          >
          > rel="nofollow">www.faz.net/aktuell/politik/ausland/paris-bereitet-sich-auf-historischen-marsch-vor-13363706.html
          ------------------------
          Niemcy nie gesi tak jak bystrzycy z forum, oni (Niemcy) maja swoj rozum ktorym myslec i poruszac umieja w przeciwnosci do bystrzykow ktorzy lykaja bezmyslnie propagande jak chleb powszedni.
        • jankowski1960 Re: FAZ-czytelnicy: marsz obłudników! 11.01.15, 21:31
          Wpisow juz nie widac.. a przeciez w Paryzu chodzi o wolnosc slowa
      • blueelvic2 Masz racje ... 11.01.15, 14:44
        Tam ludzie maja nadzieje i na cos oczekuja. Roboty wiele, a czas ... niestety ucieka.
    • dupeteczek Wystarczy Ławrow 11.01.15, 14:44
      Uczestnictwo Ławrowa, (reprezentanta putinowskiego reżimu, likwidującego wolność mediów i słowa w Rosji, oraz prowadzącego akcje terrorystyczne na Ukrainie) wystarczy jako drwina z ofiar zamachów i z Paryskich uroczystości.
      • blueelvic2 Jego uczestnictwo, ... 11.01.15, 15:14
        to kropla dziegciu w beczce normalnosci.
    • polski_francuz Re: Putin nie jest Charlie ... 11.01.15, 15:17
      Nie jest. Nie jest tolerancyjny, marzy o restaurowaniu imperium, oklamuje ludzi jakimis pozorami (to wojska rosyjskie byly na Krymie...). Demonstracja w Paryzu jest demonstracja za normalnosci i za tolerancja.

Tyle tego co ja o nim mysle. On udaje przed samym soba, ze jest na czele imperium i ze nie bedzie sie ponizal. I jeszcze troche sie boi innych (zwial juz z Australii).

PF
      • blueelvic2 I ma wstret do prawdy ... 11.01.15, 15:21
        Byc moze w Paryzu pamietaja o tragedii Anny Politkowskiej ... Pamietaja jeszcze wiele innych rzeczy.
      • kaszebe12 Napisz nam , pefciu... 11.01.15, 15:21
        ....cos o francuskiej normalnosci i tolerancji , o odwadze i prawdomownosci Holland'a.-Moze cos o republice , cos o francuskiej demokracji ?
    • blueelvic2 W Paryzu pamietaja ... 11.01.15, 15:26
      dławienie wolnosci mediow w Rosji.

Pamietaja rowniez o poddaniu federalnych kanalow telewizyjnych bezwzglednej cenzurze. Tam pamietaja o niepokornych rosyjskich dziennikarzach.

Wstyd i strach przed prawda ulic Paryza.
      • kaszebe12 Re: W Paryzu pamietaja ... 11.01.15, 15:28
        ...piles cos , blue ?
        • blueelvic2 Dlaczego odpowiadasz ... 11.01.15, 15:30
          tylko na niektore moje wpisy, a inne pomijasz milczeniem?
          • gobo2 pewnie cie lubi, pomijajac niektore....:)! 11.01.15, 15:39
            blueelvic2 napisał(a):

> tylko na niektore moje wpisy, a inne pomijasz milczeniem?
          • kaszebe12 Re: Dlaczego odpowiadasz ... 11.01.15, 15:40
            "Trudno" odpowiadac na wpisy godne anala czy pefci. -Jezeli piszesz o anyputinowskich postawach "francuskiej ulicy" , badz laskaw to argumentowac. -Opinie meanstreamowych mediow , a opinia publiczna - to dwa przeciwstawne tematy. -Francuskie fora w znakomitej wiekszosci sa wypelnione proputinowskimi i prorosyjskimi wpisami.- Po rzezi w Charlie kilka z nich po prostu "zawieszono".-Dlaczego ?
            • gobo2 ktore...? 11.01.15, 15:43

kaszebe12 napisał:
              Po rzezi w Charlie kilka z nich po prostu "zawieszono".-Dlaczego ?
              • kaszebe12 Re: ktore...? 11.01.15, 15:45
                Twitter , Facebook dziala...Yahoo zawieszone, Nouvelobs juz zaczal...
                • gobo2 zero meritum,personalia...! 11.01.15, 15:54
                  kaszebe12 napisał:

> Twitter , Facebook dziala...Yahoo zawieszone, Nouvelobs juz zaczal...
            • blueelvic2 "Trudno" rowniez dyskutowac ... 11.01.15, 15:57
              z polglowkiem, ktory naszpikowany jest wybiorczoscia. Jedne wpisy sa be, a inne rownowazne tematycznie sa cacy. Do kitu z taka obiektywnoscia.

Jezeli sadzisz, ze w Paryzu nie ma opinii antyputinowskich, to sie totalnie mylisz.
              • kaszebe12 Szkoda , blue... 11.01.15, 16:12
                Znowu wracasz do metody obrazy , tak tutaj czesto uzywanej.- Chyba znasz to przyslowie -"Obraza orezem slabych". -"Polglowek naszpikowany wybiorczoscia" ciebie pyta , gdzie polglowek napisal ,ze w Paryzu nie ma opinii antyputinowskich.- Takie opinie sa , zwlaszcza w Paryzu , sztajn.-Skoro mowa o Paryzu , widze ,ze nic nie masz do powiedzenia na temat 1983-ego roku.- A ma to sporo wspolnego z dzisiejsza niedziela.
                • blueelvic2 Wlasnie, szkoda kaszebe, .... 11.01.15, 19:31
                  ze pomijasz to co merytoryczne i najwazniejsze.

Napisalem dla czego napisalem ten watek, dalem link ... Byl to moj sprzeciw przeciwko watkom agitujacym i prowokujacym. Co Ty robisz? Piszesz do mnie tak:

"Trudno" odpowiadac na wpisy godne anala czy pefci. No wlasnie !! A o nich to piszecie: debile, polglowki ... etc.

To nie tak kaszbe, nie tak. Traktuje Ciebie powaznie i nadal tak traktowac bede mimo, iz zasadniczo roznimy sie w pogladach i Ty o tym doskonale wiesz. Spodziewalem i spodziewam sie takie samego traktowania.

Ps. czasami zawoalowane slowa sa bardziej krzykliwe niz glupek, ktory byl pisany nie do Ciebie, tylko ogolnie ...

Trudno rowniez dyskutowac z polglowkiem, ktory naszpikowany jest wybiorczoscia.

Przyjrzyj sie niektorym wpisom na tej stronie, to zrozumiesz co mam na mysli. Amen.

Jezeli odebrales to osobiscie ... to po prostu przepraszam.
            • dupeteczek Re: Dlaczego odpowiadasz ... 11.01.15, 16:03
              Widocznie Francuzi w ramach gotowości i akcji antyterrorystycznej uznali fora opanowane przez olginowskich czekistów za zagrażające bezpieczeństwu Francji.

kaszebe12 napisał:
              >Francuskie fora w znakomitej wiekszosci sa wypelnione proputinowskimi i prorosyjskimi wpisami.- Po rzezi w Charlie kilka z nich po prostu "zawieszono".-Dlaczego ?<
        • karbat Re: W Paryzu pamietaja ... 11.01.15, 15:39
          polski_francuz napisał:

> Demonstracja w Paryzu jest demonstracja za normalnosci i za tolerancja.

muzulmanie kopulujcie , rozmanazajcie sie we Francji , ku chwale Mahometa !

lesbijki , homoseksualisci , paradujcie , po centrum Paryza , bedzie kolorowo !

Francja potrzebuje jeszcze dwa, trzy miliony multi kulti , z calego swiata !

Jezus byl obrzezanym zydem, katolik postac, ktora czci jego napletek na swoim oltarzu

Katolicy , pijacy prawdziwa kraw , spozywajacy prawdziwe cialo Jezusa - to kanibale !

ja tez, , jak polski francuz , jestem Charlie :)

• kaszebe12 -I nie zapomnij , karbat... 11.01.15, 15:43
            ...tak , jak pefcia..."dazyc do doskonalosci przez multi kulti". -Moze masz corke ? -Wydaj Ja za Algierczyka - tez zblizysz sie do doskonalosci , he,he...
            • kaszebe12 "Touche pas a mon Charlie" , blue... 11.01.15, 15:46
              ...nie pofatygowales sie na odpowiedz , a czynisz mnie zarzuty ?
            • gobo2 w koncu pokazujesz , co cie boli, kolego....! 11.01.15, 15:48
              ale to jeszcze nie powod....!

kaszebe12 napisał:
              > Moze masz corke ? -Wydaj Ja za Algierczyka - tez zblizysz sie do doskonalosci , he,he...
              • kaszebe12 Re: w koncu pokazujesz , co cie boli, kolego....! 11.01.15, 15:52
                ???
                • gobo2 skad , ja to znam....?:) 11.01.15, 15:58
                  kaszebe12 napisał:

> ???
                  • karbat Re: skad , ja to znam....?:) 11.01.15, 16:02
                    kaszebe12 napisał:

> ...tak , jak pefcia..."dazyc do doskonalosci przez multi kulti". -Moze masz cor
                    > ke ? -Wydaj Ja za Algierczyka - tez zblizysz sie do doskonalosci , he,he..

no ,
                    bedzie mogl tanio spedzac wakacje w Algerii
                    bedzie mial mnostwo wnukow
                    bedzie musial przytakiwac , ze islam jest super

wesolo bedzie miec ;) , o innych urozmaiceniach nie wspomne ...
                  • blueelvic2 Wlasnie wystrzelil ... 11.01.15, 23:56
                    ostatni argument. To juz koniec.
    • xystos Re: Putin nie jest Charlie ... 11.01.15, 16:16

trudno jest obecnym europejczykom zrozumiec i zaakceptowac fakt,ze od okololo 90 lat
      juz niesa sfora wiodaca,ze cetrum sily przesúnalo sie na wschód,puki co tylko do Rosji
      ale wkrútce byc moze bedziemy zmuszeni do uczenia sie jezyka Mandarynskiego by
      niebyc okreslani analfabetami.

kogo jeszcze obchodzi "co mówi" Paryz,Londyn,czy tez Waszyngton ?

problemy z latinioca,w kyrulicy jest tylko jedno "z/rz" "ú" tez tylko jedno

ZEN
      • karbat Re: Putin nie jest Charlie ... 11.01.15, 16:58
        no ... Wszyscy sa Charlie ( oprocz Putina ) ,
        sa za tolerancja, i za wolnoscia slowa . ->

tylko, chce widziec miny tych, jak im corka zapoda ,-
        ten murzyn , ten arab ... bedzie moim mezem .
        bedziemy miec takie ladne i duuuzo dzidziusiow .

juz widze jak ten Charlie, bierze ta corke ze swom
        mezem arabem i bambini o kedzierzawych wloskach
        do ... Polski i .. dumnie przedstawia ich swoim kumplom, znajomym ...

juz widze jak ten Charlie, reaguje .... wprowadzil sie do nowego domu ,
        mieszkania i .. okazuje sie , ze za sasiadow bedzie miec murzynow, arabow
        juz widze jak ten Charlie sie cieszy z tego powodu , w imie tolerancji .

juz widze zadowolenie tego Charlie, on jest zawsze tolerancyjny ! ,
        jak mu obok domu, bloku w ktorym mieszka ( i splaca raty ) -
        Urzad Miasta urzadzi dom dla ... no 400 azylantow ....
        On wcale nie bedzie przeliczac ... ile tysicy Euro poszlo mu sie yebac ,
        On bedzie azylantow zapraszac , popoludniami na grila , herbatke .

juz widze ja ten Charlie ,protestuje, potepia np , wyroki
        sadu polskiego ( w imie tolerancji i wolnosci slowa )
        skazujace za ... obraze textow spisanych po winie i ziolach ...

• blueelvic2 Sa jeszcze tacy, ... 11.01.15, 19:37
        ktorych to obchodzi i to bardzo.

Poki co, to o losach swiata nie nie Moskwa i pekin decyduje. Ma wpyw, ale nie decyduje. Putin przekonal sie bolesnie na wlasnej skorze.
    • swiblowo Re: Putin nie jest Charlie ... 11.01.15, 20:31
      A kto to jest Charlie?
      I dlaczego mialby byc?
      To swiadczy o jakims prestizu?
      • blueelvic2 Wypdaloby, zeby ... 11.01.15, 20:34
        przez moment nim byc.

Wlasne doswiadczenia winny byc wystarczajaco motywujace.
        • jk2007 Re: Wypdaloby, zeby ... 11.01.15, 20:43
          blueelvic2 napisał(a):
          > przez moment nim byc.

własnie jest takie przysłowie rosyjskie: odin raz ne pidoras
        • swiblowo Re: Wypdaloby, zeby ... 11.01.15, 20:48
          Blue...a nie wydaje Ci sie, ze dla prezydenta, ktory oficjalnie wyznaje pawoslawie paradoksem byloby uczestnictwo w marszu, ktory tak naprawde nie jest zadnym protestem w obronie wolnego slowa? Poniewaz zadnego wolnego slowa w gazecie, ktora nazywam szmatlawcem nie ma i nie bylo.
          • blueelvic2 Ale jest protestem ... 11.01.15, 20:57
            przeciwko aktom terroru i terroryzmowi i obojetne jest kto ich dokonuje.

Terror jest czyms obrzydliwym.

• mrs.courvoisier Re: Ale jest protestem ... 11.01.15, 21:39
              symptomatyczny jest brak wsrod terrorystow Irakijczykow i Libijczykow. Cos z ich muzulmanstwem jest chyba nie tak. Trzeba bedzie jeszcze nad tym popracowac.
              • blueelvic2 A w berlinskiej dyskoteca La Bella, to ... 11.01.15, 22:40
                ministranci katoliccy z Libii bombe podkladali?
            • swiblowo Re: Ale jest protestem ... 12.01.15, 00:18
              Zgadza sie - to obrzydliwe.
              Zastanawiam sie tylko, czy terror to terror, czy reakcja?
              • dupeteczek Re: Ale jest protestem ... 12.01.15, 00:25
                Jak się zastanowisz, to daj znać.
                • swiblowo Re: Ale jest protestem ... 12.01.15, 00:52
                  Bedziesz pierwszym, ktory sie dowie.
                  Obiecuje.
              • blueelvic2 A co z definicji ... 12.01.15, 00:31
                wynika?

Akty terroru sa mniej lub bardziej usprawiedliwiane, ... ale czynem terrorystycznym zawsze pozostana.

21 grudnia 1988 roku. Zblizajace sie Boze Narodzenie ... i zamach nad Lockerbie.
            • swiblowo Re: Ale jest protestem ... 12.01.15, 00:23
              Albo moze prowokacja.
              • blueelvic2 Ci, co staja za terrorem ... 12.01.15, 00:34
                za wiele nie kombinuja. Niuanse prowokowania to nie dla nich. Liczy sie czyn ... im bardziej spktakularny, tym lepszy.
                • swiblowo Re: Ci, co staja za terrorem ... 12.01.15, 00:57
                  No nie wiem.... :) Jak w cyrku? Im wyzej zrobione salto, tym wieksze oklaski? Z drugiej strony Blue, choreograf i scenarzysta zawsze jest wymieniany w napisach koncowych - prawda?
                  • blueelvic2 No niby tak, ... 12.01.15, 01:11
                    ale niektore przedstawienie sie juz dawno zakonczyly, prawda?
                    • swiblowo Re: No niby tak, ... 12.01.15, 01:19
                      ale jesli byly dobre, wciaz je pamietasz, prawda?
                      Moze o to tu chodzi? Zalozyc w pamiec ludzka takie argumenty, ktore wplynely na to, ze tworcy tych spektakli dostali Oskara? Takim sposobem mamy...klasyke. :))) w roznych dziedzinach - w kinie, w malarstwie, dlaczego stosunki spoleczne mialyby byc wyjatkiem?
                      Bo sie w glowie nie miesci jakim sposobem i jakimi argumentami nas przekonano?
                      • blueelvic2 Poczucie dobra i zla ... 12.01.15, 01:34
                        nosimy w sobie. Mamy rozwiniety zmysl obsrewacji, potrafimy analizowac i wyciagac wnioski.

Czego wiecej nam jeszcze potrzeba?
                        • swiblowo Re: Poczucie dobra i zla ... 12.01.15, 01:49
                          Nie. Myslimy czasem zbyt wolno. Wyciagamy wnioski na podstawie falszywych danych.
                          Jestes idealista blue...myslac, ze wszyscy ludzie tez tak uwazaja jak ty. Duzym bledem jest mierzenie innych swoja miarka.
                          Aczkolwiek to bylo b.ladne :)
                          • blueelvic2 Jestesmy wszyscy ... 12.01.15, 02:00
                            indywidualistami. Nasze kryteria oceny sa naszymi wlasnymi i nikomu nie narzucam swojego pogladu.

Posiadam doswiadczenie zyciowe, ktore nauczylo mnie byc ostroznym i analitycznym do wszystkiego.

Oczywiscie jest wiele spraw, o ktorych nie mamy bladego pojecia, albo pojecie bardzo mgliste ... I wiesz co? Wowczas uciekam do historii, bo ona w jakims tam stopniu pomaga w zrozumieniu tego, czego nie mozna zrozumiec.

• swiblowo Re: Jestesmy wszyscy ... 12.01.15, 02:05
                              Cenne cechy - zazdroszcze.
                              Zawsze w podziw mnie wprawialy osoby z umiejetnosciami analitycznego podejscia do zycia.
                              Niestety ja charakteryzuje sie chyba wyjatkowa tepota w tym wzgledzie. :) Osmy raz wchodze na te same grabie. Zawsze ze szczerym zdziwieniem...Boze to zalosne :)))
                      • blueelvic2 Na intuicji bym ... 12.01.15, 01:42
                        osobiscie nie polegal, a i sercem rowniez bym nie czytal.
                        • swiblowo Re: Na intuicji bym ... 12.01.15, 01:55
                          Jestes maszyna? Twoje serce to tylko miesien, ktory pompuje krew?
                          Uczucia - to nas ludzi zbliza, oddala, charakteryzuje, kieruje nami. Czasami prowadzi - nad brzeg przepasci, hahahahaa!!
                          • blueelvic2 Wiesz, ze to ... 12.01.15, 02:03
                            nie jest prawda. Jestem romantykiem kochajacym winiarnie, sady oliwne i ... obfitosci stolu.

• swiblowo Re: Wiesz, ze to ... 12.01.15, 02:08
                              Ja jestem po flaszce Martini a ty masz rozdwojenie jazni. Inne wnioski nie przychodza mi do glowy...w tej chwili. :))))
                              • blueelvic2 Gdyby nie ta flaszka, ... 12.01.15, 02:24
                                to wiedzialabys, ze kazdy typ osobowosci niesie za soba zarowno te dobre, jak i zle aspekty osobowosci.

Osobowosc swiblowo, to zbior czterech typow cech: somatycznych, psychicznych, spolecznych i intelektualnych. Mozna na nia patrzec z "zewnatrz", ale mozna tez i od wewnatrz.

Tak czy siak ... spadam juz. Dobranoc.
    • mrs.courvoisier wielki sukces Hollande'a 11.01.15, 21:32
      Tylu Charlie'ch zjechalo na gwizdek duparyza, a na pogrzebie prezydenta Kaczynskiego na Wawelu nie bylo ani jednego. Jednak co organizacja, to organizacja. W Smolensku Kopacz i w Paryzu Kopacz.
      • polski_francuz Re: wielki sukces Hollande'a 11.01.15, 22:07
        Wulkan wybuchl wowczas i loty odwolano. Opatrznosc sie wmieszala.

PF
        • mrs.courvoisier Re: wielki sukces Hollande'a 11.01.15, 22:17
          Opatrznosc jest wielka, jak Allach. Ona lamie wszelkie prawa z teoria prawdopodobienstwa na czele.
          • blueelvic2 ... i zasady podawania alkoholi rowniez. 11.01.15, 22:29
            W/w
      • blueelvic2 W tym przypadku, to jego sukces ... 11.01.15, 22:27
        ... dyplomatyczny sukces. Organizacja tez calkiem dobra.
        • mrs.courvoisier Re: W tym przypadku, to jego sukces ... 11.01.15, 22:46
          podawali koniak?
          • blueelvic2 Dlaczego w tym miejscu ... 11.01.15, 22:49
            piszesz o koniaku?
            • mrs.courvoisier Re: Dlaczego w tym miejscu ... 11.01.15, 22:51
              sprowokowales mnie powyzej
              • blueelvic2 Sadze, ze jestes w bledzie ... 11.01.15, 22:55
                Powyzej ciebie nie sprowokowalem. Sprawdz dobrze.
                • mrs.courvoisier Re: Sadze, ze jestes w bledzie ... 11.01.15, 22:58
                  niewazne, kazdy Charlie powinien pic koniak, chocby dlatego ze Allach zabrania
                  • blueelvic2 Hahaha ... 11.01.15, 23:26
                    Masz poczucie humoru i bardzo dobrze ze je masz. Tak trzymaj.

Czasami nalezy "nad czyms" przeskoczyc, a humor tylko temu sprzyja.

Ps. dowcipny wpis.
    • lubat Re: Putin nie jest Charlie ... 11.01.15, 21:53
      Putin jest lewicowym konserwatystą, więc preferuje w polityce ten model z lewej strony:

img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201501/1420833143_pvkmsl_600.jpg
      • dupeteczek :) 11.01.15, 21:56
        Lewicowy konserwatysta - dobre:)
        Raczej faszyzującym bolszewikiem!
      • blueelvic2 Moze i preferuje ... 11.01.15, 22:34
        i dlatego rzniecie wlasnych obywateli tyle rozkoszy mu sprawia.
      • pijatyka Re: "Putin jest lewicowym konserwatystą" 11.01.15, 22:49

Putin jest tylko lewym kagiebistą - wdziewa ornat i ogonem na mszę dzwoni; jedne głupki nabierają się na jego lewicowość , inne - na konserwatyzm
    • mrs.courvoisier ja tez nie jestem Charlie ... 11.01.15, 23:02
      tylko nie wyciagajcie z tego falszywych wnioskow
      • blueelvic2 Jestem kim jestem ... 11.01.15, 23:48
        Dziwnie znajome slowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka