wtracalski 11.09.04, 09:46 Bałwany Do walki o pokój są skore Szczególnie ciągłym gadaniem Za sukces w wojnie z terrorem Uznają jej szybkie przegranie Czy jest ktoś wśród pań i panów Bałwańszy od forumowych Bałwanów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abstrakt2003 Re: Bałwany_7 11.09.04, 09:50 Myślełem że jak wrócę to ci przejdzie to żałosne rymowanie. Widze jednek żeś już do części 7 tych wypociń doszedł. Jak gługo jeszcze będziemy musieli to znosić!? PS Nie wiedziałem czym jest grafomania. Teraz już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: Bałwany_7 11.09.04, 10:02 abstrakt2003 napisał: > Myślełem że jak wrócę to ci przejdzie to żałosne rymowanie. > Widze jednek żeś już do części 7 tych wypociń doszedł. > Jak gługo jeszcze będziemy musieli to znosić!? > PS > Nie wiedziałem czym jest grafomania. Teraz już wiem. Nie powiem, że myśl twoja zgrzeszyła nadmiarem błyskotliwości. To całkiem co innego. I potrwa, aż mi się znudzi (nie ma obawy - to przyjdzie). A ponieważ sam do tego nie doszedłeś, dam ci radę - po prostu nie czytaj. Wtrącalski Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Bałwany_7 11.09.04, 10:04 To zmieniaj tutuły. Trudno je nie zauważyć. PS Po co to robisz? Przecież to jest żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Bałwany_7 IP: 192.117.117.* 11.09.04, 10:10 zenujace dla kogo abstrakt? napewno nie dla wtracalskiego. czy w tym wierszyku nr 7 nie zauwazyles przypadkiem prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 ps do abstrakta IP: 192.117.117.* 11.09.04, 10:13 musze uczciwie powiedziec, ze jestem baaardzo zdziwiona, ze w ten sposob zareagowales na swietny wierszyk wtracalskiego, natomiast na sam tytul, nie mowie juz o tresci "Zio-nazisci , zlodziejskie nasienie" ani slowka. czyzby odwrot o 180 stopni? Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Żadne 180 stopni! 11.09.04, 10:34 Zdnaia nie zmieniłem. Wiersze wtrącalskiego są słabe. Nie powinien ich publikować. ********************* Co do "Zio-nazisci , zlodziejskie nasienie" to napewno jest tam tłum potępiających. Moje zdanie na ten temat chyba jest znane? Czy fakt że nie piszę setnego postu potępiającego antysemityzm świadczy o "odwrocie o 180 stopni"? PS Poklepywanie Fredzia po plecach było obrzydliwe! Czy odwróciłaś się o 180 stopni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Żadne 180 stopni! IP: 192.117.117.* 11.09.04, 14:25 wiesz dobrze, ze nie sa slabe. ale oczywiscie nie musza ci sie podobac. na tym nazistowskim watku jest oczywiscie "tlum potepiajacych", tlum z 10 postow z tego polowa postow autora. ale naprawde nie musisz potepiac. to nie ma zadnego znaczenia. ja sie nie odwracam. nie o 180 stopni i nie o 2 stopnie. ja juz duza dziewczynka i jestem w pelni swiadoma co pisze i o czym. szkoda, abstrakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 SZKODA? 11.09.04, 18:49 Czego szkoda? ********************* Rozumiem twoją postawę lecz jej nie akceptuję! PS A wałaściwie o którym wątkek ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: SZKODA? IP: 192.117.117.* 12.09.04, 08:44 szkoda zes taki zawziety i taki przekonany, ze masz racje zawsze... nigdy nawet cienia watpliwosci. a watek ten co napisalam wyzej neonazisci i cos tam, nawet nie warto bylo zapamietac tytulu. tlumy potepiajacych, mane sonem, jak mowil moj tata, czyli na moich wrogow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio88 Re: SZKODA? IP: 64.246.11.* 12.09.04, 16:43 Za pierwszym razem (za trzecim może też) można mysleć, że zaszło jakieś nieporozmumienie. Za dziesiątym natomiast razem nawet najbardziej naiwny będzie podejrzewał złą wolę. Dziesiątki razy ten "argument" był podnoszony i dziesiątki razy odpowiadano, że z faktu, iż ktoś nie poczuwa się do obowiązku dopisywania do każdego postu z którym się nie zgadza nie wynika bynajmniej, ze zawarte w takim poście poglądy podziela. To jest jasne dla każdego, kto potrafi ze zrozumieniem przeczytać instrukcję obsługi żelazka. Dziesiątki razy - dlatego myśle, że wiecej nie warto. Ale warto, myslę, zauwazyć, że przypisywanie komus nienawistnej względem siebie postawy - o kim wiadomo, że ma poglądy wręcz przeciwne - po to, by odwrócić kota ogonem i ukryć fakt, że nawet najmarniejszny gnojek zydowski otrzymuje poparcie, obojetnie co robi i komu - jest , delikatnie mówiąc, bardzo nieładne. Innymi słowy, ktoś, o kim wiemy, ze jest nam zyczliwy zostaje z pełną świadomością pomówiony o niezyczliwość czy wręcz nienawiść - po to, by osłabić wynowę faktu, że zydowską kanalię o inteligencji snopowiązałki cenimy bardziej niż uczucia jakiś tam gojów. Efekt oczywiście będzie jeden: z czasem nawet święty uzna, ze Gucio jest pozytecznym zjawiskiem. No cóż, zawsze potem można powiedzieć, że "szkoda, Abstarkcie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio88 Re: SZKODA? IP: 64.246.11.* 12.09.04, 17:20 Jeszcze jedno: myslę, że stosowanie takich chwytów świadczy nie o chęci porozumienia - to bowiem musi się opierać na uznaniu faktów - ale o chęci "przegadania" przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: Bałwany_7 11.09.04, 11:20 abstrakt2003 napisał: > To zmieniaj tutuły. Trudno je nie zauważyć. > PS > Po co to robisz? Przecież to jest żenujące. Czyżbyś się o mnie troszczył? Twoja inteligencja działa inaczej niż moja - nie bardzo rozumiem co ci da zmiana tytułow, wtedy nie będziesz otrwierał? Proszę, wyjaśnij, może coś specjalnie dla ciebie zrobię. Wtrącalski Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: Bałwany_7 11.09.04, 11:42 flamandka napisała: > monotonne, glupie, zalosne... Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Bałwany_7 11.09.04, 11:47 wtracalski napisał: > flamandka napisała: > > > monotonne, glupie, zalosne... > > Dziękuję. Nie ma za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Wtracalski - balwan urodzony.... IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 11.09.04, 18:19 > Przypominaja sie tobie, wtracalski, te wasze stare hasla o 'walce o pokoj'; o ;walce z imperilalizmem amerykanskim'; o 'walce z wrogiem narodu', etc., etc. > Jak papuga powtarzach wyswiechtane, czerwonym zydem redagowane hasla lat 50 - 70! Z dawnych, dobrych czasow, kiedy to jako komuna mordowaliscie to wszystko, co bylo najlepszym w Polskim Narodzie!!! > Teraz tylko slowo przestawiacie tu i owdzie i macie 'terrorystow', ktorych doskonalszym poza zydem nie masz. > Kiedy wreszcie przestniesz piedolic nudznie na ta sama, zido-wieprzowa nute? > Jestes przejrzysty jak kazde inne zydowskie gowno w swojego klamstwa roztworze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wtracalski - balwan urodzony....+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 11.09.04, 22:06 Gucio. Jestes prawdziwe gowno zydowskie. Ktory Zyd cie wysral? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Bałwany_7 IP: 213.8.97.* 12.09.04, 07:54 Z przykroscia musze stwierdzic, ze sa na tym forum balwany i rowniez osobnicy z totalnym brakiem poczucia humoru(juz nie po raz pierwszy zreszta). Brak poczucia humoru niestety czesto (nie zawsze) idzie w parze z brakiem tzw wrodzonej inteligencji. Wyksztalcenie mozna zdobyc, ale z inteligencja trzeba sie urodzic. Zeby zrozumiec sarkazm nalezy sie troszeczke wysilic. Ciezko ci bedzie w zyciu mlody czlowieku, ale to juz twoja prywatna sprawa, ze nie potrafisz sie smiac. Nie pisze do kogo to kieruje, bo on sam dokladnie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Tomek nie przesadzasz aby? 12.09.04, 09:44 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Z przykroscia musze stwierdzic, ze sa na tym forum balwany i rowniez osobnicy z > > totalnym brakiem poczucia humoru(juz nie po raz pierwszy zreszta). Brak > poczucia humoru niestety czesto (nie zawsze) idzie w parze z brakiem tzw > wrodzonej inteligencji. Wyksztalcenie mozna zdobyc, ale z inteligencja trzeba > sie urodzic. > Zeby zrozumiec sarkazm nalezy sie troszeczke wysilic. Ciezko ci bedzie w zyciu > mlody czlowieku, ale to juz twoja prywatna sprawa, ze nie potrafisz sie smiac. > Nie pisze do kogo to kieruje, bo on sam dokladnie wie. Czy fakt, ze sie nie zachwyca ktos wierszykami Wtracalskiego,swiadczy juz o braku humoru? Nad czym tu sie znow wysilac?Nad inwektywami kierowanymi do ludzi, ktorzy nie zgadzaja sie we wszystkim z forumowymi przedstawicielami Zydow? Wy akurat mowicie jednym glosem, ale Wy Tomku to jeszcze nie wszyscy Zydzi. Zydzi francuscy ostatnio dali waszemu premierowi lekkiego klapsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Klaps+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 12.09.04, 10:01 W czym problem? Kanclerz niemiecki,czasami,dostaje od swoich. Bywaj,ze inni tez. Gdzie jest dramat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirex Re: Bałwany_7 IP: *.abhsia.telus.net 12.09.04, 10:17 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Z przykroscia musze stwierdzic, ze sa na tym forum balwany i rowniez osobnicy z > totalnym brakiem poczucia humoru... tomcio nie sadze ze siebie zaliczasz tez do kategorii balwanow i smutasow... sprobuj cos optymistycznego powiedziec, juz nawet na humor sie nie wysilajac :) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Tomku 12.09.04, 14:23 Sakrkaz pojmuję. Ty natomiast masz problemy z dostrzeżeniem rymologii rodem z Częstochowy w "wierszach" z cyklu Bałwanki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Tomku IP: 213.8.97.* 12.09.04, 14:41 Wiesz co to jest limeryk? To jest wlasnie dokladnie to. Poczytaj, a dowiesz sie, ze uczyles sie w szkole o wybitnych poetach, specjalizujacych sie wlasnie w limerykach i te wtracalskiego sa wypisz wymaluj dokladnie takie. Zeby na tym zjadlem. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Tomku 12.09.04, 15:00 Wiersz musi mieć rytm, brzmienie! Musi czarować słowem! A tego właśnie brak "twórczości" wtrącalskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 A jeśli chodzi o limeryk 12.09.04, 15:04 to powinien zaskakiwać pointą! A gdzie tu zaskoczenie!? Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: A jeśli chodzi o limeryk 12.09.04, 15:08 abstrakt2003 napisał: > to powinien zaskakiwać pointą! > A gdzie tu zaskoczenie!? chimeryd.webpark.pl/lekcja.htm Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: A jeśli chodzi o limeryk 12.09.04, 15:11 Limeryk, przede wszystkim powinien tworzyć zabawną historię, która zaskoczy czytelnika absurdalną, nietuzinkową puentą. Zdecydowanie nie powinien być wulgarny i tutaj należy wykazać się nie lada czujnością, ponieważ bardzo często absurd, groteska, czy też ironia, może przerodzić się w mało przyjemne i obcesowe zwroty. W pierwszym wersie powinna być wymieniona nazwa geograficzna (na końcu wersu)-- najlepiej trudna do zrymowania. Kluczowe słowa powinny występować w pozycjach rymowanych. Rymy powinny być pełne, najlepiej nie banalne i zaskakujące. Dopuszcza się przekręcenia pisowni Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: A jeśli chodzi o limeryk 12.09.04, 15:23 abstrakt2003 napisał: > Limeryk, przede wszystkim powinien tworzyć zabawną historię, która zaskoczy > czytelnika absurdalną, nietuzinkową puentą. Zdecydowanie nie powinien być > wulgarny i tutaj należy wykazać się nie lada czujnością, ponieważ bardzo często > > absurd, groteska, czy też ironia, może przerodzić się w mało przyjemne i > obcesowe zwroty. > W pierwszym wersie powinna być wymieniona nazwa geograficzna (na końcu wersu)- - > najlepiej trudna do zrymowania. Kluczowe słowa powinny występować w pozycjach > rymowanych. Rymy powinny być pełne, najlepiej nie banalne i zaskakujące. > Dopuszcza się przekręcenia pisowni Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Smiech na zyczenie 12.09.04, 15:18 Tomku, wymagasz czegos niemozliwego po prostu, wymagasz od abstrakta by sie smial z tego co Ciebie smieszy. Tego sie nie da. Znaczy daje sie uzyskac taki efekt w telewizorze, gdy realizuja jakis tam program gromadza jakas publike, i pozniej ktos tam podsuwa plansze typu. "Smiech" , "oklaski" , gwizdy" Ja sie z Abstraktem bardzo czesto nie zgadzam,ale jakos tam na dwoch forach egzystujemy, nie robiac sobie kuku wzajemnie. Wyobraz sobie, ze tak samo jest u mnie w domu, po prostu sie roznimy z mezem w niektorych pogladach ba nawet w stylu zycia , ale nikt nikogo na sile nie zmienia, i nie urywa mu glowy z powodu roznic. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 gini.... 12.09.04, 15:20 jat miedzy nami jedna płaszczyna porozumienia.... Lubimy Herberta :) Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Pal szesc zrobimy kwietny watek 12.09.04, 15:25 abstrakt2003 napisał: > jat miedzy nami jedna płaszczyna porozumienia.... > Lubimy Herberta :) I jeszcze cos lubimy abstrakcie, choc sam o tym nie wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: A cóż takiego????? 12.09.04, 15:37 abstrakt2003 napisał: > Wyobraz sobie, ze kupilam sobie do domu bananowca , i zaczelam szperac po googlach jak o to sie dba. Wiec polskie google zapodaly mi pewne forum na GW. Mam problem bo moj ukochany maz tez korzysta czasami z googli i wyszperal mase przepisow na potrawe z lisci. hometown.aol.com/fitzroya/images/musa%20basjoo.jpg Te z wielkimi lisciami to moja musa, i w te liscie moj malozonek chce zawinac rybe i wsadzic do pieca i zjesc, kannibal jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: A cóż takiego????? 12.09.04, 16:04 Ale ja nie zasiałem (jeszcze) :) Za dużo kłopotu z ogrzewaniem ale coś wymyślę :) PS A FO jest bardzo sympatyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: A cóż takiego????? 12.09.04, 16:14 abstrakt2003 napisał: > Ale ja nie zasiałem (jeszcze) :) > Za dużo kłopotu z ogrzewaniem ale coś wymyślę :) > PS > A FO jest bardzo sympatyczne :) Alez przesympatyczne jest, i to jest to co nas laczy , tez lubie roslinki . I jakies fatum kliknelam w google by poszukac bananowca a wyskoczyl mi abstrakt. Jutro polaze bo tego mojego trzeba by wsadzic w wieksza donice i kupic mu ziemi dobrej egzotycznej, bo same moje towarzystwo zgzotyczne moze mu nie wystarczyc. Wezme za gardlo znajoma kwiaciarke i ona mi wszystko wyspiewa co wie o bananowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: Tomku 12.09.04, 14:44 Drogi Abstrakcie, Co tu ma do rzeczy rymologia? Czego ty ode mnie oczekujesz? Człowieku, daj się jeszcze trochę powygłupiać! Wtrącalski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Tomku IP: 213.8.97.* 12.09.04, 14:52 Abys stracil to czego on nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Ano nie masz.... IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 12.09.04, 15:47 > mente para mallear... > Ni para ninguno otro rason! Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Uwaga z limeryki sa 12.09.04, 15:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=4797377&v=2&s=0 Jak sie uparlam to i znalazlam, a czepiaja sie do archiwum, ilez tam takich perelek. Dla tych co nie pisywali na FA wyjasniam; Moj pierwszy nick to byl Ania, moje wlasne imie po prostu. Takze niektore limeryki o mnie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Uwaga z limeryki sa IP: 213.8.97.* 12.09.04, 16:02 Trzeba umiec smiac sie z samego siebie. Bardzo lubie takich ludzi. Nie znosze smutasow. Pozdrawiam Aniu Odpowiedz Link Zgłoś
flamandka Re: Uwaga z limeryki sa 12.09.04, 16:30 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Trzeba umiec smiac sie z samego siebie. Bardzo lubie takich ludzi. Nie znosze > smutasow. > Pozdrawiam Aniu Tez pozdrawiam Tomku , tyle, ze z mala uwaga, trzeba byc troszke samokrytycznym wobec siebie . Nie sluchac jedynie pochlebcow. Myslenie stadne jeszcze nikomu nic dobrego nie przynioslo , vide komunizm , vide Niemcy... Z abstraktem zaczelam od malej wojenki, chociaz to chyba on zaczal, ale doszlismy do tego, ze On ma swoje zdanie ja mam swoje zdanie na pewne sprawy, ale te roznice nie czynia nas wrogami. Sa takie punkty gdzie sie zgadzamy i to jest wazne. To samo z Cepem, tez zaczelismy wlasciwie od wojny, ale powoli powoli, postaral sie zmienic moje spojrzenie na pewne sprawy. Tyle, ze nie uzywal inwektyw, nie obrazal, nie pisal, bo ty jestes glupia itd... Tylko tlumaczyl, tlumaczyl i tlumaczyl. W dwoch sprawach chyba podpisalimy, "protokol rozbieznosci", w jednej okopalam sie na pozycjach w drugiej jestem sklonna przyznac racje. A jak juz sie rozgadalam , to Ci napisze cos na temat Wildsteina. Pierwszy artykul jaki mi bylo dane przeczytac byl koszmarny!!! Uznalam go za idiote,wiec szukalam co On jeszcze glupszego wymysli. I tu niespodzianka!!Do niczego nie moglam sie czepnac, jedyne co moglam zrobic to sie pod tym obiema recami podpisac. . Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Uwaga z limeryki sa 12.09.04, 16:27 No rzeczywiście! Pulbec potrafi pisać! Jest rytm, brzmienie i zaskakująca pointa! PS wtrącalski bierz korepetycje! Odpowiedz Link Zgłoś