Dodaj do ulubionych

Nowa, swiecka tradycja.

01.03.15, 09:07
Konsekwentnie zawsze walcze z kretynskim, postsowieckim "swietem", tzw. Dniem Kobiet.
Niezaleznie od genezy 8/03, ta komunistyczna bzdura rozkwitla w CCCP i obozie pokoju, a ostatnio nawet i do nas jakby wraca.

To jest, k...a, ruja i porubstwo, ze w kraju w ktorym zalkoholizowani i malo warci faceci caly ciezar codziennego zycia zepchneli na kobiety, obludnie co roku fetuje sie Междyнaрoдный женcкий день.

Tyle przeslania ideologicznego - teraz bedzie groteska.

Rynek kwiatow cietych w Rosji, to ca 1 miliard dolcow i to glownie z importu, zalamal sie ze wzgledu na sankcje (wobec Holandii, bo od zdradliwych Pszekow Raszka dawno nie kupuje) i brak kasy.
Kwiaty bardzo zdrozaly i mimo istniejacego importu z roznych egzotycznych kierunkow.
W Raszce produkowac kwiatow sie "nie da" - pewnie miejsca brak i energii dla szklarni:)))

Whatever, gospodarka nie znosi prozni i u milych sasiadow rozwija sie moda na kwiaty sztuczne (plastikowe, czy z bibulki?).
Nie wiedna - na dzien pobiedy tez sie jeszcze nadadza, nie wymagaja logistycznej sprawnosci, a polichlorek winylu wyglada , "jak zywy".
Czuje na odleglosc chinska "reke rynku".
Obserwuj wątek
    • der-chef Re: Nowa, swiecka tradycja. 01.03.15, 10:21
      Początki Międzynarodowego Dnia Kobiet wywodzą się z ruchów robotniczych w Ameryce Północnej i Europie. Pierwsze obchody Narodowego Dnia Kobiet odbyły się 28 lutego 1909 r. w Stanach Zjednoczonych. Zapoczątkowane zostały one przez Socjalistyczną Partię Ameryki.

Czyli USA to sowieci.
      • polski_francuz Miedzynarodowy Dzien Mezczyzn 01.03.15, 10:33
        raczej proponuje zainicjowac. Kobit coraz wiecej u wladzy i coraz wiecej zarabiaja.

Popatrzmy zatem, za borka, rynkowo: co mozna podarowac prawdziwemu mezczyznie? Ano sprzet do wyrabiania muskulow, bron palna (trzeba by mial zezwolenie na bron), kupic mu lot na lotni, jazde na koniu...

Nastepne pytanie kiedy ten MDM (Miedzynarodowy Dzien Mezczyzn)? Ano, mysle ze gdzies pod koniec marca. Dlaczego? Ano ptaki wracaja z Afryki do domu i moze sie mezczyzna na lotni do nich na krotko przylaczyc.

PF
      • borrka Pisze wolno, bo wyraznie juz sie nie da. 01.03.15, 11:07
        Niezaleznie od genezy 8/03, ta komunistyczna bzdura rozkwitla w CCCP i obozie pokoju.
    • eva15 Nowa, swiecka US-tradycja. 01.03.15, 10:35
      Pan zza oceanu narzucił wam Walentynki, więc świętujcie sobie wasale, ale od Dnia Kobiet wara !
      • borrka Tu sie wyjatkowo zgodze. 01.03.15, 11:05
        Tradycja Walentynek w Polsce jest ekstremalnie durna i obca.
        Ja tam w tym czasie z Turoniem chodze do znajomych pań.
    • frompiter Radio Wolyn nadaje:-) 01.03.15, 10:56
      borrka napisał:
      > Rynek kwiatow cietych w Rosji, to ca 1 miliard dolcow i to glownie z importu, zalamal sie ze wzgledu na sankcje (wobec Holandii, bo od zdradliwych Pszekow Raszka dawno nie kupuje) i brak kasy.
      > Kwiaty bardzo zdrozaly i mimo istniejacego importu z roznych egzotycznych kierunkow.
      > Whatever, gospodarka nie znosi prozni i u milych sasiadow rozwija sie moda na kwiaty sztuczne (plastikowe, czy z bibulki?).

Brednie zapalonego banderowskiego mozgu.
      Kwiaty kosztuja taniej, niz byli na kursie 30 rub. za $.
      Roza ~1$.
      Kwiaciarni internetowy:
      rozapiter.ru/
      roses-spb.novayagollandiya.ru/
      i jeszcze ze 20:
      yandex.ru/yandsearch?text=%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%82%D1%8C%20%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8B%20%D0%B2%20%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B5%20%D1%81%20%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B9
      • borrka Ty mi mow, a ja zdrow, stukacz:) 01.03.15, 11:10
        gorod-uspeha.com/business/rossiyskiy-rynok-tsvetov-perezhivaet-sereznye-izmeneniya/
        • frompiter Ahahaha:-) 01.03.15, 11:48
          borrka napisał:
          > gorod-uspeha.com/business/rossiyskiy-rynok-tsvetov-perezhivaet-sereznye-izmeneniya/

Chochol dalej plecie swoje:-)
          "иcкyccтвенные цветы рoccияне пoкyпaют в ритyaльных целях, в тoм чиcле нa Пacхy, и нa Крacнyю гoркy."

Rozumiesz co to "cele rytualny", oszolomie?
          Ja cie na grob wyszle pare sztucznych kwiatkow:-)
      • jabbaryt 8 marca kontra walentynki 01.03.15, 11:33
        Przyznam szczerze ja z kolei zlewam Walentynki i programowo je bojkotuje, bo jest święto służące wyłącznie nakręcaniu koniunktury w supermarketach i restauracjach. Zresztą podobnie jest z teraz Bożym Narodzeniem gdy tabuny trolli tzw santaklausów już od lipca, łażą po supermarketach i wciskają rabaty na prezenty świąteczne.
        A dzień kobiet? Dla mniej jest bardziej swojski. To już prawie wiosna. Kupić jakiś kwiatek mojej żonie? Czemu nie.
        • borrka Walentynki sa rownie beznadziejne. 01.03.15, 12:01
          Ja dziewczyny odwiedzam z Turoniem!
    • borrka Inne wschodnie "tradycje". 01.03.15, 12:59
      Nie doceniamy, jak wiele zawdziecza nasza rzeczywistosc Czuchonii:
      cala subkultura przestepcza, jezyk zlodziei ("kmina") jest zywcem przejeta z Rosji.
      Rytualy wiezienne i hierarchia "worow w zakonie".

A tzw.FALA w wojsku?
      Diedowszczina w wersji soft.

Takze, odrobine wdziecznosci moze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka