Dodaj do ulubionych

wlasciciel Bialego Domu wzywa na pojedynek !

14.04.15, 01:07
Oczywiscie mowimy o Bialym Domu w Ealing , w Londynie ktorego wlascicielem jest ksiaze Jan Zylinski. Wezwal on na pojedynek polityka brytyjsiego o zaprzestanie dyskryminacji Polaow w Angli. Polityk odmowil pojedynku bo pojedynek dla niego jest aktem gwaltu.
Ksiaze wyciagnal swoj rodowy krolewski miecz I byl juz gotowy walczyc o dobre imie Polakow na obczyznie, brytyjczyjk jednak to podly tchorz I wezwania nie przyjal. Czy zatem ksiaze da w morde politykowi tak jak Europosel Janusz K.M. ? Książę Jan Żyliński wyzywa na pojedynek brytyjskiego polityka, lidera Partii Nacjonalistów Brytyjskich. Nigel Farage słynie z antypolskich wypowiedzi. - Moim obowiązkiem jest stanąć w obronie moich rodaków tutaj, w Wielkiej Brytanii - mówi arystokrata.
Obserwuj wątek
    • boavista4 Re: Ksize Jan Zylinski 14.04.15, 01:29
      Nie slyszalem nigdy o takim ksieciu, az wreszcie przeczytalem ta widomosc w praise swiatowej. Istotnie wiadomosc jest w Angli publikowana wszedzie.
      Otoz ksiazeta Zylinscy pochodza z Bialej Rusi, ze smolenka, rodzina miejscowa, litewska albo Bialo - Ruska wygasla w siedemnastym wieku. Czy ksiaze jan jest autentycznym arystokrata ?
      poniewaz informacja mowi ze rod wygasl, wiec sa do tego watpliwosci.
      Przy okazji zobaczylem spis polskich ksiazat. Niemal wszyscy pochodza z Kresow, Litwy, Rusi, Galicji. Tytuly odziedziczyli albo po jagielle, albo nadane im zostaly przez cesary Rzymskich, austriackich I cara. Polscy krolowie takich tytulow nie nadawali. Zauwazylem tylko dwu ksiazat z terenow Krolestwa Polskiego, Ksiezne Cieszyna Wyszla za maz I stracila tytul I ksiezne lowicka. Ksiazeta Uni Polsko Litewskiej jak Galicyn , pochodzili ze szczepu Ruryka.

www.wawrzak.org/kosinski/rody_ksiazece.htm
      • boavista4 Re: Polscy, Rosjanie Ukraincy od Rurykow, 14.04.15, 01:33
        a wiec mamy krew normanow, jestesmy bracmi

We wczesnym średniowieczu zamieszkane przez Słowian ziemie naddnieprzańskie stały się obszarem penetracji szwedzkich Waregów. Normanowie przejęli kontrolę nad dopływami Dniepru, nad którymi wznieśli system twierdz. Od plemion słowiańskich ściągali daninę w postaci niewolników, futer i wosku, które to towary sprzedawali na rynkach arabskich i w Cesarstwie Bizantyńskim[2]. Być może od nazwy jednego z ich plemion, Rusów, wywodzi się nazwa Rusi. Jeden z wareskich wodzów o imieniu Ruryk zdołał skupić pod swą władzą Waregów, Słowian Ilmeńskich oraz Krywiczy i ok. 860-862 r. dał początek najstarszemu państwu wschodniosłowiańskiemu – Rusi Nowogrodzkiej. Ruryk był również założycielem dynastii władców Rusi Rurykowiczów. Dwaj wodzowie warescy Askold i Dir oddzielili się z czasem od Ruryka, a następnie udali się w dół Dniepru i zawładnęli tam państwem plemiennym Polan z ich największym grodem – Kijowem. Około 880-884 r. państwo Askolda i Dira zostało podbite przez kniazia nowogrodzkiego – Olega Mądrego, syna Ruryka. Askold i Dir zostali najprawdopodobniej zabici. Z przyczyn geopolitycznych Oleg Mądry przeniósł stolicę swego państwa z Nowogrodu Wielkiego do Kijowa. W ten sposób powstała Ruś Kijowska, państwo obejmujące swym zasięgiem terytoria (lub części terytoriów) dzisiejszej Ukrainy, Rosji, Białorusi, Mołdawii, Polski i innych państw.
    • boavista4 Re: wlasciciel Bialego Domu wzywa na pojedynek ! 15.04.15, 01:32
      musze porzucic ten watek, moze szlachta jerozolimska cos wtraci do tego pojedynku.
    • eva15 Widać Farange uznał, że 15.04.15, 01:53
      książe nie ma zdolności pojedynkowej:-) !
      • malkontent6 Re: Widać Farange uznał, że 15.04.15, 02:03
        Ewciu, późno już. Pora spać. :)
        • eva15 Re: Widać Farange uznał, że 15.04.15, 02:11
          Bidulo przywiązana do mnie jak wierny pies do swego pana - ja jutro NIC nie muszę, a napewno nie muszę jutro pracować. Mogę iść spać, kiedy chcę, robić, co chcę. Nie martw się o mnie i zajmij się lepiej swoją żoną. Ta dopiero się zdziwi, co z tobą, że nagle zwracasz na nią uwagę.
          • malkontent6 Re: Widać Farange uznał, że 15.04.15, 03:01
            eva15 napisała:

> Nie martw się o mnie i zajmij się lepiej swoją żoną. Ta dopiero się zdziwi
            > , co z tobą, że nagle zwracasz na nią uwagę.

Ewciu, Ewciu, jeśli zacznę się wpisywać na forum o godzinie 2 w nocy, to moja żona zacznie się niepokoić. Na razie nie przywiązuje dużej wagi do tego co robię. Czasami pokazuję jej niektóre wpisy. :)
            • boavista4 Re: Przypominal Malkontentowi ze watek jest 15.04.15, 03:50
              patriotycznym arystokracie polsko, bialorusko, ruskim z Korzeniamui w Smolensku, z rodu Ruryka, a nie z rodu Michnika. Pisz na temat, a nie pierd... , w przeciwnym wypadku ksiaze zakuje cie w dyby, bo fornalow I trollow na pojedynki ksiaze nie pozwie. Ciesze sie ze Ewa znalazla czas na komentarz. Do arystokratycznych obowiazkow nalezy taniec, dobre maniery, poczucie piekna, honor I filantropia. Szlachta Jerozolimska ,niestety, nie praktykuje nic z tego.
              • malkontent6 Re: Przypominal Malkontentowi ze watek jest 15.04.15, 14:37
                boavista4 napisał(a):

> Ciesze sie ze Ewa znalazla czas na komentarz.

Ja też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka