frompiter 26.05.15, 23:11 Rzad Banderlandu zrezygnowal z budowy muru, bo nie ma kasy na pilnowanie slupow i drutu kolzastego, a inaczej szczesliwi "nowy Europejczycy" go skradna:-) news.finance.ua/ru/news/~/351196 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiblowo Re: Nie bedzie muru pomiedzy Ruina a Rosja:-) 26.05.15, 23:29 To chyba dobrze. Dziwnie robic mur miedzy bratnimi narodami, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie bedzie muru pomiedzy Ruina a Rosja:-) 26.05.15, 23:54 swiblowo napisała: > To chyba dobrze. Dziwnie robic mur miedzy bratnimi narodami, nie? No co Ty? Cały zachodni świat twierdzi, że Ukraina jest bratem USA i EU, nie Rosji. Jak powszechnie wiadomo Ukraina ma wspólną z USA 1000-letnią historię, ma wspólną kulturę, obyczaje, no i co 3-4 rodzina na Ukrainie jest mieszaną rodziną ukraińsko-hamerykańską. Takich więzi Rosja rozrywać nie ma prawa:-) . Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Nie bedzie muru pomiedzy Ruina a Rosja:-) 27.05.15, 00:00 A... no moze tak twierdzi zachodni swiat, ale Rosjanie w Rosji twierdza, ze oni i Ukraincy to bracia. Wiem to z opini Rosjan na forum, hmmm:) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie bedzie muru pomiedzy Ruina a Rosja:-) 27.05.15, 00:04 No i dlatego Zachód uważa, że w głowie się Ruskim przewraca i mają zapędy imperialne - chcą zająć hamerykańskie ziemie! :-). Ech, żyjemy w czasach absurdu, a Mrożka brak... Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter No, no, Swiblowo:-) 27.05.15, 01:32 swiblowo napisała: > A... no moze tak twierdzi zachodni swiat, ale Rosjanie w Rosji twierdza, ze oni > i Ukraincy to bracia. Wiem to z opini Rosjan na forum, hmmm:) Daj sie siana, Swiblowo. Kiedy to ja, Rosjanin, cokolweig mowilem o bratnim ukrainskim narodzie? Oprocz mnie na forum jest Rosjanin ze Smolensku "Gosc", innych Rosjan na forum nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: No, no, Swiblowo:-) 27.05.15, 01:34 No dlaczego? Igor tak twierdzil. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: No, no, Swiblowo:-) 27.05.15, 01:37 Igor nie jest Rosjaninem z Rosji. Romrus to rozgraniczył. Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Re: No, no, Swiblowo:-) 27.05.15, 01:39 swiblowo napisała: > No dlaczego? Igor tak twierdzil. No i? Igor twierzi, to jego i pytaj. Ja Chocholow zawsze mialem gdzies. Mozesz spardzic w archiwum, ja zawsze jestem konsekwetny. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: No, no, Swiblowo:-) 27.05.15, 01:53 A co ty taki nerwowy jestes? Okreslenie "bratni narod" jest wlasnie w Rosji bardzo popularne. Jezdzicie w gosci, rodziliscie sie w jednym kraju, jezdzicie lub jezdziliscie pracowac to tu to tam, ma to swoje wyjasnienie. Na forum przewijalo sie nie tylko "z okazji" rozruby na Ukrainie, ale i wczesniej. W dyskusjach o rozpadzie ZSRR itd. Mnie to okreslenie raczej smieszylo - jesli mozna tak powiedziec, bo wiem, ze w duszy pogardzacie nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Z calym szacunkiem, ale... 27.05.15, 02:44 swiblowo napisała: > A co ty taki nerwowy jestes? ...daj sie siana. Mam stalowy nerwy, bo wszystkich mam w doopie. > Okreslenie "bratni narod" jest wlasnie w Rosji bardzo popularne. Nie kombinuj. Kiedys tak bylo to fakt, ale dawno juz nie. >Jezdzicie w gosci, Gdzie mam jezdzic twoim zdaniem? Do Tweru? do Chabarowsku? Do Moskwy? Do kogo twoim zdaniem? Babcza w Tweru zmarla, prababcza w Moskwie rowniez, rodziny w Chabarowsku nigdy nie znalem. >rodziliscie sie w jednym kraju, jezdzicie lub jezdziliscie pracowac to tu to tam, ma to swoje wyjasnienie. Pogielo cie? Zeby z Petersburgu ktos pojechal pracowac do Odesy, Doniecku, Charkowa? No to wyjasnie to sie, bo ja brednie nie bede wyjasnial. > Na forum przewijalo sie nie tylko "z okazji" rozruby na Ukrainie, ale i wczesniej. W dyskusjach o rozpadzie ZSRR itd. Mnie to okreslenie raczej smieszylo - jesli mozna tak powiedziec, bo wiem, ze w duszy pogardzacie nimi. W koncu zamiast bredni cos rozsadnego. Tak, mam pogarde wobec Chochlow i zawsze ja mialem. Jestem konsekwetny i nigdy nie udawalem "bratniego narodu". Zeby bylo smieszniej, moja zona jest w 75% Malorosjanka a ja co najmniej w 25% rowniez. Кoгдa хoхoл yмнеет, cтaнoвитcя рyccким. НО: еcли не был евреем перед этим:-) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Z calym szacunkiem, ale... 27.05.15, 03:10 Uporzadkujmy sobie cos. Przestan juz z tym "daj se siana" bo jako czlowiek kulturalny i z trzema magisterkami znasz chyba inne zwroty? > Nie kombinuj. > Kiedys tak bylo to fakt, ale dawno juz nie. Wiesz, specjalistami od kombinowania to sa chyba adwokaci, nie? W gosci nie jezdzicie? Jezdzicie. Niektorym pozostala tam rodzina - a to wujek, a to ciotka. Znam ze trzy rodziny, majace krewnych na Ukrainie i do czasu rozruby odwiedzali sie. Jak ty wszystko bierzesz stricte do siebie, to trzeba bylo zauwazyc na poczatku, ze mamy pisac tylko o tobie - gwiezdzie z Pitera. Bo gwiazdy z Moskwy pracowaly owszem na Ukrainie. Na Ukrainie - dobrze widzisz. Osobiscie znam, wiec przestan wiakac. > W koncu zamiast bredni cos rozsadnego. - o! dzieki! :)))) > Tak, mam pogarde wobec Chochlow i zawsze ja mialem. - no i nie tylko wobec nich. > [b ]...wszystkich mam w doopie[/b] < - kruto! Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Z calym szacunkiem, drogi Swiblowo ale...:-) 27.05.15, 16:47 swiblowo napisała: > Uporzadkujmy sobie cos. > Przestan juz z tym "daj se siana" bo jako czlowiek kulturalny i z trzema magisterkami znasz chyba inne zwroty? Przepraszam, ale musis zrozumiec, ze pisze w obcym jezyku. Po rosyjsku znam o wiele wiecej zwrotow, ze by Cie op@dolic:-) > Wiesz, specjalistami od kombinowania to sa chyba adwokaci, nie? Zgadzam sie, faktycznie tak jest:-) > W gosci nie jezdzicie? Jezdzicie. Niektorym pozostala tam rodzina - a to wujek, a to ciotka. Znam ze trzy rodziny, majace krewnych na Ukrainie i do czasu rozruby odwiedzali sie. Nie pisz "wy", ktos jezdzi, ktos nie jezdzi. Mam kuzinke na Ukrainie, ona byla u mnie z dziecmi kilkakrotnie, mnie nigdy w zyciu nie chcialo sie tam pojechac. Mam starych przyjaciol ze sportu na Krymie, Grekow, ale po tym, jak oni glosowali na pomaranczowych, tez mame problemy w relacjach. Na referendum zaglosowali za dolaczenie do Rosji, ale problemy pozostali do dzis:-) > Jak ty wszystko bierzesz stricte do siebie, to trzeba bylo zauwazyc na poczatku, ze mamy pisac tylko o tobie - gwiezdzie z Pitera. Bo gwiazdy z Moskwy pracowaly owszem na Ukrainie. Na Ukrainie - dobrze widzisz. Osobiscie znam, wiec przestan wiakac. Wasza sprawa. Nie bylem i nie jestem gwiazda, natomiast wkurzaja mi obcokrajowcy, ktorym nie podobaja sie naszy stosunki miedzynacjonalny i ktory z jakiejs racji udaja "ruskich nacjonalistow". Jesli checie zyc w "bialem slowianskim panstwu", to prosze Rosje opuscic i przemieszcic sie do Banderlandu. > > Tak, mam pogarde wobec Chochlow i zawsze ja mialem. > - no i nie tylko wobec nich. > [b ]...wszystkich mam w doopie[/b] < > - kruto! Nadal nie rozumiesz o co chodzi. W doopie mam wszystkich, oprocz patriotow mojej Ojczyzny, narodowosc nie ma zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: No, no, Swiblowo:-) 27.05.15, 01:36 To nieładnie, że nie uważasz wschodnich Ukraińców za swoich braci, a oni właśnie walczą przeciw banderowcom o to, by być waszymi a nie amerykańskimi braćmi... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nie bedzie muru pomiedzy Ruina a Rosja:-) 26.05.15, 23:33 frompiter napisał(a): > Rzad Banderlandu zrezygnowal z budowy muru, bo nie ma kasy na >pilnowanie slupowi drutu kolzastego, a inaczej szczesliwi "nowy >Europejczycy" go skradna:-) a jak go planowal, oglaszal to mial kase ... ? moze liczyl na solidarnego sojusznika Polske ... czy nalezy sie z tego cieszyc, ze ... Ukraincy wybrali sobie durnia na prezydenta ......... jak on mogl tak zawiesc polskojezycznych zwolennikow Banderlandu na fs ? z tej inicjatywy ukr prezydenta , niedawno , cieszyli sie jak male dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie bedzie muru pomiedzy Ruina a Rosja:-) 27.05.15, 00:09 karbat napisał: > a jak go planowal, oglaszal to mial kase ... ? Podobno miał, ponoć EU dała na "europejski mur" 300 tys. euro. Jeśli faktycznie dała, to kasa wyparowała:-). > moze liczyl na solidarnego sojusznika Polske ... Polacy wspierają Ukrainę moralnie, Niemcy niemoralnie - kasą:-) > czy nalezy sie z tego cieszyc, ze ... Ukraincy > wybrali sobie durnia na prezydenta ......... Myślisz, że Ukraińcy go wybrali? Od kiedy organizuje się wolne wybory, gdy kraj jest w stanie wojny z własnymi obywatelami? > jak on mogl tak zawiesc polskojezycznych zwolennikow Banderlandu na fs ? > z tej inicjatywy ukr prezydenta , niedawno , cieszyli sie jak male dzieci . Spoko, może Merkel znów dorzuci trochę kasy. Ana rzuca pieniędzmi po całej Europie jak inni obietnicami. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 No to Rosjanie będą mogli masowo uciekać na Ukrę 26.05.15, 23:40 Nic już Rosjan nie powstrzyma przed masową emigracją, a wszystko przez ukraińskich, niepatriotycznych złodziei. Jeśli dobrze pamiętam, to EU dała 300 mln euro na ten "europejski mur" i co teraz? Jeceniuk zwala wszystko na miejscowych złodziei, że ponoć mur ukradną. Ale kto ukradł kasę na mur??? Odpowiedz Link Zgłoś
komiczny Hmmm, ale za to ma być rów szerokości 100 m 27.05.15, 00:15 wypełniony łatwopalną i żrącą substancją. Zabezpieczenie tańsze i skuteczniejsze niż zasieki czy mur. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Hmmm, ale za to ma być rów szerokości 100 m 27.05.15, 00:21 Lepszy bylby na 1000 i gleboki na 500m. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Naturalnie, Ukraina musi coś zrobić 27.05.15, 00:22 Tak jak NRD postawiła mur, by Niemcy zachodni nie uciekali do wschodnich, tak i Ukraina musi się bronić przed rosyjską nawałnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Naturalnie, Ukraina musi coś zrobić 27.05.15, 01:56 He,he dobre porownanie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re:ten mur nie jest dla Ukry ! 27.05.15, 03:34 on jest dla przyszlej Zydolandi., ktora rzeczywiscie nie ma nic wspolnego ze slowianami, oraz ma tradycje muru z Palestyna. Odpowiedz Link Zgłoś
br0f Re: Hmmm, ale za to ma być rów szerokości 100 m 27.05.15, 08:19 kto za to zaplaci i ile? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Hmmm, ale za to ma być rów szerokości 100 m 27.05.15, 10:38 Zapłacą Niemcy. Ile? Tyle, ile będą potrzebować oligarchowie. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_kryzysa ciut z innej beczki 27.05.15, 14:25 dziennik-polityczny.com/index.php/swiat/2251-ukraina-moze-stracic-zakarpacie-tak-samo-jak-krym Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ciut z innej beczki 27.05.15, 14:48 Jak wiadomo, Ulraina nie jest unitarna i na dłuższą metę różne jej regiony mogą nie wytrzymać uapdku, wysokich cen, bezrobocia i rosnącej nędzy. Oglądaniem propagandowych programów junty w tv nie nakarmią siebie i rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ciut z innej beczki 27.05.15, 14:49 uciekło mi, więc c.d. : w państwie jednonarodowym upadek nie ma reperkusji państwowotwórczych, natomiast w państwie wielonarodowym mogą zadziałać siły odśrodkowe, zwłaszcza, gdy są popierane z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: ciut z innej beczki 27.05.15, 15:08 O znów pojawiły się pierdy o powstaniu w innych obwodach hahahahahaha :) Jak tam powstanie w Charkowie lepiej napiszcie ? Jak tam zdobywanie Mariupola ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_kryzysa Re: ciut z innej beczki 27.05.15, 15:30 Jestes clownem do tego za grosz zabawnym Odpowiedz Link Zgłoś
brat_kryzysa Re: ciut z innej beczki 27.05.15, 15:28 Zakarpacie mniej wiecej poznalem, bylem tam dwa tygodnie, pomijajac piekno przyrodnicze tego regonu, rozni sie on zdecydowanie od np Galicji, po pierwsze troche inny jezyk, po drugie dzieki innej mentalnosci, glownie pracowitosci tamtejszej ludnosci stoi on duzo lepiej od wspomnianej Galicji.Mieszkancy tego regionu a takze przyleglych gorskich to glownie Rusini ktorych swiadomosc narodowa byla tlamszona w radzieckiej Ukrainie, moge dodac ze z rak banderowcow zginelo ich okolo 40 tys Odpowiedz Link Zgłoś
brat_kryzysa Rosja pomogla w budowie muru europejskiego 27.05.15, 10:26 Od strony rosyjskiej plot podparto kolkami by sie nie przewrocil ;-D Fajne fotki sa, wojek goole pomoze ,cos chyba zostalem pozbawiony wklejania linkow Odpowiedz Link Zgłoś
brat_kryzysa link ;P 27.05.15, 14:28 www.facebook.com/462575803910542/photos/a.462775750557214.1073741828.462575803910542/486316294869826/?type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
brat_kryzysa Kolomojski zyje! 27.05.15, 15:39 Jego bataliony wkroczyly do Ukrnafty rusvesna.su/news/1432730623 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kolomojski zyje! 27.05.15, 16:14 Otworzyłam wątek o tym zacnym demokracie:-). Odpowiedz Link Zgłoś