x2014 30.05.15, 19:14 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18022085,Ukraina__Saakaszwili_na_mocy_dekretu_prezydenta_zostal.html#BoxNewsImg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Saakaszwili szefem administracji obwodu odesk 30.05.15, 19:28 to dobrze czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
x2014 Re: Saakaszwili szefem administracji obwodu odesk 30.05.15, 21:02 nie wiem czy dobrze czy zle ale dla mnie smieszne, nie wiem, czy takie tez jest jest dla tamtejszych mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka "Saakaszwili pozbawiony gruzińskiego obywatelstwa" 04.12.15, 16:27 Prezydent Gruzji Giorgi Margwelaszwili podpisał dekret pozbawiający gruzińskiego obywatelstwa jego poprzednika Micheila Saakaszwilego, który od maja jest gubernatorem obwodu odeskiego na południu Ukrainy. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19295410,micheil-saakaszwili-zostal-pozbawiony-gruzinskiego-obywatelstwa.html Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Byc moze wkrotce 30.05.15, 20:54 x2014 napisał: Re: Saakaszwili szefem administracji obwodu odeskiego Bul Komorowski zostanie mianowany przez Poroszenko jako szef administracji w Donbasie? W koncu tez jest jego kumplem (Poroszenki) i w dodatku "praca" prezydenta Polski tez mu sie skonczyla... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Byc moze wkrotce 31.05.15, 23:33 ola.z.opola napisała: > x2014 napisał: > Re: Saakaszwili szefem administracji obwodu odeskiego > > Bul Komorowski zostanie mianowany przez Poroszenko jako szef administracji w Do > nbasie? > W koncu tez jest jego kumplem (Poroszenki) i w dodatku "praca" prezydenta Polsk > i tez mu sie skonczyla... ---------------------- Jak na razie bula nikt nie chce kto wie czy jego zaoceaniczny pracodawca nie zaproponuje mu takiej posady z braku laku? Natalia Jaresko tez dostala na ukrze posade. deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/02/22/dubiose-geschaefte-ukraines-finanz-ministerin-im-zwielicht/ _______________________________________________________________ zeitgeist-online.de/exklusivonline/nachdenkliches-und-schoengeistiges/1026-als-trojanischer-esel-der-nato-in-den-3-weltkrieg.html quer-denken.tv/index.php/403-offener-brief-von-juergen-todenhoefer-an-obama Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Saakaszwili szefem administracji obwodu odesk 31.05.15, 23:22 Hheheee!!! Odeskie poczucie humoru! Bajeczne! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ghooost Re: Odeskie poczucie humoru 07.06.15, 16:43 Saakaszwili planuje zwolnienie 24 z 27 urzędników. - Stworzymy nowy zespół według wyników konkursu. Ogłoszę konkurs w całej Ukrainie, a nie tylko w Odessie - powiedział Saakaszwili w wywiadzie dla telewizji Rustawi-2. Wcześniej prezydent kraju Petro Poroszenko pochwalił pierwsze kroki nowego gubernatora. - Bardzo mi się podoba pomysł zmniejszenia liczby urzędników w obwodowej administracji, ukrócenia biurokracji i wpływów oligarchów. Tego właśnie oczekuje dziś Ukraina(...) Poroszenko oświadczył, że oczekuje, iż pod rządami Saakaszwilego już w ciągu roku w obwodzie odeskim zajdą widoczne zmiany. Podkreślił, że region ten odgrywa ważną rolę w zachowaniu integralności terytorialnej i suwerenności Ukrainy wyborcza.pl/1,75477,18042276,Saakaszwili_sprzata_w_Odessie__Ma_zamiar_zwolnic_24.html Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Ukrainska TV morduje Saakaszwili:-) 07.06.15, 16:59 Kanal 1+1: "Gruzinski wystepy goscinny" ("Грyзинcкий гacтрoлер") Program chyba zrobiono na Kremlu, bomba:-) Tortury, przesladowanie opozycji, korupcja, qrewki, nedza ludnosci, stprzedaz calej energetyki rosijskim firmom, strata teritorium. www.youtube.com/watch?v=HAMBBWPgMlI Odpowiedz Link Zgłoś
ghooost Bajkonur, mamy problem... 12.06.15, 10:35 Były „minister obrony Donieckiej Republiki Ludowej” Igor Girkin wystąpił w siedzibie Związku Dziennikarzy Rosji. Oświadczył, że Putin i Ławrow „sprzedają” Rosję. Zaś nominacja Saakaszwilego na gubernatora Odessy to zdaniem Girkina wyrok śmierci dla Naddniestrza. Jeśli Saakaszwili zatrzyma przemyt, separatyści upadną. www.tvn24.pl/narada-w-stuttgarcie-i-wojenny-blef-putin-wpadl-we-wlasna-pulapke,550336,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Saakaszwili szefem administracji obwodu odesk 12.06.15, 10:50 Wyobrazcie sobie, ze Kopacz w przypadku jajkiejs ruchawki na Slasku powoluje Sake na stanowisko wojewody slaskiego... dla mnie nie do wyobrazenia... dlaczego mieszkancy Odessy Maja mayslec inaczej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter + kilka ministrow-Gruzinow:-) 12.06.15, 12:40 jankowski1960 napisał: > Wyobrazcie sobie, ze Kopacz w przypadku jajkiejs ruchawki na Slasku powoluje Saake na stanowisko wojewody slaskiego... dla mnie nie do wyobrazenia... dlaczego mieszkancy Odessy Maja mayslec inaczej?:) Ukraincy sa szczesliwi z wyznaczenia Jebanoidze (nawisko autentyczne):-) Pan Jebanoidze nawet moze byc wspanialym czlowiekiem i dobrym fachowcem, a i tak bedzie mial wsrod mieszkancow Ruiny przerabane, bo jest obcokrajowcom z nazwiskiem, ktore zle sie kojarzy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Żarty się skończyły 19.06.15, 21:24 "Wypowiadam wam wojnę!". Saakaszwili zaczyna porządki na Ukrainie Na spotkaniu z prokuratorami powiedział, że priorytetem są inwestorzy i rozwój gospodarki. - Jeśli zamierzacie terroryzować biznes, to wypowiadam wam wojnę! - oświadczył Saakaszwili, dodając, że "nie jest związany z żadną grupą wpływu i dlatego nie zamierza tolerować bezprawia". www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/saakaszwili-ruga-ukrainskich-prokuratorow,552177.html Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Czyli co? 19.06.15, 22:08 pijatyka napisała: > [i]"Wypowiadam wam wojnę!". Saakaszwili zaczyna porządki na Ukrainie Przeybie 25% terenu, jak to zrobil w Gruzje, ktora teraz go sciag listem gonczym?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czyli co? 19.06.15, 22:23 Gruzja go już tak na prawdę nie ściga. Amis o to zadbali, że list gończy schowano w Tibilisi do szuflady zamiast wysłać do Kijowa i żądać ekstradycji. Gruzja zajmuje się teraz przygotowaniami do zbudowania wojskowe US-bazy. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Czyli co? 19.06.15, 22:31 Pięknie czyli US bazy w Gruzji i na Ukrainie, do tego racza w Rumuni :) Och ta geopolityczna gra Putinka :) Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Nie smiesz mi, Ewo:-) 19.06.15, 22:35 eva15 napisała: > Gruzja go już tak na prawdę nie ściga. Amis o to zadbali, że list gończy schowano w Tibilisi do szuflady zamiast wysłać do Kijowa i żądać ekstradycji. Sciga, ale zdaje sie sprawe, ze nie ma szans. Sprawy karny nie sa jednak umorzony. > Gruzja zajmuje się teraz przygotowaniami do zbudowania wojskowe US-bazy. Kto to powiedzial? Po za tym, Polska sie zajmuje "przygotowaniami do zbudowania US-bazy" juz 8 lat, a baz nadal nie ma:-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie smiesz mi, Ewo:-) 19.06.15, 23:20 Ja nie piszę o umorzeniu, Romrusie, ja piszę o schowaniu do szuflady/zamrażalki/lodówki. Kilka dni temu czytałam niemiecki artykuł poważnej prasy niemainstreamowej (już go niestety nie odnajdę w tym natłoku różnych artykułów), który poważnie podawał, że Gruzja na prośbę USA zawiesiła ściganie Saaki. Z całą pewnością tak jest, bo NIC się w sprawie Saaki nie dzieje. > > Gruzja zajmuje się teraz przygotowaniami do zbudowania wojskowe US-bazy. > Kto to powiedzial? To było w tym samym artykule. Ae to nie musi znaczyć, że baza na pewno będzie, tam pisano, że USA się do tego szykują. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Czyli to ;-P 19.06.15, 22:33 tinyurl.com/pe74yte Kijowscy analitycy podkreślają, że nominacja Saakaszwilego na gubernatora obwodu, graniczącego z separatystycznym Naddniestrzem, gdzie stacjonuje wojskowa baza rosyjska, ma utrudnić Rosji dostęp do samozwańczego regionu w granicach Mołdawii. Gubernator obwodu odeskiego już zapowiedział, że granica obwodu z Naddniestrzem zostanie wzmocniona. - Jest to kwestia bezpieczeństwa wewnętrznego i interesów gospodarczych Ukrainy. Musimy powstrzymać przemyt broni i narkotyków - oświadczył. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Żarty się skończyły 05.09.15, 22:24 navaltoday.com/2015/09/02/uss-donald-cook-sails-to-odesa-ukraine/ Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Saakaszwili: Krym wróci do Ukrainy 20.06.15, 00:06 wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/492999,micheil-saakaszwili-obiecuje-ukraincom-zwrot-krymu.html Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka "Jeżeli upadnie Odessa, upadnie cała Ukraina" 25.06.15, 15:14 - Zostałem gubernatorem Odessy, aby zapobiec wojnie w tym regionie i przyczynić się do jego rozwoju. To zadanie ma historyczną wagę - ocenia b. prezydent Gruzji Micheil Saakaszwili. - Jeżeli Odessa upadnie, upadnie cała Ukraina, upadnie też Gruzja - podkreśla. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18215042,Saakaszwili__Jezeli_upadnie_Odessa__upadnie_cala_Ukraina_.html Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: "Jeżeli upadnie Odessa, upadnie cała Ukraina" 25.06.15, 15:19 forum.gazeta.pl/forum/w,50,158006833,158008503,Re_Ukraina.html Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka A wy, szambuch, to bardziej tęsknicie... 25.06.15, 21:24 ...za "Oślą" - czy za rozumem?... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: A co znowu donosik ? 25.06.15, 21:30 w te klocki dobra jestes pijaczyno,trzeba uczciwie przyznac Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Saaka o "zastrzeżonej" plaży ;) 27.06.15, 20:09 pbs.twimg.com/media/CIhpSxNUkAAYplZ.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Saaka o "zastrzeżonej" plaży 21.07.15, 09:45 Tym razem - o "sprywatyzowanej" echo.msk.ru/blog/echomsk/1588596-echo/ Odpowiedz Link Zgłoś