Dodaj do ulubionych

Artek ponownie działa

07.06.15, 18:55
Po odbiciu Krymu od banderowców towarzysz pułkownik Putin ponownie otworzył "obóz' Artek dla
młodzieży pomiędzy 10 a 17 rokiem życia. Pionierzy Putina zdobywają tam konieczną do przetrwania wiedzę. Tradycyjne białe koszule i czerwone krawaty zostały zastąpione niebieskimi mundurkami. Red is out, blue is in.
Obserwuj wątek
    • jk2007 lepej pojechać z dziećmi do Turcji 07.06.15, 19:12
      Turcja to prawdziwy raj dla rodzin z dziećmi
    • nie-tak Re: Artek ponownie działa 07.06.15, 19:53
      Felus znowu zapizdziles (slownictwo zaczerpniete z slownika Felusia) na calego, stracony przez Ukraine Artek na Krymie zostal zdublowany w Kijowie, widac ze nie czytasz ukrainskiej propagandy, ona o tym ostatnio doniosla.
    • frompiter Wiem, Felus, ze cie to.... 07.06.15, 21:32
      felusiak1 napisał:
      > Po odbiciu Krymu od banderowców towarzysz pułkownik Putin ponownie otworzył "obóz' Artek dla młodzieży pomiędzy 10 a 17 rokiem życia. Pionierzy Putina zdobywają tam konieczną do przetrwania wiedzę. Tradycyjne białe koszule i czerwone krawaty zostały zastąpione niebieskimi mundurkami. Red is out, blue is in.

...wqrwia, jesli Rosjannie sie ciesza, ale musis jakos to przezyc.

Mozesz wytlumaczyc tym dzieciom, ktory pod lufami putinowskich kalaszy skacza z radosci, ze Artek to zle:
      www.youtube.com/watch?v=oPQ1327hMjM

I nawet striptizerek z Rostowu perfidny Putin zmusil oddac kase na pobanderowska odbudowe Arteku.
      www.youtube.com/watch?v=CELiVYDWjEQ

Uniforma na dzieciach cie nie pasuje?
      Amerikanskie scauti tez ci wqrwiaja?
      A moze girlscautki to juz nie tak bardzo?
      www.youtube.com/watch?v=sCx6jP0Y75c

Powiem krotko, Artek mozecie pocalowac w tylek, tak samo jak i caly Krym.
      Wywalono ekipe chochlacka, razem z ich skanadalami pedofilskimi, propaganda banderizmu i kultem nazistowskich zbrodniarzy.
      Koniec. Kropka.
      • felusiak1 Re: Wiem, Felus, ze cie to.... 07.06.15, 23:13
        nic mnie nie wqrwia ale widzę, że ciebie nieźle trzepie. Taki za$rany przek wielkorusowi na złą nutę zagrał? chachołów pogoniliście i teraz przeki wam przeszkadzają?
        Ale.... dałeś doskonały dowód na moje stwierdzenie o bohaterach. Wy macie swoich, my swoich, ukraińcy swoich i tego nie zmienisz bo takie jest zycie.
        Wasz Piotr i wasza Katarzyna stworzyli rosyjskie imperium i zawsze bedą dla was idolami.
        Dla nas zawsze pozostaną wrogami. Takie życie.
        • eva15 Re: Wiem, Felus, ze cie to.... 07.06.15, 23:16
          Feluś a to "dla nas" to w czyim imieniu wygłaszasz?
        • frompiter Koniec diskusji. 07.06.15, 23:42
          felusiak1 napisał:
          > nic mnie nie wqrwia ale widzę, że ciebie nieźle trzepie. Taki za$rany przek wie
          > lkorusowi na złą nutę zagrał? chachołów pogoniliście i teraz przeki wam przeszk
          > adzają?

Albo chlejesz, albo cie sie poyebalo.

Pare lat temu pod nickem "felusiak1" pisala inna osobowosc, zktorej dawalo sie diskutowac.

> Wy macie swoich, my swoich, ukraińcy swoich

Faktycznie, tyle ze wy teraz macie z banderowcami tych samych, a my zachowalismy swoich.

Jak "Ukraincy" swietowali Dzień Niepodległości Ukrainy ogloszony Jaroslawem Stecko z OUN.
          Pogrom rozpoczął się 30 czerwca, po wkroczeniu do Lwowa Wehrmachtu. O godz. 4.30 rano, siedem godzin przed zajęciem miasta przez 1 Dywizję Strzelców Górskich Wehrmachtu, wkroczył do miasta złożony z Ukraińców batalion Nachtigall; tego dnia wieczorem o godzinie 20:00 we Lwowie członkowie banderowskiej frakcji OUN proklamowali niepodległość Ukrainy i powstanie tzw. rządu Jarosława Stecki. Równocześnie rozlepiano odezwy obwieszczały ludności Lwowa zamiar OUN-B proklamowania "Ukrajińskoj Samostijnoj Derżawy". "Lachów, Żydów i komunistów niszcz bez litości, nie miej zmiłowania dla wrogów Ukraińskiej Rewolucji Narodowej" — wzywały w tym czasie jawnie do mordów ulotki OUN wręczane przechodniom...

Jak widzisz, Felus, my zajmowalismu tylko honorowe 3 miejsce.

Do 3 lipca miejscowa ludność zabiła ok. 4 tys. Żydów. W dniu 2 lipca Einsatzgruppe C przystąpiła we Lwowie do planowej likwidacji ludności żydowskiej, komunistów i tzw. wrogów państwa.
          Nad ranem 4 lipca 1941 Einsatzkommando zur besonderen Verwendung dokonało mordu profesorów lwowskich.

A tak to wygladalo:
          www.youtube.com/watch?v=7W6FQ1N-iiU
          • felusiak1 Re: Koniec diskusji. 08.06.15, 00:02
            dlaczego ponownie wklejasz tekst o pogromach. myślisz, że nie zauwazyłem?
            to jest bez znaczenia. dla ukraińców bandera bedzie idolem i ja nic na to nie poradzę.
            w polsce piłsudski jest idolem a na litwie widzą go jako wroga. ile jeszcze razy mam ci tłumaczyć proste rzeczy.
            ukraińcy do dzisiaj widzą przemyśl jako ukraińskie miasto, które jest tak ukraińskie jak lwow polski.
            ucz się romrus i nie wciskaj mi o pogromach bo to jest w kontekście bohaterów bez znaczenia.
            • eva15 Zupełny odlot felusia 08.06.15, 00:28
              felusiak1 napisał:

> ukraińcy do dzisiaj widzą przemyśl jako ukraińskie miasto, które jest tak ukraińskie jak lwow polski.

A to naród ukraiński istniał już w w X w. i w kilku późniejszych? Można to porównywać ze Lwowem i jego polskością?

Cpasz ideologię banderowską jak narkotyk. Jak tak dalej pójdzie, to będziesz filozofować (w ślad za banderowcami), czy Krakiw (Kraków) nie był ukraińskim grodem, założonym przez Ukraińców. Banderowcy tak twierdzą.
              • boavista4 Re: dlaczego Felus uczy Polakow patriotyzmu 08.06.15, 01:27
                jest to typowe dla rzydow. Sionistyczne mazenie to stworzenie Rzydolandi od morza do moza, I dla nich Ukraincy I Polacy sa narzedziami ich politycznych celow, bez wzgledyu na prawde. A co do paskudnej Katarzyny I jeszcze gorszych prusakow, Katarzyna tez byla prusaczka. Wine za rozbiory nie ponosza obce mocarstwa ale polscy jutrgentnicy , ktorzych kazdy mogl przekupic. Prusy I Rosja dzialali tak jak powazne mocarstwa, Polska sama sie rozkladala.

Jurgielt ponad podziałami

Komentarz • tygodnik „Goniec” (Toronto) • 7 czerwca 2015 •

Warto uzmysłowić sobie skutki realizacji przez Polskę żydowskich roszczeń majątkowych. Szacowane są one na 60, może nawet 65 miliardów dolarów. Środowisko, które na terenie Polski dysponowałoby majątkiem tego rzędu, miałoby dominującą pozycję ekonomiczną, a co za tym idzie – dominującą pozycję społeczną i polityczną.
                www.michalkiewicz.pl/
                • boavista4 Re: dlaczego Felus uczy Polakow patriotyzmu 08.06.15, 01:30
                  felus nie wie sam co pisze, jego mozg fitruje tylko to co jest celem jego narodu, a to nie jest Polska ani USA.
              • felusiak1 kłopoty z rozumieniem prostego tekstu 08.06.15, 01:47
                o zgrozo, i ciebie dopadła choroba nierozumienia czytanego tekstu.
                jaki X wiek? o czym ty piszesz?
                nie porównuję lwowa do przemyśla lecz percepcję ukraińców i polakow.
                zapewniam cię, że w polsce jest mnóstwo ludzi twirdzacych, ze lwów i wilno są polskie i mnóstwo ludzi na ukrainie twierdzacych, że przemyśl jest prastarym miastem ukraińskim.
                I nie ma to nic wspólnego z historycznymi faktami kto kiedy i jak założył te miasta.
                ludzie wierzą w to w co chcą wierzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka