Dodaj do ulubionych

Tour de France

15.07.15, 18:33
Brawo Rafal, to ciesza ,drugi Tour trzeci etap na szpicy,moze za rok za dwa pierwszy Polak pierwszy w Paryzu.
www.sport.pl/kolarstwo/1,64993,18364898,tour-de-france-rafal-majka-wygral-11-etap-uciekal-prawie.html#MT
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Tour de France 15.07.15, 18:47
      Tour jest często określany jako trzeci co do wielkości ( po igrzyskach olimpijskich i Mistrzostwach świata w piłce nożnej) event sportu a nam brakuje sportowca na tym podium(Szurkowski i Szozda nie mieli politycznie szans bo sportowo i owszem mieli )Kwiatkowski jest juz zawodowym mistrzem swiata czas na sukces w tym wyscigu.
    • mariner4 To Polak. Nie wiesz o tym 15.07.15, 20:04
      Nie Rosjanin
      M.
      • szwampuch58 Re: "kilo polskich japlek" 15.07.15, 20:38
        ma poltora kilo rozumu wiecej od ciebie,bidoku
        • karbat Re: "kilo polskich japlek" 15.07.15, 20:57
          gratuluje, i pomyslec, ... ze ten jeden kolarz robi wieksza reklame Polsce
          w Europie, niz polska nauka , technologia , przemysl itd . razem wziete .

• mariner4 Od czasu jak rosyjski sołdat 15.07.15, 21:02
            wynalazł rower ( U jednej Niemki w piwnicy, w 1945 roku) to jesteście ekspertami w kolarstwie.
            Wszystko co stworzyliście to był szaber.
            M.
            • szwampuch58 Re: rzeczesz to jako autorytet? 15.07.15, 21:13
              po dziadku czy ojcu nabyles te "mundrosci" ?
              pl.wikipedia.org/wiki/Szaber#Szaber_w_Polsce_w_ko.C5.84cu_wojny_i_w_okresie_powojennym
              • mariner4 Ale u was szaber byl instytuicjonalny 15.07.15, 21:21
                Organizowany przez państwo. Nawet Polskę rozszabrowaliście. Na przykład Huta Stalowa Wola.
                Rosjanie suwnicami wyrywali obrabiarki z fundamentów i ładowali na wagony.
                A u nas szaber był zwykłym indywidualnym złodziejstwem.
                Ale to wasze skłonności do kolektywizmu. A my? Tylko skromni indywidualiści.
                M.
                • szwampuch58 Re: jak ja nienawidze zas... 15.07.15, 21:30
                  ....ranego polactwa,te wieczne alibi :"to nie my to oni" czy "a w Ameryce Murzynow bija" Zasrancom szlachetnego szczepu piastow-kolodziejow dlugo jeszcze wystarczy " paliwa" na dalsze kompromitowanie Polski?
                  • mariner4 Rzecz w tym, że ja jestem krytyczny wobec 16.07.15, 06:34
                    swojego kraju, co możana zobaczyć na Forum Kraj, gdzie bywasz. To Rosjanie widzą wszystko w
                    czarno białych kolorach. To wy idealizujecie siebie, wszystkich innych uważając za wrogów, którzy nic innego nie mają do roboty, jak niszczyć Rosję. Tymczasem was nikt nie chcennapadac, Na co komu 150 milionów leni do szczęscia i wykarmienia? To już nie te czasy. To Rosja chce zdobyczy terytorialnych, a inni już dawno nie. Maleńki Luksemburg jest potęga gospoodarczą, a wy? Karłem ekonomicznym. Niedługo, jak tak dalej pójdzie Chińczycy zasiedlą wam Syberię. Tam mieszka ok. 3 mln etnicnych Rosjan tylko. Więc to jest marnotrastwo pieknych i bogatych terenów. Tym się zajmijcie, a nieszukaniem guza na świecie.
                    M.
    • szwampuch58 Re: Tour de France 15.07.15, 22:46
      Rosyjski wlasciciel druzyny kolarskiej Tinkoff-Saxo Oleg Jurjewitsch Tinkow obiecuje Rafalowi angielska "fure" Aston Martin za koszulke gorala w wyscigu....hmmm,bystrzaki co wy na to od "kacapa "moze wziac czy niewypada?
      en.wikipedia.org/wiki/Oleg_Tinkov#/media/File:Oleg_Tinkov,_Giro_d%27Italia_2015.jpg
      • frompiter I to, w dodatku,... 15.07.15, 23:15
        szwampuch58 napisał:
        > Rosyjski wlasciciel druzyny kolarskiej Tinkoff-Saxo Oleg Jurjewitsch Tinkow obiecuje Rafalowi angielska "fure" Aston Martin za koszulke gorala w wyscigu....hm
        > mm,bystrzaki co wy na to od "kacapa "moze wziac czy niewypada?

...qwa, za moje pieniedzy, bo jestem klientem Banku Tinkoff:-)

Dobra, nich mu kupi ta fure.
        Dobry sportowcy zasluguja swoje.

• szwampuch58 Re: I to, w dodatku,... 15.07.15, 23:21
          Ktory bystrzak wyskoczy z zarzutem ze Rafal to jakis agent Putina,czekista,wlasowiec....ciekawi mnie teraz .
          • frompiter Kurek gral za klub FSB:-) 15.07.15, 23:28
            szwampuch58 napisał:
            > Ktory bystrzak wyskoczy z zarzutem ze Rafal to jakis agent Putina,czekista,wlasowiec....ciekawi mnie teraz .

I nawet zasluzyl osobny artykul w Ros-Wiki:
            ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BA,_%D0%91%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%88
      • mariner4 Dla czego nie brać? 16.07.15, 07:48
        "Kacap" rzadko coś daje. Raczej kradnie.
        M.
        • szwampuch58 Re: Dla czego nie brać? 17.07.15, 00:09
          Komus tu poszlo na ambicje,hehehehe,Czesio nie udawaj Greka
          www.sport.pl/kolarstwo/1,64993,18377480,kolarstwo-majka-i-kwiatkowski-dostana-po-aston-martinie-za.html#BoxSportLink
          • szwampuch58 Re: Dla czego nie brać? 22.07.15, 17:21
            hmmm,panie Kwiatkowski z powodu tej obiecanej fury?
            sport.tvn24.pl/kolarstwo,129/mistrz-swiata-michal-kwiatkowski-wycofal-sie-z-tour-de-france,562340.html
    • szwampuch58 Re: Tour de France 16.07.15, 10:01
      arcyciekawy etap dzisiaj
      sport.tvn24.pl/kolarstwo,129/tour-de-france-2015-rafal-majka-zaatakuje-plateau-de-beille,560564.html
    • szwampuch58 Re: Tour de Pologne 07.08.15, 09:37
      Czesio Lang nie musi Aston Martina kupowac,klapa dla Kwiatka
      www.sport.pl/kolarstwo/1,64993,18515101,tour-de-pologne-de-clercq-wygral-w-zakopanem-kryzys-kwiatkowskiego.html#BoxSportLink
      • deutor Tour de Pologne...polskie kompleksy 07.08.15, 10:28
        Wlosi maja Giro d'Italia,Hiszpanie La Vuelta a Espana a Polska gfa nie moze miec wyscigu np.Dookola Polski ...PO POLSKU
        To zakompleksienie widac wszedzie...jeden w wyzszych budynkiw w W-wie nazywa i sie...tak po polsku, Warsaw Spire
        • szwampuch58 Re: Tour de Pologne...polskie kompleksy 07.08.15, 11:12
          hmmm,troche to bardziej skomplikowane z tym wyscigiem niz kompleksy ,sproboj rozreklamowac swiecie impreze o nazwie:"Wyscig dookola Polski"
          pl.wikipedia.org/wiki/Tour_de_Pologne#Historia
          • deutor Re: Tour de Pologne...polskie kompleksy 07.08.15, 11:48
            uwazasz,ze La Vuelta a Espana w j.hiszpanskim, jest zrozumiale dla innych nacji?
            Jestem przekonany,ze oprocz garstki interesujacych sie kolarstwem,reszta nie ma pojecia o co chodzi.
            Zasmiecanie j.polskiego glownie angielsko-brzmiacymi nazwami,zwrotami itp. staje sie nagminne.
            To nie sa kompleksy,kiedy porzucamy polskie nazewnictwo,uzywane wylacznie w naszym kraju zastepujac go czesto polenglish?
            kasting na hejterow...Warsaw Spire
            • szwampuch58 Re: Tour de Pologne...polskie kompleksy 07.08.15, 11:58
              Zasmiecanie j polskiego to inna para kaloszy i masz racje to kompleks ale akurat w sprawie wyscigu tak tego nie widze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka