Dodaj do ulubionych

Leonia Pawlak wiecznie żywa...

17.07.15, 20:49
...w swojej sentencji "sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie".
Bo też jest to ponadczasowe i ponadustrojowe.

Są też warianty. Prawda prawdą, ale nasza prawda jest najprawdziwsza. I nie mam tu na myśli zestrzelenia malezyjskiego samolotu nad Ukrainą, bo tu sprawców już demokraci zadekretowali.

Chodzi mi o banalną sprawę podaną dzisiaj w głównym wydaniu wiadomości niemieckiej tivi ARD. Otóż poinformowano, że Google skasował stronę z mapą schronisk dla azylantów w Niemczech. No i ludziska już się nie mogą zorientować, jak gęsta jest sieć oplatająca cały kraj wylęgarniami nowych niezwykle cennych obywateli.

Oczywiste pogwałcenie wolności informacji, wolności słowa, ale najwidoczniej zastosowano leninowską zasadę, że prawda to jest to, co służy (naszej) sprawie. A ponieważ ludzie się już buntują i nie chcą się stawać powoli mniejszością w swoim kraju, to szast prast i zamknięto im źródełko niepokoju. I będą sobie żyć w błogim poczuciu, że żyją w najprawdziwszej demokracji, gdzie władze wszelkiej maści nie mogą zasnąć, nie zrobiwszy dobrze swojemu ludowi.

Mapka sprzed skasowania (kliknięciem można powiększyć):
www.spiegel.de/netzwelt/web/asylbewerber-muss-google-karte-mit-fluechtlingsheimen-loeschen-a-1043845.html
Obserwuj wątek
    • karbat Re: Leonia Pawlak wiecznie żywa... 17.07.15, 21:04
      polityka stawia na domy dla azylantow , ludzie - niemcy je podpalaja...
      wiec dlaczego panstwo mialoby publikowac mapki z domami dla azylantow

komu sluzy niemiecka polityka ... , wiem , ale nie powiem .
      poprawno politycznie wszystko wyglada ok . ,

ale. gdy sie wniknie w szczegoly , niemcow krew zalewa.
      przynajmniej tych 40 % przegranych spolecznie . -
      zapie...j , jedz, sraj i zabezpiecz sobie dach nad glowa , poza tym ... gleba .
    • malkontent6 Re: Leonia Pawlak wiecznie żywa... 17.07.15, 21:09
      lubat napisał:

> Google skasował stronę z mapą schronisk dla azylantów w Niemczech.

Czy amerykańska firma Google ma obowiązek podawać te informacje w Niemczech?

Czy amerykańska firma Google jest dla Niemców jedynym źródłem informacji?
      • karbat Re: Leonia Pawlak wiecznie żywa... 17.07.15, 21:21
        malkontent6 napisał:

> Czy amerykańska firma Google ma obowiązek podawać te informacje w Niemczech?
        > Czy amerykańska firma Google jest dla Niemców jedynym źródłem informacji?

o tym , gdzie powstanie dom dla azylantow ... wczesniej moze sie dowiedziec
        burmistrz niemieckiej miesciny od NSA ... Google, niz od swojego wojewody .
        nie wspominajac niemcach mieszkancach miasta ,gminy , czy miesciny .

cos sie nie zgadza ...

• brat_kryzysa Malezyjski lot podobnie 17.07.15, 21:23
      Jeszcze sledztwo nie dobieglo do konca juz amero-brytolskie media obwiescily ze Rosja winna, poco sie trudzic...steasznie to obrzydliwe, zdewaluowanie podstawowych wartosci
      Jestem juz pewien, ze za nieboszczkiem Leninem na smietnik historii pojdzie ta cala pseudo demokracja, oby nie narobili smrodu i poszli cywilizowanym torem, taj jak komunizm gdy umeral
    • gobo2 mam nadzieje, ze nie skasuje w polsce.... 17.07.15, 21:32
      choc kto wie....?
      lubat napisał:
      >
      > Chodzi mi o banalną sprawę podaną dzisiaj w głównym wydaniu wiadomości niemieck
      > iej tivi ARD. Otóż poinformowano, że Google skasował stronę z mapą schronisk dl
      > a azylantów w Niemczech. No i ludziska już się nie mogą zorientować, jak gęsta
      > jest sieć oplatająca cały kraj wylęgarniami nowych niezwykle cennych obywateli.
      >
    • eva15 Czas Niemiec minął 17.07.15, 21:55
      Silne, sprawne gospodarczo Niemcy (Zach.) były potrzebne, gdy istniał ZSRR, bo były najważniejszą przyfrontową twierdzą, która musiała być i potężna i atrakcyjna dla Ostblocku.

Teraz kciuk poszedł w dół i dzieje się to w zastraszającym tempie:

-z jednej strony wymuszanie coraz większej absurdalnej ilości setek mld euro na "Grecję" i inne PIGSy kosztem upadku krajowej infrastruktury i poziomu życia,
      -z drugiej strony setki tysięcy nowych cennych przybyszów, których wzjazdu nie da się już nawet w pełni kontrolować i rejestrować, zbyt potężna jest nawałnica. Policja (którą od lat się w ramach oszczędności redukuje) poddaje się i wpuszcza jak leci. Młodzi, silni i jurni ciemnoskórzy mężczyźni koczują już pod gołym niebem, coraz bardziej im się to nie podoba, więc dorabiają sobie odpowiednio. Policja nie panuje już nad napadami rabunkowyi i włamaniami.
      Niemcy tego nie udźwigną, idzie zawierucha, to tylko kwestia czasu..
      • gobo2 Czas Niemiec nadchodzi 17.07.15, 22:10
        wystarczy poczytac historie Republika Weimarska...
        pl.wikipedia.org/wiki/Republika_Weimarska

eva15 napisała:
        > Niemcy tego nie udźwigną, idzie zawierucha, to tylko kwestia czasu..
        • eva15 Re: Czas Niemiec nadchodzi 17.07.15, 22:31
          Chyba zupełnie nie rozumiesz, co się dzieje. Dziś w podstawówkach Niemcy są w mniejszości, a dużych miastach w przytąaczającej mniejszości - tak np. we Framkfurcie/M wśród 6-latków jest tylko 21 % Niemców.
          • mara571 Re: Czas Niemiec nadchodzi 17.07.15, 22:46
            eva15 napisała:

> Chyba zupełnie nie rozumiesz, co się dzieje. Dziś w podstawówkach Niemcy są
            > w mniejszości
            , a dużych miastach w przytąaczającej mniejszości - tak np. we
            > Framkfurcie/M wśród 6-latków jest tylko 21 % Niemców.

Moja ulubiona ilustracja: lewicowa reporterka w szkole w Hamburgu:
            www.ardmediathek.de/tv/Panorama/Lehrer-am-Limit/Das-Erste/Video?documentId=16720462&bcastId=310918
            • eva15 Czas Niemiec odchodzi 17.07.15, 22:58
              Dzięki za ten link.
              Naszym dzieciom pozostaje tylko wysłanie ich dzieci (naszych wnuków) już od podstawówki do szkół prywatnych. Ja zrobiłam to dopiero na poziomie gimnazjum... Ech, były szczęśiwe czasy.
          • gobo2 Re: Czas Niemiec nadchodzi 18.07.15, 19:28
            syn mojego bratanka, pokolenie polakow z polski , ktory urodzil sie w niemczech,i ktory zna niemcy od wyssanego mleka z piersi matki, jest niemcem...tak siebie nazywa....!
            mowia mu, ze jest polakiem, a on wystawia na to palec...!

eva15 napisała:

> Chyba zupełnie nie rozumiesz, co się dzieje. Dziś w podstawówkach Niemcy są
            > w mniejszości
            , a dużych miastach w przytąaczającej mniejszości - tak np. we
            > Framkfurcie/M wśród 6-latków jest tylko 21 % Niemców.
      • malkontent6 Re: Czas Niemiec minął 17.07.15, 22:59
        eva15 napisała:

> setki tysięcy nowych cennych przybyszów

Ewciu, ty też należysz do tych nowych cennych przybyszów...
        • eva15 Re: Czas Niemiec minął 17.07.15, 23:06
          Ty jesteś dobrze stuknięty w główkę, niczego nie ogarniasz, ale głos zabierasz.
          • malkontent6 Re: Czas Niemiec minął 17.07.15, 23:14
            Ewciu, urodziłaś się w Niemczech czy przyjechałaś tam jako dziecko?
            • eva15 Re: Czas Niemiec minął 17.07.15, 23:15
              Powiedz mi - urodziłeś się głupiutki, czy to wartość nabyta własnym wysiłkiem?
              • brat_kryzysa Re: Czas Niemiec minął 18.07.15, 00:09
                Nawet w dedeeowie i enerdowie Niemcy sie rizwijali i mieli swoja tozsamosc, dzis mamy holokaust Niemcow pod sztandarem demokracji i multi kulti
                • karbat Re: Czas Niemiec minął 18.07.15, 00:19
                  znamy juz granice dla multi kulti np. w Anglii ,
                  teraz jest ona testowana w Holandii , Szwecji , Niemczech, Danii .

• eva15 Re: Czas Niemiec minął 18.07.15, 00:28
                    Nie, w Niemczech multi-kulti nie zna granic ni kordonów, Niemcy są winni i nie mogą podskakiwać. Im dalej od wojny, tym bardziej winni.
                • deutor Polska bedzie musiala zbudowac mur 18.07.15, 00:29
                  na granicy niemieckiej w niedalekiej przyszlosci,podobny do izraelskiego
                  To jedynie kwestia czasu kiedy dodzie do konfliktow zbrojnych wewnatrz EU z naplywowymi emigrantami z BW i Afryki,na pokojowe wspolzycie niema szans.
                  Gdzies beda musieli uciekac....jedyna droga kolejnej ucieczki to wschod
                  Francuzi,Anglicy,Niemcy...nie mowiac o malych krajach jak Szwecja,Dania ,Holandia jesli chca dalej egzystowac musza zaczac dzialac juz,poki nie za pozno.
                  • eva15 Polska bedzie miała problem 18.07.15, 00:41
                    Jak tu zbudować mur przeciw darczyńcom kasy?
                    • deutor Niewatpliwie 18.07.15, 01:12
                      eva15 napisała:

> Jak tu zbudować mur przeciw darczyńcom kasy?

no coz...jest jeszcze IMF,Goldman Sachs,inni
                      ci chetnie pozyczaja,nawet bankrutom(vide Grecja)
                      maja swoje sposoby by wyrwac pozyczone pieniadze nawet od bankruta
                      • eva15 Re: Niewatpliwie 18.07.15, 01:24
                        Nie, oni tylko wtedy chętnie bankrutom pożyczają, gdy wiedzą, że Niemcy gwarantują/żyrują te pożyczki. Jak to się skończy, to skończy się kasa Goldmanków dla gołopupców.
                        • deutor Re: Niewatpliwie 18.07.15, 01:30
                          wszystkiego jeszcze w Polsce nie rozkradli
                          jest KGHM ,PGNiG w polskich rekach,lasy ktore po cichu chcial sprzedac Komorowski...jeszcze ulicy bo kamienicy juz wzieli
                          zabezpieczenie by mieli
                          • eva15 Re: Niewatpliwie 18.07.15, 01:34
                            Jeszcze ulice , bo kamienice już wzięli. To tak w ramach zmartwień o Polskę:-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka