Dodaj do ulubionych

Polska szkoła dobrze uczy!

04.08.15, 22:39
W największym w historii międzynarodowym rankingu edukacyjnym Polscy uczniowie zajęli piąte miejsce w Europie i 11. miejsce na świecie, wyprzedzając Brytyjczyków i Amerykanów.
W międzynarodowym badaniu poziomu szkolnictwa, którego autorem jest Organizacja Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (OECD), na szczycie znaleźli się 15-latkowie z krajów azjatyckich. Pierwsze miejsce w rankingu OECD zajął Singapur. Za nim uplasowały się Hongkong, Korea Południowa, Japonia i Tajwan. Kolejne miejsca przypadły Finlandii, Estonii, Szwajcarii i Holandii, a zaraz za nimi Kanadzie i Polsce. Zestawienie OECDE objęło uczniów z 76 krajów.
www.polska.pl/biznes-i-nauka/osiagniecia-w-nauce/polska-szkola-dobrze-uczy/
Obserwuj wątek
    • 5magna Re: Polska szkoła dobrze uczy! 04.08.15, 23:28
      Podobno w Polsce juz ucza zachodnimi metodami......
    • tornson Re: Polska szkoła dobrze uczy! 04.08.15, 23:54
      Owszem, dobrze uczy jak na egzaminie wyłączyć myślenie i zdawać testy z klucza.
      Poza tym, spamerze, to forum ŚWIAT, a nie KRAJ. A poziom polskiej gimbazy najlepiej ocenić czytając komentarze na YouTube, Demotywatory i tym podobnych.
    • free-sound Międzynarodowym rankingu szkolnictwa 05.08.15, 00:06
      Międzynarodowym rankingu szkolnictwa jest sprawą międzynarodową a nie tylko polską.
      To po pierwsze. Po drugie ja jestem u siebie, a tobie jak się nie podobają moje wątki, to je omijaj, albo przenieś się do siebie, czyli tam, gdzie piszą cyrylicą.
      • free-sound Wpis wyżej był do usera i nicku tornson 05.08.15, 00:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka