Dodaj do ulubionych

Soczi szykuje sie do zawodow w plywaniu...

16.08.15, 12:36
...byl tu taki watek zalozony przez jakiegos z bystrzakow.

No a teraz szykuje sie Poznan, a Ruscy z zazdroscia przygladaja sie europejskiego dobrobytu Poznaniakow.
Polecam wideo:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18561049,zalane-domy-i-dworzec-w-poznaniu-nawalnice-burze-ida-przez.html?lokale=local#BoxNewsImg

P.S.
Pan Bog nie spi.
Zlo, ktore zyczysz innym, zawsze do ciebie powraca.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2349 Re: Soczi szykuje sie do zawodow w plywaniu... 16.08.15, 12:59
      Ty chyba jesteś idiotą?

Poznaniacy to Polacy, którzy umieli pokonać Germańców.
      To powinieneś wiedzieć jak piszesz o czymś w kontekście
      Poznania.
      • frompiter Kartoflarzu, nie opowiadaj mi o Poznaniu 16.08.15, 13:09
        wojciech.2349 napisał(a):
        > Ty chyba jesteś idiotą?
        > Poznaniacy to Polacy, którzy umieli pokonać Germańców.
        > To powinieneś wiedzieć jak piszesz o czymś w kontekście
        > Poznania.

Ja tam mieszkalem, imbecyle, wiec swoi mundrosci mozesz sie wsadzic.

Wiem jacy sa Poznaniacy, co nie zmenia faktu fatalnych warunkow zyciowych, pokazanych na wideo.

I uwazaj, Pan Bog nie spi.
        To bylo napisano akurat dla takich kretynow, jak ty.
        • wojciech.2349 Re: Kartoflarzu, nie opowiadaj mi o Poznaniu 16.08.15, 13:13
          Putin może spóźnić się na spotkanie z papieżem, królową Anglii,... ,
          ale nie może się spóźnić 10 minut na spotkanie z Poznaniakiem.

To powinieneś wiedzieć.
          • frompiter Ahahaha:-) 16.08.15, 13:43
            > Putin może spóźnić się na spotkanie z papieżem, królową Anglii,... ,
            > ale nie może się spóźnić 10 minut na spotkanie z Poznaniakiem.
            > To powinieneś wiedzieć.

"Papiez" pisze sie z duzej litery, katoliku, qwa mac.

A po jaka cholere Putinowi jakis Poznaniak?
            A krolowa z Papiezem grzecznie poczekaja.
            • wojciech.2349 Re: Ahahaha:-) 16.08.15, 13:54
              frompiter napisał(a):

> "Papiez" pisze sie z duzej litery, katoliku, qwa mac.
              ----------------
              Mylisz się. Piszesz "papież" z wielkiej litery, jeśli wiadomo
              o jakiego papież chodzi. Jeśli wiadomo o jakiego papieża chodzi,
              wtedy to jest to nazwa jednostkowa, a jeśli nie to jest to nazwa ogólna.
              Nazwy jednostkowe piszemy z wielkiej litery, ogólne z małej.

Dla przykładu. W liście do Nowaka piszesz tak:
              "Ukradłeś Pan kurę", a w sądzie tak "Znikła kura, ukradł ją pan Nowak."
              Rozumiesz?
              -------------------------------
              • eva15 kartoflany znawca polszczyzny 16.08.15, 22:57

> Dla przykładu. W liście do Nowaka piszesz tak:
                > "Ukradłeś Pan kurę", a w sądzie tak "Znikła kura, ukradł ją pan Nowak."

A to w jakim języku: "Ukradłeś Pan kurę"

po polsku piszemy:

"Ukradł pan kurę".

Użycie podmiotu "pan" wymaga w orzeczeniu nie 2.os. lp. lecz 3. os. lp. , czyli:
                nie "ukradłeś" lecz "ukradł pan". Pan z wielkiej litery to forma grzecznościowa, czyli językowo nieobowiązująca, nienormatywna a jedynie fakultatywna.

Idź ty do szkoły zanim zaczniesz innych uczyć.

> Rozumiesz?

Pewnie nie rozumiesz. Gybyś j. polski rozumiał, to byś milczał.
                • wojciech.2349 Re: kartoflany znawca polszczyzny 16.08.15, 23:03
                  eva15 napisała:
                  > Pan z wielkiej litery to forma grzecznościowa, czyli językowo nieobowiązująca, nienormatywna a jedynie fakultatywna.
                  ---------------------------------
                  Mylisz się Gołąbeczko,
                  a książki w których tak piszą możesz wyrzucić.
                  • eva15 Re: kartoflany znawca polszczyzny 16.08.15, 23:13
                    No mówiłam, że nie zrozumiesz. Ale czego oczekiwać od kartoflanego znafffcy polszczyzny, który uczy Romrusa, że prawidłowym jest: "ukradłeś Pan kurę"?

Pan kartoflany, idź spać!
                    gadam teraz twoją polszczyzną, więc powinieneś zrozumieć i się wyłączyć.
                    • wojciech.2349 Re: kartoflany znawca polszczyzny 16.08.15, 23:16
                      Effciu,
                      użycie wielkiej lub małej litery w nazwie "pan"
                      zależy od kontekstu.
            • x2014 Re: Ahahaha:-) 16.08.15, 20:15
              hahah ruskie scierwo uczy polakow polskiego, te qerwy nigdy nie odperdyla sie od nas
            • eva15 Romrusie, 16.08.15, 23:06
              Ponieważ kartoflany bystrzak postanowił uczyć Cię czegoś na czym się nie zna, czyli poprawnej polszczyzny, krótko się włączam:

papież piszemy po polsku rzeczywiście z małej litery, bo jest to określenie funkcji/stanowiska/hierarchii tyle, że kościelnego.
              Podobnie z małej litery piszemy funkcje/stanowiska/hierarchie "cywilne", czyli na przykład:
              prezydent Putin/Obama/ Hollande etc., premier Miedwiediew, dyrektor Kowalski, poseł Jabłoński czy sekretarz Malinowski.
              • wojciech.2349 Re: Romrusie, 16.08.15, 23:10
                eva15 napisała:
                > papież piszemy po polsku rzeczywiście z małej litery, bo jest to określenie
                > funkcji/stanowiska/hierarchii
                tyle, że kościelnego.
                ------------------------
                Ciepło, ciepło, ale nie gorąco.
      • jorl Re: Soczi szykuje sie do zawodow w plywaniu... 16.08.15, 14:11

> Poznaniacy to Polacy, którzy umieli pokonać Germańców.
        > To powinieneś wiedzieć jak piszesz o czymś w kontekście
        > Poznania.

Nie przesadzaj w234 . Pokonali bo Niemcy przegraly wojne i alinci mowili i poznaniakom ze jak sie nie odlacza od Niemcow to tez beda z nimi musieli do konca Swiata placic ogromne kontrybucji. I ze nie beda mogli importowac zywnosci a ludnosc umierala w Niemczech wtedy z glodu.
        I tak sie dali napuscic.
        Moj dziadek, wlasnie taki Poznaniak, potem sie zorientowal ze wyladowal w gorszym panstwie.W niepodleglej Polsce. I jak np. Pilsudzki zmarl to studenci w Poznaniu podspiewywali "zdechl kanarek, zdechl" Policja ich gonila.

Ale teraz znowu zaczelo sie przylaczanie Poznanskiego do Macierzy, ten blad Poznaniakow z wygrywaniem z Niemcami po 100 ale powoli jest naprawiany.
        Ale po cholere te 100lat stracono?

Ale ze ja jak musze powiedzic skad pochodze to poczuwam sie ze wlasnie jestem Poznaniak. Dlatego zapewne wku..a mnie jak widze takiego jak Ty drogi w1234 jak w pracy siedzisz i nie pracujesz a surfuje w necie. I na forum. Okradasz innych.
        • wojciech.2349 Re: Soczi szykuje sie do zawodow w plywaniu... 16.08.15, 14:15
          jorl napisał:
          > Dlatego zapewne wku..a mnie jak widze takiego jak Ty drogi w1234 jak
          > w pracy siedzisz i nie pracujesz a surfuje w necie. I na forum. Okradasz innych
          > .
          ------------------------------
          Z pracy napisałem 1 posta jakieś 10-15 lat temu.
          A Ty ile?
          • wojciech.2349 dodam 16.08.15, 14:24
            ten jeden jedyny post z roboty był wysłany na forum prywatne.
            Nie mam ani jednego nielegalnego programu w swoim kompie.

Jak to wygląda u Ciebie?
            Może to ja Ciebie utrzymuję jako darmozjada?

• jorl Re: dodam 16.08.15, 21:40

> ten jeden jedyny post z roboty był wysłany na forum prywatne.
              Klamiesz.
              Ale moze szerzej. Dotad do Ciebie nie dotarlo na czym polega kapitalizm. W porownaniu do komuny. Kapitalizm to prywatna gospodarka gdzie w warunkach konkurecji sie pracuje. To wymusza naprawde prace.
              Ty jestes jakis tam wykladowca w Polsce. Czyli robota dalej komunistyczna bo panstwowa. I tak jak komuna musiala pasc bo ludzie w niej gruchy obijali tak samo na panstwowych posadach i panstwach kapitalistycznych jest komunistyczne obijanie gruch. Pracuje realni ci inni. Ciezko.
              I mozesz tu sie zaklinac jak ciezko pracujesz jak wiem ze pracujesz jak wszyscy pracowali w komunie czyli byle jak i z duzymi przerwami np. na internet.
              W kapitalistycznych gospodarkach idiotyzm jest dopuscic aby ludzie gruchy obijali. Oprocz pilnowania wynikow sa np. u nas szyby wszedzie. Nie pokoiki gdzie mozesz sie schowac za komputerem ze nikt nie widzi.
              Ja mam takie powiedzenie ze szybki sa podstawa kapitalizmu. Mysle ze pasujace.

Po prostu pojecia nie masz o pracy w kapitalizmie a napewno o biurach konstrukcyjnych, smieszny jestes drogi w1234 z wymyslaniem rzeczywistosci przez Ciebie. A znac jej nie znasz. tylko wydumujesz. Nie ma surfowania prywatnego w necie ze o postach nie wspomne.

Sam pisales zes klikniecie od forum wiec o co chodzi. Zobacz PFa, on wyklada na francuskiej uczelni. Przychodzi do pracy robi w necie prasowke, pusci pare postow jak mu pasuje wlasnie tak jak bylo w komunie i jak jest w panstwowych robotach w kapitalizmie. Inaczej robisz jak on? jak tak twierdzisz to klamiesz.

> Nie mam ani jednego nielegalnego programu w swoim kompie.
              > Jak to wygląda u Ciebie?

Znowu rozumowanie z zascianka Europy. W pracy mamy ludzi od komputerow, instaluja programy, administruja licencjami ja tylkoPC i programow uzywam. Nie instaluje, nie rozkrecam komutera, jak problem, chlopak wezwany, naprawia. Moje C do µC, Delphi do programowania PC jako przyrzad pomiarowy, CAD do plytek elektronicznych, Symulacje ukladow elektronicznych, czy Offic. Wiecej nie potrzebuje.
              Firma oplaca naturalnie lizencje, to nie zabawa w chlopczykow.

A u siebie w domu olewam wszystkie mozliwe inne programy jak browser do netu i ewentualnie do napisania listu jakis Word. Kupiony, byl w pakiecie. W gry nie gram. Od 20 lat, kiedys troche z corka. Krotko, jeszcze DOS.
              Zreszta teraz mam iMaca w domu, mam w nim co potrzebuje. Ja w domu sie nie bawie komputerem, nie jestem hobbysta. Poza tym duzo pracuje sport i spac. No i weekend dziewczynki, zawalony jestem.

> Może to ja Ciebie utrzymuję jako darmozjada?

Ja pracuje i place podatki w Niemczech. Pracuje w kapitalizmie a nie w budzecie. Ty w budzecie w Polsce. Polska jest odbiorca netto subwencji, do tego sie u mnie w efekcie zadluza wiec tylko jak Ciebie utrzymuje. Ty w zadnym przypadku.
              Wiem ze wy tam w Polsce sieczke w glowach macie jesli chodzi o te sprawy. Na Brdzie spotkalem Twoich wspolplemiencow. Pielegniarka z mezem lekarzem. Ona twierdzila ze swinstwo ze Polska ma placic na Grecje. Nawalone w waszych polskich glowkach. Jako ze netto bierzecie kase a wiec co najwyzej mozecie poplakiwac ze przez Grecje mniej dostaniecie. Ale nie ze placicie.
              No ale Ty tego nie zrozumiesz drogi w1234. Wiem.
              • wojciech.2349 i jeszcze dodam 16.08.15, 21:51
                Komp z którego piszę na forum też jest prywatny.
              • jorl Re: dodam 19.08.15, 20:37
                jorl napisał:

> Znowu rozumowanie z zascianka Europy. W pracy mamy ludzi od komputerow, instalu
                > ja programy, administruja licencjami ja tylkoPC i programow uzywam. Nie instalu
                > je, nie rozkrecam komutera, jak problem, chlopak wezwany, naprawia. Moje C do &
                > #181;C, Delphi do programowania PC jako przyrzad pomiarowy, CAD do plytek elekt
                > ronicznych, Symulacje ukladow elektronicznych, czy Offic. Wiecej nie potrzebuje

Zapomnialem o naszym programie organizujacym w firmie cala dokumentacje techniczna i produkcyjna, ksiegowosc, marketing z ofertami i zamowieniami, klientami, gospodarke materialowo- magazynowa itd. Kosztowal ponad 0,5 miliona Euro, coroczne oplaty na nowe update, licencje na mnostwo PC w firmie. Oczywiscie do tego serwery z zabezpieczeniami danych, tez jak prad sie wylaczy.Sa ludzie ktorzy tylko tym sie zajmuja. Wszystko jest obrabiane elektronicznie, no ale to normalne w dzisiejszych czasach. Co najmniej u mnie w Niemczech.
    • mara571 to nic w porownaniu z katastrofa w maju 2014 16.08.15, 21:58
      w NRW. Woda szybko odplynela, ale ile drzew padlo nie policzyl nikt.
      Przez ponad tydzien byly zamkniete odcinki kolejowe, bo drzewa zniszczyly trakcje.
      Zakladanie watkow na zasadzie Schadenfreude jest po prostu glupie.
      • jorl Re: to nic w porownaniu z katastrofa w maju 2014 19.08.15, 20:44
        mara571 napisała:

> w NRW. Woda szybko odplynela, ale ile drzew padlo nie policzyl nikt.
        > Przez ponad tydzien byly zamkniete odcinki kolejowe, bo drzewa zniszczyly trakc
        > je.

Najpierw mara uwazam ze te drzewa policzono. Tylko Tobie sie wydaje ze nie. Glupio

> Zakladanie watkow na zasadzie Schadenfreude jest po prostu glupie.

Czy chodzi Tobie o Poznan? Czy o Soczi? Moze odpowiesz?
        A wiec ja odpowiem za Ciebie. Radosc z powodzi w Soczi na tym forum Tobie kompletnie nie przeszkadzala. Odwrotnie podobala sie Tobie.

Ale jak Roman wlasnie dlatego ze smiano sie z Soczi podstawil Twoim wspolplemiencom Poznan zalany pod nos to juz Ciebie oburzylo.
        A on mial racje. I o Poznaniu napisal tylko dlatego bo byly radosci z Soczi. Radosc z Sochi byly ale niesprowokowana. A byly.

Wiec nie badz hypokrytka mara. Wiem, nie potrafisz nia przestac byc.
    • jk2007 czy koziołki wyskoczą z ratuszowej wieży? 16.08.15, 23:25
      :)
    • stefan2015 Klęski żywiołowe zdarzają się wszędzie... 19.08.15, 20:48
      Poszkodowanym zawsze współczuję, a nabijanie się z czyjegoś nieszczęścia jest nie na miejscu.
      • jorl Re: Klęski żywiołowe zdarzają się wszędzie... 20.08.15, 18:09
        stefan2015 napisał:

> Poszkodowanym zawsze współczuję, a nabijanie się z czyjegoś nieszczęścia jest n
        > ie na miejscu.

Jak tak to wpisze sie do tego watku drogi s2015

forum.gazeta.pl/forum/w,50,158031201,,Soczi_juz_gotowe_na_MS_w_wioslarstwie.html?v=2
        Ale jak sie tam odpowiedino nie wpiszesz, tak ze wspolczuciem dla Rosjan, to jestes hypokryta.

Wiem, wiem, sie nie wpiszesz i hypokryta jestes.

No ale masz szanse

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka