Dodaj do ulubionych

Tego nie powinieneś wiedzieć:)

04.11.15, 11:29
Przynajmniej wg Wybiórczej! Żadnej informacji na temat, który media innych krajów dosyć obszernie relacjonują.

Po pierwsze primo: Rosjanie przeprowadzili wspólnie z Amerykanami wspólną akcję lotniczą, co prawda nie bojową, ale taktyczną, pozwalającą uniknąć przypadkowego konfliktu.

Po drugie primo: (o wiele ważniejsze) Rosjanie nawiązali kontakty z syryjską opozycją. To nie są pierwsze kontakty, bo już kilka razy delegacje opozycji syryjskiej odwiedzały Moskwę i prowadziły rozmowy. Nowość polega na tym, że po raz pierwszy lotnictwo rosyjskie zaatakowało cele państwa islamskiego wskazane do zniszczenia właśnie przez antyasadowską opozycję. I że część tej opozycji zaczęła współpracę z Rosjanami.

Jedna, czy dwie jaskółki nie czynią wiosny, ale jak mówią Chińczycy, nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku. Poczekamy, zobaczymy, co z tego wyniknie.
Chociaż są już głosy, że Blamage für Obama: Syrische Opposition unterstützt Russland (Kompromitacja Obamy: syryjska opozycja wspiera Rosję).
Pewnie przesadzają, albo przynajmniej wychodzą przed szereg, ale kto wie?

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/11/04/blamage-fuer-obama-syrische-opposition-unterstuetzt-russland/
Obserwuj wątek
    • banderom.nie Re: było na wszystkich większych mediach w Polsce 04.11.15, 12:04

> tu masz na tvn24 rusku

Rusofobia i głupota idą w parze?
      Założyciel wątku napisał:
      Przynajmniej wg Wybiórczej!
      A rusofob wkleja link do TVN-24 :-)

• nie-tak Re: było na wszystkich większych mediach w Polsce 04.11.15, 12:11
      wielonickowcu wykrywaczu kłamstw od najbardziej szujowatych wasylow kto jest tu płatnym, wynajętym trollem pod wieloma nickami siedzącym na forum od świtu do późnej nocy w zależności od pory dnia z innym nickiem?
    • banderom.nie Re: kolejny ślepiec? nie kompromituj sie rusku 04.11.15, 12:18

> zobacz drugi post w wątku
      > czy każdy rusek to ślepiec czy po prostu wybieraja specjalnie takich nie rozgar
      > nietych do pracy na Sawuszkina? :P

Właśnie ten drugi i skomentowałem.Jesteś głupcem od urodzenia,czy to cecha nabyta?
    • czizus Re: Tego nie powinieneś wiedzieć:) 04.11.15, 12:27
      Ależ wiemy, wiemy. Amerykanie właśnie wysyłają w rejon konfliktu kolejne F15. Te wspólne ćwiczenia amerykańsko-rosyjskie i rozmowy z tzw. umiarkowaną opozycją(wcześniej bombardowaną przez Rosjan) to raczej wycofywanie się Rosji z wcześniejszych celów. Rosja ewidentnie przegrywa a jeżeli sprzeda Asada to będzie to klęska i kompromitacja.

Ps. Dobrze życzę Rosji i Rosjanom i wierzę w zmiany w Rosji, tak jak zdecydowana większość Polaków. Ale obecnej zbójnickiej polityki oficerów KGB i absurdalnego ujadania na forach ich nieudolnych propagandystów nigdy w Polsce nie zaakceptujemy.
      • nie-tak Re: Tego nie powinieneś wiedzieć:) 04.11.15, 12:36
        Wielonickowcu czizus występującym tez pod rożnymi nickami do pisania wynajętej jak i narzuconej z góry propagandy, znowu opowiadasz nam propagandowe twoje urojenia?
    • banderom.nie Re: nie dość, że ślepy to jeszcze liczyć nie umie 04.11.15, 12:35

> banderowcu to ci podam na tacy bo widać braki w wyksztalceniu i kryzys w rosji
      > spowodowały upośledzenie funkcji myślowych
      > tu masz drugi post w wątku:

Ponawiam pytanie: czy głupotę masz wrodzoną czy nabytą?
      • nie-tak Re: nie dość, że ślepy to jeszcze liczyć nie umie 04.11.15, 12:38
        banderom.nie napisał(a):

>
        >
        > > banderowcu to ci podam na tacy bo widać braki w wyksztalceniu i kryzys w
        > rosji
        > > spowodowały upośledzenie funkcji myślowych
        > > tu masz drugi post w wątku:
        >
        > Ponawiam pytanie: czy głupotę masz wrodzoną czy nabytą?
        ------------------------
        wynajętą i płatną, tak jak wielu tu zawodowych propagandzistów.
    • banderom.nie Re: Tego nie powinieneś wiedzieć:) 04.11.15, 12:37
      lubat napisał:

> Przynajmniej wg Wybiórczej! Żadnej informacji na temat, który media innych kraj
      > ów dosyć obszernie relacjonują.

Spaliłeś bardzo dobry temat.Szkoda :-(
    • czizus A tu niżej wyjaśnienie tych wspólnych "ćwiczeń" 04.11.15, 12:39
      www.tvn24.pl/rosjanin-i-amerykanin-oko-w-oko-przez-trzy-minuty-test-w-syrii,591543,s.html
      "Reagując na wypowiedź Kartapołowa Pentagon wyjaśnił, że przeprowadzono trwający 3 minuty test w celu zweryfikowania skuteczności uzgodnionych niedawno protokołów bezpieczeństwa, a nie ćwiczenia wojskowe. (www.tvn24.pl)"

Tak wyglądały te "ćwiczenia"

• banderom.nie Re: A tu niżej wyjaśnienie tych wspólnych "ćwicze 04.11.15, 12:51
        czizus napisał:

> rel="nofollow">www.tvn24.pl/rosjanin-i-amerykanin-oko-w-oko-przez-trzy-minuty-test-w-syrii,591543,s.html
        > "Reagując na wypowiedź Kartapołowa Pentagon wyjaśnił, że przeprowadzono trwający 3 minuty test w celu zweryfikowania
        skuteczności uzgodnionych niedawno protokołów bezpieczeństwa, a nie ćwiczenia wojskowe. ( rel="nofollow">www.tvn24.pl)"
        >
        > Tak wyglądały te "ćwiczenia"

Właśnie tak i wyglądają wspólne ćwiczenia.Ty spodziewałeś się,że oni będą prowadzić set sparring?
        • czizus Re: A tu niżej wyjaśnienie tych wspólnych "ćwicze 04.11.15, 13:00
          banderom.nie napisał(a):

>
          >
          >
          >
          > Właśnie tak i wyglądają wspólne ćwiczenia.Ty spodziewałeś się,że oni będą prowa
          > dzić set sparring?

Żeby była jasność, ja nie mam absolutnie nic do wspólnych ćwiczeń wojskowych amerykańsko-rosyjskich, wręcz są pożądane ale ćwiczenia to szerokie pojęcie sugerujące budowanie wspólnych działań wojskowych. A te w/w ograniczają się tylko i wyłącznie do przetestowania wzajemnego ostrzegania się przed ewentualnym przypadkowym zestrzeleniem.
          • banderom.nie Re: A tu niżej wyjaśnienie tych wspólnych "ćwicze 04.11.15, 14:14
            czizus napisał:

>A te w/w ograniczają się tylko i
            > wyłącznie do przetestowania wzajemnego ostrzegania się przed ewentualnym przypa
            > dkowym zestrzeleniem.

Większość wspólnych ćwiczeń właśnie temu służą.
    • banderom.nie Re: ty masz wrodzoną i dodoatkowo nabyłeś 04.11.15, 12:48

> dalsze pokłady głupoty :P
      > coś pomogłem rusku? ;P

Ponawiam pytanie: Czy twoja głupota jest wrodzona,czy nabyta?
    • banderom.nie Re: nie doczytal instrukcji jak to analfabeta :P 04.11.15, 12:49

> mozesz sie poskarzyc na niego oficerowi prowadzącemu :P
      > cały ten wątek pokazuje metody propagandowe stosowane przez bolszewicko-nazisto
      > wskie służby kremla

Dużo piszesz,a na proste pytanie nie możesz dać odpowiedzi.
    • banderom.nie Re: pogrążasz się lubacik :P 04.11.15, 12:53

> zamiast sie przyznać do porażki brniesz dalej jak typowy kremlin :P

Co ma "lubacik" do tego,że ty nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie?
    • banderom.nie Re: odpowiedż dostałeś, nie moja wina, żes analfa 04.11.15, 12:54

> wróć do szkoły może coś ci jeszcze pomoże :P

Pytanie było takie: Czy twoja głupota jest wrodzona,czy nabyta?
      Ty nie dałeś odpowiedzi na to pytanie.
    • jk2007 ćwiczenia IS w Irakie, fotki 04.11.15, 13:02
      navoine.info/halifat-ninew.html
    • eva15 Lubacie,nadleciały orły,sokoły o ptasich móżdżkach 04.11.15, 13:07
      Bystrzaki forumowe usiłują rozwalić Ci wątek czepiając się tzw. pierdół i pomijając to co naprawdę ważne.

Wg mnie:

DWN mają skłonność do pewnej przesady i lubią wybiegać przed szereg, ale
      nie znaczy to, że się zasadniczo mylą. Przeciwnie - Rosja zapewne nie ustaje w zabiegach pozyskania tej tzw. "opozycji" uznanej przez Zachód za upoważnioną do obalenia Assada - uznanej i mocno wspieranej.

Jeśli Putinowi uda się przeciągnąć na stronę rządu Assada znaczną część tych "opozycjonistów", to wytrąci to ostatni argument z rąk USA. Sytuacja dla Zachodu stanie się naprawdę niewygodna, no bo czym uzasadni swoje dalsze wtrącanie się do Syrii?

P.S. Dziś armii syryjskiej udało się wreszczie opanować ważną strategicznie drogę między Aleppo i Hama.
      • banderom.nie Re: Lubacie,nadleciały orły,sokoły o ptasich móżd 04.11.15, 14:29
        eva15 napisała:

> Bystrzaki forumowe usiłują rozwalić Ci wątek czepiając się tzw. pierdół i pomij
        > ając to co naprawdę ważne.

Lubat bardzo postarał się,żeby tak stało się.Głównym newsem w jego wątku okazał się nie ten co powinien byc,a tylko rzekome pomijanie przez polska prasę,zwłaszcza GW,informowania o tym Polaków.To dało możliwość "bystrzakom" rozwalić wątek.
        Teraz jedyna szansa ratowania wątku polega na tym,żeby zniechęcić "bystrzaków".Dopiero później można spokojnie dyskutować o tym,co jest ważne.
        • jk2007 igorka, co jest ważne? 04.11.15, 14:37
          banderom.nie napisał(a):
          > Dopiero później można spokojnie dyskutować o tym,co jest ważne.
    • kaszebe12 GIYUS a slepa nienawisc... 04.11.15, 13:24
      -wykrywacze , pijatyki , antyki i inne szlomki...po co to wam ? -Nie zdajecie sobie sprawy z tego ,ze wasze ciagle klamstwa , zawisc , wulgarnosc sa kontrproduktywne ? -Bierzecie Polakow za az tak tepych i prymitywnych rusofobow ?
      • nie-tak Re: GIYUS a slepa nienawisc... 04.11.15, 13:29
        kaszebe12 napisał:

> -wykrywacze , pijatyki , antyki i inne szlomki...po co to wam ? -Nie zdajecie s
        > obie sprawy z tego ,ze wasze ciagle klamstwa , zawisc , wulgarnosc sa kontrprod
        > uktywne ? -Bierzecie Polakow za az tak tepych i prymitywnych rusofobow ?
        ----------------------------
        to jest celem tego forum, przez to wynajmuje się do tego takich prymitywów.
        Nie wszyscy Polacy są tak durnymi i takimi wywrotowcami jakich nam się tu wielonickowcow serwuje na forum.
      • eva15 N-t, Kaszebe 04.11.15, 13:39
        Ja staram się omijać tę hołotę celowo psującą każdy wątek. Wy dyskutując z nimi pozwalcie na dalsze odejście od tematu wątku, czyli jego rozwadnianie i topienie w łajnie.
        • j-k Pindolenie na antenie. Forum Swiat to foro poli... 05.11.15, 10:45
          stricte polityczne- a wiec bardziej propagandowe - niz metytoryczne
          Toczy tu sie walka polityczna i wlasnie o to chodzi - aby zblizyc przeciwnikowi podloge.

jezeli interesuja Cie dyskusje "eksperckie" - to idz na jedno z forow tematycznych zajmujacych sie polityka Swiatowa.
          tam pyskowek mniej, a merytoryki wiecej.

• nie-tak Re: rusek a slepa nienawisc... 04.11.15, 13:34
      Gdybyś był Polakiem nie szargał byś opinii Polakom tu na forum jak tego dokonujesz.
      Bez odbioru.
      • j-k najlepszy sposob by uniknac odbioru 05.11.15, 10:47
        nie-tak napisała:
        Bez odbioru.

najlepszy sposob by uniknac odbioru - to nie nadawac.

proste ?
    • jk2007 MSZ Rosji: nazwiska działaczy opozycyjnych w Syrii 04.11.15, 13:40
      www.vedomosti.ru/politics/news/2015/11/03/615398-mid-sostavil-spisok-siriiskih-oppozitsionerov-kotorie-budut-uchastvovat-v-peregovorah-s-asadom
      • 5magna Re: MSZ Rosji: nazwiska działaczy opozycyjnych w 04.11.15, 14:28
        Ale sieklo tego powielacza klamstw dzisiaj....
    • banderom.nie Re: lubaciki maja problem z czytaniem ;) 04.11.15, 14:13

> powiedz mi banderowcu czy jak dostajesz instrukcje to masz zrobic tylko kopiuj
      > wklej nie musisz nawet czytać tego co wklejasz? ;P

Nie dostałeś instrukcje,jak odpowiadać na pytania?
    • banderom.nie Re: dostałeś ale nie potrafisz czytać rusku ;) 04.11.15, 14:17

> brnij dalej, brnij - kompromitacja ruskich na pełnej linii

Ty kłamiesz,szowinisto,ty nie dałeś odpowiedzi na pytanie.Zamiast tego cały czas kompromitujesz się sam i kompromitujesz swoja nacje..
    • banderom.nie Re: to wyjaśnia wiele banderowcu :P 04.11.15, 14:31

> Nie dostałem instrukcje,jak odpowiadać na pytania

Dziękuje za szczerą odpowiedz.
    • malkontent6 Re: ślepy jesteś czy tylko kłamliwy? 04.11.15, 14:32

> Cały tekst: wyborcza.pl/1,91446,19134081,test-lacznosci-samolotow-rosji-i-usa-nad-syria.html#ixzz3qWBwgMCH

Ja też to zauważyłem. Szczerze mówiąc wcale mnie to nie zdziwiło.
    • banderom.nie Re: już ci pisałem wracaj do szkoły :P 04.11.15, 14:34

> analfabetyzm się pogłębia rusku? ;)
      > ty już nie musisz kompromitowac swojej nacji, bo jest juz dawno skompromitowana
      > :P

Nie denerwuj się,przecież wyżej wyjaśniłeś,że nie dostałeś instrukcje,jak odpowiadać na pytania.Podziękowałem tobie za szczerą odpowiedz.
    • jk2007 Bądź łaskaw, dziś w Rosji święto państwowe 04.11.15, 14:39
      :)
    • blueelvic2 Primo, to wykrywacz ciebie wyprostowal ... 04.11.15, 14:44
      Secundo, to bardzo dobrze.
    • banderom.nie Re: banderowcu znów pokazujesz, żeś analfabeta 04.11.15, 14:56

> skoro nie dostałem instrukcji to zgadnij dlaczego nadal kompromituje się ?

Nie jestem psychiatrom z zawodu.Wybacz,kłamco,ja nie jestem wstanie pomoc Tobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka