wojciech.2349 14.11.15, 12:10 Kaukaz a w szczególności Czeczenia i Dagestan są za czy przeciw IS? Czeczeńcy i Dagestańczycy umieją strzelać od niemowlęcia i rwą się do wojen. Jakie są możliwe scenariusze w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Kaukaz vs IS 14.11.15, 12:23 kartofle zdrozeja, albo stanieja, kto wie? Sa rozne scenariusze w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Kaukaz vs IS 14.11.15, 12:24 Przypomniało mi się jak UE odmówiła bezwizowego ruchu Rosjanom. Za odmową stały Niemcy, a głównym argumentem było blokowanie importu piekła Kaukazu do UE. Dobry ruch Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Kaukaz vs IS 14.11.15, 12:30 Brawo Niemcy. Dlatego teraz zyja w raju. Ciekawe czy koncerty w Niemczech tez straca bywalcow ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kaukaz vs IS 14.11.15, 14:28 Glowne pytanie jest takie na ile Daech centralizuje marzenia muzulman. I poczatek odpowiedzi jest taki, ze w samym islamie jest szereg zwalczajacych sie nurtow: szyici, sunnici, alawici. Propaganda Daechu jest sprytna bo jest skierowana do muzulman z krajow zachodnich. Z ktorych wielu nie ma pracy, ma slabe wyksztalcenie i czuje sie ponizanymi. A zatem oprocz krokow wojskowych wobec terrorystow trzeba zaczac wojne propagandowa z Daechem. A wracajac do Twego pytania, sadze ze wrogiem Czeczencow jest Rosja i ze wojna nie ma charakteru religijnego. I ze atakl w Paryzu sa codpowiedzia na bombardowanie przez Francje Daechu a w szczegolnosci niedawnego ataku na instalacje naftowe. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: w islamie jest szereg nurtow 21.11.15, 17:05 IS jest ideologicznie jednorodne - tam obowiązuje tylko jeden nurt. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: w islamie jest szereg nurtow 21.11.15, 17:19 5magna napisał(a): > Brawo Niemcy. Dlatego teraz zyja w raju. Ciekawe czy koncerty >w Niemczech tez straca bywalcow ? jestes brutalny . ale piszesz prawde . no , moze leciutko przejskrawiasz . koncerty jak koncetry , ale sfienta pilka kopana ( nozna ) ... robi w gacie . niemiec bedzie chodzic na mecze , ... sciskajac posladki . w wielu wypadkach . Merkel zaimportowala sobie do tej pory, w tym roku 900 000 arabow I , nie wolno jej pyta, c ilu wsrod tych 900 000 , jest arabow bombowcow . nie teraz beda podkladac bomby ? , ... moga pozniej , jak juz sie zintegruja , nawet za 5 , 10 lat , maja czas . a co .. niemiecki podatnik placi , nie musza sie spieszyc . Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Kaukaz vs IS 21.11.15, 17:24 polski_francuz napisał: > Glowne pytanie jest takie na ile Daech centralizuje marzenia muzulman. I poczat > ek odpowiedzi jest taki, ze w samym islamie jest szereg zwalczajacych sie nurto > w: szyici, sunnici, alawici. polski- francuz , zwolenniku multi-kulti . czemu zawracasz doope na forum swiat ... Idz i na ulicach Paryza przekonuj Francuzow do multi-kulti . Odpowiedz Link Zgłoś
piter_rom_rus Jakie to bylo szczescie! 21.11.15, 17:30 wojciech.2349 napisał(a): > Przypomniało mi się jak UE odmówiła bezwizowego ruchu > Rosjanom. Za odmową stały Niemcy, a głównym argumentem było blokowanie importu piekła Kaukazu do UE. > Dobry ruch Niemiec. Bardzo dobry. Teraz ja bede kategoricznie sprzeciw zneseniu wiz z UE, jak i wiele Rosjan rowniez. Po co nam ten migrantski syf? Lepiej raz w 2 lata zglosze sie do finskiego konsulatu po wize. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Już niedługo będziesz zgłaszał się do rosyjskiego 21.11.15, 17:49 urzędu po wizę wyjazdową i bez łapówy nie wyjedziesz z Putinlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_rom_rus Nawet to nie zbyt mnie martwi:-) 21.11.15, 17:54 kylax1 napisał: >Już niedługo będziesz zgłaszał się do rosyjsk urzędu po wizę wyjazdową i bez łapówy nie wyjedziesz z Putinlandii. Chociaz to sa brednie pomylencow-michnikowcow. Mam gdzie spedzic wakacje: www.youtube.com/watch?v=Ct7GP3x9364 Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Jak zwykle masz rację. 21.11.15, 18:05 Masz mnóstwo miejsc na wakacje: www.google.pl/search?q=kolyma+gulag&espv=2&biw=1680&bih=925&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjRvbnw_6HJAhXM1BoKHVGPA44Q_AUIBigB#imgrc=MY-YWZwF-gfO1M%3A Odpowiedz Link Zgłoś
piter_rom_rus Jasne ze mam 21.11.15, 21:52 kylax1 napisał: > Masz mnóstwo miejsc na wakacje: >kolyma Kolega wlasnie wrocil z Magadanu, wozil na zawody swoich chlopakow, jest pod wrazeniem. A wybor mame wielki: "Top 10 nieznanych miejsc Rosji do zwiedzenia" www.youtube.com/watch?v=oMt1gjGz6mA Niestety, bylem w Afykie, w Am.Lacinskiej i na Karaibach, ale nigdy nie przekroczalem Uralu. Mam wiele do odrobenia. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 UKOK !!! 21.11.15, 23:48 piter_rom_rus napisał(a): > Mam wiele do odrobenia. Warto zaczynać "odrabianie"od trasy Multa-Kujguk /Górny Ałtaj ( nr 5 na twoim filmiku) www.youtube.com/watch?v=p3lochTEFLU I po "sąsiedztwie" od UKOK / Górny Ałtaj www.youtube.com/watch?v=z8pgUBPO9Pg Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nawet to nie zbyt mnie martwi:-) 21.11.15, 22:01 piter_rom_rus napisał(a): > Mam gdzie spedzic wakacje: > www.youtube.com/watch?v=Ct7GP3x9364 dla mlodego chlopaka , dzieczyny , - niesmowita atrakcja zazdroszcze ci . nie kazdego na to stac . fakt . np . pokazac mlodym . co jest wazne, istotne w zyciu . Odpowiedz Link Zgłoś
piter_rom_rus No i udalo sie, Karbat, nauczylem:-) 21.11.15, 22:35 karbat napisał: > > Mam gdzie spedzic wakacje: > > www.youtube.com/watch?v=Ct7GP3x9364 > > dla mlodego chlopaka , dzieczyny , - niesmowita atrakcja > zazdroszcze ci . nie kazdego na to stac . fakt . > np . pokazac mlodym . co jest wazne, istotne w zyciu . Tu juz ja spalem w kabinie, a dzieciaki sami sie poradzili www.youtube.com/watch?v=RfCD4FhGQ6s To jezioro Onega, ~400 km. ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Kaukaz vs IS 22.11.15, 01:08 Przy najbliższej sprzyjającej okazji skoczą wszyscy do gardła Rosji i ja zagryzą! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Kaukaz vs IS 22.11.15, 01:17 czizus napisał: > Przy najbliższej sprzyjającej okazji skoczą wszyscy >do gardła Rosji i ja zagryzą! to co jest marzeniem zachodnich imperialistow , nato, maja dokonac ... pastuchy z Kaukazu . poyebie , zyczysz Unii Europejskiej , az tak zle .. kolejnych ... setek tysiecy uciekinierow , uchodzcow . tym razem z Kaukazu .. w Polsce jest niemalo uciekinierow, muzulmanow z Czeczeni ... chcesz , marzy ci sie , aby bylo ich jeszcze wiecej ... Odpowiedz Link Zgłoś
piter_rom_rus "Nich zyje Rosja! Allahu akbar!":-) 22.11.15, 01:20 czizus napisał: > Przy najbliższej sprzyjającej okazji skoczą wszyscy do gardła Rosji i ja zagryzą! Od 03'20": www.youtube.com/watch?v=sH_QErUwSyI "Wroga Rosji znajdzieme w jego wlasnym legowisku, gdziekolweik ono by nie bylo...chwala Allahu, nich zyje nasza wielka Ojczyzna - Rosja! Nich zyje nasz lider narodowy Wladimir Putin! Allahu akbar! Allahu akbar! Allahu akbar!" Dla ciebie, amigoameriko, to bez watpenia dziwne, ale na Kaukazie mieszczyzna nie ma prawa wycofac swoi slowa, tym bardziej jesli upominal sie o Allaha. To ty mozesz p@rdolic dzis jedno, jutro cos innego, a po jutrze to i w ogole. Na Kaukazie za krecenie doopa w stylu europejskim urwa leb. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 "Nich zyje Rosja! Allahu akbar!":-) 22.11.15, 10:53 piter_rom_rus napisał(a): > Na Kaukazie za krecenie doopa w stylu europejskim urwa leb. Salem Roman. Amigoamerykański na widok dżygita ze strachu zacznie jemu lizać podeszwy butów. Allah Akbar ! :-) www.youtube.com/watch?v=DEeocFxcJ4g Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: "Nich zyje Rosja! Allahu akbar!":-) 22.11.15, 10:57 Jesteś naiwny. Kaukaz będzie szukał niezależności od Rosji. To pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: "Nich zyje Rosja! Allahu akbar!":-) 22.11.15, 11:17 wojciech.2349 napisał(a): > Jesteś naiwny. Kaukaz będzie szukał niezależności > od Rosji. To pewne. kaukaz moze sobie szukac czego tylko chce . granice sa jednoznaczne , scisle okreslone.- ludy kaukazu , pracujcie , bogaccie sie przestrzegajac obowiazujacego prawa ( tak jak to jest przyjete na swiecie ) jesli wystapicie zbrojnie przeciw panstwu , to bedzie miec konsekwencje . jakie .... kazdy na kaukazie zdaje sobie z tego sprawe . - niedobitki zawsze beda mogly znalesc schronienie w katolickiej Polsce beda mogly w Polsce robic na zlewie , lub na budowie na czarno . Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: "Nich zyje Rosja! Allahu akbar!":-) 22.11.15, 11:22 karbat napisał: > ludy kaukazu , pracujcie , bogaccie sie --------------------- 90% budżetu Czeczenii to dotacja z Moskwy. Czeczeńcy nie pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: "Nich zyje Rosja! Allahu akbar!":-) 22.11.15, 11:30 wojciech.2349 napisał(a): > Czeczeńcy nie pracują. Orzełko-podobny nielot się odezwał. Ty byś coś napisał o "czeczeńskich księżniczkach", kartoflany przygłupie. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_rom_rus Wojteczku,... 22.11.15, 14:23 wojciech.2349 napisał(a): > karbat napisał: > > ludy kaukazu , pracujcie , bogaccie sie > --------------------- > 90% budżetu Czeczenii to dotacja z Moskwy. > Czeczeńcy nie pracują. ...po pierwsze ty bredzisz. Po drugie zaprzeczasz samemu siebie. Dotacji sa faktycznie wuskoie, a w/g ciebie to nawet 90%. O jakiej, qwa, niepodleglosci w takim razie oni beda walczyc? O niepodleglosc od kasy? Kto ich bedzieutrzymywac? Polska? UE? USA? Jankiesi utrzymywali Gruzje za Saake, jak to wygladalo wszysci wiedza, emerytura 30-50$. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Kochasz kaukazców? 25.11.15, 22:18 Widzę u Ciebie homoseksualną fascynację mężczyznami z Kaukazu. Jakieś fantazje? Odpowiedz Link Zgłoś