Dodaj do ulubionych

Co Koran mówi o ścinaniu głów zakładnikom

IP: *.acn.waw.pl 22.09.04, 19:19
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Co Koran mówi o ścinaniu głów zakładnikom IP: *.class145.petrotel.pl 22.09.04, 19:48
      Ciekawe, czy profesorek słuchał wojennych okrzyków w meczetach.
      • Gość: lolo Katolu a na wojnie w Kosciolach nie krzyczano ? IP: *.rozanka.wroc.pl 22.09.04, 23:01
        nie wzywano do walki? zapomnial wół jak cielęciem był?
        • galaxy2099 Re: Katolu a na wojnie w Kosciolach nie krzyczano 24.09.04, 07:23
          pierdu, pierdu lolo.
          A w jakich to kosciolach krzyczano aby mordowac dzieci i kobiety a nawet
          zabijac wlasnych obywateli ???
          A po za tym to kto to jest na tej wojnie ?
          O ile mnie pamiec nie myli nikt nie prowadzi wojny z Arabia Saudyjska albo
          Jordania aby islamo-faszysci z tych krajow zabijali innych.
          Chyba, ze to caly islam jest na wojnie. Ale jesli tak to my tez zabioerzemy sie
          za wszystkich muzulmanow. Czy to chciales islamo-faszystom powiedziec.

Gość portalu: lolo napisał(a):

> nie wzywano do walki? zapomnial wół jak cielęciem był?
        • Gość: Gieniek [...] IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 17:54
      • Gość: tomek [...] IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 13:50
        • Gość: tomek [...] IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 13:51
        • heimer [...] 23.09.04, 21:04
    • Gość: Gerard [...] IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 22.09.04, 20:09
      • Gość: jarek-Zyd ne telus A jego pocztek kariery. IP: *.fastres.net 23.09.04, 21:58
        Mauzenstwo z bogata wdowa( moze z milosci , albo tez ze wstretu do pracy),
        napady na karawany( potem bitwami nazwane) itd.
    • watto No ale USA nie wymienia zakładników. 22.09.04, 20:30
      Oni nawet nie rozmawiają.

Trzeba najpierw prawdziwego sprawcę problemu pociągnąć do odpowiedzialnosc.
      To USA zaczęło awanturę.
      To USA brało kobiety i dzieci jako zakładników.
      • Gość: Gerard Dlatego, ze Ciebie jeszcze nie znalezli. A jak IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 22.09.04, 23:11
        znajda, to wymienia.
    • Gość: jarek-Zyd ne telus i jak zwykle doskonale popieprzone islamskie bajki IP: *.fastres.net 22.09.04, 20:40
      To moze mnie i takze innym nie -islamistom ten uczony professor wyjasni,
      dlaczego "wielki szlachetny Saladin" po kazdej bitwie osobiscie obcinal glowy
      wzientym do niewoli chrzescijanom, a musulmanski moloch dostawal orgazmu.Cos
      wydaje mnie sie ,ze musulmanscy mordercy maja wielkie trudnosci w oddnaziezieniu
      ich kriminalnych korzeni i chca nam tutaj sprzedac worek bzdur.
      • Gość: Gerard jarek. Odpisac mu mozna ale nie bierz go powaznie. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 22.09.04, 21:12
        watto nalezy do ineligencji fornalskiej typu sp:lit, Gucio, Tomson, wqrwiony,
        totyle itp. Sa pod obserwacja (nie tylko psychiatryczna).
        • Gość: jarek-Zyd ne telus kazdy ich wklad ,jest dla mnie wspaniala okazja IP: *.fastres.net 23.09.04, 20:17
          im ich kryminalna przeszlosci przypomniec, to tak samo jak z IIWS, najpierw sie
          zaczyna nazywac Nazistowsie Obozy Smierci- polskimi, czeskimi, potem sie z
          Polakow , Czechow robi jedynych w tych obozach straznikow, potem nawet SS-manow
          a sie skonczy na tym ,ze za 100 lat bedzie sie pisac, ze Hitler w Monachium
          poprosil o pomoc Europe aby sie przed czeska napascia obronio, a Stalin tylko
          dlatego zawarl sojusz z Hitlerem aby sie przed Polska obronic.
          Juz powoli mozna nauwazyc, ze jedyni pokrzywdzeni II WS sa Niemcy, Wlosi...bo
          tylko ich bombardowano, tylko ich wysiedlono...poczekajmy, tak samo jak Hitler
          bral przyklad z arabskich podbojow, tak oni biora przyklad z arabskiego sposobu
          pisania historii.
          • Gość: igor Musze Cie zaprosic na dobra whisky. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 20:52
            • Gość: jarek-Zyd ne telus Raczej ja na wino, ktore sam robie w winogron, IP: *.fastres.net 23.09.04, 21:01
              ktore sam uprawiam- takze w tym roku wino bedzie wspaniale.
              • Gość: igor Juz sie nastawiam. Wino pijemy z zona prawie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 21:08
                codziennie. Mam w domu mala piwniczke winna (srednio 60 butelek). Lubimy
                kalifornijske glownie (prawie wszystkie). Ale tez niemieckie mozelskie.
                Cabernet do stekow, ktore uwielbiam. Generalnie jestem (nawet nie wiedzialem
                przedtem) na diecie dra Kwasniewskiego, ale z modyfikacja - lubimy kombinacje
                warzywne.
                • Gość: jarek-Zyd ne telus Za pozwoleniem, kalifornijskie nie ma nic z winem IP: *.fastres.net 23.09.04, 21:19
                  wspolnego, prawdziwe wino mozna tylko w krajach z polnocnego brzegu morza
                  srodziemnego znalesc, w czesci balkanow( razem z Wegrami) i w Grusji, inne sa
                  tylko jak przemyslowym sposobem napoj robic, ktory sie winem nazywa, to tak samo
                  jak by Budweisser piwen nazywac,za przeproszeniem...
                  • Gość: jarek-Zyd ne telus Ale jesli ktos lubi kalifornijskie to jest tego IP: *.fastres.net 23.09.04, 21:56
                    zoladek, ktory na tym cierpi. Wino dobre tym sie od zlego wyroznia, ze dobrego
                    mozesz 2 litri wypic i moze ci tylko sen przyjdzie, ale po obudzeniu o zadnym
                    bolu glowy nie mozna mowic.
    • Gość: jarek-Zyd ne telus I mahommed pedofil i analfabeta to odpisal IP: *.fastres.net 22.09.04, 20:46
      choc po hebrajsku nie umial czytac- w islamie cudy sie zdarzaja.
      • Gość: lolo PROSZE SKASOWAC TEN WATEK ! IP: *.rozanka.wroc.pl 22.09.04, 23:02
        • Gość: Gerard A co sie tu lolowi ze Slaska nie podoba. Obrazaja IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 22.09.04, 23:10
          Mahometka? Przeczytaj jego zyciorys napisany przez Ibn Ishaq. Byl niepismienny,
          lubil nieletnie dziewczynki. Jak pisze biografer, jego wigor byl rowny 40
          mezczyznom po stosunku z 9-latka.
        • Gość: jarek-Zyd ne telus Moze po smierci przestal byc pedofilem i nauczyl IP: *.fastres.net 24.09.04, 21:53
          sie czytac i pisac, tylko to bardzo trudno sprawdzic bylo.
    • Gość: Gerard Konkurujesz z Gucio o idiotyzm. Tu o Koranie watto IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 22.09.04, 21:09
    • Gość: stary Re: Co Koran mówi o ścinaniu głów zakładnikom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 21:31
      to straszne. Amerykanie walcza w Iraku z fundamentalistami islamskimi którzy
      nie czytali koranu. Zgroza!!!!!
      A jak nie maja telewizora i nie obejrza swego wyczynu w tv? bedą musieli
      zabić nastepnego?
    • Gość: sp;lit [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:02
      • Gość: Esmeralda to my jestesmy barbarzyncami IP: *.onlink.net 23.09.04, 00:17
        to my jestesmy okupantem, to my jestesmy agresorem, To my jestesmy
        zbrodniarzami.Oni bronia swojego kraju a my lizidupki wlazimy bez wazeliny do
        dupy Busza. A on nam za to ujta, ujta. Jescze tego pozalujemy ze
        przylaczylismy sie do idioty i zbrodniarza.
        • Gość: Gerard Esmeraldo. Jesli jestes kobieta to mozesz zawsze IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 00:57
          wziac Araba za meza i wyjechac do np. Jemenu. Moj dziadek mi mowil tak " Jak Ci
          miejsce nie odpowiada to je zmien. Latwiej ruszyc dupe niz miejsce" A wiedzial
          co mowi, bo Polska za jego zycia, zmieniala granice kilka razy a on miejsce.
          Czego i Tobie zycze. Ja lubie cywilizacje zachodnia i uwazam , ze lepiej
          zabijac terrorystow u nich niz byc ich ofiara u nas. Byc moze wykazujesz silne
          skrzywienie masochistyczne. Ale Twoj to rzadki przypadek kliniczny; sprobuj sie
          leczyc.
    • Gość: dr sura nr 9 Koranu kaze obcinac glowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:51
      sura nr 9 Koranu kaze obcinac glowy
    • hummer Rozdzielenie spraw wiary i Państwa 23.09.04, 09:16
      Nastąpiło nie tylko w Islamie. Religia chrześciańska powinna być np. wierna naukom Chrystusa. Patrząc na poczynania Busha trudno uwierzyć, że jest to prawdziwy chrześcianin. Chrześcianin nie myśli w ten sposób, że trudne problemy załatwia się toporem. Podobnie Muzułmanie. Jednak ostatnio świat zezwierzęcił się (choć nie jest to dobre słowo bo i zwierzęta nie walczą ślepo i z nienawiścią).
      Należy mieć nadzieję, że na przywódców będą wybierani ludzie światli - mogący przewidywać konsekwncje swoich poczynań.
      W pewnym sensie jestem w stanie zrozumieć poczynania partyzantów działających w Iraku. Jeśli komuś bliskiemu po trafieniu "chirurgiczną" bombą poodrywało części ciała - to na zasadzie zemsty, wydaje się takiemu partyzantowi, że powinnien zrobić to samo z osobami powiązanymi z tymi od guzików bombowych.
      Gdzie te czasy gdy spory rozstrzygano w pojedynku władców, a utrzymanie rodzin zabitych przechodziło na kieszeń zabójcy.
      Nie dawno podniecaliśmy się igrzyskami olimpijskimi. Gdyby rozgrywały się w Starożytnej Grecji - wiele państw w tym SZA, Polska, WB, Australia nie zostałoby dopuszczonych do udziału w nich z racji na konflikty zbrojne.

Należy mieć nadzieję, że "ludzi dobrej woli jest więcej".
    • Gość: XXX Re: Co Koran mówi o ścinaniu głów zakładnikom IP: 67.131.131.* 23.09.04, 15:16
      Jezeli to jest takie sprzeczne z Islamska religia to co wyrabiaja terrorysci to
      czemu ci prawdziwi Islamisci nie wlacza sie do walki z nimi zeby oczyscic sie z
      syfu jaki im zgotowali zbuntowani ziomkowie?
      • Gość: igor jesli Islam jest "pokojowy" to czemu walka toczy IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 15:39
        sie w Rosji, Afganistanie, Pakistanie, Indiach, Chinach, Bangladeszu,
        Tajlandii, Indonezjii, Filipinach, Iraku, Jemenie, Izraelu, Nigerii, Algierii,
        Kenii, Somalii, Sudanie, Kosowie, Macedonii, Bosni itd - to tylko 10 %
        konfliktow islamcow na liscie konfliktow ONZ. Czemu tez Europa i Ameryka,
        Australia i Nowa Zelandia wprowadzaja kosztowne zmiany w technologii
        bezpieczenstwa. W koncu jak islamcy sa pokojowi to tylko w paru miejscach a
        nawet tylko w jednym powinni byc Ci "niepokojowi".
      • Gość: ala Re: Co Koran mówi o ścinaniu głów zakładnikom IP: 141.46.181.* 27.09.04, 11:27
        wszyscy arabowie uwazaja sie za braci. kazdy zabity muzulmanin, jedt
        kazdorazowym powodem do zemsty na sprawcy. straszne, ale oni przynjmiej maja
        poczucie przynaleznosci religijnej. nie, nie mowie ze jest to dobre, ale zanim
        osadzimy inna religie osadzmy najpierw swoja. wyciagnijmy te zle i te dobre
        rzeczy, bez omijania niczego. a potem pelni wiedzy na temat siebie samego i tam
        samym tego w co wierzymy sadzmy innych.
        nie bronie terrorystow ktorzy zabijaja male dieci, ale niech mi putin nie
        wmawia ze sie tym zajmie bo nie mozna tak robic itd, niech lepiej sie zajmie
        wlasnyi wojskami w czeczeni i dopilnuje co tam sie wyprawia z dziecmi . nie
        bronie terrorystow ktorzy ucinaja glowy niewinnym, ale tez nie bronie busza ,
        ktory napadl na kraj, apowodem byly tylko i wylacznie pieniadze. dla takich
        rzeczy sie nie odbiera innym kraju i nie zabija.
        nei bronie zadnego terroryzmu w ogole, bo on jest okrutny i dla mnie bez sensu,
        ze sie tak wyraze. niestety swiat schodzi na psy. jezeli Bog nie doprowadzi do
        apokalipsy predzej czy pozniej my to zrobimy, ale o tym chyba juz kazdy wie.
        chyba ???

mozecie uwazac ze to talko belkot. jestem pewna i przepraszam ale mam metlik w
        glowie
        • Gość: jarek-Zyd ne telus W koncu ich bronisz. IP: *.fastres.net 27.09.04, 22:45
          albo nie potrafie czytac.
    • wielki_czarownik I ma facet rację. 23.09.04, 20:03
      W Europie czy USA co i rusz jakiś psychol zabija twierdząc, że robi to w imię Jezusa albo, że kazał mu to zrobić archanioł Gabriel czy święty Jerzy. Ale nikt nie twierdzi, że chrześcijaństwo nakazuje zabijać. Ludzie - bandyta zawsze znajdzie pretekst. Jak nie religijny to ideologiczny albo jeszcze jakiś.
      Tylko debil może uważać, że to islam jest zły. Islam jest taki sam jak każda inna religia. Nic nie stoi na przeszkodzie twierdzić, że zabija się za Jezusa, Allacha, Buddę czy Wielkiego Manitou.
      • Gość: igor Nikita zmienial "celinnyje zemli" w pustynie. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 20:10
        Skad wziales ten cytat ?
        • wielki_czarownik Przeszukuję 23.09.04, 20:32
          Szukam w necie, w książkach. Uwielbiam cytaty komuchów. :)
          • Gość: igor To by mi pasowalo do Theodora Roosevelta. On IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 20:38
            mial taki suchy humor. Ale Nikita.? nawet jak nie znajdziesz to nie ma
            znaczenia. Nie trac czasu. Masz fajne posty.
            • wielki_czarownik Dzięki. /nt 23.09.04, 22:53

• Gość: jarek-Zyd ne telus [...] IP: *.fastres.net 23.09.04, 21:31
        • Gość: igor I tak sie stanie. Wolter powiedzial, ze fanatyzm IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 21:45
          religijny nie jest uleczalny. Co do win. Oprocz tego, ze mam " Wielka ksiege
          win swiata " z pieknymi mapami regionow i kopiami naklejek na butelkach mam tez
          p[ytanie. Jak to sie dzieje, ze wina kalifornijskie zdobywaja pierwsze miejsca
          na zjazdach specjalistow i handlarzy. Wiemy tez, ze producenci francuscy i
          wloscy falszowali wina. Bylo przeciez pare afer na skale swiatowa.
          • Gość: jarek-Zyd ne telus Co do win , to moze te kalifornijskie wina za IP: *.fastres.net 23.09.04, 22:13
            20 dollarow flaszke maja qwalitet, ale te co w zeszlym tygodniu w Houston
            wypilem 7 dollarow flaszke tego nie maja, prawde mowiac jako dostawa do obiadu
            sie nie nadawalo. Chcialbym tylko powiedziec ,ze za 10 dollarom mozna juz
            Barbaresco,Nebiolo,czasami takze Barolo nie mowic juz o klasycznym Chianti
            kupic, nie mam watpliwosci ,ze za odpowiednie pieniadze tez kaliforniskie
            doskonale jest, tylko pytanie, mozna wino, ktore 20 dollarow kosztuje, dwie
            flaszki dziennie z zona do obiadu i kolacji wypic?
            Wino ,ktore sam warze( Barbera)- z 1 qwintala winogron okolo 60 litrow w dobrej
            kantynie mozna juz za 2,1 Euro za litr, luzne kupic.
            Z winem jest tak jak z piwem, doskonale piwo powoli mozna tylko w Rumuni wypic,
            czeskie tez powoli sie zindustralizuje, a polskie to niestety niewiem.
            Co do falszowania wina we Wloszech to robiono to 15 lat temu, teraz sie to nie
            oplaca, qwalitet wina ,ktore w supermerkatach kupic mozna sie ogromnie
            poprawiela, juz za 2 Euro mozna dobre wino kupic. Nie wiem jak w Detroit, ale
            polecam ci Slovenske Vina sprobowac-te biale, a Kroackie te czerwone.,
            Grusinskich u was na pewno nie ma, ale sa doskonale.
            • Gość: igor serwer kompanii wchodzi przez Detroit a od nas IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 22:31
              jest jak z Poznania do Warszawy. Wina europejskie kupuje wtedy jak jest
              wysprzedaz bo sklepom nie oplaca sie trzymac niektorych (malo butelek) W tamtym
              roku kupilem po kilkanascie butelek Brouilly Domaine Franche, Domaine Chapoton,
              du Grande Tinel i Cepage Gamay Maltoff. Ogolem 80 butelek po 5 dolarow.
              Normalnie kosztowaly srednio 21-24. I tak caly czas robie aby miec okolo 60 w
              domu. Pare odlozylem na specjalne okazje w przyszlosci. Najlepsze trzymam na
              dzien, kiedy wojska USA wejda do Mekki.
              • Gość: jarek-Zyd ne telus Co do wojsk Anglo-Amerykanskich w Mecce to IP: *.fastres.net 24.09.04, 07:09
                juz moze przesada, ale jak ostatni Arab opusci Caly Israel( w gazie moga sobie
                robic to co chca) to juz mnie wystarczy.
                Co do win Europejskich w USA, to mysle ,ze powoli zdobeda rynek, tylko z tego
                powodu ,ze jest tam duzo Europejczykow i jakosc Vina w Europie sie coraz
                bardziej poprawia ( jest duzo malych producentow, ktorzy sie w konsorcja lacza i
                Vino przemyslowe z rynku sredniej jakosci, wypieprzaja), moze przeniesiemy sie
                na Forum Vino, tam mozna duzo roznych i ciekawych opinii przeczytac, byl nawet
                jeden ktory w Malopolsce biale vino robi i moze jak lato jest dobre, sie mu to
                udaje.
                W Europie spada jakosc Pivo a podnosi sie Vina.
          • Gość: AA Re: I tak sie stanie. Wolter powiedzial, ze fanat IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 03:21
            Voltaire nie wspomnial tolerancji jakobinskiej i wzorujacej sie
            na niej tolerancji stalinowskiej. Ot przyklad fanatyzmu antyreligijnego.
            Fanatyzm to fanatyzm. Kropka! Religijny czy antyreligijny: po prostu fanatyzm.
            Niemniej jednak fanatyzm powiazany z prawem do mordowania (bo tak robil
            prorok), jest grozny!!!
        • wielki_czarownik 40%?? 23.09.04, 22:53
          Uważasz, że 40% muzułmanów biega z Kałaszami, strzela do ludzi i obcina jeńcom głowy?? Taka jest krzykliwa mniejszość. Gdyby to co piszesz było prawdą to dziennie by obcinano tysiące albo i miliony głów na całym świecie.
          Religia jest tylko pretekstem. Przecież o wiele lepiej powiedzieć "Walczymy za wiarę/socjalizm/demokrację" niż "Walczymy dla władzy, pieniędzy i zaspokojenia naszych psychopatycznych zapędów".
          A idioci się dają zwieść tej propagandzie.
          Myślisz, że np. rycerstwo wyjeżdżało na krucjaty dla wiary? Oni jechali po włądzę, sławę i bogactwo a wiara to był tylko pretekst.
          • Gość: Gieniek wielki_cz Ja tu rzadko jestem. Twoj post mnie IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 00:18
            pociagnal bo cytaty masz jajowate. Dam Ci jeden. Tow. Wieslaw czyli Wladyslaw
            Gomulka na zpotkaniu z PGRowcami w 1967 r.
            "kazde jajko wyprodukowane przez pracownika gospodarki uspolecznionej to cios w
            plany odwetowcow zachodnioniemieckich". Dlugie ale ladne. Kury sie musialy
            smiac.
            • Gość: AA Re: wielki_cz Ja tu rzadko jestem. Twoj post mni IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 02:58
              "Tylko debil może uważać, że to islam jest zły. Islam jest taki sam jak każda
              inna religia. Nic nie stoi na przeszkodzie
              twierdzić, że zabija się za Jezusa, Allacha, Buddę czy Wielkiego Manitou."

Nie wiem czy islam jest zly czy dobry ale to makabryczne ucinanie rak, nog i
              glow przez Mahometa i nastepnie twierdzenie ze muzulmlanie powinni go
              nasladowac jak chrzescijanie Chrystusa, napawa mnie lekkim przerazeniem.
              Z tego co mi wiadomo, Chrystus nie ucinal rak czy glow, nie stal na czele armii
              i pozwalal odejsc tym ktorym jego mowa sie nie podobala. Od islamu nie mozna
              odejsc pod kara smierci. Koran rzeczywiscie nie pisze o "ucinaniu glow" tylko
              o "uderzaniu w szyje na smierc" co apologeci islamu wykorzystuja do robienia
              wody z glowy niewiernych.

• Gość: AA Re: wielki_cz Ja tu rzadko jestem. Twoj post mni IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 03:10
                W Europie czy USA co i rusz jakiś psychol zabija twierdząc, że robi to w imię
                Jezusa albo, że kazał mu to zrobić archanioł Gabriel
                czy święty Jerzy. Ale nikt nie twierdzi, że chrześcijaństwo nakazuje zabijać.
                Ludzie - bandyta zawsze znajdzie pretekst. Jak nie
                religijny to ideologiczny albo jeszcze jakiś."

Dodam jeszcze ze z chwila gdy ktos kogos zabije w imie Chrystusa miejscowe
                chrzescijanskie radiostacje o nazwie alezdzira natychmiast to z luboscia
                pokazuja i powoluja sie na postepowanie proroka Chrystusa. Poza tym w kazdym
                kosciele dzieci pokazuja sie do pierwszej komunii z plastikowymi karabinami i
                cytatami z biblii na czolach. Na dodatek kazdy biskup a nawet ksiadz przekonuje
                swoich ze swiat sie dzieli na zwolennikow proroka Chrystusa ktorzy powinni sie
                kochac nawzajem ale okazywac bezwzglednosc wobec niewiernych. Zupelnie jak
                koran.
          • Gość: AA Re: 40%?? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 03:17
            Co najwyzej 10% Niemcow biegalo z pepeszami wiec nazywanie wszystkich
            hitlerowcami i bombardowanie cywilnych obiektow pp. Drezna nie mialo sensu. W
            islamie conajmniej polowa nie walczyla (to kobiety). Caly swiat islamu to efekt
            podboju przez mala mniejszosc. Np. caly Egipt zostal podbity przez 3 tysiace
            Arabow. Nastepnie toczyl sie proces biologicznego nawracania w jedna strone
            (mamusie chrzescijanki tatusiowie islamscy). Po zakonczeniu procesu niespokojna
            mlodziez znow uderzala na niewiernych.

"Uważasz, że 40% muzułmanów biega z Kałaszami, strzela do ludzi i obcina jeńcom
            głowy?? Taka jest krzykliwa mniejszość. Gdyby to co
            piszesz było prawdą to dziennie by obcinano tysiące albo i miliony głów na
            całym świecie."
            • wielki_czarownik Zbiorczo 24.09.04, 10:26
              Gość portalu: AA napisał(a):

> Co najwyzej 10% Niemcow biegalo z pepeszami wiec nazywanie wszystkich
              > hitlerowcami

A kto głosował na Adolfa w wyborach? Po drugie Niemcy sporadycznie używali pepesz.

i bombardowanie cywilnych obiektow pp. Drezna nie mialo sensu.

Według aliantów miało złamać niemieckiego ducha.

W
              > islamie conajmniej polowa nie walczyla (to kobiety). Caly swiat islamu to efekt
              >
              > podboju przez mala mniejszosc. Np. caly Egipt zostal podbity przez 3 tysiace
              > Arabow. Nastepnie toczyl sie proces biologicznego nawracania w jedna strone
              > (mamusie chrzescijanki tatusiowie islamscy). Po zakonczeniu procesu niespokojna
              >
              > mlodziez znow uderzala na niewiernych.

Mój drogi a niespokojna młodzież amerykańska czy radziecka to co? Atakowali a to Kubę a to Afganistan a to jeszcze coś. Ponoć w imię idei a tak naprawdę dla władzy. Czy nie jesteś w stanie pojąć, że wiara to tylko PRETEKST?? Pretekst dla walki o władzę i pieniądze. Tylko to!
              Piszesz o ucinaniu rąk i nóg. A w chrześcijańskiej Europie się tak nie robiło? SPalano na stosach, torturowano czarownice a nie tak dawno ludzie którzy na pasach mieli napisane "Gott mit Uns" gazowali Polaków,Żydów i Cyganów. I co? Niby w imię wiary?
              Jest na świecie oczywiście grupa oszołomów którzy chcą umrzeć za wiarę. Ale ich przywódcy to najzwyklejsi cynicy którzy mamią ich hasłami walki za wiarę a naprawdę walczą o swoje interesy.
              Wyraźnie tu masz napisane - Islam zabrania zabijać jeńców! To jest niegodne muzułmanina. Tak samo jak zabrania zabijać dzieci. A co się działo w Biesłanie? Zabicie dziecka to dla PRAWDZIWEGO muzułmanina grzech chyba najstraszliwszy z możliwych. Zrozum - religia to pretekst i tylko durnie myślą, że jest inaczej.
              Ale niektórzy mają skłonność do upraszczania - wróg mówi, że jest muzułmaninem, więc Islam = zło. A to bzdura do sześcianu!
              • Gość: jarek-Zyd ne telus Nie widzisz roznicy miedzy sie robilo i sie tego IP: *.fastres.net 24.09.04, 10:56
                wstydzi a sie robi i sie z tego dumnym jest.
                • wielki_czarownik Re: Nie widzisz roznicy miedzy sie robilo i sie t 24.09.04, 13:28
                  A powiedz mi, czy krzyżowcy się wstydzili swych czynów? Czy hitlerowcy wstydzili się swoich? Czy Stalin wstydził się swoich?
                  Historia to wszystko osądzi.
                  Czy Bush wstydzi się swoich? A może za 20 czy 30 lat wojna w Iraku będzie uznawana w USA za hańbę. Tak samo jak postępowanie Sharona wobec Palestyńczyków.
                  • Gość: jarek-Zyd ne telus I jak zwykle jakie jest postepowanie Sharona IP: *.fastres.net 24.09.04, 16:08
                    przeciwko palestynczykom, a moze mnie powiesz jak sie nazywa ich organozacja. a
                    poniewaz ona w roku 1964 powstala i juz nazywala sie "Wyzwoleniem Palestyny" to
                    oni w tym czasie co chcieli wyzwolic, jak Israle od roku 1948 byl panstwem
                    uznanym przez ONZ, czy to tobie sie podoba czy nie, gdzyby teraz Slascy Niemcy z
                    Niemiec utworzyli organizacje ,ktora by sie nazywala "Organizacja do wyzwolenia
                    Slaska" to co by mieli na mysli( Saksonie)i jak by sie do tego Polacy ustosunkowali.
                    Co do twoich poprednich porownan, czyzby to oznaczalo ze wszyscy Araby to
                    terrorysci, bo tak to mozna wywnioskowac.
                    Nie wszyscy Niemcy byli Hitlerowcami,l nie wszyscy Rosjanie Stalinowcami, ale
                    widac ,ze wszyscy Araby to terrorysci, ktorzy darza do zniszczenia Zachodu- moze
                    to co sam piszesz, lepiej przeczytasz zanim to wyslesz, albo tez wpadles w
                    arabski anty-israelski trans.
                    • wielki_czarownik Żal mi ciebie. 24.09.04, 22:51
                      Spójrz co piszesz:
                      "ale widac ,ze wszyscy Araby to terrorysci, ktorzy darza do zniszczenia Zachodu"

A za chwilę:
                      "to co sam piszesz, lepiej przeczytasz zanim to wyslesz, albo tez wpadles w
                      arabski anty-israelski trans."

Nie sądzisz, że to pewnego rodzaju schizofrenia?

Mój drogi - ja nie piszę o tym co było w 1948 ale o tym co jest teraz. Wydarzenia z 1948 dopiero zaczynamy oceniać. Wydarzenia z 2004 ocenimy za lat 50.

I przeczytaj ten swój bełkot jeszcze raz i go popraw bo niewiele z niego rozumiem.

Jeśli masz problemy z pisaniem po polsku pisz po angielsku.
                      • Gość: jarek-Zyd ne telus Chyba raczej zal ci siebie, bo cos w histori i IP: *.fastres.net 24.09.04, 23:04
                        z logici nic sie nie nauczyles.
                  • Gość: AA Re: Nie widzisz roznicy miedzy sie robilo i sie t IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 17:00
                    Pierwsi krzyzowcy to pielgrzymi do grobu Sw. Jakuba apostola w Santiago de
                    Compostella w Hiszpanii. Byli regularnie napadani przez Maurow a sanktuarium
                    spalone dwukrotnie. W pewnym momencie pielgrzymi poprosili o uzbrojona eskorte
                    co zdzialalo cuda przy nastepnym rajdzie terrorystycznym. Od tego czasu
                    Maurowie juz nie napadali. Kiedy Turcja zakazala pielgrzymek do miejsc
                    chrzescijanskich w Jerozolimie, wtedy ci sami co sie bronili w Hiszpanii
                    postanowili sie uzbroic i do Jerozolimy pojechac. Cele byly minimalne i to po
                    450 latach islamskich podbojow. Prawda jest ze krucjaty zamienily swoj
                    pierwotny cel na mniej zbozne cele (np. na zlupienie KonstantynopolaO co nawet
                    papieza wprowadzilo w oslupienie i doprowadzilo do upadku militarystycznej
                    koncepcji chrzescijanstwa zapozycznej zreszta od islamu.
                    • wielki_czarownik Re: Nie widzisz roznicy miedzy sie robilo i sie t 24.09.04, 22:54

> Pierwsi krzyzowcy to pielgrzymi do grobu Sw. Jakuba apostola w Santiago de
                      > Compostella w Hiszpanii. Byli regularnie napadani przez Maurow a sanktuarium
                      > spalone dwukrotnie.

Przez pewnego skretyniałego lokalnego kacyka który domagał się okupu. Zresztą wszyscy Arabowie cieszyli się jak krzyżowcy go pobili bo ów kacyk nie był zbytnio lubiany. I na tym mogło się skończyć. Ale się nie skończyło...

A dalej polecam przeczytać "Historię wypraw krzyżowych" - tam jest dobrze napisane kto i po co jechał na te wyprawy.
                      • Gość: jarek-Zyd ne telus I nie tylko w hiszpani ale tez na ziemi Israela, i IP: *.fastres.net 24.09.04, 23:07
                        ci cacyki z tego zyli.
                        • Gość: jarek-Zyd ne telus A jak sie ladenowi nie uda, to go tez bedziesz IP: *.fastres.net 24.09.04, 23:09
                          szalonym cacykiem nazywal-piekna logika.
                      • Gość: jarek-Zyd ne telus Co jeszcze wyczarujesz- 1002 bajke. IP: *.fastres.net 24.09.04, 23:13
              • Gość: AA Re: Zbiorczo IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 16:43
                >> Co najwyzej 10% Niemcow biegalo z pepeszami wiec nazywanie wszystkich
                >> hitlerowcami

>A kto głosował na Adolfa w wyborach? Po drugie Niemcy sporadycznie używali >
                pepesz.

Po 11 wrzesnia najnizsze poparcie dla terroru bylo w Kuwejcie (~70%). W innych
                krajach islamu przekraczalo 90%

Nie trzeba glosowac zeby popierac!
                • Gość: jarek-Zyd ne telus A tak dla informacji , w ostatnich wyborach IP: *.fastres.net 24.09.04, 16:51
                  Niemczech ,Hitler nie zdobyl wiecej niz 30 % glosow...potem juz wyborow nie robil.
                • wielki_czarownik Źródło proszę. /nt 24.09.04, 22:55

• Gość: AA Re: Zbiorczo IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 16:49
                >Wyraźnie tu masz napisane - Islam zabrania zabijać jeńców! To jest niegodne >>
                >muzułmanina. Tak samo jak zabrania zabijać dzieci

Mahomet osobiscie mordowal jencow jesli walczyli przeciwko islamowi albo
                zdradzili islam. Niezaleznie czy to byly dzieci czy nie. Prawda ze islam wolal
                sprzedawac dzieci w niewole. Ale Mahomet osobiscie kazal poderznac gardlo
                karmiacej matce. Mozesz sobie wyobrazic co sie stalo z dzieckiem.

Zanim zaczniesz przyciemniac, napisz ile to razy Chrystus podrzynal gardla albo
                palil na stosie i powiedz mi w jaki sposob ci co mordowali nasladowali
                Chrystusa.
                • wielki_czarownik Re: Zbiorczo 24.09.04, 22:57

> Zanim zaczniesz przyciemniac, napisz ile to razy Chrystus podrzynal gardla albo
                  >
                  > palil na stosie i powiedz mi w jaki sposob ci co mordowali nasladowali
                  > Chrystusa.

Przeczytaj np. o Sodomie i Gomorze (to jest w Biblii) albo o cierpieniach Hioba. A może też o walkach o Jerycho. A wtedy pogadamy. OK?
                  • Gość: AA Re: Zbiorczo IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 23:09
                    > Przeczytaj np. o Sodomie i Gomorze (to jest w Biblii) albo o cierpieniach
                    Hioba
                    > . A może też o walkach o Jerycho. A wtedy pogadamy. OK?

Alez, dokladnie znam te teksty. Ja nie mowie Bogu co ma robic. Wiem Chrystus
                    przyszedl jako CZLOWIEK zeby powiedziec LUDZIOM jak maja dzialac i dal SIEBIE
                    za wzor.

Mahomet dal inny wzor i uwazal ze jest poslancem wykonujacym wole Boga
                    i zarowno on jak i jego nasladowcy moga robic co w Starym Testamencie jest
                    zostawione wylacznie jako prerogatywa Boga (Ojca). Jesli czegokolwiek mozna sie
                    nauczyc z Biblii to tylko tego ze ludzie NIE MAJA prawa narzucac innym ludziom
                    WOLI BOGA. Tylko Bog ma prawo narzucac swoja wole i ma po temu narzedzie:
                    smiertelnosc ludzi. Apostolowie tez natychmiast chcieli sie zabrac do
                    "NISZCZENIA ZLA" ale Mistrz im powiedzial ze zlo musi wspolistniec z dobrem do
                    czasu zniwa (czyli do konca swiata). Muzulmlanie odrzucil Chrystusa i wybrali
                    droge terroru w imie tego co wydaje im sie wola Boga.
                    • wielki_czarownik Widzisz 25.09.04, 11:19
                      Katole wierzą w Chrystusa a muzułmanie w Mahometa. I tyle. A o tym, że muzułmanie wybrali drogę terroru nie kłam. Równie dobrze można powiedzieć, że USA wybrało drogę terroru bombardując japońskie miasta w czasie II wojny.
                      • Gość: AA Re: Widzisz IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 25.09.04, 19:08
                        Zgadza sie: "katole" wierza w Chrystusa ktory nikogo nie zamordowal.
                        Muzulmlanie "wierza" w Mahometa ktory mordowal (dokladniej nasladuja go).

A co do terroru, muzulmlanie LITERALNIE biora co koran nakazuje:

I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike
                        off their heads and strike off every fingertip of them. This is because they
                        acted adversely to Allah and his messenger.?
                        --Koran 8:12

Niestety cenzura zniszczyla nastepny cytat z koranu.

• Gość: jarek-Zyd ne telus Po pierwsze nie katole, ale katolicy IP: *.fastres.net 25.09.04, 21:15
                        a jezeli chcesz juz ich nazywac katolami to nazywaj twoich mahmudami.
          • Gość: jarek-Zyd ne telus Re: 40%?? IP: *.fastres.net 24.09.04, 07:12
            Nie robia bo nie mauja jeszcze mozliwosci, w przeszlosci jak tylko mozliwosci
            mieli to z wielka radoscia i ochota robili.
    • Gość: jarek-Zyd ne telus jak mozna z samym soba konkurowac. IP: *.fastres.net 23.09.04, 21:35
    • Gość: Xa Re: Co Koran mówi o ścinaniu głów zakładnikom IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 06:36
      Ot co mowi: "strike off their heads" (zrzuc ich glowy? bo nie wierza?)

"I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike
      off their heads and strike off every fingertip of them. This is because they
      acted adversely to Allah and his messenger.?
      --Koran 8:12
      • Gość: Xa [...] IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.09.04, 06:40
        • Gość: igor Koran 4:95,96 " Wierni, ktorzy zostaja w domu (..) IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 17:05
          nie sa rowni tym, ktorzy walcza dla sprawy Allaha z ich dobrami lub osobiscie.
          Allah daje tym, ktorzy walcza z ich dobrami i osobiscie wyzsza pozycja niz tym,
          ktorzy zostaja w domu..." Niebo muzulmanskie ma rozne poziomy nagrody dla
          roznych zaslug wiernych. Nie ma np. raju dla kobiet lecz tylko dla mezczyzn,
          ktorzy zgina w walce z niewiernymi. Kobiety moga zginac jako samobojczynie ale
          nagroda jest w intencji dla mezczyzny (brat, syn, maz, ojciec, kuzyn).
          • Gość: jarek-Zyd ne telus Teraz rozumiem, ze raz Koran nigdy wiecej nic IP: *.fastres.net 24.09.04, 21:55
            innego jak tylko Koran- piekna ideologia, lepsza od nazismu.
          • Gość: Wierny Re: Koran 4:95,96 " Wierni, ktorzy zostaja w domu IP: *.pool21756.interbusiness.it 24.09.04, 23:46
            Gość portalu: igor napisał(a):

> nie sa rowni tym, ktorzy walcza dla sprawy Allaha z ich dobrami lub osobiscie.
            > Allah daje tym, ktorzy walcza z ich dobrami i osobiscie wyzsza pozycja niz tym,
            >
            > ktorzy zostaja w domu..." Niebo muzulmanskie ma rozne poziomy nagrody dla
            > roznych zaslug wiernych. Nie ma np. raju dla kobiet lecz tylko dla mezczyzn,

Tak w kwestii Księgi.
            Jaką przyszłość obiecuje kobietom Stary Testament po śmierci? Nie przypominam sobie by wspomniano tam o Duszy Kobiety.
            • Gość: Gieniek [...] IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.09.04, 00:03
            • Gość: jarek-Zyd ne telus Wierny w czym? IP: *.fastres.net 25.09.04, 21:14
              • Gość: Gerard Zostawmy Koran. Szaria jest lepsza. Mozna gwalcic IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.09.04, 23:00
                kobiete legalnie. Wielu islamcow uznaje tez legalnosc gwalcenia zbiorowego
                kobiety za kare czynu popelnionego przez meskiego czlonka klanu lub rodziny.
                Moze by tak zrobic przyjemnosc rachelce i wyslac ja do Iraku. Moglaby miec
                troche przyjemnosci z ukarania jej za bombardowanie. Clown kazal a rachelka
                ukarana. Wesoly jest ten swiat.
    • zagryziaczek Co Koran mówi ...to samo co Talmud o obrzezaniu 25.09.04, 00:04
      • Gość: Gieniek [...] IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.09.04, 00:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka