Dodaj do ulubionych

Wałęsa w Fox News

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 07:50
Brawo Lechu !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: USA Jedyny Polak o ktorym tu w USA troche wiedza wiec IP: 66.52.242.* 23.09.04, 07:59
      to wykozystajcie! Nie robcie z niego glopka i zastanowcie sie nad tym ze moze
      on cos dobrego zdzialac dla Polski. Reprezentuje Polske duzo lepiej niz wielu
      waszych politykow z Lepperem na czele.
      • Gość: babariba no, i się strasznie na temat wiz nagadał... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 08:04
        "... Lepszego przyjaciela od 10 lat jak Polska to chyba nie mieliście nigdy, natomiast zachowanie Stanów, utrzymywanie wiz, mówi o tym, że przyjaciół traktujecie jak drugą kategorię i dlatego tak jest.

Hannity i jego partner w programie, Alan Colmes, nie podchwycili jednak wątku wiz...."
        hehehehe
        • Gość: klik Re: no, i się strasznie na temat wiz nagadał... IP: *.crowley.pl 23.09.04, 08:22
          Gość portalu: babariba napisał(a):

> Hannity i jego partner w programie, Alan Colmes, nie podchwycili jednak wątku
          w
          > iz...."
          > hehehehe
          Nie mieli przecież takiego obowiązku , więc z czego drwisz? . Temat zaistniał w
          ważnej sieci medialnej i to już jest dużo . Zaistniał dzięki Lechowi . Brawo
          Lechu. W tej sprawie trzeba drobnymi kroczkami iść do przodu ( pokrzykiwania i
          gniewy nic nie dadzą) i Lechu taki kroczek pomógł zrobić.
          • Gość: alter jeszcze kroczek i ty bądziesz mógł kible szorować IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 23.09.04, 08:29
            po murzynach , ciekawe ile milionów tęskni do tego..
            • Gość: klik Re: jeszcze kroczek i ty bądziesz mógł kible szor IP: *.crowley.pl 23.09.04, 09:09
              Gość portalu: alter napisał(a):
              jeszcze kroczek i ty bądziesz mógł kible szor
              > po murzynach , ciekawe ile milionów tęskni do tego..

Miałem nie odpowiadzć z uwagi na wulgaryzm i prostactwo , ale to w koncu
              kwestia Twojej kultury osobistej. Nie wiem Panie Kolego ilu moich rodaków
              tęskni do szorowania kibli w USA. To w końcu ich prywatna sprawa i ich
              suwerenna decyzja .Jest to rowniez oczywiście problem ich kompetencji
              zawodowych. Wiem natomiast ,ze żadna uczciwa praca nie hańbi i drwiny z ludzi
              cieżko pracujących fizycznie ,to zwyczajne grubiaństwo ( nie chcę używać
              dosadniejszych określeń ). Mam niestety świadomość ,że jestem nie do końca
              kompetentny w tym temacie, , bo raczej mało prawdobodobne abym musiał korzystać
              z upokarzającego systemu udzielania wiz USA. Ale bardzo mi żal rodaków , którzy
              muszą przez to wszystko przechodzić, bo nie maja innego wyjścia.

• Gość: bernard Zniesienie wiz do USA? IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 09:42
                Jeden z najlepszych sojusznikow Stanow Zjednoczonych, Polska,
                ma prawo zadac zniesienia obowiazku wizowego.
                Problem polega na tym, ze Amerykanie musza zmienic w tym celu swoj system
                przyznawania wiz.
                A jest to trudne.
                Jezeli uczynia wyjatek dla Polski, takich ulatwien beda domagac sie inne
                (rownie biedne) kraje.
                Jestem przekonany, ze znajdzie sia jakas kompromisowa formula.

Ale bedzie to raczej zlagodzenie kryteriow przyznawania wiz,
                a nie ich zniesienie.
                • Gość: Bernard Re: Zniesienie wiz do USA? IP: *.uni.wroc.pl 24.09.04, 09:51
                  > Problem polega na tym, ze Amerykanie musza zmienic w tym celu swoj system
                  > przyznawania wiz.
                  > A jest to trudne.

Co to za system??? Lubimy tych, bo są bogaci, a biednych nie lubimy. Żeczywiście
                  tak skomplikowany ten system, że nawet mózg Einsteina zagotowałby się.
              • Gość: alter wyjście mieli tylko źle zagłosowali w wyborach.... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 23.09.04, 09:48
                ale to i tak ich niczego nie nauczy. mnie też żal ludzi , którzy muszą się tam
                poniżać bo nie mogą znaleźć w kraju pracy za godziwe wynagrodzenie.nie zgadzam
                się że żadna praca nie przynosi ujmy.
                Ale to od nich wiele zależało na początku tej III RP i co zrobili aby sobie
                pomóc? nie dosyć że sobie nie pomogli to innym zrujnowali życie wybierając
                złodziei i i niedouków...
                • boa.boa ale z ciebie balwan 23.09.04, 09:59
                  wyjscie zkomunizmu, kraju z dlugami, z kulejaca gospodarka ,
                  nigdy nie moglo byc latwe.

Kogo by sie nie wybralo i tak nikt cudow by nie zrobil.
                  tej prostej prawdy nie mozesz pojac, tylko pluc na swoich?
                  • Gość: alter do kibli marsz...... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 24.09.04, 10:10
                    widzę codziennie tę UL.Piękną przed konsulatem i wymiotować mi sią chce na to
                    poniżenie....
                    • Gość: E.Kant MEE: tak jestem zadowolona. W sumie już IP: *.chello.pl 24.09.04, 10:24
                      niewiadomo co ty tam powypisywałeś. Raz tak, raz tak. Jako ten Kerry -
                      chorągiewka na wietrze.
            • Gość: bartek szorowalem kible a teraz ciesze sie IP: *.echostar.com 23.09.04, 20:08
              ... pracowalem nocami, szorujac i kible i podlogi w biorach, w trakcie studiow
              w USA. Praca byla dobra, i trudno o nia, bo byly wlaczone rozne protekcje od
              zwiazku pracy: swietna pensja (wychodzilo jakies $16/godzine), scisle reguly o
              wyplaty ponadgodzinne, itp. Robilem to 3 lata - a te pieniadze umozliwily mi
              skonczyc studia bez dlugow, kupienie samochodu i coroczne wyjazdy do Polski.
              Teraz mam swietna prace, zalozylem prosperujaca firme - dzieki wyksztalceniu
              oplacone wlasnie przez szorowanie kiblow po Murzynach, Azjatach
              • Gość: alter żadna praca nie hańbi? prostytutki też tak mówią. IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 24.09.04, 10:20
                zmagać się pięć lat o wizę po to by kible szorować..to ile ci życia zostanie
                aby bawić się w amerykańskiego milionera?
          • Gość: Sandokan Re: no, i się strasznie na temat wiz nagadał... IP: *.crowley.pl 23.09.04, 09:08
            Ludzie.????????Czy wizy do Stanów to sprawa życia i śmierci.Jest dużo rzeczy
            do zrobienia w Polsce.Lechu biorą ryby w Parsęcie. Nie wysilaj się,to nic nie
            da!!!!!!!!
            • Gość: XXX Re: no, i się strasznie na temat wiz nagadał... IP: 67.131.131.* 24.09.04, 14:53
              Debil jestes. Wiekszosc Polakow mieszkajacych w USA ma cale rodziny w Polsce, o
              ile latwiej by bylo gdyby rodziny z Polski mogli swobodniej odwiedzac rodziny w
              USA. Gdyby w Polsce byly takie mozliwosci i perspektywy jak w USA to myslisz ze
              Polacy pchaliby sie tutaj? Nie ma to jak w Ojczyznie mimo wszystko, ale jak w
              ojczyznie jest motloch i prawie zadnych perspektyw to czemu sie dziwisz? A jak
              juz dochodzi do emigracji do USA to czemu potem nie byloby lepiej odwiedzac sie
              wzajemnie z rodzina w Polsce?
          • Gość: do "klik" Re: no, i się strasznie na temat wiz nagadał... IP: *.Zabrze.Net.pl 23.09.04, 10:42
            "babariba" drwi, bo zazdrość go bierze, że to Wałęsa właśnie jest słuchany. Bo
            najzwyczajniej nie lubi Wałęsy - szanowanego w USA. Taka zazdrość bierze się z
            kompleksów, "babariba" ma kompleks małej swojej wartości. Pytanie tylko,
            czy "babariba" zdaje sobie sprawę ze swoiego kompleksu.
        • Gość: meerkat Co za zawod! A babariba juz siedzial na walizkach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:53
          Oczywiscie bo nic nie znaczacy!

Jak dlugo przed konsulatami USA w POlsce beda wystawaly takie azbesciarze i
          rufiarze jak <babariba>, udajac "TURYSTOW", to uczciwa mniejszosc petentow
          bedzie tez traktowana podejrzliwie.
          • Gość: babariba patrzaj pan, jak meerkat dużo wie o babaribie... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 24.09.04, 00:49
            ...pewnie dlatego, ze chciał mi sprzedać miejsce pod konsulatem, ale niespecjalnie mnie to interesowało. Nie ryje się, gdzie mnie nie chcą
      • Gość: Andreas Re: Jedyny Polak o ktorym tu w USA troche wiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:45
        Tak jest! Ale niestety, najtrudniej jest być prorokiem we własnym kraju.
      • Gość: KOKOSZ Re: Jedyny Polak o ktorym tu w USA troche wiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:54
        ŚWIETE SŁOWA !!!! BRAWO !! TYLKO CZY TE KRETYNY SLD-OWCY I LEPEROWCY TO
        ZROZUMIEJĄ??? .......
      • Gość: Q Rodacy! OPAMIĘTAJCIE SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wrzos.wroc.pl 23.09.04, 09:00
        Wałęsa to Wielki Człowiek! Jeden z największych Polaków w historii!
        A jak my -naród go traktujemy?
        wybieramy jakiegoś cwaniaczka Olka na prezydenta...
        zachwycamy się trzeciego sortu działaczami Solidarności, którzy nie wiedzą
        nawet co to jest inwigilacja i tortury psychiczne...
        mamy w życiu politycznym kameleony, które bez problemu zmieniają kolory w
        zależności od potrzeb chwili...
        wstydzę się za nas wszystkich, jesteśmy beznadziejnie głupim narodem,
        dlatego wszyscy po nas jadą pasem, wyzyskują i robią z nami co im się podoba.

Aż wstyd, że taki naród, o tak bogatej tradycji, kulturze i historii nie
        potrafi w sposób godny zaistnieć w tym bagnie współczesnej rzeczywistości.

Naprawdę nie wiem co powiedzieć, budzi się we mnie odraza i wstyd.
        Ludzie! Rodacy ! Opamiętajcie się ! Mamy w tym kraju bogactwa, o których inni
        mogą jedynie pomarzyć! mamy utalentowanych ludzi, prawie w każdej dziedzinie
        nauki poważne polskie nazwiska, wielkich artystów !
        A kto nami rządzi? jakiś chłam odpadów społecznych, bez zasad,
        odpowiedzialności i wykształcenia.
        Jak długo jeszcze tak będzie?

Pozdrawiam Was wszystkich
        i zabierzmy się do pracy nad sobą, bo inaczej zawsze będziemy rżnięci w [...]

• Gość: kraj chlopow walesa jest baranem IP: *.client.comcast.net 23.09.04, 09:10
          byl swietny jako chlopek roztropek stajacy w imieniu robotnikow, jednakze
          wszystko co wykracza po za robotniczy zryw to kompromitacja. jest to czlowiek o
          bardzo ograniczonym procesie mysliowym. moze na wodza polakow sie nadaje, bo 99
          % polakow wykazuje skrajny niedorozwoj umyslowy, oddawac wladze w rece
          komunistow nie moze byc wynikiem myslenia tylko glupiego ryku warcholow i kwiku
          swin. polska = czerwona obora. polacy = czerwone swinie. walesa = wlasciwy
          czlowiek na wlasciwym miejscu.
          • Gość: Polityk Re: walesa jest baranem IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 23.09.04, 11:22
            Sluchaj ty przybledo,inbecylu ostatniego stopnia,ty bezmuzgowcu warchole,jakim
            prawem obrazasz,tak madry narod polski,ty parszywcu obojetnie z kad pochodzisz
            juz dzisiaj pakuj ten swoj smrod i zjezdaj z tamtad.To w twoim sicie z kad
            pochodzisz znajduje sie 100%sparszywialych inbecyli,i dlatego uciekles do
            Polski.Parchu obfaitany a Pana Walese to zostaw w spokoju i nie wymyway sobie
            tego parszywego ryja Pana Walesy nazwiskiem.I nie zabieraj glosu w opiniach
            na polskiej Websait,tylko na tej z kad pochodzisz.Zeby cie wiecej nie bylo ani
            slychac ani widac parszywy warchole swinski.
            • Gość: next Re: walesa jest baranem IP: *.atlsfl.adelphia.net 24.09.04, 04:41
              Przyklad wpisu "madrego" Polaka:

Gość portalu: Polityk napisał(a):

> Sluchaj ty przybledo,inbecylu ostatniego stopnia,ty bezmuzgowcu warchole,jakim
              > prawem obrazasz,tak madry narod polski,ty parszywcu obojetnie z kad pochodzisz
              > juz dzisiaj pakuj ten swoj smrod i zjezdaj z tamtad.To w twoim sicie z kad
              > pochodzisz znajduje sie 100%sparszywialych inbecyli,i dlatego uciekles do
              > Polski.Parchu obfaitany a Pana Walese to zostaw w spokoju i nie wymyway sobie
              > tego parszywego ryja Pana Walesy nazwiskiem.I nie zabieraj glosu w opiniach
              > na polskiej Websait,tylko na tej z kad pochodzisz.Zeby cie wiecej nie bylo ani
              > slychac ani widac parszywy warchole swinski.
          • Gość: Polityk Re: walesa jest baranem IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 23.09.04, 11:28
            Sluchaj ty inbecylu niedorozwoju umyslowy ostatniego stopnia,
            99% niedorozwoi umyslowych to ty idiets,masz tam z kad pochodzisz
            dlaczego ty przybledo wchodzisz na polska Websait.Pisof tam
            z kad przyszedles idioto,pouragaj swojej starej,jak nie masz
            komu za to ze tak cie wychowala gnoju parszywy,plugawa swinio.
            A Pana Walese zostaw tylko w spokoju,poki nie jest za pozno.
            Pakuj parszywcu manatki i nie czekaj,az polacy sami to ci
            szmaciany oblakancu zrobia.I zamknij raz na zawsze ten swinski
            parszywy ryi,zeby cie wiecej nie bylo slychac,w opiniach
            o Polakach.
            • Gość: byly polak znasz angielski tylko fonetycznie IP: *.client.comcast.net 23.09.04, 22:06
              baran z australii cytuje angielskie slowa piszac je fonetycznie, web site i piss
              off baranie. a walesa to glupek, i nic tego faktu nie zmieni. jestem bylym
              polakiem i nie che byc reprezentowny przez tego barana walese ani prze sld
              -dowskich wybrancow narodu idiotow.
        • Gość: wik Re: Rodacy! OPAMIĘTAJCIE SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:57
          popieram cię,tylko,że takie odezwy nic nie dadzą,za daleko zabrnęliśmy.
        • Gość: do Q Re: Rodacy! OPAMIĘTAJCIE SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cable.wanadoo.nl 23.09.04, 10:45
          TY DUPKU!
        • Gość: http://pamietamy.t Re: tak dlugo jak bedziesz podziwial i wybieral IP: 207.248.159.* 23.09.04, 12:59
          do rzadzenia agentow czy cia czy kgb
          zamiast bronic w pierwszym rzedzie swoj wlasny interes narodowy

pamietamy.tripod.com
      • Gość: oskar Re: Jedyny Polak o ktorym tu w USA troche wiedza IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.04, 23:04
        >Nie robcie z niego glopka i zastanowcie sie nad tym ze moze
        on cos dobrego zdzialac dla Polski.<
        zaoceaniczny gosciu, nikt z niego nie robi przytepionego walacha on przeciesz
        nim jest, i jezeli polacy maja tak dobrego reprezentanta i tyle zrobil dla tego
        slowianskiego narodu to mozna tylko zarzyc jak stary szkapa
    • Gość: Janek Lechu na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:18
      Co myslicie ?
      Ma szanse ?
      • Gość: bernard Re: Lechu na prezydenta IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 09:31
        nie ma.
        ale to, co robi
        tak jak dba o interesy Polski za granica (szczegolnie w USA)
        to jest dobre dla niego zajecie i oby tak dalej.

W Niemczech i Francji jest nielubiany.
        Jest im niewygodny.
        Zwyczajnie sie go tu boja.
        To dobry znak, gdy Niemiec, lub Francuz boi sie jakiegos Polaka.
        • Gość: ttomek Re: Lechu na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:19
          We Francji i Niemczech jest nie lubiany bo jest jak wyrzut sumienia. Którys raz
          wielcy Europy zyskali na Polsce i Polakach sami w zamian niewiele dajac. Brawo
          Lechu !!! jestes wielki chociaz nasz ludek tez cię nie za bardzo lubi. Nasz
          ludek tez nie lubi wszystkich ktorzy coś osiagnęli. A Lechu osiągnąl w życiu
          bardzo wiele i mogłby mieć nasze wizy w dupie. W USA to jego prosza zeby
          przyjechał.
          • benioo Re: Lechu na prezydenta 23.09.04, 11:30
            taaak. tez zaluje, ze w kraju nie ma szans.
            jak pomysle, ze teraz wybiora Olechowskiego, czy Tuska (czyli nikogo),
            to tez mi zal.
            Walesa jest jeszcze mlody, jak na polityka i ma wielkie doswiadcznie.
            Najlepiej potrafilby zadbac o interesy Polski.
          • Gość: fritz Lech, niestety, nie nadaje sie na prezydenta, ale IP: *.adsl.solnet.ch 23.09.04, 11:37
            jako przedstawiciel interesow Polski, jest wielkoscia sama dla siebie. "Nic"
            porownywalnego w Polsce nie ma i nie bedzie. Tylko Walesa moze spokojnie
            powiedziec w USA

"Jeśli chodzi o dobór przyjaciół, Stany rzeczywiście nie za bardzo dobierają...
            Lepszego przyjaciela od 10 lat jak Polska to chyba nie mieliście nigdy,
            natomiast zachowanie Stanów, utrzymywanie wiz, mówi o tym, że przyjaciół
            traktujecie jak drugą kategorię i dlatego tak jest."

i to zostanie zyczliwie przyjete. Moze powiedziec rowniez pare innych rzeczy w
            USA, na ktore sobie zaden polityk europejski bezkarnie nie moze pozwolic,
            szczegolnie francuski a teraz rowniez i niemiecki.

A Kwasniewski rzeczywiscie po zapowiedzi Walesy, ze bedzie "walczyc" o wizy,
            pare dni pozniej tez podjal starania. Ot, gnida glupia podszywajaca sie
            wlasnie... pod Walese.
        • Gość: oskar Re: Lechu na prezydenta IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.04, 22:56
          > To dobry znak, gdy Niemiec, lub Francuz boi sie jakiegos Polaka.
          drogi, Bernardzie oni sie go nie boja oni go oblewaja.
          • Gość: bernard wiem, ze Sproder i Ty lubicie bredzic IP: *.arcor-ip.net 24.09.04, 02:40
            otoz Walesy boja sie i Niemcy i Francuzi.
            nie dlatego, ze Polska jest taka silna, tylko dlatego, ze jedni i drudzy
            wiedza, ze Walesa ma znakomite kontakty z Amerykanami.

comprende, mi Amigo?
            • Gość: Tomek Re: wiem, ze Sproder i Ty lubicie bredzic IP: *.uni.wroc.pl 24.09.04, 09:22
              Nie sądzę, aby się go ktoś bał. Po prostu nie szanuje się reprezentanta (obecnie
              nieoficjalnego) biednego i słabego kraju. A kontakty z Indianami (bo tylko oni
              są Amerykanami) na niewiele się tu mogą przydać. OK, wiem, że nie o Indian
              chodziło, tylko tak wtrąciłem jako małą dygresję. Powiedzmy to tak. Wzbudza tam
              może dużo sympatii i na tym koniec. To jest walka o zasoby. Oni wyrwali Indianom
              i nie chcą się nimi dzielić z innymi. Zniesienie wiz dla kraju biedniejszego
              automatycznie zwiększy liczbę wyjazdów zarobkowych. Tym samym oznacza to
              podzielenie się zasobami. W przyrodzie zawsze jest tendencja do wyrównywania.
              Jednak ludzie bogaci nie bardzo lubią gdy wzbogacić może się ktoś inny, bo
              podświadomie czują się wtedy mniej bogatsi. Poczucie bogactwa jest bowiem miarą
              względną, gdy zbyt wielu ludzi ma podobną siłe nabywczą, wtedy nawet życie w
              luksusie nie daje takiej satysfakcji. No bo co to za luksus skoro zbyt wielu na
              to stać. TO JEST JEDYNY POWÓD, ŻE MAMY TE WIZY.
    • Gość: Jarek Re: Wałęsa w Fox News IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:42
      ...nie przepadam za panem Wałęsą;...ale moim zdaniem,ta wypowiedz dla Fox News
      jest dobra! ...powiedział akurat tyle ile powinien!!!!i o wizach i o dobieraniu
      sobie przez Stany(i traktowaniu) "przyjaciół".....
    • Gość: DAREK Z BYDGOSZCZY A CO ROBI KWACH!! KLEPIE BUSHA PO PLECACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:44
      Lechu zawsze mówi to co myśli wiem wiem juz teraz pewnie odzywają się
      mali ludzie z przekupioną matura itd ... Panie Prezydencie za wszystko
      wielkie dzieki napewno te słowa w USA o zniesieniu wiz wiele dobrego
      wniosą !! . TU TRZEBA ZDECYDOWANIE POWIEDZIEĆ DOŚĆ TEGO!!!
      • Gość: Jan Re: A CO ROBI KWACH!! KLEPIE BUSHA PO PLECACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 12:10
        I tupnac nozka, zagrozic konsekwencjami, wstrzymaniem importu Poles do
        Stanow.... Chyba ci sie Darku proporcje poplataly. To Poles pchaja sie do
        Stanow a nie Amerykanie do Polski. Popiskiwanie myszy.
    • Gość: Jurek BRAWO LECHU! Nareszcie Lechu sie zabral za Polske! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:48
    • Gość: al Re: Wałęsa w Fox News IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 08:54
      Oficjalnie mówi się,że jesteśmy przyjacielami USA,że jesteśmy sojusznikami
      w Iraku,z drugiej strony 3/4 społeczeństwa polskiego jest przeciwna naszemu
      pobytowi w tym kraju,zwraca uwagę duża ilość negatywych wypowiedzi,a nawet
      wręcz obraźliwych pod adresem Stanów.
      Jestem pewien,że ci co tak opluwają Stany Zjednoczone w pierwszej kolejności
      pojechali by do tego kraju po zniesieniu wiz.
      Ameryko aktualnie Polacy nie zasługują na ruch bezwizowy tak ze względów
      moralnych jak i oczywiście gospodarczych.
      • Gość: http://pamietamy.t Re:50% amerykanow ma dosc busha, 70%polakow IP: 207.248.159.* 23.09.04, 13:04
        tez ma go dosc :-PPPPPPPP

nie czekaj na politykow
        podpisz APEL zbierz podpisy

pamietamy.tripod.com
    • Gość: PODRÓŻNIK Re: Wałęsa w Fox News IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 23.09.04, 08:54
      I CO DALEJ Z WIZAMI????????????????????????????? DALEJ BĘDZIE JAK DO TEJ PORY
    • Gość: biedny glupiec o ... ale obciach IP: *.client.comcast.net 23.09.04, 09:01
      wlasnie widzialem nazego wodza, i gdyby nie jego tlumaczka ktora starala sie
      znalezdz sens w jego wypowiedzi to byla by calkowita wpatka, Walesa mowi, "
      swiat byl inczej zorganizowany, teraz jest inaczej zorganizowany i musimy sie
      przorganizowac" no szkoda faceta, i ze przez tyle lat baranowi nie chcialo sie
      nauczyc angielskiego? po za tym sprawa wiz w usa nie jest zadna sprawa, o tym
      sie nie mowi bo nie jest to kwestia zadnej dyskusji ani nikt na swiecie tego nie
      kwestionuje, oprocz polakow, ktorzy nie rozumieja i nie respektuja prawa.
      • Gość: Przemek Re: o ... ale obciach IP: *.kruk / *.kruk-inkaso.com.pl 23.09.04, 09:21
        Obciachem to są Twoje błędy ortograficzne.
        Zwłaszcza, że w przeciwieństwie do Pana Prezydenta Wałęsy pisząc miałeś czas na
        zastanowienie, a on mówił na żywo.

Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: ewik Re: o ... ale obciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 10:03
        dla ciebie ta wypowiedź to też obciach i ,,wpatka,,
      • Gość: andy Re: o ... ale obciach IP: *.client.comcast.net 23.09.04, 16:33
        Gość portalu: biedny glupiec napisał(a):

> wlasnie widzialem nazego wodza, i gdyby nie jego tlumaczka ktora starala sie
        > znalezdz sens w jego wypowiedzi to byla by calkowita wpatka, Walesa mowi, "
        > swiat byl inczej zorganizowany, teraz jest inaczej zorganizowany i musimy sie
        > przorganizowac" no szkoda faceta, i ze przez tyle lat baranowi nie chcialo sie
        > nauczyc angielskiego? po za tym sprawa wiz w usa nie jest zadna sprawa, o tym
        > sie nie mowi bo nie jest to kwestia zadnej dyskusji ani nikt na swiecie tego
        ni
        > e
        > kwestionuje, oprocz polakow, ktorzy nie rozumieja i nie respektuja prawa.

Ty,to gosciu jestes naprawde biedny glupiec! Nie chcialem wtracac sie do
        dyskusji ale gdy czytam takie komentarze,to mnie szlag trafia.Ciekaw jestem
        baranie jak ty sie poslugujesz j.angielskim? Zegnam ,DEBILU!!!
    • Gość: obrain Re: Wałęsa w Fox News IP: *.prokom.pl 23.09.04, 09:12
      Swietne slowa Panie Prezydencie. Najwyzszy juz czas zeby Polacy przestali byc
      krajem naiwnym, uleglym i pokornym. Uwazam, ze jesli nadal nie zmieni sie
      stosunek Ameryki wzgledem naszego kraju powinnismy na poczatek umiejetnie
      zrobic roszade naszymi wojskami i "pomoca" w Iraku. Nie oszukujmy sie - nie
      jestesmy tam bezinteresownie.. A coz z nas za przyjaciel Ameryki skoro nie chca
      nas nawet wpuscic przez prog..?
      Nie zadawalajmy sie znowu okruchami ze stolu swiata. Nie interesuje nas
      uproszczenie procedury - interesuje nas tylko zniesienie wiz(!)

Jeszcze raz - brawo Lechu!
      • Gość: byly polak polemika o wodzu idiotow IP: *.client.comcast.net 23.09.04, 22:15
        walesa to wybitny baran, jaki argument istnieje ze jest odwrotnie, jego
        odpowiedzi na proste pytania to belkot, a najwieksza krytyka krytykow walesy to
        wytykanie ortografii? polacy to wybitny narod baranow, pan elektryk prezydentem
        a rzad polski to ubowcy i kacyki pzpr wybrani demokratycznie prze baranow
        nazywajacych sie dumnie polakami. jestem bylym polakiem, jak mozna sie
        identyfikowac z krajem glupcow?
    • Gość: Ryszard Re: Wałęsa w Fox News IP: *.chello.pl 23.09.04, 09:15
      Witam
      Czytam to i jestem przerazony... Nie wiem czy ktos Wam płaci za te brednie
      (brawo Lechu!) Szanuje bylego prezydenta, i zgadzam sie ze wiele zrobił, ale
      jak śpiewał Markowski z Perfectu-" trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść,
      niepokonanym....". Tego Wałęsie brakuje, tylko sie pograża,robi z siebie
      durnia, staje sie pośmiewiskiem, a w Stanach utrwala wizytówke Polaka durnia...
      Z przykroscia to pisze, ale wydaje mi sie ze tak postrzega to wiekszosc
      spoleczenstwa (moze oprocz kilku nawiedzonych związkowców) Pozdrawiam
      • Gość: ttomek Re: Wałęsa w Fox News IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:28
        A co zrobił nadety Kwach? Umie sie tylko obsciskiwac z Kuczmą., ale w Polsce i
        owszem 70% wyznawcow uznawalo ze jest OK. W Polsce Walesa jest uwazany za
        durnia tylko przez takich jak ty. W swiecie jednak wielu wie kto to jest i
        raczej za durnia uwazany nie jest. Moze ty dostales owacje na stojaco w
        polaczonych izbach reperentanatow USA?
        Jestes zalosny
        • Gość: Ryszard Re: Wałęsa w Fox News IP: *.chello.pl 02.10.04, 11:33
          Zalosny to Ty jestes
          Twoja opinia jest odosobniona. Szkoda ze nie czytales badan na ten temat. Tak
          jak powiedzialem chlubna przeszłość nie zmienia jego obecnego wizerunku.
    • Gość: milhaus Brawo dla tlumaczki! IP: *.unimaas.nl 23.09.04, 09:38
      pani agdo, dobrze sie pani spisala.
      • Gość: kosoń Wałęsa w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 10:56
        Przeczytałem Wasze opinie,
        To przerażające ile jest w nich jadu i pogardy dla tego Człowieka, który tak
        wiele dla Polski zrobił. Podziwiam jego upór i jest mi wstyd, że kiedyś, jak Wy
        teraz, na niego plułem. Nobody is perfect !!!
        Porównajcie Wałęsę z takimi kreaturami jak Gertych, Borowski, Kwach czy
        Kaczyński ? Widzicie różnicę !? Dlatego oddajcie temu człowiekowi choć trochę
        sprawiedliwości.
        Tylko On jest w stanie powiedzieć Amerykanom, że Ameryka nie ma przyjaciół
        tylko ma interesy. Nasi domorośli politycy skłócili Polskę ze wszystkimi
        sąsiadami: i z prawa i z lewa. Pomyślcie, że taki Gertych, czy Kaczyński
        zostaje prezydentem czy premierem (uchowaj nas Panie !) kto się w świecie z
        nimi będzie liczyć ? Więcej dystansu do spraw i ludzi !!! Pozdrawiam Was.
        • Gość: Tomek Re: Wałęsa w USA IP: *.acn.waw.pl 23.09.04, 11:05
          niuemartw sie moze ludzie sie troche ockna z tego zaslepienia kwasniewskimi.
          choc jego koledzy zrobia wszystko, aby tak sie nie stalo. jesli chodzi o mnie
          to wolalbym walese jako prezydenta przez 2 kadencje niz tego wlazidupka
          kwasniewskiego przez miesiac.
        • Gość: http://pamietamy.t Re: http://tvp.pl/124,20040919119838.strona IP: 207.248.159.* 23.09.04, 13:07
          podpisz APEL nie zwlekaj
          i nie czekaj na politykow
          zbierz podpisy
          A P E L

Do Prezydenta i Rządu Rzeczypospolitej Polskiej o niezwłoczne wycofanie wojsk polskich z Iraku.
          Domagam się niezwłocznego wycofania wojsk polskich z Iraku, uznając, iż dalsza tam ich obecność nie służy bezpieczeństwu Polski.

Polskie Stronnictwo Ludowe
          dziękuje za poparcie apelu
          o niezwłoczne wycofanie
          Wojsk Polskich z Iraku

Polscy żołnierze powinni jak najszybciej wyjść z Iraku ponieważ:

1.To nie jest misja pokojowa, tylko wojna.
          2.W tej wojnie leje się wiele niewinnej krwi, w tym polskiej.
          3.Ta wojna oddala perspektywę stabilizacji w świecie.
          4.W wyniku tej wojny Polska znalazła się na pierwszej linii zagrożenia terroryzmem.
          5.Polacy dumni ze swej tradycji niepodległościowej nie chcą być okupantami.
          6.Zobowiązania sojusznicze Polski nie wymagały pójścia na tę wojnę.
          7.Polski patriotyzm wyrażony jest w słowach
          Bóg, Honor, Ojczyzna
          Bóg do Iraku nas nie posyłał,
          Honor nasz pójścia tam nie wymagał,
          Ojczyzna nas tam nie wzywała.

P r e z e s
          Polskiego Stronnictwa Ludowego
          Janusz Wojciechowski

pamietamy.tripod.com
    • Gość: powszechny Co Wam złego zrobił Wałęsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:45
      To , że wyprowadził ruskie wojsko? To , że mówi to co myśli? On jest mężem
      stanu. Tylko on może skutecznie przeciwstawić się zagrożeniom dla Polski-
      wewnątrz korupcji w samorządach. Na zewnątrz Putinowi i restytucji mienia przez
      Żydów i Niemców. Ratunek dla nas LECHU na prezydenta. Wypalał się dla nas,
      podbierany przez dziennikarzy, łapany za słówka. A wy mówicie, że jest
      prostakiem, Kwaśniewskiego wogóle nie widać a jak coś powie to wcześniej jest
      filtrowane przez kancelarię.
      • Gość: antykwach Re: Co Wam złego zrobił Wałęsa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 10:07
        właśnie,zachwycajcie się dalej kwachem i jego śliczną żoną ale od tego do
        dobrobytu daleko
      • Gość: Tomek Re: Co Wam złego zrobił Wałęsa? IP: *.acn.waw.pl 23.09.04, 11:02
        kwasniewski to marionetka. w polsce jedynie ma troche powazania. ale to tylko
        dzieki wieloletniemu oglupianiu ludzi przez media. przypomne tu, ze michnik byl
        jednym z pierwszych ktory go zaciekle popieral. kwasniewski zagranica jest
        ZEREM. rozmawiaja (ale nie sluchaja) z nim tylko dlatego ze jest prezydentem.
        po skonczeniu kadencji nawet pies z kulawa noga go nie zaprosi. uwazam, ze
        bardzo zle sie stalo, iz polska ma takiego prezydenta. zastanawiam sie tylko
        teraz kto jest wiekszym dwulicowcem: kwach czy jego zona. jak myslicie?
      • Gość: Powszechny Re: Co Wam złego zrobił Wałęsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:11
        Nigdy nie byłem w żadnej partii ale to co dzieje się u nas to masakra. Może
        założymy jakieś stowarzyszenie, pod patronatem Lecha Wałęsy.Pochodzę z
        Tarnobrzega.Mó email : antoni5 vp.pl tel 694630099.
    • Gość: andrzej Panie Lechu, tak trzymać! Dziękuję. IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 23.09.04, 09:58
      Można mieć różne uwagi do Pana Wałęsy, zwłaszcza za przeszłe niektóre
      wypowiedzi i decyzje, czy do jego kwalifikacji, stylu bycia, ale to że jest
      prawdziwym Polakiem -temu nikt nie zaprzeczy. Chwała Mu za to! Życzę Mu zdrowia
      i dużo jeszcze sił dla społecznej dziełalności której efekty napewno przydadzą
      się tak obecnej i przyszłej Polski. A władza panująca niech wykorzystuje Jego
      autorytet na świecie i pomaga Mu w tej działalności. Natomiast masmedia w
      Polsce niech przestaną wyłapywać Jego potknięcia słowne i niech Go nie
      ośmieszają i wspierają Go.
    • Gość: Gans Re: Wałęsa w Fox News IP: *.pgnig.pl 23.09.04, 10:00
      Wyrazy współczucia dla tłumaczącego na żywo te "wypowiedzi". Lechu gada jak
      Nostradamus, można sobie zrozumieć co się chce:).Tymniemniej intencje słuszne i
      choć uważam Wałęsę za bufona to Respect!
    • Gość: Zdzichu Re: Wałęsa w Fox News IP: *.bwl.de / *.bwl.de 23.09.04, 10:09
      Polanalfebetyzmu "Pana Prezydenta" ciag dalszy:

- "traktujecie Polske (przyjaciol) jak 2 kategorie"
      dobre moze gdzies na bazarze albo miedzy elektrykami

- "swiat jest zorganizowany na tamten uklad podzialu dwoch blokow..."
      Pomieszalo sie nieco w glowie "p. Prezydentowi", bo pewnie chcial powiedziec
      cos w rodzaju: globalna polityczna sytuacja w dzisiejszym swiecie odpowiada
      jeszcze dawnej, opartej na dominacji dwoch blokow panstw ..

Poza tym caly ten galimatias o "dwoch blokach" nie jest zadna odpowiedzia na
      postawione pytanie: czy ...inwazja w Iraku to ... droga do zaprowadzenia
      demokracji na Bliskim Wschodzie ?

Panu Walesie mozna dac tylko jedna rade: prosze szanownego Pana, zamknij Pan
      wreszcie usta !
      • boa.boa sluchaj, Hans, ty sie zamknij 23.09.04, 10:16
        Walesa nie jest Twoim prezydentem, ani przedstawicielem, oki?

Walesa broni interesow Polski.
        Ty masz Sprodera, niemiecki baranie i nim sie zajmuj, niech on sobie ten Irak
        krytykuje.

Walesa bylby ostatnim idiota, gdyby w USA wyrazal swoje zdanie na temat Iraku.
        Polska jest bliskim sojusznikiem USA
        (zdaje sie blizszym, niz Niemcy, glupia sprawa, Hans, nie?)
        i ostatnia rzecza, jaka powinnismy robic, to PUBLICZNIE tlumaczyc Amerykanom,
        co maja robic w Iraku.
        • Gość: http://pamietamy.t Re: polska nie jest sojusznikiem usa w iraku IP: 207.248.159.* 23.09.04, 13:13
          moze kwach jest sojusznikiem busha
          choc predzej jest sojusznikiem kazdego koryta i kazdego lajdaka
          jak kazdy z tej ubeckiej bandy
          zydokomunistycznej urzedniczej biurwokracji

pamietamy.tripod.com
    • Gość: hemper Re: Wałęsa w Fox News IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 10:12
      a odkad to Lechu po angielsku nie umie mowic?? jeszcze sie nie nauczyl??
    • wielki_czarownik Powiem szczerze 23.09.04, 10:16
      Powiem szczerze - Wałęsy zbytnio nie lubię ale tym razem mówi mądrzej od całej zgraji naszych pożal się Boże polityków którzy jedyne co robią to liżą amerykańskie dupsko.
    • Gość: Gosia Re: Wałęsa w Fox News IP: *.cable.wanadoo.nl 23.09.04, 10:39
      Ciekawa jestem jak udalo sie pani tlumaczce przetlumaczyc belkot pana walesy.
      Jacek Kalabinski dokonal cudu przed kongresem amerykanskim, tlumaczac belkot
      tego analfabety w taki sposob, ze zrobil z niego erudyte....
      I czego ten cham tam szuka? Nie moznaby go wsadzic do pierdla do konca zycia,
      zeby nas wiecej nie kompromitowal?
      • benioo Re: Wałęsa w Fox News 23.09.04, 10:47
        Lech Walesa jest jedynym Polakiem znanym wielu Amerykanom.
        ma swoj spory udzial we wprowadzeniu Polski do NATO.

o zadnej kompromitacji Polski przez Walese w USA nie moze byc mowy.
        nie masz pojecia o realiach w USA.
      • Gość: obrain Re: Wałęsa w Fox News IP: *.prokom.pl 23.09.04, 11:02
        Na pewnym poziomie intelektualnym czlowiek staje sie bardziej otwarty na
        drugiego czlowieka, a tym samym pewne relacje (slowa) staja sie prostrze i
        bardzo zrozumiale. Jestem wiec przekonany, ze to co niektorzy postrzegaja (w
        naszym przenno-buraczanym narodzie) za cyt 'belkot' w kongresie moze byc
        odebrane bardzo jasno i wyraziscie..
        Co do kompromitacji, to narazie tylko wstyd mi za niektore wypowiedzi polakow z
        tego forum, ktorzy nie dopuszczaja do siebie mysli, iz gdyby nie tacy ludzie
        jak Pan Lech Walesa, nie mieli by nawet mozliwosci "uczestniczyc" (jesli to
        opluwanie mozna nazwac uczestnictwem) w takiej publicznej dyskusji.
        • Gość: Talent nie pluj sie koles !!!! IP: *.qld.bigpond.net.au 23.09.04, 11:11
          Panie Prezydencie???? hue hue hue wiesz co brachu ..... powinienes sie wstydzic
          uzywac takiego okreslenia w stosunku do Walensy....!!!!!!! Szkoda slow wiec
          pozwolisz ze tobie nie ublize..Pozdrawiam
          PS. Pewnie tez nosisz Maryje czestochowska, przenajswietsza panienke, zawsze
          dziewice co urodzila Jezuska z Batlejem ..w klapie hue hue hue
          • Gość: Lechu te! - anty-talent! IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 11:15
            Jakby powiedzial Lechu:
            dobrze, ze takie obszczymurki, jak Ty, sa daleko od Polski.

PS. Jezdziles kiedys w torbie u kangura?
            Fajnie bylo?
          • Gość: obrain Re: Talent IP: *.prokom.pl 23.09.04, 11:39
            Noo gratuluje! Widze, ze wspial sie pan na szczyt swojej elokwencji.. Ciekawe
            czy z rownym zaangazowaniem wycina pan pokrycia z siedzen w autobusie i
            przyszywa sobie do czapki..?
            A wracajac - moze szanowny pan "Talent" podpowie nam kogo mamy
            nazywac "Prezydentem"?

ps. Juz mi ublizyles
            • Gość: Talent Re: o-brain....a masz go duzo ??? hahahahaa IP: *.qld.bigpond.net.au 23.09.04, 12:19
              Nie ublizylem ale moge to zrobic z przyjemnoscia jezeli bedziesz mowil
              cokolwiek milego o Walensie !!!!!!!!! Polska moj drogi przyjacielu ma duuuzo
              ludzi ktorzy moga z powodzeniem pelnic zaszczytna role Prezydenta
              Rczeczypospolitej ....a nie jelop po szkole rolniczej w Popowie !!!! Wiec
              powtarzam ....nie pluj sie kolego ......IDZ NA SZCZAW !!
              • Gość: Lechu Kagan, wyluzuj! IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 12:36
                napisz, jak bylo w Psychuszce?
                kangury bardzo Cie molestowaly po nocach?
                kazaly Ci wskakiwac do ich kieszeni?
        • Gość: http://pamietamy.t Re:niewatpliwie z PROKOMU nie, gdyz w celach wiezi IP: 207.248.159.* 23.09.04, 13:16
          nawet w szwecji jescze internetu chyba nie udostepniaja
          a moze sie myle :-PPPPPPPPP

pamietamy.tripod.com
      • Gość: kowal Re: Wałęsa w Fox News IP: 81.210.124.* 23.09.04, 11:14
        Gosiu, zlotko co tam belkoczesz... nie mozna Cie zrozumiec :P ;-)
      • Gość: mmm Do gosi IP: *.3c.pl 23.09.04, 11:22
        Do pierdla to ja bym chętnie powsadzał takie kretynki jak pani. Za bezmózgowie
        i niewdzięczność. Cham i prostak? Tylko że ten cham Nobla otrzymał. Pani tego
        Nobla nigdy nie dostanie, i przypuszczam że potomkowie jej również. Pani sobie
        kiedyś zejdzie z tego ziemskiego padołu, i za paredziesiąt lat nikt juz nie
        bedzie pamietał (może trochę wnusie), ze żyła kiedyś taka pani Gosia, wspaniale
        umiejaca się wysławiać, wykształcona, no jednym słowem cud, miód i orzeszki. A
        ten cham i prostak Wałęsa już na zawsze będzie sławną postacią.
        Proponuję siemię lniane spożywać i mocnym piwem popijać, może olej w końcu do
        główki dotrze.
      • Gość: andy Re: Wałęsa w Fox News IP: *.client.comcast.net 23.09.04, 16:45

> Ciekawa jestem jak udalo sie pani tlumaczce przetlumaczyc belkot pana walesy.
        > Jacek Kalabinski dokonal cudu przed kongresem amerykanskim, tlumaczac belkot
        > tego analfabety w taki sposob, ze zrobil z niego erudyte....
        > I czego ten cham tam szuka? Nie moznaby go wsadzic do pierdla do konca zycia,
        > zeby nas wiecej nie kompromitowal?

Ty IDIOTKO,nie wazne jest jak mowi,wazne jest co!!!
        Zegnam YOU BRAINLESS.
    • Gość: Kaz A ja sram na ich wizy i LW IP: *.zgpila.com.pl / 195.94.212.* 23.09.04, 11:09
      Wcale sie tam nie wybieram.Wszystkie media tabia o wizach.Czy 38 milionow
      Polakow chce tam wyjechać??????????? A moze 50% + 1 ob. a ja tego nie widze ??
      • Gość: Talent a my sramy na ciebie IP: *.qld.bigpond.net.au 23.09.04, 11:13
        Pewnie nie masz na bilet z wiochy do miasta a szczekasz o wizach do USA..wez
        sie zastanow kataryniarzu !!!! hue hue hue hue
        • Gość: Lechu Kagan? IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 11:16
          wypuscili cie z Psychuszki?
        • Gość: Kaz Re: a my sramy na ciebie IP: *.zgpila.com.pl / 195.94.212.* 23.09.04, 11:21
          My- to ty????? Chyba ty jestes z wiochy. Do szkoly marsz.Moze wtedy znjdzesz
          TUTAJ prace i nie bedziesz skomlal o wize. Bez odbioru.
          • Gość: Talent hue hue hue ale ciulik hue hue hue IP: *.qld.bigpond.net.au 23.09.04, 11:24
            jestes koles zalosny
      • Gość: Lidka Re: A ja sram na ich wizy i LW IP: *.cybernet.ch 23.09.04, 17:18
        ...ja tez !!!

Jest tyle fajnych bezproblemowych krajow !!!

Wystarczy dowod osobisty !!!

P. S.
        anyway...

Dlaczego musimy miec wizy do USA ?!

Przeciez to nasz najlepszy "przyjaciel" ?!
    • Gość: Matt Re: Wałęsa w Fox News IP: 4.26.61.* 23.09.04, 11:26
      Widzialem ten wywiad u mnie w Kalifornii. Poniewaz znam oba jezyki, moge
      powiedziec, ze Lech Walesa wypowiedzial sie doskonale, mocno i bez ogrodek
      okreslil stan rzeczy w zwiazku z wizami. Takich wypowiedzi trzeba wiecej.
      Ci, co Go zlosliwie krytykuja na tym forum to maniacy nienawisci i glupoty.
      Czapki z glowy dla b. prezydenta Polski.
      PZDR.
    • Gość: kowal Dlaczego Polska nie ma szans na zniesienie wiz: IP: 81.210.124.* 23.09.04, 11:37
      Z jednego prostego powodu.USA trzyma sie mocno przepisu mowiacego, ze jesli
      odsetek nielegalnie przebywajacych w USA ludzi z danego kraju przekracza jakas
      tam wartosc calosci wszystkich ludzi z tego kraju (w tej chwili nie pamietam
      jaka to konkretnie wartosc) to panstwo musi korzystac z wiz. Polska przekracza
      ta wartosc sporo i nie ma mowy, zebysmy mogli oczekiwac zniesieniaw wiz.
      Podziekujmy raczej Polakow-cwaniakom, ktorzy zmykaja do USA a potem tam
      osiadaja bez zezwolen. Kazdy chyba zna takiego,USA nie moze sobie z tym
      poradzic (nawet taki kraj). Polacy kombinatorzy, ktorzy teraz smieja sie z nas
      sa temu tak naprawde winni. Zal mi tych ludzi, ktozy wyjezdzaja tam i chca
      podjac legalna prace, bo tym osobom wizy bardzo przeszkadzaja, ale mimo
      wszystko wiecej jest cwaniakow wiec popieram koncepcje USA, ze Polska jest
      skazana na wizy. Procedura zniesienia wiz jest poza tym bardzo skomplikowana,
      wiec i tak nawet jakby jakims cudem Bush zapalal chcecia do Polakow, co jest
      niemozliwe zwazywszy ze na gospodarce to sie zna jak malo kto co widac po
      tempie wzrostu w USA, to i tak potrwa to pewnie kilka ladnych lat. Na Kerry'ego
      tez nie ma co liczyc, facet jest zupelnie zamotany i widzac ze zwyciestwo w
      wyborach wymyka sie spod kontroli liczy na rzesze polonii, ktora moglaby mu
      poprawic statystyki. Co do Walesy to dobrze, ze czlowiek, ktory tam w USA jest
      najbardziej znanym polakiem reprezentuje sprawy Polakow. Mozna mu zarzucic to i
      tamto, ale kwas&spolka wielokrotnie tam bywali a smiem powiedziec ze mniej w
      tej sprawie uczycnili (sic). Ale nie ludmy sie:byloby niesprawiedliwe gdyby
      amerykanie zniesli Polakom wizy. Polska to nie pepek swiata i nie tylko ona te
      wizy musi miec.Sama sobie wypracowala, a to ze jestesmy po tej samej stronie w
      Iraku nie ma nic do rzeczy.
      • Gość: http://pamietamy.t Re:i na tym polega trzymanie politykow w garsci IP: 207.248.159.* 23.09.04, 13:26
        przez wyborcow
        obiecuje wybrac
        nie dotrzymal obietnicy kopa w d....
        i 10 lat osuniecia od funkcji publicznych

dlatego walesa jest zwyklym sprzedawczykiem
        takim jakim byl za swojej prezydentury
        i takim jakim byl jako przewodniczacy komitetu strajkowego

polska ma zywotny interes w zakonczeniu awantury irackiej
        i zniesieniu wiz
        dlatego polacy powinni opowiedziec sie zdecydowanie za kerrym
        tvp.pl/124,20040919119838.strona
        niestety wszystkie okolicznosci coraz bardziej potwierdzaja ze byl
        i chyba jest zwyklym agentem bylej bezpieki

pamietamy.tripod.com
        • Gość: marek jestes palant, facio IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 13:29
          obrazajac Walese.
          nikt nie jest bez grzechu
          ale to Walesa dopomogl w obaleniu komuny i nadal dobrze dba o interes Polski.

a ty z Iraku wycofaj sie do WC, tam twoje miejsce.
          • Gość: http://pamietamy.t Re: moze dba dobrze o twoje interesy IP: 207.248.159.* 23.09.04, 18:32
            o interesy polakow nie dba chyba wcale
            co uwidocznil w procesie
            przeciw kaczynskiemu wystepujac razem z wachowskim
            troche poczytaj o czasie strajku w stoczni
            i okraglostolowych ustaleniach

pamietamy.tripod.com
            • Gość: EMANUEL KANT A nie może coś zrobić BrzezińskiNa pogrzebie Reag IP: *.chello.pl 23.09.04, 19:00
              na pogrzebie Reagana nie pokazali ani razu Wałęsy. Tylko ten Gorbaczow i
              Gorbaczow. Trzeba uderzyć mocniej. O jakiej demokracji mówią ci Amerykanie, jak
              wizy są tak upokarzające i selekcjonujące ludzi na lepszych i gorszych.Mam dość
              tej całej parszywej Ameryki.
            • Gość: J.K. Palancie, wydarzeniach 1981 to bralem osobisty IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 19:13
              udzial.
              odczep sie od Walesy
              co jakas "zydo-komuna" ci sie sni, czy inny spisek?

Dr. J.K.,
              w r. 1981 przewodniczacy "S" w jednym z warszawskich zakladow przemyslowych.
              Na tym forum jestem znany.
              • Gość: EMANUEL KANT tak, jesteś bohaterem, Dr. JK IP: *.chello.pl 23.09.04, 19:56
                tylko że żyjesz przeszłością!!
                • Gość: J.K. Nie, przeciwnie IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 20:05
                  ja Pan Dr. J.K. (20 lat pracy na uczelniach, w tym 15 lat na Zachodnich)
                  pracowalem ostatnio w poludniowej Anglii i ladowalem wozkiem akumulatorowym
                  owoce na samochody.
                  I nie wstydze sie do tego przyznac.
                  • Gość: EMANUEL KANT wracaj lepiej do tematu IP: *.chello.pl 23.09.04, 20:12
                    ani Bush, ani Kerry nie wzruszyli się Osetią. To świadczy dużo o Ameryce. Nie
                    potrafi taki kołtun jeden z drugim poradzić sobie ani z Putinem, ani z Irakiem.
                    Gdyby nie nauka i nakłady na nią w USA, USA byłaby tylko pasożytem. Zresztą i
                    tak nim jest. Wkrótce i nauka jej nie pomoże.
                    • Gość: J.K. Nie badz smieszny IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 20:40
                      bylem wlasnie trzy tygodnie w Anglii i nauka angielska ma sie dobrze
                      (lepiej od kontynentalnej Europy).

A amerykanska jeszcze lepiej.
                      Wiem - chcialbys ze zlosci dokuczyc Ameryce.
                      nie bedziesz mial czym.
    • schlessier Re: Wałęsa w Fox News 23.09.04, 11:52
      Wałęsa na prezydenta !!!! Popieram,zawsze może liczyć Pan na mój głos.
    • Gość: Zenon Re: Wałęsa w Fox News IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 12:01
      I bardzo dobrze,ze Pani Iwinska tlumaczyla. Mam jednak nadzieje,ze nie
      doslownie. Belkot Walesy jest bowiem malo zrozumialy. I konstukcyjnie i
      tresciowo.
      • Gość: Adi Re: Wałęsa w Fox News IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 12:33
        Przeczytaj post Matta. Słyszałeś jego wywiad?
        Chwała Wałęsie. Tak trzymać Lechu.
        Już dawno nie widziałem w Wyborczej takiego forum, gdzie normalni ludzie mają
        przewagę nad zazdrosnymi prostaczkami.
        Pozdrawiam was.
        • Gość: Zenon Re: Wałęsa w Fox News IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 12:51
          Chlopcze, nie bede Ci opowiadal swojego zyciorysu. Osiagnalem jednak w zyciu
          wiele, nawet bardzo wiele. I dlatego nie zycze sobie by w moim imieniu
          wypowiadal sie becwal miary Walesy. To nie on tworzyl historie. To mlyny
          historii stworzyly mit Walesy. Jak sie okazalo nieuka, prostaczka, bufona,
          mitomana i megalomana. Wiele razy za granica bedac musialem sie wstydzic za
          wypowiadane przez niego banialuki, tlumaczac moim kolegom ze Polska to cos
          wiecej niz to indywiduum.
          • Gość: Fox Re: Wałęsa w Fox News IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:14
            Wstydż się Zenku i strugaj wiatraki.
            • Gość: !!!!!! Lechu, czuj się poklepany ! IP: *.lublin.mm.pl 23.09.04, 13:36
              • Gość: Lechu Czuje sie, bo co? IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 13:47
                My z krolowa angielska klepiemy sie po plecach i dobrze jest, bo co?

Tego nawet Mr President Bush nie moze.
                • Gość: !!!!!!! Re: Czuje sie, bo co? IP: *.lublin.mm.pl 23.09.04, 14:51
                  Nie wiem, czy chciałby. Wiem, że nie musi.
            • Gość: J.S. Re: Wałęsa w Fox News IP: *.tnt1.lafayette.in.da.uu.net 24.09.04, 04:21
              Zenku,
              Nikt nie jest ciekawy twojego zafajdanego CV. Grunt to dobre samopoczucie.
              K...s zlamany.
          • Gość: klik Re: Wałęsa w Fox News IP: *.crowley.pl 23.09.04, 14:20
            Gość portalu: Zenon napisał(a):
            Wiele razy za granica bedac musialem sie wstydzic za
            > wypowiadane przez niego banialuki,

Jeśli się wstydziłeś , to Twoja prywatna sprawa . Nie wykluczam ,że masz po
            prostu jakiś kompleks typu "a co też sobie o tym pomyślą za granicą ?" Nie
            przejmuj się aż tak bardzo tymi opiniami. A że Wałęsa nieuk i prostaczek ?
            Prawda ,no i co z tego ? Zrobił więcej dla narodu niż statystyczny
            przedstawiciel wykształconej elity intelektualnej . Fakt ,że elity nie
            potrafiły wykreować przywódcy typu Havel jest autentycznym powodem do wstydu ,
            a nie to ,że Wałęsa jest "niewykształcony". Nigdy nie ukrywał zresztą swego
            wykształcenia ,faktu ,że jest tylko "elektrykiem" w odróżnieniu od jednego
            powszechnie znanego i elokwentnego "magistra".
          • Gość: Tomek Re: Wałęsa w Fox News IP: *.acn.waw.pl 23.09.04, 20:19
            A ja jakos rowniez bywalem tu i tam. nie musialem sie wstydzic Walesy nigdy. A
            to ze osiagneles cos w zyciu to akurat malo ma do rzeczy. co do twoich
            przyjaciol to pewnie byli to ludzie z socjalistycznego zwiazku republik oraz
            jego kontynuatorki unii europejskiej. w normalnym swiecie lechu jest ceniony.
            • Gość: Volski Re: Wałęsa w Fox News IP: 68.184.162.* 23.09.04, 21:20
              Ogladalem i nie bardzo bylem podbudowany. Mimo dobrej tlumaczki Walesa nie
              rozumial pytan, a laczenie wiz z pytaniami nie mialo zadnego sensu. Chyba sie
              Walesa starzeje.
    • Gość: van-ivan Czyli wystąpił w kreskówce Bolek I Lolek?? IP: 80.249.4.* 23.09.04, 13:58
      ..najlepsza dla niego rola byłaby w Bolku i Lolku, a w roli Bolka będzie się
      czuł naturalnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka