Dodaj do ulubionych

Kylax chyba potnie sobie zyly

03.05.16, 10:09
tegoroczna nagroda im Axela Springera zostala przyznana Ronji von Rönne za antyfemisnistyczny esej pod tytulem:
Warum mich der Feminismus anekelt

Publicystka nie przyjela jednak nagrody skromnie stwierdzajac, ze nie chce sia stac "Galionsfigur" ruchu antyfeministycznego.
A mnie cieszy fakt, ze mozna wreszcie walczyc z idiotyzmami i nawet za to dostac nagrode.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: hmmm,kogo dziwi? 03.05.16, 10:26
      34 lata panna:
      pbs.twimg.com/media/CdiK7IhWIAEim9l.jpg
      • czuk1 Re: hmmm,kogo dziwi? 03.05.16, 11:17
        Przekonywające to zakończenie artykułu. Tak go przeczytałem:
        "Feminizm nadal stoi w korytarzu i skarży się, że dla kobiet żadne drzwi nie są otwarte. Aż kiedyś przychodzi kobieta, wznosi się nad tym całym feminizmem żąda otwarcia korytarza i drzwi otwierają się."

A więc wystarczy być stanowczą kobietą, wcale nie feministką i wszelkie drzwi przede mną mogą stanąć otworem.
        To prawda ... ale kytax pisze o aborcji a nie o feminizmie .ratujmykobiety.pl/
        Dlaczego ma sobie podcinać żyły ? Nie rozumiem .
        A wogóle ..... to temat o światowym znaczeniu ? ;)
        • 5magna Re: hmmm,kogo dziwi? 03.05.16, 12:31
          Aborcja sie nie udala I tak urodzil sie kilax....
      • czuk1 Re: hmmm,kogo dziwi? 03.05.16, 13:14
        Nie macie argumentów (choćby z tego artykułu) by osłabić miażdżącą krytykę kylaxa1.
        Wrednie wypowiadasz się nadal 5magno. Za to (podobno , ok. 600 ) aborcji udanych wydanych w PRL
        wykonał prof. Chowzan .... a teraz jest ikoną walki z aborcjami.
        • szwampuch58 Re: hmmm,kogo dziwi? 03.05.16, 13:28
          czuk1 napisał:

> Nie macie argumentów .....to niby do mnie ?
          • czuk1 nieporozumienie 03.05.16, 22:01
            Magno5.. Przepraszam Cię... autorem wątku jest mara 571. To do niej ten poniższy wpis.

Maro571 . Nie masz argumentów (choćby z tego artykułu) by osłabić miażdżącą krytykę kylaxa1. Za to (podobno , ok. 600 ) aborcji udanych wydanych w PRL
            wykonał prof. Chowzan .... a teraz jest ikoną walki z aborcjami
    • kylax1 Ale kogo obchodzi jakaś nagroda Axel Springera? 03.05.16, 12:32
      Bo poza Niemcami nikogo nie obchodzi. Fakt, że Niemcy są nadal seksistowskie. Np. w zarządach firm nadal da się słyszeć głupkowate komentarze na temat kobiet, coś co w innych krajach nie ma miejsca.

Poza tym, jak pani von Ronne jest taka antyfeministyczna, to dlaczego w ogóle wypowiada się na jakiekolwiek tematy? Do garów!
      • kylax1 I jeszcze jedno. Gdyby nie feminizm, to pani 03.05.16, 12:34
        von Ronne siedziałaby cichutko w domku, bo nikt by jej nawet nie zatrudnił w jakichkolwiek mediach, bo tam pracę mieliby tylko mężczyźni.

Pani von Ronne, to jak żyd popierający Holocaust.
      • mara571 Re: Ale kogo obchodzi jakaś nagroda Axel Springer 03.05.16, 21:52
        nie masz pojecia o Niemczech, ale to nie twoja wina.
        Ja zalozylam ten watek nieprzypadkowo: skrzetnie odnotowuje fakty swiadczace o ruchu wahadla nastrojow spolecznych na prawo. Taki manifest o wstrecie do postmodernistycznych feministkach i zadaniach ma swoja wage i osmiela kobiety, ktore maja gdzies te glupie zadania.
        Jako przyklad glupoty niech posluzy Uniwersytet w Lipsku. Tam pisma do profesorow- mezczyzn maja taka antygramytyczna forme: Sehr geehrter Professorin Hans Schmidt. Na zadanie feministek.

Podam ci jeszcze jedna wiadomosc dnia: Mutti stwierdzila, ze jej partia zaniedbala konserwatywnych wyborcow, a strategia straszenia AfD sie nie udala. Jaki zwrot nastapi w CDU nie wiadomo. Merkel jest bezideowa i jest jej wszystko jedno. Spece od programow partyjnych juz cos wymysla.
        • kylax1 Niemcy stworzyły nazizm, to niech już lepiej nie 04.05.16, 14:54
          myślą o ruchach w prawo, bo znowu będą mieli naloty dywanowe u siebie.
          • felusiak1 Re: Niemcy stworzyły nazizm, to niech już lepiej 12.05.16, 13:20
            Faszyzm jest lewicowy.
            • kylax1 Wszystko co "złe" jest lewicowe! 13.05.16, 00:43
              Tylko prawactwo jest "dobre"!!!
              • felusiak1 Re: Wszystko co "złe" jest lewicowe! 13.05.16, 01:09
                Szanowny kolego, faszyzm jest lewicowy i tego nie da się obalić.
                Nie twierdzę, że wszysko co pochodzi od lewicy jest złe albo wszystko pochodzace od prawicy jest dobre. To raczej ty jesteś zdania, ze wszystko co lewicowe jest wspaniałe.
                • kylax1 Prawica dyskryminuje ludzi. 14.05.16, 13:31
                  To prawica i konserwatyści popierali niewolnictwo, rasizm, seksizm, homofobię, transfobię, ksenofobię itd.
                  • czuk1 Jakobini .... 14.05.16, 16:35
                    Według Aleksandra Halla - PiS to prawica populistyczna, socjalna. Jego sposób rządzenia to bardziej metoda jakobińska, rewolucyjna niż konserwatywna.
                    PiS przejęło władzę dzięki dobrze prowadzonej, demagogicznej kampanii wyborczej oraz przemilczeniu zamiarów przeprowadzenia zmian ustrojowych i wprowadzenia rządów autarkicznych.
                    Rządy PiS faktycznie zbliżone są do rewolucyjnych - jakobińskich a więc są mało konserwatywne. Już w pierwszych miesiącach rządzenia widzimy "walkę ze zdrajcami ludu" i przeciwnikami PiS (terror polityczny, bezprawie,...).
                    • kylax1 Konserwatyści zawsze popierają zastany porządek. 15.05.16, 15:50
                      Dlatego konserwatyści popierali niewolnictwo ("bo tak było od zawsze"), popierali seksizm i dyskryminację kobiet ("bo tak było od zawsze"), popierali homofobię i transfobię ("bo tak było od zawsze"), popierali rasizm ("bo tak było od zawsze") itd.
                      • felusiak1 Re: Konserwatyści zawsze popierają zastany porząd 15.05.16, 16:24
                        To ciekawe bo na południu USA niewolnictwo popierali demokraci którzy walczyli z republikanami z północy.
                        Według twojej diagnozy demokraci byli konserwatystami a republikanie byli liberałami.

Z seksizmem, homofobią, transfobią zapedziłeś się w ciemny zaułek.
        • belphegor-pisu Re: Ale kogo obchodzi jakaś nagroda Axel Springer 14.05.16, 11:32
          Plecenie gupot to u ciebie w dalszym ciągu norma.
      • jorl Re: Ale kogo obchodzi jakaś nagroda Axel Springer 03.05.16, 22:07
        kylax1 napisał:

> Bo poza Niemcami nikogo nie obchodzi. Fakt, że Niemcy są nadal seksistowskie. N
        > p. w zarządach firm nadal da się słyszeć głupkowate komentarze na temat kobiet,
        > coś co w innych krajach nie ma miejsca.

W niemieckich firmach, tych waznych bo przymyslowych, najczesciej szefami sa ludzie ktorzy przeszli droge techniczna. Inzynierowie itp.
        Ile jest dziewczyn inzynierami? Mowie o takich co sie nadaja do przemyslu, maszynowy, elektrotechniczny? Nie architektura.
        Przez moje rece przeszlo napewno ponad sto aplikacji na stanowiska entwicklungsingenieur czyli konstruktora/projektanta. I tylko raz byla dziewczyna. I gwarantuje Tobie drogi k1, jakby sie trafila dobra to bysmy ja wzieli.
        OK, nawet ostatnio wzielismy taka do programowania testujacych urzadzen. Okazaje sie dobra i ma tak samo droge otwarta do awansu. W prywatnej firmie liczy sie jak sie pracuje, a nie czy dziewczyna czy zolty czy czarny. Musi tylko przekonac ze jest dobry.
        OK, teraz wlasnie rodzi dziecko, poczekamy na nia, w tym czasie bierzemy jednego na okreslony czas bo robota nie czeka.

A jak nie ma dziewczyn inzynierow to i skad maja sie wziasc kobiety szefowie w przemysle?

Sam mam corke, nauczalem ja matematyki i fizyki, naprawde umiala, ale poszla mi na medycyne. Fakt, moglaby akurat ona byc dobrym inzynierem, ale powod byl jeden. Ma wiecej jak normalnie u kobiet testosteronu. Po ojcu. I dlatego jest zawzieta ambitna i logiczna.

Ale kobiety maja najczesciej mniej testosteronu wiec i do nauk scislych sie nie nadaja za bardzo. Sprawa koncentracji na wybranym problemie i jechanie z tym do dechy. To brakuje u kobiet i to trudno przeskoczyc. Wyksztalcenie nie wszystko trzeba miec naped do walki a ten bierze sie z testoteronu. Taka biologia
        • kylax1 Ja pisałem o czym innym. 04.05.16, 14:52
          Napisałem, że nawet jak kobieta jest w zarządzie firmy, to jego męscy członkowie często pozwalają sobie na docinki wobec niej, nawet przy jej obecności.

W innych krajach, czy to USA, czy to Skandynawia, czy to nawet Polska, takich rzeczy praktycznie nie ma.

A jak Deutsche Bank wydurnił się z dwoma prezesami, bo nie mogli zaakceptować faktu, że prezesem miał być Hindus? Ukryty, niemiecki rasizm, zwłaszcza w biznesie, dał o sobie znać, że była afera międzynarodowa z tego powodu. Deutsche Bank miał strasznie negatywną prasę.
          • jorl Re: Ja pisałem o czym innym. 04.05.16, 22:31
            kylax1 napisał:

> Napisałem, że nawet jak kobieta jest w zarządzie firmy, to jego męscy członkowi
            > e często pozwalają sobie na docinki wobec niej, nawet przy jej obecności.

Tak myslisz? Moze cos w tym i jest. Ale moze jak tak to blizej? A wiec w Niemczech panstwo przymusza firmy ktore sa na gieldzie (moze od jakies wielkosc?) aby w zarzadach byly kobiety. jak dotad niby dobrowolnie ma to byc ale groza prawem.
            A wiec co robia firmy? Wg prawa sa w zarzadach przedstawiciele np. Betriebsratu, cos jakby zw. zawodowy. I tam na szefow sa wpychane kobiety ktore potem sa w zarzadzie. Nie pochodza z awansu po lini zawodowej, nie sa fachowcami od prowadzenia firmy ale warunek jakos jest spelniony.
            A wiec nic dziwnego ze na takich ludzi, w tym przypadku kobiety, w zarzadach inni, fachowcy, patrza z politowaniem. Bo osiagnely to miejsce w zarzadzie nie dzieki swojej pracy a dlatego ze prawo do tego zmusza. Prawo idiotyczne, przez takich jak Ty drogi k1 przeforsowane.
            A wiec do takich sie szacunku nie ma i stad przesmiechy.
            Sam bym tak robil. Ale kobiety ktore by doszly w twardej konkurecji, bez wspomagania prawem, i bedace fachowcami bylyby napewno witane z szacunkiem w zarzadzie. Bo taki ma za soba wladze, przez siebie zdobyta.

> W innych krajach, czy to USA, czy to Skandynawia, czy to nawet Polska, takich r
            > zeczy praktycznie nie ma.

Zapewne tam kobiety w zarzadzie sa tylko te ktore wlasna praca do niego dotarly. Nie maja niemieckiego prawa o forsowaniu kobiet.

> A jak Deutsche Bank wydurnił się z dwoma prezesami, bo nie mogli zaakceptować f
            > aktu, że prezesem miał być Hindus? Ukryty, niemiecki rasizm, zwłaszcza w biznes
            > ie, dał o sobie znać, że była afera międzynarodowa z tego powodu. Deutsche Bank
            > miał strasznie negatywną prasę.

Nie wiem o DB. Ale wiem o sobie. Polak niewiele lepiej jak Hindus. A uczestnicze w naradach z innymi powaznymi firmami, musze omawiac technike z inzynierami tamze, wiele firma, znaja mnie w moim zakresie w Niemczech, i nie tylko w Niemczech, Austra nawet Francja, wiedza ze Polak ale odnosza sie do mnie z szacunkiem. Przed kilku laty, jak mialem isc na emeryture to byli klienci dla ktorych z moimi chlopcymi niezle urzadzenia skonstruowalem, martwili sie co dalej. No i wlasciciele podsuwaja mi nastepne umowy abym dalej pracowal.
            I wszyscy wiedze ze jestem Polakiem, naprawde.
            A wiec nie przesadzajmy z tym niemieckim rasizmem. jak wiedze jak Polacy sie o Rosjanach wyrazaja to dopiero jest rasizm. Ty w tym tez celujesz k1.
            • kylax1 Wielu Niemców to zwykłe chamy. 11.05.16, 12:14
              Jak niemiecki szefuncio w Szczecinie, który obrażał swoich pracowników, że wysłałby ich do obozów koncentracyjnych.

W wielu krajach jak Norwegia, Szwecja itd. są parytety dla kobiet w zarządach firm i takich docinków jak w Niemczech tam nie ma. W USA co prawda parytetów nie ma, ale gdyby jakikolwiek oszołom coś takiego powiedział do kobiety, to jeszcze w tym samym dniu wyleciałby na zbity pysk, a firma nie wypłaciłaby się na odszkodowania zasądzone przez sąd.

Jak to jest, że w innych krajach nie przeszkadza nikomu prezes, czy główny inżynier Hindus, Chińczyk, czy Polak, ale w Niemczech musieli wprowadzić "dwóch CEO" Deutsche Banku, bo Adolfy nie mogły znieść myśli, że ktoś niebiały będzie kierować bankiem.

Ty jorl, jak typowy miłośnik RoSSji, bronisz chamstwa i rasizmu.
              • jorl Re: Wielu Niemców to zwykłe chamy. 11.05.16, 21:45
                kylax1 napisał:
                >Re: Wielu Niemców to zwykłe chamy.
                > Jak niemiecki szefuncio w Szczecinie, który obrażał swoich pracowników, że wysł
                > ałby ich do obozów koncentracyjnych.

Nie wiem, moze tak. Ale za to wielu Polakow slyszalem w Berlinie co sie darli na Niemcow ze sa hitlerowcami. Tez bys sie tak darl drogi k1?

> W wielu krajach jak Norwegia, Szwecja itd. są parytety dla kobiet w zarządach f
                > irm i takich docinków jak w Niemczech tam nie ma.

Po pierwsze to uwazam ze siedzisz w tym zaulku Europy czyli w Polsce, Swiata nie widziales, a co najmniej nie za dlugo myslisz ze jak wyczytasz cos w necie to juz jestes madry, ale rzucac opiniami o innych krajach to jestes pierwszy.
                Wlasnie niedawno widzialm jak to jest w zarzadzie VW. Tez sa jakies kobiety, wlasnie jedna ze zwiazkow zawodowych. Ja wiem ze to dla Ciebie za trudne ale roznica w wiedzy pomiedzy taka wlasnie a innymi co zajmuja sie naprawde kierowaniem firmy jest ogromna. A siedzi sobie miedzy nimi i niby jest wazna. Nie jest to smieszne dla Ciebie? Dla mnie tak.

>W USA co prawda parytetów nie
                > ma, ale gdyby jakikolwiek oszołom coś takiego powiedział do kobiety, to jeszcz
                > e w tym samym dniu wyleciałby na zbity pysk, a firma nie wypłaciłaby się na ods
                > zkodowania zasądzone przez sąd.

Jak nie ma parytetu to znaczy ze ta kobieta doszla tam za swoje zaslugi. Czyli jest rownowazna z innymi. To jak sie z takiej podsmiewac ze siedzi tu bo paritet jej to dal a nie wlasna praca? Gonisz w pietke drogi k1. Nie pierwszy raz.

>
                > Jak to jest, że w innych krajach nie przeszkadza nikomu prezes, czy główny inży
                > nier Hindus, Chińczyk, czy Polak, ale w Niemczech musieli wprowadzić "dwóch CEO
                > " Deutsche Banku, bo Adolfy nie mogły znieść myśli, że ktoś niebiały będzie kie
                > rować bankiem.

Jeszcze raz, nie wiem, ale wiem ze tu w Niemczech sie dobrze czuje. W pracy i poza.

> Ty jorl, jak typowy miłośnik RoSSji, bronisz chamstwa i rasizmu.

Drogi k1, ja od dawna wiem ze do Polski napewno nie wroce. A dlaczego? Bo chamstwo w Polsce mi za bardzo przeszkadza. Przyzwyczailem sie do innego podejscia. Jestescie w Polsce po prostu chamami.
                Dodam ze od Rosjan sie nie roznicie, Wschodnie chamstwo, a w Rosji bywalem. Smieszy mnie jak sie wypierwszacie przed Rosjanami a jestesci do nch podobi wlasnie w chamstwie.

Co do rasizmu. Napewno nie jestem rasista, wiem o tym ze w kazdej rasie sa podobnie madrzy ludzie, tym sie roznie np. od Ciebie czy od Polakow. Wy uwazacie np. ze Rosjanie sa podludziami, Ty wlasnie takim jestes, chodzby dlatego zarzucanie innym rasizmu, przy Twoim stosunku do Rosjan jest hypokryzja ogromna.

Antyfeminizm. Wcale nie jestem, ale uwazam ze nalezy droge przejsc wlasnymi silami. Z tym ze uwazam ze kobiety przez mniej testosteronu maja mniejszy naped do walki konkurencyjnej, w tym tworczym sensie a nie noge podlozyc, czyli swoja praca dosc. Ale sporo mezczyzn tez ma malo testosteronu, to sa tzw. jak moja mama mawiala, d.. z uszami. Ja juz dawno proponowalem aby chetnym do pracy w moim biurze konstrukcyjnym merzono poziom testosteronu. Wtedy zaraz wiadomo jak sie bedzie zachowywal. Mam 2 inzynierow co napewno, sa lysi jak ja, maja wiecej testosteronu. I na nich zawsze moge liczyc jak sa problemy. Wgryza sie i beda pracowali do upadniecia. Taki z za malo testosteronu, a tez talich mam, niestety badan sie nie robi na testosteron, sie rozplacze przy problemach jak baba i do domu. A od czasu do czasu takie problemy sa. Moja mama miala napewno wiecej testosteronu, byla dyrektorka, cora, mierzyla tez jest zawzieta, ale takich jest malo.
                Niektore z moich kochanek tez mialy wiecej testosteronu jak normalnie, zaraz poznaje, takie ida do wyra jak facet czyli nie kryguja sie, dogadac sie mozna. I lubia sex. Mialem pare miesiecy taka ktora okres miala raz ma pol roku, tabletek nie potrzebowala, ta przy pierwszym spotkaniu powiedziala, ja wiem co mezczyzniu lubia. I wiedziala.
                Tak ze kobiety sie jednak roznia od mezczyzn co ne znaczy ze nie moga byc w spoleczenstwie przydatne i wartosciowe. Ale skads sie bierze za inzynierow wsrod kobiet jest malo.
                • kylax1 Bzdura jorl. 12.05.16, 12:44
                  Po pierwsze, jak napisałem, docinki wobec kobiet w zarządach, to cecha wybitnie niemiecka. W innych krajach, także tam gdzie są parytety, tego NIE MA. W Skandynawii, czy w Kanadzie takie coś jest wręcz niewyobrażalne.

Niemcy są takimi samymi chamami jak Rosjanie i Polacy. Ale mają (zupełnie bezpodsatwnie) kompleksy wyższości wobec Europy Centralnej i Wschodniej.

O ile zgodzę się, że u kobiet wyższy poziom testosteronu wpływa na potrzeby seksualne, choć nie tylko, bo estrogen też ma u nich swoją rolę, to nie zgodzę się, że łysina to symbol wysokiego testosteronu. Tutaj kilka "płaczliwych dzieci bez testosteronu z włosami":

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Curtis_LeMay_%28USAF%29.jpg
                  upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/MacArthur_Manila.jpg
                  www.greendragonsociety.com/images/Genghis_Khan%2064.jpg
                  i.onionstatic.com/onion/5056/9/original/1200.jpg
                  Sami ludzie bez testosteronu.....
    • el.commendante No i co w tym nadzwyczajnego? 11.05.16, 13:38
      Ultra-konserwatywne wydawnictwo nagradza swoich, co w tym takiego nadzwyczajnego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka