Dodaj do ulubionych

Olimpiada w Rio bez Rosji

18.06.16, 22:52
na podstawie oskarzeni o dopingowe praktyki stosowane w sportowym swiecie. Czy to zupenie tak jest , tego nie wiemy, a jestem niemal pewny ze anglosasi I europejczycy tez nie sa bez grzechu. Efektem tego bedzie ze ludz straca ochote ogladania olimpiady, odwiedzenia Rio. Udewrzy to mocno w ekonomie Brazyli I przygotuje ja do ekonomicznego szoku , na podobienstwo Ukrainy. Brazylia bedzie wystawiona na aukcje dla samych przyjaciol z Londynu I Wall Street. Stratedzy NWO wymysili to w szczegolach, a Brazylijczycy wydali dziesiatki miliardow na sfinansowanie tego lupu pod nadzorem autora przewrotu Temera.
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 18.06.16, 22:57
      Ekonomia Brazylii tonie w szmbie nie od dzisiaj. I Rosja nie ma z tym nic wspólnego.
      Wiecej wspólnego ma Lula i jego kamaryla......
      • eva15 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 00:37
        No tak, w dobrobycie pławią się tylko ci, którzy uznali jedynie słuszny system i mu się podporządkowali:-). Tak EU np. rozkwita, zwłaszcza Grecja...
        • herr7 i warto było organizować olimpiadę w Soczi? 21.07.16, 12:58
          Putin musi mieć dzisiaj ponurą minę. Rosja poniosła kolosalne koszty, on sam zabiegał o tę olimpiadę jak o coś arcyważnego. A otrzymał pucz w Kijowie i wyrzucenie rosyjskich sportowców z igrzysk w Rio. Na dodatek wyszło na jaw, że jego "drug" Mutko to kawał łocha, który zawiódł nie tylko w przygotowaniach reprezentacji piłki nożnej, ale też nie potrafił dopilnować kontroli antydopingowej.
          • kylax1 Przecież sam Putin kazał dopingować rosyjskich 25.07.16, 13:37
            sportowców. Przecież Putin jest głównym mocodawcą państwowego udziału w dopingu.
            • marynazmlyna Re: Przecież sam Putin kazał dopingować rosyjskic 25.07.16, 22:26
              kylax1 napisał:

> sportowców. Przecież Putin jest głównym mocodawcą państwowego udziału w dopingu.

No bo jak przekonac swiat o potedze Rosji,jak rosyjscy sportowcy nie zdobywaja medali?
            • xystos Re: Przecież sam Putin kazał dopingować rosyjskic 26.07.16, 05:09
              kylax1 napisał:
              sportowców. Przecież Putin jest głównym mocodawcą państwowego udziału w dopingu

..oczczywiscie.wszystko co zle to
              Putina robota a.po stronie USA
              dobroc niebianska

czy wy zescie sie urodzili z CP ?
      • czuk1 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 20.07.16, 07:06
        felusiak1 napisał: Ekonomia Brazylii tonie w szmbie nie od dzisiaj. I Rosja nie ma z tym nic wspól
        > nego. Wiecej wspólnego ma Lula i jego kamaryla......

Czy ktoś , gdzieś (poza Tobą) pisze o słabości ekonomiki Brazylii wywołanej przez doping rosyjskich sportowców ?
      • kylax1 Nie bredź felusiak. 2-3 lata recesji i znowu będzi 25.07.16, 13:35
        wzrost.
    • pijatyka Urrrraaaaa.... ;-> 18.06.16, 22:57

• wasyl_szuja A kogo to obchodzi? 18.06.16, 22:59
      Tak jak Rosja nie wyjdzie z grupy na Euro i zaraz się z nią pożegnamy, tak nikt nie zaszlocha za nią w Rio. Ludzie cenią zasady, a nie cwaniaków.
      • szwampuch58 Re: Mnie,przykladowo 18.06.16, 23:18
        Kazde wielkie wydarzenie sportowe bez wielkich nacji sportowych jest smutne dla samego sportu.Narazie jest decyzja o wykluczeniu z jednej dziedziny sportu Rosjan ale znajac wypowiedzi Putina decyzja o wycofaniu Rosjoi z Rio to sprawa kilku dni na pewno znajda sie panstwa solidarujace sie z Rosja i tez sie wycofaja no i mamy"szajse" jak w latach Moskwy i Los Angeles kiedys...i tak polityka znowu robi" kaput" sport
        PS:Ukraina juz spakowala manele banderowiec czy dalej baluja w szatni?
        • wasyl_szuja Re: Mnie,przykladowo 18.06.16, 23:36
          Nie no szambuch, ty mnie rozbrajasz :)
          Może dawajmy ruskim za nic punkty, no bo przecież naród mniejszy od bengalskiego, ale tak mocarnie się prezentuje ;)

PS: nie wiem własowiec, nie interesuje mnie reprezentacja Ukrainy.
      • boavista4 Re: Ekonomia nie byla zla, 18.06.16, 23:25
        bylo duze zatrudnienie, duzo budowano, nowe przemysly, kraj nie byl zadluzony. Bankierzy zrobili wszystko zeby rozlozyc kraj. szczegolnie obecnie sprawujacy role prezydent Temer, przygotowuja kraj do szoku ekonomicznego na wzor Ukrainy. Dilma polozyla wielkie nadzieje I pieniadze na organizacje olimpiady w Rio. Ja widac bedzie to wielka kleska, a zachod robi co moze zeby nie bylo ratunku. Rio de Janeiro juz zdeklarowalo bankrupcje. Olimpiada bez udzialu Rosji I jej sojusznikow , to nie olimpiada.
        • wasyl_szuja Re: Ekonomia nie byla zla, 18.06.16, 23:33
          A co, Rosja miała w planie sowicie zapłacić za swoje przyszłe medale? ;)
        • wiktor_jerofiejew Re: Ekonomia nie byla zla, 19.06.16, 20:56
          A jakich "sojusznikow " ma roSSja ?
          Serbia i ASSad ? Buhahhahaaa
      • wiktor_jerofiejew Re: A kogo to obchodzi? 19.06.16, 15:56
        dokladnie 100/100 hehe
    • engine8 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 18.06.16, 23:42
      Rosji i Putinowi wbija sie igly wszedzie gdzie sie da i przy kazdej okazji liczac ze w koncu bedzie bolalo na tyle ze sie wycofa z ringu.
      Obawiam sie jednak zeby te igly nie mialy dzialania podobnego do akupunktury.
      • kylax1 Aha, to USA kazało Rosjanom brać doping. 19.06.16, 01:18
        Co to kacapska webbrygada nie wymyśli...
    • kylax1 Normalne kraje nie chcą czegoś takiego, jak olimpi 19.06.16, 01:15
      ada. Na to mogą sobie pozwolić jedynie kraje typu Chin, dla których takie wydatki to i tak ułamek zagregowanych inwestycji. Mniejsze gospodarczo kraje (w dodatku w recesji), jak Brazylia, Grecja, Polska, czy nawet UK tylko tracą na takich imprezach.
      • boavista4 Re: kylax zieje nienawiscia 19.06.16, 03:49
        Kazdy wie ze w Ameryce nie ma amatorow w sporcie. Uniwersytety oferuja stypendia, roznego rodzaju ukryte I otwarte pieniadze, gwiazdy sportowe dostaja pozycje, pieniadze, tytuly, a to ze aplikuje sie im roznego rodzaju legalne I nielegalne terapie jest tajemnica poliszynela. Czy sportowe sluzby lekarskie otrzymuja odpowiednie instrukcje - tego tez nie wiemy. Nie prtzypadkiem bylo ze za komuny, sowieccy sportowcy nie mieli rownych. Dzis ich miejsce zajela superpotega. Wtedy koszty uniwersytetow USA byly niskie, dzis sa ogromne, dzis indoktrynacja jest powszechna , dawniej rebelia byla powszechna. Sadze ze BRICS plus kraje 3 swiata, powinien potepic obecny komitet olimpijski za polityczna dyskryminacje w sporcie , zbojkotowac obecna Olimpiade i zorganizowac konkurencyjna olimpiade w tym samym miescie i podobnym czasie. Nowa Olimpiada powinna przestrzegac rowniez limity zdrowotne i dopingowe.
        • czuk1 boavista4 znajduje wyjście "rosyjskie" 19.06.16, 04:10
          boavista4 napisał(a):
          "Kazdy wie ze w Ameryce nie ma amatorow w sporcie. .... ze aplikuje sie im"... (sportowcom)..." roznego rodzaju legalne I nielegalne terapie jest tajemnica poliszynela.

I co z tego ? To są pomówienia albo też doping w USA jest ukrywany, nie dają się złapać .Ta sama światowa organizacja sportowa stosuje chyba jednakowe wymogi , do wszystkich sportowców. ;)

"Sadze ze BRICS plus kraje 3 swiata, powinien potepic obecny komitet olimpijski za polityczna dyskryminacje w sporcie , zbojkotowac obecna Olimpiade i zorganizowac konkurencyjna olimpide w tym samym miescie i podobnym czasie. Nowa Olimpiada powinna przestrzegac rowniez limity zdrowotne i dopingowe."

No tak. Rosja zawiniła to trzeba rozwiązać zasłużony, historyczny komitet olimpijski ; trzeba utworzyć nowy - najlepiej w Rosji. Rozwiązanie problemu ... wg reguł dyplomacji Ławrowa, także
          w zgodzie z metodami erystycznymi prowadzenia rosyjskiej propagandy (vide Wikipedia).

• marynazmlyna Troche szkoda 19.06.16, 06:16
            bo bez dopingu i tak nie zdobyliby zadnego medalu a posmiac byloby sie z nich mozna.
    • karbat Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 08:37
      ta decyzje w sprawie wykluczenia rosyjskich sportowcow ,
      oparajac sie na zasadzie odpowiedzialnosci zbiorowej .

ta sama zasada o odpowiedzialnosci zbiorowej kierowali sie miedzy innymi faszysci .
      Jesli np. ktos zastrzelil faszyste, faszysci nie pytali sie o wine, mordowalai ludnosc
      calej wsi, lapali ludzi na ulicach . Mordowali wszystkich lacznie z dziecmi .
      Zgodnie z zasada o odpowiedzialnosci zbiorowej .

nawet piecioklasista wie , ze ci

- ktorzy podjeli decyzje o wykluczeniu rosyjskich sportowcow z zawodow
      nie maja dowodow obciazajacych wszystkich sportowcow
      - nie maja zadnych mocnych dowodow, ze doping organizowal Kreml

podjeto decyzje o odpowiedzialnosci zbiorowej . tak jak to robili faszysci .

Pikanterii dodaje fakt, zeby uniknac indywidualnych oskazen w sadach, przeciw tej decyzji.
      Podejmujacy faszystowska decyzje o odpowiedzialnosci zbiorowej ( przegrali by ja w sadach
      po latach ) ,-
      Dopuszczaja start rosyjskich zawodnikow , ale nie pod ... barwami, flaga rosyjska .
      Sku...ele, z tych uczciwych sportowcow, obywateli Rosji, zrobia bezpanstwowcow .
      • czuk1 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 10:05
        Kara jest - wg mnie - za wysoka. Liczyłem na jakieś ostrzeżenie dla Rosji i wykluczenia indywidualne (złapanych na dopingu).
        • marynazmlyna Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 12:34
          czuk1 napisał:

> Kara jest - wg mnie - za wysoka. Liczyłem na jakieś ostrzeżenie dla Rosji i wyk
          > luczenia indywidualne (złapanych na dopingu).

No to jedz do Rosji to zamanifestowac jak Depardiejew.
          Jesli zwiazek organizowal i ukrywal cpanie-to zawiesza sie zwiazek-to proste.
          • czuk1 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 14:16

> czuk1 napisał:
            > Kara jest - wg mnie - za wysoka. Liczyłem na jakieś ostrzeżenie dla Rosji
            i wykluczenia indywidualne (złapanych na dopingu).

>marynazmlyna odpisał(a): No to jedz do Rosji to zamanifestowac jak Depardiejew.
            > Jesli zwiazek organizowal i ukrywal cpanie-to zawiesza sie zwiazek-to proste.

Moja odpowiedź:
            Maryno-blondyno ocknij się, zobacz ! ...co wypisujesz !. Jakim prawem, wysyłasz polskiego patriotę (prawie narodowca) do Rosji , na manifestację. I porównujesz z przestępcą podatkowym.
            Tu jest polskie forum a więc właściwe miejsce do wyrażania swoich poglądów. Jeśli piszę (zawsze) - "wg mnie" i uzasadniam swoje zdanie, tzn. - korzystam z prawa wypowiedzi. Jeśli Twoje zdanie jest inne .... to go tu wpisujesz +ewentualnie, obalasz moje poglądy.
            Dlatego mój pogląd powtórzę - wg mnie - powinno być stopniowanie kary dla rosyjskiej federacji (bo dotąd nie zarzucano ruskim organizowania dopingu) i a kary indywidualne zastosowane , powinny być najwyższe. Zablokowanie udziału w Olimpiadzie dla Rosji może być odebrane jako - polityczne, stronnicze.
    • jankowski1960 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 11:34
      Nie podobna mi sie odpowiedzialosc zbiorowa. Mowie to jakości dziecie PRLu i jako byly sportowiec
      • marynazmlyna Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 12:40
        jankowski1960 napisał:

> Nie podobna mi sie odpowiedzialosc zbiorowa. Mowie to jakości dziecie PRLu i ja
        > ko byly sportowiec

A jak Rosja Polsce sprzedawala gaz najdrozej w Europie to ci sie podobalo?
      • wiktor_jerofiejew Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 16:06
        SSowiet spytaj bolsz_evy ,ona ogladala program niemieckiej TV w ktorej dziennikarz na pytanie :
        Ilu "sportowcow " w SSojuzie bierze wali koks ? odpowiedz brzmiala
        95% !!!!!
        Malo tego ci ktorzy mieli stac na strazy i pilnowac to wlasnie oni sprzedawali za ciezkie tysiace Euro
        Czyli przyzwolenie i prykaz byl z samej gory jestem pewny ze nawet wlAdolfowicz putaSS wiedzial i wszystkim , dlatego zamknal morde i siedzi cicho teraz ...
        Na cale szczescie program zrobili Niemcy , wiec NIE bedzie ze to CIA ...Lol
        A ci ktorzy opowiedzieli z o tym ze kokswonie w SSojuzie pracuja na 3 zmiany musieli uciekac i prosic o azyl w Ameryce ...
        I znowu moSSkale wyszli na idiotow , zlodzieji i oszustow
        Widac to po osiagnieciach pilkarzy HeHe - wagon koksy nie dojechal ? LoL

" kazdy rusek jest swoistym niedolega
        Iwan Piotrowicz jest zbyt gruby .Ma pasek pod brzuchem.
        Wasyl Wasiljewicz jest zbyt przetarty . Ma dziurawe obie kieszenie.
        Mikolaj Iwanowicz nigdy nie obcina paznokci u nog. Same mu sie obcinaja.
        Panna z zebami ma porwana koszule nocna .Apatycznie wylewa sie z niej niemyty cycek.
        Maria Mikolajewna ani razu w zyciu nie korzystala z papieru toaletowego . I nic - zyje...
        Oto dlaczego . Ruskie maja wspanialy balet "

"Encyklopedia duszy ruskiej"
        Wiktor Jerofiejew
        • marynazmlyna Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 18:17
          wiktor_jerofiejew napisał(a):

> SSowiet spytaj bolsz_evy ,ona ogladala program niemieckiej TV w ktorej dziennik
          > arz na pytanie :
          > Ilu "sportowcow " w SSojuzie bierze wali koks ? odpowiedz brzmiala 95% !!!!!
          -----
          Pozostalych 5% nie zalapuje sie do sbornej.
      • jankowski1960 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 24.08.16, 10:18
        Nie
    • herr7 Oj, Zachód Putinem pomiata... 19.06.16, 12:44
      I tak wygląda podziękowanie Zachodu za organizację olimpiady w Soczi! I na co ci to było Władimir?
      • kylax1 Żuraw alfa nie słynie z głębi umysłowej. 19.06.16, 13:00
        Dlatego jest tak, a nie inaczej. RoSSja jest sama sobie winna, że mają niezbyt ogarniętego, ale też niezdecydowanego przywódcę.
        • 5magna Re: Żuraw alfa nie słynie z głębi umysłowej. 19.06.16, 14:27
          Na nastepna olimpiade w Fukoshimie Rosja tez nie pojedzie.....
          • boavista4 Re: to nastepny znak ze 19.06.16, 14:53
            Globalisci chca wojny z Rosja , a Hillary od lat prowadzila konspiracje przeciw ludzkosci.
            • kylax1 To następny znak, że znowu nie wziąłeś lekarstw. 19.06.16, 16:06
              Idź w końcu do swojego psychiatry, a nie chowaj się przed nim.
          • czuk1 Re: Żuraw alfa nie słynie z głębi umysłowej. 19.06.16, 16:11
            5magna napisał(a):

> Na nastepna olimpiade w Fukoshimie Rosja tez nie pojedzie.....

....do czego / kogo .... pijesz ? ;)
      • wiktor_jerofiejew Re: Oj, Zachód Putinem pomiata... 19.06.16, 16:10
        Wygonili ruSSkich "sportowcow " z Olimpiady ?
        To jakas rusofobia ? czy cus ... LoL
        Caly swiat nienawidzi bezzebnych ?
        Ojoj to jakis podstep i ogolnoswiatowa ZMOWA ?! Buhahhahhaa
    • wiktor_jerofiejew Olimpiada bez ZBIRa- Brawo 19.06.16, 17:44
      Brawo Brawo Brawo
      Decyzja o wyjeba....u oszustow to taki ,zamaszysty kop w krocze wlAolfowicza putaSSA
      Yes,Yes,Yes
    • karbat Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 18:12
      na zachodzie doping nie jest mniejszy niz w Rosji, i nie jest to zadna tajemnica .
      wie o tym kazdy jako tako rozgarniety czteroklasista .

gra sie o b. duza kase, wiec .... doping w sporcie byl, jest i bedzie .

kara rosyjskich sportowcow ma jasne przeslanie,- do sportowcow, zwiazkow sportowych
      na swiecie ,- zazywaj farmkologie ile chcesz, ale ... nie daj sie zlapac .

sportowcy na dopalaczach z tzw. krajow demokratycznych mowia cos w gazetach o walce
      z dopingiem i ... smieja sie do rozpuku . zgarna pare medali , kase , ktora zgarneli by Rosjanie .

inna sprawa , ze rosyjscy sportowcy sa i raczej beda w sprawach dopingu
      pare lat spoznieni, w porownaniu z swiatem sportu w krajach tzw .
      demokracji i watrosci . a to jest ... juz ich problem .

• marynazmlyna Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 20:12
        karbat napisał:

> na zachodzie doping nie jest mniejszy niz w Rosji, i nie jest to zadna tajemnica .
        > wie o tym kazdy jako tako rozgarniety czteroklasista .

To moze najpierw skoncz podstawowke i zacznij to pisac jak zmadrzejesz.
        • jankowski1960 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 26.08.16, 20:15
          a co nie ma dopingu..?
      • wiktor_jerofiejew Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 19.06.16, 21:05
        No no ogolnosiwtowa zmowa przeciw oszustom ZBIRa HeHe
        A oni tacy sa lagodni , bezbronni , i tech "chciwy okrutny zachod " sie tak nad nimi pastwi , a ni chca tak dobrze dla wszsytkich chcieli nawet uszczesliwic swiat "wspanialym SSocjalistycznym" systemem
        a na dzien dzisiejszy nawet Kuba , wenezuela i Wietnam chce sie wyrzygac na moSSkwe
        i traktuje ich smierdza...e govn...o

" kazdy rusek jest swoistym niedolega
        Iwan Piotrowicz jest zbyt gruby .Ma pasek pod brzuchem.
        Wasyl Wasiljewicz jest zbyt przetarty . Ma dziurawe obie kieszenie.
        Mikolaj Iwanowicz nigdy nie obcina paznokci u nog. Same mu sie obcinaja.
        Panna z zebami ma porwana koszule nocna .Apatycznie wylewa sie z niej niemyty cycek.
        Maria Mikolajewna ani razu w zyciu nie korzystala z papieru toaletowego . I nic - zyje...
        Oto dlaczego . Ruskie maja wspanialy balet "

"Encyklopedia duszy ruskiej"
        Wiktor Jerofiejew
    • pijatyka Re: IAAF odrzuciło wnioski 67 Rosjan o start 11.07.16, 21:56

eurosport.onet.pl/lekkoatletyka/rio-2016-iaaf-odrzucilo-wnioski-67-rosjan-o-start-na-olimpiadzie/8mspxg
      • 5magna Re: IAAF odrzuciło wnioski 67 Rosjan o start 11.07.16, 22:01
        Niema tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Z tego Rio to mozna wyjechac nogami do przodu.....
        • boavista4 Re: kazda ostatnia olimpiada ma wojenny aspekt 11.07.16, 23:07
          W pekinie - Osetia
          w Soczi - Ukraina
          w Rio - kto to wie, moze 3 wojna.
    • pijatyka Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 18.07.16, 16:57

sport.tvn24.pl/inne,132/mclaren-potwierdza-zarzuty-w-soczi-rosjanie-byli-na-dopingu,661824.html
    • marklen Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 20.07.16, 01:39
      A co na to Ziko ?
      www.pch24.pl/epidemia-podczas-igrzysk-olimpijskich-w-brazylii--who-wyraza-obawy-w-zwiazku-z-wirusem-ziko,40904,i.html
    • pijatyka Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 21.07.16, 11:50

Roma locuta

wyborcza.pl/1,75248,20430998,rosjanie-ostatecznie-wykluczeni-z-igrzysk-w-rio-jest-decyzja.html
    • adnem.awis Olimpiada w Rio z Rosją 24.07.16, 16:28

MKOl nie wykluczył Rosji z igrzysk

Pozostawił natomiast prawo ew. wykluczeń federacjom poszczególnych dyscyplin.

www.rp.pl/Rio-2016/160729600-MKOl-nie-wykluczyl-Rosji-z-igrzysk.html
    • monalisa2016 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 24.07.16, 17:04
      herr7, czuk1, pijatyka, wasyl_szuja, wiktor_jerofiejew, kylax1, marynazmlyna, engine8, ... nie łyso wam????
      Jak się czujecie w obliczu postanowienia IOC?
      Sportu nie można mieszać z polityka!!!
      Ciekawe jak czuje się jeden niemiecki dziennikarz który wyrwał z ręki rosyjskiej dziennikarce mikrofon?
      Sport, kultura mają służyć pojednaniu narodów a nie poróżnieniu!!!

• pijatyka Re: Jak się czujecie 24.07.16, 17:21

Jeśli o mnie chodzi - bardzo dobrze, pustaku jeden.

MKOl zrobił łaskę kacapii i nie wywalił jej z automatu w całości (jako państwa); teraz federacje będą uwalać jednego po drugim poszczególnych koksiarzy albo i całe reprezentacje w konkretnych dyscyplinach (lub - jak w lekkoatletyce - grupach dyscyplin)

Ale, kuźwa, sukces... ;->
        • boavista4 Re: jak ruskie i chinole odplaca pieknym 24.07.16, 18:14
          za nadobne, to tak przegladna inne ekipy , ze niewielu sportowcow pozostanie na placu boju. Wiadomo ze w sporcie doping jest wszedzie, ukryty albo otwarty. Czekam na final tej polityki , Putin szachista tego nie pozostawi bez odpowiedzi. Najgorsze jest , poszkodowana bedzie tylko Brazylia. to nas bedzie bolec. zapewne taki byl cel globalnej mafi.
        • pijatyka Re:uwalać reprezentacje w konkretnych dyscyplinach 30.07.16, 00:24

Rio 2016: rosyjscy ciężarowcy wykluczeni z igrzysk

Międzynarodowa Federacja Podnoszenia Ciężarów (IWF) wykluczyła reprezentację Rosji z igrzysk w Rio de Janeiro. W Brazylii miało startować ośmioro zawodników z tego kraju - trzy kobiety i pięciu mężczyzn (...)

Wcześniej zapadły decyzje dotyczące m.in. lekkoatletyki, wioślarstwa, pływania, kajakarstwa, pięcioboju nowoczesnego, żeglarstwa, kolarstwa i zapasów. W tych dyscyplinach wykluczono łącznie ponad stu sportowców.

Nie było natomiast zastrzeżeń do rosyjskich tenisistów, strzelców, judoków, łuczników i jeźdźców. W środę zgodę na występ w Rio uzyskało także sześcioro triathlonistów - trzech mężczyzn i trzy kobiety.

www.polskieradio.pl/43/265/Artykul/1649189,Rio-2016-rosyjscy-ciezarowcy-wykluczeni-z-igrzysk
          • monalisa2016 Re:uwalać reprezentacje w konkretnych dyscyplinac 30.07.16, 01:27
            pijatyka napisała:

>
            > [i]Rio 2016: rosyjscy ciężarowcy wykluczeni z igrzysk
            >
            > Międzynarodowa Federacja Podnoszenia Ciężarów (IWF) wykluczyła reprezentację Ro
            > sji z igrzysk w Rio de Janeiro. W Brazylii miało startować ośmioro zawodników z
            > tego kraju - trzy kobiety i pięciu mężczyzn (...)
            >... itd,

>>>>>>>>>>>>>>
            Co ty nie powiesz, to co ci wyłożyli na talerz?
            Prawie 300 aktywnych rosyjskich sportowców leci do Rio na olimpiadę.
            Ile jest tych w końcu olimpijskich dyscyplin sportowych?
            Poinformowali cie tak jak z kłopotami Indii z rosyjskimi samolotami? :-), :-)

• pijatyka Re: Prawie 300 rosyjskich sportowców leci do Rio 30.07.16, 02:51

Podobno bilety słabo schodzą; będzie dużo miejsc na trybunach - przynajmniej pooglądają sobie ;->
            • monalisa2016 Re:uwalać reprezentacje w konkretnych dyscyplinac 30.07.16, 16:40
              O tym wielkie mainstream media nie napiszą ze Rosja przygotowuje pozew przeciw blokadzie rosyjskich sportowców na olimpiadę jak i zarzutu dopingu.

www.infranken.de/regionalsport/ueberregionalsport/sportnews/Russland-kuendigt-Klagewelle-gegen-Dopingvorwuerfe-an;art229,2058795
          • pijatyka Re: zapadły decyzje dotyczące m.in. wioślarstwa 04.08.16, 16:49

Siedemnaście mgnień wiosła. Ojojoj...

Mieli walczyć o medale, a tymczasem zostają w domach. Podczas igrzysk w Rio nie zobaczymy aż 17 rosyjskich wioślarzy. Trybunał Arbitrażowy odrzucił apelację ich federacji i podtrzymał karę za stosowanie dopingu.

www.sport.pl/rio2016/1,130063,20492711,rio-2016-17-rosyjskich-wioslarzy-nie-wystapi-podczas.html
      • czuk1 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 24.07.16, 22:24
        monalisa2016 napisał(a):
        > herr7, czuk1, pijatyka, wasyl_szuja, wiktor_jerofiejew, kylax1, marynazmlyna, e
        > ngine8, ... nie łyso wam????
        Na drugim miejscu zostałem wymieniony negatywnie, choć na tym wątku pisałem :
        czuk1 19.06.16, 10:05
        Kara jest - wg mnie - za wysoka. Liczyłem na jakieś ostrzeżenie dla Rosji i wykluczenia indywidualne (złapanych na dopingu).

Ocenę moją daje też, kolejny autorytet na forum - ola z opola, na forum Riś słowami .
        "....debile w Polsce to margines, mimo ze dominuja...." (w tym gronie wymieniony jestem i ja)

,,,,,chyba się rozpłaczę... :) :) :)

bo jeszcze u JK jestem "drugim sortem"
        • elka-sulzer Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 24.07.16, 22:36
          Tak jak pisalam wczesniej ... "koksowanie" jest jak najbardziej akceptowanym zjawiskiem pod warunkiem ze para sie nim "wlasciwa" strona ... a nie jakies ... Ruski!
          • czuk1 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 25.07.16, 08:24
            elka-sulzer napisała: Tak jak pisalam wczesniej ... "koksowanie" jest jak najbardziej akceptowanym zjawiskiem pod warunkiem ze para sie nim "wlasciwa" strona ... a nie jakies ... Ruski!

Ten wpis to "przykrywka" mojego wpisu i paszkwilu jaki (nie po raz pierwszy) rzuciła na mnie ml2016.
            A więc...
            Tak jak pisałem - aż 3x uważałem, że próby usunięcia Rosji z Olimpiady w Rio są wyolbrzymione i niesprawiedliwe.
            -

ps. -
            ....debile w Polsce to margines, mimo ze dominuja....twierdzi ola z opola, na forum Riś.
    • szwampuch58 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 24.07.16, 21:53
      upss
      • 5magna Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 25.07.16, 16:41
        Chyba jednak z Rosja.....
      • kolpik124 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 25.07.16, 22:04
        upss

www.sport.pl/rio2016/1,130063,20452147,rio-2016-siedmiu-rosyjskich-plywakow-wykluczonych-z-igrzysk.html#MTstream
        • boavista4 Re: Po Rosji kolej na USA 26.07.16, 05:01
          Michael Phelps badany przez policje . podejzany o zarzywanie doping.
          Michael Phelps Under Police Investigation For Using Performance-Enhancing Drugs
          Here's what he's hiding.
          insdermedia.com/espnphelps/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=usa&utm_content=2016-07-25+1+%2810%216055624172511%21michael-phelps-arrested%210%29&utm_term=usa
    • xystos Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 26.07.16, 05:04
      to juz bylo,olimpiada bez rosjan
      cholernie nudne zawody I niewielka
      ogladalnosc

zastapia to miedzynarodowymi
      mistrzostwami FR ,a puzniej bedzie
      sie porownywac wyniki z tymi olimpijskimi.
    • pijatyka Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 07.08.16, 17:57

A dokładniej - Paraolimpiada.

www.sport.pl/rio2016/1,130063,20512482,rio-2016-rosjanie-wykluczeni-z-paraolimpiady.html
    • kwazidron87 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 07.08.16, 18:39
      Armstrong też mówił , że nic a i tak wyjawił tajemnice, więc pewnie wszyscy coś tam kombinują, a Rosja jak to Rosja -pewnie chodzi o jej politykę. więc prawdy i tak się nie dowiemy, a ten kto ma zarobić i tak zarobi. Lepiej zająć się swoja karierą :)
    • pijatyka "Jedyna rosyjska lekkoatletka odsunięta od startu" 13.08.16, 20:33

I po zawodach.

www.sport.pl/rio2016/1,130063,20543558,jedyna-rosyjska-lekkoatletka-odsunieta-od-startu-w-igrzyskach.html
      • boavista4 Re: odsuniecie Rosjan z paraolimiady 13.08.16, 22:20
        to juz tylko polityka. Zdobyliby za uzo medali.
        • pijatyka Re: odsuniecie Rosjan z paraolimpiady 23.08.16, 14:34

...zamiast z głównej - to tzw. zgniły kompromis; polityka to dopuszczenie ich reprezentacji (nie licząc pojedynczych i "branżowych" dyskwalifikacji) na duże igrzyska.

Paraolimpiada w Rio.
          CAS podtrzymał decyzję o wykluczeniu Rosji
    • jankowski1960 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 24.08.16, 10:10
      Anglosasi ukradli Rosjanom 2 miejsce na OLIMPIADZIE i 1 na Paraolimpiadzie.
      • boavista4 Re: Olimpiada w Rio bez Rosji 26.08.16, 20:35
        sadze ze tym samym , rozwalili komitet olimpijski I organizacje przyszlych olimpiad. Moze to I dobrze, olimpiady staly sie elementem polityki.
      • pijatyka Re: ukradli Rosjanom miejsce na Paraolimpiadzie 23.09.16, 18:19

www.sport.pl/plywanie/1,64995,20736748,rosyjski-paraolimpijczyk-cudownie-ozdrowial-w-czasie-wakacji.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka