Dodaj do ulubionych

22 Czerwiec 1941: zemsta i kara.

20.06.16, 15:54
Zemsta za : 1831
1863
1920 (spacerki po Polsce)
1937-1938 (zaglada rosyjskich Polakôw)
17/09/1939 (nieproszony wjazd i suita)
Kara za : Rozwalanie AK i NSZ
Czekanie przez 5 miesiecy na Pradze i ogladanie palacej sie Warszawy
Rozpowszechnianie chorôb wenerycznych wsrôd Polek
Ukradanie wegla i bursztyna przez 50 lat
PKWN, UB, KBW, MO, ORMO.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: 22 Czerwiec 1941: zemsta i kara. 20.06.16, 16:14
      gloubiboulgomm ....jakoby snajper ale czyj ?
      .

.... za : 1831 , 1920 (spacerki po Polsce), 1937-1938 (zaglada rosyjskich Polakôw), 17/09/1939 (nieproszony wjazd i suita)
      > Kara za - Rozwalanie AK i NSZ
      > Czekanie przez 5 miesiecy na Pradze i ogladanie palacej sie Warszawy
      > Rozpowszechnianie chorôb wenerycznych wsrôd Polek
      > Ukradanie
      wegla i bursztyna przez 50 lat
      > PKWN, UB, KBW, MO, ORMO.
    • asmall4 Re: 22 Czerwiec 1941: zemsta i kara. 21.06.16, 09:54
      www.youtube.com/watch?v=O06c9OoQt1c
      Kuchają Putasa
    • wasyl_szuja Tak, to piękna rocznica. 22.06.16, 15:06
      Gdyby nie ta data, hitlerowcy i stalinowcy wybiliby nas:
      pl.wikipedia.org/wiki/Konferencje_Gestapo-NKWD
      • j-k Tez tak twierdze... 22.06.16, 16:32
        wasyl_szuja napisał:
        > Gdyby nie ta data, hitlerowcy i stalinowcy wybiliby nas:

Tez tak twierdze, ze jak dwaj bandyci biora sie za lby - to pora pomagac slabszemu
        - by mogli tluc sie dlej :)
        • czuk1 to tylko gra słów... 22.06.16, 18:30

> wasyl_szuja napisał:
          > > Gdyby nie ta data, hitlerowcy i stalinowcy wybiliby nas:
          .......
          j-k napisał:
          > Tez tak twierdze, ze jak dwaj bandyci biora sie za lby - to pora pomagac slabsz
          > emu by mogli tluc sie dlej :)

------------------
          Ich schprache : Ja Tiebia nie paniał.
          Bandyci na razie nie tłuką się, stoją naprzeciwko.
          A poza tym....paradoksalnie.
          Obydwaj bandyci mogą Ziemię uwolnić od cywilizacji człowieka. Obaj zabójcy i samobójcy.

Nie ma tu słabszego i mocniejszego. Jest (1) rozważny i (2) niezrównoważony.
          Jeden jest "słabszy" w broni konwencjonalnej a równorzędny w broni jądrowej.
          Drugi " mocniejszy" w broni konwencjonalnej a równorzędny w broni jądrowej.
          O sile bandyty i wyniku bandyckiej (czytaj. światowej) wojny decydować będzie
          technika, logistyka, szybkość i miejsca ... jagiernych udarienji.

Spekulacje o mocniejszym/słabszym miały by sens przy założeniu, że wojna
          prowadzona będzie bronią konwencjonalną. Rosja daje do zrozumienia, że
          użyje broni jądrowej. Jest bowiem bandytą niezrównoważonym.
          Dla potomków carów i komunistów nie ma znaczenia czy zginie 100 czy 300 mln
          ludzi.

"Polska jest między młotek i kowadłem".
          ;)

• czuk1 Re: to tylko gra słów... 22.06.16, 18:46

"Polska jest między młotkiem i kowadłem"

...winno być ...
    • scibor3 Re: 22 Czerwiec 1941: zemsta i kara. 22.06.16, 15:19
      "Ukradanie" powiadasz... Idąc tropem twojego rozumowania 17 września 39 roku to zemsta za wyprawę na Kijów Krzywoustego i zgwałcenie Przedsławy.
    • czuk1 Re: 22 Czerwiec 1941: zemsta i kara. 22.06.16, 16:30
      Jednak odpowiedzieć rosyjskiemu snajperowi - gloubiboulgomm-owi ....muszę.

22 Czerwiec 1941 - starcie dwóch tyranów. (nie żadna tam zemsta i kara).
      Po prostu niemiecki plan Barbarossa , część idei - Drang nach Osten.
      Dla ZSRR totalne zaskoczenie i obrona kosztem życia milionów ludzi żyjących w stalinowskiej
      tyranii. (a propos ... obecna mocarstwowa putinowska polityka zbrojeń i wojen zmierza w tym samym kierunku... )
      www.polskieradio.pl/39/156/Artykul/1005003,Operacja-Barbarossa-starcie-tyranow
      • gloubiboulgomm "Rosyjski snajper" dla czuka. To twoje okreslenie. 23.06.16, 08:49
        Ja nim nie jestem. Dziadek dal mi do wiadomosci ze sie przwrôcil w grobie....
        • czuk1 Re: "Rosyjski snajper" dla czuka. To twoje okresl 23.06.16, 15:18
          gloubiboulgomm - był taki bardzo aktywny webbrygadzista.
          Jeśli było jak piszesz, to zaczynam Cię rozumieć .... choć , nie do końca.
          Polskiego to ty dobrze nie znasz, najnowszej historii Polski (20 i 21 wieku) również. Wypowiadasz się niejasno .Utożsamiałem cię/porównywałem do roli rosyjskich snajperów specnaz na Majdanie.. Nie było ich ... tylko trupy zostały. Wyjechali/uciekli z rosyjskim gubernatorem Janukowiczem.
          Za nazwanie przepraszam.
    • bywszy2 Re:to znaczy+ 22.06.16, 17:03
      kto to niby to sie mscil?
      I czyja potem byla zemsta?
      P.S
      PKWN, UB, KBW, MO, ORMO.? - sami swoi!
      • gloubiboulgomm Re:to znaczy+ dla bywszego. 23.06.16, 08:46
        Môj dziadek "wylecial " dwa razy na Syberie: raz w 1920, kiedy nosil polski mubndur, drugi raz w 1939, nosil kapelusz i byl dyrektorem szkoly podstawowwej kolo Nowogrôdka.

Nas nikt za to nie przepraszal ani nie wyrazil zalu. W tej ogromnej niesprawiedliwosci zapanowala malutka sprawiedliwosc: kara za tulaczke na Syberii. To jest tylko i wylacznie môj punkt widzenia.

Moze napisze jeszcze o jednym. Pare milionôw zolnierzy Armii Czerwonel umarlo z glodu...
        Jesli wezmie sie pod uwage ze paredziesiat tysiecy z nich spacerowalo w Polsce w 1920 roku, a 1 million w 1939 roku na Kresach, to ja nie mam ogromnego powodu do placzu...
        Doskonale rozumiem, ze mozna kryrykowac to co napisalem.
    • wasyl_szuja Iwan, nie nerwujsja... 22.06.16, 20:00
      Dla nas Polaków to naprawdę dobra data, a takie obrazki dają satysfakcję:
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/02/Bundesarchiv_Bild_101I-267-0115-24,_Russland-Mitte,_sowjetischer_Soldat_in_T_26_B.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/20/bd/39/20bd39937cb5e53e764a50823083ae51.jpg

Ho ho ho, ale ich przyjaciele przeciw "pańskiej" Polsce wykiwali:
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Bundesarchiv_Bild_192-100,_KZ_Mauthausen,_sowjetische_Kriegsgefangene.jpg

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Bundesarchiv_Bild_101I-010-0919-39,_Russland,_Nord,_Gefangene_Russen.jpg

bobrzanie.pl/wp-content/uploads/2015/02/stalags06-2.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka