Dodaj do ulubionych

Ruskie są wredne!

08.07.16, 21:25
Chcą nas, naród na wskroś katolicki, pozbawić naszej najświętszej świętości. Nie mam na myśli relikwii smoleńskiej. Jest jeszcze gorzej - chcą zdetronizować naszego Króla Polski, a właściwie jego pomnik Figurę Jezusa Chrystusa Króla Wszechświata w Świebodzinie (36 m wzrostu) i zamierzają zbudować w Petersburgu figurę J. Ch. wysokości 80 m.

Projektować ma nie jakiś proboszcz lokalnej parafii, jak w Świebodzinie, ale sam Zurab Cereteli, zasłużony artysta rzeźbiarz ZSRR, Gruzji i Rosji.

Złośliwość Putina nie ma granic. Ludzie głodują, a tam pomniki panu B. stawiają.

www.vesti.ru/doc.html?id=2774121
Obserwuj wątek
    • monalisa2016 Re: Ruskie są wredne! 08.07.16, 21:33
      Co ty Lubat, wiele mediów pyta się czy Putin jeszcze żyje. :-), ;-)
      • mara571 przeciez byl w Finlandii tydzien temu 08.07.16, 21:49

• monalisa2016 Re: przeciez byl w Finlandii tydzien temu 08.07.16, 21:53
          Odmówił parę swoich terminów, zaniepokojone media tym zjawiskiem ogłosiły już go nieboszczykiem, nawet oprócz polskiej WP austriackie media się pytały czy Putin jeszcze żyje?
        • monalisa2016 Re: przeciez byl w Finlandii tydzien temu 08.07.16, 22:17
          Nie wierzysz Mara571 :-) Według propagandy: Wladimir Putin soll tot sein :-)
          www.oe24.at/video/news/Ist-Wladimir-Putin-tot/242717563
          • monalisa2016 Re: przeciez byl w Finlandii tydzien temu 08.07.16, 22:28
            Widzisz Mara571 terminy i kalendarz Putina jest na pierwszym miejscu a tym co link w linku ani troche.
            forum.gazeta.pl/forum/w,154812,161957362,161957362,MSW_Saksonii_6_tygodni_na_Interpol_liscie_.html
    • x2014 Re: Ruskie są wredne! 08.07.16, 21:37
      chrystus tez bedzie zabotoxowany?
    • yurek11111 Re: Ruskie są wredne! 08.07.16, 23:02
      Lubaciku,a ruski Bog na pomniku bedzie na zurawiu czy na niedzwiedziu....:-)
    • eva15 Re: Ruskie są wredne! 08.07.16, 23:20
      Skandal i utrapienie z tymi bezbożnikami!
    • malkontent6 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 00:12
      lubat napisał:

> Projektować ma nie jakiś proboszcz lokalnej parafii, jak w Świebodzinie, ale sa
      > m Zurab Cereteli, zasłużony artysta rzeźbiarz ZSRR, Gruzji i Rosji.

Jesteś pewny, że on zaprojektuje nowy pomnik? Być może po prostu przerobi jeden z wieli istniejących u was pomników Lenina, Stachanowa... :)
    • x2014 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 05:09
      ruskie sa wredne? to malo powiedziane, mordy darliscie o pomnik mordercy czerniachowskiego a jakos do dzisiaj zescie go sobie nie zabrali, malo, nawet wasz jakis biznesman, ktory mialo go zabrac wycofal sie z tego pomyslu, moze ewcie, comendanty i reszta barachla zabierze go sobie? co?
      • lubat Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 09:56
        x2014 napisał:

> ruskie sa wredne? to malo powiedziane, mordy darliscie o pomnik mordercy czerni
        > achowskiego

Czerniachowski to nie tylko morderca. On także złodziej niemieckiej ziemi. Zginął na ziemi niemieckiej, którą później Stalin ukradł Niemcom i dał paserom na użytkowanie. Przyzwoici ludzie nie powinni brać niczego od złodzieja, a jeśli już wzięli, to morda w kubeł.
        • x2014 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 11:54
          lubat znowu jak nie wiedzial co odpowiedziec to zmienia temat , ruska metoda, zapytam jeszcze raz, dlaczego nie chcecie zabrac pomnika swojego bohatera?
        • malkontent6 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 16:10
          lubat napisał:

> On także złodziej niemieckiej ziemi. Zginął na ziemi niemieckiej, którą później Stalin ukradł > Niemcom i dał paserom na użytkowanie.

Bo ruskie to złodzieje i mordercy. Najpierw ukradli ziemię polską a później niemiecką. A przy okazji kradzieży polskiej ziemi wymordowali sporo Polaków.
      • jorl Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 09:57
        x2014 napisał:

> ruskie sa wredne? to malo powiedziane, mordy darliscie o pomnik mordercy czerni
        > achowskiego a jakos do dzisiaj zescie go sobie nie zabrali, malo, nawet wasz ja
        > kis biznesman, ktory mialo go zabrac wycofal sie z tego pomyslu, moze ewcie, co
        > mendanty i reszta barachla zabierze go sobie? co?

Powinno nastapic zabierania wszystkiego barachla. Katyn, buldozery, jak Lwow bedzie przalaczony do macierzy, to jakies tam Orliki buldozery, wszystko do granicy tego drugiego panstwai wielkie wysypisko.
        Wtedy bedzie w koncu porzadek, nawet Polacy sie przestana samolotami zabijac latajac do Katynia.

Mysle ze to sie Tobie drogi x1024 spodoba, prawda?
        • szwampuch58 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 10:47
          Delikatniej z tym Lwowem prosze,ostatnio jeden wybitny ulanek nadwislanski(w radze pOsla o nazwisku Pieta) przeprowadzil tam bohaterski eksperymet:w polskim moro spacerowal po Lwowie i nic mu sie nie stalo.Dlatego doszedl do genialnego wniosku:Ukraincy chca sie przylaczyc do Polski
          • szwampuch58 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 11:28
            www.rp.pl/Kraj/160709644-Stanislaw-Pieta-Wielu-Ukraincow-chce-polaczenia-z-Polska.html
        • x2014 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 11:57
          ty inzynier nie nauczyli cie na studiach czytac ze zrozumieniem? co ta studia byly moze mnie oswiecisz?
          • jorl x1024 09.07.16, 12:08
            x2014 napisał:

> ty inzynier nie nauczyli cie na studiach czytac ze zrozumieniem? co ta studia b
            > yly moze mnie oswiecisz?
            >

Za to Ciebie nie nauczyli. Ja dalem dobra propozycje z tymi wszystkimi pomnikami i cmetarzami i w Polsce i w Rosji. Wszystko buldozerami zagarnac do granicy tego drugiewgo dowiezc i wysypac.
            Katynie, Orliki Lwowskie, ruskie cmentarze w Polsce pomniki, wszystko.
            Jakos sie do mojej propozycji nie ustosunkowales. A przeciez jest dobra, gdyby 10 lat temu tak zrobiono nawet by sie Polacy w Smolensku nie pozabijali.
            Raz a dobrze i sprawa rozwiazana.
            Nie wiem dlaczego do Twojego lba to nie wchodzi drogi x1024. Za ciasny? Taki polski?

Jedyne co Tobie wychodzi to Twoje pedalskie fantazje. Merytoryczna dyskusja juz nie.
            • x2014 Re: x1024 09.07.16, 12:29
              bo juz od dawna gowno mnie obchodza pomniki a cmentarz swieta rzecz, zrozumiales pan inzynier polaczka?
              • jorl Re: x1024 09.07.16, 12:40
                x2014 napisał:

> bo juz od dawna gowno mnie obchodza pomniki a cmentarz swieta rzecz, zrozumiale
                > s pan inzynier polaczka?

A dlaczego Ty mozesz sobie wybierac cos tam? A la carte? Nie ma tak dobrze, czy cmentarz czy pomnik to wszystko wrogowie. Ci sowieccy zolnierze na cmentarzach wlasnie osobiscie mogli mordowac Polakow.

I mi o swietosciach tu nie opowiadaj, ja wyroslem ze swietosci majac 10 lat.
                • x2014 Re: x1024 09.07.16, 12:56
                  jest na to proste rozwiazanie ale do tego potrzeba woli, woli poltycznej zainteresowanych stron, powolac wspolna komisje i kazdy pomnik zanim powstanie, powinien byc poddany pod dyskusje i jesli nie ma zgodnosci oceny, nie ma pomnika a co do cmentarzy kazda strona dba o te u siebie na uzgodnionym poziomie a wszystkie przypadki wandalizmu sa surowo karane i naglasniane i totalny zakaz politycznych manifestacji w tych miejscach, wiem, wiem utopia ale z niemcami, jakos nie mamy specjalnych problemow czego bym sobie zyczyl rowniez z rosja, moze kiedys, kiedys .....
                  • x2014 Re: x1024 09.07.16, 13:05
                    zobacz na you tub, jest pelno filmow, jak mlodziez sama z siebie dba o cmentarze wojenne, z jakim pietyzmen sa odkopywane pozostalosci po zolnierzach, polskich, niemieckich czy rosyjskich i przenoszone sa na cmentarze wojenne kazdej ze stron, pewnie, ze zdarzaja sie hienny cmentarne, i wcale ich nie malo, ktorzy to sa zainteresowani tylko i wylacznie trofeami, ktore latwo spieniezyc pomimo nie malych kar za ta dzialalnosc. czyli mozna, mozna i to sa dzialania oddolne, ci ludzie nie czekaja na wole polityczna swoich przedstawicieli. to samo dzieje sie na lotwie, estoni i w rosji rowniez
                    • jorl Re: x1024 09.07.16, 13:19
                      Rosja jest wrogiem Polski, czytam slysze m ciagle, nie ma zmiluj sie. Buldozery i won.
                      A ta mlodziez to za darmo ten pietyzm uprawia?
                      • czuk1 Nie tędy droga Jorl 09.07.16, 13:38
                        jorl napisał:
                        > Rosja jest wrogiem Polski, czytam slysze m ciagle, nie ma zmiluj sie. Buldozery i won.
                        > A ta mlodziez to za darmo ten pietyzm uprawia?

Państwo .... nie równa się naród. Ja np. lubię Rosjan , w tym wybitnych przedstawicieli rosyjskiego narodu a nie lubię aktualnego państwa rosyjskiego. To dlatego mam niszczyć
                        likwidować rosyjskie cmentarze ?
                        Utrzymywanie/sprzątanie na cmentarzach wojennych przez młodzież/szkoły jest lekcją
                        humanitaryzmu i historii.
                        Na temat pietyzmu młodzieży na cmentarzach.
                        Mogę potwierdzić, że organizacje żydowskie ze świata dokładają się finansowo do porządkowania
                        żydowskich cmentarzy i miejsc pamieci narodowej. Podobnie austriackie stowarzyszenie mobilizuje finansowo polskie władze by cmentarze wojenne z I i II WŚ (na których pochowani
                        Austriacy) były godnie utrzymane.
                        To jest standard.
                        • jorl Re: Nie tędy droga Jorl 09.07.16, 15:26
                          czuk1 napisał:

> Państwo .... nie równa się naród. Ja np. lubię Rosjan , w tym wybitnych przedst
                          > awicieli rosyjskiego narodu a nie lubię aktualnego państwa rosyjskiego.

No widzisz jak sie roznimy. Bo ja akurat odwrotnie.
                          Wcale Rosjan pojedynczych nie lubie, co najmniej za czesto, a bylym tam na wycieczkach, ale panstwo rosysjkie wlasnie cenie. Geopolitycznie. Bo dobrze ta robote robi jako przeciwwaga dla USA. Bo Rosja jest jedynym krajem na Swiecie powstrzymujacym USA do osiagniecia dyktatu nad Swiatem. Bo jest jednym krajem ktore moze USA zniszczyc. I to jest dobrze. Bo jakby Rosja tego nie mogal USA by zabrala wszystkim innym bron jadrowa a potem by rabowala Swiat. Juz teraz rabuje ogromnym deficytem handlowym, potem by ten deficyt bylyby nie 700mild4/rok a kilka razy wiecej. Cos jak Rzym jak z obrzeza Mare Nostrum plynely statki ze zbozem i winem a lud Rzymski juz nic nie robil. Chleba i igrzysk.
                          Ja wole jak USA jest za pysk trzymana a tak sie sklada ze Rosja jest tylko to w stanie robic. Wiec popieram Rosje. I dlatego nasi fotumowi Amis jej nienawidza. A Polacy Polski jako ze maja murzynska dusze, wg. Sikorskiego, tak samo Rosji nienawidza.

Cos jak w ekonomii kazdy wie ze monopole sa zle ale w geopolityce jakos maja byc dobre? Ja w dobro ludzi nie wierze, wole aby musieli wiedziec ze jak co istnieje inny ktory tez ma gruby kij.

>To dlat
                          > ego mam niszczyć
                          > likwidować rosyjskie cmentarze ?

Jesc ze raz, nie wyjezdzaj mi ze Swietosciami. Ja niewierzacy, naprawde. Ale likwidacja cmentarzy pomnikow by sie zakonczylo te przepychanki. Raz na zawsze. Nie dociera?

Ale teraz juz dosc tracenia czasu na niesienie tego kaganka oswiaty pod polskie strzechy.
                          • czuk1 Nie tędy droga Jorl 09.07.16, 16:17
                            jorl napisał:
                            > Ale teraz juz dosc tracenia czasu na niesienie tego kaganka oswiaty pod polskie
                            > strzechy.
                            Nie oczekuję odpowiedzi/dalszych wypowiedzi. Bo więcej zamętu w głowach
                            Polaków czynisz, niż oświecasz. Ale nie mogę jednak zostawić tego wpisu, bez odpowiedzi.

> No widzisz jak sie roznimy. Bo ja akurat odwrotnie.
                            Siła forum polega na różnieniu uczestników polemik i uszanowaniu zdań odmiennych.

>...... panstwo rosysjkie wlasnie cenie. Geopolitycznie. Bo dobrze ta robote robi jako przeciwwaga dla USA. Bo Rosja jest jedynym krajem na Swiecie powstrzymujacym USA do osiagniecia dyktatu nad Swiatem. Bo jest jednym krajem ktore moze USA zniszczyc. I to jest dobrze.
                            Rzadko spotykany to pogląd na rolę USA i Rosji. Cóż. Nie czas i nie miejsce na wzajemne przekonywania do swoich racji. Pozostańmy przy swoich zdaniach.

> Cos jak w ekonomii kazdy wie ze monopole sa zle ale w geopolityce jakos maja byc dobre? Ja w dobro ludzi nie wierze, wole aby musieli wiedziec ze jak co istnieje inny ktory tez ma gruby kij.
                            USA nie mają monopolu w geopolityce i potędze wojennej. Pierwsza/druga siła .... to Chiny.
                            Dochodzi Rosja ze swoim szantażem jądrowym.
                            Dalsze dywagacje nie mają ścisłego związku z poruszanym tematem. Dlatego je pomijam.

> Jesc ze raz, nie wyjezdzaj mi ze Swietosciami. Ja niewierzacy, naprawde. Ale li
                            > kwidacja cmentarzy pomnikow by sie zakonczylo te przepychanki. Raz na zawsze. N
                            > ie dociera?
                            Ja zaś jestem ateistą . Nie rzecz w poglądach na świat. Do ciebie nie dociera, że w 21 wieku żadne państwo nie likwiduje cmentarzy i pomników ? I taka podpowiedź/wizja jest nierealna. Po co więc ją zgłaszać ?
                          • marynazmlyna Re: Nie tędy droga Jorl 10.07.16, 18:18
                            jorl napisał:

> Bo Rosja jest jedynym krajem na Swiecie powst
                            > rzymujacym USA do osiagniecia dyktatu nad Swiatem.

Cos ci porzadnie zaszkodzilo.
                            USA rzadza swiatem od poczatku XX wieku.
                            USA wygraly I wojne swiatowa pozniej II wojne swiatowa i wygraja kilka nastepnych jak bedzie trzeba,a z dawnego ZSRR pozostaly marne szczatki,ktore sie wyzywic nie umieja i poziom zycia spada tam z dnia na dzien.
                            Kiedys ZSRR mial 250 mln ludzi,a teraz Rosja ma 140 mln i maleje,a w USA jest 320 mln i rosnie.
                            Obecnie Turcja niszczy Rosje kiedy chce. Rosja nie jest przeciwnikiem dla NIKOGO obecnie.
                            Bida z nedza,walonki i samogon.

> Bo jest jednym krajem ktore moze USA zniszczyc.

Jakos Ukrainy nie moga zniszczyc,a sankcje zaprowadzily tam gorsza nedze niz za cara mieli.

• x2014 Re: x1024 09.07.16, 16:21
                        tak za darmo, nie miesci sie w pustym lbie pseudoinzyniwera, ze mozna cos zrobic za darmo i ty mi wyjezdasz z polaczktem? ty to jestes wlasnie typowym przedstawicielem ogrpmnego stada polaczkow w calej okazalosci
            • czuk1 Iorl 09.07.16, 13:18
              jorl napisał:
              Ja dalem dobra propozycje z tymi wszystkimi pomnikam
              > i i cmetarzami i w Polsce i w Rosji. Wszystko buldozerami zagarnac do granicy t
              > ego drugiewgo dowiezc i wysypac.
              > Katynie, Orliki Lwowskie, ruskie cmentarze w Polsce pomniki, wszystko.
              > Jakos sie do mojej propozycji nie ustosunkowales. A przeciez jest dobra, gdyby
              > 10 lat temu tak zrobiono nawet by sie Polacy w Smolensku nie pozabijali.
              > Raz a dobrze i sprawa rozwiazana.

Jorl. Mogłeś telefonicznie lub przy pomocy Skype te swoje mądrości przekazać .... nie było odzewu innych . Na mądrości trzeba odpowiadać.

Stan cywilizacji w 21 wieku i prawo międzynarodowe chronią przed bezprawnym i barbarzyńskim niszczeniem cmentarze wojenne, miejsca pamięci narodowej ..... na całym świecie. Polska stosuje się np. do podpisanych konwencji dot. cmentarzy wojennych.
              Nadzorowałem ten temat w regionie, to wiem.... jak to praktycznie wygląda.

Pamięci narodowej buldożerami nie wykasujesz.

Poza tym Polacy nie mają wielu powodów by usuwać z pamięci narodowej złe stronice historii . Dotyczy to zarówno:
              - przegranych wojen, bitew i powstań,
              jak i
              - udziału w bitwach "o wolność waszą i naszą"
              - pomocy udzielanej przez Polaków wielu narodom w ich walce wyzwoleńczej.
              • jorl Re: Iorl 09.07.16, 13:44
                czuk1 napisał:

> Stan cywilizacji w 21 wieku i prawo międzynarodowe chronią przed bezprawnym
                > i barbarzyńskim niszczeniem cmentarze wojenne, miejsca pamięci narodowej .....
                > na całym świecie.
                Polska stosuje się np. do podpisanych konwencji dot. cme
                > ntarzy wojennych.
                > Nadzorowałem ten temat w regionie, to wiem.... jak to praktycznie wygląda.
                >
                > Pamięci narodowej buldożerami nie wykasujesz.

Znowu marudzisz czuk. Czy buldozerami wrogom gruz popchnac na granice to jest wymazywanie czegosc tam? A prawa mozna zmienic, ja naprawde w Boskie Prawa nie wierze. I w Swietosci.
                Umowic sie z tymi paskudnymi Ruskimi i zrobic porzadek. Raz na zawsze.

Napada sie na inne kraje, zabija sie setki tysiecy ludzi w imie czegos tam, a gruzy nie mozna przesunac?

Jak tam hipokryto czuku z sexualnymi pedalskimi wynurzeniamio x1024?
                • czuk1 Re: Iorl 09.07.16, 15:06
                  jorl napisał: > Jak tam hipokryto czuku z sexualnymi pedalskimi wynurzeniamio x1024?
                  Zaraz po przeczytaniu. Nie mieszczące się - jako poprawne - w ramach "forumowego prawa" wpisy x2014 i jorla zgłosiłem do usunięcia. Z swej strony apeluję o zaprzestanie obciągania , onanizowania się, obrzucania obelgami .... w treściach wpisów forum.

> Znowu marudzisz czuk. Czy buldozerami wrogom gruz popchnac na granice to jest wymazywanie czegosc tam?
                  Nie marudzę. To jest wpis poniżej mojego bruku.

A prawa mozna zmienic, ja naprawde w Boskie Prawa nie wierze. I w Swietosci.
                  > Umowic sie z tymi paskudnymi Ruskimi i zrobic porzadek. Raz na zawsze.

Jakoś nie znalazłem w sieci takiej wypowiedzi - wyrównać cmentarze wojenne, obalić pomniki, ich zawartość przekazać państwom których obywatele/bohaterowie są
                  pochowani. Odechciało się mi edukowania.

Zapamiętajmy mocne słowa Obamy:
                  "Praworządność, niezależna władza sądownicza i wolna prasa - to są wartości na których Stanom Zjednoczonym bardzo zależy. To są wartości, które leżą u sedna naszego sojuszu, leżą u sedna Traktatu Północnoatlantyckiego" ...... na szczycie NATO w Warszawie.
                  Czy Suweren PiS słyszał te słowa ?
                  • x2014 Re: Iorl 09.07.16, 17:33
                    ,,Zaraz po przeczytaniu. Nie mieszczące się - jako poprawne - w ramach "forumowego prawa" wpisy x2014 i jorla zgłosiłem do usunięcia. Z swej strony apeluję o zaprzestanie obciągania , onanizowania się, obrzucania obelgami .... w treściach wpisów forum. ,,
                    i bardzo dobrze zrobiles bo wstyd mi wielki, ze tak potraktowalem chora osobe, jak jest jorl, tak sie nie godzi, przeprosilem go juz i mam wieka nadzieje, ze przeprosiny przyjal a jesli nie to obiecuje, ze bede to robil do skutku, sam nie wiem, jak moglem tak postapic, tez zglosilem swoje posty do usuniecia i bardzo pragne aby to nastapilo, jak najszybciej
    • jorl Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 11:25
      x2014 napisał:

> jorl impotencie gawedziarzu pier,do,l sie sam a lepiej popros czarnego moze w k
      > oncu orgazmu zaznasz
      >

No wlasnie, a merytorycznie nic prawda? Wiem, wiem za cienki w uszach.
      Ale zawsze mozna o moich dziewczynkach, dlatego i je wam podsuwam pod nos. Bo tak bys wogole nie mial jak odpisac. OK, jeszcze moja ortografia, to taki tip aby sie oprocz dziewczynek do mnie przyczepic.
      Inaczej frustarcja moich dyskutantow bylaby dla nich grozna dla zycia. Pozostaloby sie z braku argumentow powiesci chyba, a tego przeciez nie chce. Zwierzatka sie chroni a wiec i forumowiczow tez trzeba.
      • x2014 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 11:52
        inzynier po wsi im gagarina w zielonej gorze a wiesz do czego suwak sluzyl, nie ten przy rozzporku?
    • wiktor_jerofiejew Wredna Polska wredne NATO 09.07.16, 15:48
      Wysoką grzywnę otrzymał mieszkaniec Permu, który w portalu społecznościowym Vkontakte opublikował artykuł dotyczący napaści ZSRR na Polskę 17 września 1939 roku. Sąd uznał bowiem, że jest to rozpowszechnianie ?fałszywych informacji o działalności Związku Radzieckiego?.

Odpowiedzialny za publikację treści Władimir Łuzgin będzie musiał zapłacić 200 tys. rubli, czyli równowartość 12,5 tys. złotych. Co ciekawe, post, który zawierał artykuł, opublikował prawie dwa lata temu. Śledczy dotarli jednak do niewygodnej treści i stwierdzili, że to działanie wbrew prawdzie i dobremu wizerunkowi ZSRR.

?15 faktów o banderowcach, czyli o czym milczy Kreml?, bo tak nazywa się opublikowany na Vkontakte artykuł, mówi m.in. o wspólnej napaści III Rzeszy i ZSRR na Polskę. Sąd i prokuratura zgodnie stwierdzili, że publikowanie takich informacji, które mają poświadczać o współpracy komunistów z nazistami jest przestępstwem.

?Śledczy uznali, że doszło do udostępnienia ?z założenia fałszywych informacji o działalności Związku Radzieckiego?. Konkretnie mieli na myśli sformułowanie, że ?komuniści oraz Niemcy razem napadli na Polskę, rozpętując II wojnę światową, tzn., że komunizm i nazizm rzetelnie współpracowały? ? poinformował sąd.

Oskarżony tłumaczył, że informację o takowej współpracy i napaści na Polskę wyniósł z lekcji historii. Sąd stwierdził jednak, że właśnie edukacja w szkole powinna wystarczyć do tego, by powstrzymać Władimira Łuzgina przed publikowaniem takich treści.

?Sąd doszedł więc do wniosku, że oskarżony zdawał sobie sprawę z niebezpiecznych konsekwencji wynikających z wpływu tych treści na poglądy ?nieograniczonej ilości osób? ? w tym niepełnoletnich i kształtowania w nich ?uporczywego przekonania o negatywnej działalności ZSRR? ? czytamy w orzeczeniu sądu.

Biegli oświadczyli natomiast, że treść opublikowana przez Łuzgina miała trafić do ?osób negatywnie nastawionych do oficjalnych władz, a także zwolenników idei nacjonalistycznych?. Post z artykułem na profilu Łuzgina zdołało jednak przez te dwa lata przeczytać zaledwie 20 osób.
      • malkontent6 Wklejaj linki!!! 09.07.16, 16:57
        Wklejaj linki zamiast całych artykułów.
    • xystos Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 16:18

aach,te zakompleksione paskudy

to zemsta za.to ze w.Warszawie
      postawino budynki wyzsze nic
      Palac Kultury I Nauki
    • wasyl_szuja W Petersburgu ino pomniki powstają. 09.07.16, 16:45
      Tak jak ten cesarza Putina:
      wiadomosci.onet.pl/swiat/pod-petersburgiem-stanal-pomnik-putina/dt930p
      • wasyl_szuja Re: W Petersburgu ino pomniki powstają. 09.07.16, 16:47
        Jakoś obecność tego alfonsa w czerwonym garniturze i pacanów z die Sturmabteilungen die Adnaja Rassija nie dziwi.
    • szwampuch58 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 17:09
      Widze ze ideia ktora zagraza w liderowaniu wzrostem pomnikow mocno wkurzyla ludek nadwislanskich ulankow,hehehe,rzeczywiscie wredne ruskie
      • czuk1 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 17:21
        szwampuch58 napisał:
        > Widze ze ideia ktora zagraza w liderowaniu wzrostem pomnikow mocno wkurzyla lu
        > dek nadwislanskich ulankow,hehehe,rzeczywiscie wredne ruskie

Sam wiesz,ze nie wkurza - a piszesz , ze wkurza. Co - my Polacy - mamy do liczby pomników w Rosji. Co najwyżej rozśmiesza , że poważny człowiek, wódz wielkiego narodu, republikanin - zwalczający jakoby nacjonalistów -
      • malkontent6 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 17:55
        Widzę, że nie zwróciłeś uwagi na to kto założył ten wątek. Nikt inny nie zwrócił na to uwagi.
    • gosc_ze_smolenska Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 21:18
      Mam nadzieje, ze jednak zdrowy rozsadek i umiar zwycieza, i Polacy zachowaja rekord.
      • szwampuch58 Re: Ruskie są wredne! 09.07.16, 21:27
        chetnie oddam ten rekord innej nacji,dumy nam nie przynosi betonowe dzielo szalonego proboszcza ,kurza twarz
        • czuk1 Re: Ruskie są wredne! 10.07.16, 09:41
          ZGADZA SIĘ. ;)
    • pijatyka Re: Ruskie są wredne! 10.07.16, 10:05

Też mi nowina...

Ale bynajmniej nie ze względu na jakieś śmieszne figury.
    • karbat Re: Ruskie są wredne! 10.07.16, 10:38
      ***chcą zdetronizować naszego Króla Polski, a właściwie jego pomnik Figurę Jezusa Chrystusa Króla Wszechświata w Świebodzinie (36 m wzrostu) i zamierzają zbudować w Petersburgu figurę J. Ch. wysokości 80 m.***

Bezdenna beszczelnosc,
      jak oni smia zdetronizowac naszego krola Polski , - betonowego mega krasnala .

Licze na prawidzwych Polakow , zwolennikow obrzezanego proroka . licze na panstwo ,
      na polski rzad , szczesac podatnika i wystawic 100 metrowego w centrum Warszywy, -
      najlepiej pod rosyjska ambasada , a co niech widza , ze Polak potrafi .
      • malkontent6 Re: Ruskie są wredne! 10.07.16, 16:04
        karbat napisał:

> Licze na prawidzwych Polakow , zwolennikow obrzezanego proroka

Gdyby Rosjanie na chwilę wytrzeźwieli, to by się być może zorientowali, że czczą tego samego obrzezanego proroka.
    • karbat Re: Ruskie są wredne! 10.07.16, 16:28
      Rosjanie moga sobie czcic kogo tylko chca . ich problem .

ale , dla wielu w Polsce , to, na kogo placy sie podatki, bezposrednie ,
      posrednie dotacje , nie jest bez znaczenia .

kazdy Polak nie utozsamiajacy sie z obrzezanym prorokiem jest przez panstwo - czarna mafie okradany .
      dlaczego podatnik nie utozssmiajacy sie z firma z krzyzem na dachu musi na nia placic .
      ile kasy idzie rokrocznie z budzetu panstwa na sutannikow , Czyli, dlaczego musi na nich
      placic takze niekatolik ...

oni podobno postuluja , nawet gembuja, - nie kradnij .

• x2014 Re: Ruskie są wredne! 10.07.16, 21:20
      lubat jeszcze raz zapytam, dlaczego nie chcecie pomnika swego bahatera czerniachowskiego u siebie?
      • yurek11111 Putin do Soczi,Chrystus na Syberie... 12.07.16, 19:39
        ...a powinno byc odwrotnie...
        Wlasnie rada miejska Soczi sie wypowiedziala ze jezeli w Soczi ma stanac jakis pomnik,to tylko Putina,a posag Chrystusa ma stanac gdzies na Syberii....
        Na marginesie , ruski posag ma tylko tylko 33 m wysokosci,tyle ile mial Chrystus gdy go ruskie,tfu, Rzy.....mianie ukrzyzowali ,natomiast postument pod posag ,jak to u ruskich bywa,'najwazniejsza ' czesc calosci :-), ma 50 m wysokosci ,a wiec lubaciku ,jak zwykle uprawiasz manipulanctwo straszac odebraniem rekordu Zbawicielowi swiebodzinskiemu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Najciekawsze
  • Aktywne