Dodaj do ulubionych

Sygnalnie - Soczi pod rządami Putina

12.02.17, 09:48
Jeśli gospodarz państwa jest tak gospodarny jak przy organizowaniu Olimpiady w Soczi....
to tylko współczuć obywatelom.

Soczi przed Olimpiadą

www.youtube.com/watch?v=D6F98Oo1isA
Soczi masto widmo

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114944,16657535,Miasto_widmo__Soczi_pol_roku_po_Igrzyskach_Olimpijskich.html
sport.tvn24.pl/inne,132/wioska-olimpijska-w-ruinie-soczi-19-miesiecy-po-igrzyskach,582969.html

"Naród wspaniały, tylko ludzie ku*wy." Józef Piłsudski
- w Rosji jest podobnie
Obserwuj wątek
    • 1.melord Ponowne bicie piany 12.02.17, 11:06
      Zadne panstwo organizujace Olimpiade nie ujawnia faktycznych kosztow (kreatywna ksiegowosc) te z reguly sporo przekraczaja te "oficjalne"
      Wiekszosc obiektow stoi pusta,gdyz trudna nawet w najwiekszym miescie znalez kluby gdzie uprawia sie kilkadziesiat dyscyplin.
      W Sydney stadion olimpijski zmiejszono,pol roku stoi pusty, przez 5 miesiecy(zima) graja rugbysci co drugi tydz.Czesc obiektow zburzono,czesc zaadaptowano na inne cele...kompleks olimpijski jest generalnie pusty ale zadbany.

Soczi....lubie ogladac samochodowa formule 1 (F-1) i jeden z jej wycigow odbywa sie w Soczi -GP Rosji co oczywiscie ogladalem w TV.
      Ujecia sa z kamer stacjonarnych jak rowniez z helikopterow......jakby nie podpicowac teren wioski olimpijskiej na ktorym jest tor,dziadowstwo trudno by ukryc.
      Wbrew temu co pisza rozne polskie szmatlawce,a czuk bezmyslnie kopiuje , Sochi w czasie GP-Rosja wygladalo imponujaco.
      Bedzie sie mozna przekonac ponownie 30 kwietnia

Skoro jednak martwisz sie o los obiektow olimpijskiech w miastach urzadzajacych Igrzyska,polecam Ateny...tam sie napatrzysz osobiscie na dewastacje obiektow olimpijskich,nie bedzisz musial powielac badziewia i bic bez sensu piane...
      • czuk1 Re: Ponowne bicie piany 12.02.17, 12:42
        Jeśli jest i ma być normalnie w tym pięknym raju - Soczi (byłem tam 2 razy na długich wczasach, teraz jest NOWE Soczi)....będziemy więc wracać do tematu, też w połowie br.
        Nie biję piany. Przeczytałem, obejrzałem. Robié to w trakcie wysøuchiwabnia przemówienia Putina na Minch Speech 2007 - www.youtube.com/watch?v=hQ58Yv6kP44Dla mnie zaskoczeniem na dziś jest 10-krotnie większy koszt olimpiady w Soczi niż innych, podobnych. Tylko dlatego pokazuję ( i nie obchodzi mnie jak jest - po wielu latach - w Sidney czy Antenach) bo interesuje mnie niegospodarność Putina, wielka rosyjska nadrzędność polityki nad ekonomiką. Olimpiada w Soczi była jak pokaz sztucznych ogni... chwilową uciechą. I dzieje się to w państwie z ambicjami przewodzenia światu , które jednak samo przeżywa kryzys gospodarczy. Większość wydatków na obiekty olimpijskie i towarzyszące w Soczi nie zwróci się. Stan nieszczejących obiektów na długie lata będzie negatywnym przykładem i złą opinią o polityce Putina.
        Każda z poprzednich olimpiad nie była przeprowadzona przy tak ogromnych inwestycjach.
        • czuk1 Re: Ponowne bicie piany 12.02.17, 13:25

Ale szutki na konferencji prasowej to Putin potrafi sobie robić. Nie wszystkie były "na miejscu" ale pozwalały na unikniecie kłopotliwych odpowiedzi.
          www.youtube.com/watch?v=WhZOi2y75SM -----
          • szwampuch58 Re: 2018 FIFA World Cup Russia 12.02.17, 13:32
            czuk1 jedziemy?
            • czuk1 Re: 2018 FIFA World Cup Russia 12.02.17, 13:41
              Szwampuch58.Jak dożyję .... możemy jechać. :) Znowu wszystko obędzie na wysoki połysk.
              pzdr

PS.Teraz jestem zaszczepiony informacjami o możliwości utworzenia strefy zdemilitaryzowanej w Donbasie.
              ....temat wątku dla mnie jest zamknięty. (psy szczekają ....karawana idzie dalej...)
              • czuk1 Re: 2018 FIFA World Cup Russia 12.02.17, 13:49
                szwampuch58 . Było by to 15 cze 2018 na Fisht Olympic Stadium w Sochi.

Ostatni raz byłem w latach 90-tych na meczu Niemcy - Ukraina na stadionie Dynamo w Kijowie.
                Na naszym niższym sektorze , mieliśmy żółte kamizelki, jako element dekorowania stadionu flagą przez kibiców.
                • szwampuch58 Re: 2018 FIFA World Cup Russia 12.02.17, 17:52
                  Ja sie wybieram na 100%,tak blisko trzeba jechac
    • czuk1 Re: Ponowne bicie piany 12.02.17, 13:30
      szwampuch58 napisał: Bicie piany pomyliles w tym przypadku z opluwaniem.....w obu "dyscyplinach" bystrzak jest dobry,tak na marginesie

Nie mogę z tym zgodzić się. Jesteście w tym specjalistami.
      Opluwanie, uporczywa propaganda (gorsza od bicia piany) jest domeną waszej brygady,
      was wojujących o dobre imię pracodawcy i dla mieszania w zachodniej europejskiej społeczności.

• kylax1 Artykuł trochę źle napisany. Soczi ma się dobrze. 12.02.17, 13:46
      Natomiast opuszczone są tylko obiekty olimpijskie, a nie całe miasto, jak błędnie sugeruje artykuł. Soczi nadal jest centrum turystycznym nad Morzem Czarnym.
      • kylax1 Co nie zmienia faktu, że Putin prowadzi Rosję ku 12.02.17, 13:46
        przepaści gospodarczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka