Dodaj do ulubionych

Zaczyna się szczucie na "Zydków"

04.02.18, 12:57
Nie na szczeblu wladzy, broń Boże.
Na szczeblu "powiatowym" deja vu 1968.
Kto raz to widzial, nie może zaprzeczyc analogii:
bojkot towarów z Izraela (pociski ppanc chyba), w TVN24 Blumsztajn pyta, zartem na razie "To trzeba wyjezdzać?", brakuje jeszcze Rysia Gontarza i docenta Kąkola.
I to jest AD 2018!

Ta swolocz tylko czekala w swych norach na okazję.
I z góry mówie - moja wypowiedz nie dotyczy "historycznych" konfliktów polsko-izraelskich. Dotyczy "zdrowego, ludowego, wicie rozumicie" bij Zyda.
Obserwuj wątek
    • kylax4 W Polsce antysemityzm był od zawsze. 04.02.18, 13:10
      Po II wojnie trochę się schował, ale ciągle tlił się w umysłach wielu ludzi. Obecnie wraca na powierzchnię.

To jest chichot historii, że współczesne Niemcy to kraj obsesyjnie przestrzegający praw człowieka, a Polska się faszyzuje (na razie oddolnie).
      • borrka Wyjątkowo zle wspominam Marzec 1968 04.02.18, 13:22
        Choć sam, jako goj, byłem potencjalnie uprzywilejowany.
        I kurcze, to sie robi podobne!
        Na razie wersja soft, ale szczucie holoty uderzajaco podobne.
        • polski_francuz Re: Wyjątkowo zle wspominam Marzec 1968 04.02.18, 13:36
          Przyspieszamy w kierunku do dna. Moze to decyzyjne scierwo odejdzie wreszcie w niepamiec?

Najwyzsza pora.

PF
          • europitek Re: Wyjątkowo zle wspominam Marzec 1968 04.02.18, 14:32
            Wszyscy trzej próbujecie zaklinać rzeczywistość, żeby pasowała Wam "pod tezę". Więcej spokoju i chłodnej analizy zdarzeń poproszę.
            • borrka Jesli popularny parawicowy publicysta... 04.02.18, 15:21
              Rafal Ziemkiewicz, używa oficjalnie okreslenia "parchy", to co to jest?!
              Dyplomatyczna dyskusja?

To jest dno koryta w chlewie.
              Sorry, wieprzki.
              • yurek11111 Re: Jesli popularny parawicowy publicysta... 04.02.18, 15:26
                No masz racje , akurat 'wieprzki' to 'dyplomatyczna dyskusja'...😀
                Blaznij sie dalej...
              • blueelvic2 That’s good borrka ... 04.02.18, 15:30
                Planowalem rowniez cos w tym stylu napisac... Niezdazylem, moderator wywolal mnie do tablicy.
              • europitek Re: Jesli popularny parawicowy publicysta... 04.02.18, 22:21
                borrka napisał:
                > Rafal Ziemkiewicz, używa oficjalnie okreslenia "parchy", to co to jest?!

To jest Rafał Ziemkiewicz, który pieprzy od rzeczy.
                I jego przypadek nie daje podstaw do robienia uogólnień lub popadania w trans. Dla równowagi możecie sobie z PF-em przeczytać fragmenty wypowiedzi Kaczora na uroczystości w warszawskim ZOO... również tam M. Morawiecki w swoim wystąpieniu "adoptował" dwie "przyszywane" żydowskie ciotki. I był chwilowy szum, że w Polsce Żyd został premierem.

A co do Ziemkiewicza samego to jaką on pełni funkcję państwową (politryczną bądź administracyjną), że jego ględanie ma tak fundamentalne znaczenie? Jakoś nie widuję go w składzie dyskutantów w jakichkolwiek programach publicystycznych nawet w rządowej TV.

> Sorry, wieprzki.

Znów się "podpalasz" bez sensu.
                • borrka "Sorry wieprzki" adresowane do niewinnych swinek 04.02.18, 23:12
                  Jakie nieopatrznie wciagnalem w dyskusje polityczna (uwaga o korytku).
                  Bede w buduszczem uwazal, by moje bon moty nie byly zbyt zawiłe.

• polski_francuz Lepiej zakilnac niz przeklinac 04.02.18, 16:38
              A na to mam ochote. Jestem dosc negatywnie nastawiony do polskich obozow koncentracyjnych. Ale, co powoli staje sie oczywiste, to jest jedynie zagrywaka polityczna. Ktora bym zakwalifikowal jako nic tak nie laczy jak wrogowie zewnetrzni.

I to jeszcze tacy, ktorych wszyscy Polacy dobrze znaja. Moga spokojnie odetchnac: komuchy i dzieci resortowe. Nadeszla pora na Niemcow i na Zydow.

Kto bedzie nastepny? Stawiam na Ukraincow.

A wiec bagnet na bron i hurrrra!

PF
              • europitek Re: Lepiej zakilnac niz przeklinac 04.02.18, 23:43
                polski_francuz napisał:
                > A wiec bagnet na bron i hurrrra!

Histeryzujesz.

> Ale, co powoli staje sie oczywiste, to jest jedynie zagrywka
                > polityczna.

Bo to w ogóle jest kwestia ze sfery polityki. Dawno temu określenia "polskie" używano potocznie wyłącznie w sensie geograficznym, jako obozy położone na terenie Polski. Z czasem jednak termin zaczął zmieniać znaczenie, bo przybyło na świecie nieuków, dla których kwestia "własności" obozów koncentracyjnych zlewała się w jedno w położeniem geograficznym.

> nic tak nie laczy jak wrogowie zewnetrzni.

Tyle, że w tych sprawach to raczej nie do końca miałbyś "wroga zewnętrznego", gdyż Żydzi to w znacznym zakresie jednak sprawa wewnątrzpolska. Dla starych mieszkańców wielu miast polskich Żydzi byli trwałą częścią lokalnego krajobrazu społecznego. Elementem, który towarzyszył im przez pokolenia od urodzenia do śmierci. To byli "nasi Żydzi". I w znacznej mierze tak w podświadomości zostało do dzisiaj i dlatego jest to tematyka, która stale jest na tapecie. Bo kogo w Polsce obchodziłby premier jakiegoś małego państwa na Bliskim Wschodzie miotający (czasami śmieszne) oskarżenia pod naszym adresem? Przejąłbyś się premierem Jemenu lub sułtanem Omanu? Chciałoby Ci się dyskutować o opiniach premiera Pakistanu o Polsce?

• polski_francuz Re: Lepiej zakilnac niz przeklinac 05.02.18, 07:50
                  "Histeryzujesz."

Raczej podkreslam, ze to co sie dzieje mnie dotyka.

"Bo to w ogóle jest kwestia ze sfery polityki."

Zgoda. Czyniac przeglad prasy tego ranka przeczytalem en passent felieton w ktorym zauwazono, ze MSZ mial zastrzezenia do ustawy uwazajac, ze moza ona pogorszyc obraz Polski w swiecie. I ze ustawa jest glownie przeznaczona na uzytek wewnetrzny. Oby odstraszyc autorow od tematu. W domysle, od dalszych artykulow o stosunkach polsko-zydowskich.

"Dawno temu określenia "polskie" używano potocznie wyłącznie w sensie geograficznym, jako obozy położone na terenie Polski."

Zgoda.

"Tyle, że w tych sprawach to raczej nie do końca miałbyś "wroga zewnętrznego", gdyż Żydzi to w znacznym zakresie jednak sprawa wewnątrzpolska."

Trzeba bylo posluchac MSZ, ktory zauwazyl ze Izrael juz istnieje i Holocoust ma dla tego panstwa fundamentalne znaczenie.

Last but mot least. Ciagle czuje niekompetencje. Dosc pozytywnie odczuwam probe tworzenia polkiego mitu czy polskiej swiadomosci. Kazdy emigrant potrzebuje Lichtgestalt ze strony Ojczyzny. Ale co z tego wychodzi - nowa klotnia i nowy wrog zewnetrzny.

I po ci nam nowi wrogowie zewnetrzni? Powalczmy raczej z tymi wewnetrznymi.

PF
                  • europitek Re: Lepiej zakilnac niz przeklinac 05.02.18, 13:11
                    polski_francuz napisał:
                    > Czyniac przeglad prasy tego ranka przeczytalem en passent
                    > [url=https://passent.blog.polityka.pl/2018/02/04/prezenie-muskulow/?nocheck=1]felieton
                    > w ktorym zauwazono, ze MSZ mial zastrzezenia do ustawy
                    > uwazajac, ze moza ona pogorszyc obraz Polski w swiecie.

Nie zgodzę się z Passentem - jego argumantacja jest naciągana w kwestii tej opinii MSZ. Takie zastrzeżenia to jak raz dobry powód do konsultacji ze stroną izraelską w temacie przygotowywanej nowelizacji. Uwzględnienie początkowego zastrzeżenia (badania naukowe i sztuka) i brak dalszych uwag potraktowałbym jako spełnienie (rozsądnych) oczekiwań Izraela.

Nie wydaje mi sie też, aby ta nowela była "na użytek wewnętrzny", gdyż na naszym podwórku holocaustowe przekręty można skutecznie zwalczać bez niej, a "odstraszanie od tematu" to już karkołomna teza, bowiem ta nowela może jedynie odstraszyć kłamców i oszczerców. Bezpodstawne oskarżenia pod adresem autorów są również karane, więc ciąganie po sądach rzetelnych autorów może się okazać wielką klapą i wstydem.
                    Natomiast tekie przepisy prawne mogą być "bacikiem" na różnej maści nieuków i kłamców, ponieważ dostarczają konkretnej podstawy prawnej do ścigania z urzędu a nie z oskarżenia prywatnego. Tu choćby przykład niemieckiej telewizji pozwanej przez byłego więźnia Auschwitz. Sprawa z oskarżenia publicznego to zupełnie inna bajka.

> Izrael juz istnieje i Holocoust ma dla tego panstwa
                    > fundamentalne znaczenie.

Dla Polski też ma i miał nawet za PRL. Różnica jest tylko taka, że Izrael interesuje tylko zagłada Żydów a nas również Cyganów, Polaków i innych. Zagłada Żydów jest częścią zagłady ludności Polski, którą hitlerowcy prowadzili metodycznie na masową skalę.

> Ciagle czuje niekompetencje.

To już generalnie inna sprawa, że realizacja założonych celów mogła wyglądać lepiej. Sam mam rozliczne zastrzeżenia co do metod i konkretnych wypowiedzi przedstawicieli władz polskich, w których jest za dużo politycznego gadania "na okrągło" a za mało konkretów.

Winy są jednak po obu stronach, gdyż niekompetencją popisali się również Izraelczycy podczas obchodów rocznicy wyzwolenia Auschwitz od czego zaczęła się cała aferka. Wystąpienie ambasador było zwykłym chamstwem w stosunku do obecnych na sali więźniów. Zresztą ona potem próbowała "przeprosić" tłumacząc, że dostała literalną dyspozycję, co i gdzie ma powiedzieć i nie mogła wygłosić wcześniej przygotowanego przemówienia okolicznościowego. To jeszcze gorzej niż by to była jej własna głupota.
                    Wyobraź sobiem że na uroczystości wręczania Szewachowi Weissowi Orderu Orła Białego prezydent Duda zacząłby nawijać o pretensjach Polski do jakiejś izraelskiej ustawy. Ja nie potrafię.

> I po ci nam nowi wrogowie zewnetrzni?

Nie wydaje mi się, żeby tu zaszło poszukiwanie wrogów przez polskie władze - oni się raczej sami zgłosili na ochotnika. Jeśli ktoś tak bardzo chce to nie ugłaszczesz go byle czym.

Tak na margibesie, ludzie nieszkający latami w Izraelu lub mający z nim częsty kontakt zaczęli zauważać, że w ostatniej dekadzie dochodzi do istotnej zmiany jego stosunku do Polski. Są zdziwieni i zdezorientowani co do przyczyn tego zjawiska, ale ono ma chyba podłoże czysto naturalne, demograficzne. Z Zycia politycznego odchodzi i powoli wyniera drugie (po ojcach-założycielach) pokolenie polskich Żydów mieszkających w Izraelu a ich dzieci i wnuki mają już zupełnie inne podejście do kraju, z którego wywodzą się ich przodkowie. Do tego teraz do głosu dochodzą Żydzi rosyjscy, którzy przez kilkanaście lat po masowej emigracji z Rosji byli praktycznie bierni politycznie.

> Powalczmy raczej z tymi wewnetrznymi.

Nasze obecna wewnątrzpolskie naparzanki mało mnie podniecają, ponieważ są prowadzone na beznadziejnie odmóżdżonym poziomie. Mnie interesują konkrety, namacalny wpływ różnych zdarzeń na sytuację społeczną a nie bezsensowne ujadanie partyjnych "szczekaczek" (w sensie w czasów niemieckiej okupacji), którym przepełnione sa polskie przekaziory.
                    • polski_francuz Re: Lepiej zakilnac niz przeklinac 05.02.18, 13:52
                      Ogolnie rzecz biorac niezbyt sie roznimy w pogladach. Czy mowiac inaczej, rozsadek stoi na naszych oltarzach. A opinie wynikaja z roznej wiedzy czy roznego punktu widzenia.

Sprecyzuje tylko "wroga wewnetrznego". Uwazam, ze tym wrogiem sa stosunki miedzyludzkie, ktore sa napiete i klotliwe. I uwazam, ze wladza powalczyc o "nicer gentler Poland". Jak? To inna sprawa godna powaznej dyskusji.

PF
                    • bywszy2 Re:Dawno temu,kiedy mnie do Polski nie wpuszczano+ 05.02.18, 15:09
                      Spotykalem sie zprzyjaciolmi katolikami z Polski w NRD.
                      Jezdilismy po calym NRD - gdzie bylo wolno.
                      Odwiedzilismy oboz smierci.
                      W szeregu byly ustawione monumenty w czesc obywateli panstw.
                      I nawet Niemcy swoj mieli.
                      Nie mieli Zydzi i Romowie.
                      • bywszy2 Re:P.S+ 05.02.18, 15:11
                        Zydzi i Romowie.
                        Bo Romowie swego panstwa nie maja.
                        A Izraela nie bylo.
                      • szwampuch58 Re:Dawno temu, ale dzisiaj maja 05.02.18, 15:16
                        bywszy2 napisał:

> Spotykalem sie zprzyjaciolmi katolikami z Polski w NRD.
                        > Jezdilismy po calym NRD - gdzie bylo wolno.
                        > Odwiedzilismy oboz smierci.
                        > W szeregu byly ustawione monumenty w czesc obywateli panstw.
                        > I nawet Niemcy swoj mieli.
                        > Nie mieli Zydzi i Romowie.
                        www.berlin.de/sehenswuerdigkeiten/3561926-3558930-sinti-und-roma-denkmal.html
                        • bywszy2 Re:Dawno temu, ale dzisiaj maja+ 05.02.18, 17:38
                          Pozdrawiam.
                      • europitek Re:Dawno temu,kiedy mnie do Polski nie wpuszczano 05.02.18, 16:01
                        bywszy2 napisał:
                        > W szeregu byly ustawione monumenty w czesc obywateli panstw.
                        > Nie mieli Zydzi i Romowie.

To przykre, ale może akurat w tym obozie nie było Żydów i Cyganów lub było ich bardzo niewielu? Ja widziałem w NRD tylko jeden mały obóz gdzieś w Saksonii, ale już nie pamiętam szczegółów.

Gdyż o takie detale zawsze dbali. I słusznie, bo hitlerowcy swoich ziomków też trochę załatwili w obozach.
                        W naszej TV polscy więźniowie Auschwitz skarżą się, że brak w obozie tablic informujących o polskich więźniach i ofiarach.

Tak na marginesie, Izrael powstał prawie półtora roku wcześniej niż NRD.
                        • bywszy2 Re:Dawno temu,kiedy mnie do Polski nie wpuszczano+ 05.02.18, 17:49
                          europitek napisał:

1.
                          > To przykre, ale może akurat w tym obozie nie było Żydów i Cyganów lub było ich
                          > bardzo niewielu? Ja widziałem w NRD tylko jeden mały obóz gdzieś w Saksonii, al
                          > e już nie pamiętam szczegółów.
                          >
                          2.
                          > Tak na marginesie, Izrael powstał prawie półtora roku wcześniej niż NRD.
                          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                          Twiedzenie pierwsze pana:
                          To tak jakby na Marsie nie mieszkali Marsjanie.
                          I dlaczego panu przykro?
                          Twirdzenie drugie:
                          Tzn.ze jak pomniki stawiali,to Izrael juz byl.
                          A Zydom pomniki nie postawili z powodu:
                          a)ze ci,kto zginal nie byli obywatelami Izraela,bo go nie bylo w owych czasach-hitlerowskich,
                          b)albo dlatego,ze byli Zydami.
                          Akurat wtedy byla tam wizyta jakiego "ciula" z Kuby jego rodziny - wiec muzeum zamkneli,bo tam mu objasniali co i jak.
                          Otworzylem drzwi i tam wlazlem.
                          Zaprotestowalem(p russki),ze chce cos zobaczyc,bo jestem Zydem z Izraela(sklamalem,bo bylem zly za brak pomnika),to baba z histeria "Nie Izrael.Kuba" wypchala mnie za drzwi.
                          Przeciez nie bede z baba sie klocil?
                          • europitek Re:Dawno temu,kiedy mnie do Polski nie wpuszczano 06.02.18, 16:45
                            bywszy2 napisał:
                            > I dlaczego panu przykro?

Bo każdemu sie należy, co mu się należy. Jeśli ludzie jakiejś narodowości w tym obozie ginęli, powinni być dostrzeżeni, jak inni.
                            Domyślam się, że z tymi Marsjanami chodzi panu o to, że Żydzi ginęli w wielkiej liczbie w kazdym obozie, ale może niekoniecznie tak było.

> A Zydom pomniki nie postawili z powodu:
                            > a)ze ci,kto zginal nie byli obywatelami Izraela,bo go nie bylo w owych czasach-
                            > hitlerowskich,
                            > b)albo dlatego,ze byli Zydami.

Bez konkretnej wiedzy nt. tego obozu nic się nie wymyśli, czyli wszystkie warianty jednakowo prawdopodobne. Możliwe nawet, że Żydów zabitych w tym obozie podciągnęli sobie w statystykach jako obywateli konkretnych państw europejskich, z których pochodzili. W takim wypadku data powstania Izraela lub bycie Żydem (w ogóle narodowość) nie miało dla nich znaczenia.
                            • bywszy2 Re:Dawno temu,kiedy mnie do Polski nie wpuszczano+ 06.02.18, 19:51
                              Z tymi Marsjanami na Marsie.
                              Czy moze pan sobie wyobrazic oboz niemiecki koncetracyjny chociazby bez jednego zyda z Wytatuowanym numerem?
                              O nic wiecej mnie nie chodzi.
                              <<<
                              Co do pomnikow nic nie mowie.
                              Ale o monumenty.
                              Uwazam,ze i Zydom i Romom naleza sie oddzielne - taka sytuacja byla wyjatkowa.
                              Tym bardzie,ze po wojnie w niektorych krajach,tych z monumentami i ktorych oni byli obywatelami,bylo niezbyt komfortowo - Romom np.nawet dzisiaj.
                              Moge jednak sie niezgodzic z panem.
                              W owych czasach bycie Zydem czy Romem nie moglo byc bez znaczenia.
                              A jezeli chodzi o NRD,to ja w tym przypadku niewielie bym dal za ich rzetelnosc i sumienie.
                              • europitek Re:Dawno temu,kiedy mnie do Polski nie wpuszczano 14.02.18, 16:56
                                bywszy2 napisał:
                                > Czy moze pan sobie wyobrazic oboz niemiecki koncetracyjny
                                > chociazby bez jednego zyda z Wytatuowanym numerem?

Niemcy nabudowali tyle obozów, że taki przypadek mógłby wystąpić, choć to mało prawdopodobne.

> Co do pomnikow nic nie mowie.
                                > Ale o monumenty.

Jaka to różnica, bo czuję tu jakieś nieporozumienie?

Widzę też tu jakąś niejacnośc, by nie rzec nieporozumienie, gdyż raz mówimy o narodowościach i za chwilę o obywatelach państw bez widocznego rozróznienia różnic. Te istniejące w tym obozie <monumenty> dotyczyły narodowości, czy państw?

> A jezeli chodzi o NRD,to ja w tym przypadku niewielie
                                > bym dal za ich rzetelnosc i sumienie.

Z <rzetelnością> w tej tematyce w ogóle jest problem nie tylko w odniesieniu do enerdowców. Zbyt wiele państw, organizacji i ugrupowań politycznych próbuje "coś ugrać" w związku z korzystnym dla nich interpretowaniem historycznych zaszłości. Bieżące interesy przesłaniają ludziom rzeczywistość.
                                • bywszy2 Re:?+ 15.02.18, 07:55
                                  1.
                                  "> Niemcy nabudowali tyle obozów, że taki przypadek mógłby wystąpić, choć to mało
                                  > prawdopodobne."

Czy slyszal pan o przypadku,by kobyle koza sie urodzila?
                                  2.
                                  "Jaka to różnica, bo czuję tu jakieś nieporozumienie?"
                                  W tym przypadku
                                  np.
                                  pomnik - upominajacy pewnych meza i zon, ustawiony tu i tam
                                  monument - pochowanie ich na Wawelu
                                  • europitek Re:?+ 23.02.18, 17:21
                                    bywszy2 napisał:
                                    > Czy slyszal pan o przypadku,by kobyle koza sie urodzila?

W przypadku kobyły niemieckich obozów to taki przypadek urodzenia kozy był.

> 2.

To juz teraz rozumiem.
        • bywszy2 Re: Wyjątkowo zle wspominam Marzec 1968+ 04.02.18, 15:36
          borrka napisał:

> Choć sam, jako goj, byłem potencjalnie uprzywilejowany.
          > I kurcze, to sie robi podobne!
          > Na razie wersja soft, ale szczucie holoty uderzajaco podobne.
          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          zbliza sie rocznica
      • bywszy2 Re: prosze pana+ 04.02.18, 15:34
        kylax4 napisał:

> Po II wojnie trochę się schował, ale ciągle tlił się w umysłach wielu ludzi. Ob
        > ecnie wraca na powierzchnię.
        >
        > To jest chichot historii, że współczesne Niemcy to kraj obsesyjnie przestrzegaj
        > ący praw człowieka, a Polska się faszyzuje (na razie oddolnie).

wizerunki i obsesje sie zmieniaja.
        Obecnie obowiazuje:
        Niemcy walcza o pokoj
        Polacy handluja
        udzi wojuja.
    • yurek11111 Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 04.02.18, 14:23
      Rozum ci borrka odebralo , ale jak na pomylonego przystalo chwal i szykuj kase....

Re :
      Zaczyna sie szczucie na Zydkow
      • borrka Rozum odebrało tym ... 04.02.18, 17:49
        Ktorzy publiczną dyskusje rozpoczynają slowami Ziemkiewicza o "parchach".
        To swietnie rokuje.
        • jerry1989 Re: Rozum odebrało tym ... 04.02.18, 22:27
          Hej!

niestety borrka, ale jeśli nie zrozumiałeś o co Ziemkiewiczowi chodziło z tymi parchami, to nie jesteś towarzyszem do dyskusji. on dokładnie powiedział kim jest ten parch, no ale jak nie słucha się wypowiedzi tylko kończy na słusznie prowokacyjnym nagłówku, to macki opadają.

pozdrawiam!
        • yurek11111 Re: Rozum odebrało tym ... 04.02.18, 22:42
          Widzisz ja ciebie staram sie zrozumiec ze pod wplywem chwili wyrwalo ci sie chamskie okreslenie 'wieprzki' a ty nie masz zrozumienia dla jednostkowego chamskiego okreslenia Ziemkiewicza...
          Niestety, uczciwie to Polacy i Zydzi nie potrafili zyc w zgodzie w jednych granicach i co gorsza nie potrafia zyc w zgodzie na odleglosc a wina i kiedys i teraz lezy posrodku...
    • jerry1989 Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 04.02.18, 22:36
      Hej!

borrka napisał:

> Na szczeblu "powiatowym" deja vu 1968.

-ostatnio polscy turyści w Izraelu, w jakimś ichszym powiecie usłyszeli-"dobry polak to martwy polak".

> bojkot towarów z Izraela (pociski ppanc chyba),

-nie tylko. przykładowo też owoce egzotyczne. ale są i inne rzeczy.

> na razie "To trzeba wyjezdzać?"

-jeśli uważa się państwo polskie i naród polski za swojego wroga, to pozostanie tutaj jest masochizmem. pluć można i na odległość.

>. Dotyczy "zdrowego, ludowego, wicie rozumicie" bij Zyda.

-nie wiem czy zauważyłeś, ale są w Polsce polacy wyznania mojżeszowego i są do polski-swojego kraju nastawieni patriotycznie. mówię o tym "przebrzydłym pisowcu" wildsteinie i jego synu-
      www.youtube.com/watch?v=GK9wmDFk2GY
      pozdrawiam!
      • boavista4 Re: Zaczyna się szczucie przez "Zydków" jak 1968 05.02.18, 01:19
        pamietam 69 rok kiedy sam ucieklem przez zielona granice z jednym plecakiem do Wiednia i spotkalem tam naszych sasiadow zydowskich, ktorzy przyjezdali legalnie z wypchanymi walizami i pili kawe u Sachera. Mialem przyjemne spotkanie na wspinaczce alpejskiej, a jezyk polski pomogl nam w przyjemnej rozmowie, Moj znajomy, biedny warszawski Zyd, wyjechal do Holandi . a za pieniadze, ktore polscy antysemici pozwolili mu wywiezc, kupil sobie domek alpejski w Szwajcari.
        Pamietam wieczorek w wiedenskiej polskiej ambasadzie, dokad wybralem sie w towarzystwie korespondenta Wolnej Europy. Byli tam rowniez moi zydowscy koledzy z Krakowa, ale zaden mi nie podal reki , bo bali sie o zla opinie w oczach szpiegow komunistycznych.
        Jednego wieczoru trafilem w radiu izraelskim na romowe z bylym szpiegiem rosyjskim na rzecz zachodu. Powiedzial , dostal cynk ze zostal zdradzony i natychmiast wyjechal z Moskwy do Warszawy i poprosil zone Gomulki, Zofie, o pomoc - " jestesmy Zydami, pomoz grozi mi smierc". Zofia pomogla i samolot byl na poczekaniu.
        Jak widac w Polsce byl straszny antysemityzm.
        • bywszy2 Re:a co mial+ 05.02.18, 08:54
          pan w plecaku?
          Ja bym takim jak pan nawet trzeciej nogi nie podal.
          Wolnemu wola.
        • bywszy2 Re:wpierw mnie to zwisalo,panie Boawisto,ale+ 05.02.18, 09:21
          jednak zapytam pana:
          co panuciekajacy z plecakiem,w ambasadzie komunistycznej robil?
          I czesto ja pan odwiedzal?
          I co to byli za Zydzi,ktorzy na wieczorki do te ze ambasady uczeszczali?
          P.S
          Spotykalem prawdziwych katolickich Polakow,ktorym za zlatwienie niektorych spraw(np.zrezygnowanie z obywatelstwa albo jakies innej) ,proponowano by zaplacite uiscili np.w formie donosow na swych wspolobywateli w Szwecji albo uslug innego rodzaju.
          Czym pan sie wyslugiwal?
    • marklen Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 05.02.18, 00:49
      borrka napisał:

> Nie na szczeblu wladzy, broń Boże.
      > Na szczeblu "powiatowym" deja vu 1968.
      > Kto raz to widzial, nie może zaprzeczyc analogii:
      > bojkot towarów z Izraela (pociski ppanc chyba), w TVN24 Blumsztajn pyta, zartem
      > na razie "To trzeba wyjezdzać?", brakuje jeszcze Rysia Gontarza i docenta Kąko
      > la.
      > I to jest AD 2018!
      >> Ta swolocz tylko czekala w swych norach na okazję.
      > I z góry mówie - moja wypowiedz nie dotyczy "historycznych" konfliktów polsko-i
      > zraelskich. Dotyczy "zdrowego, ludowego, wicie rozumicie" bij Zyda.
      .............................
      Wszystkiemu winien Internet i to że większość ludzi umie czytać i pisać.

www.salon24.pl/u/krzystofjaw/613085,judeopolonia-zydowskie-panstwo-w-panstwie-polskim,3
      Żydzi w wyniku polityki nazistowskich Niemiec gwałtem zostali pozbawieni życia i majątku, a było to około 75 lat temu.. Kiedyś Żydzi ten majątek zdobyli. Czyli się trzeba cofnąć ponad 150 lat. W wyniku upadku Powstania Styczniowego czyli po 1864 roku- Żydzi bardzo się wzbogacili.

Pytanie tylko czy to prawda ?
      • boavista4 Re: Pokuta i odszkodowania 05.02.18, 01:26
        czy za szkody odniesione w czasie wojen napoleonskich mozna starac suie o odszkodowania? to tylko 200 lat z hakiem. A za Chrystusa czy mozna dostac odzkodowanie od Rzymian, a jezeli Rzymu nie ma , to czy Wkochy nie sa legalnym spadkobierca Rzymian? To przeciez tylko 2000 lat z hakiem, Zydzi maja pretensje powolujac sie na biblie z przed 4000 lat.
        • bywszy2 Re: a pan+ 05.02.18, 08:51
          boavista4 napisał(a):

> czy za szkody odniesione w czasie wojen napoleonskich mozna starac suie o odszk
          > odowania? to tylko 200 lat z hakiem. A za Chrystusa czy mozna dostac odzkodowan
          > ie od Rzymian, a jezeli Rzymu nie ma , to czy Wkochy nie sa legalnym spadkobier
          > ca Rzymian? To przeciez tylko 2000 lat z hakiem, Zydzi maja pretensje powoluj
          > ac sie na biblie z przed 4000 lat.
          juz od czasow Biskupina?
      • boavista4 Re: Pokuta i odszkodowania 05.02.18, 01:34
        zly tytul, nie na ale przez .
        Niwe powinno byc nigdy przedawnienia, np nalezy sadzi Wlochow za ukrzyzowanie Chrystusa.
        • bywszy2 Re: wiec,na co pan czeka?+ 05.02.18, 08:49
          boavista4 napisał(a):

> zly tytul, nie na ale przez .
          > Niwe powinno byc nigdy przedawnienia, np nalezy sadzi Wlochow za ukrzyzowanie C
          > hrystusa.
    • engine8 Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 05.02.18, 02:42
      Ciekawe analizy do poczytania na tej stronie...
      naszeblogi.pl/

• blueelvic2 Otworzylem twoj link ... 07.02.18, 15:13
        i pierwsze co przeczytalem to ten fragment:

"Skala zaniedbań gen. Janickiego w Smoleńsku była ogromna!" - rozmowa z A. Pawlikowskim cz.1 Katastrofa smoleńska była dla wielu z nas wielkim szokiem. Jeszcze większym szokiem było to, co wydarzyło się po niej i jak Tusk i cała koalicja PO-PSL oszukiwała polską opinię publiczną w związku z...

Krotko: Do doopy z taka obiektywnoscia. Link dobry dla ludzi spragnionych sensacji i mocnych wrazen ... Pass.
        • engine8 Re: Otworzylem twoj link ... 07.02.18, 18:49
          Dopiero teraz przeczytalem ten artykul... i nie jestem na tyle zaznajomiony z cala sytuacja smolenska ale ... ten blog nie "swieci" niczym co by podwazalo jakas obiektywnosc... i wogole nie "swieci"..
          A to ze Janicki po wypadku zostal awansowany to chyba dosc "interesujace" i moze byc kontrowersyjne.... no bo w koncu on byl odpowiedzilany za calosc bezpieczenstwa?
          Reszta - tzn video to opinia BORowaca o czyms tam - nie bardzo waznym czy pojmowanym przeze mnie...
          Ogolnie malo interesuaca, niewile wnoszaca opinia...
          A gdzie tam byla sensacja i mocne wrazenia? nie zauwazylem..

Jest tam wielu piszacych i dobrze zanim sie zniechecimy poznac ich blizej.... Rzeczywiscie rozni ludzi pisza rozne rzeczy ale sa tez ciekawe i bardziej rzetelne wpisy...
          Interesujace ze dopiero teraz zajarzales tam kiedy "interesujace " wypowiedzi na temat ustawy IPNu juz zostaly zepchnieta na dol przez nowe wpisy...

Tam zreszta sa opinie - niektore poparate dokumentami a niektore nie - i opinie sa opiniami i trudno czesto oczekiwac obiektywnosci..

No i kazdy czyta to co mu akuat pasuje... i kiedy mu pasuje.

Tak to z naszymi charakterami jest - bardzo szybko i na podstawie zwykle bardzo malej ilosci informacji wyrabiamy sobie wlasna opinie na praktycznie kazdy temat a potem juz tylko szukamy jej potwierdzenia i zabiera bardzo dlugo i bardzo duzo aby zmienic zdanie...
          Uczono nas tego w pracy bo np rekruterzy w czasie rozmow kwalifikacyjnych zachowuja sie podobnie - dlatego tak wazne jest pierwsze wrazenie.. bo zwykle juz w windzie jadac na rozmowy po kikku minutach maja o nas opinie a poem bedz nas maglowac aby sie upewniec ze mieli racje. I musze przyznac ze jest w tym wiele racji.
          • blueelvic2 Nie powiedzialem wiecej, niz powiedzialem... 07.02.18, 23:42
            Otworzylem - przecztalem zacytowany fragment - wylaczylem.

A gdzie tam byla sensacja i mocne wrazenia? nie zauwazylem..

Robienie zamachu z katastrofy jest zenujaca kompromitacja panstwa polskiego, a raczej elit pisowskich.
    • bywszy2 Re:powtorze pytanie,panie Boawisto+ 05.02.18, 09:23
      Re:wpierw mnie to zwisalo,panie Boawisto,ale+
      bywszy2 05.02.18, 09:21
      jednak zapytam pana:
      co pan,uciekajacy z Ojczyzny z plecakiem,w ambasadzie komunistycznej robil?
      I czesto ja pan odwiedzal?
      I co to byli za Zydzi,ktorzy na wieczorki do te ze ambasady uczeszczali?
      P.S
      Spotykalem prawdziwych katolickich Polakow,ktorym za zlatwienie niektorych spraw(np.zrezygnowanie z obywatelstwa albo jakies innej) ,proponowano by zaplacite uiscili np.w formie donosow na swych wspolobywateli w Szwecji albo uslug innego rodzaju.
      Czym pan sie wyslugiwal?
    • 1.melord Czy czasami nie jest odwrotnie.. 05.02.18, 11:00
      z tym szczuciem?
      • engine8 Re: Czy czasami nie jest odwrotnie.. 05.02.18, 17:16
        Jak poczytamy dyskusje na powyzje przytoczonym linku - naszeblogi.pl/ to moze wiele rzeczy wyjasnic i naswietlic..
    • kochany-pershing borrka nie histeryzuj... 05.02.18, 11:19
      Zadnego szcucia na Zydow nie ma. Kazdy dokonale wie jak wredni potrafia byc Zydzi - mscic sie, wypominac i domagac sie finansowego zadosc uczynienia do konca swiata. No bo tylko jedni, jedyni na swiecie gineli Zydzi... Miliony Rosjan, Polakow, Bialorusinow, Ukraincow to przeciez ciemne goje, bo nie potrafia tak drzec mordy jak Zydzi.

Koncem swiata dla Izraela bedzie upadek USA. Nierealne? Nie koniecznie. Upadek potegi USA oznacza koniec Izraela. I oni doskonale o tym wiedza - bo kto inny bedzie ich dofinansowywal i otaczal opieka? Moze Europa??? :))) albo Azja :))) Australia :)))

Swiat sie zmienia coraz bardziej. Rosna nowe potegi - coraz trudnie znajdywac glupich niewolnikow (jakim bylo kiedys 40 mln obywateli PRL). Bogaci (Chiny) robia sie coraz cwansi, a z biedakami (Afryka) i tak sie nikt sie liczy. Kazdy wiec czeka na ten moment kiedy walnie USA.
      • bywszy2 Re: mozna by bylo napisac o przyszlosci+ 05.02.18, 12:02
        Zadnego szcucia na Polakow nie ma. Kazdy dokonale wie jak wredni potrafia byc Polacy - mscic sie, wypominac i domagac sie finansowego zadosc uczynienia do konca swiata.

Koncem swiata dla Polski bedzie upadek USA. Nierealne? Nie koniecznie. Upadek
        potegi USA oznacza koniec Polski. I oni doskonale o tym wiedza - bo kto inny bedzie ich dofinansowywal i otaczal opieka? Moze Europa??? :))) albo Azja :))) Australia :)))
        • kochany-pershing Re: mozna by bylo napisac o przyszlosci+ 05.02.18, 12:09
          Cos ci bywszy pomerdalo sie... Jak narazie Polska nie otrzymala zadnej kasy, ani z Rosji, ani z Niemiec. Ile dostal Izrael za swoje najwieksze meki wszechczasow, meki i okrucienstwa, ktorych nikt wczesniej ani pozniej nie doswiadczyl? Caly swiat ma tak myslec - inaczej jestes ANTYSEMITA. Jakie proste, a jakie skuteczne. Powiedz ilu zginelo Rosjan, ale ilu Zydow? Smierc to smierc.

Czy Polacy potrafia byc wredni? Jak najbardziej... czy do tego samego stopnia Jak Zydzi. Na pewno nie. Wiec po co te twoje szarpanie sie?
          • bywszy2 Re:slusznie+ 05.02.18, 12:57
            Czy Polacy potrafia byc wredni? Jak najbardziej... czy do tego samego stopnia Jak Zydzi.
            Na pewno nie. Wiec po co te twoje szarpanie sie?

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            wiec prosze sie nie szarpac.
            • boavista4 Re:slusznie+ 05.02.18, 15:53
              co robilem w ambasadzie? bylo tam spotkanie znanych polakow, ze znanymi Austriakami. Moj szef austriacki otrzymal zaproszenie na dwie osoby, ktore dal mi, a ja dla towarzystwa zaprosilem dziennikarza Radia Wolna Europa, Oboje zostalismy rozpoznani i zagadywani przez pracownikow ambasady.
              Byl tam rowniez moj polski profesor i pierwszy sekretarz PZPR (zydowskiego pochodzenia), na spotaniu nie rozpoznal mnie, ale dziwnym trafem zdobyl moj telefon, imowilismy sie na spotkanie, byl bardzo serdeczny, niemal plakal, ze tez chcialby byc na zachodzie, ale nie w charakterze robotnika. Nie wierzylem ! to u niego w biurku znalezlismy notatnik a w nim takie wpisy jak:
              1. Iza B przyszla na defilade pierwszomajowa z psem jamnikiem, kazalem wrocic do domu.
              2. W akademiku znalazlem Milade G i Drozdowicza w lozku, napomnialem i pouczylem.

Pan profesor potem byl goscinnym wykladowca w wielu iniwersytetach swiata. Zmarl w Jerozolimie. RIP
              • bywszy2 Re:slusznie+ 05.02.18, 17:54
                panie,jak rozumiem pan tez byl znany i odwiedzal wieczorki w ambasadzie,do ktorej innych nie dopuszczali,zwlaszcza kiedy byli rozpoznani.
    • j-k Tak jak "Zydków" bronilem w 1968... 05.02.18, 17:24
      obrywajac solidnie na Krakowskim Przedmiesciu przed Uniwersytetem Warszawskim

- tak dzisiaj ich potepiam za ich obecne czepialstwo wobec Polski.
      • bywszy2 Re: Tak jak "Zydków" bronilem w 1968...+ 05.02.18, 17:56
        j-k napisał:

> obrywajac solidnie na Krakowskim Przedmiesciu przed Uniwersytetem Warszawskim
        >
        > - tak dzisiaj ich potepiam za ich obecne czepialstwo wobec Polski.
        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        juz napisalem panu,ze przy takich przyjacilac,jak pan,wrogowi sa zbyteczni.
        Zwroc sie pan po medal.
        • j-k Tak jak "Zydków" bronilem w 1968...+ 05.02.18, 18:15
          z wrogami, islamuskami - to radzcie sobie teraz sami.

w 1967 wojne z nimi wygraliscie - a mimo to do tej pory nie potraficie sie z nimi ulozyc.

- miast ich wszystkich w 1967 od razu wysiedlic z Israela (za odszkodowaniem, rzecz jasna)
          • bywszy2 Re: Tak jak "Zydków" bronilem w 1968...+ 05.02.18, 18:59
            j-k napisał:

> z wrogami, islamuskami - to radzcie sobie teraz sami.
            >
            > w 1967 wojne z nimi wygraliscie - a mimo to do tej pory nie potraficie sie z ni
            > mi ulozyc.
            >
            > - miast ich wszystkich w 1967 od razu wysiedlic z Israela (za odszkodowaniem, r
            > zecz jasna)
            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            pan uciera rece?
            Czy wyplacal ktos odszkodowanie Niemcom?
            Jak sobi zydki bez pana poradza?
            Co znaczy,ze z nimi wygralismy?
            Ja z nikim nie gralem - na kopalni w Polsce zasuwalem.
            Nie mialem czasu,jak tacy opie...cze,panu podobni.
            • j-k kto tak powiedzial, hloopcze + ? 06.02.18, 17:12
              bywszy2 napisał:

Czy wyplacal ktos odszkodowanie Niemcom?

- nie, to Niemcy wyplacali innym.
              Zydkom przede wszystkim. a Polakom, to tylko jakies ochlapy.

> Jak sobie zydki bez pana poradza?

- to nie moj problem. radzili sobie ze mna, poradza sobie i beze mnie.

PS. Trzeba bylo z ZSRR nie uciekac, tylko tam pozostac.
              a jak bylo ci w Polsce po drodze, w kraju, ktory dal ci jezyk i prace - to na ten kraj dzis nie pluj, tylko siedz w bezpiecznej Szwecji i na ich forach sie uzalaj.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              • bywszy2 Re: kto tak powiedzial, soplak+ ? 06.02.18, 19:37
                Zydkom moze i wyplacali.
                A polaczkowie wyzebrali.
                Zebra i teraz.
                A pan chleb niemiecki zre.
                I nie wstyd panu?
                A gdzie honor?
                P.S
                Ja z ZSRR nie uciekalem.
                Przyjecjhalem do Polski,by kulture krzewic.
                Podonie,jak pan kulture w Niemczech wprowadza oraz uczy ich korzystac nozem i widelcem.
                Oraz by zupke odpowiednim widelcem sporzynali.
                P.S
                Ma pan mentalnosc chlopa zasciankowego:
                Owszem jezyk dali - od przybytku glowa nie boli.
                Prace dali?Mnie do roboty potrzebowali.Takich jak pan nierobow bylo co niemiara.Aktos musial pracowac.
                Co do plucia,to jest specjalnosc panska i panu podobnych.Az dziw,ze slina wam sie nie konczy.
                Ja w tej Szwecji bezpiecznej siedze i podatki place by zamiast opluwania sie,Polske do gory dzwignac.
                Wiec dolczony jestem do 500++
                Panie ekonomisto i w dodatku z zona docentka od rusycystyki,niby to po studiach a logiki zadnej.
                Raz twierdzi,ze ja pluje,a drugi raz,ze sie uzalam.
                Soplak,co siedzi na garnuszku niemieckim ichleb niemiecki wcina,z jezyku ich korzysta,i Turkowi prace przy zmywaku zabiera - nu,puknij sie pan w ten ... leb.
                Dla mnie, jak zawsze, jest pan okazem ...!
                • j-k dziecie, przyjechalos do PL niepoczebnie. 06.02.18, 20:12
                  pluc na PL - to zadna sztuka.

to jakas tfoja nova specjalnosc ?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

PS. Sp. do Szwecji i pluj na swzedzkich forach
                  islamuski (szwedzkie) z pewnoscia ci w tym pomoga.
                  • yurek11111 Re: dziecie, przyjechalos do PL niepoczebnie. 06.02.18, 20:22
                    Tez tak mysle bywszy , nikt ciebie o krzewienie watpliwej kultury nie prosil , nikt ciebie o dzwiganie Polski do gory tez nie prosi , zreszta po pierwsze masz G do gadania ,jak szwedzcy politycy podatki wydaja a po drugie to patrzac na twoje plucie na Polske i obsesyjne czepianie sie Polakow ,to wiecej szkody robisz niz pozytku przynosisz , w ulu taki osobnik nazywa sie truten....
                    • engine8 Re: dziecie, przyjechalos do PL niepoczebnie. 06.02.18, 23:48
                      Czytacie naszeblogi?
                      O np to jest ciekawe zwlaszcza ok min 17...
                      www.youtube.com/watch?v=d81Zrgx-Wys
                      • boavista4 Re: dlaczego Admi toleruje Bywszego? 07.02.18, 03:04
                        Bywszy spamuje, powtarza stale antypolskie litanie i nienawisc , jak potrzeba jest wulgarny.
                        gdyby ktos z nas pisal cokolwiek co nie miesci sie w polotycznym slowniku Gazety dla Tubylcow. dostaby redakcyjne sankcje i nie moglby zalozyc watku. Widac z tego ze Bywszy wypelnia dobra role dla Gazety .
                        • bywszy2 Re: panie boawisto,uczestnik wieczorkow+ 07.02.18, 09:08
                          "zapoznawczych" w ambasadach PRLu.
                          Moje litania sa tylko wylacznie przedruki albo linki do materialow polskich dostepnych w internecie da kazdego cokolwiek rozgarnietego polskojezycznego osobnika.
                          Zadnych innych nie przytaczam i staram sie nie komentowac.
                          P.S
                          jak sie przestaniecie ganic zydkow,to przestane przytaczac polskie linki.
                          Ktos przeciez musi wam od czasu do czasu przypominac,ze nie jestescie aniolkami.
                    • bywszy2 Re: panie jureczku+ 07.02.18, 09:00
                      a wzajemnie zapytuje - a kto pana zydkami zajmowac sie prosi?
                      Kulture nie krzewie - to wasza specjalnosc.
                      O dzwiganie Polski do gory nie prosi?No jakzez.Robi to przy pomocy datkow z UE,czesc ktorych
                      wplaca moj rzad,wymuszajac na ten cel podatki z moich zasobow materialnych.
                      Ile wam razy musze powtarzac,ze ja nie pluje - towasza domena.
                      A te plucia pobieram ja z polskich(wylacznie) zrodel,dostepnych w interneci.
                      Uzywam je zresztom tylko i wylacznie w odpowiedzi na wasze chorobliwe zainteresowanie zydkami.
                      Spoczniijcie w spokoju.
                      Bywszy.
                      • j-k niepanie bywszy+ 07.02.18, 09:08
                        bywszy2 napisał:
                        > a wzajemnie zapytuje - a kto pana zydkami zajmowac sie prosi?

NIKT - Israel jest dlal Polski Dzis NEUTRALNYM panstwem.
                        nikt z Polski sie go nie czepia.

przestan czepiac sie POLSKI i masz sokoj.
                        • bywszy2 Re: prosze ekonomisty habilitowanego+ 07.02.18, 09:13
                          Ja sie Polski nie czepiam.Nie jest ONA ...!
                          Jak sie odp... od zydkow to i ....
                          Panskie stwierdzenie,ze Izraela,a w moim przypadku Zydow,sie nikt nie czepia - udaje pan glupiego czy pan juz nim jest?
                          • j-k od ekonomisty niehabilitowanego+ :) 21.02.18, 10:59
                            pociesze Cie.
                            nie zrobilem habilitacji.
                            zaczalem, ale nie chcialo mi sie jej skonczyc :)

a wracajac do Izraela.
                            Izrael jest "zachodnia wyspa" na BW i dlatego go popieram.
                            ale to nie znaczy, ze moga sie do POLSKI przypie*dalac.
                            - na to naszej zgody nie bedzie.
                            • bywszy2 Re: od ekonomisty niehabilitowanego+ :) 21.02.18, 14:33
                              do nie uzywa pan habitu?
                              "Izrael jest "zachodnia wyspa" na BW i dlatego go popieram." - czyli ma pan w tym interes?
                              "ale to nie znaczy, ze moga sie do POLSKI przypie*dalac. - na to naszej zgody nie bedzie." - Czy ona jest jakas ...?
                              Czy pana ktos o zgode bedzie pytal?
                              • j-k Re: od ekonomisty niehabilitowanego+ :) 21.02.18, 16:34
                                bywszy2 napisał:
                                czyli ma pan w tym[b] interes?

alesz tak, belkocie.
                                mam.
                                ideologiczny.

po co piszesz na polskim forum , skoro tu nikt twojej pisaniny nie oczekuje ?
                                • bywszy2 Re: slugusie+ 22.02.18, 08:27
                                  z Dojczlandu,co pan na tym forum robi?
                                  Moze mnie nie nie oczekuje,ale za to pragna mego tutaj pobytu.
                                  • j-k belkocie+ 23.02.18, 20:44
                                    nikt tu cie nie oczekuje i nikt nie pragnie twojego tu pobytu.

idz walcz z palestynczykami - bo tam tfoje miejsce.
                                    • bywszy10 Re: pieknym za podobne+ 23.02.18, 20:56
                                      j-k napisał:

> nikt tu cie nie oczekuje i nikt nie pragnie twojego tu pobytu.
                                      >
                                      > idz walcz z palestynczykami - bo tam tfoje miejsce.
                                      Panie doktorze niehabilitowany,wycieranie dupek starym Niemkom pana satysfakcjonuje?
                                      Wyglada,ze pan na wlasciwym miejscu.
                      • europitek Re: panie jureczku+ 14.02.18, 17:28
                        bywszy2 napisał:
                        > Kulture nie krzewie

Parę postów wyżej jest napisane coś odwrotnego. Proszę się zdecydować.

> czesc ktorych wplaca moj rzad,wymuszajac na ten cel podatki
                        > z moich zasobow materialnych.

Wiele z pana nie wymusza, bo statystyczny Szwed płaci na Unię jakieś 187 euro rocznie. I to na całą unię.

> a kto pana zydkami zajmowac sie prosi?(...)
                        > w odpowiedzi na wasze chorobliwe zainteresowanie zydkami.

Nie wiem jak w przypadku pańskiego adwersarza, ale ja widzę, że to "żydki" mają duże zainteresowanie Polską i polskimi sprawami. Na przykład, wywołują aferę w związku ze zmianą ustawy o IPN.
                        • bywszy2 Re: nie ma znaczenie ile+ 15.02.18, 07:44
                          1.
                          ja np. zebrakom z Rumunii czy Bulgarii daje w zaleznosci od tego co mam wkieszeni.
                          2.
                          "ale ja widzę, że to "żydki" mają
                          > duże zainteresowanie Polską i polskimi sprawami. Na przykład, wywołują aferę w
                          > związku ze zmianą ustawy o IPN. "

Bo wielu zydkow jest z Polski - i to ma swoje znaczenie w swoim zinteresowaniu czym sie zajmuja polaczkowie..
                          I sa zainteresowani by pamiec o szmalcownikach nie chowano w smieciach historii.
                          To tak by zlodzieje spowodowali prawo chroniace zlodzieje.
                          Nazywa pan to afera?To uderz sie pan w piers - po co pan ja zaczal?
                          • europitek Re: nie ma znaczenie ile+ 22.02.18, 00:20
                            bywszy2 napisał:
                            > ja np. zebrakom z Rumunii czy Bulgarii daje w zaleznosci
                            > od tego co mam wkieszeni.

To bardzo ładnie, ale z państwami tak się nie da, bo tu jest pewna wzajemność w ramach Unii. Warto się zapoznać z podstawami traktatów akcesyjnych, żeby potem nie wypisywać "śmiesznych" rzeczy.

> Bo wielu zydkow jest z Polski - i to ma swoje znaczenie w swoim
                            > zinteresowaniu czym sie zajmuja polaczkowie..

I to jest zdrowe zjawisko. Ma jednak też tę stronę, że pobudza polskie zainteresowanie Izraelem i Żydami w ogóle.

> I sa zainteresowani by pamiec o szmalcownikach nie chowano
                            > w smieciach historii.

A ktoś ją w Polsce gdzieś chowa? Czy ktoś poważny, czyli nie będący ogołnie znanym "bezmózgiem", neguje w Polsce występowanie szmalcowników w czasie hitlerowskiej okupacji? Może któryś z polskich oficjeli?

> To tak by zlodzieje spowodowali prawo chroniace zlodzieje.

A ta nowelizacja ustawy mówi gdzieś o prawnej ochronie szmalcowników? A może ma jakieś artykuły o rehabilitacji szmalcowników skazywanych na śmierć i długoletnie więzienie przez polskie sądy w latach powojennych? A może przewiduje dla nich emerytury mundurowe i obowiązkowy pochówek z honorami państwowymi? A medale będą? I jakie?
                            Pan byś sie raz a dobrze puknął w łeb to by może panu wyszło to na dobre i przestałbyś pan głupoty wypisywać.

> Nazywa pan to afera?

Tak, bo to nic innego. Tyle, że na tym straci Izrael i organizacje żydowskie, bo stracą wiarygodność w kwestiach historycznych. To już zaczyna się dziać: Niemcy oficjalnie prostują kłamstwa o polskiej odpowiedzialności za obozy śmierci, co uderza osobiście w izraelskiego premiera utrzymujacego, że Polska miała instytucjonalny udział w Zagładzie, polskie organizacje żydowskie dementują i wręcz zwalczają kłamstwa kolportowane przez zagranicznych Żydów (w tym polityków izraelskich).
                            Panie Bywszy, jak tak dalej pójdzie to dojdzie do wojny żydowsko-żydowskiej o Holocaust! Po czymś takim wiarygodność Izraela i międzynarodowych organizacji żydowskich będzie praktycznie zerowa. Tego pan chce? Aż tak bardzo nie lubi pan Żydów, że życzy im żeby się między sobą naparzali na oczach całego świata.
                            W końcu też nie wytrzyma ktoś z polskich Sprawiedliwych i zwróci swój medal. Tego pan chce?
                            • bywszy2 Re: ma znaczenie + 22.02.18, 08:40
                              1.
                              "To bardzo ładnie, ale z państwami tak się nie da, bo tu jest pewna wzajemność w
                              > ramach Unii. Warto się zapoznać z podstawami traktatów akcesyjnych, żeby potem
                              > nie wypisywać "śmiesznych" rzeczy."

Wzajemnosc polega na tym,ze jedni daja,a drudzy tylko biora.
                              I jeszcze pyskuja.Bo im sie to nalezy? I pragna jeszcze wiecej.
                              2.
                              " I sa zainteresowani by pamiec o szmalcownikach nie chowano
                              > > w smieciach historii.
                              > A ktoś ją w Polsce gdzieś chowa? Czy ktoś poważny, czyli nie będący ogołnie zna
                              > nym "bezmózgiem", neguje w Polsce występowanie szmalcowników w czasie hitlerows
                              > kiej okupacji? Może któryś z polskich oficjeli?
                              > > To tak by zlodzieje spowodowali prawo chroniace zlodzieje."

Negowanie czy nie negowanie ma byc zalezne od powaznej pani prokurator,ktora akurat ma swoja przyrodzona miesiecznice,albo powaznego pana prokuratora,ktorego zona nie zadowolila w obowiazku malzenskim.
                              3.
                              Co do prania sie i wiarygodnosci.
                              To,niestety,obecnie piora sie Polacy z polaczkami.
                              A co do wiarygodnosci - w ostatnich czasach juz wiele stracili.
                              Pane,przestan pan rwac sobie wlosy na glowie,bo zostanie pan lysym.
                              • europitek Re: ma znaczenie + 22.02.18, 21:24
                                bywszy2 napisał:
                                > Wzajemnosc polega na tym,ze jedni daja,a drudzy tylko biora.
                                > I jeszcze pyskuja.Bo im sie to nalezy? I pragna jeszcze wiecej.

Pan naprawdę jest aż takim analfabetą polityxzno-ekonomicznym za jakiego się podaje? Az nie mogę uwierzyć w takie dyletanctwo. W Unii nie daje się kasy za darmo, bo te dotacje są swego rodzaju "rekompensatą" za różne koncesje prawne.
                                Trzeba czytać na ten temat.

A co do samych wydatków "na darmozjadów", lepiej pointeresuj się pan kosztami utrzymania imigrantów. Dane na ten temat (w odniesieniu do śzwecji) są dostępne w internecie i można sobie to poprzeliczać bez wielkiego wysiłku.

> Negowanie czy nie negowanie ma byc zalezne od powaznej
                                > pani prokurator, ktora akurat ma swoja przyrodzona miesiecznice,
                                > albo powaznego pana prokuratora,ktorego zona nie zadowolila
                                > w obowiazku malzenskim.

Dokładnie jak w innych krajach, gdzie wszczęcie postepowania zawsze zależy od interpretacji faktów przez aparat ścigania. W Szwecji i Izraelu też tak to działa.

> To,niestety,obecnie piora sie Polacy z polaczkami.

Obecnie to Ambasada Izraela w Polsce, Związek Gmin Żydowskich i naczelny rabin Polski piorą amerykańską fundację żydowską za kłamliwą treść spotu, czyli "polski Holocaust".

> Pane,przestan pan rwac sobie wlosy na glowie,bo zostanie pan lysym.

Mogę sobie je rwać do woli, bo w mojej rodzinie kudełki ma się liczne i szybko odrastające. I nawet późno siwiejące.
                                • bywszy2 Re: po co tyle gledzenia?+ 23.02.18, 04:07
                                  wiem tylko jedno:
                                  ja daje,pan bierze!
                                  • europitek Re: po co tyle gledzenia?+ 23.02.18, 17:17
                                    bywszy2 napisał:
                                    > wiem

Trudno to nazwać wiedzą, bo to jedynie wniosek z braku informacji.
                                    Podchodząc do tematu od innej strony: myzli pan, że rzay krajów "starej unii:", w tym Szwecji, były tak naiwme, że wzięły sobie "na utrzymanie" 100 mln mieszkańców Europy Środkowej?
                                    • bywszy10 Re: panie,ja to mam na pismie+ 23.02.18, 20:38
                                      europitek napisał:

> bywszy2 napisał:
                                      > > wiem
                                      >
                                      > Trudno to nazwać wiedzą, bo to jedynie wniosek z braku informacji.
                                      > Podchodząc do tematu od innej strony: myzli pan, że rzay krajów "starej unii:",
                                      > w tym Szwecji, były tak naiwme, że wzięły sobie "na utrzymanie" 100 mln miesz
                                      > kańców Europy Środkowej?

W zeznaniach podatkowych.
                                      A teraz zebrzecie jeszcze wiecej bo nowy budzet.
                                      A my protestujemy bo nie chcemy wiecej placic.
                                      Nawet 500+ chcecie bysmy wam sfinansowali.
                                      W zamian od was nic.
                                      innpoland.pl/140309,pis-chce-naciagnac-unie-na-sfinansowanie-nam-programu-500-to-duze-obciazenie-dla-budzetu
                                      A ja nie chce oplacac wasze kilka chwil rozkoszy - poczecia pociechy.
                                      Nawet więc przy zmniejszonym unijnym budżecie po 2020 r. Polska pozostanie beneficjentem netto. Różnica między wypłatami a naszą składką jest zbyt duża.
                                      Wole dawac zebrakom z Bulgarii i Rumunii,siedzacych pod sklepami - nie udaja przynajmniej,ze sa panami z pretensjami.
                  • bywszy2 Re:soplak,co zrobilem - moja sprawa+ 07.02.18, 08:53
                    " PS. Sp. do Szwecji i pluj na swzedzkich forach
                    > islamuski (szwedzkie) z pewnoscia ci w tym pomoga."

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    Pozatym ja nie pluje - to domena polaczka ekonomisty.
                    Ja najwyzej s...!
                    P.S
                    Ja mam gdzies sp...?
                    Ach ty, s..., podludz z dojczlandii bedziesz mnie droge zyciowa wskazywal?
                    • yurek11111 Re:soplak,co zrobilem - moja sprawa+ 07.02.18, 14:15
                      Mielismy tu jednego co pisal z Izraela , mowil ze Fred sie nazywa , podobnie jak ty bywszy zial antypolonizmem a ten antypolonizm tli sie w bywszych mieszkancach Polski pochodzenia zydowskiego i trzeba bylo nowelizacji ustawy by ci wszyscy bywszy i niebywszy zaczeli pluc na Polske i Polakow ,tu przytocze borrke ktorego fraza jakze pasuje do nadaktywnosci izraelskiej w temacie....
                      "Ta swolocz tylko czekala w swych norach na okazję."
                      Obecni "Polacy" tez niezle dorabiaja 'gebe' polskiemu antysemityzmowi , ze zdumieniem dowiedzialem sie od Geberta ktory w studium manipulacji z Lisem stwierdzil ze jemu znane sa przypadki Zydow ktorym tak zle zylo sie wsrod Polakow , ze pakowali dobytek i szli dobrowolnie do getta....
                      vod.pl/programy-onetu/tomasz-lis-konstanty-gebert-michal-kaminski-ewa-letowska-502/ns6ljmz#0
                      • bywszy2 Re:jurek+ 07.02.18, 15:27
                        wg.mnie,jezeli pan jest dupek,to nie znaczy to,ze Polacy sa dupki.
                        jezeli ktos z Polakow ma zeza,to nie znaczy,ze Polacy sa zezowaci.
                        Wielu z was ma to do siebie,ze uwazaja sie za reprezentywnosc Polski Polakow - to nieprawda.
                        I znowu z tym pluciem - nudne to sie staje.
                        A co z tymi,co sikaja czy kupe robia?
                        Zarzuca mnie pan antypolonizm i antypolskosc.
                        W czym ona sie wyjawia?
                        Jezeli podam polskie zrodlo,w ktorym sie wyjawia,ze ma pan krzywa gebe,to mnie na trzy lata wsadza do pierdla bo zzarlem Polaka i naplulem na Polske?
                        • europitek Re:jurek+ 14.02.18, 17:12
                          bywszy2 napisał:
                          > Jezeli podam polskie zrodlo,w ktorym sie wyjawia
                          > ,ze ma pan krzywa gebe, to mnie na trzy lata wsadza do
                          > pierdla bo zzarlem Polaka i naplulem na Polske?

Indywidualnych Polaków można nadal "zżerać" bezkarnie ze strony państwa - mogą się tylko odgryzać poprzez powództwa prywatne. Oczywiście muszą mieć "proste gęby", żeby taki proces wygrać.
                          Gdyby jednak były to opinie uogólniające, przede wszystkim kłopoty miałoby owe źródło, a nie osoby powtarzające w dobrej wierze jego informacje.
                          • bywszy2 Re:to sa panskie zdanie i obiecanki+ 14.02.18, 17:19
                            europitek napisał:

> Indywidualnych Polaków można nadal "zżerać" bezkarnie ze strony państwa - mogą
                            > się tylko odgryzać poprzez powództwa prywatne. Oczywiście muszą mieć "proste gę
                            > by", żeby taki proces wygrać.
                            > Gdyby jednak były to opinie uogólniające, przede wszystkim kłopoty miałoby owe
                            > źródło, a nie osoby powtarzające w dobrej wierze jego informacje.
                            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                            A jezeli pan prokurator bedzie mial inne zdanie?
                            To juz teraz widac:
                            byle ... sie drze,ze ktos jest polakozerca,pluje na olske i Polakow.
                            A jezeli ten ... jest tego samego zdania?
                            • europitek Re:to sa panskie zdanie i obiecanki+ 15.02.18, 05:31
                              bywszy2 napisał:
                              > A jezeli pan prokurator bedzie mial inne zdanie?

Ale równie dobrze pan prokurator może mieć takie samo zdanie jak ja. Nie każdy prokurator jest pieniaczem oskarżającym wszystkich o wszystko.
                              Gdyby jednak miał "inne zdanie" to musi z nim się przespacerować do jakiegoś sądu i w nim je obronić. A do tego samo przekonanie nie wystarczy.
                              • bywszy2 Re:przyznaj pan jednak+ 15.02.18, 07:35
                                "Ale równie dobrze pan prokurator może mieć takie samo zdanie jak ja. Nie każdy
                                > prokurator jest pieniaczem oskarżającym wszystkich o wszystko"

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                ze to zajecie nie jest zbyt pewne byc zaleznym od tego,
                                ze pani prokurator akurat ma miesiaczke
                                albo
                                panu prokuratowi zona nie dala.
                                • europitek Re:przyznaj pan jednak+ 21.02.18, 23:09
                                  bywszy2 napisał:
                                  > ze to zajecie nie jest zbyt pewne

W życiu niewiele rzeczy jest pewnych. Ale w tym przypadku owa niepewność dotyka najbardziej kłamców, nieuków i różne kategorie matołów. Niech oni się martwią. Poza tym, prokuratorzy mają co robić i niezbyt chętnie dodają sobie pracy wdając się w wątpliwe sprawy.
                                  A w sensie ogólnym to wspomniana niepewność prokuratorkich humorów dotyka też boleśnie innych kategorii przestępców. Czasami jednak ma też nieoczekiwanie pozytywne skutki.

> panu prokuratowi zona nie dala.

A gdzieżby śmiała!!!!
                                  • bywszy2 Re:wiec aby nie bylo widzi-misi+ 22.02.18, 08:45
                                    Powinno rzadzic prawo.
                                    Ale madre prawo.
                                    Egzekwowane!
                                    P.S
                                    "Poza tym, prokuratorzy mają co robić i niezbyt chętnie dodają sobie pracy wdając się w wątpliwe sprawy."
                                    Pan zartuje?
                                    Nie zna polskiej historii?
                                    • europitek Re:wiec aby nie bylo widzi-misi+ 22.02.18, 21:37
                                      bywszy2 napisał:
                                      > Powinno rzadzic prawo.

A nie rządzi?

> Ale madre prawo.

A kto ma to oceniać?

> Egzekwowane!

No przecież pan nie chcesz, żeby prokuratorzy coś robili, czyli egzekwowali, bo to może być nie po pańskiej myśli, jak będą nie w humorze.

> Pan zartuje?

Tylko trochę. Gorliwców ci w tym zawodzie niezbyt wielu. Pokazują to chociażby transmisje z aktualnie działających komisji śledczych.

> Nie zna polskiej historii?

Zna. I wie, że dzisiaj to nie wczoraj.
                                      • bywszy2 Re:wiec aby nie bylo widzi-misi+ 23.02.18, 04:10
                                        Napisalem,ze ma rzadzic prawo.
                                        Ale madre prawo!
                                        • europitek Re:wiec aby nie bylo widzi-misi+ 23.02.18, 16:58
                                          bywszy2 napisał:
                                          > ma rzadzic prawo.

To tylko ładnie brzmiąca metafora, ponieważ realne działania wykonują nie paragrafy a konkretni ludzie na konkretnych stanowiskach.
                                          • bywszy10 Re:czyli+ 23.02.18, 17:21
                                            europitek napisał:

> bywszy2 napisał:
                                            > > ma rzadzic prawo.
                                            >
                                            > To tylko ładnie brzmiąca metafora, ponieważ realne działania wykonują nie parag
                                            > rafy a konkretni ludzie na konkretnych stanowiskach.
                                            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                            przygotowuje pan na duchowo,ze u was bedzie rzadzic
                                            bezprawie,czyli
                                            widzi misi!
                                            niedopieszczonych konkretnych pan i panow prokuratorow.
                                            • europitek Re:czyli+ 23.02.18, 19:57
                                              Juiż tłumaczyłem, że u nas nie ma niedopieszczonych prokuratorów... ale jak tam w Szwecji to nie wiem.
                                              • bywszy10 Re:czyli oni sa calkiem wypieszczeni?+ 23.02.18, 20:22
                                                "europitek 23.02.18, 16:58
                                                To tylko ładnie brzmiąca metafora, ponieważ realne działania wykonują nie paragrafy a konkretni ludzie na konkretnych stanowiskach"

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                                a tym konretnym kto rzadzi:
                                                www.newsweek.pl/polska/polityka/patrycja-kotecka-kim-jest-zona-zbigniewa-ziobry-,artykuly,423393,1.html
    • bywszy2 Re: ciekawe zjawisko+ 07.02.18, 09:27
      Czy moze ktos wyjasnic:
      Dlaczego jak Polacy katoliccy "opluwaja sie" sie nawzajem subtelnymi i wyszukiwanymi inwektywami - to jest to w porzadku,bo to jest cecha narodowa albo wyraz zdania opozycji.
      A dlaczego bywszy Zyd,ktory przytacza nawet zwykle prawdy(czy nieprawdy) z internetu polskiego(zadnego innego) nazywa sie,ze ja åpluje na Polske,czy jestem Polakozerca?
      Takie oskarzenia wzgledem siebie nie uzywaja.
      Prosze o wyjasnienie tego fenomenu.
      Moze to ma cos podobnego do porownania:
      Rosjanin opowiada kawal o Rosjaninie
      Polak opowiada kawal o Rosjaninie
      Rosjanin opowiada kawal o Poaku
      Polak opwiada kawal o Polaku
      • polski_francuz Re: ciekawe zjawisko+ 07.02.18, 10:23
        "Czy moze ktos wyjasnic: Dlaczego jak Polacy katoliccy "opluwaja sie" sie nawzajem subtelnymi i wyszukiwanymi inwektywami - to jest to w porzadku,bo to jest cecha narodowa albo wyraz zdania opozycji"

Co innego wyrzuty miedzy swoimi co innego ataki z zewnatrz. Sadze, ze i Izaelczycy miedzy soba sa krytyczni a chetnie stempluja ataki z zewnatrz jako antysemityzm.

PF
        • bywszy2 Re: panie P.Fie+ 07.02.18, 12:04
          polski_francuz napisał:

> Co innego wyrzuty miedzy swoimi co innego ataki z zewnatrz. Sadze, ze i Izaelcz
          > ycy miedzy soba sa krytyczni a chetnie stempluja ataki z zewnatrz jako antysemi
          > tyzm.
          >
          > PF
          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          Tez tak mysle poniewaz przytoczylem roznice w kawalach opowiadanych o sobie a kawalach
          o swych "przyjacielach"
          Ale ja ani Polakow(z urzedu oraz przypadkow nestrawnosci)nie moge byc polakozerca ani Polske(nie jestem obywatelem) nie atakuje i o sprawach wewnetrznych nawet nie zajakuje sie.
          Tylko np.
          w wykazie ze 100 ooo zydow sluzylo w Wermachcie,podaje polskie zrodlo ze tamze sluzylo ponad pol miliona Polakow.
          co do polskich obozow rozrozniam:
          obozy niemieckie w Polsce oraz powojenne obozy polskie(zrodla tylko i wylacznie polskie)
          Jezeli sie mowi o zydowskiej kolaboracji to przytaczam przyklady polskiej kolaboracji(zrodla polskie) z Niemcami i ZSRR.
          Jeeli sie mowi o zwyrodnialcu zydowskim Morelu,zapytuje a dlaczego sie nie mowi o249 komendantow katolickich?
          Nie podoba sie mnie,ze wyzywaja mnie od Polakozercow.
          Juz wole byc Chazarem.
          • polski_francuz Re: panie P.Fie+ 07.02.18, 13:30
            Najlepiej bys nas troche polubil. Tacy i owacy sa w kazdej spolecznosci. I polskiej i zydowskiej i rosyjskiej.

PF
            • bywszy2 Re: panie P.Fie+ 07.02.18, 13:36
              polski_francuz napisał:

> Najlepiej bys nas troche polubil. Tacy i owacy sa w kazdej spolecznosci. I pols
              > kiej i zydowskiej i rosyjskiej.
              >
              > PF
              Lubie!
              Zona jest dowodem.
              • boavista4 Re: Cytaty pana Bywszego 07.02.18, 18:20
                Bywszy ma czyste paluszki, on nic nie wymysla, same cytaty i nic nie ublizajacego. kazdy kto z nim dyskutuje sam sobie szkodzi.
                • bywszy2 Re:i znowu ma pan o sobie mniemanie wielkosci+ 07.02.18, 18:44
                  boavista4 napisał(a):

> Bywszy ma czyste paluszki, on nic nie wymysla, same cytaty i nic nie ublizajace
                  > go. kazdy kto z nim dyskutuje sam sobie szkodzi.
                  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                  Czy pan uwaza sie za kazdego?
                  Panie,pan jest takie malenkie ...!
                  Zgadza sie.Ja nic nie wymyslam.Jestem na to zbyt glupi.
                  Wszystkie madrosci tutaj przytaczane,sa z zasobow polskiego internetu.
                  Nie przytaczam ani rosyjskich,ani szwedzkich.
                  Co do dyskusji?
                  Zawsze podaje zrodlo.
                  Trzeba pamietac,ze internet,a w tym i polski, ma bogate zrodla.
                  I na kazde negatywne wiesci o zydach,zawsze w polskim internecie mozna znalec podobne o Polakach.Np.
                  Nic chwalenego o Polakach nie przytaczam(pomimo rodziny polskiej oraz polskich przyjaciol) poniewaz jest tutaj i tak wielu,ktorzy sie chwala.
                  Wiec wszystko,co jest pozytywne jest znane.Wiec nie nalezy przesadzac.
                  Czasami potrzebny jest glos trzezwosci.
                  Pozdrawiam.
            • bywszy2 Re: zgadzam sie z panem,panie P.Fie+ 07.02.18, 20:17
              polski_francuz napisał:

> Najlepiej bys nas troche polubil. Tacy i owacy sa w kazdej spolecznosci. I pols
              > kiej i zydowskiej i rosyjskiej.
              >
              > PF
              • 3nd Jeszcze o bojkocie Izraela 07.02.18, 22:13
                Zanim będziesz bojkotował Izrael

www.youtube.com/watch?v=FtHezg78D84
                Albo robic to do konca albo nie gadac glupstw
                • yurek11111 Re: Jeszcze o bojkocie Izraela 13.02.18, 02:14
                  Mozna i czesciowo , tylko w czesci ktora nie komplikuje mi zycia i tak robie w stosunku do Izraela i Chin , jak widze made in Israel albo made in China , badz product of Israel to omijam i nie kupuje...

Re : Zanim będziesz bojkotował Izrael

• bywszy2 Re:no i cale szczescie+ 13.02.18, 11:23
                    yurek11111 napisał:

> Mozna i czesciowo , tylko w czesci ktora nie komplikuje mi zycia i tak robie w
                    > stosunku do Izraela i Chin , jak widze made in Israel albo made in China , bad
                    > z product of Israel to omijam i nie kupuje...
                    >
                    > Re : Zanim będziesz bojkotował Izrael
                    ><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    Komu sa potrzebne pieniadze potomka szmalcownika?
                    • europitek Re:no i cale szczescie+ 22.02.18, 02:26
                      Jurek miał przodka szmalcownika?
                      • bywszy2 Re:no i cale szczescie+ 22.02.18, 08:48
                        europitek napisał:

> Jurek miał przodka szmalcownika?
                        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                        wzywa do bojkotowania przez Polakow Izraela.
                        Wiec wsrod nich z pewnoscia znajda sie potomkowie.
                        • europitek Re:no i cale szczescie+ 22.02.18, 20:23
                          Panie Bywszy, pan piszesz takie rzeczy, że nie masz prawa dziwić się potem, że jesteś na tym forum źle traktowany. Pański sposób rozumowania w powyższych postach jest nie tyle nielogoczny, co wręcz obłędny.
                          Właściwie to nie wiem już czy należy się z tego śmiać czy współczuć.
                          • bywszy2 Re:no i cale szczescie+ 22.02.18, 20:30
                            europitek napisał:

> Panie Bywszy, pan piszesz takie rzeczy, że nie masz prawa dziwić się potem, że
                            > jesteś na tym forum źle traktowany. Pański sposób rozumowania w powyższych post
                            > ach jest nie tyle nielogoczny, co wręcz obłędny.
                            > Właściwie to nie wiem już czy należy się z tego śmiać czy współczuć.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                            Idioci zazwyczaj sie smieja!
                            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                            Kto mnie zle traktuje?
                            Jezeli sa tacy,to mam i bardza gleboko w ...!
                            Moga mnie w nia wirtualnie pocalowac.
                            Bo fizycznie to talatajstwo bym nie podpuscil do siebie.
                            Pan,zadowolony?
                            • europitek Re:no i cale szczescie+ 22.02.18, 21:54
                              europitek napisał:
                              > Jezeli sa tacy,to mam i bardza gleboko w ...!

Ja bym tu na pańskim miejscu nie był taki chojrak, ba jak tam sie znajdzie ten co ma 5 kolców w nicku, będzie bolało...

> Moga mnie w nia wirtualnie pocalowac.

Jak "siedzą w...", to nie mogą być na wierzchu i całować.

> Pan,zadowolony?

Tak ogólnie, czy w jakimś szczególe?
                              • bywszy2 Re:no i cale szczescie+ 23.02.18, 04:11
                                we wszystkim!
                                • europitek Re:no i cale szczescie+ 23.02.18, 16:53
                                  We wszystkim to nie może być z definicji.
                                  • bywszy10 Re:panie+ 23.02.18, 17:22
                                    europitek napisał:

> We wszystkim to nie może być z definicji.
                                    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                    czy musi pan byc drobiazgowym?
                                    • europitek Re:panie+ 23.02.18, 20:01
                                      Musi - nie musi, ale coś w tym jest.
                                      • bywszy10 Re:to znzczy co?i w czym?+ 23.02.18, 20:23
                                        europitek napisał:

> Musi - nie musi, ale coś w tym jest.
    • jabbaryt Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 13.02.18, 09:34
      Ta cała awantura jest wywołana od początku wywołana przez Izrael. To Izrael wznieca antysemityzm w Eyuropie a to dlatego że ma w tym interes. Interes to alyia czyli powrót żydów do Palestyny. Izrael zachęca żydów europejskich do powrotu, ale ponieważ ci nie są zbyt chętni to stosuje bardziej cyniczne metody. Im bardziej Izrael jest butny i arogancki w stosunku do Polaków tym więcej uaktywni się idiotów-patriotów z waffel-SS, którzy 'w odwecie' skopią bogu ducha winnego żyda polaka, podpalą synagogę, albo zdewastują żydowski cmentarz. Sponiewierany polski żyd stwierdzi, że nie chce życ wśród sku...eli antysemitów, ale nie jest na tyle bystry żeby zakapować, że Bibi Nataniahu bardzo mu pomógł w podjeciu tej decyzji. Bibi już zresztą będąc pierwszy raz w Polsce i spotykając się z polskimi żydami powiedział jasno wracajcie do Izraela bo to jest na zawsze wasza ojczyzna. Namowy po dobroci nier pomagają, bardziej skuteczny będzie but polskiego antysemity.
      Podobnie się zresztą dzieje we Francji tam z kolei, Izraelczy uruchamiają francuskich Arabów. Niedługo Europa będzie pewni juden-frei ale to nie będzie zasługa Moczara tylko Bibiego.
      • bywszy2 Re:coz na to mozna powiedziec?+ 13.02.18, 10:58
        jabbaryt napisał:
        "Niedługo Europa będzie pewni juden-frei ale to nie będzie zasług
        > a Moczara tylko Bibiego. "

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        Panie,powinien pan zostac psychologiem ze specjalnoscia "dusza zydowska".
        Pan juz wszystko sobie wyjasnil.
        Przypomina mnie pan jakiegos buca z Lechistanu,twierdzacego,ze mu dusza boli,ze on z winy zuydow zostal antysemita.
        A nie czas,byscie juz zaczeli martwic wlasnym gownem,a nie zydami?
        Juz nawet w Szwecji wiedza,kto to sa szmalcowniki.
        Niedlugo Europa bedzie Polen-frei,ale to juz bedzie wina nie hitlera,tylko ... wlasnego lechickiego chowu.
        • jabbaryt Re:coz na to mozna powiedziec?+ 13.02.18, 11:55
          'A nie czas,byscie juz zaczeli martwic wlasnym gownem,a nie zydami?'
          W każdej populacji znajdzie pan paru napalonych idotów, którzy mogą dokononać podpaleń rabunków, pobić i podpaleń. Oni za to bedą karnie odpowiadać ale nie sposób upilnować ich wszystkich. Oczywiście, że się martwię, że w Polsce zaczną bić ostatnich żydów czy dewastować ich cmentarze. Tylko Bibi głupi nie jest i świadomie, na zimno to sobie wykalkulował. Doskonale wie jaki reakcje w Polsce i innych krajach europejskich wywołuje izraelskie chamstwo wobec Polski czy izraelskie okrucieństwo wobec Palestyńczyków.
          • bywszy2 Re:no,trudno,pomylilem sie+ 13.02.18, 12:27
            Pan jednak jest specjalista od Bibi.
            A moze by pan jarkiem sie zajal?
            Zawsze to blizej.
            I od kalkulacji jest pan dobry.
            • jabbaryt Re:no,trudno,pomylilem sie+ 13.02.18, 14:08
              to nie jest kwestia jednego Bibiego ale całej polityki izraelskiej. Hasło 'syjoniści do Syjonu', z którym się pan pewnie zetknął wcale nie jest antyizraleskie wręcz przeciwnie , nawet jest zgodne z polityką tego państwa.
              • bywszy2 Re:nie teuj pan+ 13.02.18, 16:13
                jabbaryt napisał:

> to nie jest kwestia jednego Bibiego ale całej polityki izraelskiej. Hasło 'syjo
                > niści do Syjonu'
                , z którym się pan pewnie zetknął wcale nie jest antyizraleskie
                > wręcz przeciwnie , nawet jest zgodne z polityką tego państwa.
                <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                Ja osobiscie znam
                "Syjonisci do Syjamu"!
      • czizus Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 13.02.18, 11:30
        jabbaryt napisał:

> Ta cała awantura jest wywołana od początku wywołana przez Izrael. To Izrael wzn
        > ieca antysemityzm w Eyuropie a to dlatego że ma w tym interes.

To powiadasz, ze to Izrael przygotował tę spartaczoną ustawę? A może Jaki i Ziobro to agenci Izraela??

Otchłań głupoty PIS - owskich mózgów jest nie do ogarnięcia.
        • jabbaryt Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 13.02.18, 11:56
          Polska konsultowała kształt ustawy z Izraelem. Po drugie różne są formy protestu. Polska opinia publiczna została zalana izraelskim kłamstwem chamstwem i histerią.
          • polski_francuz Ocena 13.02.18, 12:02
            Jak bys ocenil management capacity obecnej administracji? I drugie pytanie: czy ludzie nie sa zmeczeni tymi coraz-to-nowymi wojnami wirtualnymi?

PF
            • jabbaryt Re: Ocena 13.02.18, 12:11
              49% poparcia dla PIS. Troche mało.
              • bywszy2 Re:to jest wyraz madrosci+ 13.02.18, 12:35
                jabbaryt napisał:

> 49% poparcia dla PIS. Troche mało.
          • bywszy2 Re: co za chamstwo panskie+ 13.02.18, 12:30
            jabbaryt napisał:

> Polska konsultowała kształt ustawy z Izraelem. Po drugie różne są formy protest
            > u. Polska opinia publiczna została zalana izraelskim kłamstwem chamstwem i hist
            > erią.
            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            Z kim konsultowano+
            Wymien!!!
            A jezeliby nawet,to ze mna nie konsultowano!
            Jest powiedziano,nie wywoluj wilka z lasu.
            A wam panie jabie,mysliwi do d..py sie trafili.
            • jabbaryt Re: co za chamstwo panskie+ 13.02.18, 14:05
              panie weź pan sobie przeszukac prase polską i nie zanudzaj szczegółami. To jest forum a nie sąd.
              • bywszy2 Re: co za chamstwo panskie+ 13.02.18, 16:17
                jabbaryt napisał:

> panie weź pan sobie przeszukac prase polską i nie zanudzaj szczegółami. To jes
                > t forum a nie sąd.
                <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                Jak pan chcesz,to szukaj!
                Mnie osobiscie zwisa.
                Chociaz oto wypowiedz jednego z waszych:
                www.rp.pl/Konflikt-Polska-Izrael/180209626-Witold-Waszczykowski-Izrael-od-lat-nie-akceptowal-ustawy-o-IPN.html
          • czizus Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 13.02.18, 13:39
            jabbaryt napisał:

> Polska konsultowała kształt ustawy z Izraelem. Po drugie różne są formy protest
            > u. Polska opinia publiczna została zalana izraelskim kłamstwem chamstwem i hist
            > erią.

Nikt niczego nie konsultował i nie Polska a Jaki i Ziobro. Nie konsultowali z polskimi organizacjami, nie konsultowali z polskimi Żydami, nie konsultowali z Izraelem, ustawę przepchnęli jak zwykle w wielkim pośpiechu nie licząc się z nikim i z niczym bo, . . . . . . . . . . . . . . . . ., przecież PIS "wstał z kolan" a to o czym mówi obecnie Jaki można włożyć między bajki. To niezwykle poważna sprawa i należało do niej podejść profesjonalnie ale Jaki i Ziobro wykonali kolejne partactwo demolując tym razem stosunki z Izraelem a nawet z największym "sojusznikiem" PIS-u USA, ale ciemnota smoleńska obwinia za to Izrael, wymyślając kolejne antysemickie brednie. Żenada!!!
            Czy w tym PIS-ie i ludzie PIS-owskim naprawdę nie ma ludzi z mózgami???
            Przecież jak tak dalej pójdzie to Polska zostanie wywalona na śmietnik historii!!!!
      • jabbaryt Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 21.02.18, 01:17
        żeby nie być gołosłowny zacytuje tu rozmowę polskich żydów z forum na FB. Tłumaczenie z hebrajskiego:

A: Czy są izraelczycy, którzy mają polski paszport i chcą go zwrócić?
        B: Ja zamienię na izraelski ! Mam dość ...
        Polska to dziwny kraj ...
        A: no widze ludzie sami do siebie mowia jak ty tu na forum :) inne kraje tez sa dziwne, poziom agresji werbanej chyba podobny
        C Kupiłam mieszkanie w Polsce kilka lat temu...
        Nie jestem pewna czy powrót do Polski byłby dla mnie dobry...
        Ja tylko 13 lat temu wyjechał z Polski.
        Chcesz wrócić do Polski?
        Mówisz po polsku?"

I tak to wygląda ze strony trochę żydów a trochę Polaków. Awantura wywołana przez Izrael i polski odzew w tej sprawie niszczy ich związki z Polską Czyli dokładnie to czego pragnie rząd izraelski
        • bywszy2 Re: kto wywolal awanture?+ 21.02.18, 08:40
          I dlaczego?
          I te rozmowy?
          To jakas sensacja?
          Mysmy do Polski przez kilka lat nie moglismy wjechac do Polski.
          Goscilismy Polakow u nas.
          A rozmowy byly bardziej ostre.
          Bo sie tesknilo do swoich,do jezyka,do okolic.
          Ale po wielu latach to przeszlo.
        • borrka Awantura wywołana przez Izrael? 21.02.18, 09:00
          W celu nasilenia emigracji Zydów do Izraela.
          Typowa teza propagandy moczarowskiej 1968 - nie tej całkiem oficjalnej, ale "szeptanki".
          I dlatego budzi mą nieufność, zresztą na miły Bóg izraelski, awantura nie była inicjatywa Izraela.

To, że reakcja srodowisk żydowskich na pisowskie pomysły bedzie natychmiastowa, bylo pewne , jak "amen" w pacierzu.
          Katolickim:)
          • bywszy2 Re: Bor`ka+ 21.02.18, 10:49
            O ile rozumiem,mieszka pan w Kraju.
            Uwazaj pan co mowisz.
            Powodzenia.
            • borrka Bywszy, boję sie juz tylko siepaczy GW :) 21.02.18, 11:32
              Od tygodnia nie moge zakladac watków i wkurza mnie to niebywale, bo nawet nie wiem za co?

Wyczyscilem cache' i cookies, a i tak nic nie pomogło.
              • yurek11111 Re: Bywszy, boję sie juz tylko siepaczy GW :) 21.02.18, 14:13
                Wyczysc czache....😀
                borrka :
                Wyczyscilem cache' i cookies, a i tak nic nie pomogło.
              • bywszy2 Re: wytlumaczylem przeciez panu:+ 21.02.18, 14:35
                borrka napisał:

> Od tygodnia nie moge zakladac watków i wkurza mnie to niebywale, bo nawet nie w
                > iem za co?
                >
                > Wyczyscilem cache' i cookies, a i tak nic nie pomogło.
                <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                z powodow innych.
                W stosunku do mnie czesto stosuja.
          • jabbaryt Re: Awantura wywołana przez Izrael? 21.02.18, 16:31
            Akurat przez dziesieciolecia polscy antysemici i syjoniści mieli taki mały sojusz taktyczny. Jedni chcieli wykopać żydów z Polski a drudzi bardzo chcieli ich osiedlić w Palestynie. Hasło Syjoniści do Syjonu jest jak najbardziej zgodne z izraeską polityką aliyi. Moczar to fakt wykopał resztki żydów z Polski ale inna sprawa że do Izraela dojechało niewielu bo woleli Szczecję czy USA. Ale już w czasie operacji Most na początku lat dziewiędziesiątych repatriacja żydów z byłego ZSSR przebiegała dużo sprawniej a nasi komandosi z Gromu dzielnie chronili żydów rosyjskich głównie przed pokusa prysnięcia gdzieś na bok a potem dalej na Zachód Europy.
            A ja nie jestem nacjonalista i martwi mnie że ostatnie resztki żydów czuje się w Polsce niebezpiecznie. Ale widzę kto za tym stoi i kto ma w tym interes.
            • borrka W kwestii formalnej 21.02.18, 16:49
              Byłem na wakacjach w ośrodku tranzytu dla Zydów z CCCP, Ladispoli pod Rzymem.
              Kurort taki.
              I była masa emigrantów, ale nikt nawet nie próbowal ich "pilnowac".
              Robili zupelnie , co chcieli.
              A ja z racji dobrej znajomosci jezyka radzieckiego fraternizowałem sie z nimi, kupujac płyty Wysockiego, jakie wywiezli z ojczyzny rewolucji.

Nawet nie wszyscy jeszcze wiedzieli, dokąd pojadą.
            • bywszy2 Re: Awantura wywołana przez Izrael?+ 22.02.18, 08:57
              mnie akurat,jako syoniste wysylali do Syjamu.
              Co mnie sie nie podobolo
              Wybralem Szwecje.
              Bilet na prom w Warszawie dla mnie wykupila pani Polka z pracownikow tubylcow ambasady Szwedzkiej - nikt mnie nie pilnowal.
              Promem z zona i corka jechalismy sami.
              Bo gdzies niecalych 10 pasazerow.
              2.
              "Poza tym, prokuratorzy mają co robić i niezbyt chętnie dodają sobie pracy wdaj
              > ąc się w wątpliwe sprawy."

Przypomina to "damskich bokserow" - dzielnie bijacych zony.
              Czy oni sie na cos innego nadawali?
              Zreszta za Moczara "szkolono" w Polsce Grupki arabskie.
              Dawano im wikt i opierunek.
              Pozatym panie,kto by pozwolil "pierdnieciu" panoszyc sie w Europie,pilnujac Zydow?
        • czizus Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 21.02.18, 09:45
          jabbaryt napisał:

> I tak to wygląda ze strony trochę żydów a trochę Polaków. Awantura wywołana prz
          > ez Izrael i polski odzew w tej sprawie niszczy ich związki z Polską Czyli dokła
          > dnie to czego pragnie rząd izraelski

Dlaczego perfidnie i bezczelnie kłamiesz? To taka uroda PIS-u i jego elektoratu?? Izrael wywołał tę awanturę powiadasz????
          To Izrael przygotował tę krytykowaną przez wszystkich ustawę i to Izrael podpowiedział te brednie Morawieckiemu które wypowiedział w Monachium? To Izrael kazał podpisać prezydentowi tę pożal się Boże spartaczoną ustawę i to na prośbę Izraela Premier złożył kwiaty pod pomnikiem Brygady Świętokrzyskiej NSZ, która to brygada współpracowała intensywnie z hitlerowcami????

Napisz jeszcze, że to Bruksela wywołała awanturę z Polską, że to Niemcy wywołali awanturę z Polską, że to Francja wywołała awanturę z Polską, że to Ukraina wywołała awanturę z Polską i że Amerykanie tez chcą wywołać awanturę z Polską. Oczywiście wszystko okraszone bombą termobaryczną w prezydenckim Tupolewie. Znaczy się mamy do czynienia z wielkim spiskiem sił imperialistycznych przeciwko pracującemu ludowi miast i wsi w Polsce.

Czy wy PIS-owcy nie macie mózgów? Myślenie, takie zwyczajne, logiczne, chłopskie , . . . . . . was nie dotyczy???
          To głupota, tępota i wyjątkowe partactwo we wszystkim rządzących jest wręcz porażające. Czym to się skończy????? Aż boję się myśleć!
          • bywszy2 Re: panie cizus+ 21.02.18, 10:47
            mielismy troche kontrowersji.
            Ale naprawde nie chcialbym,by pan wyladowal w trzyletnimpansjonacie za glupie gadanie.
            Czesc!
            • yurek11111 Re: panie cizus+ 21.02.18, 14:18
              bywszy , Tworki tez sa forma pensjonatu a i tobie i czizusowi , 'za glupie gadanie' , tylko tego typu pensjonat grozi ....😀
              bywszy :
              Ale naprawde nie chcialbym,by pan wyladowal w trzyletnimpansjonacie za glupie gadanie.
              • bywszy2 Re:czy+ 21.02.18, 14:37
                yurek11111 napisał:

> bywszy , Tworki tez sa forma pensjonatu a i tobie i czizusowi , 'za glupie gada
                > nie' , tylko tego typu pensjonat grozi ....😀
                > bywszy :
                > Ale naprawde nie chcialbym,by pan wyladowal w trzyletnimpansjonacie za glupie g
                > adanie.
                >
                >
                > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                to nowa Bereza Kartuska?
                • yurek11111 Re:czy+ 21.02.18, 14:45
                  Nie , Bereza to co innego niz Tworki ,chociaz pensjonariusze w obu przypadkach to chorzy umyslowo , to metody leczenia sa rozne...
                  • bywszy2 Re:czy+ 21.02.18, 17:00
                    to macie wielu potrzebujacych kuracji?
          • jabbaryt Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 21.02.18, 16:23
            A czy peowcy umiecie zachowac kulture dyskusji i nie wymyslać i pokazywac chamstwo?
            O histerycznej reakcji rządu izraelskiego pisali polscy żydzi z FŻP, którym ustawa sie nie podoba. Ale co innego kwestie merytorycze a co innego wylew chamstwa ze strony Izraela.
            • bywszy2 Re: eeetam panie+ 21.02.18, 17:02
              juz sam przedmiot sporu to jest wielkie chamatwo.
              i to w rocznice?
    • czizus Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 13.02.18, 11:49
      Nie wydaje mi się, żeby w Polsce był jakiś wielki i masowy antysemityzm. Co prawda Kaczyński swoją idiotyczną polityką wspierania kiboli, ONR-u i wszelkiej maści "patriotów" wielbiących A. Hitlera, pozwolił im wypełznąć ze swoich nor co może i podoba się ludowi smoleńskiemu ale mimo wszystko to jednak zdecydowana mniejszość. Aczkolwiek nie wolno tego lekceważyć.
      Ale widać, że ten "wybitny strateg" chyba już wie w jakie goowno wdepnął tym swoim "geniuszem" i wycofuje się "rakiem" ale tak, żeby "patrioci" nie zauważyli powrotu na kolana bo "wstanie z kolan" to przewodnie motto "stratega". Kompletna żenada, partactwo, nieudolność i zwyczajna głupota rządzących , . . . . . . . .ale niezwykle mocno szkodząca wizerunkowi Polski za granicą.
      Mimo wszystko, uważam, że dorobek polskich przemian, polskiej otwartości na świat i tolerancji , . . . . . . . .budowanych z takim trudem przez ostatnich 26 lat do roku 2015 na tyle zmienił mentalność i świadomość wielu polskich rodzin, że Polacy w końcu poradzą sobie z tym barbarzyństwem obecnie rządzących niszczącym wszystko jak popadnie a ciemny lud smoleński będzie już tylko topniał.
      • bywszy2 Re: jest takie powiedzenie ruskie+ 13.02.18, 12:33
        Pozywiem - uwidim!
        Oby!
      • yurek11111 Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 13.02.18, 13:49
        Mit znowu upadl ...
        Mowie o micie zycia we wzajemnej zgodzie i tolerancji Polakow i Zydow na ziemi polskiej ,oficjalnie od stuleci mowiono ze wszystko z grubsza jest OK , a niestety w kontaktach na najnizszym poziomie rzeczywistosc wygladala w przewazajacej ilosci przypadkow zle , pomijajac nikly procent skrajnych przypadkow gdy bylo albo bardzo zle albo bardzo dobrze...
        Z czego to wynikalo , ano z tego ze zderzyly sie dwie cywilizacje judaistyczna i chrzescijanska , wyznajace calkowicie inne wartosci i calkowicie inne kanony postepowania , przez stulecia wrogosc rosla i eksplodowala polskim szmalcownictwem w czasie II WW , ktore bylo odpowiedzia na niecne i haniebne uczynki Zydow zamieszkujacych w Polsce na przestrzeni wiekow...
        Polski antysemityzm byl w przedwojennej Polsce rowny zydowskiemu antypolonizmowi , tylko ze po wojnie temat antysemityzmu zostal przez Zydow podchwycony i rozdmuchany podczas gdy tematu zydowskiego antypolonizmu nikt nie eksponowal i tym sposobem Swiat powtarza o polskim antysemityzmie wyssanym z mlekiem Matki , a milczy o zydowskim antypolonizmie , ktory rowniez z mlekiem Matki byl wysysany.....
        Wszyscy mowia jacy to polscy sasiedzi byli zli w Jedwabnem w stosunku do Zydow , a niewiele wspomina sie najpierw sasiedzi zydowscy Polakom zrobili...

niezaleznemediapodlasia.pl/przemilczana-kolaboracja-jak-ludnosc-zydowska-wziela-udzial-w-powitaniu-wojska-sowieckiego-z-bronia-w-reku/
        • yurek11111 Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 13.02.18, 14:03
          A tu jest duzo o roznicach w cywilizacjach judaistycznej i chrzescijanskiej i o wielu innych ciekawych sprawach w polsko-zydowskich historycznych zaszlosciach ....

m.youtube.com/watch?v=1JqvqOxlo9A
          • bywszy2 Re: zaczyna sie od tego+ 13.02.18, 14:14
            yurek11111 napisał:

> A tu jest duzo o roznicach w cywilizacjach judaistycznej i chrzescijanskiej i o
            > wielu innych ciekawych sprawach w polsko-zydowskich historycznych zaszlosciach
            > ....
            >
            > m.youtube.com/watch?v=1JqvqOxlo9A
            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            ze panska cywilizacja jest kradziona,oparta na paserstwie.
            Ukradliscie ja zydom,tworzacym odmienna sekte zydowska.
            I zescie ja przyswoili.
            Juz wtedy byliscie paserami.
            A co do mitu,przez pana wspomnianego - zydom laske nie robiliscie.
            Natej ziemi osd wiekow mieszkali zydzi i plemiona "barbazynskie".
            Dopokii Chazarowi Mieszkaowi zahcialo sie ogniem i mieczem chrzesianstwo wprowadzac.
            Od czasu,kiedy pedofile zaczeli wami rzadzic,niesnaski sie zaczely.
            • jabbaryt Re: zaczyna sie od tego+ 13.02.18, 14:17
              'Dopokii Chazarowi Mieszkaowi zahcialo sie ogniem i mieczem chrzesianstwo wprowadzac.'
              No i dodatkowo smok wawelski ogniem spustoszył Chazarię. To tez nasza polska wina.
              • bywszy2 Re: zaczyna sie od tego+ 13.02.18, 16:11
                jabbaryt napisał:

> 'Dopokii Chazarowi Mieszkaowi zahcialo sie ogniem i mieczem chrzesianstwo wprow
                > adzac.'
                > No i dodatkowo smok wawelski ogniem spustoszył Chazarię. To tez nasza polska wi
                > na.
                No,czyja?
                Przeciez jestescie Chrystusem Narodow.
                A co za nic wam taki tuýtul sie nalezy?
        • czizus Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 13.02.18, 14:49
          Generalnie na przestrzeni wieków Polacy i Żydzi bardzo dobrze ze sobą żyli. Żydzi zawsze żyli w swoim środowisku, odizolowani od tubylców, bo tak nakazywała im religia. Ale z czasem wielu się polonizowało, germanizowało, itd. Żydzi zajmowali się głównie handlem, usługami, trochę rzemiosłem co było uzupełnieniem działalności szlachty zajmującej się tylko folwarkami, ziemią i wsią i to uzupełnienie było w pełni akceptowane, bo szlachta nie interesowała się rozwojem mieszczaństwa, rzemiosła, itd. . a wszelkie dobra: dywany, meble, naczynia, . . . . były jej potrzebne i gdzieś to musiała zamawiać i kupować. To że żyli z boku, odizolowani od reszty , . . . . . rodziło często brak zaufania i bardzo łatwo było rzucać na nich wszelkie oszczerstwa, kłamstwa, łatwo było oskarżać o wszelkie niecne czyny(czasami ze zwykłej zawiści) których nie było ale ludzie dość często łatwo wierzyli w te oszczerstwa i to prowadziło do mordów Żydów. Mowa jest o dawnej Polsce a wtedy tych mordów nie było zbyt dużo ale zdarzały się.
          Wszystkie te relacje polsko-żydowskie są pięknie przedstawione od czasów średniowiecza w Muzeum Historii Żydów Polskich "Polin" w Warszawie przy ul. Anielewicza. Zachęcam do odwiedzenia bo tam można dowiedzieć się bardzo dużo o relacjach polsko-żydowskich a są to informacje profesjonalne, naukowe, rzetelne i wiarygodne, czego nie da się powiedzieć o wielu marnych, wręcz podłych i zakłamanych współczesnych publikacjach, z reguły tych mocno prawicowych !!
          • yurek11111 Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 13.02.18, 15:20
            W roznych zrodlach jest podawane ze 80-85 % Zydow zamieszkujacych Polske nie mowilo CALKOWICIE po polsku lub wykazywalo minimalna znajomosc jezyka polskiego co rowniez mialo wplyw na to ilu ich uratowano...
            Nieufnosc strony polskiej wynikala z ich zdradzieckosci, juz linkowalem artykul wykazujacy zydowskie poparcie dla armii bolszewickiej pracej na Warszawe w 1920 r, gdy polscy Zydzi GROMADNIE wstepowali do bolszewickiej armii i chetnie wbijali noz w plecy polskim wojskom walczacym z bolszewikami , nie wierze ze cos z tego jest w Muzeum Historii Żydów Polskich a jezeli nie ma to jest to zaklamywanie historii i znakomicie potwierdza ze zgodnie z zalozeniami cywilizacji judejskiej , o zydowskich zbrodniach mowic nie mozna co znowu ma odzwierciedlenie w religii zydowskiej i w ich swiecie Purim , w dniu swieta rabin w synagodze glosno opowiada o zlych hamanach a gdy dochodzi do tego jak Zydzi mordowali 75 000 hamanow to juz mowi szeptem....
            • bywszy2 Re: panie+ 13.02.18, 16:38
              "W roznych zrodlach jest podawane ze 80-85 % Zydow zamieszkujacych Polske nie m
              > owilo CALKOWICIE po polsku lub wykazywalo minimalna znajomosc jezyka polskiego"

<<
              Ale za to ci,ktorzy mowili,Polakow polskiego nauczyli.
              np.Mickiewicz,Tuwim i jeszcze kilku.
              ----------------------------------------------------------------
              "poparcie dla armii bolszewickiej pracej na Warszawe w 192
              > 0 r, gdy polscy Zydzi GROMADNIE wstepowali do bolszewickiej armii i chetnie wbi
              > jali noz w plecy polskim wojskom walczacym z bolszewikami"

<<
              Pomimo usilowan nie dalo sie udowodnic,ze Dzierzynski wraz z jego ferajna byli zydami,
              ----------------------------------------------------------
              "jest to zaklamyw
              > anie historii i znakomicie potwierdza ze zgodnie z zalozeniami cywilizacji jude
              > jskiej , o zydowskich zbrodniach mowic nie mozna co znowu ma odzwierciedlenie w
              > religii zydowskiej "

<<
              To jest jeden z dowodow,ze byle g... polskojezyczne uwaza sie za znawce zalozen judejskiej cywilizacji oraz religii zydowskiej.
              Dalej nie chce byc zlosliwym
            • czizus Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 13.02.18, 17:02
              yurek11111 napisał:

> Nieufnosc strony polskiej wynikala z ich zdradzieckosci, juz linkowalem artykul
              > wykazujacy zydowskie poparcie dla armii bolszewickiej pracej na Warszawe w 192
              > 0 r, gdy polscy Zydzi GROMADNIE wstepowali do bolszewickiej armii i chetnie wbi
              > jali noz w plecy polskim wojskom walczacym z bolszewikami

To ogólne, przesadne stwierdzenia. Ja czytałem w opracowaniach naukowych PAN o współpracy Żydów z bolszewikami w granicach 10% populacji ale mniej więcej tyle samo etnicznych Polaków też współpracowało z bolszewikami i wstępowało do bolszewickiej armii. Więc nie możemy się tak bardzo obrażać na Żydów za coś co również robili etniczni Polacy.

Ale ja w swoim wcześniejszym wywodzie miałem na myśli nie dwudziestolecie międzywojenne czy II w.ś. i to co po niej ale prawie 1000 letnią historię wspólnego, sąsiedzkiego życia Polaków i Żydów. A był to okres generalnie dobry i dla Polaków i dla Żydów. Polska była w dawnych wiekach krajem o wiele bardziej tolerancyjnym niż cała pozostała Europa a Żydzi wypełniali lukę w gospodarce, którą szlachta nie chciałaś się zajmować i się nie zajmowała ale chętnie kupowała wszelkie dobra powszechnego użytku.
              • yurek11111 Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 15.02.18, 09:55
                Ta tysiacletnia historia wspolnego zycia Polakow i Zydow tez za dobrze nie wygladala , wlasnie przedstawiciele cywilizacji judejskiej wprowadzili w zycie w Polsce postepowania obce cywilizacji chrzescijanskiej jak lichwa i przekupstwo , lichwa byla w Polsce zabroniona przez Kosciol przepisami prawa kanonicznego , obowiazujacego w Polsce na przestrzeni wiekow rownolegle do obowiazujacego prawa panstwowego i jedynie Zydzi pozyczali pieniadze na procent , osiagajac bogactwo wbrew panujacym i propagowanym przez Kosciol normom etycznym...
                To Zydzi wprowadzili i rozpowszechnili w Polsce na duza skale zjawisko przekupstwa i korupcji , zjawisko nieznane przed ich osiedleniem w Polsce ,korumpowali zwykle wysoko postawionych , ktorzy w zamian za lichwiarskie pozyczki badz wprost lapowki , w sporach stawali po stronie zydowskiej , potegujac uczucie niesprawiedliwosci i frustracji wsrod Polakow ...
                • bywszy2 Re: czyz to+ 21.02.18, 08:44
                  nie zydzi dali "Polakom",odkrytych dla swiata przez zyda,chrzescianstwo?
                  I wprowadzili miloserdia boze,w kraiku,w ktorym wszyscy morowali sie nawzajem i handlowali swymi wspolplemiencami?
                  • engine8 Re: czyz to+ 23.02.18, 22:12
                    No prawda ze dali tylko ze nie musieli byc az tak hojni i mogli sobie chociaz odrobine togo zostawic.
          • bywszy2 Re: to co pan pisze+ 13.02.18, 16:26
            Odnosi sie do zydow,Zydzi to jest co innego
            Przykro mnie,ale wspolzycie jakos sie nie udaje.
            • yurek11111 Re: to co pan pisze+ 13.02.18, 16:29
              Przykro mi ale nie rozrozniam zydow od Zydow...
              • xystos Re: to co pan pisze+ 13.02.18, 16:39
                niemam nic przeciw obywatelom
                polskim żydowskiego pochodzenia
                oile sie zintegrowali z aryjska wiekszościa kraju,słowo "żydek" to
                inna para kaloszy,żydkiem może
                być również polak katolik z dziada pradziada jeżeli oszust z rekoma aby tylko brać nic niedając,przeważnie kupiec rzadziej rzemieślnik a nigdy robotnik-takich nawet w Israelu nielubią i eksportuja ich do Polin
                i reszty Europy.
                • bywszy2 Re:nie+ 13.02.18, 16:58
                  mam nic przeciwko Polakom katolikom.
                  Sprzeciwiam sie,natomiast,Polakom udajacych dziewotki.
              • bywszy2 Re: to co pan pisze+ 13.02.18, 16:56
                yurek11111 napisał:

> Przykro mi ale nie rozrozniam zydow od Zydow...
                \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
                Mnie tez przykro:
                nie odrozniam idiotow od kretynow.
                • bywszy2 Re:co za i...ta+ 13.02.18, 20:24
                  Uwaza sie za znawce judejskiej cywilizacji i judejskiej religii.
                  Przy czym zda od Zyda nie odroznia.
                  Czy mozna byc jeszcze wiekszym durniem?
                • yurek11111 Re: to co pan pisze+ 13.02.18, 20:42
                  Zapewne dylemat masz jak patrzysz w lustro...

bywszy :Mnie tez przykro:
                  nie odrozniam idiotow od kretynow.
                  • bywszy2 Re:to pan nie wie?+ 14.02.18, 04:56
                    yurek11111 napisał:

> Zapewne dylemat masz jak patrzysz w lustro...
                    >
                    > bywszy :Mnie tez przykro:
                    > nie odrozniam idiotow od kretynow.
                    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    ze te przymiotniki sa zarezerwowane wylacznie dla pana?
    • bywszy2 Re: co to ma znaczyc?+ 13.02.18, 17:50
      www.rp.pl/Konflikt-Polska-Izrael/302059931-Przedstawiciele-mniejszosci-pisza-Atmosfera-jak-w-Marcu-68.html
      • czizus Re: co to ma znaczyc?+ 13.02.18, 18:02
        bywszy2 napisał:

> www.rp.pl/Konflikt-Polska-Izrael/302059931-Przedstawiciele-mniejszosci-pisza-Atmosfera-jak-w-Marcu-68.html
        >

Nie będzie żadnego drugiego Marca- 68, ale dobrze, że piszą. Trzeba chuchać na zimne bo to z reguły nie szkodzi!!!

Ps. No to PIS "wstał z kolan" co widać i słychać na każdym kroku a pozycja Polski w UE ale i w całym świecie wystrzeliła niczym rakieta Muska!
        Wstyd, wstyd, wielki wstyd!!!!
        • bywszy2 Re: co to ma znaczyc?+ 13.02.18, 18:52
          to ze pisza i w prasie naswietlaja,to znaczy,ze sa ludzie o "zdrowym" rozumie.
          Pozdr.
          • czizus Re: co to ma znaczyc?+ 13.02.18, 19:21
            bywszy2 napisał:

> to ze pisza i w prasie naswietlaja,to znaczy,ze sa ludzie o "zdrowym" rozumie.
            > Pozdr.

Zgadza się, ale to nie tylko oni ale moim skromnym zdaniem jakieś 70% - 80% społeczeństwa. Jest trochę szamba ale znam wielu ludzi z PIS-u którzy podzielają moje zdanie w kwestii szacunku dla Żydów ale i dla Izraela. Poparcie dla PIS-u - 40-48% nie przekłada się w żadnym wypadku na poparcie antysemityzmu w takim samym procencie. Ten antysemityzm, taki często całkowicie utajniony i wybuchający przy nadarzającej się okazji to moim zdaniem góra 25 % i z reguły jednak lokujący się tradycyjnie na prowincji, wsi i to tej niedoinwestowanej, zacofanej i ciemniej - głownie w pasie wschodnio-południowym Polski.
            Kaczyński chyba w końcu zdał sobie sprawę, że wyciągnął z nor to antysemickie badziewie.

Ps. Ale proponowałbym zachować umiar w ocenach, krytykach i opiniach. To co się obecnie dziej to absurdalna, emocjonalna retoryka, często z obu stron ale zupełnie niepotrzebna i to minie. Potrzebny czas. Realnego, poważnego zagrożenia nie widzę.
    • j-k Niech sie "Zydki" odkleja od Polski 21.02.18, 09:44
      to i szczucie sie skonczy.

a po pieniadze, jesli im brakuje w budzecie - niech zglosza sie do Niemcow.

bo to nie Polacy napadli na "Zydkow" - tylko Niemcy.

Dr. J.K.
      sympatyk Izraela
      i przeciwnik swiatowego zydostwa.

• bywszy2 Re:ekonomisto rozrywkowy,maz docentki rusycystyki+ 21.02.18, 10:55
        a do tego polaczek za darmo broniacy Izraela.
        Zylka szmalcownicz sie odzywa?
        Snia sie panu pieniazki?
        Czy za przpomnienie,ze ma pan te zylke grozi mi trzy lata?
        Szanuje Polakow ale nienawidze polaczkow.
        Dyplomowany uczen naprawy samochodow.
        • j-k blaznisz sie. 21.02.18, 11:04
          dodam jeszcze, ze moja Slubna, Istotnie pani Docent, tyle ze Slawistyki
          (mimo, ze mgr. rusycystyki))
          - widziala sie przed laty w Jerozolimie ze znana ci pewnie z tego foro pisujaca tu kiedys DANA
          i to spotkanie bardzo milo do dzis wspomina.

• bywszy2 Re: no to wniosek:+ 21.02.18, 14:40
            j-k napisał:

> dodam jeszcze, ze moja Slubna, Istotnie pani Docent, tyle ze Slawistyki
            > (mimo, ze mgr. rusycystyki))
            > - widziala sie przed laty w Jerozolimie ze znana ci pewnie z tego foro pisujac
            > a tu kiedys DANA
            > i to spotkanie bardzo milo do dzis wspomina.
            >
            > ________________________________________
            > loj Dana, Dana - tanczymy do rana :)
            pan do swojej zony nie dorosl.
            Musi ona cierpiec z tego powodu.
            Ze ma za meza nieudolnego blazna.
    • bywszy2 Re: Zaczyna się szczucie nieZydkow na "Zydków"+ 21.02.18, 15:36
      www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,23048121,historycy-murem-za-naukowcem-z-ipn-badal-temat-holocaustu.html
      • jerry1989 Re: Zaczyna się szczucie nieZydkow na "Zydków"+ 21.02.18, 17:01
        Hej!

bywszy2 napisał:

> www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,23048121,historycy-murem-za-naukowcem-z-ipn-badal-temat-holocaustu.html
        >

-łeeeeee kolejna szczekaczka agory.

pozdrawiam!
        • bywszy2 Re: Zaczyna się szczucie nieZydkow na "Zydków"+ 21.02.18, 17:04
          jerry1989 napisał:

> Hej!
          >
          >
          > bywszy2 napisał:
          >
          > > www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,23048121,historycy-murem-za-naukowcem-z-ipn-badal-temat-holocaustu.html
          > >
          >
          >
          > -łeeeeee kolejna szczekaczka agory.
          >
          > pozdrawiam!
          > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          e tam,analfabecie.
          Po pierwsze nic nie pisalem.
          A po drugie zadna szczekaczka,tylko sami habilitowami.
          • jerry1989 Re: Zaczyna się szczucie nieZydkow na "Zydków"+ 21.02.18, 17:15
            Hej!

bywszy2 napisał:

> A po drugie zadna szczekaczka,tylko sami habilitowami.

-gdzie?

pozdrawiam!
            • bywszy2 Re:Juz poraz trzeci:nie gdzie a w Polsce+ 22.02.18, 08:59
              jerry1989 napisał:

> Hej!
              >
              > bywszy2 napisał:
              >
              > > A po drugie zadna szczekaczka,tylko sami habilitowami.
              >
              > -gdzie?
              >
              > pozdrawiam!
              <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,23048121,historycy-murem-za-naukowcem-z-ipn-badal-temat-holocaustu.html
              • europitek Re:Juz poraz trzeci:nie gdzie a w Polsce+ 22.02.18, 16:33
                Jeden z sygnatariuszy tego listu jest nawet bardzo habilitowany, a niedługo pewnie będzie nawet rehabilitowany umysłowo. Profesor Żbikowski złożył takie oświadczenie w audycji radiowej, z którego wprost wynika, ze Żydzi mieli lepiiej w Auschwitz niż poza nim. Gdybym tego nie widział (filmowano w studio) i nie słyszał na własne oczy i uszy to bym nie uwierzył, że ktoś może opowiadać takie brednie.
                Ciekwe kiedy wymyśli, że Niemcy ratowali Żydów (oczywiscie przed Polakami) zamykając ich w gettach o obozach koncentracyjnych.
              • engine8 Re:Juz poraz trzeci:nie gdzie a w Polsce+ 22.02.18, 17:40
                Jak Pan znajdzie troche czasu to radze poczytac.. W koncu dobrze znac i swoja historie ale i argumenty tej drugiej strony.

naszeblogi.pl/49694-eskalacja-napiecia-czego-boja-sie-zydzi-prawdy-o-sobie

• engine8 Re:Juz poraz trzeci:nie gdzie a w Polsce+ 22.02.18, 17:46
                  I aby ten link w srodku nie przeszedl nie zuwazony to przykleje tu link
                  Bardzo edukacyjny....
                  www.youtube.com/watch?v=4NkjI8k9-6E
              • jerry1989 Re:Juz poraz trzeci:nie gdzie a w Polsce+ 22.02.18, 17:48
                Hej!

tutaj masz słuchowisko i dowcipne i uderzające w punkt-
                www.youtube.com/watch?v=jl6Yw5i8XTM

pozdrawiam!
    • borrka Sorry, ale to nie w moim imieniu! 21.02.18, 20:51
      Kiedys stary "oswiecimiak" wytlumaczył mi podstawowa róznice miedzy Zydem, a gojem w warunkach obozowych.
      Goj miał w Oświecimiu spore szanse na przezycie - nie byl to jeszcze najstrasznieszy z obozów śmierci (mój znajomy przeżył).
      Żyd, co by nie robił, szansy nie miał żadnej.
      I to powoduje żydowską nadwrażliwośc, uzasadniona przeciez.

Nie wiem, jak premier mógł użyc takich słów - pewnie mial na mysli żydowskich policjantów, jakichś funkcyjnych w obozach śmierci, elity w gettach...
      Tylko, że w ostatecznym rachunku, wszyscy ci "uprzywilejowani" ginęli na równi z bidnym chalaciarzem.
      Zupelny brak elementarnej wrażliwości, bo chyba nie zrobil tego celowo?
      • amg10 Re: Sorry, ale to nie w moim imieniu! 21.02.18, 22:51
        borrka napisał:

> Żyd, co by nie robił, szansy nie miał żadnej.
        > I to powoduje żydowską nadwrażliwośc, uzasadniona przeciez.

Oczywiscie. Zydzi byli przeznaczeni do odstrzalu w 1szej kolejnosci; Polacy - w drugiej.

> Nie wiem, jak premier mógł użyc takich słów - pewnie mial na mysli żydowskich p
        > olicjantów, jakichś funkcyjnych w obozach śmierci, elity w gettach...

Czy to co powiedzial Morawiecki ma potwierdzenie w rzeczywistosci, czy nie ??
        Jesli ma to Premier powiedzial prawde. Jesli nie ma to Premier ma problem.
      • yurek11111 Re: Sorry, ale to nie w moim imieniu! 22.02.18, 21:57
        Powiedz znajomemu "oswiecimiakowi' zeby to co niektorym profesorom powiedzial , bo sa tacy co twierdza ze Zydowi latwiej bylo przezyc w obozie w Oswiecimiu niz nie bedac w nim...
        Wypowiedz Premiera popiera 62 % Polakow , a ze w kazdym spoleczenstwie sa parszywe owce , to szmalcownicy przykladem...
        Premier powiedzial ogolnie znany fakt historyczny, a ze Zydzi nie przyjmuja faktow do wiadomosci to mozesz latwo sie przekonac pytajac czemu odmawiaja prawa do zycia na palestynskiej ziemi Palestynczykom...
        Gorsza sprawa gdy w miare normalni ludzie maja problem z przyjeciem do wiadomosci faktow historycznych bo wtedy to przeczytaj sygnaturke....
    • kontrrewolucjonistka Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 22.02.18, 19:19
      nie ma żadnej nienawiści do Żydów w Polsce
      obecna heca to robota Kgb
    • bywszy2 Re: czy potomkom szmalcownikow oraz+ 22.02.18, 20:39
      szmalcownikom potencjalnym uzna sie tytul
      Smalcownik Niezlomny?
      I czy bedzie z tym zwiazana jakas nagroda pieniezna,wyzebrana w UE?
      (tak ja sie zebrze by 500+ byla wyplacana przez UE)
      1.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22877670,pis-chce-finansowac-500-z-unijnego-budzetu-i-juz-namawia-do.html2.
      www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/500-unijny-budzet,124,0,2396028.html
      Tzn.,ze ja mam doplacac do chwili rozkoszy,przezytej w trakcie napoczecia ...?
      • bywszy2 czy potomkom szmalcownikow oraz.Poprawka adresu+ 22.02.18, 20:44
        bywszy2 napisał:

> szmalcownikom potencjalnym uzna sie tytul
        > Smalcownik Niezlomny?
        > I czy bedzie z tym zwiazana jakas nagroda pieniezna,wyzebrana w UE?
        > (tak ja sie zebrze by 500+ byla wyplacana przez UE)
        > 1.
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22877670,pis-chce-finansowac-500-z-unijnego-budzetu-i-juz-namawia-do.html2.
        > www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/500-unijny-budzet,124,0,2396028.html
        > Tzn.,ze ja mam doplacac do chwili rozkoszy,przezytej w trakcie napoczecia ...?

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22877670,pis-chce-finansowac-500-z-unijnego-budzetu-i-juz-namawia-do.html
      • europitek Re: czy potomkom szmalcownikow oraz+ 22.02.18, 21:48
        bywszy2:
        > chwili rozkoszy,przezytej w trakcie napoczecia ...?

Ale się uśmiałem... dzięki za to "napoczęcie"!
        • bywszy2 Re: smiech to zdrowie!+ 23.02.18, 04:02
          europitek napisał:

> bywszy2:
          > > chwili rozkoszy,przezytej w trakcie napoczecia ...?
          >
          > Ale się uśmiałem... dzięki za to "napoczęcie"!
          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          oby jak najwiecej!
      • 1.melord Re: czy potomkom szmalcownikow oraz+ 23.02.18, 09:07
        bywszy2 napisał:

> szmalcownikom potencjalnym uzna sie tytul
        > Smalcownik Niezlomny?

gdybys ciut wczesniej sie urodzil,zapewne za takiego mozna byloby cie uznac
        wiekszosc szmalcownikow II WS to zydzi,gestapo nawet organizacje czysto zydowska powolalo "Zagiew" by swoich wylapywali....nikt lepiej tego nie potrafil.

"Kolaboracyjna organizacja żydowska w getcie warszawskim, powołana pod koniec 1940 przez żydowski referat Gestapo z członków Urzędu do Walki z Lichwą i Spekulacją („Trzynastki”) do infiltrowania żydowskich i polskich organizacji podziemnych, w tym niosących pomoc Żydom."

"Zagiew" liczyla kilkuset dobrowolnych agentow gotowych sprzedac swego brata zyda...szawgra Polaka.
        Wiekszosc Niemcy po oczyszczeniu gett rozwalili,niektorzy ocaleli i korzystajac z imunitetu bezkarnosci dozywali swoich lat w Izraelu ... w Szwecji rowniez trafily niedobitki by sierotami jewrejskim sie pozniej opiekowac i nienawisc do Polakow kultywowac.
        Dzisiaj ich dzieci i wnuki mordy pruja o antysemityzmie ,nie majac pojecia co ich ojcowie i dziadkowie w gettach z pobratyncami zydami wyprawiali.
        • bywszy2 Re: czy potomkom szmalcownikow oraz+ 23.02.18, 10:29
          Przypuszczam,ze sie urodzilem przed panem.
          Panie gistapo,tacy jak pan w tej branzy wywiazywali sie doskonale za czasow Niemcow a takze za USSR.
          Polowaliscie na swoich.
          A teraz moze pan na mnie doniesc.
          Przydaloby sie 3 lata odpoczynku.
          • 1.melord Re: czy potomkom szmalcownikow oraz+ 23.02.18, 10:52
            bywszy2 napisał:

> Przypuszczam,ze sie urodzilem przed panem.

dobrze przypuszczasz ale to wszystko na co cie stac,wiec zamiast slinic sie i pluc ,odnos sie do meritum (Zagiew)

Polskie dzieci umieszczono w lodzkim gettcie pod zydowska opieka...lepszych"opiekunow" Niemcy nie mogli sobie wymarzyc
            nowahistoria.interia.pl/polska-walczaca/news-maly-oswiecim-oboz-dla-polskich-dzieci-w-lodzi,nId,1566897
            > A teraz moze pan na mnie doniesc.
            > Przydaloby sie 3 lata odpoczynku.

donosisz sam na siebie wlasna glupota i belkotem(cenzor toleruje)
            odpoczynek by ci sie przydal zdecydowanie...z polskiego forum
            • europitek Re: czy potomkom szmalcownikow oraz+ 23.02.18, 16:50
              1.melord napisał(a):
              > pod zydowska opieka...

A gdzie tą "żydowską opiekę" znalazłeś, bo jakoś nie mogę trafić na wzmianki o niej? Chyba coś pokręciłeś kolego.
              • bywszy10 Re: jemu sie nie pokrecilo+ 23.02.18, 17:33
                europitek napisał:

> 1.melord napisał(a):
                > > pod zydowska opieka...
                >
                > A gdzie tą "żydowską opiekę" znalazłeś, bo jakoś nie mogę trafić na wzmianki o
                > niej? Chyba coś pokręciłeś kolego.
                <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                jemu oczeta czyms nieprzyjemnym zaszly.
              • 1.melord Re: czy potomkom szmalcownikow oraz+ 23.02.18, 21:27
                europitek napisał:

> A gdzie tą "żydowską opiekę" znalazłeś, bo jakoś nie mogę trafić na wzmianki o
                > niej? Chyba coś pokręciłeś kolego.

Wewnatrz gett porzadku pilnowala policja zydowska,na zewnatrz Niemcy.
                Wiec jak polskie dzieci trafily do lodzkiego getta to kto mogl ich pilnowac?...to takie trudne?
                niepoprawni.pl/blog/2218/mord-polskich-dzieci-w-lodzkim-getcie-cz-i
                jak nie bedzie sie chcialo czytac calosci:

" Był to obóz koncentracyjny przeznaczony dla dzieci i młodzieży w wieku od kilku do 16 lat. Dzieci miały numery zamiast nazwisk, chodziły w szarych drelichach i trepach, pracowały od świtu do wieczora. Były karane biciem, pałowaniem przez żydowską policję (Jüdischer Ordnungsdienst), potocznie zwaną „odmani”. Dzieci od lat 2 do 16 umierały z głodu, pragnienia, wyczerpania, czy też pałowania przez „odmanów”.
                • bywszy2 Re: zapomnial pan+ 08.03.18, 08:26
                  wspomniec Policje Granatowa.
                  Czyz to nie ona do tego getta dzieci polskie ladowala?
            • bywszy10 Re: panie,potecjalny podwykonawco+ 23.02.18, 17:27
              1.melord 23.02.18, 10:52
              dobrze przypuszczasz ale to wszystko na co cie stac,wiec zamiast slinic sie i pluc ,odnos sie do meritum (Zagiew)

jak pan chce to moge jeszcze sie zes...!
              www.google.se/search?q=polscy+detektywi+polowali+na+zydow&oq=polscy&aqs=chrome.2.69i57j69i60j69i59j69i60j69i59l2.11159j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
        • bywszy2 Re: P.S+ 23.02.18, 10:32
          Co to zazwyczaj i moda uzywania "mordy"?
          Myslalem,ze to odnosi sie tylko do przedstawicieli Sejmu.
          A teraz do tej godnosci Zydow podniesli.
    • jabbaryt Re: Zaczyna się szczucie na "Zydków" 08.03.18, 07:45
      najlepszy komentaż z FŻP:

‎Wędrując z grupą włoskiej młodzieży po krakowskim Kazimierzu byłem świadkiem tej wracającej, dusznej atmosfery marca 68, tego poczucia zagrożenia, skłaniającego niejednego do rozważenia wyjazdu: JCC jak zawsze z szeroko otwartymi podwojami, na ulicy niemal co chwila pojedynczy lub wędrujący grupkami chasydzi; kilku z nich poczcie kupujących znaczki, dwie chasydki spacerujące po Miodowej, kilka wynajętych samochodów z pasażerami jakby żywcem przeniesionych z ulic Jerozolimy. Największa zgroza zaś wokół synagogi Remuh. Opiekunowie tego miejsca odradzają wchodzenie do środka, bo tam świętuje blisko dwustu chasydów, którzy zajęli dodatkowo salkę na górze do modłów. Przed wejściem jeszcze gorzej: stół zastawiony napojami, ciastkami i głośno grająca wesoła muzyka. Jednym zdaniem-groza, zgroza i strach..
      • borrka Rozumiem, że uważasz za histerie... 08.03.18, 09:56
        Wszelkie wzmianki o nastrojach antysemickich ?
        Przyznam, ze kiedys tez tak uwazałem, obserwujac, znany Ci skąd innad, zaklad pracy na Zoliborzu.

Nie mówie o 1968 - wtedy bylem za głupi, by rozumiec subtelności .
        Mówie o latach I Solidarnośći .
        Za Gierka nie grano antysemityzmem, czy może mało grano.
        Za sekretarza Kani, voila!, od razu pojawili sie smutni panowie z Rysiem Gontarzem na czele, by "otwierac nam oczy" na zydowskie knowania.
        Przygotowywali przedpole do wprowadzenia stanu wojennego.
        I bardzo smutno się skończyło.

Ja mysle , ze (z całym poczuciem proporcji) zawsze tak to wyglądalo.
        W Rajchu niezwykle bogaci, calkowicie zintegrowani, wysoce cywilizowani, po niemiecku patriotryczni Żydzi ... w pare lat stali sie pariasami społeczenstwa i gojom tez wcale nie wyszlo to na dobre, jak dziś wiadomo.

Dlatego z pelną świadomościa, że Zydzi nie sa znowu tacy strasznie nieszcześliwi i bezbronni, mam syndrom czerwonego światła na antysemityzm w sferze publicznej.
        Bo to sie zle konczy.
        Również dla mnie, choc moja chata z kraja :)
        • jabbaryt Re: Rozumiem, że uważasz za histerie... 08.03.18, 20:47
          Oczywiście uważam że jest to histeria. Polska ma prawo spierać się z Izraelem, bronic swoich racji czy narracji i to nie jest powód aby oskarżać Polskę o antypolonizm. Mówienie że dzisiaj pachnie powtórka z Marca 68 roku jest karkołomna bzdurą, i wynikiem zaślepienia. Marzec 68 to była rozgrywka władz komunistycznych zresztą. Waaadza to sprowokowała, wyreżyserowała i wykonała wzniecając 'słuszny gniew ludu'. W obecnej Polsce rządząca partia nie jest antysemicka. Antysemicka nie jest tez większość parlamentu. Nikt nie zamierza prześladować polskich żydów po za parom świrami. I na tym zakończmy.
    • borrka A rocznica właśnie dzis ... 08.03.18, 10:01
      To był jednak obrzydliwy syf - ewidentne szczucie na ludzi i nie było ani troche inaczej.
      A widziałem na własne oczeta, w najbliższym otoczeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka