Dodaj do ulubionych

Grob Chrystusa bezczeszczony

IP: 216.194.26.* 18.04.02, 23:26
Wiele mowicie, dyskutujecie, wysylacie protesty. A wlasnie ogladam i
slysze, ze wojsko izraelskie atakuje Grob Panski, Grob Chrystusa. Jakos
cisza. Natomiast gdy zaprotestowali we Francji, w Holandii, Sharon, Szef
Panstwa Izrael nazwal ich ...antysemitami. Czyzby miala zastosowanie
maksyma: Jak Kali ukrasc krowe to dobrze, jak Kalemu to zle?
Jestem starszym czlowiekiem, byc moze wielu rzeczy nie rozumiem, ale wiem
jedno: Jesli Zydzi beszczeszcza Grob Chrystusa, a my milczymy. To kim
jestesmy, bo chyba nie Chrzescijanami.
Obudzcie sie.
Obserwuj wątek
    • Gość: - Re: Grob Chrystusa bezczeszczony IP: 168.103.126.* 18.04.02, 23:53
      Nasz Papierz odwiedzil synagoge w Rzymie i powiedzial ze Zydzi sa naszymi
      starszymi bracmi.
      Papierz dobrze wiedzial ze podstawa zydowskiej religi jest Talmud, ktory jest
      wazniejszym niz Stary testament - Tora.
      W Talmudzie chrzescijanie sa okresleni jako zwierzeta, a jedynymi ludzmi sa
      potomkowie Adama - zydzi. Co z tymi gojami i gentiles nalezy robic - czytajcie .
      Dalej Chrystus, wedlug tych ksiag byl synem fryzjerki i jakiegos stolarza
      diabla... dalej czytajcie sami.

to co Sharon robi jest konsekwencja takiej filozofi i takiej religi. Papiez
      nigdy nie powinien dac podobnego oswiadczenia. Zydzi musza zrozumiec ze religia
      nie powinna miec elementow nienawisci i rasizmu. Kosciol usuwa z Bibli te
      fragmenty w ktorych zydow obwinia sie za smierc Chrystusa. Dlaczego? Talmud
      tego nie neguje i wprost uzasadnia celowosc Jego egzekucji. Dzis swiat zbiera
      efekty.
      • Gość: ◄viri► UWAGA NA OSOBY PODSZYWAJACE SIE PODE MNIE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 22:08
        nie mam konta na gazeta.pl !

ktos chce mnie w ten sposob osmieszyc !
    • viri-palestyna Re: Grob Chrystusa bezczeszczony 19.04.02, 00:09
      Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Wiele mowicie, dyskutujecie, wysylacie protesty. A wlasnie ogladam i
      > slysze, ze wojsko izraelskie atakuje Grob Panski, Grob Chrystusa. Jakos
      > cisza. Natomiast gdy zaprotestowali we Francji, w Holandii, Sharon, Szef
      > Panstwa Izrael nazwal ich ...antysemitami. Czyzby miala zastosowanie
      > maksyma: Jak Kali ukrasc krowe to dobrze, jak Kalemu to zle?
      > Jestem starszym czlowiekiem, byc moze wielu rzeczy nie rozumiem, ale wiem
      > jedno: Jesli Zydzi beszczeszcza Grob Chrystusa, a my milczymy. To kim
      > jestesmy, bo chyba nie Chrzescijanami.
      > Obudzcie sie.
      Masz racje slabo piszemy o tym ze terrorysci beszczeszcza grob chrystusowy.
      Malo sie o tym pisze ze trzymaja tam zakladnikow.Dzis pokazali jak jakis
      palestynczyk chcial sie wymknac,ale go zlapali i pobili ci z hamasu.
      Arafatki chca sie poddac,a hamas nie i to jest teraz problem.
      Razem z jedzeniem wszedl do bazyliki podsluch.Ale te terrorysty glupie.
      Jeszcze pare dni i po wszystkim bedzie.
      pozdrawiam

• viri-palestyna Re: Grob Chrystusa bezczeszczony 19.04.02, 21:57
        .

Palestyńczycy twierdzą, że poprosili księży o schronienie; franciszkanie - że
        wdarli się tam siłą. Duchowni zaprzeczają, jakoby byli zakładnikami
        Palestyńczyków, co z kolei twierdzi Izrael.

Co pewien czas w rejonie Bazyliki słychać strzały; obie strony oskarżają się o
        prowokowanie wymiany ognia. Izraelczycy zapewniają, że nie strzelają do
        kościoła. Próbują wykończyć Palestyńczyków psychicznie - ustawili na dźwigu
        potężne głośniki i w nocy nadają szczekanie psów, krzyki, odgłosy helikopterów.
        Grożą też, że aresztują ich rodziny lub kuszą "smacznym posiłkiem", jaki
        przygotują im żony i matki, jeśli tylko się poddadzą.

Nie jest jasne, na jak długo zamkniętym w bazylice starczy jedzenia. Jedni
        księża powtarzają (już od dwóch tygodni) że zapasy są na wykończeniu, inni
        uspokajają, że spiżarnie nie świecą pustkami. - Nie ma prądu, więc nie możemy
        pompować wody ze studni. Zwłoki dwóch Palestyńczyków wciąż czekają na zabranie -
        mówi "Jerusalem Post" o. Amjad Sabbara.

Izraelczycy twierdzą, że przekazują księżom żywność i lekarstwa. - Nic mi nie
        wiadomo, by jakiekolwiek dostawy trafiły do Bazyliki - mówi mi salezjanin z
        pobliskiego technikum katolickiego. Włoski ksiądz jest najlepszym przykładem
        dezinformacji wokół Betlejem. - Pierwszego dnia po izraelskim ataku usłyszałem
        w telewizji, że zginął ksiądz. Westchnąłem: "Módlmy się za niego". Okazało się,
        że chodziło o mnie - opowiada.

Izrael powoli kończy operację "Mur Ochronny", w ramach której armia wkroczyła
        na palestyńskie terytoria w poszukiwaniu broni i terrorystów odpowiedzialnych
        za zamachy w Izraelu. Wojsk nie wycofuje jednak z Betlejem i Ramallah, gdzie
        otacza kwaterę Jasera Arafata. A dopóki choć jeden żołnierz izraelski przebywa
        na terytorium Autonomii, Palestyńczycy nie chcą rozmawiać o rozejmie.

Podczas niedawnej wizyty w Izraelu sekretarz stanu USA Colin Powell mówił, że
        USA próbują rozwiązać betlejemskiego węzła. Izrael proponuje: albo oblężeni się
        poddadzą i staną przed wojskowym sądem, albo zostaną deportowani za granicę bez
        prawa powrotu. Palestyńczycy to odrzucili, ale opcja kraju trzeciego (Egiptu)
        teraz ponoć wygrywa. Planowane na czwartek negocjacje izraelsko-palestyńskie w
        sprawie bazyliki odwołano - ponoć Palestyńczycy chcieli włączyć do swej
        delegacji chrześcijańskich duchownych, na co nie zgodzili się ani Izraelczycy,
        ani sami hierarchowie, którzy uważają, że jeżeli mają brać udział w
        negocjacjach, to jako strona trzecia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka