Gość: sromoliz IP: *.marketscore.com / *.ia2.marketscore.com 11.10.04, 18:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tenare Mordercy IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 18:07 Najpierw mordują biednych irakijczyków, a potem tacy chorzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Mordercy IP: 67.131.131.* 11.10.04, 21:43 Jestes skonczonym cymbalem. Myslisz ze oni dobrowolnie tam siedza? Znaczna wiekszosc zdecydowanie nie. Niestety tutaj nie ma ochotnikow, dostaja rozkaz i maja sie wstawic w jednosce, jezeli tego nie zrobia, zostana posunieci do odpowiedzialnosci. Grozi im sad, wiezienie i wykonczenie psychiczne. Idz do armii to moze cie tam wyprostuja, tam chetnie przyjma takich chojrakow jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
travers Peestan bajdy pisac facet 11.10.04, 22:55 W Armii USA sa sami ochotnicy. W USA jest wylacznie armia zawodowa, to co ktos ich na sile tam bierze?? Ostatni zaciag (draft) do armii byl w czasie wojny wietnamskiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Peestan bajdy pisac facet IP: 67.131.131.* 13.10.04, 15:08 Chodzilo mi o ochotnikow na wyjazdy, przepraszam jezeli nie bylem wystarcajaco jasny. Do armii idzie sie na ochotnika to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Do XXX co bzdury plecie IP: *.arcor-ip.net 12.10.04, 01:55 Gość portalu: XXX napisał(a): > Jestes skonczonym cymbalem. Myslisz ze oni dobrowolnie tam siedza? Znaczna > wiekszosc zdecydowanie nie. Niestety tutaj nie ma ochotnikow, dostaja rozkaz > i maja sie wstawic w jednosce, jezeli tego nie zrobia, zostana posunieci do > odpowiedzialnosci. Grozi im sad, wiezienie i wykonczenie psychiczne. Idz do > armii to moze cie tam wyprostuja, tam chetnie przyjma takich chojrakow jak > ty. Nie plec bzdur, oni wszyscy sa ochotnikami, w USA nie ma obowiazkowej sluzby wojskowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki biedaczki-szkoda mi ich IP: *.protonet.pl 11.10.04, 18:15 tak cierpia i cierpią i za za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista mieli wyzwalac Irakijczykow a ich terroryzuja... IP: *.74.202.62.cust.bluewin.ch 11.10.04, 18:56 na miejscu zobaczyli ze nikt ich tam nie zapraszal i nikt ich tam nie chce.. Gina ich koledzy, a "wyzwalani" Irakijczycy spontanicznie swietuja kazdy udany atak na amerykanski konwoj,.. Stad stress.. czyli: www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filantropa Moja mama to ubila psa co cierpial IP: *.telia.com 11.10.04, 19:01 Dlaczego ludzie maja miec gorszy los niz zwierzeta. Raz nasz pies dostal jakiejs choroby i konwulsji to mama go zabila bo nie chcielismy aby tak cierpial. To samo jak raz najechalem na losia w Szwecji , lezal biedny w konwulsjach i ryczal. Przyjechal dyzurny mysliwy i go ubil. To samo mozna przeciez humanitarnie zrobic z tymi tysiacami robotow amerykanskich ( zolnierzy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Moja mama to ubila psa co cierpial IP: 67.131.131.* 11.10.04, 21:46 Ty tez cierpisz na pelny zanik mozgu, moze by ciebie odstrzelic, po co ktos taki jak ty ma zabierac powietrze innym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłka XXX bolą plecy IP: *.visp.energis.pl 13.10.04, 11:54 A na co ty cierpisz niejaki XXX? Czym mamy tłumaczyć ten żenujący i bezmózgi brak krytycyzmu. "O jezu, jezu w Wybiórczej napisali, ze jamierikanów bolą plecy! o jezu, jezu". A nie widzisz pajacu, że w tekstach o Abu Graib Wybiórcza pisała, że jankesi "tylko" szczują psami, a tu się nagle okazało, że "PSY BIEGAŁY Z KAWAŁKAMI LUDZKICH KOŃCZYN W ZĘBACH". Czy ty qur*a jesteś naprawdę takim skończonym debil*m, że nie umiesz tego złożyć w całość? Wystarczy, że przeczytasz tę informację w kontekście "problemów z mięśniami grzbietu", by ofiarę zobaczyć w mordercy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: XXX bolą plecy IP: 67.131.131.* 13.10.04, 14:46 Tak sie sklada ze informacje co sie dzieje w Iraku to mam z pierwszej reki. Moj kuzyn sluzy w Marines. A tobie nigdy nie przyszlo do glowy ze media upiekszaja, ze tak naprawde jest inaczej w rzeczywistoci jak pisza gazety? Jak nie wiesz jak jest naprawde to lepiej poprostu sie zamknij i nie szczekaj. Nie ma cie tam, nie jestes naocznym swiadkiem tego co tam sie tak naprawde dzieje. Dziekuje za uwage... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłka Re: XXX bolą plecy IP: *.visp.energis.pl 13.10.04, 16:50 Co media upiekszają, ta makabreska to według ciebie ładny obrazek? Media są przede wszystkim stronnicze i deformują obraz tej wojny. Ja nie piosze postów, by wyszydzić czyjeś cierpienie, jest mi naprawdę źle z tym, że młodzi ludzi musza na tam być, bo oni nie będą juz potrafili "normalnie" żyć. Ale doprowadza mnie też do pasji to, że nie widzi się tych, którzy umierają za nic (nawet nie za te pieniądze, za które, co by nie mówić, dostają żołnierze). Ich po prostu nie ma!!! Tego cynizmu mediów nie mogę znieść... tylko tyle. Pomyśl co muszą czuć Irakijczycy, jeśli ty tak bolejesz nad tym co "tylko" zobaczył tam twój kuzyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you-know-who dobrze ! IP: *.astro.su.se 11.10.04, 20:03 PTSD? Mam nadzieje ze postac chroniczna. Nalezy sie to kazdemu skurczybykowi bioracego sie za zawodowe mordowanie. Z goracymi zyczeniami PTSD dla Gromowcow i innych, ykh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybinka Mięczaki IP: *.acn.waw.pl 11.10.04, 20:38 Jak to jest, że wytresowany żołnierz stresuje się, że zobaczył trupa, a islamscy mordercy mordujący setki osób odcinając im głowy na żywca bez znieczulenia na żadne stresy nie cierpią. Czyżby araby miały mocniejszą psychikę? A może w ich krajach po prostu nie mogą liczyć na zapomogi od panstwa i odszkodowania z tytułu tej "choroby", więc siłą rzeczy są zdrowsi, skoro na "chorobie" i tak nie da sie zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Mięczaki IP: 67.131.131.* 11.10.04, 21:59 powinnas wiedziec ze w Ameryce do wojska ida w wiekszosci ludzie ktorzy chca sobie zarobic na szkole, lub nie moga znalesc sobie pracy. Armia jest dla nich szansa na chleb. Sa to normalni ludzie, ktorzy jak jeszcze nie maja to chca miec rodziny, prowadzic normalne zycie jak kazdy inny, ale rejon w ktorym oni mieszkaja nie pozwala do konca sie spelnic z powodu powiedzmy wiekszego bezrobocia jak w innych stanach. Mnie jakos absolutnie to nie dziwi ze ci chlopcy wpadaja w depresje. To sa jeszcze gowniarze, ktorzy krew widzieli tylko na filmach, a na cwiczeniach strzelali tylko do tarcz, trupa na zywo nigdy nie widzieli. Wielu pcha sie tutaj do armii bo widzi jakies tam perspektywy dla siebie, ale nikt z nich nie przypuszcza ze przyjdzie mu pojechac do innego kraju i byc swiadkiem rzezni i/lub uczestniczyc w tej rzezni. Czym innym sa cwiczenia, czym innym prawdziwa wojna. Latwo ci sie pisze z cichego przytulnego kata, ciekawe czy wciaz bylabys taka odwazna jakby ci kule nad glowa swistaly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Do XXX co bzdury plecie IP: *.arcor-ip.net 12.10.04, 01:59 Gość portalu: XXX napisał(a): >...trupa na zywo nigdy nie widzieli. Trupa na zywo tos moze ty tylko jeden widzial ale nikt wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Mięczaki IP: *.client.comcast.net 12.10.04, 02:16 Ja tam tez czesciowo im wspolczuje. Chlopcy czesto w wieku takim, ze piwa im w barze nie sprzedadza musza jechac i zabijac. Dlaczego wpadaja w depresje a Irakijczycy nie? Dlatego, ze Irakijczycy wiedza o co walcza, wiedza ze walcza z okupantem ktory napadl na ich kraj. Jezeli ktoremus z nich amerykanska bomba rozerwala na strzepy syna lub jego matce urwala obie nogi to co go moze obchodzic glowa wroga? Zas zolnierz amerykanski coraz wyrazniej widzi, ze nie wie dlaczego tu jest, dlaczego zabja dzieci, kobiety i starcow. Jak moze zyc przez reszte zycia zolnierz, ktory zaraz po zajeciu Bagdadu wyladowal do vena, ktory nie zatrzymal sie na rogatce a gdy otworzyl drzwi do posiekanego kulami samochodu znalazl w nim kilkoro martwych dzieci i kobiet. Jedna zyjaca jeszcze trzymala przy piersi niezywego nienowlaka. Jesli Bog bedze dosc laskawy to moze wysle go tylko do czysca a nie do oiekla. God blass America, uratuj tych biednych chlopcow i ukarz tych ktorzy ich tam wyslali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Masz racje,ze za mlode. Bo Brytyjczycy na to jakos IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.10.04, 02:19 nie cierpia - widac "wiedza o co walcza" (tu juz tykla dales);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Masz racje,ze za mlode. Bo Brytyjczycy na to IP: *.client.comcast.net 12.10.04, 02:35 Tak samo cierpia tylko poniewaz ich jes okolo siedem razy mniej to w liczbach bezwzglednych tych cierpiacych jest mniej. Zobacz jak oni kochaja Blair'a. Prawie tak jak amerykanie Busha. Pomijajac juz to, ze w obu przypadkach jest to zlamanie przysiegi skladanej ojczyznie a nie Prezydentowi. To w III Rzeszy robilo sie wszystko dla "wodza". W USA zolnierz, tak jak kazdy obywatel sklada przysiege na wiernosc Konstytucji. Zas Konstytucja jasno mowi, ze amerykanski zolnierz ma bronic swego kraju. W obecnej chwili tylko idiota moze w to wierzyc, ze poszedl bronic ojczyzny. Zal mi ich. Polakow mi nie zal bo poszli tam sie szmacic z wlasnej nie przymuszonej woli. Gorzej! poszli jako najemni mordercy aby zabijac za pieniadze ludzi ktorzy jeszcze tak nie dawno pozwalai im zarabiac kupe forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . CO ty mi ty pieprzysz? Sam jestem Anglikiem. Z IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.10.04, 02:43 urodzenia, nie zas przyznania obywatelstwa. Zolnierz zawodowy nie musi kochac Blaira - on kocha walke; ba - wielu kocha zabijac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: CO ty mi ty pieprzysz? Sam jestem Anglikiem. IP: *.client.comcast.net 12.10.04, 02:57 Nie obcodzi mnie zupelni kim jestes z urodzenia czy czegokolwiek innego. Anglicy z urodzenia tez bywaja glupi. Zas jezeli prawda jest to co napisales ze:"Zolnierz zawodowy nie musi kochac Blaira - on kocha walke; ba - wielu kocha zabijac..." to nie sa to zolnierze tylko bandyci i mordercy, ktorym nalezy ucinac - puste - glowy. Pojdz sobie tez troche postrzelac do Irakijczykow lub lepiej rzucaj bomby, to bezpieczniej i lepsze rezultaty. Zycze wielu trofeow! zzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Tak,tak, masz racje:zolnierz jest od rzucania IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.10.04, 15:01 kwiatow, nie zas granatow... Wez prozac, skoro prawdzie boisz sie spojrzec w oczy, skoro nie masz pojecia o rekrutacji i morale zolnierzy zawodowych... To nie jest zajecie dla pacyfistow i w czasie szkolen dowodztwo stara sie eliminowac zarowno wygodnickich, szukajacych w armii cieplej posady, jak i ewidentnych psychopatow. Niemniej podstawa jest : oni musza KOCHAC WALKE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraza Re: Tak,tak, masz racje:zolnierz jest od rzucania IP: *.home1.cgocable.net 12.10.04, 16:21 a Born to Kill to chyba lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: Masz racje,ze za mlode. Bo Brytyjczycy na to IP: *.net.flashnet.pl 12.10.04, 14:43 Głupi człowieczku podaj jakis przykład rzekomych polskich zabójstw w Iraku. A ty gdzie sie szmacisz za dulary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . To jakis niebezpiecznie nieuzyteczny idiota...I IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.10.04, 15:03 armia mu sie z Bractwem Rozancowym myli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx1 Re: Mięczaki IP: *.home1.cgocable.net 12.10.04, 14:53 Chcesz nieudolnie wydukac ze oni tam pojechali do pracy. Mam w zwiazku z tym pytanko na temat systemu plac czy od ubitej sztuki czy ryczaltem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . I masz racje - brytyjscy zolnierze na to jakos nie IP: *.range81-157.btcentralplus.com 11.10.04, 23:40 cierpia. Czyzby Basra miala lepszy klimat nizli Bagdad i Faludza? A mowiac serio: mowiono tu(UK) o tym przed ta wojna - ze srednia wieku Amerykanow jest zbyt niska, ze to dzieciaki, ze nie znaja nawet sressu dnia codziennego, ze prosto od mamusi (z UK: 25-30 lat, to "men", nie zas "boys"; nb. to tez wiek...terrorystow, dowodcy w.w. min. 10 lat starsi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: I masz racje - brytyjscy zolnierze na to jako IP: *.net.flashnet.pl 12.10.04, 14:52 To że o czymś nie słyszałeś nie znaczy ze tego nie ma: Department of Psychotherapy, Royal Liverpool Hospital. Although pensions have been granted to veterans of the Persian Gulf War, we were not given permission to consult these files. Nevertheless, it was important to study a group whose health might have been damaged by active service. The Ministry of Defence granted access to anonymous case records from the Gulf Veterans' Medical Assessment Programme (MAP). From their database of 2162 army personnel, a sample of 400 Gulf War veterans was selected using a random number generator. A definite diagnosis of PTSD had been made for 369 (12.3%) of the first 3000 cases who attended the MAP, although this figure understates the true incidence as many early presentations had not been referred for a psychiatric opinion (Lee et al, 2002). Symptoms of post-traumatic stress disorder in Falklands veterans five years after the conflict. O'Brien LS, Hughes SJ. A group of 64 Falklands war veterans who were still serving in the British Army were studied and compared with a group of matched controls. Half the veterans reported some symptoms of post-traumatic stress disorder, and 22% were rated as having the complete PTSD syndrome. Presence of the symptoms was associated with intensity of combat experience and the retrospective report of emotional difficulties in the initial period on return from the war. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nie myl : to "syndrom Zatoki". Ciekawe, ze IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.10.04, 15:09 spotykany takze u pacjentow onkologicznych po kuracji sterydowej. Sa podejrzenia, ze armia dostawala amerykanskie pigulki "go go" lub cos w tym rodzaju - Ministrstwo Obrony NIE CHCE udostepnic lekarzom swoich danych nt. Organizacja tych z syndromem wystapila do sadu - bedzie proces o udostepnienie danych MOD. Szefem organizacji ludzi z tym syndromem jest gosc z zespolem, ktory jednak NIGDY w Zatoce sie nie zjawil - zmieniono rozkaz, niemniej przeszdl przez tabletkowo-zastrzykowe przygotowania (on tez wystapil przed parlamentem Unii w w.w sprawie). To moze i wiekszy skandal niz stress pourazowy, ale to calkiem co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: Nie myl : to "syndrom Zatoki". Ciekawe, ze IP: *.net.flashnet.pl 12.10.04, 15:43 artykuł nosi tytuł Flashbacks and post-traumatic stress disorder: the genesis of a 20th-century diagnosis mówi o PTSD a nie o syndromie zatoki sprawdź sam: bjp.rcpsych.org/cgi/content/full/182/2/158 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Wiem, ale to ja mam racje - ja w temacie siedze z IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.10.04, 16:02 pewnych osobistych przyczyn - probowano z tego zrobic postraume, poki nie wyszlo to, o czym mowie - ze cierpia na to i ludzie, co zdarzyli przejsc tylko poprzez same "szczepienia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . PS: jesli jestes lekarzem, to podam ci kontakt na IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.10.04, 16:04 consultants, co sie tym zajmuja min.w QMC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: PS: jesli jestes lekarzem, to podam ci kontak IP: *.net.flashnet.pl 12.10.04, 17:11 Nie jestem lekarzem ale mam trochę wiecej niz blade pojęcie o psychologii. Nie chcę się sprzeczać jeśli chodzi o zatokę. Moze masz racje, ale po falklandach wykryto PTSD w brytyjskim wojsku. Normalnym ludziom to sie przydarza niezależnie od tego czy lubią wojnę i walkę czy nie. Oczywiście armia USA czy GB są na to lepiej przygotowane niz większośc innych armii ale nie zmienia to faktu że proste wytłumacznia (wyrzuty sumienia, mięczaki, młodzi, skutek zabijania) itp. nie do końca tu nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PS: jesli jestes lekarzem, to podam ci kontak IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.10.04, 02:18 Jesli masz pojecie o psychologii, to musisz widziec roznice miedzy przecietnym 19-latkiem, a przecietnym 30-latkiem: a taka jest proporcja wieku w armii amerykanskiej i brytyjskiej. Te 20-latki moga byc bardziej glupio odwazne, ale dluzszego stress nie zniosa... A zycie w UK to nie bajka i 30-latek ma juz jakies malo fajne doswiadczenia za soba, jakos nauczyl sie radzic z trauma - przeciez tu sie wojsko wykorzystuje w akcjach ratowniczych, chocby po tych makabrycznych katastrofach kolejowych w ostatnich latach, wiekszosc dowodcow byla w Belfascie - nie ma porownania do tych dzieciakow wprost ze szkoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: PS: jesli jestes lekarzem, to podam ci kontak IP: *.net.flashnet.pl 13.10.04, 10:16 ZApewne masz rację. Nie zmienia to faktu że PTSD wstępuję również w armii UK. A że mniej się robi badań i mniej o tym mówi to sprawa różnic kulturowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: PS: jesli jestes lekarzem, to podam ci kontak IP: *.dpg.devry.edu 14.10.04, 18:44 Po niezwykle kulturalnej wymianie pogladow i koncowym dojsciu do porozumienia, obaj panowie poszli spac. Nie zmienia to postaci rzeczy, ze Brytyjczycy cierpia podobnie jak Amerykanie co udokumentowal gosc TRicky. Gosc TRicky nie byl co prawda az tak kulturalny piszac: >Gość: TRicky 12.10.2004 14:43 >Głupi człowieczku podaj jakis przykład rzekomych polskich zabójstw w Iraku. A >ty gdzie sie szmacisz za dulary? Ja napewno nie zabijam za "dulary" ani za "punty". Byc moze, ze nie jestem az taki "mundry czlowieczek" jak TRicky ale czasem czytam widomosci i latwo to znalezc, ze polscy wojacy zabili juz wielu Irakijczykow. Jest to zreszta malo wazne, bo sam udzial w tzw. "koalicji" okupujacej Irak jest chanba dla polskiego zolnierza, ktory ponoc zawsze walczyl "za wolnosc wasza i nasza" ****************************************************************************** Zas gosc ".", urodzony Anglik, napisal: >Gość: . 12.10.2004 02:43 >Zolnierz zawodowy nie musi kochac >Blaira - on kocha walke; ba - WIELU KOCHA ZABIJAC... Wiec tak jak powiedzialem, ten kto kacha zabijac to nie zolnierz jeno zwykly bandyta, kryminalista. Potwierdza to zreszta informacje ze Anglicy angazuja do SAS wlasnie takich "modeli", ktorych nawet wlasne rodziny sie wyrzekly. Z takim jest wygodnie bo nawet jak zginie to nikt sie o niego nie bedzie upominal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mars sumienie gnojkow gryzie IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 12.10.04, 01:47 gdzies tam podswiadomie.. napadli i zabili z rozkazu Debilja i bandy neokonow dziesiatki tysiecy Iraqis ktorzy nic im nie zrobili. a Iragis na to nie cierpia bo walcza w slusznej sprawie z okupantem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Brytyjczycy takoz... O histerii Polakow tez cicho. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.10.04, 01:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenare Re: Brytyjczycy takoz... O histerii Polakow tez c IP: *.icpnet.pl 12.10.04, 13:55 Polacy mają powinności narodowo-wyzwoleńcze we krwi, więc nie można mówić o histerii Polaków, bowiem ci są patriotami z natury, a na przykład oskarżenie o depresję psychiczną polskiego żołnierza jest więcej niż potwarzą, ponieważ żołnież polski to bohater na wszystkich frontach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Czeka nas 30 lat swietego spokoju od USA IP: *.arcor-ip.net 12.10.04, 01:57 Po wojnie wietnamskiej tez siedzieli cicho i trawili urazy przez 30 lat, odwazajac sie co najwyzej jakies male lanie spuscic komus. Moze to i jakas korzysc bedzie z tego Iraku, ze im sie znow odechce wojaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Czeka nas 30 lat swietego spokoju od USA IP: *.client.comcast.net 12.10.04, 02:49 musze cie zmartwic bo nic na to nie wskazuje. Ten sam wywiad ktory podal mylne informacje na temat Iraku teraz zaczyna robic to samo w stosunku do Iranu. Plan ustalony byl od dawna. Os zla - Irak, Iran i Korea Pln. Potknac moga sie dopiero na Iranie. Po pierwsze 60 milionow ludzi, po drugie armia na znacznie wyzszym poziomie bo nie niszczona przez lata sankcjami i "no fly zones". Granice Iranu sa trusniej dostepne, Morze Kaspijskie, byly ZSRR i inne panstwa muzulmanskie. Na zapleczu partyzantka w Iraku prawie jak polska partyzantka gdy idiota Adolf uderzyl na Sojuz. A w Polsce lecialy w powietrze transpory, w Serdu tysiace zolnierzy niemiecki musialo walczy z partyzantka. To samo w gracji. Co z tego ze byli potega militarna i posiadali - na owe czasy - najlepsze uzbrojenie. Najsilniejszego ulicznego lobuza pokona banda malych chlopaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek A NA CO CIERPIA... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 07:09 mieszkancy Iraku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłka A NA CO CIERPI Michnik? IP: *.visp.energis.pl 13.10.04, 12:18 jak to wynika z artykułu: na BRAK KOŃCZYN, które zapewne sami sobie obcinają, następnie wkadają je amerykańskim psom do pyska, by te złośliwie straszyły amerykańskich chłopców. Resztę już znasz - biednych chłopców zaczynają boleć plecy i jadą do domu. I to nawet było by ładne zakończenie wojny: wszyscy wyjeźdźają, zostają kadłubki - ropę więc ciągnie Izrael. I wszyscy są zadowoleni. A najbardziej Gadzinowski, któremu Michnik przyzna w przyszłym roku Nike. Odpowiedz Link Zgłoś
forall4a Bezstresowe 12.10.04, 12:02 Widac jakie sa wyniki bezstresowego wychowania oraz diety bez cholesterolu. To pierwsze odbiera mestwo, przez co tylu gejow jest w Ameryce i Niemczech a drugie zdrowy rozsadek, by umiec odroznic ziarno od plewu i nie isc tam gdzie cie nie prosza. Wiadomo, ze my Polacy jestesmy pionierami we wprowadzaniu niemiecko-amerykanskich stadardow, wiec moga sobie GW naprawde pisac, ze Polaska to "raj". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Amerykansynski Syndrom - Choroba z Mordowania IP: 193.188.161.* 12.10.04, 13:15 ASCM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: Amerykansynski Syndrom - Choroba z Mordowania IP: *.net.flashnet.pl 12.10.04, 14:56 Boer War Two hundred cases of disordered action of the heart and 200 cases of rheumatism (without objective signs) were randomly selected from the pension files of the Royal Hospital, Chelsea, London. Consecutive files were extracted in proportion to their alphabetical distribution by surname. Both of these post-combat disorders were a major cause of invalidity from the forces. Contemporaries believed that disordered action of the heart was caused by lengthy marching in equipment, which constricted blood flow to and from the heart, whereas rheumatism was considered to be the product of fever and exposure to wet conditions. First World War Two hundred cases of disordered action of the heart and 200 cases of shellshock (reclassified as neurasthenia in 1917), together with 167 servicemen who had been gassed without permanent organic injury, were selected using a random number generator from all surviving First World War pension files. These case notes, held at the Public Record Office (PRO), were a representative 2% sample based on London and south-east England. Every pension for disordered action of the heart or neurasthenia awarded to a nurse was also included. Second World War Three diagnostic groups were chosen: effort syndrome (for comparison with the Boer War and First World War samples of disordered action of the heart), psychoneurosis (for comparison with neurasthenia) and non-ulcer dyspepsia. War pension files for this conflict were stored at two sites according to a number of criteria. We surveyed the entire holding to discover its characteristics and then randomly extracted 200 cases of psychoneurosis to obtain a representative sample. Effort syndrome, in contrast, had become a discredited term and all cases found were included. The focus of health concerns in the UK switched from the heart in the First World War to the stomach in the Second World War. To reflect this important change in medical priorities, 100 cases of non-ulcer dyspepsia were included. Malaya and Korea Considerable problems were encountered in finding awards for psychoneurosis, effort syndrome and dyspepsia from Korea and Malaya, in part because troops deployed there represented a small proportion of the UK's armed forces. All cases were included. Persian Gulf War Although pensions have been granted to veterans of the Persian Gulf War, we were not given permission to consult these files. Nevertheless, it was important to study a group whose health might have been damaged by active service. The Ministry of Defence granted access to anonymous case records from the Gulf Veterans' Medical Assessment Programme (MAP). From their database of 2162 army personnel, a sample of 400 Gulf War veterans was selected using a random number generator. A definite diagnosis of PTSD had been made for 369 (12.3%) of the first 3000 cases who attended the MAP, although this figure understates the true incidence as many early presentations had not been referred for a psychiatric opinion (Lee et al, 2002). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Juz ci mowilem, ze tzw. Syndrom Zatoki to zupelnie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.10.04, 15:15 cos innego - wynik zapewne faszerowania zolnierzy psychotropami NIM zobaczyli zatoke Persja - cierpia na to ci, co mieli kechac, a ktorzy nie pojachali; ba... szef zwiazku tych z syndromem jest jednym z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator o matko i tacy ludzie mają nas bronić? :-O IP: 217.153.221.* 12.10.04, 15:07 Jednym słowem jankescy wojacy robią w porty ze strachu w Iraku i po powrocie na dekiel im z tego powodu pada. Aż strach pomyśleć co by się stało gdyby taka Rosja nas napadła, a NATO z Amerykanami na czele miałoby nas bronić. Ruscy nie nadążyliby ich gonić tak by spierdalali. A nas,Niemców,Brytyjczyków i reszty NATO mogłoby nie starczyć. Należałoby jeszcze raz przemyśleć w jakie sojusze się pakujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ram Re: o matko i tacy ludzie mają nas bronić? :-O IP: *.atlsfl.adelphia.net 12.10.04, 15:58 Gość portalu: penetrator napisał(a): > Należałoby jeszcze raz przemyśleć w jakie sojusze się pakujemy... A ty pomysl o wizycie u psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siusiu Re: o matko i tacy ludzie mają nas bronić? :-O IP: *.home1.cgocable.net 12.10.04, 16:02 101% prawdy. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: o matko i tacy ludzie mają nas bronić? :-O IP: 193.188.161.* 12.10.04, 16:40 Za daleko posuniete przypuszczenia, ze amerykansynny mialyby nas bronic, gdyby nas Rosja napadla. Oni tylko bronia swoich interesow, a jaki interes jest bronic Polski, a? Poza tym, jak bedzie tak jak chce, to nikt nikogo od morza do morza, od Atlantyku do Pacyfiku, nie bedzie mial powodu atakowac, bo bedzie jedna unia ekonomiczna, z jedna waluta, bez NATO (North American Terrorist Organisation) ma sie rozumiec. A chce tak: Euro od morza do morza, od Atlantyku do Pacyfiku, bez granic, z 250 milionami Slowian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: o matko i tacy ludzie mają nas bronić? :-O IP: *.net.flashnet.pl 12.10.04, 17:37 u twoich ukochanych słowian chyba gorzej news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3106368.stm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: o matko i tacy ludzie mają nas bronić? :-O IP: 193.188.161.* 13.10.04, 12:12 NIe tylko u Slowian, ale u nikogo w UE nie bedzie potrzeba duzej armii, wiec wiekszosc tych spraw zniknie automatycznie. Euro od morza do morza, od Atlantyku do Pacyfiku, bez granic. Lepiej, a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Re: o matko i tacy ludzie mają nas bronić? :-O IP: *.net.flashnet.pl 13.10.04, 17:56 marzenia ściętej głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenare Wycofanie opinii Internauty IP: *.icpnet.pl 12.10.04, 18:01 Proszę o wypowiedź "wolnej" gazety w kwestii usunięcia komentarza internauty "sromoliz" z dnia 11.10.2004. Powód ogólnie podany - złamanie prawa lub regulaminu - jest żenująco podobny do minionych lat, zwłaszcza, że tematem artykułu jest bestialska wojna,w którą uwikłana jest nasza Ojczyzna... / przeszkadzają ręce w gipsie, o których mówił internauta - przeszkadzają, co? / Proszę wytłumaczyć wszystko internautom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrPSP W wojnach nikt nie wygrywa IP: *.cariboo.bc.ca 12.10.04, 19:58 To jest mit ze wojne mozna wygrac. Najlepsza metoda na wygrywanie wojen jest nieumiejetnosc liczenia. Wojny produkuja urazy psyschiczne wsrod "wygranych" plus ogromne straty dla wszystkich. Do tej pory slowa "wariat", "pomylony" jest obelga. Podobnie jest z innymi chorobami (smarkaty - to ten co ma katar, jak cos jest rachityczne - to tez jest pogardzane, pewnie czytelnicy moga podac wiecej przykladow). A wiec wystarczy nie dbac o chorych i juz wygrywamy wojny. Potem wystarczy ich pozamykac we wiezieniach gdy wejda w konflikty z innymi dzieki ich niezrozumialemu zachowaniu i nieumiejetnosci rozwiazywania konfliktow, potem frustracji i wreszcie zwyklych przestepstw. A potem bedziemy mieli wielu malo produktywnych obywateli - tych co byli dziecmi takich wlasnie zaniedbanych chorych. Oby ta wojna Iracka byla pierwsza wojna w historii gdy to zwyciezcy policza dokladnie ile stracili. Moze wtedy cymbaly co mowia diablach (Busz waczy z "evil") nie beda mieli szans w wyborach a ci co na nich dizs glosuja nie beda sie rwali do wojen - bo beda mieli slownictwo i odpowiednie pojecia w glowach zeby opisac i zrozumiec koszty wojen. Czasami mi sie przypomina historia o primitywnych spoleczenstwach ktore nie umialy liczyc do trzech ale podejmowaly decyzje o wszczynaniu wojen. My umiemy lepiej liczyc niz oni ale ciagle nie wiemy co liczyc, bo myslimy ze niektore straty sa niczym i nie da sie ich uniknac. Pozniej nasi potomni beda sie nad nami litowac jak my nad dawnymi spoleczenstwami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as odwodnienie? IP: *.client.comcast.net 13.10.04, 02:12 co to teza polskiego naukowca? to ze jest goraco to nie znaczy ze organizm jest odwodniony, amerykanie maja dostawe wody mineralnej, nie bojcie sie o to bucki komunistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda [...] IP: 193.188.161.* 13.10.04, 12:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś