Dodaj do ulubionych

Texas, Alabama i inny syf...

05.06.18, 16:09
www.reuters.com/article/us-usa-court-baker-adoption/gay-adoption-fight-looms-after-supreme-courts-cake-ruling-idUSKCN1J02X1
Te konserwatywne stany bredzą, że chodzi o "ochronę wolności urzędników i biznesmenów", w sprawach udzielania małżeństw osobom LGBT.

Ale dobrze wiemy, że nie chodzi o urzędników, tylko o utrudnianie życia osobom LGBT.

Skoro prawo federalne stanowi, że małżeństwo to związek dwóch osób płci dowolnej, to nie ma żadnych podstaw prawnych, do jakichkolwiek wyłączeń i dyskryminacji.

Skoro podjąłeś/jęłaś pracę jako urzędnik, to masz udzielać małżeństw wszystkim. Skoro prowadzisz prywatny biznes w społeczeństwie, nie masz prawa odmawiać nikomu swoich usług, a przynajmniej nie ze względu na orientację seksualną.
Obserwuj wątek
    • j-k "Niech ci z LGBT spokojnie sobie zyja, ale... 05.06.18, 16:22
      ...niech nie pchaja sie do pierwszego rzedu, tylko cicho siedza w drugim"

/autor: - Lech Walesa/

Powiedz, kylax kogo normalnego LGBT obchodzi ?

A jesli o mnie chodzi:
      - to popieram gejow, bo zmniejszaja mi meska konkurencje w dostepie do kobiet
      i
      - zwalczam lesby - bo zmiejszaja mi podaz bab na rynku.
      • kylax4 Masz typowo ruskie podejście do życia. 05.06.18, 16:27
        Właśnie dlatego w takich krajach jak USA, UE, Kanada, Australia, Ameryka Łacińska i inne, osoby LGBT mają równe prawa małżeńskie i adopcyjne, a związki osób tych samych płci i wychowanie przez nich dzieci jest uważane za tak normalne jak bycie lewo-, lub praworęcznym.

Natomiast w kacapii i (w mniejszym stopniu) w Polsce nadal jest to powód do "wstydu", "siedzenie cicho" i inne sowiecko-ruSSkie cechy charakteru.
        • j-k a tobie jak krowie na rowie, co ? 05.06.18, 18:31
          nie mam nic przeciw "zwiazkom partnerskim" osob jednej plci.
          doopczyc mozna nawet koze - i dopoki koza nie zglosi sprawy do sadu,
          za znecanie sie nad zwierzetami
          - nie jest to karalne.

jednakze slowo " malzenstwo" jest zagwarantowane tylko dla osob roznej plci
          i tylko o to mi chodzilo.
          wszystko inne jest NADUZYCIEM poprawnosci jezykowej.
          • kylax4 To co uważają w roSSji i Polsce, nikogo nie 05.06.18, 20:27
            interesuje.
            • j-k ciebie tesz nie. 07.06.18, 21:08
              i dlatego nie pisz na forach polskich (na rosyjskie cie jezykowo nie stac)
              - bo nikogo to nie obchodzi.
      • johnny-kalesony Re: "Niech ci z LGBT spokojnie sobie zyja, ale... 05.06.18, 23:20
        Jednakowoż - ze strony drugiey taka les wyzwaniem jest, bo możesz spróbować ją "przewerbować" ...
    • blueelvic2 Re: Texas, Alabama i inny syf... 05.06.18, 16:23
      Nie badz glupcem kylax I zmien na lepsze. Przejdziesz do historii.
      • kylax4 No widzisz, raz się zgadzamy. 05.06.18, 16:28
        Z miłą chęcią zamieniłbym Texas i Alabamę, np. na Kalifornię, czy Oregon, albo Nowy Jork.
        • j-k Moj kumpel zamienil Kalifornie na Alabame :) 05.06.18, 16:36
          i jest zadowolony :)

cytuje jego slowa:
          "k... wreszcie jestem tu u siebie. Bialy jest (tu) Bialy, a Czarny jest Czarny" :)
        • felusiak1 Re: No widzisz, raz się zgadzamy. 05.06.18, 17:08
          Łatwo zamieniać na odległość ale jakbyś zobaczył ile co kosztuje w twoich wybranych stanach i jak wysokie są podatki i ile możesz zarobić to szybko przyjechalbyś do Texasu. Do Dallas.
          • j-k Dallas, Texas... 05.06.18, 18:22
            o ile pamietam, felek, to tam mieszkaja najlepsi strzelcy w Ameryce ? :)
            • felusiak1 Re: Dallas, Texas... 05.06.18, 18:49
              You think that's funny?
              • j-k Re: Dallas, Texas... 05.06.18, 19:31
                tak, felek.

do zwolennikow Demokratow chyba nie nalezysz ?
                • felusiak1 Re: Dallas, Texas... 05.06.18, 20:30
                  a gdybym nalezał to byłoby funny?
                  • amunicyjny1 Re: Dallas, Texas... 05.06.18, 20:42
                    Polski język jest tak bogaty leksykalnie,że jakieś barbaryzmy mógłbyś sobie darować.Dziecinnie to wygląda i tyle
          • kylax4 W Kalifornii mieszka 40 mln ludzi. 05.06.18, 20:29
            W stanie Nowy Jork jakieś 19 mln.

W Texasie mieszka 28 mln ludzi.

O czym to ma niby świadczyć?

Na razie więcej ludzi woli wolność i luz kalifornijski od więzienia w Texasie za praktycznie wszystko.
            • felusiak1 Re: W Kalifornii mieszka 40 mln ludzi. 05.06.18, 23:10
              a co myślisz o Florydzie?
              W Kalifornii jak dokonasz napadu z bronią w reku ale ukradziona kwota jest mniejsza od 950 dolarow to nie ma sprawy. wszystko jest w porządku. W texasie idziesz do wiezienia nawet jesli nic nie zdolałeś ukraść. A ci kalifornijczycy którzy maja już dwa przestepstwa na sumieniu przeprowadzili sie do Las Vegas.
              • kylax4 Nie bez powodu Floryda jest uważana za stan 07.06.18, 17:18
                z najbardziej kretyńskimi przepisami w całych USA.
                • felusiak1 Re: Nie bez powodu Floryda jest uważana za stan 08.06.18, 00:37
                  co za idiotyczny wpis. tak z glowy pocisz czy masz jakiś przykład?
                  • kylax4 Proszę bardzo. 08.06.18, 17:04
                    www.orlandoweekly.com/Blogs/archives/2015/11/17/according-to-a-recent-study-the-state-of-florida-is-filled-with-stupid-people
                    • felusiak1 Re: Proszę bardzo. 09.06.18, 06:46
                      Przejawiasz niesamowitą zdolność do wyszukiwania bzdur.
                      Ale z tego bzdurnika wynika, ze najdurniejsze są Hawaje.
            • engine8 Re: W Kalifornii mieszka 40 mln ludzi. 06.06.18, 03:09
              livability.com/ca/things-to-do/8-reasons-to-move-to-california
              www.zerohedge.com/news/2017-03-12/16-reasons-not-live-california
              matadornetwork.com/life/21-reasons-moving-california-right-now/Whatever
              • engine8 Re: W Kalifornii mieszka 40 mln ludzi. 06.06.18, 04:15
                opps wyglada ze Russkie znow cos robia na intrnecie - w koncy dzien wyborow - ostatni link powtorzony

matadornetwork.com/life/21-reasons-moving-california-right-now/
              • kylax4 No widzisz, zależy od osoby. 07.06.18, 17:20
                Jedna woli Kalifornię, a inna Texas.

W moim przypadku wolę Kalifornię. Felusiak, z kolei, preferuje Texas.
                • felusiak1 Re: No widzisz, zależy od osoby. 07.06.18, 18:32
                  Wolałbym mieszkać w San Diego albo La Jolla ale tylko ze wzgledu na klimat.
                  A ty kajlaks nie masz najmniejszego pojecia co to Kalifornia ale naczytales się o wolności, lygybytyku i innych pierdołach. Ale zmieniłbyś zdanie kiedy zaczałbyć za to zamieszkiwanie płacić swoimi pieniedzmi i przestepować ludzkie ekskramenty w drodze do domu.
                  • amunicyjny1 Re: No widzisz, zależy od osoby. 07.06.18, 19:05
                    Jak ktoś przeholował ze''słonecznym patrolem'' to czeka go spore rozczarowanie,w sumie dotyczy to większości miejsc na świecie
                  • engine8 Re: No widzisz, zależy od osoby. 08.06.18, 00:36
                    La Jolla to San Diego :)
                    • felusiak1 Re: No widzisz, zależy od osoby. 08.06.18, 02:30
                      Długo sie jedzie, a San Diego powinno być Coronado
                      • engine8 Re: No widzisz, zależy od osoby. 08.06.18, 03:20
                        Hm Mnie jakos nigdy ne przychodzilo do glowy mieszkanie na stale na Coronado..
                        Mieszkanie praktycznie "na wodzie" i w porcie ( Coronado) ma swoje plusy i minusy.. Tutaj minusem jest to ze przez pol roku masz przynajmniej do poludnia "marine layer" a przez drugie pol roku polwysep jest zapchany doslownie turystami. Tam sie bardzo duzo dzieje, ogromne statki pasazerskei wplywaj i wyplywaja prawie co dzien i SEALS trenuja, Na dluzsza mete podejrzewam ze to meczace..
                        Pozytywnym jes to ze jek mozesz tam miec dom to go latwo wynajac za duze pieniadze a mieszkac spokojnie gdzie indziej w La Jolla powiedzmy ... albo jeszcze bardzej na polnoc gdzie mozna mieszkac spokojnie i miec ciagle ocean na odleglosc rzutu beretem :)
                  • engine8 Re: No widzisz, zależy od osoby. 08.06.18, 03:36
                    Podejrzewam ze 90% tu mieszka wlasnie ze wzgledu na klimat.. Jest przyjemnie cieplo i nie ma duzej wilgotnosci ani "zwierzat" poniewaz ocean i pustynia sei dosc dobrze balansuja. Tu sie zyje generalnie na zewnatrz przynajmniej "jedna noga".
                    Reszta to generalnie negatywna w prownaniu z inymi miejscami - np Teksasem. Drogo i lewactwo na kazdym kroku... Jesli koszty zycie nie sa problemem (tzn glownie koszty mieszkania i niektore serwisy) a lewactwo mozna olac to da sie zyc :) zwlaszcza jak sie mieszka w dzielnicy gdzie sa "old money".
                    Tylko to lewactwo jest jak perz - jedengo sie pozbedziesz to w tym miejscu kupka wyrasta. Na szczescie my mieszkamy w miescu ktore nie jest jeszcz zuplenie pozarte przez ta zaraze.
                    • kylax4 Texas jest zainfekowany przez prawactwo. 08.06.18, 16:28
                      Gorzej, niż szarańcza. Nie wytępisz kilku osobników, to jak chwasty się odradzają...
                      • j-k A California i NY State przez lewactwo. 08.06.18, 17:10
                        Moj kumplel, ktory (onegdaj) przeniosl sie z Californii (z pieknego, ale drogiego San Diego)
                        do Alabamy - zawsze mi mawial: klimat tu parszywy (parno i goraco) - ale wreszcie czuje sie
                        jak u siebie...

Bialy jest tu Bialy - a Czarny wie, ze jest Czarny.
                        • kylax4 Jasiu, kogo obchodzi sens życia rednecka? 09.06.18, 00:45

• j-k A kogo obchodzi sens życia lewaka? 09.06.18, 21:17
                            nawet jego samego - nie
                            gdyz ten zyje dla innych - nie dla siebie.
                        • tanebo2.0 Re: A California i NY State przez lewactwo. 09.06.18, 06:31
                          Czyli, zwykły, prosty rasista...
                          • j-k nie dosc tego 09.06.18, 21:21
                            tanebo2.0 napisał:
                            > Czyli, zwykły, prosty rasista...

nie dosc tego - i dobrze mu z tym.

PS. taki zwykly rasista to on nie jest. - w lozku najbardziej cenil Latynoski.
                  • kylax4 Nie bredź felusiak. 08.06.18, 16:07
                    Naoglądałeś się bzdur w internecie i powtarzasz jak papuga.

Kalifornia jest czystsza od Texasu. Pooglądaj sobie na Google Street View niektóre miasteczka w Texasie. Rozpadające się domy, krzywe płoty, zarośnięte ogródki, brudne i zniszczone samochody. Ludzie źle ubrani i niezadbani.

Tak, chciałbym płacić swoimi pieniędzmi za politykę stanu Kalifornia.
                    • felusiak1 Re: Nie bredź felusiak. 08.06.18, 17:11
                      takie same miasteczka są w Kalifornii i tacy sami niezadbani ludzie.
                      W przeciwieństwie do ciebie ja widziałem miasteczka w Texasie i Kalifornii bez użycia gugla.

>>>Tak, chciałbym płacić swoimi pieniędzmi za politykę stanu Kalifornia.
                      Nie chciałbyś.
                      • kylax4 Skąd Ty wiesz, co ja bym chciał? 09.06.18, 00:46
                        Nie chciałbym natomiast płacić za politykę stanu Texas.
                        • felusiak1 Re: Skąd Ty wiesz, co ja bym chciał? 09.06.18, 06:37
                          Chciałbyś i po krótkim okresie zapytałbyś tych w Kalifornii dlaczego trwonią pieniadze.
                • engine8 Re: No widzisz, zależy od osoby. 08.06.18, 00:31
                  A ty wolisz Kalifornie niby dlaczego?
                  • kylax4 Odpowiem pytaniem na pytanie. 08.06.18, 16:09
                    A Ty wolisz Texas niby dlaczego?

PS: Kalifornia jest lewicowa, a ja jestem lewicowcem.

Texas jest prawicowy, a ja nie lubię prawicy. No to chyba logiczne jest, że wolę Kalifornię.
                    • felusiak1 Re: Odpowiem pytaniem na pytanie. 08.06.18, 17:03
                      kajlaks, jak leftyści zaczną grzebać w twoim portfelu to polubisz prawicę.
                      • kylax4 Nikt nie grzebie w portfelu bardziej, niż prawica. 08.06.18, 17:05
                        Felusiak, prawica drenuje Twój portfel socjalem dla wielkiego biznesu, prywatnych więzień i kompleksu militarno-przemysłowego.

Ale Ty, jak leming, oburzasz się na pomoc dla biednych ludzi.
                        • felusiak1 Re: Nikt nie grzebie w portfelu bardziej, niż pra 08.06.18, 17:16
                          widzę, że odleciałeś. poczekam aż wrócisz na ziemię.
                        • engine8 Re: Nikt nie grzebie w portfelu bardziej, niż pra 08.06.18, 18:34
                          Kto sie oburza na pomoc biednym ludziom?
                          Ja sie oburzam na pomoc durnym, leniwym i przekraczajacym prawo.
                          • kylax4 Idealnie opisałeś bankierów. 09.06.18, 00:45

• engine8 Re: Odpowiem pytaniem na pytanie. 08.06.18, 18:32
                      Ja mieszkam w Kaliforni wiec wole Kalifornie niz Texas jak widac. Jedynie w Kaliforni nie lubie tego co Ty lubisz.. :)
    • felusiak1 Nie czytasz tego co linkujesz 05.06.18, 17:06
      Artykuł nie traktuje o malżeństwach dewiantów.
      Dotyczy adopcji.
      Natomiast nie masz racji co do odmowy usługi.
      Nie można odmowić sprzedania tortu z półki ale można odmowić stworzenia tortu.
      Sam pisaleś, że SCOTUS jest nadrzędny i należy "simply shut up and mind your own business"
      Jesteś niekonsekwentny.
      • kylax4 Pisałem też coś innego: 05.06.18, 20:28
        Że uważam tylko własne zdanie za prawidłowe. Czyli jak SCOTUS orzeka po mojej myśli to go popieram, a jak nie, to go krytykuję.
    • kacza_aberracja Bojkotuj. 05.06.18, 19:51
      Parówa, nie rob im nawet reklamy dopoki sie nie zmienia.
    • wojciech.2349 Re: Texas, Alabama i inny syf... 07.06.18, 21:06
      Kylax,
      zdradź mi tajemnicę.
      Jesteś klacz, ogier czy klaczoogier?
      • j-k Woytek, ja praszu Tiebia... 07.06.18, 21:17
        LGBT ma tyle opcji...
    • kylax4 Jasiu. 08.06.18, 16:04
      Gdy mediana bogactwa Rosjan przekroczy medianę bogactwa Pakistanu, to pogadamy...
      • obrotowy a jakie to ma znaczenie ? 08.06.18, 17:26
        kylax4 napisał:
        > Gdy mediana bogactwa Rosjan przekroczy medianę bogactwa Pakistanu, to pogadamy.

a jakie to ma znaczenie?: w Rosji, czy jestes bogaty, czy biedny, to poyebac po siasiedzku i popic chocby samogon mozesz SKOLKO UGODNO - do tego zagryzc agurcem z wlasnego ogrodka.

w Pakistanie te przyjemnosci sa tylko dla bogatych, a biedny moze conajwyzej zuc "trawke"...
        • kylax4 Dlatego przeciętny Pakistańczyk żyje dłużej, niż 09.06.18, 00:44
          przeciętny Rosjanin.
          • j-k tylko co to za życie? 09.06.18, 21:30
            bez panienek i wodeczki ?
    • karbat Re: Dlatego przeciętny Pakistańczyk żyje dłużej, n 09.06.18, 01:47
      niz Pakistanczyk

co , kto ? , cie do tego zmusza by klamac , wprowadzac w blad ?
      • karbat Re: Dlatego przeciętny Pakistańczyk żyje dłużej, 09.06.18, 01:48
        niz Rosjanin .

klamiesz i nic wiecej
        • j-k Jesli chodzi o mezczyzn - nie klamie 09.06.18, 21:33
          przecietna dlugosc zycia mezczyzn w Pakistanie - 65,5

a w Rosji - 64,5
          .
          pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_oczekiwanej_d%C5%82ugo%C5%9Bci_%C5%BCycia
    • ola.z.opola Ten reportaz jest o tobie! 09.06.18, 21:13
      Pewnie nawet gdzies tam jestes?
      tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,ten-pedal-kocha-polske-ulicami-przeszla-parada-rownosci,262095.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka