Dodaj do ulubionych

Londyńczycy protestują przeciwko okupacji Iraku

IP: *.ask / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 17:51
Cale szczescie ze nie wszyscy daja sie oglupic propagandzie buszewikow.
Trzeba zostawic Irak w spokoju. A jesli Amerykabnie chca byc wplatani w
kolejny "wietnam" na nie wiadomo ile lat, to niech sie w te glupote bawia
sami. Jestem pewien, ze nie zaznaja tam spokoju.
Obserwuj wątek
    • Gość: AK Re: kilka lekcji IP: *.tpg.pl 17.10.04, 18:02
      Z najazdu i okupacji madrzy powinni wyciagnac kilka wnioskow. 1. To nie
      samoloty, czolgi i tzw nowoczesna bron czynia kraj silny i zdolny do stawienia
      czola superpotedze militarnej jaka sa Stany. Ta sila to determinacja i morale
      narodu oraz zwykla bron jak posluguja sie Irakijczycy. Ta lekcja powinna byc
      wzieta do rozumu przez polskich politykow kupujacych samoloty i inna bron za
      ciezkie pieniadze. Te samoloty nie maja nawet szans wystartowania w chwili
      kiedy kraj bedzie potrzebowal obronic sie. 2. Polska poraz kolejny jest
      wciagnieta w obrzydliwy konflikt - poprzedni to 75 dniowe bombardowanie
      Jugoslawii. 3. Proba votum nieufnosci wobec ministra spraw zagranicznych jest
      godna poparcia. Polska nie prowadzi zadnej rozsadnj polityki zagranicznej a
      posuniecia przypominaja lata przed 1939 rokiem kiedy mielismy tylko wrogow
      wokol i rozwalona armie niezdolna do stawienia czola najezdca.
      • Gość: TRicky Re: kilka lekcji IP: *.net.flashnet.pl 17.10.04, 18:18
        "To nie
        > samoloty, czolgi i tzw nowoczesna bron czynia kraj silny i zdolny do
        stawienia
        > czola superpotedze militarnej" No tak. Już rozumiem dlaczego Polska wygrała w
        1939 z niemcami. Zaiste błyskotliwa myśl strategiczna. Zgadnij kto juz coś
        takiego wymyślil? Mao Tse Tung. Jesteś głupi z natury czy ktos cie tak
        wytresował?
    • Gość: Jedrek Re: Londyńczycy protestują przeciwko okupacji Ira IP: 82.2.64.* 17.10.04, 18:10
      Wlasnie wrocilem z demonstracji. To nie jest tak, jak wynika z artykulu, ze
      grupa ludzi postanowi;a sobie zaprotestowac i troche innych przypadkiem się
      dołączyło. Demonstracja planowana była od dawna, na zakończenie European Social
      Forum, i nie jest tylko przeciwko wycofaniu wojsk z Iraku (z czym akurat
      osobiscie sie nie zgadzam), ale przeciwko bardzo wielu zlym rzeczom dziejacym
      sie w tej chwili na swiecie. Glowne haslo to "Another World is Possible", m.in.
      ludzie protestujacy przeciwko ingerencji USA na Kubie i okupacji Palestyny,
      baskijscy separatysci, Katalonczycy, Irlandczycy, Tybetanczycy, Hare Kriszna
      (chociaz nie wiem, przeciwko czemu oni mogli protestowac). Chociaz oczywiscie
      jednym z glownych tematow byli Bush i Blair.

Poza tym okreslenie, ze to Londynczycy wyszli na ulice, jest grubym
      niedopowiedzeniem. To bylo zakonczenie European Social Forum, NAPRAWDE duzej,
      miedzynarodowej imprezy. Wiele okrzykow i hasel bylo w obcych jezykach (po
      polsku tez).

Jedyne, co sie naprawde zgadza, to to, ze demonstracja przebiega spokojnie.
      Wydaje mi sie, ze ludzi jest grubo, grubo ponad sto tysiecy.
      • Gość: . A czegos sie spodziewal po demonstracji organizowa IP: *.range81-156.btcentralplus.com 17.10.04, 18:18
        przez Rade Muzulmanska, pacyfow i lewakow (CND)?

news.bbc.co.uk/1/hi/england/3749554.stm
        Czy tak wiele cie z tymi ruchami wiaze, by brac udzial w ich protestach?
        • Gość: pjuk Re: A czegos sie spodziewal po demonstracji organ IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 17.10.04, 19:00
          Nie-Gabrysia, upraszczasz. Gdybys nie mieszkala w UK to jeszcze bym to
          zrozumial... ja na przyklad od zawsze glosuje na torysow (choc przyznaje ze z
          coraz ciezszym sercem)... nie mam nic przeciwko rozlokowywaniu w UK
          amerykanskich pociskow itp ... a podobnie jak w marcu 2003, tak i dzisiaj w
          demonstracji takze bralem udzial...ze glownie dlatego aby swoja obecnoscia
          sprzeciwic sie zaklamaniu Blaira, czego efektem jest zwiekszenie zagrozenia
          terroryzmem w UK ... itd.
        • Gość: pjuk Re: A czegos sie spodziewal po demonstracji organ IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 17.10.04, 19:07
          Nie-Gabrysia, bardzo upraszczasz. Gdybys nie mieszkala w UK ,jeszcze bym cie
          zrozumial ... ja na przyklad od zawsze glosuje na torysow (choc przyznaje ze z
          coraz ciezszym sercem, tak jak i ty sympatyzuje z Clarkiem, choc to juz
          nieodwracalna przeszlosc)... nie mam nic przeciwko rozlokowywaniu w UK
          amerykanskich pociskow itp ... ale podobnie jak w marcu 2003, tak i dzisiaj w
          demonstracji takze bralem udzial... glownie dlatego aby swoja obecnoscia
          sprzeciwic sie zaklamaniu Blaira, czego efektem jest zwiekszenie zagrozenia
          terroryzmem w UK ... itd. a poza tym chcialem sobie z bliska popatrzyc na tych
          pacyfow,lewakow - jak to "pieknie" ich okreslacie , wclae mi ich obecnosc nie
          przeszkada, a wrecz przeciwnie mzoe byc swego rodzaju spolecznym naciskiem na
          bezkarnosc establishmentu ...
          • Gość: . Oj, Pjuku...Latwo ulegasz lewackiej propagandzie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 17.10.04, 23:52
            CO mowiles wczoraj? A CO ja ci powiedzialem o oddaniu Brytow pod dowodztwo
            amerykanskie? No, to juz dzisiaj wiesz:
            news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/3750348.stm
            I jeszcze jedno: znasz polityka, ktory NIE KLAMIE?
            • Gość: pjuk Re: Oj, Pjuku...Latwo ulegasz lewackiej propagand IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 19.10.04, 02:37
              Nie-Gabrysia, pisz co chcesz tylko podmoim adresem nie uzywaj lewackich
              przymiotnikow ... bo bardzo tego nie lubie, a ty sama dajesz dowod prostackiego
              postrzegania rzeczywistosci... jesli juz chcesz to imputuj mi od liberalnych
              torysow.

co do meritum, to racja byla po mojej stronie. Jak pamietam ty twierdzilas,ze
              decyzje beda podejmowali wojskowi na miejscu, natomiast ja uwazalem ze skoro
              wychodza poza swoja strefe to bedzie decyzja Blaira i wyjsnienie w parlamencie
              czyli dokladnie co sie dzieje.

To ze politycy klamia to truizm, tak samo to co mowi Hoon trzeba czytac na
              opak. Poogladaj jutro/dzis wtorek/ okladki tabloidow, zwlaszcza
              tych "lewackich" jak Mirror.
              Zgadujesz co sie bedzie dzialo gdyby niedaj Bog zginal choc jeden z naszych
              chlopakow przemieszczonych pod Bagdad ... wyborczy sukces Busha wazniejszy dla
              Blaira niz zycie naszych zolniezy...to najbardziej delikatna supozycja.

Pisalem ci tez w poscie na ktory sie powolujesza abys nieco wnikliwiej sledzila
              newsy i czytala miedzy wierszami, bo w zanadrzu czeka nas jeszcze jedna/dwie
              niespodzianki i to jeszcze przed 2 listopda

Aha, a jesli interesuje cie moja uleglosc to ulegam tylko namietnym brunetkom
              przed 30tka, najlepiej mieszanym rasowo czekoladkom.
              • Gość: . Dlaczego nazywasz mnie "Gabrysia": nie jestem ni IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.10.04, 02:51
                kobieta, ni Gabrielem (choc to ladne imie)?
                • Gość: pjuk Re: Dlaczego nazywasz mnie "Gabrysia": nie jestem IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 19.10.04, 03:40
                  tak jak sobie zyczysz nazywam cie "nie-Gabrysia" ... a widze duzy zwiazek w
                  twoich wpisach z tezami ktore onegdaj glosila na tym forum pewna pani G.C.( nie
                  myslic ze sp. Grzegorzem) , rowniez widac w twwoich wpisach to samo slownictwo
                  np. "Bryt" , watek Lawrence of Arabia , i jeszcze wiele wiele innych, wiec albo
                  to ty jestes "G.C." albo wychowales/as sie wiernie na lekturze jej postow ...
              • Gość: pjuk lewacka propaganda IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 19.10.04, 22:19
                z dzisiejszego "lewackiego" rzecz jasna Daily Mirror :

....Army families accused the Government of betrayal yesterday after Geoff Hoon
                signalled that 650 British troops would cover for a US blitz in Iraq.

The families claimed ministers were sending the men in to “pull the Yanks out
                of the fire” – and the move was a ploy to bolster the chances of President
                Bush’s re-election next month. One parent said: “It stinks to high heaven.”

Ciekawe czy rodzice dzieciakow sluzacych w Iraku takze ulegaja lewackiej
                propagandzie ?

dalej, fragment edytorialu, tak jak przewidywalem :

Now, as Mr Bush struggles to win re-election, Mr Hoon puts the lives of 750
                brave British soldiers in mortal danger by ordering them to a far more
                treacherous theatre of operation.
                How many of them are expected to die to help the president back to the White
                House?

• Gość: . A ILU ich protestuje z tych 11 milionow? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 17.10.04, 18:12
      • Gość: ZZ Re: A ILU ich protestuje z tych 11 milionow? IP: *.top.net.pl 17.10.04, 21:08
        Mniej więcej co dwudziesty z tych Londyńczyków, którzy noszą turbany i nie
        pijają piwa.
        Po odliczeniu Hindusów, oczywiście.
        • Gość: . Hindusom wolno pic alkohol, Sikhowie uwielbiaja IP: *.range81-156.btcentralplus.com 17.10.04, 23:55
          piwo, choc obowiazkowo turbany nosza... Nb. ze wszystkich "Asians" to
          niewatpliwie najpiekniejsza i najciekawsza rasa - sam darze ich szczera estyma.
    • Gość: you-know-who Londyńczycy protestujcie IP: *.astro.su.se 17.10.04, 23:46
      Londyńczycy protestujcie, bo na otwarty protest Warszawiakow nie ma co liczyc,
      bo wydaje sie ze biernie popieraja wojne ktora "ich" Papiez okreslil tragedia i
      kleska ludzkosci. Falszywi katolicy.
      • Gość: . Pobiegaj sobie z transparentem po Sztokholmie... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 17.10.04, 23:56
      • Gość: Mars bo Polaki forever z hameryka.. IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 18.10.04, 00:07
        nawet gdy ta pewnego pieknego dnia scigajac 'terrorystow' zrzuci
        bombe atomowe ktora zniszczy polowe Polski zawsze znajda sie
        tacy glupole ktorzy powiedza ze zasluzenie ..
        takie to nierozerwalne braterstwo polsko amerykanskie heh
    • Gość: Atlantyk A w Warszawie tradycyjnie "panuje porządek" IP: *.urpl.gov.pl / 62.233.201.* 18.10.04, 10:47
      W Europie Zachodniej takie manifestacje z reguły gromadzą po kilkadziesiąt
      tysięcy ludzi. W Polsce - kilkanaście, góra kilkadziesiąt osób. To jest
      przepaść mentalna. Kościół w Polsce od początku popierał iracki skandal, nawet
      wbrew opinii papieża. Dziś nad Wisłą żadna poważna siła polityczna ani moralny
      autorytet nie protestuje przeciwko polityce Busha. Nie przynosi to nam chwały i
      podkreśla dystans, dzielący nasz kraj od cywilizowanego świata. Bardzo smutne.
      • Gość: Hr Koniec Polski CO MASZ NA MYSLI? IP: 195.116.92.* 18.10.04, 11:37
        mówiąć "Kościół w Polsce od początku popierał iracki skandal, nawet
        wbrew opinii papieża"???? Ja nie przypominam sobie jakiegoś stanowiska
        episkopatu, które popierałoby wojnę w Iraku. NIe przypominam sobie też aby
        jakikolwiek ksiądz na mszy otwarcie popierał tą "wyprawę" nad Eufrat i Tygrys.
        Więc jak juz Tobie mówiłem nie kłam, albo przynajmniej nie fantazjuj.

"Dziś nad Wisłą żadna poważna siła polityczna ani moralny
        autorytet nie protestuje przeciwko polityce Busha. Nie przynosi to nam chwały i
        podkreśla dystans, dzielący nasz kraj od cywilizowanego świata. Bardzo smutne."

A czego oczeujesz? Że powazny polityk zacznie protestować przeciwko polityce
        irackiej USA w momencie kiedy są tam nasze wojska? Pomysl choć trochę. Zbliżają
        sie wybory. Jeśli jakies powazne ugrupowanie ruszyłoby z takim hasłem w
        kampanii jak "wycofać naszych chłopoców" czy też "USA to III Rzesza", to brzmi
        to jak zachęta dla fanatyków islamskich: "prosze przyjeżdzajcie i wysadzajcie
        się" (dobra próbkę jak to może wygladać miałeś w Hiszpanii 11 marca). A po
        drugie przestajemy być w tym przypadku wiarygodni na arenie miedzynarodowej.
        Smutne to ale prawdziwe. Polityka zagraniczna to nie suma zachcianek rówznych
        ugrupowań.

• Gość: TRicky Re: A w Warszawie tradycyjnie "panuje porządek" IP: *.net.flashnet.pl 18.10.04, 15:36
        Na zachodzie kolego z Urzędu Rejestracji Leków panuje zwyczaj że nie używa się
        państwowej infrastruktury do kolportowania swoich prywatnych poglądów. Zatem
        moze łaskawie wrócisz do pracy która jest opłacana również z moich podatków a
        posty na forum będziesz zamieszczał wysyłając je z domu za swoje własne
        pieniądze.
    • Gość: Hr. Koniec Polski HASŁA, HASŁA I JESZCZE RAZ HASŁA IP: 195.116.92.* 18.10.04, 11:41
      To recepta na naprawę świata wg lewaków. Bush zły Castro dobry. USA to III
      Rzesza, a Iran gołąbek pokoju.
      Jęli nawet USA popełniły błąd to moralnym obowiązkiem Europy jest pomoc dla
      Stanów w rozwiązaniu tego kryzysu. Dlaczego? Dlatego że to USA nieraz pomagały
      Europie rozwiązywać jej problemy po wielu wczesniejszych błędach.

"Zapomniał wół jak cielęciem był".
    • Gość: heban Re: Londyńczycy protestują przeciwko okupacji Ira IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.04, 21:46
      A dlaczego ci "szanowni pacyfiści" nie protestują przeciwko ekterminacji narodu
      czeczeńskiego.
      • Gość: piwosz Re: Londyńczycy protestują przeciwko okupacji Ira IP: *.cvx.algx.net 19.10.04, 02:47
        albo dlaczego niie protestuja ze piwo lech jest takie drogie? e
    • Gość: jarek-Zyd ne telus I 7 milionow zostalo w domu, wielki sukses IP: *.fastres.net 19.10.04, 22:25
      demostracji.
      • Gość: pjuk Re: I 7 milionow zostalo w domu, wielki sukses IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 20.10.04, 00:23
        cos chyba kolego ze wzrokiem nie tego, wiec moze zamiast popisywac sie swoimi
        madrosciami wybierz sie Jarek do okulisty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka