Dodaj do ulubionych

Rutte czy Cummings?

26.05.20, 08:47
Premier Holandii, Rutte, nie odwiedzil swojej umierajacej matki stosujac sie do swoich wlasnych dyrektyw. Jego sasiad zza kanalu La Manche, Cummings, doradca premiera UK, olal cieplym moczem ograniczenia przemieszczania sie i pojechal se z rodzina kilkaset km do zamku mimo tego, ze jego zona miala objawy zarazenia Covidem.

Konsekwencja Rutte troche przeraza ale chyba jest godna szacunku przez konsekwencje. Postepowanie Cummings jest dosc typowa arogancja tych u wladzy, ktorzy sadza, ze przepisy sa dla innych a nie dla nich. Taka aragancje znamy tez dobrze i w Polsce i we Francji.

PF
Obserwuj wątek
    • kieliszki Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 08:51
      Germanie to są jednak inni ludzie.
      • polski_francuz Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 11:51
        Popatrz jednak na dlugosc zycia Mamy premiera Rutte: 96 lat. Piekny wiek. Nie wszystko jest zle u Germanow.

PF
    • felusiak1 Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 17:49
      Ludzie lubią pluskać się w bajorze. Rzecz jasna w politycznym bajorze. Nie przpuszczą okazji aby dokopać przeciwnikowi.
      Co to znaczy "żona niala objawy zarażenia Covidem"?
      • polski_francuz Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 18:57
        jakbys byl mniej leniwy i kliknal w niebieskie literki to bys przeczytal, ze:

"At the news conference, Cummings detailed how, at the end of March, his wife had become ill and they had driven to a property on his father's farm in Durham, in the north of England. He wanted to be close to his younger family members, who live in a separate building on the farm, in case he and his wife became too ill to care for their son.

He soon suffered symptoms himself, but neither he nor his wife were ever tested, nor were their symptoms severe enough to require hospitalization. His son did briefly go to the hospital after having felt unwell but tested negative for COVID-19.

PF
        • felusiak1 Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 21:25
          Przeczytałem calość dlatego zapytałem. Widzisz, ja jestem czuly na kit.
          A zadyma jest z czysto politycznych przyczyn. Nadarzyła się okazja dokopania Borysowi.
          • polski_francuz Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 21:27
            No dobrze. A Rutte? Co o jego zachowaniu myslisz?

PF
            • engine8 Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 22:56
              Zimny, bezuczuciowy,
              • polski_francuz Re: Rutte czy Cummings? 27.05.20, 18:32
                I jak to widze. Ale moze rzeczywiscie Polacy sa troche jak ludy lacinskie i rodzina dla nas wazna o ile nie najwazniejsza.

PF
            • felusiak1 Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 23:34
              Rutte? To jego sprawa chyba, ze zaczniemy grzebać się w rodzinnych sekretach.
              Matka nie byla chora na Covid. Mozna zapytać dlaczego nie zabral jej z domu opieki.
              • polski_francuz Re: Rutte czy Cummings? 27.05.20, 18:34
                Mam sasiadke 90+. Wymaga ciaglej opieki. Dlatego wybral dom opieki. Ale rzeczywiscie troche "zimny dran".

PF
    • jestem_u_botem Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 21:28
      .
    • engine8 Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 22:53
      I tu mam inne zdanie.. Nie rozumiem chlodu i braku uczuac do najblizszych tylko dlatego ze takie sa "zasady".
      Borys wyglada ze to rozumie. Cummings postapil jak czlowiek a Rutte ?? .....
    • boomerang Re: Rutte czy Cummings? 26.05.20, 23:36
      Dyrektywy są od tego żeby je łamać jeśli rzeczywistość tego nakazuje. Rutte to aparatczyk w stalinowsko-hitlerowskim stylu.
    • swiblowo Re: Rutte czy Cummings? 27.05.20, 22:58
      Oba przypadki sa skrajne, ale nie moge wziac udzialu w dyskuscji, gdyz w tytule przeczytalam: Cunilingus
      Troche mnie to wytracilo z rownowagi...
    • felusiak1 Nagonka z lewego skrzydła na Cummingsa 28.05.20, 00:02
      Znalazła swoj epilog w natychmiastowym wyrzuceniu z pracy byłej dziennikarki BBC.
      Prowadziła w srodę wieczorem program wiadomosci i odbilo jej i zaczela nadawać z politycznych pobudek i pozycji.
      BBC slusznie wyrzucilo ja z pracy. Wiadomości maja być prezentacja faktow. Politycznie udzielać się można w programach opinii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka