Dodaj do ulubionych

Trump pozytywny

• jorl Re: Trump pozytywny 06.10.20, 17:27
      monalisa2016 napisał(a):

> boomerang napisał:
      >
      > > Dziś sprzedam wszystkie swoje akcje giełdowe. Trump może nie wyjść z tego
      > żywy,
      > > a wtedy giełda walnie.
      >
      >
      > Jak juz donosza media (Twitter takze, meldung prezydenta) w poniedzialek moze s
      > ie zjawic w Bialym Domu wiec pytam sie jak jest z ta corona skoro czas jej inku
      > bacji stwierdzono na 14 dni. :-)

Trump wyleczony. Moze nie do konca ale bedzie wyleczony. W jaki sposob? Z osocza krwi takich co korone przeszli ma przeciwciala. I takim sie bierze krew i daje chorym. Dlatego mogl wrocic do Bialego Domu, nastepne podawanie osoczy moze byc w B.D., nie ma problemu.
      Oczywiscie tego sie nie da dla duzo zrobic, wymagania na krew zapewne sa ale dla sporo ludzi starcza. To tak jak z organami zastepczymi ja sadze sie sie zrobil czarny rynek na te osocze. Oficjalnie mowia ze Trump dostal jakies sztuczne przeciwciala ale to gwarantowanie klamstwo.
      A bez tego by kopyta wyciagnal najprawdopodobniej.
      O tym sie jakos nie mowi bo wszyscy wazni politycy maja w zanadrzu takie osocza jak sie im przytrafi koronka a ze to zapewne jakos malo prawnie to cicho w mediach.
      Zaczne sie rozgladac czy jakies prywatne kliniki u mnie w Niemczech po cichu takiej kuracji nie proponuja. Zapewne za ciezkie pieniadze ale sporo ich mam wiec w razie czego zobaczymy. Ci co przeszli koronke i daja swoja krew zarabiaja tez mnostwo, potem posrednicy, kliniki itd.

Teraz Trump wygra wybory w cuglach. Na zlosc bmc. A dla mnie tez wesolo.
      • szwampuch58 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 17:58
        da da Natasza, wygra jak nic
        • jorl Re: Trump pozytywny 06.10.20, 19:12
          szwampuch58 napisał:

> da da Natasza, wygra jak nic

Ja ja Zoska, fakt zobaczymy jak bedzie ale raczej wygra. Jak sie wyleczy naprawde z covida a wyglada na to ze to sie dzieje.
          Bedzie kpil z Bidenow w maskach
          • szwampuch58 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 19:23
            a ja rzekne smialo raczej nie wygra i co mi zrobisz?
            ale to nie wszystko, uwaga teraz nastopi najlepsze:nie uzna przegranej oczywiscie...... i sie zacznie dopiero cyrkus gdzie wszystkie warianty mozliwe
            • jorl Re: Trump pozytywny 06.10.20, 19:32
              szwampuch58 napisał:

> a ja rzekne smialo raczej nie wygra i co mi zrobisz?

Prosze bardzo, moze i nie wygrac. Ale weselej bedzie jak wygra. Dla mnie. A ze bedzie sie smial z covida po tym wampirowaniu to gwarantiwanie tak bedzie. I to mu szanse na wygrana podniesie.
              No ale moze i kopyta wciagnac choc szance malo, oj male. Wampiry sa dlugowieczne, wiadomo.

> ale to nie wszystko, uwaga teraz nastopi najlepsze:nie uzna przegranej oczywis
              > cie...... i sie zacznie dopiero cyrkus gdzie wszystkie warianty mozliwe
              >

Jak bedzie cyrk to ja tylko to popieram. W USA im gorzej tym mne sie bardziej podoba. Poza tym kolesie z forum, f1, e8, sen13 beda zadowoleni a to juz tez cos i dla mnie.
              A bmc? Znamy sie za innego forum, jak bedzie zmartwiony bo Trump wygra, jedno wiecej swinstwo z mojej strony w stosunku do niego. Jedno z wielu.
              • bmc3i Re: Trump pozytywny 08.10.20, 06:04
                jorl napisał:

> A bmc? Znamy sie za innego forum, jak bedzie zmartwiony bo Trump wygra, jedno w
                > iecej swinstwo z mojej strony w stosunku do niego. Jedno z wielu.

Oj znamy się Jorl, znamy :)
                Od lat wiem ze im gorzej dla USA, tym uwazasz lepiej dla Ciebie, mimo że i tobie bedzie sie wówczas gorzej żyło.
                A z drugiej strony, co za paradoks i chichot historii - stalinista i pogrobowiec Breżniewa, razem z urodzonymi w Polsce antykomunistami ze Stanów, wspólnie życzą Trumpowi wygranej. Gorzej że jeden z przekonań i ideologii, drudzy z własnej głupoty, podcinają gałąź na której siedzą.
            • engine8 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 21:17
              No a co powiesz jak sie okaze ze nie wygra ale i tak zostanie prezydentem?
              • szwampuch58 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 21:21
                powiem kuuuutko:2020-rok gdy demokracja amerykanska umarla
      • jorl Re: Trump pozytywny 06.10.20, 19:20
        Tu u mnie w Niemczech troche prawdy:

www.n-tv.de/wissen/Rettete-Wundermittel-Trump-vor-Covid-article22081368.html

I cytat stamtad:

Einer der beiden Antikörper des Cocktails stammt von einem Menschen, der eine Sars-CoV-2-Infektion überstanden hatte.

I moje tlumaczenie:

Jeden z dwoch antycial tego Coctailu pochodzi od Clowieka ktory wyleczyl sie z infekcji Covidem

Tu w tym artykule wykrztusili ze trzeby wziasc z czlowieka przeciwciala, dodaja ze cos z nimi robia aby pasowalo ale bez bycia vampirkiem Trump by nie zyl.

Jakos sie to staraja ukryc aby ludzie sie nie wkur.ili bo ilosc tej osoczy jest ograniczona wiec jest chowana dla waznych czy bogatych ludzi. Jakby bylo wiadomo ze to osocze z czlowika co wyleczyl sie z koronki jest podstawa wyleczenia to by narod zaczal wrzeszczec zeby to jakos sprawiedliwie dzielic. Wiec trzymaja pysk na klodke tak naprawde. Bo jak to ludz ludziowi przed covidem nierowny???
        • jorl Re: Trump pozytywny 06.10.20, 19:49
          Moja n-tv nastepny artukol o tyn cudownym wyzdrowieniu Trumpa:
          www.n-tv.de/leute/Promis-attackieren-Trump-article22082104.html

Nie bede tlumaczyl bo tam sa wstawki po angielsku.
          Ale chodzi o to ze celebryci napadaja na Trumpa ze mowi ze covid to nic a przeciez dlatego zostal wyleczony ze dostal leczenie jak nikt i wyzdrowial.
          Ale jak widze ci celebryci jakos tez nie chca slowa powiedziec o tym wampirowaniu. A przeciez sa kliniki w USA ktore za duze pieniadze taka sama metoda jak Trumpa ludzi lecza. Ograniczona ilosc i wybor kto da wiecej. Ciekawe jaki cennik? Milion $ czy wielokrotnie wiecej?
          I ci celebryci udaja ze tego nie wiedza, a wiedza napewno.
          No ale by sie narod wkur.il niezle.
          • szwampuch58 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 20:25
            "felusiowate" fani Narcyza maja nowych wrogow, Streisand, Midler,,,,,tylko czekac jak obleja te kobiety wiadrami pomyj
            • engine8 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 21:19
              A co te dwie maja wspolnego ze soba, kimkolwiek czy czymkolwiek aby sobie nimi wogole glowe zawracac??
              • szwampuch58 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 21:32
                smialo, dawaj bluzgi....nie popieraja debila....na co czekasz
                www.youtube.com/watch?v=r_pyQQb-iWo
                www.youtube.com/watch?v=rHRGYLutYAY
                • engine8 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 22:53
                  WHO F cares?
      • monalisa2016 Re: Trump pozytywny 07.10.20, 23:08
        jorl napisał:

> Trump wyleczony. Moze nie do konca ale bedzie wyleczony.

Jorl zadaj sobie najpierw pytanie jakie show rozegrano i o co w nim chodzilo. Mistrzowski sposob rozegral team prezydenta te partie szychow. Nastepne dni, tygodnie, miesiace beda bardzo ciekawe pelne ciekawych aktywnosci nie tylko dla Stanow ale przede wszystkim wzkazujacym kierunkiem dla swiata.
    • tanebo001 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 17:52
      natemat.pl/322371,jak-sie-czuje-donald-trump-eksperci-zaniepokojeni-jego-zachowaniem-wideo
      • engine8 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 18:33
        A nic niepokojacego u Bidena ci "eksperci" nie zauwazyli? LOL
    • szwampuch58 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 22:11
      Spisek Ogród Różany nadal atakuje:
      Członkowie Kolegium Połączonych Szefów Sztabów - czyli najważniejszy dowódcy amerykańskich sił zbrojnych - trafili na kwarantannę. Mieli oni kontakt z osobą zakażoną koronawirusem.
      Członkowie Kolegium mieli kontakt z zastępcą dowódcy Straży Przybrzeżnej adm. Charlesem Rayem, u którego potwierdzono zakażenie koronawirusem.

Nie wiadomo, jak koronawirusem zakaził się Ray, jednak nie przypuszcza się, by miało to związek z ogniskiem koronawirusa w Białym Domu.
      • engine8 Re: Trump pozytywny 06.10.20, 22:52
        Jak nie wisz dlaczego cos sie stalo to idz za pieniedzmi?
        Demokraci wpuscili Korone na tym zgromadzeniu? :)
        Musisz Przyznac ze to bylaby brilant idea?
    • jorl Re: Trump pozytywny 07.10.20, 19:29
      jorl napisał:

> Jakos sie to staraja ukryc aby ludzie sie nie wkur.ili bo ilosc tej osoczy jest
      > ograniczona wiec jest chowana dla waznych czy bogatych ludzi. Jakby bylo wiado
      > mo ze to osocze z czlowika co wyleczyl sie z koronki jest podstawa wyleczenia
      > to by narod zaczal wrzeszczec zeby to jakos sprawiedliwie dzielic. Wiec trzyma
      > ja pysk na klodke tak naprawde. Bo jak to ludz ludziowi przed covidem nierowny?
      > ??

Jakos sie dziwilem ze testy szczepionek w Afryce i np. Brazylii sa przeprowadzane. A teraz jest mi jasne dlaczego. Bo trzeba szukac tych co koronke przeszli, maja przeciwciala aby z ich krwi robic ten lek jaki dostal Trump. I go wyleczyl w krotkich abzugach jak wiadomo.
      Przy testach szczepionek najpierw pobiera sie krew zeby sprawdzic czy sa przeciwciala na korone, dodatkowo czy zdrowy np. nie ma HiVa bo takiemu sie tej probnej szczepionki nie podaje, jasne dlaczego.
      I potem takiego z przeciwcialami sie nie szczepi a sie mu upuszcza krwi ile sie da. A potem ta krew do tego leku co dostal Trump. To jest naprawde jedyny co doskonale dziala, przeciwciala w koncu.
      A w Afryce duzo takich jest co koronke przeszli i nie umarli, podobno tam sie na korone malo umiera wiec cysterny krwi da sie zdobyc. Zapewne tanio. Bez opowiadania ze sie szczepionke testuje trudno byloby takie testy prowadzic kto ma przeciwciala, no bo jak oglosic? Ze potrzeba krew dla bogatych i waznych? Do tego sa tansi zapewne jak w Europie czy USA wiec interes kwitnie.
      Jak czytam te meldunku o cudownym ozdrowieniu Trumpa to widac ze zaden fachowiec nie chce opowiedzic ze sie wampiruje na ludziach. Jasne, wspolnota interesow wszystkich co maja do powiedzenia.

Ja przed 2 miesiacami dalem sobie zrobic test czy mam przeciwciala. Mialem nadzieje ze moze przeszedlem w sposob bezobjawowy ta koronke, niestety nie mam. Kosztowal mnie 25€ ciekawe jakby sie okazalo ze mam jakie propozycje bym dostal. Drogo bym swoja krew sprzedal, niestety nic z tego.
    • jorl Re: Trump pozytywny 09.10.20, 19:10
      bmc3i napisał:

> Oj znamy się Jorl, znamy :)
      > Od lat wiem ze im gorzej dla USA, tym uwazasz lepiej dla Ciebie, mimo że i tobi
      > e bedzie sie wówczas gorzej żyło.

Teraz nie pozostaje nic innego jak sie od was odlaczyc. Bo staliscie sie wscieklym bandyta.
      Jak chyba wiesz Macron uwaza tez ze trzeba sie od was czyli USA odlaczyc. Glupi czy co?

> A z drugiej strony, co za paradoks i chichot historii - stalinista

Przed paroma dniami napisalem, cytat:

jorl napisał:

> Po prostu w Rosji likwidowano komunistyczna czyli panstwa gospodarke i wprowadz
      > ana kapitalizm czyli gospodarke prywatna.
      > Zadziwiajace jest jak to w calym elaboracie h7 ani slowa o tym ze nareszcie w R
      > osji wprowadzono kapitalizm. Jakies liberalitzm demokracje ale ani slowa
      > kapitalizm. Dlaczego?
      >
      > Wg h7 i innych miala zostac komuna dalej, komuna w gospodarce. Ciekawe ze najpr
      > oduktywniejsze kraje na swiecie sa kapitalistyczne i ze wlasnie kapitalizm jest
      > wlasciwym systemem gospodarczym. Komuna byla jakos tam produktywna tylko w wyd
      > aniu Stalina czyli gulagi, rozstrzeliwania za niegospodarnosc. A i to tylko war
      > unkowo i do czasu. Tez slepa uliczka tak naprawde.

Gdzie tu widzisz ze jestem stalinowiec? On uprawial gospodarke komunistyczna, ja jestem za kapitalizmem. I to od dawna podkreslam.
      A moze chodzi Tobie o to ze zaprzeczam ze 100milionow ludzi wymordowal? I dlatego jestem stalinowiec mimo ze jestem za kapitalizmem?
      To nie ma nic wsponego z tym ze jestem stalinowiec a to ze lubie prawde a nie klamliwa propagande.

> i pogrobowie
      > c Breżniewa,

ja pograobowiec Brezniewa??? Wezmy Gierek, on byl w Polsce dla mnie, Brezniew daleko, jego uwazam za poj.ba i pisze to od lat. A dlatego byl pojeb.m (tez) bo Marsjanie od ONZetu sie zwracali ze w Ostblocku tak ludzie gruchy obijaja ze oni na Marsie spac nie moga. Zrozumielaes w koncu?

>razem z urodzonymi w Polsce antykomunistami ze Stanów, wspólnie ży
      > czą Trumpowi wygranej. Gorzej że jeden z przekonań i ideologii, drudzy z własne
      > j głupoty, podcinają gałąź na której siedzą.

A teraz Trump. Mi sie podoba jak u was narescie jedna strona wrzeszczy ze druga klamie. I odwrotnie. Nareszcie przyznajecie ze wasze media potrafia fakenews produkowac. Bo sie nimi okladacie, D-mafia z R-mafia.
      Ja uwazam ze wasze, szerzej demokratyczne media, zawsze klamaly gdzie bylo konieczne wg polityki. Ty, f1, e8 ze nie. No to macie teraz to co mi sie podoba. ze przyznajecie ze klamiecie.

A czy Trump bedzie czy Biden wiele sie u mnie nie zmieni. Moi politycy tak mowia. Nastapi rozdzielanie sie Unii od was USA tak czy owak. Ten trend bedzie zawsze.
      W koncu np. sankcje na europejskie firmy w zwiazku z NS2 nakladaja nie wasi predzi a Kongres/Senatorzy. Z D_mafii i R-mafii. Dlatego mowie ze praktycznie dla nas jeden pies. Trump czy Biden. Chociaz jak Trump bedzie weselej wiec popieram bo lubie popatrzec na ten wasz cyrk.
      A ze Tobie sie nie podoba? Jasne siedziesz tam, ma to na Ciebie wiekszy wplyw jak na mne, no ale Twoje samopoczucie drogi bmc, sam rozumiesz, mi wisi i powiewa.
      • bmc3i Re: Trump pozytywny 10.10.20, 05:30
        jorl napisał:

> A ze Tobie sie nie podoba? Jasne siedziesz tam, ma to na Ciebie wiekszy wplyw j
        > ak na mne, no ale Twoje samopoczucie drogi bmc, sam rozumiesz, mi wisi i powiew
        > a.

Drogi Jorlu. Nie zwykłem odpowiadac poza drzewkiem, gdzie Ty lubisz odpowiadać licząc w ten sposób na większą uwagę. Ale tym razem Ci odpowiem. Nawet nie zrozumiałes, że stawiając Cię na równi z felkiem i innymi, postawilem w jednej grupie wszystkich źle życzących Ameryce. Tyle ze oni z głupoty na złość mamie odmrożę sobie uszy - Ty z przyczyn ideologicznych i emocjonalnych. Jako sierota po komunizmie, z którego uciekłeś nie mogąc patrzeć jak wali się już w gruzy, teraz usiłujesz się odgryzać w ten sposób za upokorzenie przegranej.

Tyle że to ma krótkie nogi - Europa z USA na jednym jadą wózku. 300-milionowe USA potrzebują Europy aby stawić czoła 1,5 mld Chińczyków, UE (już nawet nie mówiąc o samotnych Niemczech) w ogole nie jest w stanie startować do rywalizacji z Chinami. Tu w USa ukazały sie opracowania, wg ktorych aby USA nie stały się drugą ligą, do roku 2100 potrzebują miec 1 mld populacji. O Europie z jej ujemnym przyrostem naturalnym nawet nie ma co mówić w tym kontekscie. Dlatego UE jak kania dżźu równiez potrzebuje USA. Rok temu podczas specjalnej debaty w US Senacie zaproszeni specjalisci i naukowcy, mówili o relacjach z UE oraz o NATO, jako o najwazniejszych amerykańskich sojuszach w historii. I zbierali brawa słuchających ich senatorów. Nie było nawet jednego republikanina który wyraziłby się krytycznie o tych sojuszach. Tymczasem Trump co chwila je podwaza.
        Dlatego Ty go popierasz i chcesz aby wygrał. Z przyczyn o których napisałem w poprzedmin akapicie.

Twoje intencje łatwo jednak zrozumieć - ich nie. Dlatego uważam Cię za o tyle mądrzejszego od nich. W ich przypadku to czysta głupota. I ty jednak kierujesz się bardziej emocjami i urażoną dumą sieroty po komunizmie, niż rozumem, bo inaczej wiedziałbyś, że nawet Twoje Großes Deutschland - w pojedynkę skazane sa na pożarcie.
    • jk2007 Trump ratuje Amerykanów 09.10.20, 23:40
      trzymam kciuki!
      nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2020/10/front-cover-106.jpg?quality=90&strip=all&w=780
    • jorl Re: Trump pozytywny 15.10.20, 20:58
      bmc3i napisał:

> jorl napisał:

> Drogi Jorlu. Nie zwykłem odpowiadac poza drzewkiem, gdzie Ty lubisz odpowiadać
      > licząc w ten sposób na większą uwagę. Ale tym razem Ci odpowiem.

Moj powod ze czesto odpowiadam nie w drzewku a na samym koncu watku jest prosty. Jak ja widze ze watek ktory mnie interesuje akurat zostal podbity bo ktos post napisal otwieram go w ustawianiu drzewko. Takie mam w systemie. I ide na koniec tego watku. I teraz, jak ten ostatni wpisal w drzewku, jego jako ostatni wpis nie widze. To chyba jasne czy za trudne dla Ciebie drogi bmc?
      Wiec co wtedy robie? Zmieniam ustawianie tego watku na najnowsze. I wyskakuje na gorze ten ostatni (ostatnie) wpisy. To co chcialem przeczytac. Ale pojawia sie taki problem ze duzo forumowiczao odpowiada na czyis post bez cytowania tego kogos. Wiec nie wiem komu odpowiedzial, jaki sens ma ten post. A wiec przestawiam na drzewko spowrotem i mozolnie szukam tego postu ktory widzialem w ustawieniu najnowsze gdzies tam w drzewku. Jak jest duzo postow potrafi byc to dla mnie za czasochlonne, rzucam to i olewam wpis. Poza tym znalesc nawet w drzewku komu taki odpowiedzial potrafi byc naprawde trudne, zadazalo mi sie odpowiedziec komus bo uwazalem ze to byla do mnie odpowiedz a nie byla. Nie tak dawno na Eve wpadlem bo ona w drzewku jakos tak odpowiedziala ze wydawalo mi sie ze to do mnie bylo. A nie bylo a ona oczywiscie nie wkleila cytatu z nikiem komu odpowiada. Nieslusznie ja zjechalem no ale jakby zacytowala co najmniej nie byloby mojej pomylki. A jak na koncu byloby, jescze latwiej bym znalazl.
      Ja, jak komus odpowiadam, a to >90% moich wpisow sa korzastam z funkcji cytuj i wybieram ten fragment na ktory odpowiadam. z bmc3i napisał: . I jak wstawie na koniec watku to taki jak ja ktory otworzy wlasnie funkcja drzewko ten watek ma go na koncu. Tez wie na co odpowiadam bo wstawiam cytat a wiec ja uwazam ze ta technika odpowiadania jest dla tego co czyta najlogiczniejsza.
      Wyjasnilem?

> Nawet nie zroz
      > umiałes, że stawiając Cię na równi z felkiem i innymi, postawilem w jednej grup
      > ie wszystkich źle życzących Ameryce. Tyle ze oni z głupoty na złość mamie odmro
      > żę sobie uszy - Ty z przyczyn ideologicznych i emocjonalnych.

>Jako sierota po k
      > omunizmie, z którego uciekłeś nie mogąc patrzeć jak wali się już w gruzy, teraz
      > usiłujesz się odgryzać w ten sposób za upokorzenie przegranej.

Najpierw bylem dla Ciebie drogi bmc stalinowcem teraz sierota po komunizmie. I jedno i drugi bzdura. Sierotami po komunizmie sa, taka jest dosc uznana definicja, ludzie co w kapitalizmie sobie nie radza i wspominaja z rozrzewniniem jak to bylo w komunie jednak fajne. Bo bezpiecznie itd. A wiec ja znowu to samo, jestem za kapitalizmem, i to bardziej jak Ty drogi bmc. Ty lubisz zyc z komuny, z panstwowej gospodarki, znamy sie od lat, wisiales na swojej zonie pracujacej czyli obijajacej gruchy w urzedzie unijnym w Strasburgu. Zyles z moich podatkow i bardzo Tobie to pasowalo bo i Ty wtedy gruchy obijales.
      Ale co do USA to fakt mam pretensje. Bo wlasnie USA byly powodem ze Hitler byl, ze byla straszna wojna, ta druga. I twierdze ze to Twoi obecni wspolplemiency celowo ta wojne chcieli. Wilson i jego plan powstania Polski, Traktat Wersalski. Bo nie chcieliscie aby Europa byla niemiecka a taka bylaby jak by nie byloby 1 WS. I dlatego wlasnie szliscie po trupach czyli wlasnie po wojnie.
      To tak w skrocie.
      Dotarlo?

> Tyle że to ma krótkie nogi - Europa z USA na jednym jadą wózku. 300-milionowe U
      > SA potrzebują Europy aby stawić czoła 1,5 mld Chińczyków,

Och nie nie strasz mnie tu Chrlowcami! Jak Chrlowca moga nam zagrozic? Militarnie? W dobie funkcjonujacej bronii jadrowej nie maja tej mozliwosci nawet jak by mieli 10 razy wieksza w ludkach armie. To stare dzieje.
      Gospodarczo? Jak? My mamy teraz przewage technologiczna i to wielka nad CHRlem. Nie widze powodu zeby oni mieli nas wyprzedzic. A nawet jak by sie zrownali to co? Co moga nam gospodarczo wtedy zrobic zlego? Nic przeciez, gospodarke mamy we wlasnych rekach. Zaleja nas towarami? Nie musimy u nich kupowac.
      Bzdury z tym straszeniem CHrlem. Zreszta wlasnie sie ich ustawia gospodarczo do pionu, tzn niedostarczaniem technologii nie da sie im ta metoda rozwinac. Beda musiel nareszcie sami projektowac a nie krasc, nie mam nic przeciw, niech robia. Zawsze w parcy mialem pogarde do takich co kradli.
      Bylbym nie kapitalista jakbym sie bal konkurencji kogokolwiek, zawsze uwazam ze konkurencja dobra rzecz, lubie konkurowac. I uwazam ze takich jest wiecej i u mnie.

A wy wcale nie jestescie naszymi czyli Unii przyjciolmi. Ostatni przyklad NS2. Zmusialiscie firmy aby przestaly klasc go. Dlaczego? Przeciez my w Unii chcemy NS2, 24 kraje chca, 4 nie. Bez szantazu juz bylby NS2 zbudowany. Tak sie postepuje z sojusznikiem? Tak postepuje wrog. jestescie wrogami Unii. I nie opowiadaj ze jestescie madrzejsi a my dziecie glupie bo to durnowatosc i do tego obrazliwa.

>UE (już nawet nie mów
      > iąc o samotnych Niemczech) w ogole nie jest w stanie startować do rywalizacji z
      > Chinami.

Nie mowie o Niemczech, mowie o Unii. Tworzymy federalne panstwo, w tym celu Anglie sie wyrzuca bo by nie pozwolila, teraz trzeba zrobic porzadek z Polska, waszym sojusznikiem, unijnym zdrajca. I ten porzadek zrobi sie a wtedy bedziemy mieli jedno panstwo, Unia Europejska. I to jest moj tez cel.

>Tu w USa ukazały sie opracowania, wg ktorych aby USA nie stały się dr
      > ugą ligą, do roku 2100 potrzebują miec 1 mld populacji.

Powaznie? No to powiem ze chcielibyscie osiagnac przewage i to wielka nad kazdym innym ta metoda. Nie dociera w wasze lby ze jestescie silni, bez dwoch zdan, ale swiat staje sie parobiegunowy. Ja wiem ze spadek z tronu, Wladca Swiata i Okolic boli ale tak jest kolej rzeczy.

>O Europie z jej ujemnym
      > przyrostem naturalnym nawet nie ma co mówić w tym kontekscie. Dlatego UE jak k
      > ania dżźu równiez potrzebuje USA. Rok temu podczas specjalnej debaty w US Senac
      > ie zaproszeni specjalisci i naukowcy, mówili o relacjach z UE oraz o NATO, jako
      > o najwazniejszych amerykańskich sojuszach w historii. I zbierali brawa słuchaj
      > ących ich senatorów. Nie było nawet jednego republikanina który wyraziłby się k
      > rytycznie o tych sojuszach.

A sankcje na NS2 to pies? To jest sojusz? Nie, to wasze ciagle Wladca Swiata i Okolic.

>Tymczasem Trump co chwila je podwaza.
      > Dlatego Ty go popierasz i chcesz aby wygrał. Z przyczyn o których napisałem w p
      > oprzedmin akapicie.

Juz nie szczekaj tak na Trumpa bo i jego polityka ma sens i dla was w USA. Obiektywnie widzac. Przeciez wasi demokraci po prostu nie moga sie odlaczyc od tego Wladca Swiata i Okolic, ten odlam waszych elit ktorych przedstawicielem jest Trump wlasnie to chce. I o to jest wlasciwie ta walka wasza teraz.
      Trump mi sie podoba fakt bo podoba mi sie jak sie tam w USA oszczekujecie. Wylazi wasze zaklamanie w mediach, fakenews ktore zawsze uprawialiscie, napewno w stosunku do nnych krajow, teraz robicie to w stosunku do swoich bo Amerykanow.

> Twoje intencje łatwo jednak zrozumieć - ich nie. Dlatego uważam Cię za o tyle m
      > ądrzejszego od nich. W ich przypadku to czysta głupota. I ty jednak kierujesz s
      > ię bardziej emocjami i urażoną dumą sieroty po komunizmie, niż rozumem, bo inac
      > zej wiedziałbyś, że nawet Twoje Großes Deutschland - w pojedynkę skazane
      > sa na pożarcie.

Pizdzisz, masz wyzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka