Dodaj do ulubionych

Jak to wyliczono?

07.04.21, 16:08

"Jednocześnie wyliczono, że dzięki stosowaniu szczepionki AstraZeneca uniknęło tam śmierci z powodu COVID-19 ok. 6,1 tys. ludzi..."

Bo ilu ludzi naprawdę zmarlo z powodu zakrzepów po tej szczepionce wyliczyc nie mogą...
Obserwuj wątek
    • j-k a kto powiedzial, ze szczepionka jest panaceum ? 07.04.21, 16:49
      yurek_1111 napisał:
      > Bo ilu ludzi naprawdę zmarlo z powodu zakrzepów po tej szczepionce wylic
      > zyc nie mogą...

a kto powiedzial, ze szczepionka jest panaceum na te cala pandemie ?

jest tylko srodkiem pomocniczym, CZESCIOWO skutecznym, ale to "czesciowo" oznacza, ze i tak ratuje zycie tysiecy ludzi.
      • yurek_1111 Re: a kto powiedzial, ze szczepionka jest panaceu 07.04.21, 17:06
        "Jednocześnie wyliczono, że dzięki stosowaniu szczepionki AstraZeneca uniknęło tam śmierci z powodu COVID-19 ok. 6,1 tys. ludzi..."

Wiesz jak to wyliczono ?

Niepotwierdzonych hipotez, ze te szczepionki wyczarowane w ekspresowym tempie pomagaja jest tyle samo co teorii ze te szczepinoki nie pomagaja a nawet szkodza, jak nie natychmiast to w nieznanej przyszlosci...
        • j-k a kto powiedzial, ze szczepionka jest panaceum ? 07.04.21, 17:20
          yurek_1111 napisał:
          > Wiesz jak to wyliczono ?

zupelnie mnie to nie interesuje.

z historii epidemii wiem, ze szczepionki bardziej pomagaja - niz szkodza i ta wiedza mi wystarcza.
          • yurek_1111 Re: a kto powiedzial, ze szczepionka jest panaceu 07.04.21, 17:37
            j-k napisał:

> yurek_1111 napisał:
            > > Wiesz jak to wyliczono ?
            >
            >
            > zupelnie mnie to nie interesuje.
            >
            > z historii epidemii wiem, ze szczepionki bardziej pomagaja - niz szkodza i ta w
            > iedza mi wystarcza.

A ile epidemii przezyles nie liczac obecnej pseudopandemii..
            Zadne chemiczne swinstwo wprowadzane doustnie badz zastrzykiem do organizmu ludzkiego to nic dobrego dla czlowieka, pomaga na jedno a powoduje oslabienie calemu organizmu poprzez skutki uboczne, a faszerowanie chemia zdrowych ludzi to przestępstwo...
            • j-k Re: a kto powiedzial, ze szczepionka jest panaceu 07.04.21, 17:44
              yurek_1111 napisał:

> A ile epidemii przezyles

ospa 1963
              pl.wikipedia.org/wiki/Epidemia_ospy_we_Wroc%C5%82awiu
              • yurek_1111 Re: a kto powiedzial, ze szczepionka jest panaceu 07.04.21, 18:13
                j-k napisał:

> yurek_1111 napisał:
                >
                > > A ile epidemii przezyles
                >
                >
                > ospa 1963
                > pl.wikipedia.org/wiki/Epidemia_ospy_we_Wroc%C5%82awiu

Dodaj tylko ze szczepionka na ospe jest znana od 1796 roku i do 1963 roku zostalo sprawdzone jej dzialanie na setkach milionów ludzi , preparaty do szczepienia na Covid-19 to niesprawdzone substancje o mozliwych dlugofalowych nieznanych skutkach ubocznych w fazie eksperymentow , niestety na ludziach...
                • j-k tfoje rozterki malo mne zaimaja... 08.04.21, 01:41
                  ja sie zaszczepie - gdy tylko dostane zaproszenie - a ciebie nikt przecie do tego nie zmusza.
    • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 16:56
      Ryzyko wystąpienia zdarzenia zakrzepowego u osób, które na to cierpią jest sto razy wyższe, gdy lecą samolotem niż gdy ktoś się zaszczepi" - oświadczył naukowiec. Wyjaśnił zarazem: "To mówią wszyscy, nie ja to wymyśliłem. Dwie osoby na dziesięć tysięcy zagrożone trombofilią mogą mieć niekorzystne objawy, kiedy lecą samolotem, a to jest sto razy więcej niż w przypadku zaszczepienia".

Jak obecnie dziennie lataja "dwa samoloty na krzyz" ,to ma racje ten "naukowiec" , który powoluje się na wszystkich ktorzy to mówią czyli wali z palucha...
      • j-k tak uwazaja wszyscy... 07.04.21, 17:06
        yurek_1111 napisał:
        Rządy Azji, na przykład rząd Hong Kongu, wyrażają zdanie, że szczepionki nie będą jeszcze długo stanowiły panaceum na pandemię koronawirusa ...

tak uwazaja wszyscy specjalisci. - a nie tylko Rzady Azji.

PS. pytanie pomocnicze. po xuja sie tam pchac ?

• yurek_1111 Re: tak uwazaja wszyscy... 07.04.21, 17:09
          jotka:pytanie pomocnicze. po xuja sie tam pchac ?

Pytanie zasadnicze, po xuja się szczepic ?
          • j-k Re: tak uwazaja wszyscy... 07.04.21, 17:21
            yurek_1111 napisał:
            > Pytanie zasadnicze, po xuja się szczepic ?

po to, by mies wieksze szanse przezycia (udokumentowane historycznie)

- ale ty nie musisz. - przymusu szczepien nie ma i (mam nadzieje) nie bedzie.
            • yurek_1111 Re: tak uwazaja wszyscy... 07.04.21, 17:51
              j-k:po to, by mies wieksze szanse przezycia
              No to idz na chemioterapie , to nic ze nie masz teraz raka ,wez profilaktycznie, po dziesieciu sesjach raka nie bedziesz mial nigdy , zejdziesz z powodu chemioterapii...
              j-k :udokumentowane historycznie

Szczepienia na Covid-19 nie maja zadnej dokumentacji historycznej, a z dokumentacji historycznej szczepien na grype, również nic nie wynika...

j-k:przymusu szczepien nie ma

Narazie bezposredniego przymusu szczepien nie ma , ale jest posredni przymus ...
              • felusiak1 Re: tak uwazaja wszyscy... 07.04.21, 19:25
                Rządzaca koteria nie marnowala czasu i nauczyla sie czegoś nowego.
                Koteria nie może cenzurować ale może szeptac do ucha gugielmanowi i fejsbukowi aby cenzurował i oni to chetnie robia. Podobnie bedzie ze szczepionkami. To nie rzad wprowadzi nakaz to twoj pracodawca cie zmusi.
                • europitek Re: tak uwazaja wszyscy... 08.04.21, 02:11
                  Wystarczy wprowadzić odpłatne leczenie odmawiających szczepienia się... i sam polecisz z całą famułą galopem na punkt szczepień.
    • felusiak1 Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 17:34
      Nikt tego nie wyliczal. To jest narracje klamliwych mediow.
      • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 19:13
        felusiak1 napisał:

> Nikt tego nie wyliczal. To jest narracje klamliwych mediow.

Mainstreamowych mediów nie da się czytac, maja ludzi za stado bezmyslnych baranow...
        • felusiak1 Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 19:22
          Własnie odciąłem kablowkę. Nikt tego nie oglada. Wolę za te pieniadze papierosy kupić.
          • szwampuch58 Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 22:18
            Pampersy bardziej ci sie przydaja,prawak
          • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 23:55
            felusiak1 napisał:

> Własnie odciąłem kablowkę. Nikt tego nie oglada. Wolę za te pieniadze papierosy
            > kupić.

Palisz???
            Ponad 40sci lat temu rzucilem...
            Kupilem Global TV box za 100 $ i za 9.99 $ na miesiac mam 4000 kanalow...
            • europitek Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 00:05
              yurek_1111 napisał:
              > Kupilem Global TV box za 100 $ i za 9.99 $ na miesiac mam 4000 kanalow...

I co robisz z tymi kanałami?
              • tuttifrutti1234 Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 15:53
                jak to co robi? ma!
                • europitek Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 16:54
                  tuttifrutti1234 napisał(a):
                  > ma!

To jest kwestia dyskusyjna. Na jedynie teoretyczną szansę ich używania, ale nie ma praktycznej możliwości, bo musiałby mieć ojojoj ile telewizorów i halą widowiskową do ich pomieszczenia. Moim zdaniem dał się zrobić na szaro reklamie/akwizycji i płaci za coś czego nie ma de facto.
                  • tuttifrutti1234 Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 17:59
                    europitek napisał:

> tuttifrutti1234 napisał(a):
                    > > ma!
                    >
                    > To jest kwestia dyskusyjna. Na jedynie teoretyczną szansę ich używania, ale nie
                    > ma praktycznej możliwości, bo musiałby mieć ojojoj ile telewizorów i halą wido
                    > wiskową do ich pomieszczenia. Moim zdaniem dał się zrobić na szaro reklamie/akw
                    > izycji i płaci za coś czego nie ma de facto.

Naprawdę jest tak trudno wyczuć ironię w moim wpisie?
                    Hala widowiskowa nie jest potrzebna, wystarczy Stadion Narodowy, przy ładnej pogodzie można otworzyć dach.
                    • europitek Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:29
                      tuttifrutti1234 napisał(a):
                      > Naprawdę jest tak trudno wyczuć ironię w moim wpisie?

Sam nie wyczułeś, że ja wyczułem. Następnym razem złożę uroczyste oświadczenie!

> Hala widowiskowa nie jest potrzebna, wystarczy Stadion Narodowy, przy ładnej po
                      > godzie można otworzyć dach.

W tej kwestii nie jest to wcale takie pewne, ponieważ dachu na Narodowym nie otwiera się z powodu aktualnie ładnej pogody tylko, gdy jest taka prognoza wyprzedzająca na kilka dni wcześniej. Tak samo nie zamyka się go podczas deszczu i stąd mieliśmy już słynny przypadek "basenu narodowego". W dodatku osoby goszczące tam podczas koncertów często skarżą się na beznadziejną akustykę.
                      Tak go "fajnie" zaprojektowano i wykonano.
                      • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:40
                        europitek:W dodatku osoby goszczące tam podczas koncertów często skarżą się na beznadziejną akustykę.
                        Tak go "fajnie" zaprojektowano i wykonano.

Stadion chyba jest do imprez sportowych, jak w Fillharmonii bedzie mecz w pilke nozna, to kibole tez mogą mieć pretensje ze się ich czepiaja ze wrzeszcza, oni mówią normalnym glosem a dzięki akustyce glosno ich slychac...
                  • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 22:20
                    europitek napisał:

> tuttifrutti1234 napisał(a):
                    > > ma!
                    >
                    > To jest kwestia dyskusyjna. Na jedynie teoretyczną szansę ich używania, ale nie
                    > ma praktycznej możliwości, bo musiałby mieć ojojoj ile telewizorów i halą wido
                    > wiskową do ich pomieszczenia. Moim zdaniem dał się zrobić na szaro reklamie/akw
                    > izycji i płaci za coś czego nie ma de facto.

Jak nie masz pojecia jak dziala Global box to sie spytaj , chetnie wytlumacze a jak myslisz ze "zrobilem się na szaro " to spytaj felusiaka ile placil za kablowke i ile na kablu mial kanalow...
                    • felusiak1 Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 22:50
                      felusiak płacil za kablówkę $162.87 i na dobra sprawę mialem jakieś 400 kanalow a ponieważ one sie powtarzaja to wygladalo jak 1200. I nie ma co ogladać. Ale mam VPN i ogladam sobie bezplatnie a do telewizora podlaczone jest Roku i daje mi dobre 500 kanalow bezplatnie, no nie zupelnie bo płacę za internet tyle ile placilem majac kablowke.
                    • europitek Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:33
                      yurek_1111 napisał:
                      > Jak nie masz pojecia jak dziala Global box to sie spytaj , chetnie wytlumacze

Nie chodzi o działanie systemu, ale o sens płacenia za tyle kanałów, których i tak w 99% nie oglądasz. Jedynym sensownym powodem "posiadania" takiej ilości kanałów może być kolekcjonerstwo. Zbierasz kanały?
                      • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 01:42
                        europitek:Zbierasz kanały?
                        Zbieram?
                        Kopie i nawadniam...:)
                        Na powaznie,skrzynka,nawiasem mówiąc wielkie okreslenie bo jest wielkosci paczki papierosow, jest przeznaczona dla ludzi różnych narodowosci stad ma zakodowane podgrupy kanalow dla różnych nacji, a w każdej podgrupie jest po kilkaset kanalow w różnych jezykach,do wiekszosci podgrup nawet nigdy nie zajrzalem, ale sa w skrzynce ,jak odwiedzi mnie Koreanka, Chinka czy Brazylijka to moze rano telewizje w jej ojczystym jezyku ogladac...
                        Najwiecej na skrzynce ogladam kanaly sportowe I filmowe i YouTube, Roku i z dziesiec innych mam na smart TV tez za darmo ...
                        Wracajac do kosztow to porownaj , felusiak placil 168 $ US,co po przeliczeniu daje ponad 200 $ CAD za 400 kanalow miesiecznie, a ja place 10 $ CAD miesiecznie przy jednorazowym zakupie Global skrzynki za 100-120 $ CAD...
                      • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 13:13
                        europitek:Zbierasz kanały?
                        Zbieram?
                        Kopie i nawadniam...:)
                        Na powaznie,skrzynka,nawiasem mówiąc wielkie okreslenie bo jest wielkosci paczki papierosow, jest przeznaczona dla ludzi różnych narodowosci stad ma zakodowane podgrupy kanalow dla różnych nacji, a w każdej podgrupie jest po kilkaset kanalow w różnych jezykach,do wiekszosci podgrup nawet nigdy nie zajrzalem, ale sa w skrzynce ,jak odwiedzi mnie Koreanka, Chinka czy Brazylijka to moze rano telewizje w jej ojczystym jezyku ogladac...
                        Najwiecej na skrzynce ogladam kanaly sportowe I filmowe i YouTube, Roku i z dziesiec innych mam na smart TV tez za darmo ...
                        Wracajac do kosztow to porownaj , felusiak placil 168 $ US,co po przeliczeniu daje ponad 200 $ CAD za 400 kanalow miesiecznie, a ja place 10 $ CAD miesiecznie przy jednorazowym zakupie Global skrzynki za 100-120 $ CAD...
                        • melikles Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 20:13
                          A dlaczego rano, a nie po południu? I po co ma cię odwiedzać?
                          • europitek Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 01:37
                            melikles napisał(a):
                            > A dlaczego rano, a nie po południu? I po co ma cię odwiedzać?

Jesteś pierwszosklasitą, że nie wiesz kiedy i po co koleżanki odwiedzają kolegów? Dziwisz się, że odrabiają lekcje po nocy?
                            Ale swoją drogą to mnie dziwi oglądanie telewizji rano, jakby nie można było jeszcze czegoś dodatkowego odrobić.
    • pies.na.czarnych Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 19:41
      Więcej korzyści niż strat:(
      Podobnie traktuje się stosunki EU z Turcja.:(
      • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 23:12
        pies.na.czarnych napisała:

> Więcej korzyści niż strat:(
        > Podobnie traktuje się stosunki EU z Turcja.:(
        >

Całkowita liczba reakcji na eksperymentalną szczepionkę AZD1222 (CHADOX1 NCOV-19) z Oxford / AstraZeneca: 451 zgonów i 54571 obrażeń do 13.03.2021r.
    • lubat Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 20:46
      Te "wyliczenia" są rzeczywiście skierowane do ociężałych umysłowo. Dotyczy to wszystkich wyliczanek typu: z powodu palenia papierosów, z powodu smogu, z powodu niewłaściwego odżywiania, itp., itd. zmarło ileś tam osób. Idiotyzm tego typu stwierdzeń polega na tym, że te przyczyny nie istnieją w izolacji od innych i prawie nigdy nie można stwierdzić, że była tylko jedna przyczyna śmierci. No może z wyjątkiem, gdy ktoś się zapije na umór.
      • 1.melord Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 01:46
        lubat napisał:

> Idiotyzm tego typu stwierdzeń polega na tym, że te przyczyny nie istnieją w izolacji od innych i
        > prawie nigdy nie można stwierdzić, że była tylko jedna przyczyna śmierci. No może z wyjątkiem, gdy ktoś się >zapije na umór.

hmmm.....
        cpun umiera gdy zazyje zbyt duzo narkotyku-chemia glownie
        chorzy na raka umiera po "kuracji" hemoterapia-chemia (nie slyszalem by komus pomogla-jedynie przedluza troche zycie czasami)
        ...............
        >gdy ktoś się zapije na umór.

w tym przypadku nigdy nie slyszalem by przyczyna smierci byl alkohol
        z reguly to niewydolnosc nerek,watroby,serca ,inne...
        • europitek Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 02:06
          Ja znam taki przypadek z opowieści wojennych mojego dziadka. Gdzieś na Pomorzu Pomorskim widział radzieckiego żołnierza, który utopił się z kolejowej cysternie ze spirytusem.
        • malkontent6 Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 04:01
          1.melord napisał(a):

> chorzy na raka umiera po "kuracji" hemoterapia-chemia (nie slyszalem by komus p
          > omogla-jedynie przedluza troche zycie czasami)

Co proponujesz zamiast hemoterapii? Witamicę C inżyniera Zięby?

> nigdy nie slyszalem by przyczyna smierci byl alkohol z reguly to niewydolnosc nerek,watroby,serca ,inne...

Nadmiar alkoholu powoduje problemy z trzustką, wątrobą, nerkami itp., które mogą być śmiertelne. Znałem osobiście kogoś, kto umarł z tego powodu.
    • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 20:46
      yurek_1111 napisał:

> Bo ilu ludzi naprawdę zmarlo z powodu zakrzepów po tej szczepionce wylic
      > zyc nie mogą...
      >

Wyliczono. Siedmioro.
      • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 07.04.21, 22:01
        bmc3i napisał:

> yurek_1111 napisał:
        >
        >
        > > Bo ilu ludzi naprawdę zmarlo z powodu zakrzepów po tej szczepionce
        > wylic
        > > zyc nie mogą...
        > >
        >
        >
        > Wyliczono. Siedmioro.

Na palcach rak chyba liczyli i dlatego liczba ofiar nie mogla przekroczyc 10 , reszte zaszczepionych ktorzy zmarli podciagneli pod inne powody , tylko w Anglii , po wstrzyknieciu preparatu AstraZeneki zmarlo 90u ludzi do konca stycznia...

The MHRA has received 236 reports of adverse reactions to the Pfizer-BioNTech vaccine that later led to deaths, up to January 31.

[b]Ninety people died shortly after taking the Oxford-AstraZeneca vaccine, [/b]while there were another three were the type of vaccine wasn't specified.

According to the MHRA, most of those who died were elderly or had underlying illnesses.

A summary found: "Review of individual reports and patterns of reporting does not suggest the vaccine played a role in the death."

www.thesun.co.uk/news/14023372/236-brits-died-covid-jabs-vaccines-didnt-play-role/
        • yurek_1111 Wyliczenia moga zajac nawet rok, jak to przy... 07.04.21, 22:44
          ...eksperymentach...

JAK NAUKOWCY MOGĄ DOWIEDZIEĆ SIĘ, CZY SZCZEPIONKA JEST ODPOWIEDZIALNA ZA RZADKIE ZAKRZEPY KRWI?

„Sposobem na stwierdzenie, czy przypadki są spowodowane szczepieniami, jest sprawdzenie, czy występuje nadmiar przypadków u osób, które zostały zaszczepione” - powiedział dr Peter English, były przewodniczący Komisji Zdrowia Publicznego Brytyjskiego Stowarzyszenia Lekarzy.
          - To zajmie trochę czasu. Na przykład minelo około roku, zanim naukowcy byli w stanie stwierdzić, że szczepionka przeciwko świńskiej grypie jest odpowiedzialna za niektóre przypadki narkolepsji w Europie.
          Adam Finn, profesor pediatrii na Uniwersytecie w Bristolu, powiedział, że nie ma jeszcze przekonujących dowodów na to, że szczepionka jest winna rzadkich zakrzepów:„Mechanizm, za pomocą którego powstają te nieprawidłowości w krzepnięciu krwi i dlaczego wpływają one na część osób, wciąż nie został właściwie wyjasniony” - powiedział w oświadczeniu.

W oświadczeniu AstraZeneca stwierdziła, że ​​analizuje dziesiątki milionów raportow dotyczących osób, które otrzymały szczepionkę, „aby zrozumieć, czy te przypadki zakrzepów krwi ... występują częściej, niż można by się spodziewać naturalnie w populacji milionów ludzi. ”
          • europitek Re: Wyliczenia moga zajac nawet rok, jak to przy 08.04.21, 02:01
            yurek_1111 napisał:
            > ...eksperymentach...
            >
            > JAK NAUKOWCY MOGĄ DOWIEDZIEĆ SIĘ, CZY SZCZEPIONKA JEST ODPOWIEDZIALNA ZA RZADKI
            > E ZAKRZEPY KRWI?

Yurek, medycyna przede wszystkim jest dziedziną eksperymentalną. Medycyna stoi eksperymentem, a daleko potem jest teoria. To widać nawet na przykładzie obecnej epidemii.

> W oświadczeniu AstraZeneca stwierdziła, że ​​analizuje dziesiątki milionów
            > raportow dotyczących osób, które otrzymały szczepionkę

To się właśnie tak odbywa... i dlatego trwa tygodniami i miesiącami.
        • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 01:12
          Tu jest mowa tylko o zmarlych po pr:yjeciu AZ. Jako ze w UK zaszczepiono iles milionow, jest dosc oczywiste ze ilus z nich umarlo. Szczepionka nie jezt cudowanym panaceum na wszystko, i przedluzajacym życie. Jak ktos cierpial na chorobe wiemcowa czy nowotwor, to byl szczepiony w pierwszej kolejnosci. Ilus z nich jednak zmarło, bo Astra Zeneca nie jest lekiem na raka.
          • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 04:02
            bmc:
            Jako ze w UK zaszczepiono iles milionow, jest dosc oczywiste ze ilus z nich umarlo.

Ilus umarlo, a korzysci niewielkie , no bo jak zaszczepiono Iles milionow , a wyliczyli , chociaz nie wiem jak, że dzięki stosowaniu szczepionki AstraZeneca uniknęło śmierci tylko 6,1 tys. ludzi , to powtarzam ,po xuja się szczepic...
            • europitek Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 16:00
              yurek_1111 napisał:
              > to powtarzam ,po xuja się szczepic...

A ilu ludzi w krajach rozwiniętych w zeszłym roku umarło z głodu? Prawie nikt? A może nikt?
              Skoro prawdopodobieństwo śmierci głodowej jest zerowe to po co jeść? Przecież i tak nie umrzesz z głodu (zakładając, że jesteś mieszkańcem kraju z tej kategorii).
              Nie lepiej pieniądze tracone na jedzenie przeznaczyć na jakiś inny cel? Na przykład na nowy samochód lub telewizor 1000 cali.
              • felusiak1 Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 22:53
                To nie jest logiczna wypowiedź. Spróbuj jeszcze raz.
                • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:09
                  felusiak1 napisał:

> To nie jest logiczna wypowiedź. Spróbuj jeszcze raz.

Trzeba być bardzo ostrożnym i dwa razy się zastanowić, przed powiedzeniem że czyjaś wypowiedź jest nielogiczna. Bo łatwo samemu można wpaść w pułapkę, bycia postrzeganym jako ten nie rozumiejący prostych tekstów.
                  • felusiak1 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 03:16
                    Ty też spróbuj jeszcze raz.
                  • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 13:56
                    bmc:Bo łatwo samemu można wpaść w pułapkę, bycia postrzeganym jako ten nie rozumiejący prostych tekstów.

Ty już jesteś w czarnej dziurze, felusiak ma absolutna racje w tym temacie...
                    Kolega europitek przyrownal jablko do gruszki,piszac:
                    "Skoro prawdopodobieństwo śmierci głodowej jest zerowe to po co jeść? " ,gdyż wlasnie dlatego ludzie nie umieraja z glodu bo jedzą, czyli jedzenie jest konieczne by uniknac smierci glodowej ,a odpowiadal na pytanie :"po xuja się szczepic" ,a tu już nie ma takiego 100 procentowego powiązania pomiedzy niezbednoscia zaszczepienia sie a przezyciem ,przykladem miliony ludzi którzy Covid-19 zwalczyli, nigdy nie bedac szczepionym i miliardy ludzi niezaszczepionych a zyjacych , chociaz biorac pod uwage poziom zycia ostatniego roku to wypada nazwac to wegetacja a nie zyciem ...
                    Powiklania po szczepieniach i zgony poszczepienne dodatkowym argumentem przeciwko szczepieniom , bynajmniej na tym etapie eksperymentow nad preparatem przeciw COVID-19, wiekszosc nie chce pamietac, ze szczepionki wszystkich marek sa dopuszczone do stosowania warunkowo jako preparaty w fazie eksperymentu , eksperyment fazy III stopnia Pfizera skonczy sie w 2023 , a oparty będzie na wynikach reakcji organizmow tych którzy sa teraz szczepieni ...
                • europitek Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 01:43
                  felusiak1 napisał:
                  > Spróbuj jeszcze raz.

To nic nie da, bowiem i tak nie zrozumiesz. Nie rozumiesz, bo tego nie chcesz. A ja mam lepsze rzeczy do roboty niż walczenie z wiatraki "głębokomądrości".
    • de_oakville Bac sie zaszczepic? 08.04.21, 12:23
      Sa przeciez na swiecie uczciwi lekarze, naukowcy, badacze, ktorzy wiedza, co to jest szczepionka i jak ona dziala. Nie urodzili sie przeciez w epoce kamienia lupanego. Az dziw bierze, ze w 21-szym wieku istniela ludzie skrajnie nieufni, weszacy wszedzie podstep i oszustwo. Zwolennicy "spiskowej teorii" dziejow. Boja sie pojsc zaszczepic, tak jakby mial im dawac ten zastrzyk jakis doktor-potwór-opraca Mengele, szykujacy dla nich strzykawke z fenolem.
      • tuttifrutti1234 Re: Bac sie zaszczepic? 08.04.21, 16:00
        de_oakville napisał:

Az dziw bierze, ze w 21-szym wieku istniela ludzie skrajnie nieufni,
        > weszacy wszedzie podstep i oszustwo. Zwolennicy "spiskowej teorii" dziejow.

Co w tym dziwnego? Ślimak z Placówki też był nieufny, dzięki internetowi mamy więcej Ślimaków i francuskich "profesorów".
      • yurek_1111 Re: Bac sie zaszczepic? 08.04.21, 21:59
        de_oakville napisał:

> Sa przeciez na swiecie uczciwi lekarze, naukowcy, badacze, ktorzy wiedza, co to
        > jest szczepionka i jak ona dziala. Nie urodzili sie przeciez w epoce kamienia
        > lupanego
        . Az dziw bierze, ze w 21-szym wieku istniela ludzie skrajnie nieufni,
        > weszacy wszedzie podstep i oszustwo. Zwolennicy "spiskowej teorii" dziejow. Boj
        > a sie pojsc zaszczepic, tak jakby mial im dawac ten zastrzyk jakis doktor-potwó
        > r-opraca Mengele, szykujacy dla nich strzykawke z fenolem.

No coz ,ja jestem wychowany w czasach PRLu ,a w komunie w stosunku do władzy trzeba było wszedzie wietrzyc podstep i oszustwo...
        Pomoglo mi to w zyciu na obczyznie, bo niestety czy mieszkalem w USA, czy w Australii , czy w Kanadzie, to wszedzie z roznego rodzaju oszustwami i "full zasadzkas" sie spotkalem ,oczywiście ze te "demokratyczne " to maly pikus w porownaniu z tymi w komunie...
        Masz całkowitą racje co do tego ze "Sa przeciez na swiecie uczciwi lekarze, naukowcy, badacze, ktorzy wiedza, co to jest szczepionka i jak ona dziala" , i ci lekarze uczciwie mówią o plusach i minusach zwiazanych z preparatami, ale sa tez nieuczciwi którzy jako ze sa zainteresowani roznymi korzysciami klamia jak najeci, wielu również tak się zapetlilo w temacie, ze nie pozostaje im nic innego niz brnac dalej...
        Mozna sobie wyobrazić co staloby się z obecnym rzadem I politykiem odpowiedzialnym za zakup milionów szczepionek , gdyby nagle wyszło na jaw ze te szczepionki w niczym nie pomagaja na Covid-19, a wielu wprost zaszkodzily badz dopomogly zejsc z tego swiata...
        A o tym ze np. AstraZeneka powoduje zakrzepy to juz nawet ci nieuczciwi z EMA mówią

"Istnieje związek między szczepionką AstraZeneca na COVID-19 a bardzo rzadkimi zakrzepami krwi w mózgu, ale mechanizm jest nadal nieznany, powiedział starszy urzędnik Europejskiej Agencji Leków (EMA) w wywiadzie opublikowanym we wtorek. "

www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-astrazeneca-vaccin-idUSKBN2BT1ER
        ---
        Nadmierne, nieadekwatne, nieuwzględniające realiów życia i gwałcące prawa człowieka procedury izolacyjno-aseptyczne w czasie pandemii, doprowadzały do zatrzymania „łańcucha dostaw zdrowia”..."
        Z raportu " Ani jednej lzy"
      • felusiak1 Re: Bac sie zaszczepic? 08.04.21, 23:02
        Panie de oakville, zlituj sie pan. W październiku i na poczatku listopada Kamala Harris wraz z kilkunastoma senatorami i reprezentantami partii demokratycznej oznajmila, ze nie przyjmie trumpowej szczepionki bo nie wierzy.
        Po wyborach melodia ulegla zmianie i megafony zaczęły zachecać i chwalić szczepionke za niebywala skuteczność.
        A ja jestem zmeczony narracją z megafonów i klamstwami od rana do wieczora i w godzinach nocnych też.
        Youtube, twitter i fejsbuk cenzurują wszystko co poddaje w watpliwość skuteczność szczepionki nawet jeśli wypowiadają sie epidemiolodzy, profesorowie Harvard i Princeton.
        • felusiak1 I jeszcze jedno 08.04.21, 23:07
          Czy jest to prawdziwa szczepionka taka jak na Heine-Medina czy booster shot taki jak na grypę?
          Booster shot ma za zadanie uczynić przechodzenie grypy łagodniejszym ale nie chroni.
          Czy zatem nie wciskaja nam kitu? Myślę że wciskaja w pzreciwnym razie nie cenzurowaliby.
          • bmc3i Re: I jeszcze jedno 09.04.21, 00:21
            felusiak1 napisał:

> Czy jest to prawdziwa szczepionka taka jak na Heine-Medina czy booster shot tak
            > i jak na grypę?
            > Booster shot ma za zadanie uczynić przechodzenie grypy łagodniejszym ale nie ch
            > roni.
            > Czy zatem nie wciskaja nam kitu? Myślę że wciskaja w pzreciwnym razie nie cenzu
            > rowaliby.

Właśnie tacy jak Ty chodza w Polsce bez masek, a jak nawet mają maskę, to ponizej nosa.
            Żona ostatnio wróciła z Polski zszokowana z tego powodu. Brakiem masek nawet w ciasnych poczekalniach u okulistów. Dlatego Polska ma aktualnie najgorszą sytuacje covidową w całej Europie, a dzieci nie były w szkołach już od ponad roku.
            • felusiak1 Re: I jeszcze jedno 09.04.21, 03:11
              Ale ja, kiedy wchodze do sklepu zakladam maskę zatem dlaczego imputujesz że chodzę bez maski?
              Samochód prowadzę bez maski. Przechadzam się bez maski.
              PS. W Nowym Jorku nie ma okulistów? Czy ramki za drogie?
              • bmc3i Re: I jeszcze jedno 09.04.21, 04:12
                felusiak1 napisał:

> PS. W Nowym Jorku nie ma okulistów? Czy ramki za drogie?

W Nowym Yorku i okolicach trzeba sie postarac aby znaleźć kogoś bez maski. A jak wejdziesz gdziekowliek bez niej, w jakiekolwiek publiczne miesce czy prywatny biznes bez maski, to zostaniesz stanowczo poproszony albo o zalozenie maski albo o opuszczenie miejsca. Oczywiscie zdarzają się idioci, jak jakas wczesno-dwudziestokiluletnia murzynka, ktora na prosbe sprzedawcy w sklepie o zalozenie maski powiedziała ze ona "nie wierzy w ten bullshit, a poza tym to jest zdrowa", ale nawet i ona założyła w końcu tą maskę.

PS. Okulista to lekarz, a nie optyk w supermarkecie
                • felusiak1 Re: I jeszcze jedno 09.04.21, 05:19
                  To w Texasie mamy lepiej. Jesli chcesz wejść do sklepu lub w w jakiekolwiek publiczne miesce czy prywatny biznes i nie masz maski to ci ja dadzą bezplatnie.
                  Pomijam fakt, ze maska przed niczym nie chroni a N95 prawie nikt nie nosi. Czyli mamy czysty surrealizm.
                  • bmc3i Re: I jeszcze jedno 09.04.21, 07:25
                    felusiak1 napisał:

> To w Texasie mamy lepiej. Jesli chcesz wejść do sklepu lub w w jakiekolwiek pub
                    > liczne miesce czy prywatny biznes i nie masz maski to ci ja dadzą bezplatnie.
                    > Pomijam fakt, ze maska przed niczym nie chroni a N95 prawie nikt nie nosi. Czyl
                    > i mamy czysty surrealizm.

To w teksasie. W Nowym Jorku dużo osob nosi KN95, bo N95 sa trudne do kupienia.
                    Mylisz sie, maska - nawet zwykła szmata - chroni innych przed Toba.
                    • peace2u Re: I jeszcze jedno 09.04.21, 07:50
                      Mnie maski które inni noszą nie chronią i nigdy nie prosiłem innych żeby przede mną zasłaniali twarz lub utrzymywali dystans. Mój system odpornościowy sam sobie poradzi z korono grypą.
                      • bmc3i Re: I jeszcze jedno 09.04.21, 20:13
                        peace2u napisał(a):

> Mnie maski które inni noszą nie chronią i nigdy nie prosiłem innych żeby przede
                        > mną zasłaniali twarz lub utrzymywali dystans. Mój system odpornościowy sam sob
                        > ie poradzi z korono grypą.

W tym wlssnie rxecz, ze maski ktore nosza inni, chronia Ciebie a nie ich. Chyba ze siedxisz w klatce bez drzwi.
                        • peace2u Re: I jeszcze jedno 10.04.21, 07:57
                          Wcale mnie nie chronią. Dziury w maskach są wielokrotnie większe od wirusa. Zmuszanie do noszenia masek to zbrodnia.
                          • bmc3i Re: I jeszcze jedno 10.04.21, 16:18
                            peace2u napisał(a):

> Wcale mnie nie chronią. Dziury w maskach są wielokrotnie większe od wirusa. Zmu
                            > szanie do noszenia masek to zbrodnia.

Ale nie sa wieksze od kropli pary wodnej z Twoich ust, ktore przenoszą wirusy. Te ostatnie same nie fruwają.
                            • peace2u Re: I jeszcze jedno 10.04.21, 16:24
                              zaloz sobie okulary w czasie noszenia maski i zobaczysz ile pary przez te maske na okulary przeleci. Wiec twoja obrona noszenia masek nie jest w pelni praktycznie potwierdzona
                              • bmc3i Re: I jeszcze jedno 10.04.21, 17:31
                                peace2u napisał(a):

> zaloz sobie okulary w czasie noszenia maski i zobaczysz ile pary przez te maske
                                > na okulary przeleci. Wiec twoja obrona noszenia masek nie jest w pelni praktyc
                                > znie potwierdzona

Noszę okulary i noszę maskę. Jak mam prawidłowo założoną maskę, okulary mi nie parują.
                                • yurek_1111 Re: I jeszcze jedno 10.04.21, 19:13
                                  bmc:Noszę okulary i noszę maskę. Jak mam prawidłowo założoną maskę, okulary mi nie parują.

Nie ma takiej mozliwosci zeby okulary nie parowaly, ale tu chodzi o to ze jak okulary paruja to dowod ze maseczka przepuszcza powietrze ktore noszacy maske wydycha...
                                  • bmc3i Re: I jeszcze jedno 11.04.21, 04:11
                                    yurek_1111 napisał:

> bmc:Noszę okulary i noszę maskę. Jak mam prawidłowo założoną maskę, okulary mi
                                    > nie parują.
                                    >
                                    > Nie ma takiej mozliwosci zeby okulary nie parowaly, ale tu chodzi o to ze jak
                                    > okulary paruja to dowod ze maseczka przepuszcza powietrze ktore noszacy maske
                                    > wydycha...
                                    >

Piszesz bzdury. Tak nie ma możliwości aby nie parowały, ze mi nie parują.
                                    Używam okularów jedynie do czytania, wobec czego w pracy nie moge sie bez nich obejść.
                                    Wystarczy odpowiednio ząłozyc maskę, aby nie parowały. Odpowiednio, czyli z górną krawędzią maski wysoko. A nie na czubku nosa. Jeśli okulary parują, to aprują wyłcznie dlatego, że para wodna przedostaje sie przez szparę miedzy maską a skórą. Nie przedostaje się natomiast przez materiał maski. Jesłi wiec odpowiednio założysz maskę, to nie ma żadnej szpary, okulary Ci nie zaparują. Radzę spróbować nie zakładać maski niechlujnie.
                                    • peace2u Re: I jeszcze jedno 14.04.21, 20:21
                                      Pytalem osoby noszace okulary czy im paruja i wszyscy oprocz ciebie twierdzili ze im paruja. Czyli para wodna z wirusem spokojnie sobie moga podrozowac przez maski.
                                      Dorzuce jeszcze jeden przyklad bezuzytecznosci maski. Kiedy otworzylem worek z sola drogowa aby pozbyc sie lodu z chodnika z worka poszedl drobny pyl ktorego maska nie zatrzymala. Myslalem ze sie tym pylem udusze. A samo noszenie maski przy wiekszym wysilku fizycznym to dodatkowa katorga i chyba nie musze mowic dlaczego.
                                      • buldog2 Re: I jeszcze jedno 15.04.21, 13:23
                                        W tym jest sprzeczność. Jeśli przy wysiłku fizycznym oddychanie czyli przechodzenie powietrza przez maskę jest utrudnione, to tym bardziej utrudnione jest przechodzenie pary wodnej z dodatkiem wirusów, które będą lepić się do maski.

Kiedy patolog otworzył czaszkę człona Konfy, okazało się że nie było tam nic i nie muszę mówić dlaczego
                                        • yurek_1111 Re: I jeszcze jedno 15.04.21, 15:04
                                          buldog2 napisał:

> W tym jest sprzeczność. Jeśli przy wysiłku fizycznym oddychanie czyli przechodz
                                          > enie powietrza przez maskę jest utrudnione, to tym bardziej utrudnione jest prz
                                          > echodzenie pary wodnej z dodatkiem wirusów, które będą lepić się do maski.
                                          >

Nie widze zadnej sprzecznosci ,maseczka nie zatrzymala pylu z worka z sola , a trudnosci w dostarczeniu odpowiedniej ilosci powietrza dla oddychania "pelna piersia" , powoduje przysloniecie ust jakakolwiek przyslona, trudnosci z oddychaniem nasilaja sie przy zalozonej maseczce w czasie wysilku fizycznego i nie ma to nic wspolnego z tym co maseczka zatrzymuje/przepuszcza , a ma wiele wspolnego ze zmniejszona iloscia tlenu przy wdechu z zalozona maseczka , proces oddychania to pobieranie tlenu i wydzielanie dwutlenku węgla ,przy wydechu z zalozona maseczka ,wydychany dwutlenek wegla znajduje sie w maseczce i przy powtornym wdechu , "mieszanka " powietrza posiada wiecej dwutlenku wegla niz tlenu w porownaniu do normalnego powietrza i to jest powodem ze ludziom z maseczka ciezej sie oddycha, a noszenie maseczki przy ciezkim wysilku fizycznym moze spowodowac smierc ,z powodu niedostarczania organizmowi odpowiedniej ilosci tlenu w trakcie oddychania i znane sa tego przyklady...
                                          • peace2u Re: I jeszcze jedno 15.04.21, 22:33
                                            Dorzucam koleny szkodliwy aspekt noszenia masek - wdychane mikro wlokna z masek moga szodzic plucom
                                            www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7537728/
                      • melikles Re: I jeszcze jedno 09.04.21, 20:16
                        To nie jest grypa.
        • bmc3i Re: Bac sie zaszczepic? 09.04.21, 00:17
          felusiak1 napisał:

> Panie de oakville, zlituj sie pan. W październiku i na poczatku listopada Kamal
          > a Harris wraz z kilkunastoma senatorami i reprezentantami partii demokratycznej
          > oznajmila, ze nie przyjmie trumpowej szczepionki bo nie wierzy.
          > Po wyborach melodia ulegla zmianie i megafony zaczęły zachecać i chwalić szczep
          > ionke za niebywala skuteczność.

Znowu kłamiesz. A co najmniej manipulujesz.
          "If the public health professionals, if Dr. Fauci, if the doctors tell us we should take it, I'll be the first in line to take it, absolutely," she said. "But if Donald Trump tells us we should take it, I'm not taking it."

A teraz porównaj to ze swoją relacją z tej wypowiedzi, wyżej.
          Ale rozumiem, ze Newsmax, Parler i Fox News nie zacytowały Ci jej dosłownie. Jestes wiec w jakimś stopniu rozgrzeszony....

> A ja jestem zmeczony narracją z megafonów i klamstwami od rana do wieczora i w
          > godzinach nocnych też.
          > Youtube, twitter i fejsbuk cenzurują wszystko co poddaje w watpliwość skuteczno
          > ść szczepionki nawet jeśli wypowiadają sie epidemiolodzy, profesorowie Harvard
          > i Princeton.

Tak, w Polsce też wypwoiadał się profesor, nawet 21. Cały list otwarty w tej sprawie wystosowali. Tyle ze profesor etymologii.
            • bmc3i Re: Bac sie zaszczepic? 09.04.21, 04:30
              felusiak1 napisał:

> Nie wciskaj kitu.
              >

Kitu? Zacytuję jeszcze raz co powiedziała podczas wczesniejszego spotkania z Mikem Pencem, od którego zaczeła sie cała historia

"If the public health professionals, if Dr. Fauci, if the doctors tell us we should take it, I'll be the first in line to take it, absolutely," she said. "But if Donald Trump tells us we should take it, I'm not taking it."

Wtedy zaczeła byc dopytywana przy róznych spotkaniach o to. Wtedy zaczeła potwierdzac brak zaufania do Trumpa w tej mierze. Tego samego, ktory polecał wczesniej wstrzykiwanie srodków dezynfekujacych.
              • felusiak1 Re: Bac sie zaszczepic? 09.04.21, 05:23
                Klamiesz. Robisz to bezwiednie czyli jest to cecha wrodzona. Zamieszczone przeze mnie video pochodzo z 8 września. Debata z ktorej cytujesz Harris odbyla się 7 października zatem ona w debacie potwierdzila to co powiedziala wcześniej a nie na odwrót.
                • bmc3i Re: Bac sie zaszczepic? 09.04.21, 07:28
                  felusiak1 napisał:

> Klamiesz. Robisz to bezwiednie czyli jest to cecha wrodzona. Zamieszczone przez
                  > e mnie video pochodzo z 8 września. Debata z ktorej cytujesz Harris odbyla się
                  > 7 października zatem ona w debacie potwierdzila to co powiedziala wcześniej a n
                  > ie na odwrót.

W niczym, nie zmienia to sensu. To trump był problemem, a nie szczepionka.
                  Sam,. założę się, nie byłbyś tak głupi, aby wstrzyknąć coś sobie, tylko dlatego ze zarekomendował Ci to Trump.
                  • felusiak1 Re: Bac sie zaszczepic? 09.04.21, 18:12
                    Nie wypisuj bzdur. Kamal wzięla szczepionkę ktorą rekomendowal Trump.
                    • bmc3i Re: Bac sie zaszczepic? 09.04.21, 20:14
                      felusiak1 napisał:

> Nie wypisuj bzdur. Kamal wzięla szczepionkę ktorą rekomendowal Trump.

Podobnie jak rekomendował bleach
                      A ona wziela szczepionke, bo ręczył za nią Fauci..
      • yurek_1111 Sa podstawy by byc nieufnym... 09.04.21, 22:07
        de_oakville napisał:

" Az dziw bierze, ze w 21-szym wieku istniela ludzie skrajnie nieufni,
        > weszacy wszedzie podstep i oszustwo. Zwolennicy "spiskowej teorii" dziejow. Boja sie pojsc zaszczepic, tak jakby mial im dawac ten zastrzyk jakis doktor-potwór-opraca Mengele, szykujacy dla nich strzykawke z fenolem."

"W czwartek WP ujawniła, że prezes CM Medyk Stanisław Mazur polecił wielokrotne używanie strzykawek jednorazowych przy podawaniu szczepionki. Tłumaczył WP, że zarządzenie szybko odwołał i że chodziło tylko o jedną z przychodni, w której zabrakło strzykawek."
        • europitek Re: Sa podstawy by byc nieufnym... 10.04.21, 01:45
          Ile osób zmarło w powodu tego zarządzenia?
          • yurek_1111 Re: Sa podstawy by byc nieufnym... 12.04.21, 16:47
            europitek napisał:

> Ile osób zmarło w powodu tego

Mowa o nieufnosci,jak można ufac ludziom którzy z racji stanowiska decydują zeby używac wielokrotnie strzykawek jednorazowego uzytku...
            Przecież to stawia pod znakiem zapytania slusznosc innych ich decyzji typu koniecznosc noszenia maseczki, zachowywanie dystansu,itd,itp....
            • europitek Re: Sa podstawy by byc nieufnym... 12.04.21, 23:05
              yurek_1111 napisał:
              > Mowa o nieufnosci,jak można ufac ludziom którzy

A jak można ufać tym, którzy nie chcą nosić maseczek i się szczepić lub tym twierdzącym, że nie ma epidemii?
    • szwampuch58 Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 14:14
      Katastrofalnie wiadomosci dla prawackich spiskowcow z garkami na lbie:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,26960024,europejski-trybunal-praw-czlowieka-obowiazkowe-szczepienia.html#s=BoxMMtImg1
      • europitek Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 16:47
        I całkiem słusznie. Ewentualnie zrobiłbym dla sekty Zatwardziałych Antyszczepionkowców wyjątek, że mogą się nie szczepić, ale w razie zachorowania leczą się na własny koszt i pokrywają koszty leczenia osób, które mogli zarazić. Do tego dołożyłbym jeszcze parę innych "atrakcji", więc niech trzymają kciuki, żeby to ode mnie nie zależało.
        • tuttifrutti1234 Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 18:01
          kciuki są niepotrzebne, nie widzę najmniejszych szans, żeby to od ciebie zależało
          • europitek Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:36
            Nigdy nie mów nigdy. Mogę zwariować i zostać politykiem, a wtedy będę miał duże szanse na władzę.
            • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 02:58
              europitek napisał:

> Nigdy nie mów nigdy. Mogę zwariować i zostać politykiem, a wtedy będę miał duże
              > szanse na władzę.

Well, jesli Trump został prezydentem, to kazdy może.
              • europitek Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 15:57
                Każdy polityk nosi w teczce akt nominacji na premiera... tylko jeszcze niewypełniony.
        • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 22:10
          europitek napisał:

> I całkiem słusznie. Ewentualnie zrobiłbym dla sekty Zatwardziałych Antyszczepio
          > nkowców wyjątek, że mogą się nie szczepić, ale w razie zachorowania leczą się n
          > a własny koszt i pokrywają koszty leczenia osób, które mogli zarazić. Do tego d
          > ołożyłbym jeszcze parę innych "atrakcji", więc niech trzymają kciuki, żeby to o
          > de mnie nie zależało.

Juz kiedyś wymienialismy się opiniami w tym temacie I nadal podtrzymuje to co wtedy stwierdzilem , zgoda na odplatne leczenie niezaszczepionych pod warunkiem ze ci którzy się szczepia beda placic za leczenie przy powiklaniach poszczepiennych i zaszczepieni beda placic za leczenie jak się covidem zaraza, bo spoleczenstwo już raz za ich darmowe szczepionki zaplacilo ...
          • europitek Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:45
            yurek_1111 napisał:
            > ze ci którzy się szczepia beda placic za leczenie przy powiklaniach poszczepie
            > nnych i zaszczepieni beda placic za leczenie jak się covidem zaraza,

Chwileczkę, chcesz karać wykonywanie legalnych zaleceń legalnych władz?
            Zagalopowałeś się!

> bo spoleczenstwo już raz za ich darmowe szczepionki zaplacilo ...

Oni też "są społeczeństwem", więc nie tak szybko z takimi argumentami, bo też zapłacili. A jeszcze duża część płaciła składki zdrowotne przez dekady a nie chorowała.
            • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 02:57
              europitek napisał:

> yurek_1111 napisał:
              > > ze ci którzy się szczepia beda placic za leczenie przy powiklaniach posz
              > czepie
              > > nnych i zaszczepieni beda placic za leczenie jak się covidem zaraza,
              >
              > Chwileczkę, chcesz karać wykonywanie legalnych zaleceń legalnych władz?
              > Zagalopowałeś się!
              >
              > > bo spoleczenstwo już raz za ich darmowe szczepionki zaplacilo ...
              >
              > Oni też "są społeczeństwem", więc nie tak szybko z takimi argumentami, bo też z
              > apłacili. A jeszcze duża część płaciła składki zdrowotne przez dekady a nie cho
              > rowała.

Spokojnie. Zaproponowany przez niego układ, moze sie nawet opłacać, bo śmietelnosć i ciezkie przypadki choroby po przyjeciu szczepionki są nieporównywalnie rzadsze niz wśród niezaszczepionych. Na jednego chorego na Covid zaszczepionego, bedzie przypadać 20.000 chorych niezaszczepionych. Więc, looks like a deal.
              • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 14:20
                bmc:"Spokojnie. Zaproponowany przez niego układ, moze sie nawet opłacać, bo śmietelnosć i ciezkie przypadki choroby po przyjeciu szczepionki są nieporównywalnie rzadsze niz wśród niezaszczepionych. Na jednego chorego na Covid zaszczepionego, bedzie przypadać 20.000 chorych niezaszczepionych. Więc, looks like a deal."

Uwazaj zebys się nie pomylil, jednym z czarnych scenariuszy jakie przewiduje czesc lekarzy, u zaszczepionych po nieznanym jeszcze okresie czasu, może wystapic reakcja organizmu zwana "burza cytokinowa" , pokrotce to ogólnoustrojowa, bardzo niebezpieczna reakcja układu immunologicznego.

Teoretycznie, im silniejsza jest odpowiedź układu odpornościowego, tym większa szansa na pokonanie infekcji i powrót do zdrowia. Pod warunkiem, że gdy organizm pokona "wroga", układ odpornościowy stopniowo będzie się wyciszał. Niestety u niektórych osób układ immunologiczny nadal "szaleje" i uwalnia cytokiny, które utrzymują ciało w stanie ciągłego, wyczerpującego boju. W efekcie komórki odpornościowe atakują narządy wewnętrzne powodujac zejscie pacjenta z tego padolu, oczywiscie dyspozycjny lekarz poda jako przyczyne smierci "niewydolnosc narzadow wewnetrznych", o tym ze to szczepionka w fazie eksperymentu spowodowala " niewydolnosc narzadow wewnetrznych " nie wspominajac...
                • senioryta13 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 14:52
                  yurek_1111 napisał:
                  >Pod warunkiem, że gdy organiz
                  > m pokona "wroga", układ odpornościowy stopniowo będzie się wyciszał. Niestety u
                  > niektórych osób układ immunologiczny nadal "szaleje" i uwalnia cytokiny, które
                  > utrzymują ciało w stanie ciągłego, wyczerpującego boju. W efekcie komórki o
                  > dpornościowe atakują narządy wewnętrzne
                  powodujac zejscie pacjenta z tego p
                  > adolu, oczywiscie dyspozycjny lekarz poda jako przyczyne smierci "niewydolnosc
                  > narzadow wewnetrznych", o tym ze to szczepionka w fazie eksperymentu spowodo
                  > wala " niewydolnosc narzadow wewnetrznych " nie wspominajac...

Ja mam czas..
                • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 20:17
                  Mimo wszystko nie chcesz aby Twoje dzircko nie zostalo zaszczepione i zachorowalo na Haine-Medina.
                  • senioryta13 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 21:18
                    bmc3i napisał:

> Mimo wszystko nie chcesz aby Twoje dzircko nie zostalo zaszczepione i zachorowa
                    > lo na Haine-Medina.

Przymus, ale tu nie mam nic przeciwko temu.
                    • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 02:21
                      senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
                      >
                      > > Mimo wszystko nie chcesz aby Twoje dzircko nie zostalo zaszczepione i zac
                      > horowa
                      > > lo na Haine-Medina.
                      >
                      > Przymus, ale tu nie mam nic przeciwko temu.

A czym sie rózni jedna szczepionka od drugiej?
                      • senioryta13 Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 03:03
                        bmc3i napisał:
                        > > horowa
                        > > > lo na Haine-Medina.

> A czym sie rózni jedna szczepionka od drugiej?

Jedna ma w miare dluuga historie, a druga dopiero raczkuje.
                • europitek Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 16:44
                  yurek_1111 napisał:
                  > Uwazaj zebys się nie pomylil, jednym z czarnych scenariuszy jakie przewiduje cz
                  > esc lekarzy, u zaszczepionych po nieznanym jeszcze okresie czasu, może wystap
                  > ic reakcja organizmu zwana "burza cytokinowa" , pokrotce to ogólnoustrojowa, b
                  > ardzo niebezpieczna reakcja układu immunologicznego.

W przypadku osób, które zachorowały niezaszczepione burza cytokinowa występuje częściej i jest śmiertelnie niebezpieczna. I pojawia się po dość krótkim czasie a nie "nieznanym".
                  Poza tym, przy szczepionkach dwudawkowych dostajesz jednorazowo mniejszą porcję preparatu co zmniejszy zagrożenie taką reakcją. W dodatku preparatu są nieaktywne, czyli nie mnożą się jak prawdziwy wirus, więc dodatkowo maleje szansa ekstremalnej reakcji odpornościowej. W przypadku szczepionek mRNA w ogóle dostajesz tylko preparat bardzo ubogi w przenoszone funkcjonalności i wywołanie prze niego burzy cytokinowej to byłoby wybitne osiągnięcie.
                  Poza tym, mówienie o tym, że może coś się stać i to w nieznanej przyszłości to typowe szukanie dziury w całym. Stać się może wszystko.
            • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 16:19
              europitek:Oni też "są społeczeństwem", więc nie tak szybko z takimi argumentami, bo też zapłacili. A jeszcze duża część płaciła składki zdrowotne przez dekady a nie chorowała.

Ogolnie to przeciwnicy "szczepionek" traca finansowo , bo sami się nie szczepia, a z ich podatkow rzad pryncypialnie zakupil preparat w fazie eksperymentalnej i za darmo szczepi glupkow , tfu,
              chetnych ...:)
              • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 02:23
                yurek_1111 napisał:

> europitek:Oni też "są społeczeństwem", więc nie tak szybko z takimi argumentami
                > , bo też zapłacili. A jeszcze duża część płaciła składki zdrowotne przez dekady
                > a nie chorowała.
                >
                > Ogolnie to przeciwnicy "szczepionek" traca finansowo , bo sami się nie szczepia
                > , a z ich podatkow rzad pryncypialnie zakupil preparat w fazie eksperymentaln
                > ej i za darmo szczepi glupkow , tfu,
                > chetnych ...:)
                >

W żadnej fazie eksperymentalnej - zachodnie szczepiocki na COVID przesżły normalna procedurę testów klinicznych. Przyśpieszony był jedynie proces ich opracowania.
      • peace2u Re: Jak to wyliczono? 08.04.21, 23:16
        To tylko potwierdza ze plandemia korono grypy ma znacznie gorszy cel niz tylko zniszczenie gospodarek narodowych lokdaunami i zabranie ludziom wolnosci obywatelskich.
        Niemozliwoscia medyczna bylo znalezienie skutecznych szczepionek na grype Kowid w mniej niz rok a wiec pytanie co naprawde jest w tych szczepionkach jest jak najbardziej zasadne.
        Biorac pod uwage ze juz tak daleko zaszedl demontaz panstw spodziewac sie mozna ze za pare lat zobaczymy efekty szczepienia w postaci ogromnej depopulacji ludzkosci.
        • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:29
          peace2u napisał(a):

> Biorac pod uwage ze juz tak daleko zaszedl demontaz panstw spodziewac sie mozna
          > ze za pare lat zobaczymy efekty szczepienia w postaci ogromnej depopulacji lud
          > zkosci.

Na razie jednak będziemy widzieć efekty straconego pokolenia dzieci i młodzieży, które dotąd - skutkiem przeciągających się ograniczeń - straciło już cały rok nauki szkolnej. Rośnie w ten sposób pokolenie analfabetów funkcjonalnych, które z braku nalezytego wykształcenia w jeszcze wiekszym stopniu będzie wierzyć w płaską Ziemie i inne teorie spiskowe.
          • peace2u Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:33
            to zabawne bo dla mnie plaskoziemcami sa kowidianie wierzacy w lokdauny, maseczki i trzymanie dystansu oraz w zbawienne szczepionki.
            • europitek Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:49
              Mój sąsiad też nadawał jak Ty a dzisiaj spotkałem jego wnuczka, gdy szedł do parafii umówić pogrzeb dziadka.
              Tak trzymaj a sprawisz prezent swoim wrogom.
              • peace2u Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:57
                ja od zawsze zyje zgodnie z zasada memento mori i wiem ze moj czas nadejdzie
                i czuje ze to bedzie od szczepionki na pseudo kowida
                • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 02:45
                  peace2u napisał(a):

> ja od zawsze zyje zgodnie z zasada memento mori i wiem ze moj czas nadejdzie
                  > i czuje ze to bedzie od szczepionki na pseudo kowida

Nie życze Ci złapania tej zarazy, ale tylko dlatego ze nie wypada życzyć ludziom źle, a zwłaszcza śmierci.
                  Powiem wiec tylko tyle. W marcu czy w kwietniu ubiegłego roku, w szczycie pierwszej fali zarazy w USA, głosna tu była w mediach jakiegoś czterdziestolatka z jednego z południowych stanów, ktory na Facebooku wyśmiewał COVID. Pech chciał że złapał COVID, i dosłownie po tygodniu od ostatniego przesmiewczego postu na Facebooku udusił się w szpitalu. Rodzina najbliższa rodzina chciała zorganizować pogrzeb transmitowany na bieżąco na video za pomoca facebooka, ale wobec fali facebookowego hajtu jaka spotkała trupa płaskoziemcy, odwołała ową relację. Jego zona opublikowała na Facebooku jedynie krótkie oswiadczenie, z którego wynikało ze "dziś na pewno już nie pisałby takich rzeczy o Covidzie".

• peace2u Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 06:22
                    Jeżeli jakikolwiek rząd wprowadza tak zorganizowaną ściemę to wiadomo że służby specjalne tego państwa zajmą się najgłośniejszymi przeciwnikami. Każdy ma z pewnością swojego nowiczoka i nie zawaha się go użyć dla swoich celów.
                    • peace2u Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 06:36
                      Do swoich celów miało być oczywiście.
                      • europitek Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 16:49
                        A Ty z jakich służb jesteś? Bo chyba to oczywiste, że przekonywanie (najlepsze jest własnym przykładem) do zbiorowego samobójstwa jest komuś bardzo na rękę.
                        • peace2u Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 16:54
                          zbiorowe samobojstwo to bedzie jak sie wszyscy zaszczepia
                          • europitek Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 17:23
                            Nie będzie, bo już się miliony zaszczepiły i jakoś nie widać zbliżającej się hekatomby ofiar. Natomiast widać mnóstwo ofiar, które były bez szczepienia.
              • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 02:36
                europitek napisał:

> Mój sąsiad też nadawał jak Ty a dzisiaj spotkałem jego wnuczka, gdy szedł do pa
                > rafii umówić pogrzeb dziadka.
                > Tak trzymaj a sprawisz prezent swoim wrogom.

Gorzej ze im więcej takich jak on, tym pandemia i te wszystkie lockdowny będą trwały dłużej, i tym więcej ludzi umrze, równiez z powodu spowodowanych lockdownową depresją samobójstw.

• peace2u Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 06:18
                  Nic przeze mnie się nie będzie przedłużać bo do przepisów się stosuję. Poddaję je jednak w wątpliwość. Samobójstwa i paraliż gospodarki to wina rządzących a nie moja.
                  • europitek Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 16:59
                    peace2u napisał(a):
                    > Nic przeze mnie się nie będzie przedłużać bo do przepisów się stosuję.

Bardzo słusznie.

> Poddaję je jednak w wątpliwość.

Niesłusznie.

> Samobójstwa i paraliż gospodarki to wina rządzących a nie moja.

Co do kłopotów z gospodarką masz sporo racji, ponieważ władze nie są przygotowane mentalnie i koncepcyjnie do odpowiednich działań. Zamiast najpierw pomyśleć a potem działać, robią odwrotnie. W dodatku stale próbują na siłę zachowywać choćby pozory normalności w sytuacji fundamentalnie niestandardowej. Różne luzowania przepisów, dzielenie podległego terenu na strefy lub nawet czasowe ich znoszenie tylko podtrzymują epidemię przeciągając ją w czasie. W efekcie takiej trochę osłabionej, ale czasowo rozciągniętej epidemii straty gospodarcze będą wyższe, bo kryzys trwa bardzo długo. To jest zabijanie gospodarki powoli, na raty.
                    • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 11.04.21, 00:23
                      europitek:
                      Co do kłopotów z gospodarką masz sporo racji, ponieważ władze nie są przygotowane mentalnie i koncepcyjnie do odpowiednich działań. 

A czemu uwazasz ze wladze prawidlowo mentalnie i koncepcyjnie walcza z wirusem?
                      Czemu uwazasz ze strategia jaka jest stosowana , czyli szczepienia preparatami w III fazie eksperymentalnej jest lepsza niż kuracje lekami, byc może gdyby srodki utopione w badania nad szczepionkami ,przeznaczono na badania nad lekami, już dawno bysmy sobie z covidem poradzili , SARSa zwalczono wlasnie lekami...
                      A teraz ludzie umieraja na covida i ludzie umieraja po szczepieniach...
                      • europitek Re: Jak to wyliczono? 12.04.21, 23:25
                        yurek_1111 napisał:
                        > A czemu uwazasz ze wladze prawidlowo mentalnie i koncepcyjnie walcza
                        > z wirusem?

Wcale tak nie uważam, ponieważ popełniono wiele błędów, za które wiele osób zapłaciło życiem lub zdrowiem.

> Czemu uwazasz ze strategia jaka jest stosowana , czyli szczepienia preparatami
                        > w III fazie eksperymentalnej jest lepsza niż kuracje lekami,

Opracowanie nowych lekarstw też jest bardzo czasochłonne i kosztowne. Nawet zastosowanie już istniejących preparatów do zwalczania nowej choroby też wymagałoby dużo czasu. O ile wiem, są badania nad zastosowaniem kilkunastu leków, ale nadal nie ma zadowalających wyników.

> A teraz ludzie umieraja na covida i ludzie umieraja po szczepieniach...

I umieraliby po lekach, bo te byłyby słabo przetestowane i też nie dawałyby gwarancji przeżycia i wyzdrowienia.
                        Nawet "doładowanie" chorego osoczem ozdrowieńców nie gwarantuje sukcesu, choć oczywiście znacząco podnosi szansę przeżycia.

Podstawowy problem przy tej epidemii to stosunki społeczne, które wręcz uniemożliwiają wprowadzanie skutecznych metod walki z taką zarazą.

Tak na marginesie, dzisiaj widziałem programik w udziałem dyrektora jednego z polskich szpitali, który oznajmił, ze po zaszczepieniu jego personelu na początku roku nie miał w jednostce (600 pracowników) ani jednego przypadku zachorowania lub choćby kwarantanny.
          • europitek Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 00:54
            bmc3i napisał:
            > Na razie jednak będziemy widzieć efekty straconego pokolenia dzieci i młodzieży
            > , które dotąd - skutkiem przeciągających się ograniczeń - straciło już cały rok
            > nauki szkolnej.

Skąd wziąłeś, że przesunięcie kolejnych etapów edukacji to "strata"? Uważasz, że nauka szkolna powinna zaczynać się w wieku 2 lat a praca 12?
            • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 02:31
              europitek napisał:

> bmc3i napisał:
              > > Na razie jednak będziemy widzieć efekty straconego pokolenia dzieci i mł
              > odzieży
              > > , które dotąd - skutkiem przeciągających się ograniczeń - straciło już ca
              > ły rok
              > > nauki szkolnej.
              >
              > Skąd wziąłeś, że przesunięcie kolejnych etapów edukacji to "strata"? Uważasz, ż
              > e nauka szkolna powinna zaczynać się w wieku 2 lat a praca 12?

A skąd zwiałeś to przesuniecie, gdzie ono jest i na czym polega? Żyje w innym kraju niż Polska, mam też znajomych i rodzinę w kilku innych krajach niż Polska i mój własny kraj, oraz znajomych i rodzinę w Polsce. Z żadnego z tych krajów nie słyszałem dotąd o jakimkolwiek przesunięciu. W Austrii z 40 tygodni obowiazkowej nauki szkolnej, od marca ubiegłego roku, uczeszczano do szkół z przerwami przez 12 tygodni. Podobnie w Niemczech i w USA. Tymczasem w Polsce - o ile sie orientuję - przez ZERO tygodni. Od marca 2020. Tymczasem amerykańscy naukowcy twierdza że globalnie pokolenie dzisiejszych uczniów szkół podstawowych i średnich, straci 47 trylionów dolarów na gorszym wykształceniu i związanym z tym gorszymi perspektywami zawodowymi.
              • europitek Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 02:31
                bmc3i napisał:
                > A skąd zwiałeś to przesuniecie, gdzie ono jest i na czym polega?

Jeśli się nie douczą czegoś potrzebnego to obleją egzaminy do kolejnej szkoły/klasy/roku_studiów i będą te egzaminy powtarzać, żeby je przebrnąć. Niektórzy zapewne dopiero w roku kolejnym.
                Jeśli "nikt op tym nie słyszał" to pewnie dlatego, że system nauki zdalnej zdaje egzamin praktyczny na tyle dobrze, iż straty w nauczaniu są niewielkie... i takiego przesunięcia nie będzie.

> Tymczasem w Polsce - o ile sie orientuję - przez ZERO tygodni. Od marca 2020.

Słabo się orientujesz, bo z różnymi poziomami nauczanie było różnie. Niektóre zajęcia bezpośrednie odbywały się w Polsce nawet w czasie ostrych restrykcji

> Tymczasem amerykańscy naukowcy twierdza że globalnie pokolenie
                > dzisiejszych uczniów szkół podstawowych i średnich, straci 47 trylionów
                > dolarów na gorszym wykształceniu i związanym z tym gorszymi
                > perspektywami zawodowymi.

To zyskają na tym inni, bo w dzisiejszym ustrojstwie masz założoną silną konkurencję.
                • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 03:00
                  europitek napisał:

> bmc3i napisał:
                  > > A skąd zwiałeś to przesuniecie, gdzie ono jest i na czym polega?
                  >
                  > Jeśli się nie douczą czegoś potrzebnego to obleją egzaminy do kolejnej szkoły/k
                  > lasy/roku_studiów i będą te egzaminy powtarzać, żeby je przebrnąć. Niektórzy za
                  > pewne dopiero w roku kolejnym.
                  > Jeśli "nikt op tym nie słyszał" to pewnie dlatego, że system nauki zdalnej zdaj
                  > e egzamin praktyczny na tyle dobrze, iż straty w nauczaniu są niewielkie... i t
                  > akiego przesunięcia nie będzie.
                  >

System nauki zdalnej to kpina. O zdawaniu egzaminu przez system nauki zdalnej moga mówić tylko ludzie którzy sami nie mają dzieci w wieku szkolnym i nie wiedzą w zwiazku z tym jak to wygląda. Zaden 7, 9, czy 13-latek pozbawiony kontroli nauczyciela oraz udziału w grupie, nie jest w stanie skupić uwagi przez kilka godzin siedzac w domu przed komputerem czy innym tabletem. A nauczyciel nie jest w stanie kontrolowąc klasy i kazdego ucznia z osobna przez żadne Zoomy i inne appy.

> > Tymczasem w Polsce - o ile sie orientuję - przez ZERO tygodni. Od marca 2
                  > 020.
                  >
                  > Słabo się orientujesz, bo z różnymi poziomami nauczanie było różnie. Niektóre z
                  > ajęcia bezpośrednie odbywały się w Polsce nawet w czasie ostrych restrykcji

A konkrertnie? na jakich poziomach nauczania? Podstawówki miały lekcje w klasach nawet podczas lockdownu? Bo nie mówimy o studentach uniwersytetów, dorosłych ludziach, prawda?

> > Tymczasem amerykańscy naukowcy twierdza że globalnie pokolenie
                  > > dzisiejszych uczniów szkół podstawowych i średnich, straci 47 trylionów
                  > > dolarów na gorszym wykształceniu i związanym z tym gorszymi
                  > > perspektywami zawodowymi.
                  >
                  > To zyskają na tym inni, bo w dzisiejszym ustrojstwie masz założoną silną konkur
                  > encję.

Chcesz to powiedziec w oczy jakiemuś konkretnemu rodzicowi o jego dziecku? A po drugie jaka silna konkurencja, skoro mowa o całym straconym pokoleniu?
                  • europitek Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 17:19
                    bmc3i napisał:
                    > System nauki zdalnej to kpina.

To możliwe, bo duzo zależy od konkretnych modeli działania.

> Zaden 7, 9, czy 13-latek pozbawiony kontroli nauczyciela oraz udziału w grupie,
                    > nie jest w stanie skupić uwagi przez kilka godzin siedzac w domu przed
                    > komputerem czy innym tabletem. A nauczyciel nie jest w stanie kontrolowąc
                    > klasy i kazdego ucznia z osobna przez żadne Zoomy i inne appy.

Kiedy byłem licealistą, a było to baaardzo dawno, zrobiono w PRL-u badanie na temat efektywności czasu lekcyjnego (lekcje bezpośrednie oczywiście). Okazało się, że uczniowie są w stanie skupić się na 45-minutowej lekcji prze mniej niż przez połowę czasu jej trwania (w dwóch blokach czasowych na początku i końcu lekcji).

> > Słabo się orientujesz, bo z różnymi poziomami nauczanie było różnie. Niek
                    > tóre zajęcia bezpośrednie odbywały się w Polsce nawet w czasie ostrych restrykcji
                    >
                    > A konkrertnie? na jakich poziomach nauczania? Podstawówki miały lekcje
                    > w klasach nawet podczas lockdownu? Bo nie mówimy o studentach uniwersytetów,
                    > dorosłych ludziach, prawda?

Konkretnie to w szkołach kierunkowych z zajęciami praktycznymi zajęcia takie odbywały się nawet podczas zamknięcia szkół. Podstawówki działały przecież na jesieni i zamknięto je dopiero podczas II fali epidemii.

> Chcesz to powiedziec w oczy jakiemuś konkretnemu rodzicowi o jego dziecku?

A myślisz, że tego nie robiłem? Wielokrotnie.

> A po drugie jaka silna konkurencja, skoro mowa o całym straconym pokoleniu?

Kto mówi ten mówi i niech ten się z tego tłumaczy. Nie będzie żadnego "straconego pokolenia". Będą tylko stracone zyski tych, którzy zamówili takie opinie.
                    • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 17:45
                      europitek napisał:

> Kto mówi ten mówi i niech ten się z tego tłumaczy. Nie będzie żadnego "stracone
                      > go pokolenia". Będą tylko stracone zyski tych, którzy zamówili takie opinie.

Ja mam dwójkę dzieci wieku szkolnym. Starszy był gwiazdą i z matematyki i z historii w prywatnej szkole IB, student of the year, itp, Teraz gdy marca 2020 był w klasie wszystkiego 12 tygodni, zauważam już jego braki. I z tym problemem borykają sie wszyscy rodzice z którymi rozmawiam. A szkoły IB to szkoły z naprawdę wysokim poziomem nauczania, z maturą uznawaną w większości krajów zachodnich.
                      • senioryta13 Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 17:50
                        bmc3i napisał:
                        > Ja mam dwójkę dzieci wieku szkolnym. Starszy był gwiazdą i z matematyki i z his
                        > torii w prywatnej szkole IB, student of the year, itp, Teraz gdy marca 2020 był
                        > w klasie wszystkiego 12 tygodni, zauważam już jego braki. I z tym problemem b
                        > orykają sie wszyscy rodzice z którymi rozmawiam. A szkoły IB to szkoły z napraw
                        > dę wysokim poziomem nauczania, z maturą uznawaną w większości krajów zachodnich

Jak sie dostanie do Harvard, to wtedy ci pogratuluje.

• bmc3i Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 17:53
                          senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
                          > > Ja mam dwójkę dzieci wieku szkolnym. Starszy był gwiazdą i z matematyki i
                          > z his
                          > > torii w prywatnej szkole IB, student of the year, itp, Teraz gdy marca 20
                          > 20 był
                          > > w klasie wszystkiego 12 tygodni, zauważam już jego braki. I z tym probl
                          > emem b
                          > > orykają sie wszyscy rodzice z którymi rozmawiam. A szkoły IB to szkoły z
                          > napraw
                          > > dę wysokim poziomem nauczania, z maturą uznawaną w większości krajów zach
                          > odnich
                          >
                          > Jak sie dostanie do Harvard, to wtedy ci pogratuluje.

Własnie o to chodzi ze przez tą pandemię i spowodowane nią obnizenie poziomu nauczania, nie wiadomo jak bedzie wyglądac przyszłośc milionów dzieci na całym świecie.
                          • senioryta13 Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 18:00
                            bmc3i napisał:
                            > senioryta13 napisał:
                            > > Jak sie dostanie do Harvard, to wtedy ci pogratuluje.
                            >
                            >
                            > Własnie o to chodzi ze przez tą pandemię i spowodowane nią obnizenie poziomu na
                            > uczania, nie wiadomo jak bedzie wyglądac przyszłośc milionów dzieci na całym św
                            > iecie.

Wreszcie u ciebie przebudzenie ?
                            Zainteresuj sie California, tam to juz tragedia.

• bmc3i Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 18:07
                              senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
                              > > senioryta13 napisał:
                              > > > Jak sie dostanie do Harvard, to wtedy ci pogratuluje.
                              > >
                              > >
                              > > Własnie o to chodzi ze przez tą pandemię i spowodowane nią obnizenie pozi
                              > omu na
                              > > uczania, nie wiadomo jak bedzie wyglądac przyszłośc milionów dzieci na ca
                              > łym św
                              > > iecie.
                              >
                              > Wreszcie u ciebie przebudzenie ?
                              > Zainteresuj sie California, tam to juz tragedia.

Jakie przebudzenie? Kto nie przejmuje sie pandemią, poza zaprzeczającymi jej płaskoziemcami?
                              • senioryta13 Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 19:42
                                bmc3i napisał:
                                > Jakie przebudzenie? Kto nie przejmuje sie pandemią, poza zaprzeczającymi jej pł
                                > askoziemcami?

Nie zmieniaj tematu szkolnego..
                                Goverment Kalifornii nie pozwala otworzyc sxkol. Tzn. D-Mafia
                                • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 11.04.21, 01:00
                                  senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
                                  > > Jakie przebudzenie? Kto nie przejmuje sie pandemią, poza zaprzeczającymi
                                  > jej pł
                                  > > askoziemcami?
                                  >
                                  > Nie zmieniaj tematu szkolnego..
                                  > Goverment Kalifornii nie pozwala otworzyc sxkol. Tzn. D-Mafia

Zapewne ma ku temu powody. W NY w trakcie wakacji zrobili referendum wsrod rodzicow jak chca uczyc dzieci. Wiekszosc opowoed:iala sie za systemem hybrydowym, czesc w klasach czesc on line, ale i tak przez wiekszosc czasu szkoly byly zamkniete. Od poczatku bylo wiadomo ze zostana zamkniete z dnia na dzień, jesli infection rate przekroczy 3%. I z dnia na dzien wszyscy obserwowali jak rosnie, az przekroczylo.
                                  • europitek Re: Jak to wyliczono? 12.04.21, 00:47
                                    Podstawowy problem jest w tym, że od początku epidemii działa masowe samookłamywanie się, że wszystko będzie po staremu a sprytne manipulowanie restrykcjami (mniejsze-większe) uchroni społeczeństwo przed problemami. Rzeczywistość jest natomiast taka, że takie postępowanie to proszenie się o nieszczęście.
                                    Epidemia to klęska naturalna, a te nie znają zmiłuj i nie da się z nimi negocjować. Próby zachowania "normalności" w jakiś wybranych dziedzinach życia społecznego tylko pogarszają sytuację i rozciągają epidemię w czasie tworząc różne nisze przetrwania dla wirusa.
                                    • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 12.04.21, 00:56
                                      europitek napisał:

> Podstawowy problem jest w tym, że od początku epidemii działa masowe samookłamy
                                      > wanie się, że wszystko będzie po staremu a sprytne manipulowanie restrykcjami (
                                      > mniejsze-większe) uchroni społeczeństwo przed problemami. Rzeczywistość jest na
                                      > tomiast taka, że takie postępowanie to proszenie się o nieszczęście.
                                      > Epidemia to klęska naturalna, a te nie znają zmiłuj i nie da się z nimi negocjo
                                      > wać. Próby zachowania "normalności" w jakiś wybranych dziedzinach życia społecz
                                      > nego tylko pogarszają sytuację i rozciągają epidemię w czasie tworząc różne nis
                                      > ze przetrwania dla wirusa.

To prawda, tylk treba twardo stapac po Ziemi. Restrykcje - ich naładanie i znoszenie - sa w gestii polityków, a Ci oprócz celem zwalaczania epidemii kieruja się tez celem nadrzednym, wygraniem nastepnych wyborów. Można sie na to obrażac, ale lepiej przywyknąć. Tak po prostu swiat jest urzadzony.
                                      • europitek Re: Jak to wyliczono? 12.04.21, 23:36
                                        bmc3i napisał:
                                        > sa w gestii polityków, a Ci oprócz celem zwalaczania epidemii kieruja się tez
                                        > celem nadrzednym, wygraniem nastepnych wyborów.

Tylko jedno zastrzeżenie: durna polityka przeciwepidemiczna zapewni przegraną a nie wygraną. Obiecanki-cacanki to my już mieliśmy za Tuska w ilościach nieskończonych i w końcu ta bańka do mydlenia oczu prysła. Podobnie jest też z epidemią, której skutków nie da się ukryć, bo one dotykają prawie wszystkich. Tu mamy do czynienia z interesami ludzkimi tak fundamentalnymi, że ględanie o jakiś wydumanych sprawach społeczeństwa nie ruszy.
        • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 16:26
          peace2u :To tylko potwierdza ze plandemia korono grypy ma znacznie gorszy cel niz tylko zniszczenie gospodarek narodowych lokdaunami i zabranie ludziom wolnosci obywatelskich.
          Niemozliwoscia medyczna bylo znalezienie skutecznych szczepionek na grype Kowid w mniej niz rok a wiec pytanie co naprawde jest w tych szczepionkach jest jak najbardziej zasadne.
          Biorac pod uwage ze juz tak daleko zaszedl demontaz panstw spodziewac sie mozna ze za pare lat zobaczymy efekty szczepienia w postaci ogromnej depopulacji ludzkosci.

"Obecna sytuacja w jakiej znalazła się ludzkość jest z naukowego, ale i medycznego punktu wiedzenia bardzo niebezpieczna. Nacisk rządów na przeprowadzenie szerokich szczepień preparatami, co do których istnieje tak wiele twardych naukowych wątpliwości w odniesieniu do ich pełnego działania w komórce człowieka, jest co najmniej dziwny i oby był tylko wynikiem potężnej ignorancji osób rządzących, a nie wynikiem jakiegoś planu. Bo jeśli to jest plan, a nie po prostu zwykła głupota, to jest to plan totalny – taki, który ma w sobie potencjał totalnej zmiany charakteru i sposobu dalszego istnienia ludzkości na Ziemi. Można to nazwać także czymś w rodzaju wąskiego gardła, albo biologicznej osobliwości poza, którą nie będzie już możliwe takie samo życie – biologicznie – jakie jeszcze dzisiaj znamy.

Wszelkie obawy o bezpośrednią interakcję preparatów mRNA teraz lub w przyszłości z informacją genetyczną zawartą w komórce są uzasadnione i słuszne, bo zależą tylko od sekwencji i modyfikacji zastosowanego RNA i/lub DNA. To jest coś o czym rządzący nie wiedzą lub nie chcą wiedzieć. Trzeba też pamiętać, że jeżeli już raz dojdzie do powszechnej manipulacji ludzkim genomem in situ, to wymusi to i zachęci do kolejnych ingerencji i temu procesowi już nie będzie końca. Efekt ostateczny jest nieprzewidywalny. Ludzkość być może nie zdając sobie nawet z tego sprawy stoi dziś na skraju horyzontu zdarzeń poza, którym możliwe, że istnieje już tylko nowy typ człowieka o odmiennej naturze, naturze po-ludzkiej, której nie da się już nazwać… obrazem Stwórcy."
          • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 02:35
            yurek_1111 napisał:

> peace2u :To tylko potwierdza ze plandemia korono grypy ma znacznie gorszy cel n
            > iz tylko zniszczenie gospodarek narodowych lokdaunami i zabranie ludziom wolnos
            > ci obywatelskich.

No patrz - tymczasem Trump mówił że celem pandemii jest jedynie zniszczenie jego.

> Niemozliwoscia medyczna bylo znalezienie skutecznych szczepionek na grype Kowid
            > w mniej niz rok a wiec pytanie co naprawde jest w tych szczepionkach jest jak
            > najbardziej zasadne.

"Niemożliwością", bo? Bo naukowcy pracowali nad nią naukowcy na całym swiecie i zad darmo udostepniali sobie nawzajem rezultaty swoich badań? Nie miesci sie to we łbie, bo to skrajne lewactwo i Wenezuela?

> Biorac pod uwage ze juz tak daleko zaszedl demontaz panstw spodziewac sie mozna
            > ze za pare lat zobaczymy efekty szczepienia w postaci ogromnej depopulacji
            > ludzkosci.

>
            Czescia projektu depopulacji - zwłaszcza zachodu - są różne ruchy płaskoziemcze i antyszczepionkowe, kierowane z Moskwy rózne Parlery i inne InfoWarsy, wykorzystujące także róznych pożytecznych idiotów z NewsMaxów i innych FoxNewsów.

>
            > Wszelkie obawy o bezpośrednią interakcję preparatów mRNA teraz lub w przyszłośc
            > i z informacją genetyczną zawartą w komórce są uzasadnione i słuszne, bo zależą
            > tylko od sekwencji i modyfikacji zastosowanego RNA i/lub DNA. To jest coś o cz
            > ym rządzący nie wiedzą lub nie chcą wiedzieć. Trzeba też pamiętać, że jeżeli ju
            > ż raz dojdzie do powszechnej manipulacji ludzkim genomem in situ, to wymusi to
            > i zachęci do kolejnych ingerencji i temu procesowi już nie będzie końca. Efekt
            > ostateczny jest nieprzewidywalny. Ludzkość być może nie zdając sobie nawet z te
            > go sprawy stoi dziś na skraju horyzontu zdarzeń poza, którym możliwe, że istnie
            > je już tylko nowy typ człowieka o odmiennej naturze, naturze po-ludzkiej,

Wszystkim nam wyrosną skrzela, i bedziemy rybami

które
            > j nie da się już nazwać… obrazem Stwórcy."

A Bóg jest biały, czy czarny? Bo jak czarny, to nigdy nie byliśmy.
            • europitek Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 15:20
              bmc3i napisał:
              > Wszystkim nam wyrosną skrzela, i bedziemy rybami

Mnie nie. Mogę to zadeklarować pod przysięgą.

> A Bóg jest biały, czy czarny? Bo jak czarny, to nigdy nie byliśmy.

No właśnie, że byliśmy bośmy rodem z Afryki Czarnej.
    • 1.melord Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 02:21
      Wszelkimi statystykami zawsze manipulowano-zamawiajacy w tym Rzady (placa wiec wymagaja) zawsze oczekuje wyniku ktory ich satysfacjonuje
      Pandemia uruchomila naplyw olbrzymiej gotowki dla tych szpitali ktore "najciezej" pracuja tzn maja nawiecej przypadkow corona v...zaczela sie wiec gra liczbami,kto ma wiecej?
      Prawie kazdy zmarly w szpitalu w/g publikowanych danych umiera na coronav,im wiecej tym lepiej??.....kasa plynie,to jedynie w dzisiejszym swiecie sie liczy.

Jesli chodzi o efektywnosc szczepionek to trwa tu wojna miedzy producentami-kazdy chwali swoje,gnoi oponenta.
      Rzucaja olbrzymia kase na propagande wiec nie wykluczone,ze rowniez korupuja dane dot.przypadkow smiertelnych czy powaznych powiklan po zaszczepieniu.
      Oficjalnie sa to ulamki promila,wiec do zaakceptowania,ale ile w tym prawdy?

dodam cos z innej beczki dot. rowniez statystyk....historia PKB
      www.mpolska24.pl/post/6102/pkb-fetysz-ekonomistow-klapki-na-oczy-dla-spoleczenstwa
      • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 02:53
        1.melord napisał(a):

> Wszelkimi statystykami zawsze manipulowano-zamawiajacy w tym Rzady (placa wiec
        > wymagaja) zawsze oczekuje wyniku ktory ich satysfacjonuje
        > Pandemia uruchomila naplyw olbrzymiej gotowki dla tych szpitali ktore "najcieze
        > j" pracuja tzn maja nawiecej przypadkow corona v...zaczela sie wiec gra liczbam
        > i,kto ma wiecej?
        > Prawie kazdy zmarly w szpitalu w/g publikowanych danych umiera na coronav,im w
        > iecej tym lepiej??.....kasa plynie,to jedynie w dzisiejszym swiecie sie liczy.

Ta teoria jest na facebooku juz od roku.

Ja powiem inaczej - Polska raportuje zaniżone dane na temat śmierci z powodu COVIDU, bo połowę śmierci zalicza do "choroby współistniejące", a nie z powodu COVIDu. Tylko dziwnym trafem, od początku pandemii globalna śmiertelność w Polsce jest znacznie wyższa od średniej rocznej śmiertelności w latach poprzedzających pandemię. Dużo wyższą niż raportowane do instytucji międzynarodowych przypadki śmierci "spowodowane covidem"
        • felusiak1 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 03:15
          Ja nie mam fejsbuka i twittera i parlera i wszystkich innych dymiacych portali.
          • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 04:21
            felusiak1 napisał:

> Ja nie mam fejsbuka i twittera i parlera i wszystkich innych dymiacych portali.

O jej, to jak 1.melord tez już piszesz?
    • szwampuch58 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 20:01
      Bulgot antyszczepionkowcow kwitnie a tymczasem za Odra rekord pada:720 tys osob zaszepiono w jeden dzien
      • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 20:19
        szwampuch58 napisał:

> Bulgot antyszczepionkowcow kwitnie a tymczasem za Odra rekord pada:720 tys oso
        > b zaszepiono w jeden dzien
        >

Tymczasem w USA juz ogromna prxytlaczajaca wieksxosc chce wziać szczepionke tak sxybko jak to tylko mozliwe. Slowem, psy szczekaja karawana jedzie dalej.
        • szwampuch58 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 20:27
          Od 15 kwietnia,podobno,kazdy powyzej 18 lat mieszkaniec USA moze zostac zaszczepiony bez problemu
          • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 02:37
            szwampuch58 napisał:

> Od 15 kwietnia,podobno,kazdy powyzej 18 lat mieszkaniec USA moze zostac zaszcze
            > piony bez problemu
            >

Nie tak szybko. Bo nie tak łatwo jest wciąz dostac termin.
            • yurek_1111 Tez ciekawe jak to wyliczono? 11.04.21, 17:25
              'Od 3,6 mln lat nie było na Ziemi tak wysokiego stężenia dwutlenku węgla, jak obecnie..."

Nigdzie w tekscie nie ma dowodu ze 3,6 mln lat temu, stezenie dwutlenku wegla bylo niższe, ale jest ze pomiary rozpoczeto...63 lata temu, wiec praktycznie mozemy sensownie dyskutowac o poziomie stezenia dwutlenku wegla w okresie ostatnich 63 lat, a o tym czy 3,6 mlna lat temu bylo wieksze czy mniejsze stezenie dwutlenku wegla na Ziemi mozemy tylko snuc hipotezy nie poparte zadnymi dowodami...
              Ale propaganda musi odwolywac się do duzych liczb...:)

----
              "Nadmierne, nieadekwatne, nieuwzględniające realiów życia i gwałcące prawa człowieka procedury izolacyjno-aseptyczne w czasie pandemii, doprowadzały do zatrzymania „łańcucha dostaw zdrowia”..."
              Z raportu " Ani jednej lzy"
              • bmc3i Re: Tez ciekawe jak to wyliczono? 11.04.21, 18:02
                yurek_1111 napisał:

> 'Od 3,6 mln lat nie było na Ziemi tak wysokiego stężenia dwutlenku węgla, jak o
                > becnie..."
                >
                > Nigdzie w tekscie nie ma dowodu ze 3,6 mln lat temu, stezenie dwutlenku wegla
                > bylo niższe, ale jest ze pomiary rozpoczeto...63 lata temu, wiec praktycznie
                > mozemy sensownie dyskutowac o poziomie stezenia dwutlenku wegla w okres
                > ie ostatnich 63 lat, a o tym czy 3,6 mlna lat temu bylo wieksze czy mniejsze s
                > tezenie dwutlenku wegla na Ziemi mozemy tylko snuc hipotezy nie poparte zadnymi
                > dowodami...
                > Ale propaganda musi odwolywac się do duzych liczb...:)

Hipote:y z definicji udowadnia sie albo odrzuca za pomoca badania naukowego. Inaczej nie jest hipotezą. Przynajmniej naukową. Zadna hipoteza w nauce nie zostaje pozostawiona samej sobie. Inaczej nie jezt hipotezą. A hipoteza ktorej nie mozna ani odrzucić ani udowodnić, nie jest juz hipotezą lecz teorią
                • yurek_1111 Re: Tez ciekawe jak to wyliczono? 11.04.21, 19:36
                  bmc :Hipote:y z definicji udowadnia sie albo odrzuca za pomoca badania naukowego. Inaczej nie jest hipotezą. Przynajmniej naukową. Zadna hipoteza w nauce nie zostaje pozostawiona samej sobie. Inaczej nie jezt hipotezą. A hipoteza ktorej nie mozna ani odrzucić ani udowodnić, nie jest juz hipotezą lecz teorią

Teoria ma przedstawiac zagadnienie spójnie pojęciowo , a hipoteza jest domniemaniem ktore podlega konfirmacji (czyli udowodnieniu hipotezy i wtedy hipoteza udowodniona naukowo staje sie faktem , aksjomatem ) , badz falsyfikacji czyli naukowym obaleniu hipotezy...
                  Ale istnieje jeszcze trzecia sytuacja z hipoteza gdy konfirmacja lub falsyfikacja hipotezy empirycznej sformułowanej jako zdanie ogólne nie jest jednoznacznie możliwa i wtedy opieramy sie na prawdopodobienstwie opartym na logicznym mysleniu , wtedy prawdopodobieństwo hipotezy moze byc obiektywne ,gdzie hipoteza poddawana jest dużej liczbie prób losowych, badz subiektywne gdzie prawdopodobieństwo hipotezy jest oparte na subiektywnej pewności stawiajacego hipoteze ,w oparciu o jego dotychczasową wiedzę i zaobserwowane dane....
                  Typowym przykladem forumowej osoby stawiajacej hipotezy oparte o subiektywna pewnośc zachodzacych zdarzen ,w oparciu o zasob posiadanej wiedzy jesteś wlasnie ty bmc, również jorl stawia czesto subiektywne hipotezy calkowicie oderwane od rzeczywistosci...
                  • bmc3i Re: Tez ciekawe jak to wyliczono? 11.04.21, 20:16
                    Szecxegolna teoria wzglednosci Einsteina dlatego jest teorią a nie faktem lub hipotezą, ze nie mozna ani jej udowodnić ani zaprzeczyc.
                    W nauce natomiast nie istnieje cos takiego jak aksjomat. Istnialo natomiast wiele teorii w przeszlosci, ktore przestaly w koncy byc uznawane za teorie, bo ktos albo im zaprzeczył (obalił) albo udowodnił tezy tej teorii.

Twoje plaskoziemcze oceny różnych osób najmniej mnie interesują.
        • yurek_1111 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 20:36
          bmc:Tymczasem w USA juz ogromna prxytlaczajaca wieksxosc chce wziać szczepionke tak sxybko jak to tylko mozliwe.

A ta "ogromna przytlaczajaca wiekszosc " to ty z "kobita "?
          Podaj linka na dowod bo jakos ci nie wierze...:)
          • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 10.04.21, 02:38
            yurek_1111 napisał:

> bmc:Tymczasem w USA juz ogromna prxytlaczajaca wieksxosc chce wziać szczepionke
            > tak sxybko jak to tylko mozliwe.
            >
            > A ta "ogromna przytlaczajaca wiekszosc " to ty z "kobita "?
            > Podaj linka na dowod bo jakos ci nie wierze...:)
            >

75% Juz nawet wśród wyborców Trumpa jest 55%
            Zacznij korzystac z mediów zamiast Parlera, to nie bedzies zmusiał nawet szukać.
        • senioryta13 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 20:55
          bmc3i napisał:
          > Tymczasem w USA juz ogromna prxytlaczajaca wieksxosc chce wziać szczepionke tak
          > sxybko jak to tylko mozliwe.

Marzenie, Biden bedzie szczepil nielegalnych, nasi niestety musza jeszcze czekac.
          • szwampuch58 Re: Jak to wyliczono? 09.04.21, 21:08
            Rasistko pozwolisz ze zapytam:Zaszczepisz sie????..tak lub nie mi wystarczy ,belkot miepotrzebny
            • senioryta13 Re: Ja jeszcze czekam 09.04.21, 21:16
              szwampuch58 napisał:

> Rasistko pozwolisz ze zapytam:Zaszczepisz sie????..tak lub nie mi wystarczy ,

Czekam, tak dzisiaj tu napisalam, widocznie spales.
              Co ma rasizm do szczepionki ?
              Chociaz...u nas nawet ostatnio autostrady sa rasistowskie.
              • szwampuch58 Re: Ja jeszcze czekam 09.04.21, 21:31
                Nic, ty jestes rasistka udowadniasz to swoim wpisami kazdego dnia.
                Swoja droga zastanawiam sie,poniewaz zadna kobieta ma swiecie nie moze byc tak durna czy twoja "praca "nie polega na udawaniu slotkiej idiotki i pod tym ukryciem propagowanie prawackich -rasistowskich ideologi na publicznym forum
                • senioryta13 Re: Ja jeszcze czekam 09.04.21, 22:15
                  szwampuch58 napisał:
                  > propagowanie prawackich -rasistowskich ideologi na publicznym forum

Z pewnoscia wszystkie juz spisales, prosze je wymienic,
                  A poza tym musze cie pochwalic, rozpisales sie, a to u ciebie niespotykane.
                  • szwampuch58 Re: Ja jeszcze czekam 09.04.21, 23:01
                    Mam w doooopie trolli prawackich ,czasu mi szkoda na "sledztwa" w waszym chorym Matrix
                    • senioryta13 Re: tylko lewackie trolle 10.04.21, 00:10
                      szwampuch58 napisał:

> Mam w doooopie trolli prawackich ,czasu mi szkoda na "sledztwa" w waszym chorym
                      > Matrix

.... sie licza , od kiedy to ?
                      Jak powiedziales A powiedz i B, takie sa przyjete zasady.

• yurek_1111 Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja ... 09.04.21, 21:59
                ...wirusa...
                Ci którzy dostali dwie dawki preparatu i tak się zarazaja...

"246 Fully Vaccinated People in Michigan Test Positive for COVID-19; 3 Dead"...
                • szwampuch58 Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 09.04.21, 23:03
                  No i ..???
                  ....ktos gwarsntowal 100% odpornosc
                • bmc3i Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 10.04.21, 02:44
                  yurek_1111 napisał:

> ...wirusa...
                  > Ci którzy dostali dwie dawki preparatu i tak się zarazaja...
                  >
                  > "246 Fully Vaccinated People in Michigan Test Positive for COVID-19; 3 Dead"...

Nikt nigdy nie mówił ze szczepionka gwarantuje nie zachorowanie. Przeciwnie, publikowane były wyniki testów. W przypadku Pfhizera, wsród tych którym podano placebo zachorowań było 95 a wśród tych którym podano prawdziwy preparat, zachorowało 7. I obie grupy składały sie z rownej liczby 15000 ochotników. Natomiast z 7 którzy przyjeli szczeponkę a mimo to zachorowali, żaden nie miał cięzkiego przebiegu - w przeciwienstwie do tych ktorzy zachorowali po przyjeciu soli mineralnych,
                  • europitek Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 10.04.21, 15:55
                    bmc3i napisał:
                    > Nikt nigdy nie mówił ze szczepionka gwarantuje nie zachorowanie.

Dużo zależy również od indywidualnych zachowań osób zaszczepionych. Niektórym wydaje się, że po zaszczepieniu stali się nieśmiertelni i niezniszczalni. Właśnie godzinę temu wysłuchałem w sklepie opowieści o takim "geniuszu" - efekt taki, że tydzień po zaszczepieniu pierwsza dawką wylądował w szpitalu a za parę dni będzie jego pogrzeb.
                    Zresztą przejawy okołoszczepionkowej głupoty dotyczą nie tylko zwykłych ludzi, lecz również organizatorów szczepień. Przykład tego miałem, kiedy kilka dni temu byłem szczepiony na Stadionie Narodowym w W-wie. Organizatorzy doprowadzili do takiego zagęszczenia oczekujących, że w jednej z sal jakieś 200 osób na 1000 m2 czekało ponad godzinę na przejście dalej. A sala zupełnie bez wietrzenia. Kolejna poczekalnia miała trochę mniejsze zagęszczenie, ale niski strop i znów brak wietrzenia pomimo widocznych wentylatorów w podsufitce - znów prawie godzina.
                    Moim zdaniem teraz zaczyna się niebezpieczny okres, kiedy tłuszcza nie będzie przestrzegać przepisów ostrożnościowych, bo się zaszczepiła i już stała się nieśmiertelna (w swoim przekonaniu). To oznacza, że ta utęskniona odporność zbiorowa będzie iluzoryczna, bo dzięki licznym zachowaniom wirus cały czas będzie się utrzymywał w populacji, choć oczywiście na niższym poziomie. i będzie czekał na okazję.

Przeciwnie, pu
                    > blikowane były wyniki testów. W przypadku Pfhizera, wsród tych którym podano pl
                    > acebo zachorowań było 95 a wśród tych którym podano prawdziwy preparat, zachoro
                    > wało 7. I obie grupy składały sie z rownej liczby 15000 ochotników. Natomiast z
                    > 7 którzy przyjeli szczeponkę a mimo to zachorowali, żaden nie miał cięzkiego p
                    > rzebiegu - w przeciwienstwie do tych ktorzy zachorowali po przyjeciu soli miner
                    > alnych,
                    • yurek_1111 Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 11.04.21, 00:33
                      europitek:
                      Właśnie godzinę temu wysłuchałem w sklepie opowieści o takim "geniuszu" - efekt taki, że tydzień po zaszczepieniu pierwsza dawką wylądował w szpitalu a za parę dni będzie jego pogrzeb.

A nie pomyslales ze to nastepna ofiara tych "geniuszow" od szczepionki, przeciez wniosek się sam nasuwa, szczepionka a po tygodniu zejscie...
                      • europitek Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 12.04.21, 00:11
                        yurek_1111 napisał:
                        > europitek:
                        > Właśnie godzinę temu wysłuchałem w sklepie opowieści o takim "geniuszu" - efekt
                        > taki, że tydzień po zaszczepieniu pierwsza dawką wylądował w szpitalu a za par
                        > ę dni będzie jego pogrzeb.
                        >
                        > A nie pomyslales ze to nastepna ofiara tych "geniuszow" od szczepionki, przec
                        > iez wniosek się sam nasuwa, szczepionka a po tygodniu zejscie...

Nie pomyślałem, bo opisane mi okoliczności wskazywały, że praktycznie następnego dnia po zaszczepieniu poczuł się "nieśmiertelny" i przestał przestrzegać zasad ostrożnościowych. Ja jestem tydzień po pierwszej dawce i nie mam problemu ze zdrowiem. Moje żona i kumpel też (byli szczepieni mniej więcej w tym samym czasie co ja). Tylko nikt z nas nie wydurnia się.
                        • bmc3i Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 12.04.21, 01:00
                          europitek napisał:

> yurek_1111 napisał:
                          > > europitek:
                          > > Właśnie godzinę temu wysłuchałem w sklepie opowieści o takim "geniuszu" -
                          > efekt
                          > > taki, że tydzień po zaszczepieniu pierwsza dawką wylądował w szpitalu a
                          > za par
                          > > ę dni będzie jego pogrzeb.
                          > >
                          > > A nie pomyslales ze to nastepna ofiara tych "geniuszow" od szczepionki,
                          > przec
                          > > iez wniosek się sam nasuwa, szczepionka a po tygodniu zejscie...

> Nie pomyślałem, bo opisane mi okoliczności wskazywały, że praktycznie następneg
                          > o dnia po zaszczepieniu poczuł się "nieśmiertelny" i przestał przestrzegać zasa
                          > d ostrożnościowych. Ja jestem tydzień po pierwszej dawce i nie mam problemu ze
                          > zdrowiem. Moje żona i kumpel też (byli szczepieni mniej więcej w tym samym czas
                          > ie co ja). Tylko nikt z nas nie wydurnia się.

Co więcej w Stanach przed Wielkanocą zniesiono niektóre restrykcje w podróżowaniu miedzy poszczególnymi stanami - swobodnie podróżować w odwiedziny do rodziny w innym stanie i nie przechodzić obowiązkowej izolacji, Ci którzy zostali już zaszczepieni - ale drugą dawkę przyjęli co najmniej dwa tygodnie przed podróżą. Wcześniej nie nabyli bowiem jeszcze odporności.
                        • yurek_1111 Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 12.04.21, 16:03
                          europitek:Nie pomyślałem, bo opisane mi okoliczności wskazywały, że praktycznie następnego dnia po zaszczepieniu poczuł się "nieśmiertelny" i przestał przestrzegać zasad ostrożnościowych. Ja jestem tydzień po pierwszej dawce i nie mam problemu ze zdrowiem. Moje żona i kumpel też (byli szczepieni mniej więcej w tym samym czasie co ja). Tylko nikt z nas nie wydurnia się.

Nadal nie przedstawiles "twardego" dowodu , ze facet zszedl z tego swiata w wyniku jak to okresliles "wydurniania" się , cokolwiek to znaczy , wiec jest duze prawdopodobienstwo ze jednak umarl przez szczepionke...
                          Czy zrobiono mu sekcje zwlok,bo to by rozwialo wszelkie watpliwosci...
                          Domniemywam ze nie, bo bylaby niezreczna sytuacja gdyby po sekcji musieli potwierdzic moja wersje zdarzen...
                          • bmc3i Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 12.04.21, 21:12

> Czy zrobiono mu sekcje zwlok,bo to by rozwialo wszelkie watpliwosci...
                            > Domniemywam ze nie, bo bylaby niezreczna sytuacja gdyby po sekcji musieli potwi
                            > erdzic moja wersje zdarzen...
                            >

Dla kogo niezreczna? Dla powiatowego lekarza w Pciumiu Dolnym?
                            • yurek_1111 Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 12.04.21, 22:33
                              bmc3i napisał:

>
                              > > Czy zrobiono mu sekcje zwlok,bo to by rozwialo wszelkie watpliwosci...
                              > > Domniemywam ze nie, bo bylaby niezreczna sytuacja gdyby po sekcji musieli
                              > potwi
                              > > erdzic moja wersje zdarzen...
                              > >
                              >
                              > Dla kogo niezreczna? Dla powiatowego lekarza w Pciumiu Dolnym?

Dla ciebie ,bo bylaby nastepna ofiara rzekomo bezpiecznych szczepionek...
                              Swoją drogą poziom twoich wypowiedzi zmierza do tego , ze trzeba się zastanowic, czy ty przypadkiem nie nalezysz do tej grupy ludzi, którzy adwersarza chcą sciagnac do swojego poziomu, by na tym poziomie pobic go doswiadczeniem...
                          • europitek Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 12.04.21, 23:48
                            yurek_1111 napisał:
                            > Czy zrobiono mu sekcje zwlok,bo to by rozwialo wszelkie watpliwosci...

Szczepionki mRNA nie mogą wywołać choroby covid-19. W szpitalach robią testy i już dobrze wiedzą jakie są objawy i po co pakuje się pacjenta pod respirator, bo sam nie daje rady oddychać.
                            Ale jakeś taki uparty, to przedstaw "twardy dowód", że on umarł od szczepionki, która nie wywołuje choroby.
                            Widzę, ze zaczynasz "iść w zaparte" i już wynajdujesz mało rozsądne argumenty.
                            • yurek_1111 Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 13.04.21, 02:08
                              europitek napisał:

> yurek_1111 napisał:
                              > > Czy zrobiono mu sekcje zwlok,bo to by rozwialo wszelkie watpliwosci...
                              >
                              > Szczepionki mRNA nie mogą wywołać choroby covid-19. W szpitalach robią testy i
                              > już dobrze wiedzą jakie są objawy i po co pakuje się pacjenta pod respirator, b
                              > o sam nie daje rady oddychać.
                              > Ale jakeś taki uparty, to przedstaw "twardy dowód", że on umarł od szczepionki,
                              > która nie wywołuje choroby.
                              > Widzę, ze zaczynasz "iść w zaparte" i już wynajdujesz mało rozsądne argumenty.

Napisales dużo ale bez odpowiedzi na moje pytanie:
                              Czy zrobiono mu sekcje zwlok,bo to by rozwialo wszelkie watpliwosci.?

Przypominam ze to Ty zaczales opowiadac historie zaszczepionego który umarł na covida tydzień po szczepieniu, stwierdziles ze nie ma to zwiazku ze szczepionka , wiec to na Tobie spoczywa obowiazek przedstawienia dowodu ze to nie szczepionka była powodem zejscia tego nieszczesnika...
                              Nawiasem mówiąc to jesteś w niezrecznej sytuacji , bo jak nawet udaloby Ci się udowodnić ze to nie przez szczepionke, to wyjdzie ze szczepionki nie chronia przed covidem, to po co się szczepic...
                              • europitek Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 13.04.21, 20:18
                                yurek_1111 napisał:
                                > Napisales dużo ale bez odpowiedzi na moje pytanie:
                                > Czy zrobiono mu sekcje zwlok,bo to by rozwialo wszelkie watpliwosci.?

Nie wiem czy robiono mu sekcję.
                                I niekoniecznie jest to potrzebne do stwierdzenia, że umarł na covid-19. Jeśli ktoś trafia do szpitala z objawami uprawniającymi do podejrzenia o zachorowanie na civud-19 to robią mu natychmiast odpowiednie testy. Pacjent mający dodatni wynik testu był w na tyle złym stanie, że wylądował na intensywnej terapii pod respiratorem i po paru dniach zmarł. Tu sekcja nie jest konieczna, ale oczywiście zawsze możesz uważać, że zmarł na wyrostek, konowały się nie poznały.

> Przypominam ze to Ty zaczales opowiadac historie zaszczepionego który umarł na
                                > covida tydzień po szczepieniu, stwierdziles ze nie ma to zwiazku ze szczepionk
                                > a , wiec to na Tobie spoczywa obowiazek przedstawienia dowodu ze to nie szczepi
                                > onka była powodem zejscia tego nieszczesnika...

Ojej! To ja też tak sobie pofolguję i powiem tak:
                                Dowodem, że nie zmarł z powodu działania szczepionki jest brak dowodu, że ona go zabiła.

> wyjdzie ze szczepionki nie chronia przed covidem, to po co się szczepic...

Oczywiście, że nie chronią. Nie chronią od razu, ponieważ to nie są zastrzyki z przeciwciał tylko z preparatu wywołującego naturalną reakcję obronną naszego systemu odpornościowego. Pod wpływem obecności takiego preparatu w organizmie układ odpornościowy zaczyna produkować przeciwciała covid-19 i efektywną ochronę dostajesz dopiero wtedy, gdy ich naprodukuje dużo. To wymaga czasu - w przypadku tych szczepionek 7-14 dni (dokładnie ile to kwestia indywidualna).
                                Jeśli dzień po zaszczepieniu poleziesz bez maski i dystansu w tłum ludzi, masz dużą szansę złapać covid-19, bo z tytułu szczepionki masz jeszcze odporność zerową. Comprende?
                                Ten gość właśnie tak zrobił (przychodnia lekarska + sklepy) i widocznie trafił na jakiegoś bezmaseczkowego "siewcę zarazy", który poczęstował go solidną porcją wirusa. Możliwe też, że został zakażony krótko przed szczepieniem a jeszcze nie miał żadnych objawów w dniu jego wykonania. Co dziwne, jego żona jest pielęgniarką, więc powinna wiedzieć o tak podstawowych sprawach.
                                • yurek_1111 Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 14.04.21, 17:57
                                  Pomieszales prawde z fikcja i wyszlo ci ze masz racje...:)
                                  Jedynie sekcja zwlok moze/mogla dac odpowiedz na co pacjent zmarl, mowisz ze facet po szczepieniu poszedl "w tłum ludzi" , a tym tlumem ludzi mial byc "sklepy+przychodnia lekarska" , czyli miejsca gdzie wymagają przestrzegania dystansu i maseczek , wiec zachowywal się rozsadnie , do tego nalezal do sekty szczepionkowcow , a ci wierzą w religie covidowa serwowana przez rzadzacych , idacych ramie w ramie z firmami zbijajacymi majatki na produkcji eksperymentalnych preparatow majacych ponoc zwalczac covida , wiec to wskazuje ze narzuconych rezimow sanitarnych przestrzegal...
                                  • europitek Re: Tego nie ukryja, podwojnie zaszczepieni maja 16.04.21, 20:51
                                    yurek_1111 napisał:
                                    > Pomieszales prawde z fikcja i wyszlo ci ze masz racje...:)

Chyba piszesz o sobie.

> Jedynie sekcja zwlok moze/mogla dac odpowiedz na co pacjent zmarl, mowisz ze fa
                                    > cet po szczepieniu poszedl "w tłum ludzi" ,

> a tym tlumem ludzi mial byc "sklepy+przychodnia lekarska" , czyli miejsca gdzie
                                    > wymagają przestrzegania dystansu i maseczek, wiec zachowywal się rozsadnie,

Chyba dawno nie byłeś w warszawskiej publicznej przychodni, dużych sklepach, ruchliwych ulicach w centrum. Kupa luda chodzi bez masek lub nosi je nieprawidłowo (typowe pozoranctwo). Byłem z ostatnim miesiącu dwukrotnie w przychodni i na własne oczy widziałem jak to wygląda.

> do tego nalezal do sekty szczepionkowcow,

Żadna religia/sekta nie chroni przed zachorowaniem. Pozostawanie poza nimi również.
    • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 12.04.21, 00:53
      peace2u napisał(a):

> www.lifesitenews.com/news/london-doctor-describes-unprecedented-level-of-sickness-after-covid-injection

Jak to sie dzieje, że rózni antycovidowcy, quanonowcy, płaskoziemcy i inni petersburscy webbrygadziści, na wszystko mają odpowiedź jakims linkiem z niszowej strony internetowej o której nikt nigdy nie słyszał, czasem nawet 15 lat starym artykułem? Macie jakąś bazę danych takich artykułów? Wyszukuje ci po słowach kluczowych i natychmaist Wam wyskakuje? Ktoś je Wam podsuwa?
      • peace2u Re: Jak to wyliczono? 12.04.21, 14:25
        www.wirtualnemedia.pl/artykul/media-narodowe-youtube-kanal-blokada-przyczyny

a ja sie zastanawiam na jakim swiecie zyjesz ze nie widzisz cenzury w internecie
        • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 12.04.21, 14:31
          peace2u napisał(a):

> www.wirtualnemedia.pl/artykul/media-narodowe-youtube-kanal-blokada-przyczyny
          >
          > a ja sie zastanawiam na jakim swiecie zyjesz ze nie widzisz cenzury w interneci
          > e

Na takim, że skłonił mnie do zmiany poglądów i przyjęcia stanowiska ze powinna być. Świat powinien móc się bronic przed róznymi Parlerami, InfoWars, i innymi stronami założonymi i prowadzonymi przez FSB. Nie ma demokracji dla wrogów demokracji.
          • peace2u Re: Jak to wyliczono? 12.04.21, 14:34
            czyli jestes za zamordyzmem pod pozorem walki o wolnosc
            genialne
            • bmc3i Re: Jak to wyliczono? 12.04.21, 21:13
              peace2u napisał(a):

> czyli jestes za zamordyzmem pod pozorem walki o wolnosc
              > genialne

Nie pod po orem. Z powodu. Gdyby kiedys zablokowano Volkisher Beobaher, byc moze nie doszloby do ii wojny swiatowej.
          • senioryta13 Re: masz cos z glowa ? 12.04.21, 16:16
            bmc3i napisał:
            > Świat powinien móc się bronic przed róznymi Parlerami, InfoWars, i innymi
            > stronami założonymi i prowadzonymi przez FSB. Nie ma demokracji dla wrogów dem
            > okracji.

a dlaczego mamy sie nie bronic, np. przed FB, na ktorym handlarze ludzmi, kartel, werbuje tysiace niewolnikow , czy kryminalistow i przemyca do USA ?
            aha, FB powiedzial , ze Parler winny i to jest swiete, a nie odwrotnie, tak ?

Sami demokraci mowia, ze to nie jest ta sama partia co 30 lat temu.

• yurek_1111 Re: masz cos z glowa ? 12.04.21, 16:50
              Ty bmc bron się przed fake news z CNNu...:)
    • yurek_1111 Czemu nie lekarstwa... 12.04.21, 15:47
      peace2u napisał(a):

> www.lifesitenews.com/news/london-doctor-describes-unprecedented-level-of-sickness-after-covid-injection

Sekta szczepionkowcow nie przyjmuje do wiedzy ,wiedzy i faktow...
      Czy ktoś z sekty szczepionkowcow moze wytłumaczyć dlaczego w strategii walki z covidem, cala para poszla w gwizdek czyli szczepionki, zamiast skoncentrowac się na lekach ,przypominam raz jeszcze ze przy SARSie, wlasnie lekami zwalczono virusa...
      A tu mamy jakas dziwnie podejrzana sytuacje, cala Ameryka poludniowa, przy leczeniu COVID-19 opierala sie na stosowaniu chlorochiny , a tu nagle w zeszlym roku dochodzi do pozarow w dwóch fabrykach odpowiedzialnych za ponad 50 % swiatowej produkcji chlorochiny , WHO oczywiście opiniuje ze to lek ma skutki uboczne, ale po sprawdzeniu , okazuje się ze skutki uboczne preparatow wszczepianych w ramach eksperymentu, sa dużo grozniejsze, bo po nich ludzie nawet umieraja, a ryzyko zgonu po przyjeciu chlorochiny nie jest wymieniane jako "side effects "...
      "Chlorochina może podrażniać żołądek, więc ludzie przyjmują ją z jedzeniem. Inne działania niepożądane obejmują ból głowy, słaby apetyt, biegunkę, ból brzucha, wysypkę lub swędzenie skóry, wypadanie włosów i zmiany nastroju. Większość z tych problemów jest łagodna i przejściowa. "
    • senioryta13 Re: Dlaczego ? 12.04.21, 17:33
      Dlaczego Biden, Kamala i Fauci nadal noszą maski? Zostali zaszczepieni.
      • stavros2002 Re: Dlaczego ? 12.04.21, 20:37
        Bo zaszczepieni mogą przenosić wirusa, durniu.
        • senioryta13 Re: Dlaczego ? 12.04.21, 22:36
          stavros2002 napisał:
          > Bo zaszczepieni mogą przenosić wirusa,

Aha, tzn to sa takie chodzace , cykajace bomby.
          W N.J , facet zaszczepiony 6 marca, zdazyl zarazic cala rodzine, po czym wyladowal w szpitalu, dzisiaj jego stan jest krytyczny.
          • yurek_1111 Nastepna "bezpieczna" szczepionka okazuje się byc 13.04.21, 15:59
            ...niebezpieczna...

"USA: federalne agencje wzywają do wstrzymania szczepień preparatem Johnson & Johnson"
            • senioryta13 Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka okazuje się 13.04.21, 16:27
              yurek_1111 napisał:
              > " federalne agencje wzywają do wstrzymania szczepień preparatem John
              > son & Johnson"

Facet byl zaszczepiony wlasnie johnsonem.
              Nie mialam czasu przeczytac dzieiejszego, alarmujacego artykulu, ale z tytulu domyslilam sie problemow.
              • yurek_1111 Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka okazuje się 14.04.21, 18:00
                Ta szczepionka tez powoduje zakrzepy krwi..
                • europitek Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka oka 16.04.21, 20:36
                  A sekcje zwłok to potwierdzają?
                  • felusiak1 Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka oka 16.04.21, 20:56
                    Sekcje zwlok potwierdzaja zakrzepy natomiast z oczywistych przyczyn nie moga stwierdzić, ze powstaly w wyniku szczepionki.
                    • europitek Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka oka 18.04.21, 07:36
                      Chyba nie dla wszystkich jest to oczywiste. Patrz Yurek.
                  • yurek_1111 Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka oka 17.04.21, 16:45
                    europitek napisał:

> A sekcje zwłok to potwierdzają?

A jest mozliwosc stwierdzenia zakrzepow bez sekcji ???
                    • europitek Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka oka 18.04.21, 07:35
                      yurek_1111 napisał:
                      > A jest mozliwosc stwierdzenia zakrzepow bez sekcji ???

Ale tu chodzi o to, czy sekcja potwierdzi, że zakrzepy powstały z powodu szczepionki. Samo ich stwierdzenie to jeszcze daleka droga do takiego wniosku.
                      • yurek_1111 Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka oka 19.04.21, 18:33
                        Udowodniono ze zakrzepy powstają w wyniku szczepionki AstraZeneca..

"Szczepionka AstraZeneki a zakrzepy

W wywiadzie dla włoskiego dziennika "Il Messaggero", opublikowanym we wtorek, Cavaleri odniósł się do pogłębionych badań nad przypadkami zakrzepicy u osób powyżej 55 lat, głównie kobiet, wyjaśniając, że prace te są "dalekie od zakończenia".

- Dążymy do tego, by mieć jasny obraz tego, co się dzieje, określić szczegółowo ten objaw wynikający ze szczepionki - zapewnił.

Zapytany przez gazetę, czy można już zatem stwierdzić, że wynika on ze szczepionki, odparł: - Według mnie możemy już to powiedzieć, to jasne, że jest związek ze szczepionką. Zastrzegł jednak, że EMA nie wie na razie, "co powoduje taką reakcję".

Zapowiedział, że w najbliższym czasie agencja stwierdzi, że "związek jest, ale jak do tego dochodzi, trzeba to ustalić".
                        • yurek_1111 Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka oka 21.04.21, 02:22
                          "Rząd Wielkiej Brytanii zgłasza 847 zgonów, 12 urazów mózgu, 112 przypadków utraty wzroku po zastrzykach przeciwko Covid.
                          W sumie wystąpiło 626 087 działań niepożądanych, 132 528 zgłoszono w przypadku firmy Pfizer i 492 105 w przypadku AstraZeneca. Suma ta jest o prawie 70 000 większa niż w raporcie z poprzedniego tygodnia.

LONDYN, Wielka Brytania, 16 kwietnia 2021 r. (LifeSiteNews) – Według oficjalnych danych po zastrzykach przeciwko COVID-19 nastąpiło 847 zgonów i ponad 626 000 skutków ubocznych, w tym ponad 11 000 zaburzeń psychicznych, 771 ataków padaczki i 12 urazów mózgu.

Rząd Wielkiej Brytanii opublikował najnowszą cotygodniową aktualizację dotyczącą skutków ubocznych i zgonów po podaniu pospiesznie opracowanych zastrzyków przeciwko COVID-19. Od 8 grudnia do 5 kwietnia podano 31,6 miliona pierwszych dawek i 5,4 miliona drugich dawek.

Mimo uporczywych twierdzeń ministrów i mediów głównego nurtu o bezpieczeństwie zastrzyków, oficjalne dane przedstawiają nieco inny obraz.

Do 5 kwietnia odnotowano 314 zgonów po wstrzyknięciu Pfizera, 521 po wstrzyknięciu AstraZeneca i kolejnych 12 zgonów po wstrzyknięciu, których nie zidentyfikowano jako żadnego z dwóch, co dało w sumie 847 zgonów.

W sumie wystąpiło 626 087 działań niepożądanych, 132 528 zgłoszono w przypadku firmy Pfizer i 492 105 w przypadku AstraZeneca. Suma ta jest o prawie 70 000 większa niż w raporcie z poprzedniego tygodnia.

Po wstrzyknięciu szczepionki Pfizera nastąpiły 42 „spontaniczne poronienia” (poronienia), a po wstrzyknięciu AstraZeneca miało miejsce 19 poronień oraz dwa martwe porody.

Po ukłuciu Pfizerem nastąpiło 38 napadów paniki, 5 przypadków samookaleczeń lub prób samobójczych oraz łącznie 2115 zaburzeń psychicznych. Jednak liczby te były przyćmione przez skutki zastrzyku AstraZeneca, w którym doszło do 152 ataków paniki, 8 przypadków samookaleczeń i prób samobójczych, 50 przypadków „myśli samobójczych”, 2 samobójstw i łącznie 9124 zaburzeń psychicznych. Razem po dwóch zastrzykach wystąpiło 11 239 zaburzeń psychicznych, co stanowi wzrost o 1200  w porównaniu z poprzednim tygodniem.

Odnotowano ponad 2200 zaburzeń narządów rodnych i piersi, a także prawie 20000 zaburzeń oddechowych, w tym 15 przypadków obrzęku płuc i 456 przypadków zatorowości płucnej (zablokowanie naczynia krwionośnego w płucach).

Odnotowano ponad 450 zabiegów chirurgicznych przeprowadzonych na skutek przyjęcia zastrzyka.

Odnotowano 6877 zaburzeń naczyniowych  po przyjęciu zastrzyka, w 360 przypadkach była to zakrzepica żył głębokich. Odnotowano również ponad 7900 zaburzeń krwi.

Zarejestrowano 6552 zaburzeń pracy serca po wstrzyknięciach, ze 125 zatrzymaniami krążenia, 166 zawałami mięśnia sercowego (atakami serca) i 36 przypadkami niewydolności serca i zastoinowej niewydolności serca.

Wystąpiły również 8432 przypadki zaburzeń wzroku po wstrzyknięciach, przy czym 112 osób straciło wzrok, a 10 osób cierpiało na tymczasową ślepotę.

Jak dotąd wystąpiło 119 przypadków zespołu Guillain-Barré (GBS), 472 udarów i 559 przypadków „paraliżu twarzy”. Zgłoszono dodatkowe 13 przypadków choroby Parkinsona, 771 ataków padaczki i 12 urazów mózgu. Wystąpiło ponad 131 000 zaburzeń układu nerwowego, z czego 99 było śmiertelnych.

Po dwóch wstrzyknięciach nastąpiło również 12 892 infekcji, z których 2 dotyczyły wirusa Epsteina-Barra i ponad 600 przypadków COVID-19.

Po zastrzykach doszło do ponad 4100 „urazów” i 2224 zaburzeń układu odpornościowego, z 84 przypadkami wstrząsu anafilaktycznego i 646 reakcjami anafilaktycznymi.

Po wstrzyknięciu preparatu AstraZeneca wystąpiły również 4 przypadki mukowiscydozy i 4 przypadki porażenia mózgowego.

Statystyki pojawiają się w sytuacji, gdy Wielka Brytania kontynuuje stosowanie zastrzyku AstraZeneca, pomimo tego, że wiele krajów wstrzymuje jego stosowanie z powodu obaw o związek między eksperymentalnym wstrzyknięciem a zakrzepami krwi.

Dania była pierwszym krajem, który ogłosił, że całkowicie zaprzestanie stosowania zastrzyku AstraZeneca.

Najnowsze dane europejskie pokazują, że po wstrzyknięciu szczepionki Pfizer na COVID-19 doszło do 4 036 „zgonów”, a także doszło do zgonów po podaniu zastrzyków wykonanych zarówno przez Moderna jak i AstraZeneca.

Kolejnych 20 zgonów zgłoszono po wstrzyknięciu preparatu firmy Johnson & Johnson, co w sumie skutkowało 7212 zgonami zgłoszonymi władzom europejskim po zastosowaniu zastrzyków przeciwko COVID-19
                          • senioryta13 Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka oka 21.04.21, 03:04
                            yurek_1111 napisał:
                            > "Rząd Wielkiej Brytanii zgłasza 847 zgonów, 12 urazów mózgu, 112 przypadków utr
                            > aty wzroku po zastrzykach przeciwko Covid.
                            > W sumie wystąpiło 626 087 działań niepożądanych, 132 528 zgłoszono w przypadku
                            > firmy Pfizer i 492 105 w przypadku AstraZeneca. Suma ta jest o prawie 70 000 wi
                            > ększa niż w raporcie z poprzedniego ....

Wstrzasajace dane.
                            • yurek_1111 Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka oka 21.04.21, 03:58
                              "Wstrzasajace dane."

Niestety , obawiam się ze będzie więcej wstrzasajacych danych w miare uplywu czasu...
                              • yurek_1111 Re: Nastepna "bezpieczna" szczepionka oka 21.04.21, 16:46
                                Pare postow powyzej ,zadalem pytanie, dlaczego skupiono się na badaniach nad szczepionka na covid , zamiast poszukiwac leków neutralizujacych przebieg choroby ...
                                W Anglii wlasnie Johnson widzac bezsens szczepien , zapowiada ze dopiero teraz, po ponad roku od ataku covida na swiecie, srodki i uwaga badaczy , zostanie przekierowana na poszukiwanie leków stymulujacych przebieg choroby....

"Dzięki programowi Recovery Trial prowadzonemu w szpitalach Wielka Brytania przoduje w opracowywaniu terapii dla ludzi, którzy są już poważnie chorzy. Teraz jednak rząd chce wspomóc wysiłki zmierzające do znalezienia metod leczenia, które powstrzymają osoby zakażone przed zapadnięciem na poważną chorobę.

Uważa się, że istnieje wiele metod leczenia, które działają poprzez powstrzymanie replikacji wirusa, czyli powstawania wirusów potomnych z wirusa rodzicielskiego."

Pozostaje pytanie : dlaczego dopiero teraz....
    • szwampuch58 Re: Jak to wyliczono? 17.04.21, 09:57
      USA: tylko 0,008 proc. w pełni zaszczepionych osób zaraziło się COVID-19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka