borrrka 20.09.21, 11:25 youtu.be/1CLBANCVHTw[/video] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borrrka Nikogo nie obchodzą wybory w Matuszce? 20.09.21, 13:15 Dziwne, bo to spory kraik i w dodatku sąsiedni. - Droga pani z telewizji Niewielki móżdżek mam i nie jestem w stanie Zdań wielce mądrych tuzin wkuć na pamięć Bo pełno w nich trudnych słów Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nikogo nie obchodzą wybory w Reichu? 20.09.21, 15:25 vermieter napisał(a): > hau ab! a ciebie , co ? boisz sie AfD ? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k obchodzą, ale ich wyniki. 20.09.21, 15:24 gdy je Putin poda - to skomentujemy. wczesniej - nie ma po co. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Nikogo nie obchodzą wybory w Matuszce? 21.09.21, 11:34 Mało obchodzą, bo są bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 20.09.21, 16:27 Wygrała partia Putina. Nieskromnie powiem, że przewidywałem właśnie taki wynik wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 22.09.21, 23:08 Dla Konfy to radosna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
peace2u Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 23.09.21, 11:47 Nie radosna ale do bólu przewidywalna Jak twoje komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 23.09.21, 18:01 Tak to prawda. Moje komentarze są w zgodzie z logiką, więc w pewnym sensie przewidywalne Konfa cierpi z mojego powodu, ale nie z mojej winy Odpowiedz Link Zgłoś
j-k eto izwiestno... ale problem jest taki, czy... 20.09.21, 16:42 malkontent6 napisał: > Wygrała partia Putina. Nieskromnie powiem, że przewidywałem właśnie taki wynik wyborów. eto izwiestno... ale problem jest taki, czy... wygrala w stylu Lukaszenki (98 % glosow) czy w stylu Putina - ktory zadowala sie "skromnym" zwyciestwem na poziomie 60 % :) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: eto izwiestno... ale problem jest taki, czy.. 20.09.21, 18:08 49,8 - "partia Putina" Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 20.09.21, 22:19 malkontent6 napisał: > Wygrała partia Putina. Nieskromnie powiem, że przewidywałem właśnie taki wynik > wyborów. > W Kanadzie wybory sa dzisiaj, jakzes taki przewidujacy, to powiedz kto wygra? Zostalo jeszcze niecale 5 godzin, zeby oddac swoj glos.... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 20.09.21, 23:28 yurek_1111 napisał: > W Kanadzie wybory sa dzisiaj, jakzes taki przewidujacy, to powiedz kto wygra? Nie zauważyłeś, że moja wypowiedź była żartem. Wyborów w USA, w Kanadzie, w Polsce nie da się przewidzieć. W Rosji tradycyjnie jest inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 20.09.21, 23:31 Ha, ha, trafne podsumowanie! 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 20.09.21, 23:40 Rosja i Chiny trzymajo się mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Malkontencik, jesteś genialny 22.09.21, 23:41 malkontent6 napisał: > Wygrała partia Putina. Nieskromnie powiem, że przewidywałem właśnie taki wynik > wyborów. No popatrz, przewidziałeś wynik wyborów w Rosji, gdzie startowało ca 5 liczących się partii. Przewidziałeś także wynik wyborów w USA, gdzie startowały tylko 2 liczące się partie? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Malkontencik, jesteś genialny 23.09.21, 18:30 eva15 napisała: > Przewidziałeś także wynik wyborów w USA, gdzie startowały tylko 2 liczące się partie? Ewciu, dziękuję za komplement. Niewiele osób docenia mój intelekt. 😉 Nie, wyników wyborów prezydenckich w USA chyba jeszcze nigdy nie przewidziałem. Faworyzowałem oczywiście swoich kandydatów ale pewności, że wygrają nigdy nie miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 24.09.21, 00:36 malkontent6 napisał: > Wygrała partia Putina. Nieskromnie powiem, że przewidywałem właśnie taki wynik > wyborów. > Wizjoner jakiś, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 24.09.21, 01:53 bmc3i napisał: > Wizjoner jakiś, czy co? Przeczytaj co o mnie napisałe Ewcia - "Malkontencik, jesteś genialny". Nic na to nie poradzę, jestem geniuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 20.09.21, 20:35 Ojżesz Ty borrracik, Ty słuchaj i oglądaj Песняры, a nie Ленинград;) Jedyna korzyść z Twojego postu dla mnie - poznałem nowe dla mnie słowo: пидоры:) PS. Wybory w Rosji będą zawsze sfałszowane, dopóki nie wygra Nawalony lub ktoś podobny. Wtedy będą uczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 20.09.21, 21:12 "Nawalony" to taka licentia poetica mająca ośmieszyć? La Puta albo Szajbu to też ładnie, tow. red. Ludwiku z tygodnika NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 20.09.21, 23:30 Ja to widzę inaczej. Jeśli wygra Putin, to znaczy, że wybory były uczciwe. Jeśli Putin zostanie dyskretnie usunięty (jak Chruszczow), to też wszystko będzie uczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Jakby ktoś wątpił w me oddanie Matuszce... 20.09.21, 22:53 Otóż na podstawie różnych prywatnych exit pollów uważam, że to wynik nad wyraz prawdopodobny. Ja wiem, co myśli wróg. Wiem tez, co sądzą patrioci Matuszki. Ale zbyt wielu znam zajadłych putinistów i to w Moskwabadzie, a nie w głubince. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Cóż ... 21.09.21, 11:00 Kiedyś jeden Rosjanin powiedział mi, że władza jest zbyt ważną sprawą, by powierzać ją decyzjom jakichś wyborców! Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Nie traktują Wowana jako mniejsze zło 21.09.21, 12:13 Wielu Rosjan uważa go za zbawcę, wielu za nieszczęście dla Rosji. Ja myślę, że dopiero perspektywa historyczna pozwoli go należycie ocenić. Bezwzględnie zakończył smutę lat 90-tych, ale i trwale zantagonizował Ukrainę. To winien brać pod uwagę rzetelny analityk. PS. Moja ocena jest negatywna, ale co mam do gadania w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Nie traktują Wowana jako mniejsze zło 22.09.21, 23:21 Można upraszczać, ale to uproszczenie jest nieuprawnione. Bo równie ważne albo ważniejsze jest to, że Putin próbował wmontować się w świat Zachodu (propozycja wejścia do NATO), ale został odtrącony. Ja tam się trochę tego obawiałem, bo w niesprzyjającym wariancie sytuacja mogłaby być jak pomiędzy Grecją i Turcją. Z drugiej strony, byłyby silne hamulce. Drugi przemilczany fakt, to próba ustanowienia państwa prawa w stylu europejskim i gospodarki rynkowej (prof. Mau z ekipy lat 90. i nie tylko on). Projekt, bardzo dyskretnie i kulturalnie przedstawiony, został odrzucony przez liberalną opozycję, jako przywracający monarchię, neodworian i parafeudalne relacje. A był to scenariusz najlepszy dla Rosji i otoczenia. Po jego krachu konstruktywne plany poszły w PISdu i zaczęła się третья чекистская война. Jeszcze 2012-2013 próba uporządkowania sytuacji prawnej i gospodarczej (legalizacja majątków itd.), przerwała ją rewolucja na Ukrainie. Przypominam to dla porządku, ten epizod jest już mniej znaczący, wymieniać go nie trzeba było, ale pierwsze dwa koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 23.09.21, 09:37 borrrka napisał(a): > Kiedyś jeden Rosjanin powiedział mi, że władza jest zbyt ważną sprawą, by powie > rzać ją decyzjom jakichś wyborców! Ten Rosjanin zacytował amerykańską praktykę stosowaną od samego początku istnienia USA. Dlatego wybory prezydenta tam nie są bezpośrednie, tylko za pośrednictwem elektorów. Bo to zbyt poważna sprawa, by powie > rzać ją decyzjom jakichś wyborców! Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Jestem szczery, jak noworodek, Lubacik:) 23.09.21, 11:31 Ten obywatel istotnie mieszkał w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 23.09.21, 22:02 lubat napisał: > Ten Rosjanin zacytował amerykańską praktykę stosowaną od samego początku istnie > nia USA. Dlatego wybory prezydenta tam nie są bezpośrednie, tylko za pośrednict > wem elektorów. Bo to zbyt poważna sprawa, by powierzać ją decyzjom jakichś wyborców! Czy zdarzyło się, że elektorzy głosowali wbrew woli wyborców? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 23.09.21, 22:07 malkontent6 napisał: > Czy zdarzyło się, że elektorzy głosowali wbrew woli wyborców? Były pojedyncze przypadki, ale nie w tym rzecz. Rzecz w tym, że to narzędzie istnieje i może być użyte. Jak ta strzelba w pierwszym akcie sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 23.09.21, 22:11 lubat napisał: > Rzecz w tym, że to narzędzie istnieje i może być użyte. Narzędzie istnieje. Przypomniał mi się dowcip o góralu... niestety jest nieprzyzwoity. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 23.09.21, 22:53 O Rosji: W kazdym kraju jest mafia. Ale tylko tu mafia ma swoj kraj. :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 23.09.21, 23:36 swiblowo napisała: > O Rosji: > W kazdym kraju jest mafia. > Ale tylko tu mafia ma swoj kraj. A innych krajach co ma? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 24.09.21, 00:06 Trzeba tam zapytac - o ich anegdoty zwiazane z mafia :) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_kryzysa Re: Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры! 24.09.21, 04:42 Taka "mafia" jak to nazywasz nazywa sie elita i jest wazna w kazdym kraju na swiecie, moltoch jest w wiekszosci glupi Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Kiedyś bym się zgodził... 25.09.21, 14:25 Po doświadczeniach ostatnich paru lat przestałem uważać Matuszkę za jakiś wyjątek. Odpowiedz Link Zgłoś