21.06.22, 00:42
66 letni pan poszedl oddać krew tak jak co jakiś czas robil to od 40 lat.
Tym razem podano mu kwestionariusz w którym bylo pytanie czy jest w ciąży.
Pan odmowil odpowiedzi na tak idiotyczne pytanie. Odmówiono pobrania krwi.
Dyrektor rzadowej agencji wyjaśnil, ze wszyscy muszą odpowiedzieć na te same pytania, żeby nikt nie czul sie pominiety lub zlekceważony.
www.dailymail.co.uk/news/article-10928505/Male-blood-donor-turned-away-clinic-refused-answer-pregnant.html
Absurd goni absurd. Polecam film "Idiocracy"
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: Zła krew 21.06.22, 03:14
      felusiak1 napisał:

> Tym razem podano mu kwestionariusz w którym bylo pytanie czy jest w ciąży.

Widuję takie pytania w kwestionariuszach przed różnymi procedurami medycznymi. Do tej pory pomijałem je ale kto wie, być może w formularzach online trzeba będzie jakoś odpowiedzieć. Orwell się śmieje w grobie.
    • bmc3i Re: Zła krew 21.06.22, 04:21
      felusiak1 napisał:

> 66 letni pan poszedl oddać krew tak jak co jakiś czas robil to od 40 lat.
      > Tym razem podano mu kwestionariusz w którym bylo pytanie czy jest w ciąży.
      > Pan odmowil odpowiedzi na tak idiotyczne pytanie. Odmówiono pobrania krwi.
      > Dyrektor rzadowej agencji wyjaśnil, ze wszyscy muszą odpowiedzieć na te same py
      > tania, żeby nikt nie czul sie pominiety lub zlekceważony.
      > www.dailymail.co.uk/news/article-10928505/Male-blood-donor-turned-away-clinic-refused-answer-pregnant.html
      > Absurd goni absurd. Polecam film "Idiocracy"

Ale jak bedzie osobny formularz dla kobiet i osobny dla mezczyzn, to bedzie ze idiotyczna biurokracja
      • malkontent6 Re: Zła krew 21.06.22, 05:02
        Powinien być jeszcze formularze dla niebinarnych i innych.
    • de_oakville Re: Zła krew 21.06.22, 12:08
      Podobno nie ma idiotycznych pytan, sa tylko idiotyczne odpowiedzi. Czy naprawde warto robic "z igly widly" zamiast po prostu zaznaczyc, na formularzu, ze NIE i miec spokój. Dla warchołów i pieniaczy kazdy pretekst jest dobry, zeby sie kłócic.
      • szwampuch58 Re: Zła krew 21.06.22, 12:18
        Bingo....dziwne ze Felus nie zaznaczyl: Wina demokratow Bidena
      • felusiak1 Re: Zła krew 21.06.22, 18:07
        Mam 66 lat. Idę oddać krew honorowo i pytaja mnie czy jestem w ciąży. Przez 48 lat oddałem lacznie 60 litrów krwi. Nikt nigdy nie zadał mi idiotycznych pytań aż do teraz, kiedy wokeizm zaraził wszystkie dziedziny zycia. Kiedy z megafonów płyną słowa o meżczyznach w ciazy i kobietach z penisami. I według jaśnie sprawiedliwego i czułego deokvilla stałem się warchołem i pieniaczem. Powinienem byl zaznaczyć i mieć spokoj. Mało, ze daję prezent to jeszcze powiniem dać doopy i może jeszcze posprzatac i umyć okna, poprasować i z dziećmi lekce odrobić?
      • malkontent6 Re: Zła krew 21.06.22, 18:28
        de_oakville napisał:

> Czy naprawde warto robic "z igly widly" zamiast po prostu zaznaczyc, na formularzu, ze NIE i miec spokój.

Oczywiście możemy udawać, że nie widzimy bezsensów.
        • felusiak1 Re: Zła krew 21.06.22, 19:07
          W PRLu bezsens był powszechny i obowiazywał niepisany kanon. Wszyscy wiedzieli czego nie mowić zeby się nie narazić. I to uwieralo. I deokville nie lubil tego i wyjechal do wolnego swiata gdzie takie kanony nie istnialy.
          I teraz kiedy wolny swaiat zamiena sie w plantacje podobna do tej peerelowskiej deokvillowi to nie przeszkadza. Niezły zjazd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka