Dodaj do ulubionych

Śmierć córki Dugina

21.08.22, 06:17
Pod Moskwą doszło do zamachu, w którym zginęła córka Aleksandra Dugina - Sandra. Początkowo tym autem miał jechać sam Dugin, ale przesiadł się do innego wozu. A szkoda, jednego otwarcie antypolskiego sukinsyna byłoby mniej.
Obserwuj wątek
    • tanebo001 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 07:47
      I dobrze! Przed śmiercią zobaczył że jego nasienie zdechło!
      • stavros2002 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 08:31
        Twoje zdycha codziennie na ekranie :D

tanebo001 napisał:

> I dobrze! Przed śmiercią zobaczył że jego nasienie zdechło!
        >
      • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 18:10
        Dugina nie cierpię od dziesięcioleci. Nie doczytałem do końca żadnej z jego książek i uważam, że to megalomańskie, pełne pogardy brednie.
        Ale nie cieszę się ze śmierci jego córki, jakiekolwiek miałbym o niej zdanie. Czy życzę Duginowi śmierci? Nawet nie, co innego, jeśli miała to być kara za nawoływanie do zabijania, takie "ideologiczne" poparcie dla morderstw. To by była sprawiedliwa kara, bo Dugin powiększył ilość ludzi zabitych w tej wojnie.

Ale nie nakręcałbym się na życzenia śmierci. To niedobry kierunek dla ludzkiej duszy.
        • tanebo001 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 18:25
          No cóż... wybaczanie pozostawiam Bogu. Jak dla mnie jest to taki sam zbrodniarz jak Gebels. I powinien skończyć jak zbrodniarze.
          • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 20:45
            Rosyjski ambasador w Wiedniu Michaił Uljanow napisał:
            «Никакой пощады украинскому населению», — написал Ульянов.
            "Żadnego oszczędzania ukraińskiej ludności".

Uljanow pisał o ludności, znaczy cywilach. Dla mnie to przestępca. I widziałbym go w Hadze, Putina i Dugina też. Ale nie nakręcałbym się wizjami czyjejś śmierci.
            • borrrka Śmierć jest elementem wojny 22.08.22, 10:24
              Może nie ma co się nakręcać, ale nie widzę niczego, co mogłoby skłonić do wątpliwości moralnych - zginęła propagatorka zbrodni wobec Narodu Ukraińskiego, bo giną tysiące ludzi w tej "wojnie Duginów".

Jestem przeciwny nazywaniu ruskich faszystami, natomiest sens dostrzegam w popularnym dziś w Ukrainie określeniu "raszyści".
              Tak, to zbrodnie 'ruskiego miru", a nie włoskich, czy niemieckich faszystów.

Ja rozumiem intencję dokopania ruskim, dla których na skutek wieloletniej tresury określenie "faszysta" jest szczególnie bolesne, ale propagandowo "raszysta" bardziej przyszłościowy.
              I szerszy, niż "putiniści".
              • borrrka PS. Raszyzm dorónuje faszyzmowi 22.08.22, 10:27
                A definiuje bardzo określony zbiór wg algebry Boola.
                Nie pozostawia wątpliwości.
        • tanebo001 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 18:26
          A co do sprawcy - myślę że to ktoś od środka. Wiesz ilu teraz musi tam być wściekłych generałów?
    • tanebo001 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 08:58
      Pewnie sam zabił tą sukę.
      • stavros2002 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 09:02
        >tanebo001 napisał:
        >Mam nadzieję że gdy na wiosnę ruskie zaatakują Ukrainę wezmą się za Polskę i wsioki pójdą do piachu
    • borrrka Kim był współczesny Jusupow? 21.08.22, 10:05
      Dugin jest takim putinowskim Rasputinem i ciekawe byłoby wiedziec, kto próbował go zabić.
      Pewnie się nie dowiemy.
      • horpyna4 Re: Kim był współczesny Jusupow? 21.08.22, 11:45
        Mógł to być ktoś, kto chce zabić Putina, ale nie chce tego zrobić za szybko. Na razie córka "Rasputina", potem sam tatuś i kilku innych, żeby Putin poczuł zaciskającą się obręcz na gardle.
        • mateusz572 Re: Kim był współczesny Jusupow? 21.08.22, 11:53
          Myślę, że to FSB. Sens tej wojny z Ukrainą powoli wypala się w Rosji, należy więc znowu wstrząsnąć społeczeństwem. Znane zagrywki sfory Putina.
          • borrrka Może tak 21.08.22, 12:52
            Ale Dugin nie jest aż tak znany w sowku.
            Postraszyć elity, owszem.
            Ale lud boży sowkowy nie zareaguje.
          • buldog2 Re: Kim był współczesny Jusupow? 21.08.22, 13:03
            Nie wiem, zabójstwo kogo mogłoby wstrząsnąć rosyjskim społeczeństwem. Putina, kogoś z jego rodziny?
            Może Szojgu, Patruszewa czy Dwotnikowa, ale tylko trochę. Miedwiediewa nie traktują poważnie, może Abramowicza. Kowalczuków...
            • horpyna4 Re: Kim był współczesny Jusupow? 21.08.22, 13:52
              Dlatego wydaje mi się, że to miało wstrząsnąć Putinem, a nie społeczeństwem.
              • ivergon "miało wstrząsnąć Putinem, a nie społeczeństwem" 21.08.22, 14:09
                horpyna4 napisała:

> Dlatego wydaje mi się, że to miało wstrząsnąć Putinem, a nie społeczeństwem.

Wstrząsnęło propagandystami ruskiego mira, pewnie Zacharowa się zesikała czy Simonian, bo nawet Moskwa nie byłaby by bezpieczna, dla moskiewskich kleptokratów, ale nie do końca za tym może być odpowiedzialna Ukraina, może być to prowokacja FSB czy innej KGB w celu konsolidacji sowieckich elit, by wywołać chęć zemsty i wzmóc determinację do prowadzenia wojny.

Socjotechnika składania dziecka w ofierze, by osiągnąć swoje/grupowe cele, znane jest od starożytności w każdej religii/ideologii.
                • ivergon nie do końca za to może być odpowiedzialna Ukraina 21.08.22, 14:10
                  ivergon napisał:

powinno być "nie do końca za to może być odpowiedzialna Ukraina"
                  >
                • buldog2 Re: "miało wstrząsnąć Putinem, a nie społeczeństw 21.08.22, 15:47
                  Zsikać się mogli prezes albo Duda, albo politiuro PIS, to do was podobne. Ja was znam...
                  • ivergon Re: "miało wstrząsnąć Putinem, a nie społecze 21.08.22, 16:29
                    buldog2 napisał:

> Zsikać się mogli prezes albo Duda, albo politiuro PIS, to do was podobne. Ja wa
                    > s znam...
                    >
                    Już parę razy pisałem, że nic mnie nie łączy z PiS dla mnie to mniejsze zło niż PO (Podnóżek Ojropy) choć sam PiS kultywuje mit podmurówki Europy (przedmurza europy, chrześcijaństwa itp.) ale, ale zdobyli władzę demokratycznie i ją sprawują w POLSCE dla tego poza konstruktywną i rzeczową krytyką, nie idę z nimi na noże, nie jestem anarchistą.

Dla mnie Polska jest "państwem środka", i takim było dla starożytnych Polaków, w którym była oś świata, góra świata, oba bieguny, Polo Arctiko wokół którego obracało się niebo z gwiazdami. Dla tego też śmieszy mnie jak ludzie mówią Bóg czy modlą się do Boga, a to jest tabuizowane imię Nyji - bogacz (Pluton) bo to był główny bóg Polaków Długosz i inni, inna nazwa Chrobacja to po prostu kraj grobów - cmentarzysko herosów, olbrzymów i bogów.
              • tanebo001 Re: Kim był współczesny Jusupow? 21.08.22, 14:10
                A może analogia z Rasputinem jest całkiem trafiona? Rasputina zabili rosyjscy oficerowie zaniepokojeni jego wpływem na cara. Dugin odrywa podobną rolę. Może więc to rosyjcy generałowie chcieli go zabić? Kiedy rewolucja lutowa 2,0?
                • borrrka Na granicy szaleństwa 21.08.22, 14:18

Jeszcze przed rokiem powiedziałbym, iż przesadzamy z tym wpływem szarlatana (jednak) na zimnego czekistę.
                  Po agresji myślę, iż sporo ich łączy.
                  • buldog2 Re: Na granicy szaleństwa 21.08.22, 16:00
                    Nie, Putin nie ma instynktu mordowania. To raczej dążenie do wielkości. "wielkości", realizacja superzadania, już drugą dekadę męczą się bez ideologii i superzadania, a Putinowi tak się marzyła wielkość, powrót do niej.
                    Bez względu na wszystko, na konsekwencje, bo tak daleko zaślepiony umysł tego czekisty nie sięga. I ma: odrodzony, odnowiony CCCP. We krwi.

Strasznie smutne to.
                    Mordują wokół siebie i co najlepsze u siebie.
                    Tej

Rosji już nie ma.
                    • buldog2 Re: Na granicy szaleństwa 21.08.22, 16:08
                      Dążenie do wielkości, świetności. Mordowanie przy okazji, miały być galowe mundury na Kreszczatiku, to było w planach, ale nie wyszło. Wyszło inaczej, mówi się trudno i morduje się dalej.
              • buldog2 Re: Kim był współczesny Jusupow? 21.08.22, 16:06
                Myślę, miało wstrząsnąć "patriotami". Jeśli to robota z zewnątrz (UA, może kto inny), to wstrząsnąć i okazać zemstę, a jeśli własna, to wykreować ofiarę na świętą i zmobilizować. Może to i było ustawione tak, żeby Dugina ominęło, bo potrzebny. To w stylu Ochranki, trudno wykluczyć w przypadku jej obecnej edycji.
                • buldog2 Re: Kim był współczesny Jusupow? 21.08.22, 18:01
                  Albo, po prostu, uderzenie w eksponowanego człowieka Putina. Tak jak np. Sołowiowa czy Skabiejewą.
    • yabbaryt Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 12:41
      Dugin padł ofiara swoich teorii.
      • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 14:12
        Zapach onuc chyba rzucił ci się na mózg. To normalne u was w PISie, ale da się coś z tym zrobić. Zapewniam.
      • boavista4 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 18:28
        juz wywalili moj wpis
        • vermieter Re: Śmierć córki Dugina 22.08.22, 20:23
          boavista4 napisał(a):

> juz wywalili moj wpis

uprzedziłem, jeszcze mój głos coś znaczy
        • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 19:34
          Nie możemy się zapoznać z twoimi kłamstwami i bzdurami. Jak żyć?
    • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 12:59
      Za mało wiemy, żeby coś powiedzieć.
    • tanebo001 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 18:48
      wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/8521572,kreml-rosja-aleksander-dugin-nowaja-gazieta-jewropa-daria-dugina.html
    • felusiak1 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 18:52
      Dlaczego piszą Daria skoro podobno Sandra.
      • vermieter Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 20:26
        felusiak1 napisał:

> Dlaczego piszą Daria skoro podobno Sandra.
        >

Daria a nie jakaś Sandra
    • yabbaryt Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 20:40
      zamach skierowany był przeciwko Duginowi ale jego córka w pełni zasłużyła na ten los. Była propagandystką kremlowska i popierała wojnę. Ten zamach ma duże znaczenie ponieważ niszczy poczucie bezkarności kremlowskiej elity. Siedzieli sobie w Moskwie w poczuciu bezpieczeństwa a w mediach podżegali do wojny. Fajnie być takim wojownikiem w studiu telewizyjnym w Moskwie. A tu trup..w środku Moskwy, w samym centrum elity władzy. Efekt psychologiczny jest ogromny...ani Moskwa ani dywizje tajniaków nie gwarantują bezpieczeństwa. Ciekawe jaka będzie reakcja Solowiowa. Zamknie się czy rozjazgocze na maksa?
      • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 20:46
        Dostanie ochronę.
        • tanebo001 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 21:01
          Ja na ich miejscu ochrony bałbym się najbardziej. Pamiętasz Stalina i tego gościa co mu żona wyciszyła buty żeby tupaniem nie obudził Stalina?
          • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 21:21
            Nie, tego nie znam. Ktoś zauważył "wyciszenie" i rozpoznał przygotowania do zamachu?
            • tapatik Re: Śmierć córki Dugina 23.08.22, 19:44
              Tak, o ile dobrze pamiętam tę historyjkę to sam Stalin.
        • horpyna4 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 21:01
          Historia zna przypadki zamordowania przez własną ochronę.
          • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 21.08.22, 21:18
            Np. Indirę Gandhi. Ale tak się morduje ludzi władzy, a nie podnóżki. Podnóżki nie mają takiej ochrony, żeby tylko poprzez nią można było je zlikwidować. Nie są warte aż tak wiele, by likwidować je.
    • borrrka Narodowa Armia Republikańska 21.08.22, 22:20
      Organizacja rosyjska o takiej nazwie przyjęła odpowiedzialność za zamach.
        • buldog2 Re: Narodowa Armia Republikańska 21.08.22, 23:01
          To samo podaje Ukraińska Prawda.
          www.pravda.com.ua/rus/news/2022/08/21/7364237/

Ale co to za armia? Dawniej byli partyzanci z Syberii (kilku specnazowców, złapali wszystkich).
          Dziwnie to wygląda.
          • ivergon Re: Narodowa Armia Republikańska 21.08.22, 23:30
            buldog2 napisał:

> Dziwnie to wygląda.
            >

Nie tak do końca ogarniam rosyjski ten Ponomariow to ma być ich "pełnomocnik", czy tylko dostał taką informację do przekazania, a dlaczego dziwnie, mają flagę to mają pod czym i o co walczyć, o władzę w Rosji z kleptokratami z Moskwy, raczej klasyka, dziwne, że do tej pory tego nie było, ale reżim sam przekroczył te granice, prowokując do tego.

Chociaż może być to też jakaś operacja "fałszywej flagi", ale cel jest dość symboliczny pomijając, że chyba dziewka dostała rykoszetem, zamiast ojca, bo Dugin jest chyba "flagowym" ideologiem moskiewskiego imperializmu.
            • ivergon trochę pompatyczna ta Narodowa Armia Republikańska 22.08.22, 11:09
              ...co nie znaczy, że nic takiego nie istnieje, nawet jakby została stworzona przez 2 i pół partyzantów, na jednej zakurzonej kanapie w piwnicy.

"My, rosyjscy działacze, wojskowi i politycy, teraz partyzanci i bojownicy Narodowej Armii Republikańskiej, wyjmujemy spod prawa podżegaczy wojennych, rabusiów i ciemiężycieli narodów Rosji!"

"Ogłaszamy prezydenta Putina uzurpatorem władzy i zbrodniarzem wojennym, który zmienił konstytucję, rozpętał bratobójczą wojnę między narodami słowiańskimi i wysłał rosyjskich żołnierzy na pewną i bezsensowną śmierć."

"Ubóstwo i trumny dla jednych, pałace dla innych - to istota jego polityki. Wierzymy, że osoby pozbawione praw mają prawo do buntu przeciwko tyranom. Putin zostanie przez nas obalony i zniszczony!"
              • buldog2 Re: trochę pompatyczna ta Narodowa Armia Republik 22.08.22, 20:36
                Coś takiego było kilkanaście lat temu, facetów było chyba 5. To byli specnazowcy, robili sobie kryjówki w tajdze, w końcu znaleźli i osądzili ich.
                Teraz, jeszcze po reklamie przez człowieka władzy, mam wątpliwości odnośnie realności tego ruchu. Mogę się mylić.
                • tanebo001 Re: trochę pompatyczna ta Narodowa Armia Republik 22.08.22, 20:45
                  Tylko że tutaj nie nie mają żadnej korzyści a precyzja i skuteczność ataku wskazuje na zawodowców.
    • o.kazio Re: Śmierć córki Dugina 22.08.22, 09:52
      Dugin jest takim łajdakiem, że byłby zdolny poświęcić córkę dla dla realizacji idei Wielkiej Rosji. Z drugiej strony po pożarze trudno będzie sprawdzić, kto faktycznie zginął w tym samochodzie
      • melikles Re: Śmierć córki Dugina 22.08.22, 10:22
        Bardzo łatwo.
    • embart Re: Śmierć córki Dugina 22.08.22, 10:32
      dostała to na co zasłużyła...
    • leszekmrowa Re: Śmierć córki Dugina 22.08.22, 12:18
      W sumie to dla niego większa kara niż własna śmierć. Do końca życia będzie miał przed oczami obraz skwierczącej w palącym się samochodzie córki...
    • hordol nie cieszę się ze śmierci tej kobiety 22.08.22, 18:01
      paradoksalnie padła ofiarą ideologii, którą wylansował jej ojciec,a którego działania popierała

ale wypowiedzi niektórych forumowiczów w tym wątku to zwyczajne draństwo
      • boavista4 Re: nie cieszę się ze śmierci tej kobiety 22.08.22, 18:08
        Znalazł się prawidłowy ideolog!
        • buldog2 Re: nie cieszę się ze śmierci tej kobiety 23.08.22, 08:46
          Miało być tu:
          Co pisałeś po morderstwach w Buczy i Mariupolu?
    • yabbaryt Re: Śmierć córki Dugina 23.08.22, 10:06
      Jedynie czego żałować to to, że w tym samochodzie nie było jeszcze ze dwóch czołowych propagandystów Kremla. Tych co w poczuciu całkowitej bezkarności wygadują w tv najbardziej cyniczne i bezczelne kłamstwa o Ukraińcach broniących swojego kraju. Rosja potrzebuje więcej takich 'świeżo upieczonych' męczenników. Może wtedy zmądrzeją.
    • tapatik Re: Śmierć córki Dugina 23.08.22, 21:54
      Podobno oboje byli zamieszani w konszachty z mafią. Śmierć córki mogła być ostrzeżeniem dla ojca - oddaj kasę, bo będziesz następny.
      • edico Re: Śmierć córki Dugina 23.08.22, 22:57
        Raczej jest to zew raszyzmu wzywającego do natychmiastowego działania, tak jak to było z Czeczenami.
    • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 10:07
      Nowe szczegóły i kolejna wersja: inscenizacja.
      www.dialog.ua/ukraine/257580_1661266261

Podczas pogrzebu Dugina leżała w otwartej trumnie i widać było, że ma nietkniętą twarz. Niesamowite, skoro materiału wybuchowego było ok. 400 g (bardzo dużo), samochód płonął co najmniej pół minuty, a kierowcy nie dało się zidentyfikować.
      Rzeczywiście, to niemożliwe, nawet pośmiertny makijaż nie zdołałby ukryć obrażeń.
      A Dugin śmiał się na pogrzebie.
      • horpyna4 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 11:53
        Inscenizacja jest całkiem prawdopodobna. Ciekawe, czy ten samochód stał nad jakimś żeliwnym włazem.
        • ivergon Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 12:56
          horpyna4 napisała:

> Inscenizacja jest całkiem prawdopodobna. Ciekawe, czy ten samochód stał nad jak
          > imś żeliwnym włazem.

Przedstawienie -> film o walce z nazistami z Ukrainy, nie potrzebuje włazu wystarczy kaskader, w samochodzie mogła być kukła, cała ta narracja jest na koturnach wygląda to sztucznie, na jakąś mistyfikację FSB, czyli cudownie ocalony Dugin, ginie jego "prawie dziewicza" córka. A FSB od razu ma na widelcu terrorystkę z Azowa, pytanie kto ma w tym interes i za tym stoi, jest oczywiste.

Skoro się paliła, to woskowa kukła w trumnie też chyba nie powstałby by w dzień, dwa... i to obojętnie czy to jest rekonstrukcja woskowaniem trupa, czy całkiem nowa woskowa figura.
          Istnieje też taka możliwość jak to Moskwie, że jednak została cudownie ocalona przez matkę boską kazańską i niedługo zobaczymy ją żywą w nowej roli.
          • ivergon Re: Śmierć córki Dugina jeszcze raz... 24.08.22, 13:10
            jeszcze raz...

> Przedstawienie -> film o walce z nazistami z Ukrainy, nie potrzebuje włazu
            > wystarczy kaskader, w samochodzie mogła być kukła, cała ta narracja jest na kot
            > urnach wygląda to sztucznie, na jakąś mistyfikację FSB, czyli cudownie ocalony
            > Dugin, ginie jego "prawie dziewicza" córka. A FSB od razu ma na widelcu terrory
            > stkę z Azowa, pytanie kto ma w tym interes i za tym stoi, jest oczywiste.
            (odpowiedź na to pytanie jest oczywista).

> Skoro się paliła, to woskowa kukła w trumnie też chyba nie powstałby by w dzień
            > , dwa... i to obojętnie czy to jest rekonstrukcja woskowaniem trupa, czy całkie
            > m nowa woskowa figura.
            > Istnieje też taka możliwość, jak to w Moskwie, że jednak została cudownie ocalona
            > przez matkę boską kazańską i niedługo zobaczymy ją żywą w nowej roli.
            >

Jej rzekoma śmierć 20ego o godzinie 21szej, sekcja zwłok, badania genetyczne? i jeszcze całe śledztwo 21-22 ustalenie Wowk-Azow, błyskawiczny pogrzeb 23, identyfikacja, przygotowanie pogrzebu, doskonała rekonstrukcja zmasakrowanych zwłok, nadanie orderów, tempo niesamowite całej tej historyjki no chyba, że była to historyjka uprzednio przygotowana.
          • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 19:46
            Samochód płonął, na filmie ok. pół minuty i nie widać, żeby ogień przygasał. Niemożliwe, by czyjaś twarz nie została zwęglona (na zdjęciu nie ma nawet śladu oparzeń).
            To może być tylko sztuczna rekonstrukcja. jeśli zamach był i Dugina straciła życie.

W sieci czytamy, że woskową figurę robi się od 3 do 6 miesięcy. No to twarz pewnie nie krócej, niż kilkanaście dni (roboczych). Nie (co najwyżej) kilkanaście godzin.

Ewidentne oszustwo.
            • horpyna4 Re: Śmierć córki Dugina 25.08.22, 11:31
              Czyli maska musiała być gotowa już przed inscenizacją. Cokolwiek by nie powiedzieć, to zostało i tak znacznie lepiej przygotowane, niż "śmierć" handlarza bronią.
        • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 18:54
          W Dialogu napisał, że uczestnicy dyskusji są przekonani o fałszerstwie zabójstwa, taka wersja tłumaczy także historyjkę o nowym ruchu partyzanckim, dokładnie rodem z Ochranki czy Roku 1984 Orwella, i tu i tam (w Rosji i '1984) reklamowanym przez człowieka z Partii Wewnętrznej (nomenklatury).

I ciekawe: w Google wpisałem "смерть Дугиной это фальсификация" i co? Ani jednego artykułu na temat nie widać. Nie widać nawet artykułu w Dialogu, który cytowałem. Dla porządku to samo wpisałem w Yandex i też nic (tym razem bez zaskoczenia, od początku byłem przekonany o takim wyniku).

Ale żeby Google nie widziało artykułu w ukraińskim Dialogu?! Tu już chyba nic nie jest takie, na jakie wygląda,
          (Takimi, jakimi wydają się być, rzeczy bywają rzadko. A inscenizacje GB nigdy.)
          Robi się jeszcze ciekawiej.

(GB - Gosudarstwiennaja Bezopasnost', Gosbezopasnost' - Służba Bezpieczeństwa).

Dobry artykuł z trafną oceną wydarzeń jest tu:
          zn.ua/WORLD/wp-chto-by-ni-hovorili-ob-ubijstve-docheri-duhina-kremlju-verit-nelzja.html

Cytuję tzw. lead:
          Все заявления Кремля о смерти Дарии Дугиной следует рассматривать не как описание реальности, а политический инструмент.
          Wszystkie enuncjacje Kremla na temat śmierci Darii Duginy należy rozpatrywać nie jako opisanie rzeczywistości, a instrument polityczny.
      • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 18:11
        Cytuję:
        Ciała kierowcy Land Cruiser Prado nie dało się zidentyfikować na miejscu - ono całkowicie spłonęło.
        Wstępnie ustalono, że to kobieta.

Woskową twarz na pewno można było zrobić wcześniej, bo przecież nie w ciągu kilkunastu godzin do pogrzebu (nie znam się na tym, ale w sieci czytamy, że całe figury robi się kilka miesięcy. Skoro tak, twarzy w kilkanaście godzin zrobić nie da się).
        • ivergon Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 19:40
          buldog2 napisał:

> Cytuję:
          > Ciała kierowcy Land Cruiser Prado nie dało się zidentyfikować na miejscu - ono
          > całkowicie spłonęło.
          > Wstępnie ustalono, że to kobieta.
          >
          > Woskową twarz na pewno można było zrobić wcześniej, bo przecież nie w ciągu kil
          > kunastu godzin do pogrzebu (nie znam się na tym, ale w sieci czytamy, że całe f
          > igury robi się kilka miesięcy. Skoro tak, twarzy w kilkanaście godzin zrobić ni
          > e da się).
          >
          Całość trwała od zamachu w dniu 20 godzina 21 do pogrzebu w dniu 23 koło południa to ok 2.5 dnia, by zrobić maskę pośmiertną to kiedyś robiono to przy pomocy odcisków z twarzy, a jak tu się spaliła to nie było z czego. Ale może są jakieś nowsze techniki druku woskiem w 3 d, ale też to wymaga czasu wybrania zdjęcia, zlecenie, wykonanie projektu, i sam druk trwa też dość długo, w ogóle skąd pomysł z taka maską, no bo jak ciało było spalone no to resztki spalić i do urny wsypać i wystawić urnę, a nie trumnę.

"Druk obiektów na drukarkach 3D liczymy w godzinach. Nawet jeżeli nie zależy nam na jakości, wydruk o rozmiarze większym niż pudełko zapałek trwa min. kilkadziesiąt minut. Nie wynika to z ograniczeń sprzętowych lub jakościowych lecz ze specyfiki samej technologii przyrostowej. Należy pamiętać, że na drukarkach 3D powstają fizyczne przedmioty – aby cały proces przebiegał prawidłowo i aby przedmiot posiadał odpowiednią wytrzymałość, druk 3D musi przebiegać w określonym czasie. Dla wielu osób może wydawać się to rozczarowujące – czekać 4–6 godzin na wydruk figurki o wysokości kilkunastu centymetrów. Co więcej, im większa dokładność wydruku tym dłuższy czas produkcji. Druk 3D to zajęcie dla cierpliwych."

A pamiętamy jakie FSB wcześniej szopki odstawiało z rzekomymi terrorystami z kartami od mimsów, czyli inaczej już próbowali coś fabrykować.

Tak czy inaczej szybkość tej historyjki znalezienie pani Wowk okazuje się, że jej mąż to niejaki Andrej Wowk separatysta, tak więc jeśli to agentka to bardziej FSB niż Ukraińców, czyni tę historię z góry sfabrykowaną, może się trochę poprawili ale i tak widać, że to jest grubymi nićmi szyte.

Pieniądze przeciwko orzechom, że Daria gdzieś siedzi zdrowa i się śmieje z własnej śmierci.
          • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 20:02
            Pomyliłem, wydawało mi się, że pogrzeb następnego dnia. Ale 2,5 dnia to też za mało, żeby zrobić kopię.
            Daria pewnie jest gdzieś ukryta, ale jak ma żyć dalej? Nowa tożsamość i zerwanie z dotychczasowym życiem czy cudowne wskrzeszenie przez Kiryłła. Kiryłłowi by to pomogło, bo ostatnio jego autorytet schodzi na psy.
        • tapatik Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 19:47
          Obejrzałem jakiś film pokazujący wypadek, a raczej to co było po wypadku.
          Skoro samochód się hajcował tak jak na filmie, to jakim cudem cokolwiek z ciała Darii Dugin ocalało?
          • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 19:55
            Właśnie. Zanim ktoś wyjął telefon i zaczął nagrywać, musiało minąć kilkanaście sekund. Nagranie trwa ok. pół minuty i nie widać, żeby ogień gasł, czyli można przyjąć, że palił się przynajmniej ponad minutę (zanim zaczęli gasić). W ten scenariusz wpisuje się uwaga, że rozpoznano tylko, że w samochodzie była kobieta, znaczy ciało było w takim stanie, że nic więcej nie dało się zobaczyć. Ok. pół kg materiałów wybuchowych, powinno rozerwać ciało na kawałki i zmasakrować twarz.

Zatem tylko rekonstrukcja z wosku czy czego. Ale nie w kilka-kilkanaście godzin. W tym czasie to wątpliwe, żeby specjalistę znaleźli i żeby wziął się do roboty.
            • ivergon Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 21:43
              buldog2 napisał:

> Właśnie. Zanim ktoś wyjął telefon i zaczął nagrywać, musiało minąć kilkanaście
              > sekund. Nagranie trwa ok. pół minuty i nie widać, żeby ogień gasł,

rmf24.pl/fakty/swiat/news-pod-moskwa-zginela-daria-dugina-jej-ojciec-nazywany-jest-moz,nId,6234485#crp_state=1

Wyżej samochód się jeszcze ostro pali ogniem parę metrów w górę, to trwało wiele minut, chodzi na jego tle Dugin trzymając się za głowę, świetne ujęcia hehe ładnie Dugin zapozował, jeszcze straż pożarna dojechała, no dołożyli tam ostro do pieca, nawet jakby był zatankowany do pełna, to wątpię by się tak ostro to paliło, tam musiało być sporo kanistrów w kabinie, oczywiście dla efektu, widziałem samochód któremu bak się zapalił, no paliło się bardziej pod nim, w kabinie też się zapalił, ale ledwo ogień przez wybite szyby się wydostawał, a tu wali ogniem jak w piecu.
              No bardzo filmowy ten zamach, made in FSB.
              • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 22:23
                Przypuszczalnie samochód był śledzony, a jego ruch kontrolowany - podaje źródło agencji TASS.

Według agencji, ładunek wybuchowy został podłożony pod siedzeniem kierowcy.

Tego wcześniej nie czytałem, zamach czy nie na Duginą mało mnie obchodzi - ważniejsi są ukraińscy cywile, niż Duginowie, którzy wzywają do morderstw.

Jeśli prawie pół kilo trotylu czy czegoś mocniejszego było podłożone pod siedzeniem kierowcy, to z Duginy powinny pozostać kawałki, a już na pewno nie cała głowa i nietknięta twarz.

Wychodzi na to, że bardzo bezmyślna falsyfikacja, ale po zamachu na Skripalów widać, że fuszerka tam jest powszechna. Co potwierdza np. J. Szwec, a on wie co mówi.
                • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 23:29
                  Jeszcze opinia Szweca, tu:
                  youtu.be/LIEYkbyWayk?t=1242

Szwec powołuje się na brytyjskie media i twierdzi, że to operacja pod fałszywą flagą, można przyjąć, że to także jego opinia. A czy ktokolwiek zginął, o tym nie mówi. I opis niekonsekwencji ujawniających kłamstwa FSB.
                  Szwec podaje motywacje tej specjalnej akcji terrorystycznej: zmusić Kreml do porzucenia wszelkich ograniczeń w wojnie z Ukrainą.
                  • ivergon Propagandowe śmiecenie zamachami, tu nr2 25.08.22, 07:51
                    Propagandowe śmiecenie zamachami, przed dniem niepodległości Ukrainy. Ale tu zamach bez efektownego smochodopalenia i ciałopalenia, "zamach" Duginów był praktycznie 3 dni wcześniej wałkowany z pogrzebem też 3 dni pogrzeb w przeddzień, a ten dokładnie 24ego w dzień święta.

"24 sierpnia w tymczasowo okupowanej wsi Michajłowka w obwodzie zaporoskim, w wyniku celowej eksplozji samochodu, zginął miejscowy „gauleiter” Iwan Suszko. Zostało to ogłoszone przez członka administracji okupacyjnej obwodu Władimira Rogowa.
                    Według niego ładunek wybuchowy został umieszczony pod siedzeniem samochodu urzędnika. Kolaborant zmarł w szpitalu w wyniku odniesionych obrażeń. Rogow winą za incydent obarczył stronę ukraińską. Kijów na razie nie skomentował incydentu."

Przykład palenia się samochodu, to się rozpala ale nie na wszystkie strony i nie leci ogień jak z ogniska na metry w górę, FSB przesadziło z pirotechniką.

youtube.com/watch?v=8Olui478xRU
                    • ivergon Re: Propagandowe śmiecenie zamachami, tu nr2 25.08.22, 07:59
                      ivergon napisał:

> Przykład palenia się samochodu, to się rozpala ale nie na wszystkie strony i ni
                      > e leci ogień jak z ogniska na metry w górę, FSB przesadziło z pirotechniką.
                      >
                      >
                      > youtube.com/watch?v=8Olui478xRU
                      >

Dokładnej to się rozpala, ale nie bucha na metry, na wszystkie strony i nie leci ogień jak z ogniska na metry w górę, są też większe pożary ale są asymetryczne głownie wali przez przednią szybę a przez tył zaciąga powietrze itp, FSB przesadziło z pirotechniką, a w tym drugim zamachu identycznym "ładunek po siedzeniem kierowcy" w ogóle jakby nie było pożaru, a facet zmarł w szpitalu.
                      • ivergon samochód Dugina pali się jak sterta słomy sołtysa 25.08.22, 08:38
                        Można porównać, jak się normalnie pali samochód... jak dla mnie temat jest skończony, to robótka propagandowa FSB.
                        • buldog2 Re: samochód Dugina pali się jak sterta słomy soł 25.08.22, 08:53
                          Oczywiście.
                          Tylko co zrobili z Duginą?
                          Na krótkim filmiku widać, że samochód pali się w chwili, gdy przyjeżdża samochód straży pożarnej. A to musiało być co najmniej kilka minut. No to całe ciało, przynajmniej po wierzchu, na kilka centymetrów w głąb musiało być zwęglone.

Twarz w trumnie nie jej, maski też nie zrobiliby tak szybko. Dugin w dobrym nastroju, więc pewnie Dugina żyje.
                          • ivergon Re: samochód Dugina pali się jak sterta słomy soł 25.08.22, 09:44
                            buldog2 napisał:

> Oczywiście.
                            > Tylko co zrobili z Duginą?
                            > Na krótkim filmiku widać, że samochód pali się w chwili, gdy przyjeżdża samochó
                            > d straży pożarnej. A to musiało być co najmniej kilka minut. No to całe ciało,
                            > przynajmniej po wierzchu, na kilka centymetrów w głąb musiało być zwęglone.
                            >
                            > Twarz w trumnie nie jej, maski też nie zrobiliby tak szybko. Dugin w dobrym nas
                            > troju, więc pewnie Dugina żyje.
                            >

Na pewno na razie gdzieś jest ukryta, potem odstawią szopkę, że owszem to była mistyfikacja, ale zamach był prawdziwy tylko oni ją uratowali, a udawali, że zamach się udał by ją chronić, przed zamachowcami, czyli wielki profesjonalizm FSB itp.
                            Trup kobiety w podobnym wieku z jakiejś kostnicy to też żaden problem, dziennie w Rosji umiera pewnie z 3000 ludzi, jest z czego wybrać.
    • oszol-lom-z-rm Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 17:02
      A papież Franciszek mówi biedna dziewczyna….Boże! Ty to widzisz i nie grzmisz? Utrac wreszcie tego ruskiego agenta z Łodzi Piotrowej !
      • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 24.08.22, 17:59
        Najpierw prezesa, Macierewicza, PIS i ePISkopat.
        • oszol-lom-z-rm Re: Śmierć córki Dugina 26.08.22, 11:37
          Zostaw ich w spokoju ! Nie ma żadnego powodu atakować PiS
          • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 01.09.22, 10:04
            Macierewicz przekazał Rosji dane o polskich agentach, niektórzy stracili życie.
            Kaczyński z bratem przekazał Rosji dane
            Wszyscy razem zamykali śledztwa przeciwko rosyjskim agentom w Polsce.
            ePISkopat błogosławił Rosję w czasie rozbiorów, Pius błogosławił niemieckie bomby rzucane na Polskę.
    • boavista4 Re: Śmierć córki Dugina 25.08.22, 00:03
      to był akt terroru, akt kryminalny. Tymczasem trolle forumowe przyjmują to jako dar niebios, a ofiarę przedstawiają jak winna. To Forum jest zbiorowiskiem samych hejterów, ziejących jadem nienawiści !
      • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 25.08.22, 00:09
        Jak w końcu do tego doszliśmy, i nie tylko my, to ustawka twojego fuhrera.
        Spad, wycieraczko Kremla.
      • oszol-lom-z-rm Re: Śmierć córki Dugina 26.08.22, 11:38
        Ona sama zasiała to zło nawołując do zabijania Ukraińców - dostała odpłatę
        • ivergon Re: Śmierć córki Dugina 26.08.22, 12:53
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Ona sama zasiała to zło nawołując do zabijania Ukraińców - dostała odpłatę

chyba dostała zapłatę za wykorzystanie wizerunku, bo trudno to nazwać aktorstwem w tym filmiku FSB, nie powielają bredni o jakiejś ofierze mającej propagandowo, równoważyć setki czy tysiące cywilnych ofiar po stronie Ukraińskiej, nie bądź użytecznym idiotą putinowskiej Rosji jak Franaciszek, tę mistyfikację FSB najlepiej po po prostu wyśmiewać, za kiepski scenariusz i wykonanie...
    • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 25.08.22, 00:11
      Jeszcze to:
      www.dialog.ua/russia/257535_1661192559

sobie poczytaj. O sile "moralnej" twoich idoli. (założę o tym wątek)
      • gregor_eisenhorn Re: Śmierć córki Dugina 03.09.22, 09:48
        Czyich idoli?
    • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 25.08.22, 00:15
      Jakie fakty?
      Cud się stał i patriarcha Kirył dotknął Duginę i od razu odzyskała nietkniętą twarz?
      Za następnym dotknięciem Dugina ożyje i to będzie jawny znak od Boga, że też jest po stronie Specjalnej Operacji Wojskowej, Putina, Ławrowa, Szojgu, Skabiejewy i Simonian.
      A teraz SPAD!
    • borrrka Brzytwa Ochama 25.08.22, 09:07
      Uważam opcję "akcja czekistów" za bardzo prawdopodobną, ale mistyfikacja w wypadku osób o drugorzędnym znaczeniu?
      Ani Dugin, ani jego córka nie są/byli kluczowymi postaciami sceny politycznej Rosji.
      Zaszczyt paść za Rasiejuszkę.
      Po co więc ryzykować ujawnienie mistyfikacji - lepiej stworzyć bohatera.
      Rozważania o stanie zwłok nie przekonują w wypadku kraju wyspecjalizowanego w ich "obróbce" ze względu na tradycję, o Iliczu nie mówiąc.

Brzytawa Ockhama rozwiąże niektóre pytania.
      • buldog2 Re: Brzytwa Ochama 25.08.22, 10:17
        To co? Przygotowali maskę dla fotografów, wysadzili ją, a Dugin w dobrym nastroju brał udział w pogrzebie? Dodajmy, tam musiały być jakieś materiały łatwopalne, musiało być ich dużo. I co, Dugina wsiadła do samochodu, popatrzyła na ten skład i pojechała? To też nie do przyjęcia.
        • borrrka Nie poznamy szczegółów 25.08.22, 10:38
          Więc są to domysły.
          Jedno jest oczywiste, to nie są osoby, których fsb, czy kto tam, nie poświeciłoby "na ołtarzu".
          Bez zmrużenia oka, bo Dugin to najwyżej taki współczesny Rasputin.
          Prasa wyolbrzymia jego rolę u boku Putina.

A wreszcie, mógł to być wypadek przy pracy.
          Taka niedoróbka czekistów.
          Najmniej prawdopodobny link ukraiński.
          • buldog2 Re: Nie poznamy szczegółów 25.08.22, 11:09
            Jeśli niedoróbka, to jakim cudem nietknięta twarz czy za szybko zrobiona maska?
            Jedyne, co pozostaje, to działanie z premedytacją.
            Oczywiście, Dugin a tym bardziej jego córka nie liczą się. Ale i efekt propagandowy zamachu wśród ludu PISowsko-putinowskiego też żaden. Girkina mogli wziąć na cel, jeśli już.
            • borrrka W Rosji istnieje cały "przemysł" 25.08.22, 11:37
              Wyspecjalizowany w krótkotrwałej mumifikacji i przygotowaniu ciał do prawoslawnego czuwania przy zmarłych.
              Nie wątpię, że są do dyspozycji fsb.
              • buldog2 Re: W Rosji istnieje cały "przemysł" 25.08.22, 15:53
                Ale co to ma do rzeczy, jeśli wszystko co tam było, splonęło. Żadna twarz się nie uchowała. A jeszcze oczy i twarz wokół, usta rzęsy, brwi. Nie było co mumifikować.
      • buldog2 Re: Brzytwa Ochama 30.08.22, 20:37
        Dugin wypowiedział się na temat zamachu. Fragment:
        Дугин назвал убийство дочери подлым, заявив, что ее убили исподтишка. По его словам, российский народ не сломить такими «невыносимыми ударами», а Украина не добьется своих целей и не подавит волю народа «кровавым террором».

Ukraiński krwawy terror. Jakoś od razu skojarzyło mi się to z Mariupolem, Buczą... Duginowi na pewno też.
    • mateusz572 Re: Śmierć córki Dugina 25.08.22, 16:10
      To co się wokół tego zamachu, po zamachu, dzieje potwierdza tylko celowe działanie FSB. W dodatku bardzo prymitywne działanie, które kupi tylko prosty lud sowiecki. I o to w tym wszystkim chodziło.
      • tapatik Re: Śmierć córki Dugina 25.08.22, 17:29
        No dobrze, tylko jaki był cel tego działania i kt5o naprawdę spłonął w samochodzie?
        • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 25.08.22, 19:07
          Cel to nakręcenie publiczności, wskazanie wroga i wzrost poparcia dla wojny, które zaczyna się chwiać.
          A kto spłonął, czy w ogóle ktoś spłonął, to oddzielna kwestia. To wszystko inscenizacja. Może się mylę, ale raczej nie spłonął w niej nikt. Na pewno nie było tak jak przedstawiają to ros. media - za mało było czasu na zrobienie maski. A jeśli to była Dugina, a maskę przygotowano wcześniej przez Rosjan, to przecież nie mogły zabić jej służby ukraińskie, tylko rosyjskie. I jak mógł odnieść się do tego ojciec, wiedząc że ros. służby zabiły mu córkę? Tryskałby zadowoleniem?

Wnioski

1. Nie był to zamach ukraiński.
          2. Za wszystkim stoją ros. służby (FSB?)
          3. Dugina raczej nie zginęła.
          • boavista4 Re: Śmierć córki Dugina 25.08.22, 23:10
            Naziści z Gazety Wyborczej usunęli mój komentarz!
          • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 26.08.22, 07:24
            Wychodzą nowe fakty. Później opowiem.
            Ukraiński kanał Anatolija Szarija (opozycyjny, w Ukrainie zakazany) potwierdził niektóre podane przez FSB informacje o tym, że jednak udział służb ukraińskich był.
            youtu.be/Z5fiAZYxP48
            Nie zmienia to nic w kwestii wykonania maski i umieszczenia dodatkowych materiałów palnych w samochodzie. To bardzo przypomina zabójstwo Niemcowa, w którym również brały udział obie strony - rosyjska i ukraińska.
            • ivergon Bądź poważny kto jest ten Szarij 26.08.22, 10:53
              buldog2 napisał:

> Wychodzą nowe fakty. Później opowiem.
              > Ukraiński kanał Anatolija Szarija (opozycyjny, w Ukrainie zakazany) potwierdził
              > niektóre podane przez FSB informacje o tym, że jednak udział służb ukraińskich
              > był.

Bądź poważny kto jest ten Szarij "Publikując treści z perspektywy pro-kremlowskiej, po protestach Euromajdanu na przełomie 2013 i 2014 roku, Szarij zyskał szeroką popularność komentując wydarzenia zachodzące na Ukrainie i ujawniając fałszywki w mediach. Zaznaczył się również ostrą krytyką pod adresem ukraińskich środków masowego przekazu, które oskarżał o kłamstwa, propagandę i pranie mózgów widzom. Pierwsze nagranie na swoim kanale w serwisie YouTube zamieścił 2 maja 2014 roku. Określił się przeciwnikiem nowej władzy, za współpracę z którą krytykował także władze Rosji."

Nie wchodziłem na tego youtuba, ale oczywiście, że Ukraińcy ich służby się Duginami interesują polskie pewnie też, wbrew twierdzeniom borki, to są bardzo ważne persony Dugina wręcz światowej sławy, ważnej ideologiczne, w kontekście walki państw i narodów, to Putin był nikim ważnym, miał być pieskiem Jelcyna, ale to urząd Putina uczynił go potęgą, nie odwrotnie, na szczęście, przez te dwadzieścia lat Putin z jego kleptokracją, marnotrawił potęgę Rosji, w sposób wręcz operetkowy te jachty, pałace też zagraniczne jego kamaryli, zwykły bonzo jak Bokasa, a teraz leci razem z trupą Duginem, pewnie dostał covidowej mgły mózgowej i nie pamięta kim był.

Tam więcej jest poszlak na inscenizację zamachu przez FSB, prócz tego prawie 10 metrowego słupa ognia z samochodu Dugina, są różne smaczki, jak Dugin chodzi teatralnie daleko od tego samochodu po drugiej stronie ulicy, hehe bał się by mu ogień brody nie osmalił.

Normalnie ojciec by chciał w ten ogień skoczyć by ratować córkę, czyli podszedł by maksymalnie blisko, tam ktoś zwykły przechodził po tej drugiej stronie drogi przy palącym się samochodzie, ludzie to nie zwierzęta i ognia się nie boją, możesz stać parę metrów od dużego stosu ogniska i smażyć kiełbaski na kiju, aż ci się rzęsy osmalą.

To jest inscenizacja dokładnie w przeddzień 24 sierpnia, dzień 23 to rzekomy pogrzeb Darii prawie dziewicy, ofiary nazistów z Azowa, a 24 to dzień święta narodowego niepodległości Ukraina, FSB po prostu narobiło smrodu ideologicznego Ukraińcom jako narodowi i państwu w dniu ich święta, wojna ideologiczna też jest bardzo ważna, od niej się zresztą wszystko zaczyna, to jest podstawa wszystkiego. Naprawdę trzeba być naiwnym by nie widzieć, tej przyczyny inscenizacji FSB.
              • buldog2 Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 26.08.22, 19:29
                Skąd ta "perspektywa prokremlowska"? Poproszę źródło. Szarija polecił mi kolega z Ukrainy, człowiek na dużym poziomie, przy tym zaangażowany w walkę z Rosją, jego przyjaciel kilka lat temu poległ na froncie.
                Ogłądałem kilka klipów Szarija, np. youtu.be/k5Xd-LUx9Zg
                Tam jest krytyka władz w Kijowie, ale ani słowa sympatii dla Kremla i wojny.
                W kolejnych, np. youtu.be/8GzlkCQGFoc
                wyłącznie krytyka rządowej fanfaronady. A połowa wideo poświęcona pomocy ofiarom wojny. Brak podstaw, by łączyć go z propagandą Kremla, on przeciwstawia się jej mocniej, niż opowiadacze o zwycięskim ustępowaniu z kolejnych terenów i kollapsie rosarmii na Krymie. Tak samo przeciwstawia się cenzurze, likwidacji opozycji i zamordyzmowi po stronie ukraińskiej.

Nie twierdzę, ani Szarij nie powiedział, że FSB nie ma nic wspólnego z zamachem. Powiedział wyłącznie to, że Ukrainka Kowt (czy jakoś tak) wynajęła mieszkanie w domu w którym mieszkała Dugina, że była funkcjonariuszką służb ukraińskich, że jej syn służy w armii. Znane dziwne szczegóły, jak cała "twarz" Duginy w trumnie (twarz to nie była, jeśli Dugina była w samochodzie), dziwny wysoki ogień - te szczegóły pokazują, że FSB brała w tym udział.

Do oświadczeń FSB nie przywiązywałbym żadnej wagi, gdyby nie niezależne świadectwa, w tym przypadku ukraińskie, potwierdzające udział służb ukraińskich. Ci sami Ukraińcy powiedzieli, że krótko przed zamachem Podoliak zapowiadał

Zresztą, gdyby zamach był prawdziwy, pomyślałbym o tysiącach niewinnych ukraińskich ofiar. Tak samo w przypadku Sołowiowa, Skabiejewej, Simonian itd. Tak samo jak nie dziwiłbym się zamachowi na J.Goebbelsa, np. jego.
                • caesar_pl Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 26.08.22, 20:03
                  Kto nie jest z nami jest przeciwko nam.
                  To agresywne powiedzenie stawia po wrogiej stronie wszystkich, mających inne przekonania niż my. Popularne za czasów komunizmu, w Polsce czy na Ukrainie hasło praktykowane również dziś.
                • senioryta13 Re: propaganda ? 26.08.22, 20:54
                  buldog2 napisał:
                  > Tam jest krytyka władz w Kijowie,
                  >....a wyłącznie krytyka rządowej fanfaronady.
                  > Tak samo przeciwstawia się cenzurze, likwidacji opozycji i zamordyzmowi po stronie ukraińskiej.
                  >
                  > .....gdyby nie niezależne świadec
                  > twa, w tym przypadku ukraińskie, >potwierdzające udział służb ukraińskich.

...czy prawda ?
                  dyzurny chyba spi.
                  • buldog2 Re: propaganda ? 26.08.22, 22:22
                    Masz coś do powiedzenia, coś ze źródłami?
                    Wojna wojną, a korupcję ściga V.Spartz i amerykańscy inspektorzy (od niedawna).
                • ivergon Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 26.08.22, 22:54
                  buldog2 napisał:

> Skąd ta "perspektywa prokremlowska"? Poproszę źródło.

Jest bardzo obszerny opis jego działalności czy życiorys, wygląda na na człowieka który ma bardzo dużo kontaktów, oraz musi mieć plecy, też moskiewskie inaczej nie pracowałby dla "Moskowskiego Komsomolca", tacy dziennikarze dostają wrzutki, i robią za ich tragarzy.

pl.wikipedia.org/wiki/Anatolij_Szarij#Dzia%C5%82alno%C5%9B%C4%87_po_2014_roku

Publikując treści z perspektywy pro-kremlowskiej[51][52] jak najedziesz 51 masz "Ukraine Puts Pro-Kremlin Blogger Living In Europe On Wanted List, RadioFreeEurope/RadioLiberty [dostęp 2022-02-25] (ang.)." jak najedziesz 52 "Рихліцький В., Who is Shariy? From a Ukrainian journalist to a popular blogger and pro-Russian politician, detector.media, 9 sierpnia 2019 [dostęp 2022-02-25] (ang.)."

"Działalność dziennikarska do 2011 roku
                  Od 2005 roku pracował w kolorowych magazynach „Natali”, „Jedinstwiennaja”, „Polina”, w ukraińskiej gazecie „Siegodnia”, a także pisał artykuły do ukraińskiego dodatku „Moskowskiego Komsomolca”."

> Nie twierdzę, ani Szarij nie powiedział, że FSB nie ma nic wspólnego z zamachem
                  > . Powiedział wyłącznie to, że Ukrainka Kowt (czy jakoś tak) wynajęła mieszkanie
                  > w domu w którym mieszkała Dugina, że była funkcjonariuszką służb ukraińskich,
                  > że jej syn służy w armii.

Jak nie napisałem, że Ukraińcy, ich służby się Duginami nie interesują, to oczywiste, że się interesują ich działalnością, ale do zamachu na Duginów to jeszcze bardzo daleko, oczywiście takie zainteresowanie może posłużyć FSB dla uprawdopodobniania zamachu, i tylko tyle nie jest to żaden dowód na zamach, mną się kiedyś polskie służby komunistyczne też interesowały, tym co mówię, robię, z kim spotykam, gdzie jestem, itp., ale nie po to by mnie zaraz zabić.

> Znane dziwne szczegóły, jak cała "twarz" Duginy w tru
                  > mnie (twarz to nie była, jeśli Dugina była w samochodzie), dziwny wysoki ogień
                  > - te szczegóły pokazują, że FSB brała w tym udział.
                  >
                  Potwierdziło się domysł z tymi drukarkami 3d, mógłby ktoś się dowiedzieć jak zrobić skan twarzy której nie ma, drukowanie 20-30 cm głowy powinno trwać kilkanaście godzin, potem jeszcze malowanie itd.

"Sprawa wyglądu zwłok Duginy podczas pogrzebu może mieć o wiele prostsze wyjaśnienie. W Rosji jest dość upiorny zwyczaj wykonywania tzw. masek pośmiertnych i umieszczania ich w odsłanianych trumnach. Taką maskę wyspecjalizowane firmy wykonują na drukarkach 3D, a następnie profesjonalnie malują. Do takiej hipotezy skłania się Marcin Samsel, ekspert ds. bezpieczeństwa. W rozmowie z GeekWeek Marcin Samsel zwrócił uwagę, że ceremonia pogrzebu mogła być celowo zmanipulowana przez Rosjan."

> Do oświadczeń FSB nie przywiązywałbym żadnej wagi, gdyby nie niezależne świadec
                  > twa, w tym przypadku ukraińskie, potwierdzające udział służb ukraińskich. Ci sa
                  > mi Ukraińcy powiedzieli, że krótko przed zamachem Podoliak zapowiadał
                  >

Czas zamachu całkowicie nie był w interesie Ukrainy, przykrył całkowicie ich święto i fakt, że bronią tej niepodległości, czyli był całkowicie w interesie Rosji.

> Zresztą, gdyby zamach był prawdziwy, pomyślałbym o tysiącach niewinnych ukraińs
                  > kich ofiar. Tak samo w przypadku Sołowiowa, Skabiejewej, Simonian itd. Tak samo
                  > jak nie dziwiłbym się zamachowi na J.Goebbelsa, np. jego.
                  >
                  Gdzieś zauważono "Trzeba powiedzieć, że jak na eksplozję ładunku wybuchowego i całkowite spalenie auta, do którego Dugin nie mógł zbliżyć się nawet na 30 metrów"

Oczywiście mógł się zbliżyć ale nawet nie próbował, czyli ten samochód był dla niego całkiem obojętny, czyli tak zwana mowa jego ciała potwierdza, że nie było tam jego córki, a zamach to mistyfikacja FSB.
                  • buldog2 Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 08:59
                    W niewielkim stopniu biorę pod uwagę opinie, które same są zaangażowane.
                    Natomiast obejrzałem kilka filmów Szarija na yt - obecnie wszystkie są antyrosyjskie i proukraińskie.

Niektóre moje merytoryczne wpisy zostały usunięte. Dalsza rozmowa nie ma w tej sytuacji sensu.
                    • ivergon Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 09:23
                      buldog2 napisał:

> W niewielkim stopniu biorę pod uwagę opinie, które same są zaangażowane.
                      > Natomiast obejrzałem kilka filmów Szarija na yt - obecnie wszystkie są antyrosy
                      > jskie i proukraińskie.
                      >
                      > Niektóre moje merytoryczne wpisy zostały usunięte. Dalsza rozmowa nie ma w tej
                      > sytuacji sensu.
                      >

Co do Szarija oskarżonego przez Ukrainę o zdradę stanu i finansowanego przez Moskwę przy pomocy Konsomolca" i tego co pieprzy, to się nazwa w ogóle agentura wpływu, Dugin i jego córeczka wzywali do zwycięstwa nad Ukrainą i do walki do samego końca, nie da się tego zrobić bez zabijania Ukrainców.

Branie trupa na sztandar, kija, obrazek i tworzenie z niego bohatera za którym trzeba iść też znana od starożytności sztuczka socjotechniczna zwana wówczas nekromancją.

''(...) Już mija wiek, jak z Moskwy w Polskę nasyłają samych łajdaków stek'' to jest stała polityka Moskwy na Ukrainie też tego moskiewskiego łajdactwa pełno, czy na emigracji na zachodzie, trochę kiedyś raziło mnie jak kibice na meczach krzyczeli "ruskie k...wy", ale jak teraz słyszę Medwiediewa, Ławrowa, itp., czy szczególne Zacharową to sobie myślę co za zakłamana, obłudna i bezczelna ruska bladź.
                      • buldog2 Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 09:27
                        Nikt nie kwestionuje zamiarów Rosji. Ale tu rozmawialiśmy o konkretach, nie o poezji ani rozmywaniu tematu w stylu pisopodobnym. W usuniętym wpisie podawałem konkrety i prostowałem kłamstwa, prawda nie jest przywiązana do żadnej propagandy. Mogę tylko żałować, że obronę Ukrainy deprecjonuje się usuwaniem prawdy.
                        • ivergon Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 09:49
                          buldog2 napisał:

> Nikt nie kwestionuje zamiarów Rosji (w domyśle i faktycznie ludobójczych wobec Ukraińców).

I tego się trzymaj.

> Ale tu rozmawialiśmy o konkretach, nie o p
                          > oezji ani rozmywaniu tematu w stylu pisopodobnym. W usuniętym wpisie podawałem
                          > konkrety i prostowałem kłamstwa, prawda nie jest przywiązana do żadnej propagan
                          > dy. Mogę tylko żałować, że obronę Ukrainy deprecjonuje się usuwaniem prawdy.
                          >

Napisałeś, że Dugina nie wzywała do mordowania Ukraińców za Szarijem bo on tego nie zauważył, no to chyba ślepy jest, co więcej te ubiwać ubiwać, ubiwać (zabijać, zabijać, zabijać) Dugina z 2014 to do kogo się odnosiło? Do Marsjan, krasnoludków, wszy w brodzie Dugina? No chłopie nie rób sobie jaj.
                          • buldog2 Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 11:06
                            Ja tam mam czego się trzymać, przypomnę tylko sławny cytat "wielkim przyjacielem Platon, większym prawda".

Dugin wzywał i to zacytowałem z powołaniem na Svobodę (film z wezwaniem usunięty), Dugina? Nie znalazłem. Podaj źródło, nie rób jaj.

Podaj też źródło pierwszego cytatu.
                        • buldog2 Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 11:23
                          W usuniętym wpisie podawałem konkrety i prostowałem kłamstwa, prawda nie jest przywiązana do żadnej propagandy.
                          Dugin:
                          "Украинцев нужно убивать, убивать и убивать, это я вам как профессор говорю", – высказался Александр Дугин в одном из своих видеообращений.
                          www.svoboda.org/a/26907371.html
                          • ivergon Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 11:56
                            buldog2 napisał:

> W usuniętym wpisie podawałem konkrety i prostowałem kłamstwa, prawda nie jest p
                            > rzywiązana do żadnej propagandy.
                            > Dugin:
                            > "Украинцев нужно убивать, убивать и убивать, это я вам как профессор говорю", –
                            > высказался Александр Дугин в одном из своих видеообращений.
                            > www.svoboda.org/a/26907371.html
                            >
                            >

Nie wiem o co walczysz, nie jestem znawcą smrodów z ruskiego mira, ogólnie ich bandycki mir śmierdzi rzeźnią, złodziejstwem i zakłamaniem, od czasów rzezi Nowogrodu nikt normalny nie ma co do Moskwy i Moskali żadnych złudzeń.
                            A Dugina córeczka pierdząca o tym samym, być może innymi słowami to ma być coś innego?
                            • buldog2 Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 29.08.22, 18:51
                              Podaj źródło swoich rewelacji, a nie jakieś własne kłamliwe smrody.
                              Z tobą trzeba rozmawiać twoim językiem.
                              • ivergon Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 29.08.22, 21:53
                                buldog2 widać, że ślinisz się do tego, a mnie nie owo nie interesuje...
                                • buldog2 Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 30.08.22, 08:38
                                  Znaczy nie masz argumentów i przechodzisz na smrody.
                                  Żadnych. Ani źródeł, ani argumentów :D
                                  • ivergon Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 30.08.22, 08:58
                                    buldog2 napisał:

> Znaczy nie masz argumentów i przechodzisz na smrody.
                                    > Żadnych. Ani źródeł, ani argumentów :D
                                    >

Dałem odpowiedź ogólną na podstawie wiedzy o tym "narodzie" nie będę wchodził w szczegóły psychiki tego narodu jego zakłamania poszczególnych jednostek, skąd się wzięło wiem, nie będę pływał w sowieckim szambie w czym masz przyjemność i nie wciągaj mnie w to, poprzez chamskie erystyczne zaczepki.
                  • buldog2 Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 09:23
                    Na koniec dodam, że uczestnictwo w rosyjskich mediach o niczym nie świadczy. Szef ukraińskiego GUR, gen. Litowczenko (Filin) był redaktorem msk.ru

Генерал Владимир Филин настоящие имя и фамилия - Владимир Владимирович Литовченко, он же «главный редактор украинской редакции Форум.мск.ру»
                    • ivergon Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 09:52
                      buldog2 napisał:

> Na koniec dodam, że uczestnictwo w rosyjskich mediach o niczym nie świadczy. Sz
                      > ef ukraińskiego GUR, gen. Litowczenko (Filin) był redaktorem msk.ru
                      >

Nie zawracaj głowy ruskimi duperelami, może Litowczenko (Filin) był tam ukraińskim agentem wpływu, skoro go chyba Ukraińscy zweryfikowali, i o czym świadczy jego profesja.
                      • buldog2 Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 11:08
                        Koniec, jesteś krętaczem, nie partnerem do rozmowy.
                        • ivergon Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 27.08.22, 11:50
                          buldog2 napisał:

> Koniec, jesteś krętaczem, nie partnerem do rozmowy.
                          >

Chłopie wyciągasz jakieś pierdy z szamba ruskiego mira typu Szarij i twierdzisz, że to perfumy prawdy. Nawet Niemcy zmądrzeli, albo tak przesiąkłeś ruskim mirem, że smrodu nie czujesz, albo jesteś jednym z tych dziesiątków tysięcy agentów ruskiego mira, pewnie "maskirowką", udających bezstronność i poszukiwanie prawdy.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,127561,28836147,jak-agenci-putina-infiltruja-niemcy-dziesiatki-tysiecy-wspolpracownikow.html#s=BoxOpImg4
                          "Dziesiątki tysięcy tajnych agentów rosyjskich służb prowadzi wojnę cieni przeciwko Zachodowi - pisze "Der Spiegel". I pyta: Dlaczego rząd w Berlinie obudził się tak późno?"
                          • buldog2 Re: Bądź poważny kto jest ten Szarij 30.08.22, 17:47
                            Dasz odnośniki do wypowiedzi, które przedstawiłeś jako cytaty?
                            Czy zamiast tego będziesz skręcał wątek w kierunku "smrodów"?
    • prze.nick Re: Śmierć córki Dugina 28.08.22, 21:21
      "Złote mysli" Dugina
      jagiellonia.org/zlote-mysli-kremlowskiego-szamana/
      Natomiast mało ludzi wie, że Dugin jest pod silnym wpływem ideologii angielskiego satanisty Aleistera Crowleya.
      Bardzo ciekawe video pochodzące z 1995 roku

• ivergon Re: Śmierć córki Dugina 29.08.22, 08:48
        prze.nick napisał:

> "Złote mysli" Dugina
        > jagiellonia.org/zlote-mysli-kremlowskiego-szamana/
        > Natomiast mało ludzi wie, że Dugin jest pod silnym wpływem ideologii angielskie
        > go satanisty Aleistera Crowleya.

"Crowley odrzucał religię chrześcijańską w całości, włącznie z wiarą w Złego tak samo jak współcześni sataniści, odrzucający istnienie takich bytów jak Bóg i szatan (wyjątek stanowi tu grupa satanistów zrzeszona wokół Kościoła Szatana). Związek ten wyraźnie odwierciedla satanistyczne motto "Człowiek jest zwierzęciem, które powinno zerwać z głupotą i hipokryzją oraz zacząć żyć pełnią własnego życia". Nazywał się apokaliptyczną Bestią, ze względu na wpływ jaki Apokalipsa Św. Jana wywarła na jego życie w dzieciństwie (patrz życiorys)."

pl.wikipedia.org/wiki/Aleister_Crowley

Każdy inteligentny, oczytany w starożytnych dziełach i tzw., mitologiach człowiek odrzuci chrześcijaństwo, bo chrześcijaństwo jest plagiatem starożytnych religii, czy przetworzeniem historii w mitologię, nie znaczy to, że jest satanistą.

"odrzucający istnienie takich bytów jak Bóg i szatan" Ja na przykład, tych bytów nie odrzucam, uważam je za byty historyczne, Bóg z Genezis "mający wielu synów bożych" którzy spłodzili mocarzy z córkami ludzkimi itd., to ewidentnie historyczny bóg/król Amalechitów, rzekomy szatan to wódź tego ludu, Genesis opisuje tzw., najazd Ludów Morza, lub wcześniejszy najazd Hyksosów, bo to dwie fazy działalności tego samego ludu, o tej samej strukturze władzy.

"Aleister Crowley a Goecja Aleister Crowley uważał, że demony są nieznanymi fragmentami naszych umysłów."

Nie wiem czy to dobrze przetłumaczono, w doktrynie hermetyzmu człowiek jest konstruktem dualistycznym ciała (zwierzęcia) i słowa (języka), język druga część ludzkiej natury, czyniąca w ogóle nas człowiekiem, jest w zasadzie tym demonem-programem.
        Jeśli by zamienić słowo nieznane na nieuświadomione to bym się nawet zgodził demony są nieuświadomionymi fragmentami naszych umysłów, (są podprogramami języka, czy inaczej to ukryte fragmenty osobowości).

Czyli na pewno Dugin wie co to jest nekromancja, bo to jedna z czterech dyscyplin starożytnej nauki geocji, tym bardziej potwierdzałoby to, że ta śmierć to świadoma kreacja, mistyfikacja "tworzenie bohaterskiej ofiary" za którą stoi wspólnie z FSB, dlaczego nikt mądry posiadający władzę, nie zabija wybitnych znanych opozycjonistów, no bo martwy bohater, jest 100 razy bardziej niebezpieczny niż żywy, dlatego dalej żyje Nawalny.

ps. nic nie czytałem syntez/książek Crowleya, ale, że jestem oczytany w starożytnych tekstach, klasyce, taka wiedza jest banalna.
      • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 29.08.22, 10:29
        W jego książkach widać takie skłonności. Nie przeczytałem żadnej, ale te "Podstawy geopolityki" ściągnąłem jeszcze raz (czasem szybciej ściągnąć, niż znaleźć na dysku) i chyba przeczytam. To niechrześcijańskie, ale powiem: Szkoda, że w tym samochodzie nie było Dugina.

Nawiasem mówiąc, w rosyjskim Gensztabie, w którym tak popularny Dugin jest, Polska była wysoko notowana. Polska Jaruzelskiego.

Tak jak przewidywano, Natalia Wowk, która wynajęła mieszkanie obok Duginy, została zlikwidowana w Austrii. 17 ciosów nożem. To tak jak pilot, którego podejrzewano o zestrzelenie MH17 (zlikwidowany w Dubaju).
        exxpress.at/17-messerstiche-attentaeterin-im-mordfall-darya-dugina-angeblich-tot/

Ukraiński Dialog mówi, że wklejono tam inne zdjęcie (nie Wowk).
        daily.dialog.ua/257841_1661742826
        • tapatik Re: Śmierć córki Dugina 29.08.22, 20:10
          Skąd ściągasz? Na chomiku jest tylko 7 stronicowe demo.
          • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 29.08.22, 20:38
            Mam na myśli oryginał. Tłumaczenia nie ściągałem.
          • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 30.08.22, 20:27
            Ale np. tu (tu jest wygodnie): bookscafe.net/read/dugin_aleksandr-osnovy_geopolitiki-76106.html#p1

masz to po rosyjsku, kawałek po kawałku. Możesz tłumaczyć przez Google każdą stronę, tłumaczenia teraz takie, że da się zrozumieć.
        • buldog2 Re: Śmierć córki Dugina 01.09.22, 13:29
          Bez udziału rosyjskich służb Wowk tego by nie zorganizowała, samochód nie płonąłby tak widowiskowo. Najprawdopodobniej FSB, bo Dugin kojarzony jest z armią, a FSB armii nie lubi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka