Dodaj do ulubionych

Podziękowania dla Ukrainy

30.12.22, 16:04
Zbliża się koniec roku. Do faktu wojny w Ukrainie każdy przyzwyczaił się tak, jak do karpia na święta.

Dlatego chcę tu na forum podziękować Ukrainie i Ukraińcom za to, że u nas jeszcze wojny nie ma.

Oby nie było, a potem wam wszyscy pomogą odbudować kraj. Będzie dobrze!
Obserwuj wątek
    • stefan4 Re: Podziękowania dla Ukrainy 30.12.22, 16:59
      ladyliberal:
      > potem wam wszyscy pomogą odbudować kraj. Będzie dobrze!

NIe wiem, czy będzie dobrze i kiedy. Ale jeśli przyjdzie w końcu szansa odbudowywania, to na pewno się dołączę, choćby składkami.

- Stefan
      • ladyliberal Re: Podziękowania dla Ukrainy 30.12.22, 17:24
        stefan4 napisał:
        > NIe wiem, czy będzie dobrze i kiedy. Ale jeśli przyjdzie w końcu szansa odbudo
        > wywania, to na pewno się dołączę, choćby składkami.
        >
        > - Stefan
        >

Żadna wojna wiecznie nie trwa. Kto wywołał ten jest winien.
        Trzecim okiem widzę już jej koniec, a tak serio to mamy na świecie to, na co się godzimy i uznajemy później za normę, a jest chore.

• tanebo001 Re: Podziękowania dla Ukrainy 30.12.22, 17:26
      Дякую Україно
    • szwampuch58 Re: Podziękowania dla Ukrainy 30.12.22, 17:41

"Dlatego chcę tu na forum podziękować Ukrainie i Ukraińcom za to, że u nas jeszcze wojny nie ma"......... mega- belkot
    • vermieter Re: Podziękowania dla Ukrainy 30.12.22, 17:46
      ladyliberal napisała:

a potem wam wszyscy pomogą odbudować kraj. Będzie dobrze!

Przede wszystkim Polska może się dorzucić, dostaje z Unii blisko trzy razy więcej pieniędzy niż druga na liście Grecja.
      • ladyliberal Re: Podziękowania dla Ukrainy 31.12.22, 08:00
        vermieter napisał(a):

> ladyliberal napisała:
        >
        > a potem wam wszyscy pomogą odbudować kraj. Będzie dobrze!
        >
        >
        > Przede wszystkim Polska może się dorzucić, dostaje z Unii blisko trzy razy w
        > ięcej pieniędzy niż druga na liście Grecja.

Idź jęczeć do Ziobry 😀
        I do tych, którzy posłów z obrad wyrzucali i drzwi wejściowe zastawiali.
        To była akcja jak z kibla.
    • szczypawka.jadowita Re: Podziękowania dla Ukrainy 30.12.22, 18:31
      Sprostowanie.
      Jesteśmy w NATO, a wiarygodność Sojuszu jest dla USA sprawą wyjątkowej wagi. Jakiekolwiek próby agresji Rosji na państwa członkowskie nie mają racji bytu, nawet szans na realizację. Ukraina nie ma do tego nic.

Dezinformacja, próby podważania wiarygodności i rozkładania moralnego NATO, w stylu Kaczyńskiego "niemieckie Patrioty nie będą bronić Polski" to sabotaż.
    • stefan4 Re: Podziękowania dla Ukrainy 30.12.22, 19:53
      szwampuch58:
      > Kasuj ukrainski baranie, az tyle mozesz w tym naiwny kraju debili

Gazeta bardzo źle robi, że daje jakimś zaciekłym kajtkom uprawnienia do usuwania głosów w dyskusji. Mnie to wkurza — ale pewnie sam rozumiesz, że wkurza mnie mniej, jeśli skasowanie dotyczy nie głosu w dyskusji tylko bluzgu.

To, co napisałeś tutaj i przed chwilą Ci skasowano to był tylko bluzg. Tym razem więc uczestnicy Forum nie stracili żadnego cennego przemyślenia.

- Stefan
      • szwampuch58 Re: Podziękowania dla Ukrainy 30.12.22, 20:22
        Stefek wszystko co nie holubi Ukrainy jest kasowane bez litosci,to jest chore albo przwmyslne...tylko przez kogo?
        • bmc3i Re: Podziękowania dla Ukrainy 31.12.22, 02:02
          szwampuch58 napisał:

> Stefek wszystko co nie holubi Ukrainy jest kasowane bez litosci,to jest chore a
          > lbo przwmyslne...tylko przez kogo?

Strasznego wysiłku intelektualnego musiałeś dokonać zadając to pytanie. Ale dobrze że jesteś taki zdolny. Może więc będziesz w stanie sam odpowiedzieć na pytanie, jaki sens ma słowne atakowanie Ukrainy w Internecie, gdy jest zbrojnie najechana w celu pozbawienia jej państwowości, bombardowana każdego dnia, a jej obywatele są każdego dnia masakrowani? Kto pozostanie Ci do atakowania, gdy już Ukraina przestanie istnieć, a populacja jej narodu zostanie zredukowana o 3/4?
          • mlody774 [...] 31.12.22, 03:15
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • mlody774 [...] 31.12.22, 03:22
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • boomerang Re: Podziękowania dla Ukrainy 31.12.22, 03:33
                Zamilcz, mutancie.
            • boomerang Re: Podziękowania dla Ukrainy 31.12.22, 03:32
              Gadasz jak Rosjanin. Pewnie pijesz Stolicznają, albo już jesteś mutantem.
            • tanebo001 Re: Podziękowania dla Ukrainy 31.12.22, 07:46
              Porozumienia Mińskie dotyczyły tylko i wyłącznie Donbasu. Nie było w nich ani słowa o wstąpieniu Ukrainy do NATO. Co hołodomoru - czy karą za ukrywanie zboża ma być śmierć. Jesteś albo zdrajcą albo Rosjaninem. Tak czy siak screnny idą do służb.
        • boomerang Re: Podziękowania dla Ukrainy 31.12.22, 02:36
          Kim ty jesteś, nieszczęśniku? Polakiem nigdy nie byłeś, a Niemcem nigdy nie zostaniesz. To może Rosjaninem by ci pasowało zostać?
    • borrrka Podziękowanie to zbyt mało 31.12.22, 10:35
      Ukraińcy muszą mieć świadomość, że ich kobiety i dzieci są mile widzianymi gośćmi w Polsce.
      Że są "swoi" i potrzebni

Życzę im, by mogli wrócić szybko do domu, ale jeśli zdecydują się zostać, trudno o bardziej użytecznych i potrzebnych imigrantów.
      Wystarczy wizyta w szpitalu, sklepie, budowa po sąsiedzku.
      • boavista4 Re: Podziękowanie to zbyt mało 31.12.22, 11:27
        Wpis Stefana usuwaja I informuja. Moje zupelnie znikaja.to demokracja.
        • tanebo001 Re: Podziękowanie to zbyt mało 31.12.22, 12:02
          Demokracja nie oznacza przyzwolenia na agresję!
        • szczypawka.jadowita Re: Podziękowanie to zbyt mało 31.12.22, 13:22
          Na temat zachowania ukraińskich elit politycznych, elit, nie zwykłych ludzi, mam bardzo wiele słów krytyki, jako jeden z ostatnich przykładów takiego zachowania wymienię wywiad Arestowicza dla swoich, wątek "Lodowaty prysznic" na tym forum. To przykład jeden z wielu.
          Ale w tej chwili nie o tym. Jest wojna, Ukraina nie napadła, ale została napadnięta i choćby tylko ze względu na tych zwykłych ludzi należy jej pomagać (powodów można podać więcej). Polska pomaga, w stosunku do potencjału jakim dysponuje, bardziej niż inne państwa. OK., niech tak będzie aż do zwycięstwa.
          Słowa krytyki, to może w innym miejscu, a tu wrócę do twojej uwagi o tym, że rosyjskie S-300 są lepsze, niż amerykańskie Patrioty. Niby przestarzałe, ale najstarsze NASAMS radzą sobie z rosyjskimi samolotami ze 100 procentową skutecznością. Ale są też nowsze modele, NASAMS i Patriotów.
          Przeczytałem to kilka dni temu, tę głupotę.
          Z początku nie myślałem na to odpowiadać, ale wczoraj usłyszałem, jak tę samą bzdurę mówi Putin. Wiemy już, jakie masz autorytety i wzory do naśladowania. Ta wypowiedź Putina i twoja powtórzona to kretynizm, ale nie chce mi się tego tłumaczyć. Poczytaj sobie o rakietach SM3 do Patriotów (i systemów izraelskich).
      • stefan4 Re: Podziękowanie to zbyt mało 31.12.22, 12:09
        borrrka:
        > Że są "swoi" i potrzebni

Ich ,,potrzebność'' zależy w dużym stopniu od nas. Jeśli ich skłonimy do tego, żeby jak najszybciej się zasymilowali, to zasypią tylko lukę demograficzną. Natomiast jeśli zachęcimy ich do wzbogacania naszej kultury własnymi elementami, to może pomogą nam wyrwać się z tej polskiej przeklętej jednolitości — że wokół sami Polacy, rzymscy katolicy, prawicowcy, blondyni z niebieskimi oczami. Zaziewać się można z nudów.

Ukraińcy nie są na tyle różni od nas, żeby naszą rzeczywistość kulturalną naprawdę ubarwnić, ale i od nich możemy to i owo zaczerpnąć, jeśli wykażemy się otwartością.

- Stefan
        • szwampuch58 Re: Podziękowanie to zbyt mało 31.12.22, 12:15
          Mianowicie co kokretnie?????
          Stefek nie ulegaj propagadzie
        • hordol stefku ... 31.12.22, 12:19
          jesteś blondynem z niebieskimi oczami, prawicowcem i rzymskim katolikiem?
    • boomerang Re: Podziękowanie to zbyt mało 31.12.22, 12:32
      a kolędę "Padmoskownyje wiecziera" już odśpiewałeś?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka