Dodaj do ulubionych

Z Rosjaninem przy stole

20.07.23, 09:04
Wczoraj przy hotelowym/schroniskowym stolem w malym alpejskim miasteczku siedzielismy przy kolacji i rozmawialismy. Tematy byly m.in. zwiazane z rosja. I wyrazalem opinie n/t jakie mam i jakimi sie dziele na forum. Jakie bylo moje zdziwienie, kiedy mi zona powiedziala potem, ze jeden z rozmowcow programista z regionu paryskiego i z zona Francuzka, ma na imie Siergiej . Byl dosc ostrozny w opiniach. A ja sie zaczelem siebie pytac co ja tam o rosji nagadalem.

Pytanie jest bardziej ogolne: jak traktowac rosjan na emigracji ? Wszyscy rosjanie nie dziela mokrych snow lysawego blondyna o imperium. Ale, na pewno dobrze sie czuli jako "wielki" narod. I emigracja staje sie dla nich coraz ciezsza mentalnie.

PF
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 09:28
      Wszyscy Rosjanie to genetyczni bandyci. Nie usiadłbym z takim do stołu ze zwykłego ludzkiego strachu.
      • vermieter Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 09:42
        boomerang napisał:

> Wszyscy Rosjanie to genetyczni bandyci. Nie usiadłbym z takim do stołu ze zwykł
        > ego ludzkiego strachu.

spoko, taka okazja się nie zdarzy, na twój widok wszyscy Rosjanie uciekną z knajpy :)
        • szwampuch58 Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 12:20
          Taka straszna facjata?
        • bmc3i Re: Z Rosjaninem przy stole 22.07.23, 01:23
          vermieter napisał(a):

> boomerang napisał:
          >
          > > Wszyscy Rosjanie to genetyczni bandyci. Nie usiadłbym z takim do stołu ze
          > zwykł
          > > ego ludzkiego strachu.
          >
          >
          > spoko, taka okazja się nie zdarzy, na twój widok wszyscy Rosjanie uciekną z
          > knajpy :)

Raczej knajpę zamkną, gdy Rosjanie będą chcieli do niej wejść. Jak Turcy w Stambule, którzy nie wpuszczają ich do swoich sklepów z ciuchami, bo "Rosjanin to zaraz ciapcia-rapcia".
      • polski_francuz Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 19:06
        boomerang napisał:

" Wszyscy Rosjanie to genetyczni bandyci."

Az takiego roznego genotypu nie mamy:)

PF
        • boomerang Re: Z Rosjaninem przy stole 21.07.23, 01:57
          Różnią nas pewne mutacje, wymuszone nahajem.
      • tapatik Re: Z Rosjaninem przy stole 23.07.23, 00:28
        boomerang napisał:

> Wszyscy Rosjanie to genetyczni bandyci. Nie usiadłbym z takim do stołu
        > ze zwykłego ludzkiego strachu.

A Wiaczesław?

On jest zachwycony Polską.
        • boomerang Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 08:47
          Jak na Słowianina, to Wiaczesław jest mało przystojny. Ale może mieć inne zalety.
          • tapatik Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 21:14
            Biorąc pod uwagę, że ma żonę, to zapewne ma też i "inne zalety" :-)
            Chodziło mi głównie o to, że Rosjanie są różni, tacy jak na przykład Wiaczesław.
            On kiedyś nagrał film, gdzie pytał się różnych Rosjan o ich stosunek do Polaków.
    • bmc3i Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 15:29
      Ja wynajmowalem kiedyś pokój na Florydzie parze młodych Rosjan tuż po 30tce.. To był początek wieku, a wiec dlugo przed wojną. Ktoregoś razu zaczelismy rozmawiać i rozmowa zeszla na okres komunizmu w Polsce. Szybko jednak zorientowałem sie, że oni żyją w jakimś świecie równoległym, gdy zaczeli mówić, że skoro Polsce bylo tak źle w bloku komunistycznym pod ruskim butem, to dlaczego Polska po prostu nie wyszła z niego.

Po prostu inny stan świadomiści.
      • boavista4 Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 18:47
        Z Ruskami sie nie gada!
        Siedzialem pod wychodkiem
        Klepalem gowno mlotkiem,
        A gowno, jak to gowno
        Klepalo sie nie rowno.
      • polski_francuz Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 19:08
        bmc3i napisał:

"Po prostu inny stan świadomości."

Mysle, ze oni dobrze wiedzieli co jest grane, tylko nie chcieli Tobie podpadac bo byles w pozycji sily jako vermieter:)

PF
        • felusiak1 Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 21:49
          Nie wiedzieli. Oni są bardzo inni niż my. Oni wierzą a my we wszystkim doszukujemy się szwindlu. I to nas rozni. Dlatego my wiemy co jest grane a oni nie wiedza.
          • szczypawka.jadowita Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 22:23
            Tam też jest 15-20% ludzi, którzy nie wierzą i są przeciw, ale za mało ich, by mogli przejąć władzę.
            A reszta wierzy, albo w ogóle nie chce się wychylać. Są za carem, sekretarzem generalnym, prezydentem.
            To tak jak u nas. Tylko sekretarz czy prezydent nazywa się prezes. Reszta bardzo podobna - nawet symbole prawie takie same - u nich i u nas:
            • felusiak1 Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 23:28
              Zauważylem, ze antypisizm powoduje wysychanie mózgu. Ciekawe co jeszcze suszy szare komórki?
              Wodka rozmiekcza ale nie wysusza.
              • tapatik Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 10:13
                felusiak1 napisał:

> Zauważylem, ze antypisizm powoduje wysychanie mózgu. Ciekawe co jeszcze suszy s
                > zare komórki?
                > Wodka rozmiekcza ale nie wysusza.

W kulturalnej dyskusji atakujemy pogląd, a nie rozmówcę.
                • felusiak1 Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 19:01
                  Jaki poglad? Czy nie uważasz, ze są poglady, ktorych nie mozna zaatakować bez atakowania głoszacego te poglady? Na przyklad jeśli ktoś glosi o krwi chrzescijańskich dzieci w macy?
                  • tapatik Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 21:23
                    felusiak1 napisał:

> Jaki poglad?

Głoszony przez rozmówcę.

> Czy nie uważasz, ze są poglady, ktorych nie mozna zaatakować
                    > bez atakowania głoszacego te poglady?

Tak.
                    W ogóle nie zaatakowałeś poglądów antypisowców. Od razu zwyzywałeś ich bez żadnego uzasadnienia.

> Na przyklad jeśli ktoś glosi o krwi chrzescijańskich dzieci w macy?

Też.
                    Poproszę o pokazanie jednoznacznych dowodów, że Żydzi rzeczywiście używali krwi do produkcji macy.
                    Takich dowodów, z tego co wiem, nie ma. To przesąd rozpowszechniany przez ludzi, którzy nie lubili konkretnej narodowości, w celu wywołania agresji.
                    • prze.nick Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 21:34
                      pl.wikipedia.org/wiki/Ariel_Toaff
                      • tapatik Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 22:40
                        prze.nick napisał:

> pl.wikipedia.org/wiki/Ariel_Toaff

Wiesz, są badania, że szczepionki wywołuje autyzm, ale badania innych uczonych tego nie wykazały.
                        Co więcej jak się dobrali do tego lekarza, który to opublikował, to się okazało, że swoje badania oparł na 12 pacjentach i w końcu nie dość, że zabrali mu doktorat, to jeszcze odebrali prawo do wykonywania zawodu lekarza.

Pytanie na ile badania tego Ariela Toaffa są wiarygodne, skoro nawet na Wiki piszą o wątpliwościach.
                  • szczypawka.jadowita Re: Z Rosjaninem przy stole 25.07.23, 11:16
                    Tak tak. Od dawna przecież dobrze tutaj wiemy, że PISowcy zapatrzeni są w prezydenta PIS Donalda Trumpa. Dobrze wiemy że Trup nie umie myśleć... No przesadzam, może umie (choć trochę, wykluczyć tego nie można), ale na pewno tego nie lubi! Ale my nigdy nie będziemy atakować samego Trumpa, robią to odpowiednie służby, i tylko prowadzimy polemikę z jego poglądami.
          • polski_francuz Jednak rozni 21.07.23, 09:22
            felusiak1 napisał:

" Nie wiedzieli. Oni są bardzo inni niż my. "

Tez mysle, ze sa rozni. Ale moze mniej rozni niz wyznawcy Allaha? Poza tym, na plus mozna im policzyc, ze nie sa rasistami. Wezmy bpwiem na warsztat innego sasiada polski. Gdyby niemcy hitlerowskie wygraly wojne, to wiele ras mialoby ciezkie zycie. W tym nasza. I wyborem dla ciezkiego zycia bylaby szybka smierc w rekach niemieckich gazownikow...

PF
            • boomerang Re: Jednak rozni 21.07.23, 09:56
              > Gdyby niemcy hitlerowskie wygraly wojne, to wiele ras mialoby ciezkie zycie.

Uważasz że Niemcy to rasa?
              • polski_francuz Re: Jednak rozni 21.07.23, 10:32
                boomerang napisał:

"Uważasz że Niemcy to rasa?"

Wielu z nich tak uwaza. Masowy morderca z Austrii ich tego uczyl przez kilkanascie lat. Ja mysle, ze Niemcy maja odrebna mentalnosc. Ktorej waznymi elementami sa perfekcjonizm i bycie lepszym od innych.

PF
                • boomerang Re: Jednak rozni 21.07.23, 10:53
                  Niemcy notorycznie ignorują naukę. Tak się składa że istnieje "polski gen", a nie ma genu niemieckiego, innymi słowy Niemcy nie są Germanami, co poniekąd wyraża nazwa własna ich kraju: Deutschland.
                  • tapatik Re: Jednak rozni 24.07.23, 21:30
                    boomerang napisał:

> Niemcy notorycznie ignorują naukę. Tak się składa że istnieje
                    > "polski gen", a nie ma genu niemieckiego, innymi słowy Niemcy
                    > nie są Germanami, co poniekąd wyraża nazwa własna ich kraju: Deutschland.

Będąc ścisłym: Niemcy hitlerowskie tworzyły własną naukę.
                    Obecne Niemcy są zainteresowane naukami ścisłymi, a nie pseudonaukami.

"Polski gen" nie oznacza, że istnieje rasa Polaków.
                    Do posłuchania:
                    Kasia Gandor

Dawid Myśliwiec
                • j-k musze Ci pocieszyc... 21.07.23, 16:31
                  polski_francuz napisał:
                  ... ze Niemcy maja odrebna mentalnosc.
                  Ktorej waznymi elementamisa perfekcjonizm i bycie lepszym od innych.

musze Ci pocieszyc.

z moich 40-to letnich obserwacji, ze to im mija...

Ucza sie od innych w Europie, ze wcale wszystkiego nie trzeba robic perfekcyjnie...

wystarczy robic "byle jak" - a i tak dalej sie to wszystko kreci...

• szwampuch58 Re: musze Ci pocieszyc... 21.07.23, 16:42
                    Helga 40 lat obserwuje a po niemiecku ani ne ani ne,hehehehe
                  • felusiak1 Re: musze Ci pocieszyc... 21.07.23, 17:28
                    Polacy mają poczucie humoru a tego bozia nie dala niemcom. Wystarczy zapytać holendrow.
                    • szczypawka.jadowita Re: musze Ci pocieszyc... 25.07.23, 11:18
                      Niestety, PISizm i trumpizm to poczucie wysuszają. Albo zmiękczają.
        • bmc3i Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 23:04
          polski_francuz napisał:

> bmc3i napisał:
          >
          >
          > "Po prostu inny stan świadomości."
          >
          > Mysle, ze oni dobrze wiedzieli co jest grane, tylko nie chcieli Tobie podpadac
          > bo byles w pozycji sily jako vermieter:)

I dlatego mówili że skoro było tak źle Polsce pod ich butem, to Polska powinna opuścić barak?
      • malkontent6 Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 21:47
        Rozmawiałem z grupą Rosjan w USA około roku 1990. Młodzi, inteligentni, wykształceni ludzie - byli oburzeni deklaracją niepodległości Litwy. "Tyle lat im pomagaliśmy..." Oni to chyba mają w genach.
        • szczypawka.jadowita Re: Z Rosjaninem przy stole 21.07.23, 11:01
          Niekoniecznie geny. Jakby ci kto od dziecka wkładał do głowy, że tak jest, to musiałbyś wielokrotnie zderzyć się ze ścianą, żeby uznać, że jest inaczej.
        • tapatik Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 21:31
          Zgadzam się ze Szczypawką. To niekoniecznie geny, to propaganda.
          Kłamstwo wielokroć powtarza staje się prawdą.
      • tapatik Re: Z Rosjaninem przy stole 23.07.23, 00:29
        bmc3i napisał:

> Ja wynajmowalem kiedyś pokój na Florydzie parze młodych
        > Rosjan tuż po 30tce.. To był początek wieku, a wiec dlugo
        > przed wojną. Ktoregoś razu zaczelismy rozmawiać
        > i rozmowa zeszla na okres komunizmu w Polsce.
        > Szybko jednak zorientowałem sie, że oni żyją w jakimś
        > świecie równoległym, gdy zaczeli mówić, że skoro Polsce
        > bylo tak źle w bloku komunistycznym pod ruskim butem,
        > to dlaczego Polska po prostu nie wyszła z niego.
        >
        > Po prostu inny stan świadomiści.

Może dlatego:
    • krzy-czy Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 19:23
      wybieram się teraz-wakacyjnie do dyneburga/łotwa/.
      trochę sprawy rodzinne-mój ojciec stamtąd.
      można próbować tam dogadać się po polsku-ale trudno.
      a wszystko nawija po russkomu jazyku.
      jest polskie liceum- w 38 mój ojciec je kończył.
      dyrektorka liceum- dzieciaki chyętnie uczą się języka polskiego,
      historii. ale gdy wyjdą na przerwę- tylko po rosyjsku- to jest ich język.
      • bmc3i Re: Z Rosjaninem przy stole 20.07.23, 23:07
        krzy-czy napisał:

> wybieram się teraz-wakacyjnie do dyneburga/łotwa/.
        > trochę sprawy rodzinne-mój ojciec stamtąd.
        > można próbować tam dogadać się po polsku-ale trudno.
        > a wszystko nawija po russkomu jazyku.
        > jest polskie liceum- w 38 mój ojciec je kończył.
        > dyrektorka liceum- dzieciaki chyętnie uczą się języka polskiego,
        > historii. ale gdy wyjdą na przerwę- tylko po rosyjsku- to jest ich język.

Ciekawe czy wiedzą, że gdy już bolszewia zagarnęła pod lufami Łotwę, to ich przodkowie siłą skolonizowali ten kraj.
        • krzy-czy Re: Z Rosjaninem przy stole 21.07.23, 19:07
          widzisz matruś, napisałem o POLSKIM LICEUM.
          w INFLANTACH.
          no to przodkowie tych
          dzieciaków/polaków/ coś tam kolonizowali?
          a tobie się wszystko z dudą kojarzy.
          • krzy-czy Re: Z Rosjaninem przy stole 21.07.23, 22:09
            coś sobie przypomniałem.
            wychowanką tego liceum
            jest teresa czerwińska-
            w swoim czasie minister RP
            DO SPRAW PIENIĄCHÓW.
            • krzy-czy Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 08:41
              w szkole tej pobierał również nauki
              LEON PAWŁOWICZ./tak, tak,-tatuś
              tej krystyny pawłowicz/.
              później- w latach 2 w.św.
              na tamtych terenach,
              był w WACHLARZU.
              Ale ty matruś nie wiesz
              co to było ten WACHLARZ.
    • borrrka Problem dla wielu 20.07.23, 22:45
      Rozmawiałem z Ukraincami.
      To se ne vrati - taka opinia.

I nie mówię o takich tam, co na wycieczce Inturistu byli.
      Mam na myśli np. posiadaczy ruskich żon.
      Albo kolegów z Afgana.
      Albo jak ja - dobrych kolegów.
      Bariera trudna do pokonania.

Można rzec: bądźmy optymistami.
      A chcemy ponownie być optymistam?
      • bmc3i Re: Problem dla wielu 20.07.23, 23:10
        borrrka napisał:

> Rozmawiałem z Ukraincami.
        > To se ne vrati - taka opinia.

Nie napisałeś co se ne wrati.

> I nie mówię o takich tam, co na wycieczce Inturistu byli.
        > Mam na myśli np. posiadaczy ruskich żon.
        > Albo kolegów z Afgana.
        > Albo jak ja - dobrych kolegów.
        > Bariera trudna do pokonania.
        >
        > Można rzec: bądźmy optymistami.
        > A chcemy ponownie być optymistam?
        • borrrka Trzeba znać z autopsji 20.07.23, 23:23
          Stosunki rusko-ukraińskie nie były takie tragiczne.
          Wspólny język, mocno wspólna historia od Perejesławia, religia.
          Last but not least życie sowieckie.
          Chwilami przypominało to wyssane z palca animozje warszawsko-krakowskie.
          • bmc3i Re: Trzeba znać z autopsji 21.07.23, 03:16
            borrrka napisał:

> Stosunki rusko-ukraińskie nie były takie tragiczne.
            > Wspólny język, mocno wspólna historia od Perejesławia, religia.

Wspólna historia Perejasławia? Masz na myśli to morze przelanej ukraińskiej krwi, po wybuchu powstania kilka lat po Perejesławiu? Czystkę etniczną tatarów krymskich za Stalina, czy hołodomor? Fajna ta historia....

> Last but not least życie sowieckie.
            > Chwilami przypominało to wyssane z palca animozje warszawsko-krakowskie.
            • borrrka Przeciwstawiasz wybiórczo historię.... 21.07.23, 08:09
              Codziennej rzeczywistości, a ta byla jeszcze w latach 90-tych dość ustabilizowana:

w Kijowie słyszało się praktycznie głównie rosyjski, istniała masa związków rodzinnych, wspólne studia, wspólna służba wojskowa i więzy quasi mafijne afgańców, niejasny stosunek (pełen rezerwy) do NATO i Unii ze strony ukraińskiej.
              W duże części Ukrainy (Wschód i Centrum) dominowała nieufność wobec tradycji banderowskiej, promowanej głównie z Kanady (UNA-UNSO).
              Przeciwnie, kult Wielkiej Wojny Ojczyźnianej powszechny w Ukrainie.

Jeszcze całkiem niedawno, niejeden sowok z Donbasu oczekiwał, że wrócą ruskie i uruchomią zamkniętą 20 lat temu fabrykę zbrojeniową.
              Tyle, że ruscy fabrykę zbombardowali.
          • szczypawka.jadowita Re: Trzeba znać z autopsji 21.07.23, 11:07
            Na pewno było łagodniejsze, niż animozje moskiewsko-piterskie.
    • a.jej.rkoniak Re: Z Rosjaninem przy stole 21.07.23, 04:51
      Lata temu (198x) byłem w Pradze. W hotelu byłą grupa rosyjska, a w niej towarzyszka z podobnym do mojego wykształceniem. Tak sobie rozmawiamy i ona była niezwykle dumna, bo w ramach uznania partia wysłąła ją na wycieczkę. Ale nie do NRD, bo to zbyt niebezpieczne. I tak sobie o wolności rozmawialiśmy, co ja przypieczętowałem pokazaniem swojego prywatnego paszportu, w którym były wizy do F i D. Jakby dostała obuchem w głowę.
      • polski_francuz Oaza 21.07.23, 09:25
        a.jej.rkoniak napisał(a):

" I tak sobie o wolności rozmawialiśmy, co ja przypieczętowałem pokazaniem swojego prywatnego paszportu, w którym były wizy do F i D. Jakby dostała obuchem w głowę."

Towarzysz Gierek nam otworzyl droge na Zachod wybrykowana banknotami 100 US$:) A serio, to jestesmy rzeczywisci oaza miedzy wschodemi zachodem...

PF
        • boomerang Re: Oaza 21.07.23, 10:26
          > Towarzysz Gierek nam otworzyl droge na Zachod wybrykowana banknotami 100 US$:)

Te banknoty były raczej 10-dolarowe, bo tylko tyle można było kupić legalnie od państwa na podróż na Zachód, na zaproszenie stamtąd. Dolary można było wywozić tylko swoje, z udokumentowanego źródła, ulokowane w banku Pekao. Państwo Edwarda Pierwszego generalnie zabierało obywatelom dolary, zamieniając je na t.zw. bony dolarowe. Było też coś takiego jak złoty dewizowy - waluta wirtualna, taki komunistyczny bitcoin :)
          Droga na Zachód była wyścielona kolcami.
          • vermieter Re: Oaza 21.07.23, 11:06
            boomerang napisał:

> > Towarzysz Gierek nam otworzyl droge na Zachod wybrykowana banknotami 1
            > 00 US$:)

>
            > Te banknoty były raczej 10-dolarowe, bo tylko tyle można było kupić legalnie od
            > państwa na podróż na Zachód, na zaproszenie stamtąd. Dolary można było wywozić
            > tylko swoje, z udokumentowanego źródła, ulokowane w banku Pekao. Państwo Edwar
            > da Pierwszego generalnie zabierało obywatelom dolary, zamieniając je na t.zw. b
            > ony dolarowe. Było też coś takiego jak złoty dewizowy - waluta wirtualna, taki
            > komunistyczny bitcoin :)
            > Droga na Zachód była wyścielona kolcami.

coś słyszałeś, ale nie do końca
            waluty można było za Gierka trzymać na rachunkach A i B (B nieudokumentowane źródło pochodzenia, od 1976 można było wywozić też z konta B dewizy za granicę bez ograniczeń)
            • petronella.kozlowska Re: Oaza 22.07.23, 13:54
              vermieter napisał(a):

od 1976 siedzisz w Bochum

tam też w tych samych latach zaczynała karierę w Bochum Tereska Orłowska
              • boomerang Re: Oaza 22.07.23, 17:15
                uważasz że brzydka Tereska z wypchanymi cyckami zrobiła karierę?
          • szczypawka.jadowita Re: Oaza 21.07.23, 11:12
            I rząd PIS, już ten pierwszy rząd PIS i Samoobrony, uznał że to dobre rozwiązanie i chciał "upaństwowić" walutowe zasoby NBP, bo zaczynało brakować pieniędzy, 3 miliony mieszkań w jednej kadencji do wybudowania, a członkowie partii głodni. No, czasu nie starczyły, były wybory i pomysł poszedł się rozmnażać.
          • yabbaryt Re: Oaza 25.07.23, 13:28
            kiedyś byliśmy najweselszym barakiem w obozie sowieckim, obecnie najweselszym barakiem w eurosojuzie.
    • 1.melord Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 17:46
      W Szwajcarii slychac bylo j.rosyjski na ulicach,byc moze to Ukraincy,ktorzy nie zdazyli nauczyc sie mowic po swojemu ? lub jednak Rosjanie pilnujacy swoich skrytek w tamtejszych bankach.
      W niektorych restauracjach menu bylo w j. rosyjskim.
      Sporo Rosjan w Paryzu(np.Luwr) i Budapeszcie ,brak ich natomiast w Czechach(tam tez menu po rosyjsku)
      Przy stole siedziec z ruskimi nie bylo okazji,tymbardziej tematu do rozmow,gdyz w/w krajach nie spotkalem sie nawet z jednym slowem o konflikcie za nasza wschodnia granica....tak jakby nic sie nie dzialo.

• pies.na.czarnych Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 18:36
      > Pytanie jest bardziej ogolne: jak traktowac rosjan na emigracji ?

Bije z ciebie jak zwykle rasizm i dyskryminacja. Będę się cieszyć jeżeli ciebie wszędzie na świecie będą traktować jako Polaczka, a nie jako osobę.
      • 1.melord Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 20:29
        Po opuszczeniu Australii posluguje sie wylacznie polskim paszportem.
        Wszedzie traktuja mnie jako Polaka,bez zadnych uprzedzen.
        Ciebie psie(kundel pewnie?) zachowujacy sie jak "janusz i jesika" byc moze traktuja jak polaczka.
        Czas to zmienic i pozbyc sie kompleksow.
        • pies.na.czarnych Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 22:44
          Widocznie zachowujesz się OK w stosunku do innych to inni odpowiadają ci miłym. Nie zrozumiałeś moich intencji. Ja zwracałem się bezpośrednie do tego ćwierćinteligenta, który założył wątek.

> Ciebie psie(kundel pewnie?) zachowujacy sie jak "janusz i jesika"

Tymi ostatnimi zdaniami spowodowałeś, ze jednak ci nie wierzę. Wykazałeś, ze jednak jesteś typowym polaczkiem (pisownia zamierzona).
          • 1.melord Re: Z Rosjaninem przy stole 25.07.23, 09:40
            pies.na.czarnych napisała:

> Ja zwracałem się bezpośrednie do tego ćwierćinteligenta, który założył wątek.
            >

Doszlo do nieporozumienia,bylem przekonany,ze twoj post dotyczy mnie....przepraszam.
            Nastepnym razem zamiesc fragment postu osoby do ktorej sie odnosisz by uniknac podobnej sytuacji.
            • polski_francuz Droga pod gore 25.07.23, 11:45
              1.melord napisał(a):

"Nastepnym razem zamiesc fragment postu osoby do ktorej sie odnosisz by uniknac podobnej sytuacji."

Droga by stac sie pelnym inteligentem jest pod gore:)

PF
            • pies.na.czarnych Re: Z Rosjaninem przy stole 25.07.23, 13:52
              1.melord napisał(a):

> pies.na.czarnych napisała:
              >
              > > Ja zwracałem się bezpośrednie do tego ćwierćinteligenta, który założył wą
              > tek.
              > >
              >
              > Doszlo do nieporozumienia,bylem przekonany,ze twoj post dotyczy mnie....przepra
              > szam.
              > Nastepnym razem zamiesc fragment postu osoby do ktorej sie odnosisz by uniknac
              > podobnej sytuacji.

Przecież zamieściłem zdanie z postu założycielskiego.
              OK. Zand er over.
      • prze.nick Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 21:36
        znowu "Belgu" w walonkach pokazujesz kim jesteś
      • prze.nick Re: Z Rosjaninem przy stole 24.07.23, 21:52
        Nie udawaj tutaj Kacapku takiego antyrasistę bo jeszcze twój koleś admin snajper nie wykosił twojego bazgrania na Forum Kraj
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,176376024,176376024,Zawrocono_grecki_samolot_z_ciapanymi_na_pokladzie.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka