Dodaj do ulubionych

Decyzja Igi Świątek

07.10.24, 00:29
Na Forum Świat jak zwykle dominują mało ważne tematy (wojny itp) a tymczasem zdarzyło się coś co ma dla nas wszystkich ogromne znaczenie - Iga Świątek postanowiła zmienić trenera. Tomasz Wiktorowski doprowadził ją do zwycięstw w pięciu turniejach wielkoszlemowych ale od pewnego czasu w grze Igi widać było niepokojące porażki. Być może był czas na zmianę trenera i na zmianę stylu gry Igi.

Kto będzie jej następnym trenerem? Czytałem spekulacje ale nie będę o nich pisał. Poczekam na decyzję Igi.
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Decyzja Igi Świątek 07.10.24, 01:04
      A moze czas na retirement? Iga chyba sie zuzyla?
      • malkontent6 Re: Decyzja Igi Świątek 07.10.24, 01:15
        Iga ma dopiero 23 lata. Może jeszcze wygrać kilka turniejów wielkoszlemowych, bo jeśli ma dobry dzień to gra rewelacyjnie i jest nie do pokonania. A później przychodzi dzień, że jest inną osobą.
    • 1.melord Re: Decyzja Igi Świątek 07.10.24, 01:47
      >> Tomasz Wiktorowski doprowadził ją do zwycięstw w pięciu turniejach wielkoszlemowych

Trenerem ,ktory nauczyl ja grac w tenisa i z ktorym osiagnela pierwsze sukcesy: mistrzostwo Wimbledonu juniorow 2018 ,pierwszy French Open 2020 byl Piotr Sierzputowski.
      Wiktorowski kontynuowal jako trener i jechal na osiagnieciach poprzednika.Nic nowego nie wniosl do jej stylu gry.
      Wrecz odwrotnie,wyglada,ze ten styl zepsul ...lzejsze precyzyjne plasowanie pilki w korcie zamienil na silowe uderzenia,ktore czesto obecnie prowadza do niewymuszonych bledow....jest ich coraz wiecej.

Wimbledon - Świątek odpadła w trzeciej rundzie. 38 niewymuszonych błędów

. niewymuszonych błędów Iga— popełniła ich aż 41. Oznacza to, że 63 proc. punktów zdobytych przez Jessicę Pegulę wynikało z błędów Igi Świątek.
      • malkontent6 Re: Decyzja Igi Świątek 07.10.24, 02:44
        1.melord napisał(a):

> Trenerem ,ktory nauczyl ja grac w tenisa i z ktorym osiagnela pierwsze sukcesy:
        > mistrzostwo Wimbledonu juniorow 2018 ,pierwszy French Open 2020 byl Piotr Sierzputowski.

Iga miała ogromne problemy z pierwszym servem. Sierzputowski powiedział: "Z tym nic nie da się zrobić". Tą wypowiedzią zdyskredytował się jako trener. Wiktorowski jednak poprawił jej pierwszy serw.

• 1.melord Re: Decyzja Igi Świątek 07.10.24, 03:10
          Poprawil serwis?
          Dobry serw zdarza sie jej rzadko,jest mocniejszy ale nie jest consistent (staly/konsekwentny?)

Wracajac do US Open w meczu z Pegula..
          Skuteczność pierwszego podania Świątek wynosiła zaledwie 15 procent

Kiedy gra ze slabymi zawodniczkami serw wychodzi jej lepiej,z mocniejszymi tragedia jak ten w/w
    • boomerang Re: Decyzja Igi Świątek 07.10.24, 04:31
      nie wiem czym to się zakończy, ale już teraz można powiedzieć że jedna całkiem przeciętna psycholożka zrobiła światową karierę
      • felusiak1 Re: Decyzja Igi Świątek 07.10.24, 08:38
        Psycholożka czy lepiej psychologiczka?
    • felusiak1 Re: Decyzja Igi Świątek 07.10.24, 08:37
      Ja się na tym nie znam ale moja szefowa mówi, ze jest jakaś Daria i to ona wypedila trenera i yebie Idze pod suiftem.
    • polski_francuz Micza sie rezultaty 07.10.24, 08:56
      malkontent6 napisał:

" Być może był czas na zmianę trenera i na zmianę stylu gry Igi."

Byly chyba tarcia w zespole wokol Igi. A ze w tenisie 33,33% sukcesu to psychika trzeba bylo cos zrobic. Padlo na trenera...bad luck.

PF
    • szwampuch58 Re: Decyzja Igi Świątek 07.10.24, 11:55
      Pozycja 1 w rankingu zagrozona
    • szwampuch58 Re: Decyzja Igi Świątek 07.10.24, 18:52
      R.I.P.
      youtube.com/shorts/fspqAUuetCo?si=_ClaYZgKbLNZ5N7a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka