felusiak1 02.12.24, 20:48 Premier wepchnął w gardło i nastapiło zdenerwowanie i ma być votum nieufności i rzad ma upaść i potrzebny bedzie nowy rzad. A może zrobią wybory bo te ostatnie nie zadowoliły nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Zadowolenie 02.12.24, 21:25 felusiak1 napisał: " Premier wepchnął w gardło i nastapiło zdenerwowanie i ma być votum nieufności i rzad ma upaść i potrzebny bedzie nowy rzad. A może zrobią wybory bo te ostatnie nie zadowoliły nikogo." ma byc ze strony pozyczkodawcow. Kopniaki i przepychanki w Paryzewie maja wiekszego znaczenia. Zadziwia niezdolnosc do postrzegania waznosci problemow. Niestety jej nie mam. PF Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Zadowolenie 02.12.24, 21:33 padam, pada..padam padać. muszę czy chce czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska felusiak1 napisał: 03.12.24, 00:27 Niemcy są lepsi, niemiecki upadł wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: felusiak1 napisał: 03.12.24, 07:57 Teraz upadnie Rosja!! potem Chiny, a pozostanie jedynie Haiti Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 I wlasniu upadł. 04.12.24, 20:50 Zaczyna być wesoło. Najpierw niepotrzebne wybory. Potem mataczenie w tychże wyborach aby nie dopuścić Maryny i mam owoce. Unintended consequences, niechciane konsekwencje. Jak mówią w mojej wsi, be careful what you wish for Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Tusk - Liderem Unii ? 04.12.24, 21:35 znowu ? :) Niemiecki rzad upada. Francuski - takoz... na kim tu mozna polegac - jak nie na Donku ? Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Na kim tu polegać i komu wierzyć? 04.12.24, 22:02 Jasne jak cep, polegac mozna na Nasze[ Pani, Nossa Senhora dira tudo! Aparição de Nossa Senhora ao vivo no dia 16/09/2017 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k wy tam w Brasil - to nie macie wyjscia 04.12.24, 22:08 jak was Lula nie uratuje - to pozostanie wam tylko Santa Maria... Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: wy tam w Brasil - to nie macie wyjscia 05.12.24, 00:05 Pefcia na premiera! Popieram i gwarantuje ze Francja pod jefo rukowodztwem zdobedzie Moskwe i stworzy Ksiestwo warszawskie, Pefcia to Napoleon! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Doswiadczenie 05.12.24, 09:18 boavista4 napisał(a): " Pefcia na premiera! Popieram i gwarantuje ze Francja pod jego rukowodztwem zdobedzie Moskwe i stworzy Ksiestwo warszawskie, Pefcia to Napoleon!" Czemu nie, pani Merkel, ktora ma doktorat z fizyki i spedzila (jak i ja ) mlodosc w komunistycznym kraju byla kilkanascie lat kanclerka. Jej bledy? (ano pewnie nie trza bylo wpuszczc tylu nielegalnych) ale dawala sie lubic i byla szanowana. Tylko, widzisz Pietia, teraz kobity pra na szczyty wladzy i trzebaby sie za jakas Nadiezda Krupska raczej rozejrzec... PF Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska polski_francuz napisał: 05.12.24, 14:53 jej ostatnio wydanych memuarów nikt nie kupuje. Badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: polski_francuz napisał: 05.12.24, 16:03 petronella.kozlowska napisała: > jej ostatnio wydanych memuarów nikt nie kupuje. > Badziewie. > po pierwszym tygodniu zajmuje pierwsze miejsce na liście najlepiej sprzedających się książek w 2024 Odpowiedz Link Zgłoś