Dodaj do ulubionych

Wojska propagandowe Igorka

17.03.25, 08:47
Tekst linku

Warto przeczytać, choć długie.
Otóż ja znalazłem przynajmniej jeden element, który jestem w stanie zweryfikować:
nagły powrót web brygady Igorka na forum.
To widać, słychać i czuć.
To nie są domysły, lecz fakty.

Igorek to autentyk - gość, który zwalił z matuszki na Zachód, by potem udawać łamanym polskim głos ludu kacapstańskiego.
Dziś polski Igorka nagle ewoluował i tyle wiemy.
Plus wzmożenie propagandowe, choć jeszcze in statu nascendi
Wszystko pozostałe, to domysły na które nie warto tracić czasu.
Przyjmijmy tezę artykułu:
Mam informacje z okolic polskiego wywiadu, że rosyjskie wojska propagandowe uruchomiły się teraz w pełnej skali. Ciągną wszystkie sroki za ogon. Podbijają skrajnie antytrumpowe i skrajnie protrumpowe narracje, żeby tych swoich ludzi, swoje silniczki, uwiarygadniać i napędzać. Podobno zaangażowali wszystkie możliwe siły, żeby rozdmuchiwać wojnę polityczną.
Nieźle pasuje, nieprawdaż?
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Raisons? 17.03.25, 10:28
      borrrka napisał:

" Dziś polski Igorka nagle ewoluował i tyle wiemy. Plus wzmożenie propagandowe, choć jeszcze in statu nascendi"

Tez mnie zadziwilo zezwolenie admina na posty tego jegomoscia. Kolega mi wyjasnil, ze chodzi o wiekszenie aktywnosci forum. Przyznam sie, ze mnie to wyjasnienie troche przytkalo. Coz mozna zrobic? Sie dopisywac? Brzydze sie i zadziwiaja mnie takie/cy, szczegolnie emigrantki/ci pollscy w Niemczech, ktorzy sie z tym odnalezli.

Trudno znalezc inne wytlumaczenie jak to, ze niemiecka propaganda, ktora ciagle jest w defensywie w stosunku do ruskich mordercow masowych. Bo przeszlosc historyczna jest taka, ze dostali niezle po mordzie od ruskich po ich ofensywie.

Co z Polakami? Ano ruscy nami pogardzaja i traktuja nas jako wrogow. Czy to moze dotrze do adminstwa?

Oby!

PF
      • borrrka To nie jest właściwe określeni "pogardzają" 17.03.25, 11:24
        Paradoksalnie, nasilenie propagandowe w stylu "odwieczny wróg, którego jednak pokonaliśmy" generuje pewien respekt.
        Bez szaleństw, oczywiście.
        Ale główna feta patriotyczna, to wypędzenie Polaków z Kremla.
        To wyklucza pogardę.
        Bo jednak najpierw tam weszli:)
        • borrrka Autentyczna ciekawostka 19.03.25, 08:38
          W latach dawno minionych często bywałem w Moskwabadzie i okolicach.
          Żelaznym punktem programu było "podejście" hotelowych czekistów - no taka praca zaszczytna, a że gości z pierwszej strefy płatniczej było mało, brali się za mnie.
          Przynajmniej dało się dogadać:)

W hotelowej restauracji przysiadało się dwóch panów i ja z góry wiedziałem, jaki będzie temat rozmowy,
          a właściwie dwa tematy.
          Niezmiennie: Polacy na Kremlu i 1920.

W założeniu ta gra miała prowadzić do przyśpieszonej eksmisji z matuszki - takie wypadki zdarzały się często studentom z "bratnich krajów", którym służbowa gorzała czekistów rozwiązała język.
          • polski_francuz Studenckie czasy 19.03.25, 09:56
            borrrka napisał:

" W założeniu ta gra miała prowadzić do przyśpieszonej eksmisji z matuszki - takie wypadki zdarzały się często studentom z "bratnich krajów", którym służbowa gorzała czekistów rozwiązała język."

Ja tez poznalem ZSRR za tamtych czasow na studenckich wycieczkach. Brzmi to dziwnie dzisiaj, ale wonczas wycieczka byla po 4 stolicach: Moskwa, Baku, Erewan i Kijow i zachowalem z niej przyjemne zdjecia i pozytywne wspomnienia. Bylo milo, po Kijowie poszlismy z kolezanka sie kapac w Dnieprze w nocy a w Moskwie pamietam wielkie dziala z 17 czy 18 wieku. Zadnych negatywnych wspomnieni czy dyskusji nie pamietam.

BTW, moze Putin tez ma podobne wspomnienie i chce do nich wrocic?

PF
      • jorl11 Re: Raisons? 17.03.25, 11:31
        polski_francuz napisał:

> Trudno znalezc inne wytlumaczenie jak to, ze niemiecka propaganda, ktora ciagle
        > jest w defensywie w stosunku do ruskich mordercow masowych.

Ty PF dlaczego nazywasz rosyjskie wojsko mordercami masowymi? naprawde uwazasz ze jak wojsko rosyjskie sprawnie, z kilkakrotnie mniejszymi stratami w zabitych u siebie, zabili juz 600tys+ zolnierzy ukrainskich tworzy z nich masowych mordercow?

Do tego stosunek zabitych zolnierzy ukrainskich do zabitych przez rosyjskie wojska cywilow bedacych po stronie ukrainskij jest 100+ czyli w stosunku do wojen amerykanskich gdzie byl i 1:1 bardzo humanitarny a wiec i dlatego trudno nazwac rosyjskie wojska masowymi mordercami.

Do tego ukrainskie aktualne wladze w kazdej chwili moga skapitulowac i tym samym przerwac masowe zabijanie zolnierzy ukrainskich przez rosyjskie wojsko.

A wiec jak Ciebie okreslic drogi PF? mysle ze palantem byloby pasujace okreslenie.

A wiec juz tradycyjnie wal sie palancie.
        • polski_francuz Powazne konsekwencje 17.03.25, 12:38
          jorl11 napisał:

"Ty PF dlaczego nazywasz rosyjskie wojsko mordercami masowymi?"

Bo mordowali polskich jencow. Mam szanse, ze sie urodzilem, bo wypuscili Go z Kalugi (gdzie byl jako polski wyzwalacz Wilna) i nie zamordowali Go po poprawce w wiezieniu za ruskiej okupacji Polski w 1953 roku (o ile pamietam).

Konsekwencje? Mama sie mna dobrze zajmowala i stad do dzis lubie i szanuje kobiety. Co mi czasem trudno wytlumaczyc potomkom Balzaka, ktorzy mnie biora za podstarzalego podrywacza:)

PF
          • jorl11 Re: Powazne konsekwencje 17.03.25, 12:47
            polski_francuz napisał:

> jorl11 napisał:
            >
            > "Ty PF dlaczego nazywasz rosyjskie wojsko mordercami masowymi?"
            >
            > Bo mordowali polskich jencow.

Acha, to nie chodzi o terazniejsza wojne na Ukrainie ze sa niby masowymi mordercami a jakies zaszlosci z czasow 2 WS.

Dobra, jakie mordowania jencow wojennych robili Rosjanie wtedy? Cos blizej?

Co do tych Polakow z Wilna. To nie byli jency wojenni a bandyci wg prawa wojennego. I jak widac wcale ich nie wymordowano a wyslano do pracy. Co jest zrozumiale, po co ma sie marnowac sila robocza?
            • jorl11 Re: Powazne konsekwencje 17.03.25, 19:20
              Co do Wilna. bylem tam przed paru dniami. Zreszta tez tez i u tych 2 innych Baltow.
              Przewodniczka, Litwinka, opowiadala po niemiecku, powiedziala ze Mickiewicz byl Litwinem.
              Jak wygladaja Balty? Podobnie jak Polska, sporo starych chalup tez.
              No i malo ludzi ma qm mi wychodzi, pola, mnostwo a Litwa szczegolnie. Podobno, tak nam mowiono tam, kraj solidnie rolniczy
            • polski_francuz Prawo wojenne 19.03.25, 09:44
              jorl11 napisał:

" Co do tych Polakow z Wilna. To nie byli jency wojenni a bandyci wg prawa wojennego. I jak widac wcale ich nie wymordowano a wyslano do pracy. Co jest zrozumiale, po co ma sie marnowac sila robocza?"

Rozwin jeszcze inny temat: jak z punktu widzenia prawa mial sie atak na Polske we wrzesniu 1939 przez szkopskie i ruskie scierwa? I by Ci przyblizyc temat, rozwin jeszcze prawny aspekt ataku szkopow na ruskich w 1941.

Ten drugi to wazny temat i z ciekawoscia przeczyta to Slazaczka Baerbock, ktora przejmie niezadlugo wazna pozycje w ONZ-cie a ma dziadka, ktory mordowal ruskich w 1941 roku i maja mu to za zle...

PF
              • jorl11 Re: Prawo wojenne 19.03.25, 19:30
                polski_francuz napisał:

> Rozwin jeszcze inny temat: jak z punktu widzenia prawa mial sie atak na Polske
                > we wrzesniu 1939 przez szkopskie i ruskie scierwa?

Juz Anglicy w 1918/19r mowili Polakom zeby nie podpierdalali tyle ziem niemieckich. Tez rosysjkich w koncu proponowali Linie Curzona.
                A argumentowal ze jak polskie scierwa tyle podoierdola akurat oslabionym to przeciez te 2 kraje beda spowrotem silne, duzo silniejsze od Polski i polskim scierwo, odbiora co im podpierdolono.

Normalne zasady geopolityki, to prawei jak rownania matematyczne.

> Ten drugi to wazny temat i z ciekawoscia przeczyta to Slazaczka Baerbock, ktora
                > przejmie niezadlugo wazna pozycje w ONZ-cie a ma dziadka, ktory mordowal ruski
                > ch w 1941 roku i maja mu to za zle...

Ona akurat to sie popisala jako beznadziejnie glupia. Np. latala setki tys km do innych krajow, tak mowila, Rosja sie zmieni jak Putin sie o 360° obroci, rok ma 560 dni i podobne glupoty.
                Zostala ministrem bo Grüne musialy miec jakis.

A teraz chce do USA bo rozwiodla sie z mezem i zakochala sie juz w bylym ministrem USA, tym za Bidena i chce z nm byc.
      • jorl11 Re: Raisons? 17.03.25, 11:37
        polski_francuz napisał:

> Tez mnie zadziwilo zezwolenie admina na posty tego jegomoscia.

Mnie kasowano ciagle, odkladalem na HD watek i kopiowalem czasem z 20 razy. Tez blokowano mnie, stad jestem z numerkiem 11.

>Kolega mi wyjasn
        > il, ze chodzi o wiekszenie aktywnosci forum.

Ten kolega to sie gow.o zna.
        Ja pare dni po wygraniu Trumpa nagle nie jestem kasowany. Stad igor i eva sie na forum pojawili bo sadza ze ich kasowac nie beda. Jak mnie przestali kasowac.

Przyznam sie, ze mnie to wyjasnien
        > ie troche przytkalo. Coz mozna zrobic? Sie dopisywac? Brzydze sie i zadziwiaja
        > mnie takie/cy, szczegolnie emigrantki/ci pollscy w Niemczech, ktorzy sie z tym
        > odnalezli.
        >
        > Trudno znalezc inne wytlumaczenie jak to, ze niemiecka propaganda, ktora ciagle
        > jest w defensywie w stosunku do ruskich mordercow masowych. Bo przeszlosc hist
        > oryczna jest taka, ze dostali niezle po mordzie od ruskich po ich ofensywie.
        >
        > Co z Polakami? Ano ruscy nami pogardzaja i traktuja nas jako wrogow. Czy to moz
        > e dotrze do adminstwa?
        >
        > Oby!
        >
        > PF
    • jorl11 Re: Wojska propagandowe Igorka 17.03.25, 11:37
      borrrka napisał:

>bla bla.

Pizdzisz palancie jak zwykle
    • jorl11 Re: Wojska propagandowe Igorka 17.03.25, 11:48
      Ale jak juz ta zmiana cenzurowania i tutaj.
      Zaczynam widziec ciekawa zmiane w analizach ukrainskich u mnie w Niemczech.
      Jest taki jeden CDU Kieserwetter, byly oficer Bundeswehry, od poczatku tej wojny zadal dostarczania broni na Ukraine zwyciezyla Rosje, tak chyba nawet dlugo uwazal sie sie to uda. Ale przed paru dnimi odsluchalem jego.

www.t-online.de/nachrichten/ausland/id_100636346/ukraine-modernes-nordkorea-in-europa-cdu-politiker-warnt.html

On uwaza ze Ukraina po odcieciu duzej ilosci jej dotychczasowych obszarow moze sie zamnienic w Korea Pn czyli z wlasna bronia jadrowa bedaca wrogiem wszystkich a wtedy moga banderowscy politycy nawet uderzac za kare i w zachodnie kraje.

Wniosek z tego ze po cichu dochodza na Zachodzie do glosu ze moze lepiej jakby Rosja zajela duzo terenow Ukrainy a ta reszte scisle kontrolowala. Bo jakies wojska zachodnie na reszcie Ukrainy napewno nie dadza rade jej kontrolowac aby banderowcy wsciekli na caly swiat nie zbudowali swojej bronii jadrowej i karali za brak ja poparcia Zachod.
    • prze.nick Re: Wojska propagandowe Igorka 17.03.25, 17:45
      ha ha naprawdę nie wiadomo o co chodzi?
      nierządowi polskiemu nic nie wychodzi w gospodarce więc musi straszyć Polaków chanatem Moskowii aby wygrać wybory prezydenckie
      Chanat moskiewski Polski nie zaatakuje ale dzięki polskojęzycznym pseudo mediom Polacy są przekonani że to stanie się za tydzień
      I kacapskie web brygady robią tuskowi znakomitą robotę
      • prze.nick Re: Wojska propagandowe Igorka 17.03.25, 19:05
        i jeszcze ilustracja :D
        wpolityce.pl/media/724043-zaskakujace-slowa-chajzera-o-faktach-tvn
        Filip Chajzer, do niedawna gwiazda TVN
    • borrrka Polityka forum, a igorkopodobni 19.03.25, 08:15
      Generalnie, to uważam, że indywidualni forumowicze nie powinni wtrącać się w sposób prowadzenia forum.
      Ale mamy sytuację wyjątkową i nawet w telewizji kolorowej można zobaczyć, jak dziennikarze lecą w Kijowie do schronu.
      Ale nie, nie przeszkadza to paru osobom w podejmowaniu "polemiki" z web brygadą.
      Opanujcie się - to wstyd.
      To jak kąpiel w szambie.
      • jorl11 Re: Polityka forum, a igorkopodobni 19.03.25, 19:23
        borrrka napisał:

> Generalnie, to uważam, że indywidualni forumowicze nie powinni wtrącać się w sp
        > osób prowadzenia forum.

To zamknij sie palancie

> Ale mamy sytuację wyjątkową i nawet w telewizji kolorowej można zobaczyć, jak d
        > ziennikarze lecą w Kijowie do schronu.

Zachod niepotrzebnie wysyla tyle broni i rakiet przeciwlotniczych i nimi wojsko ukrainskie usiluje zestrzelic drony i pociski rosyjskie a to znaczy ze te pociki i rakiety spadaja gjako zlom dzies przypadkowo. Dlatego trzeba uciekac do schronow.
        Po prostu niech wojsko ukrainskie tych dostaw nie ma to nie bedzie strzelac a pociski i drony rosyjskie uderza w te cele co maja a nie w dziennikarzy lecacych do schronow

> Opanujcie się - to wstyd.
        > To jak kąpiel w szambie.

Ty robisz szambo borrka, do tego niby ze mna np. nie dyskutujesz ale tylko nie bezposrednio. Bo posrednio jak maly chlystek nawijasz na tematy ktore poruszylem. Udajac ze to nie o mnie chodzi

Ale oczywiscie nie potrzebuje twoich odpowiedzie a wiec tradycyjnie juz wal sie palancie.
        • boavista4 Re: Polityka forum, a igorkopodobni 19.03.25, 19:57
          Jak ty Jorl mozesz nadawac na naszych forumowch patriotow! To oni dopinguja zeby Ukraicy uciekali z kraju, a ci co nie maja forsy na wyjazd do Brazyli , albo do Polski, zeby patriotycznie zgineli. Ukraina ma wyprodukowac samych patriotow, a po nich my bedziemy patriotami i zginieniem za pol miliardowa elite co ma pozostac zywa, szczesliwa i wesola, Oni beda zyc wiecznie, albo spotkaja Boga, a ta ressta ma odejsc bioologicznie , jak powiedziala pani prof. Srodzina.
    • jk2007 Re: Wojska propagandowe Igorka 19.03.25, 22:54
      “Promuje banderyzm” i “pozytywny wizerunek morderców Polaków” – takie napisy znalazły się przed ukraińskim lokalem “Pijana Wiśnia” na Starym Rynku w Poznaniu. Do akcji w środę przyznała się Młodzież Wszechpolska.
    • j-k Ukraina niepodlegla -- a Wolyn 1943 19.03.25, 23:24
      Ukraina ma prawo byc niepodlegla.

i musi przynac sie do zbrodni UPA 1943

i nie udawaj, ze te sprawy da sie odsunac na pozniej.
      • polski_francuz Nadeszla pora 20.03.25, 09:54
        j-k napisał:

" Ukraina ma prawo byc niepodlegla. I musi przyznac sie do zbrodni UPA 1943. I nie udawac, ze te sprawy da sie odsunac na pozniej."

Ano, ze tak z wloska powiem "era ora":)

PF
    • jorl11 Re: Wojska propagandowe Igorka 20.03.25, 18:35
      jorl11 napisał:

> Zaczynam widziec ciekawa zmiane w analizach ukrainskich u mnie w Niemczech.
      > Jest taki jeden CDU Kieserwetter, byly oficer Bundeswehry, od poczatku tej wojn
      > y zadal dostarczania broni na Ukraine zwyciezyla Rosje, tak chyba nawet dlugo u
      > wazal sie sie to uda. Ale przed paru dnimi odsluchalem jego.
      >
      > www.t-online.de/nachrichten/ausland/id_100636346/ukraine-modernes-nordkorea-in-europa-cdu-politiker-warnt.html
      >
      > On uwaza ze Ukraina po odcieciu duzej ilosci jej dotychczasowych obszarow moze
      > sie zamnienic w Korea Pn czyli z wlasna bronia jadrowa bedaca wrogiem wszystkic
      > h a wtedy moga banderowscy politycy nawet uderzac za kare i w zachodnie kraje.

Juz jakis czas temu pisalem ze banderowcy jak beda toneli to moga nawet wysadzic swoje elektrownie jadrowe. maja chyba z 3. Aby zasyfic Europe za kare ze ich namawiano do tego aby wojowali, zabitych jest 600tys+ ukrainskich zolnierzy i zamiast wygrac z Rosja jak zachod im gadal w lutym 2022 przegrywaja sromotnie. Mozna zrozumiec ze beda chcieli sie mscic na tych co ich napuscili.

I teraz nagle Trump opowiada ze chce przejac te wszystkie ukraniskie elektrownie jadrowe. To by zdecydownie utrudnilo ich wysadzenie przez banderowcow wiec pomysl rozsadny ze strony Trumpa.
      Co prawda Zielenski sie wsciekl bo on zaproponowal tylko aby ta zaporowska elektrownie jadrowa ktora Rosjanie maja USA przejeloa tu mu te jego Trump chce zabarac.

Ciekawe jak bedzie ale banderowcy maja jak malpa brzytwe i to ogromna. te elektrownie jadrowe
      • jorl11 Re: Wojska propagandowe Igorka 23.03.25, 20:13
        jorl11 napisał:

> Juz jakis czas temu pisalem ze banderowcy jak beda toneli to moga nawet wysadzi
        > c swoje elektrownie jadrowe. maja chyba z 3. Aby zasyfic Europe za kare ze ich
        > namawiano do tego aby wojowali, zabitych jest 600tys+ ukrainskich zolnierzy i z
        > amiast wygrac z Rosja jak zachod im gadal w lutym 2022 przegrywaja sromotnie. M
        > ozna zrozumiec ze beda chcieli sie mscic na tych co ich napuscili.

> Ciekawe jak bedzie ale banderowcy maja jak malpa brzytwe i to ogromna. te elekt
        > rownie jadrowe

Widze niedlugo po moim wpisie wiadomosc wlasnie na ten sam temat. Ze banderwocy w razie kleski wysada wszystkie mozliwe elektrownie jadrowe. Maja takie.

x.com/peacemaket71/status/1903353070123180120
        Tam pokazany jest niejaki Arestowicz, banderowie ktory do niedawna byl przy najwyzszej wladzy w Kijowie teraz juz nie jest ale mowi wlasnie to samo.

Wklejam po angielsku to co ten z X napisal ze sluchania Arestowicza:

Such a plan was developed in case of a lost war, said Zelensky's former chief adviser.

"They [the US] perceive us as a monkey with a grenade. And they simply want to take dangerous toys under their control. They know about our plans to blow up all nuclear power plants if Ukraine loses. Budanov ran with this about a year and a half ago. Like, we will blow up all of them, all of the Russian ones that we reach, all of ours, so that no one gets anything. He brought it seriously to the office and offered it on the principle of "we will die, but we will take everyone with us," Arestovich said.

He also hinted that Kiev may have plans to create nuclear weapons.

I tlumaczenie na polski:

Taki plan został opracowany na wypadek przegranej wojny, powiedział były główny doradca Zełenskiego.

„Oni [USA] postrzegają nas jako małpę z granatem. I po prostu chcą wziąć niebezpieczne zabawki pod swoją kontrolę. Wiedzą o naszych planach wysadzenia wszystkich elektrowni jądrowych, jeśli Ukraina przegra”. Budanow mówił o tym jakieś półtora roku temu. Na przykład, wysadzimy je wszystkie, wszystkie rosyjskie, do których dotrzemy, wszystkie nasze, żeby nikt nic nie dostał. Przyniósł to poważnie do biura i zaproponował na zasadzie „zginiemy, ale zabierzemy wszystkich ze sobą” - powiedział Arestovich.

Zasugerował również, że Kijów może mieć plany stworzenia broni jądrowej.

O tym planie wysadzanie to znany Budianow powiedzial juz 1,5r temu.

Tez ta z Niemiec ale umiejaca po rosyjsku o tym samym powiedziala:

www.youtube.com/watch?v=tAQwMG7kF7w
        I wlasnie przejecie przez Trumpa tych elektrowni jadrowych na Ukrainie moze troche pomoc aby sie to nie wydarzylo. Tak jak ja wyzej napisalem.
    • felusiak1 Re: Wojska propagandowe Igorka 20.03.25, 19:36
      To nie jest ciekawy temat. Dodam, zeopróczigorukajesttu też jorel. Obaj piszą podobnie aletylko jorel jest seksualista.
      • jorl11 Re: Wojska propagandowe Igorka 20.03.25, 19:47
        felusiak1 napisał:

> To nie jest ciekawy temat. Dodam, zeopróczigorukajesttu też jorel. Obaj piszą p
        > odobnie aletylko jorel jest seksualista.

Jak tam ze nie straszeniem przez Putina atomem palancie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka